Dodaj do ulubionych

Zmasowany atak na sklepy

03.09.07, 10:38
Dziewczyny nie wiem czy ktoś już założył tutaj taki temat, ale ja mam dość
tego, że mam do wyboru albo nosić zły rozmiar albo zamawiać z UK tak jakby w
Polsce nie było sklepów.
Postanowiłam wysyłać do sklepów internetowych maila z uświadamianiem, że
jeżeli ktoś ma pod biustem 80cm a w biuście 93 cm to wcale nie powinien nosić
rozmiaru 80a! Stanowczo dopytuję się o 60-tki i 65-tki. Podaję również link do
tego forum, żeby w końcu właściciele sklepów zdali sobie sprawę z tego, że to
są normalne obwody.
Kto się przyłączy?
Obserwuj wątek
    • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:44
      Dostałam właśnie odpowiedź od właścicielki sklepu Dyskretna. Brzmiała ona:
      "Nie". Żadnego uzasadnienia, nic więcej. Ja pierdzielę sorry, ale wg mnie to
      świadczy o tym jak się traktuje klienta. Jakby odpowiedź brzmiała: nie, bo... to
      jakoś był to przyjęła, ale zwykle Nie bez uzasadnienia najnormalniej w świecie
      mnie obraziło...
      • monyaa Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:55
        włąśnie wysłałam maila do dyskretnej :)
        • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 11:03
          To pewnie zaraz dostaniesz ospowiedz :) Napisz co napisala Pani Adriana ;)
    • monyaa Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:45
      ja mogę w miarę możliwości!
      • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:53
        Super :)
        Dostałam odpowiedz od Dyskretnej na pytanie, czy zdecydują się wprowadzić inne
        rozmiary. Oto treść:
        "Dbamy o swoje klientki wysmienicie. A w tej sprawie radze się zwrócić do
        producentów, może jakis polski wyprodkuje takie rozmiary jakie Pani sobie
        życzy. Pozdrawiam:) Adriana"

A mi się wydaję, że to właśnie właściciele sklepów powinni naciskać na
        producentów, bądź sprowadzać te, które są już wyprodukowane.
        • monyaa Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:56
          a może faktycznie lepiej pisać do producentów?
          • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 10:59
            A mamy tutaj jakiś wątek z adresami producentów? Ja mogę pisać tylko muszę mieć
            adres ;)
            • anna-pia Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 11:08
              przyszpilony na górze, stoi jak byk
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=43676955
              • monyaa Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 11:09
                na razie znalazłam polskich producentów : dalia, samanta, kris line...
                • martvica Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 13:03
                  Jest jeszcze Gaia i Dama Kier. I Konrad. I chodzi mi po głowie... Gortex? I Ava,
                  ładne rzeczy ale od 75 chyba w ogóle, a miski do D.
                  • anieczkapoleczka Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 14:03
                    to jest Gorteks (taki mały szczegół), jest jeszcze Kinga. Ale niestety rozmiary tylko 70 ABCD, 75 ABCD i 80 BCD.
    • mauzonka Błędne koło 03.09.07, 11:17
      Producenci nie produkują, bo hurtownicy/sklepy nie biorą takiego "egoztycznego" na polskie warunki towaru, a sklepy się nie dopytują, bo wiadomo, że nikt tego nie produkuje. Gratuluję akcji, dziewczyny, może rzeczywiście uda się przerwać to idiotyczne błędne koł:)
      • monyaa Re: Błędne koło 03.09.07, 11:48
        dostałąm odpowiedź od dyskretnej.pl:
        "Witam, proszę zakupić bielizne w sklepach które mają taką rozmiarówke dobrze
        Pani wie że www.bellissima.pl posiada wskazane przez Panią rozmiary. Pozdrawiam
        serdecznie:))"
        • edytaf5 Re: Błędne koło 03.09.07, 12:13
          No i wlasnie po tym mozna stwierdzic, ze jezeli same nie bedziemy sie prosily o
          wlasciwe rozmiary to nigdy ich nie dostaniemy, bo jedna czy dwie klientki mozna
          odeslac do bellisimy ale jakby sie ich znalazlo duzo wiecej, to wlascicielka
          zastanowilaby sie nad zmiana oferty.
      • edytaf5 Re: Błędne koło 03.09.07, 12:17
        No wlasnie o to chodzi. Wlasciciel sklepu napisze mi, ze producenci nie
        produkuja a producent, ze wlasciciele nie zamawiaja. A jakby Ci wlasciciele
        sklepow zapytali sie pare razy, to w koncu znalezliby sie producenci, ktorzy
        zaczeliby produkowac!
        Dziewczyny musimy sie za to wziasc!
        Napiszcie jednego maila ale konkretnego i potem tylko adresy zmieniajcie. W ten
        sposob wyslemy tego naprawde duzo i moze w koncu ktos nas zauwazy.

PS. Podawajcie w maila link do naszej strony, to moze zajrza i sami sie
        przekonaja, ze problem 60 i 65 jest dosc powszechny.
    • greylin Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 11:47
      Pisałam ostatnio do Gai, bo zdenerwowałam się na sprzedawczynie. na stronie Gai
      jest spis sklepów, jak w którymś z kolei usłyszałam,że "taaakich się nie
      produkuje" (chociaż Gaia produkuje, może nie, aż "taaakie" ale w moim rozmiarze
      na pewno). Dostałam miłą odpowiedź, teraz odpisuję, może zwrócą uwagę na
      uświadamianie sprzedawców :)
      • greylin Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 13:16
        Dostałam kolejną odpowiedź z Gai. Na moją propozycję uświadamiania sprzedawców
        pan mi odpisał, ze skoro jest taki problem z kupnem stanika, to on będzie w tym
        tygodniu w Gdańsku i może mi przywieźć... chyba nie o to mi chodziło ;-)
    • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 12:38
      Dostalam kolejna odpowiedz:
      Droga Pani
      Z zawodu jestem technikiem technologii odzieży nawet w szkole uczono
      mnie sciągać rozmiarówke z klienta i nigdy nie słyszalam o tym o czym
      Pani pisze. Wydaje mi sie ze osoba majaca 75 cm pod biustem raczej nie
      wejdzie w biustonosz 65 cm a jesli tak to z boku beda jej wystawac
      faldki. Sama mam 70 pod biustem i nie nosze mniejszego. Raczej nie
      bedziemy miec rozmiarów 60 pod biustem poniewaz producenci nawet rzadko
      takie szyja i trudno nam jest take zdobyc.
      Pozdrawiam!
      Oui.pl

No i powiedzcie mi teraz jak my mamy im przemowic do rozsadku?
      Odpisalam, ze sama mam 70 pod biustem i probowalam 65 i wydawal mi sie za
      szeroki. Po raz kolejny wspomnialam o forum. Moze ta Pani tutaj zajrzy i sama
      sie przekona...
      • sylwiastka Re: Zmasowany atak na sklepy 03.09.07, 13:04
        a może zrobić inaczej. napisać maila o prośbę o obwody 60 i 65 ale
        takiego wspólnego. Umotywować swoją prośbę i poprosić o podpis
        wszystkie obwodowe 60tki. Po treści maila po kolei powinnyśmy się
        podpisac imieniem, wymiarami ewentulanie i koniecznie noszonym
        rozmiarem (np. sylwia - rozmiar 60DD). Może taki mail w formie listu
        otwartego więcej zdziała podpisami pokażemy ile potencjalnych
        klientek mogliby zyskać. Oczywiście trzeba też podac link do forum..
      • maith Pani technolog warto wspomnieć o rozciągliwości 03.09.07, 18:23
        Przecież miarka jest zawsze ze sztywnego materiału, a obwód stanika zawsze z
        rozciągliwego. Należałoby wziąć na to poprawkę. To nie to samo, co pas spódnicy,
        który musi uwzględniać poszerzenie delikwentki podczas siadania. Obwód stanika
        jest częścią konstrukcji podtrzymującej biust, a zatem z natury nie może sobie
        wisieć. To nie bluzka, nie spódnica, tylko stanik.
        • maith Re: Pani technolog warto wspomnieć o rozciągliwoś 03.09.07, 18:25
          I jak ktoś mądrze powiedział - gdyby majtki miały w pasie tyle co nasz wynik
          mierzenia, to by z nas spadły. Rozciągliwe majtki też na zwykłym pomiarze są
          mniejsze niż wynik, właśnie przez uwzględnienie różnicy materiałów - wynik
          osiągamy sztywną miarką, a majtki są z materiału rozciągliwego.
        • edytaf5 Re: Pani technolog warto wspomnieć o rozciągliwoś 03.09.07, 22:14
          Tylko jak o tym delikatnie przekonac sprzedawce lub producenta?
          Mi np. taki tekst o majtkach pasuje i wlasnie takie cos bardziej do mnie
          przejawia, ale ktos moze to odebrac jako wkraczanie w jego kompetencje... To
          moze byc naprawde trudne...
          • kasica_k O przekonywaniu i tak dalej 03.09.07, 23:33
            edytaf5 napisała:

> Tylko jak o tym delikatnie przekonac sprzedawce lub producenta?

Myślę, że najlepiej powołując się na własne doświadczenie - że mając przykładowo
            70 pod biustem musisz kupować staniki ciaśniejsze, bo 70 są zwyczajnie za luźne,
            albo stają się takie po krótkim czasie noszenia. Dalej można uogólnić - że wiele
            kobiet, jak wynika z Twoich obserwacji, ma podobny problem. Nie mówiąc już o
            tym, że wiele kobiet po prostu ma pod biustem mniej niż 70.

Co do przekonywania: moim zdaniem to nie ma zbyt wielkiego sensu. Warto
            wyartykułować swoje potrzeby, na zasadzie: "widzę, że produkujecie Państwo ładną
            bieliznę, bardzo żałuję, że nie w moim rozmiarze, czy planujecie wprowadzenie
            tego rozmiaru? Bo wbrew pozorom wiele kobiet taki nosi..." Forma "zmasowanego
            ataku" ze stawianiem zarzutów utwierdzi tylko rozmówców w przekonaniu, że mają
            do czynienia z jakimiś nawiedzonymi osóbkami, i może więcej zaszkodzić niż
            pomóc. W końcu każdy ma prawo produkować i sprzedawać to, co chce.

Zwłaszcza, i to chciałabym podkreślić - jeśli podaje się link do tego forum,
            warto dbać o wrażenie robione na innych (i najlepiej informować o takich akcjach
            moderatorki). W swoim imieniu oczywiście każdy może napisać, co sobie życzy, ale
            gdy powołujemy się na większą grupę osób, warto skonsultować się wcześniej z tą
            grupą.
            • maith Re: O przekonywaniu i tak dalej 03.09.07, 23:58
              Dokładnie tak. Jeśli napiszesz przykładowo "Jak wiele Polek o moich rozmiarach
              (tu rozmiary) nosiłam 70A i miałam takie to a takie objawy. Teraz wiem, że to
              efekt tego i tego, więc zmieniłam rozmiar na 60D i różnica jest taka a taka." to
              rozmówca będzie w stanie to sobie wyobrazić. Nie zobaczy osoby z niezrozumiałym
              dla niego rozmiarem, tylko osobę noszącą typowy rozmiar, ale jak większość
              niestety, nieprawidłowo.
              Myślę, że poprawka na rozciągliwość obwodu i sztywność miarki (różnicę
              materiałów) powinna być zrozumiała.
              Majtki, rajstopy i obwody staników, jako rozciągliwe nie mogą trzymać rozmiaru w
              wersji jeszcze nie rozciągniętej, bo wtedy po ich założeniu nie trzymałyby
              wystarczająco dobrze. Nie wiem, wydaje mi się, że to jest zrozumiałe.
              I Kasica ma rację - organizowanie zmasowanego ataku z powołaniem się na forum,
              jako dość wyrazista akcja, powinno być jednak skonsultowane. Trochę czym innym
              jest napisanie i podzielenie się informacją, jak wyglądały odpowiedzi (jedna
              była faktycznie szokująca), a czym innym organizowanie zmasowanej akcji.
              • maith Chodzi o to 04.09.07, 00:05
                Chodzi o to, że po prostu "zmasowany atak" na kogokolwiek raczej nie jest czymś,
                co wpisywałoby się w system działań Lobby. Jak najbardziej warto pytać o swoje
                rozmiary (bo jak inaczej dowiedzą się o istnieniu osób, które u nich zwyczajnie
                z tych właśnie powodów nie kupują), ale bez atakowania, szczególnie zmasowanego :)
                • edytaf5 Re: Chodzi o to 04.09.07, 22:19
                  Dziewczyny macie racje.
                  Przepraszam, ze na poczatku nie spytalam Was o zgode, zeby zamieszczala
                  informacje o forum.
                  Juz pisalam o tym do Maith na innym forum.
                  Faktycznie lepiej, zeby to wygladalo tak, ze jestem jakas tam osoba, ktora po
                  prostu pyta o mniejszy rozmiar pod biustem.
                  Ale musze przyznac, ze gdy rano wysylalam maile to np. dzisiaj gdy dostalam
                  odpowiedzi to troszke sama sie zdziwilam. Z dwoch sklepow odpisano mi, ze
                  dziekuja za sugestie i nawet jeden pan powiedzial, ze skonsultuje sie z
                  producentami! Napisal, ze jesli chce, to moze mi dac link do forum dla
                  producentow bielizny i tam bedzie mozna z nimi pogadac :)
                  Poza tym poprosil, abym przeslala mu rozmiarowke rownie dla mniejszych obwodow.
                  Przeslalam to co znalazlam na bellissimie i dodalam, ze ja sama mam 68 pod
                  biustem, ale lepiej czuje sie w 60 i ze miseczka w 70a jest porownywalna z
                  miseczka w 60d.
                  Mysle, ze to jako tako pomoze mu zrozumiec problem.
                  Dodam, ze dostalam kilka maili, z ktorych faktycznie wynika to, ze ktos
                  zainteresowal sie tym problemem :)
                  Jak narazie za namowa Maith opisuje swoje doswiadczenia. Ale czy jezeli juz
                  faktycznie z kims bede gadala dluzej i ciagle bede dopowiadala, ze jest wiele
                  osob z takim problemem, to czy potem moge wspomniec o forum? Mysle, ze wtedy nie
                  bedzie to juz wygladalo podejrzanie :)
                  • swierszczowa1 Re: Chodzi o to 04.09.07, 22:35
                    Ty tu lepiej daj adresy tych sklepów gdzie ci tak odpowiedzieli? to
                    znaczy gdzie wyrazili zainteresowanie 60-atkami?
                    • edytaf5 Re: Chodzi o to 04.09.07, 22:43
                      Najwieksze zainteresowanie wykazali ze sklepow:
                      intymna, zalotna, olive.
                      Zwoca uwage na nasz problem: Konrad.
                      W gorseni napisali, ze nikt rozmiarow 60 i 65 nie zamawial...
                      Nie zamierzaja poszerzyc oferty: Lupoline, dalia, dyskretna.
                      Natomiast pani z oui nie uwierzyla mi, ze kobieta z 70 pod biustem jest w stanie
                      wejsc w 65 lub 60 ;)
                      Czekam jeszcze na kilka odpowiedzi. Moze do pierwszej kategorii dolacza nastepni :)
                  • kasica_k Re: Chodzi o to 05.09.07, 00:54
                    edytaf5 napisała:
                    > Ale czy jezeli juz faktycznie z kims bede gadala dluzej i ciagle
                    > bede dopowiadala, ze jest wiele osob z takim problemem, to czy
                    > potem moge wspomniec o forum?

Myślę, że nie ma przeszkód :) Teraz, gdy już wiemy, jak Twoja akcja wygląda. To,
                    czego się obawiałyśmy, to maile z pretensjami (któryś ze sklepów odpierał tu
                    zarzut o "nie dbanie o klientki"...), podpisywane forumowym linkiem. Ogólnie nie
                    mamy nic przeciwko temu, żeby sklepy nas czytały, wręcz przeciwnie :)
    • kasica_k Jeśli mogę coś zasugerować, 03.09.07, 13:51
      to podejmując podobne działania pamiętajcie o uprzejmości wobec tych, których
      staracie się przekonać.

Obowiązują tu takie same zasady, jak przy doradzaniu innym osobom w sprawie
      rozmiaru - taktowną sugestią można zdziałać dużo więcej niż oburzeniem czy
      zarzutami. Zwłaszcza podając link do forum sugerowałabym zadbać o image :)
      • ansil Re: Jeśli mogę coś zasugerować, 03.09.07, 14:00
        wlasnie- mam wrazenie, ze te odpowiedzi jakos tako malo przyjazne-
        jakby odpieraly jakies ataki.. ale moze to tylko moje wrazenia ;)

swojego czasu jakies dwa lata temu prowadzilam taka korespondencje z
        samanta i w malutkim stopniu mam wrazenie, ze takie listy
        przyczyniaja sie do szerszego spojrzenia, bo jakby nie bylo w jakis
        tam modelach samanta wprowadzila G (ze to jakies takie male G, to
        inna sprawa) ale maile byly wymieniane w tonie "jaka piekna panstwa
        bielizna i chccialabym, zeby byla i na mnie :)

atakiem nie zdziala sie wiele..
        • edytaf5 Re: Jeśli mogę coś zasugerować, 03.09.07, 14:12
          No wlasnie to bardzo wazne, zeby nie atakowac. Mozemy tutaj zamieszczac
          przyklady takich maili, tylko oczywiscie bedziemy sie nimi sugerowaly, zeby nie
          dostawali caly czas takich samych ;)
    • agastrusia Napisałam do Biggi 03.09.07, 14:44
      Oto treść mojego listu:
      > Szanowni Państwo > Z dużym zainteresowaniem zapoznałam sie z Waszą kolekcją
      buistonoszy. > Bardzo mi się one podobaja - posiadam model YVONNE 75 h. Jest to
      jak > narazie mój najlepszy stanik. > W związku z moim zapotrzebowaniem na duże
      rozmiary (i nie tylko moim) > chciałabym sie dowiedzieć czy przewidują Państwo
      rozszerzyć > rozmiarówkę zarówno o mniejsze obwody (65, 60) jak i większe
      miseczki, > a także rozszerzyć gamę kolorystyczną swoich produktów?
      Zainteresowana > byłabym możliwością zakupów internetowych Waszej bielizny. > >
      Z poważaniem > Agnieszka Strusińska > biusciaste.prv.pl/ >
      tnij.org/8dn

A tu odpowiedź:
      Witam istnieje możliwość uszycia innych rozmiarów , lecz w sprawie sprzedaży
      detalicznej proszę się zwrócić do najbliższego podanego przez nas sklepu lub
      zamówić w sklepie internetowym / na stronie/ . W sprawie kolorów , w taj chwili
      szwalnię opóścił kolor brązowy /YVONNE/ nakrojowni leży kolor beżowy, następny
      pójdzie biustonosz na kroju YVONNE2 też beżowy ale inny nowy haft , a później
      YVONNE biel Pozdrawiam, Paweł Deckert PATI & AN sp.zo.o. sp.k. ul.Zakrzewskiego
      11 61-693 Poznań tel/fax (061) 826 89 39
      • kasica_k Re: Napisałam do Biggi 03.09.07, 14:53
        A gdzie ten sklep internetowy? Na www.biggi.pl nie ma takowego.
        (no i szkoda, że nic nie odpowiedzieli na pytanie o rozmiarach...)
        • kasica_k Re: Napisałam do Biggi 03.09.07, 14:55
          kasica_k napisała:

> (no i szkoda, że nic nie odpowiedzieli na pytanie o rozmiarach...)

OK, widze, że jednak coś odpowiedzieli :) Sorry
          • agastrusia Re: Napisałam do Biggi 03.09.07, 20:33
            sklepu internetowego ja też nie widze ;-/
      • edytaf5 Re: Napisałam do Biggi 03.09.07, 22:16
        No to ja juz nie rozumiem. Facet napisal, ze istnieje mozliwosc uszycia innych
        rozmiarow. Wiec czemu nie szyja?!?
        Agastrusia skoro juz masz kontakt z tym gosciem to spytaj czy jest np. mozliwosc
        uszycia 60g czy jakiegokolwiek innego rozmiaru ale z takim obwodem.
        • maith Re: Napisałam do Biggi 04.09.07, 01:13
          Być może mogą Ci uszyć wybrany model w wybranym rozmiarze. Jak Melissa. Byłoby
          fajnie :)
        • agastrusia Re: Napisałam do Biggi 05.09.07, 15:53
          Moje pytanie:
          W związku z Pana odpowiedzią chciałam sie upewnić, czy dobrze zrozumiałam. >
          Witam istnieje możliwość uszycia innych rozmiarów - czy to oznacza szycie na
          zamówienie klientki - jeśli tak to na jakich warunkach? czy też wejdą one
          wkrótce do regularnej sprzedaży. > zamówić w sklepie internetowym / na stronie/
          - niestety w żaden sposób nie potrafię odnaleźć sklepu na stronie - bardzo
          prosze o link.
          Odpowiedź:
          Witam , Proszę podać o jaki rozmiar chodzi , a ja dam konkretną odpowiedż .
          Sklep ze strony BIGGI 1 bielizna . pl umieszczone jest jego logo w punktach
          sprzedaży detalicznej .Pozdrawiam, Paweł Deckert PATI & AN sp.zo.o. sp.k.
          • kasica_k Re: Napisałam do Biggi 05.09.07, 17:12
            OK, kliknęłam w ten sklep. Niestety znalezienie w nim stanika Biggi to droga
            przez mękę, bo wyszukiwarka na Biggi nie reaguje.

W końcu znalazłam takie coś:

1bielizna.pl/detail.php?product_id=3318&group_id=2&poz=
            Biggi w tym sklepie nazywa się BIG... ech
          • agastrusia Sprawa ma sie tak ;-) 07.09.07, 15:47
            Na moje zapytanie o uszycie na indywidualne zamówienie dostałam następującą
            odpowiedź:

Witam w najbliższym czasie możemy uszyć 75H lub 70J w modelach YVONNE, YVONNE2
            SOFIA, XENA białe , aza około 50 dni czarne . Wszystkie inne kolory w tak dużych
            rozmiarach mogą nie trzymać rozmiarów ponieważ nie ma tak mocnej Laycry na
            boczki do biustonoszy dostępnej w przyzwoitych cenach w Europie . Laycra używana
            przez nas do kolorów przy przy pracach konstrukcyjnych nie spełnia naszych
            oczekiwań . Przez najbliższe 14 dni nie będę obecny w Polsce ale po powrocie
            mogę dla Pani załatwić uszycie wskazanych biustonoszy ,oczywiście dziękuję za
            zaproszenie na FORUM BIUSCIASTYCH wszelkie uwagi będą nam pomocne w spełnianiu
            oczekiwań naszych odbiorczyń Pozdrawiam, Paweł Deckert PATI & AN sp.zo.o. sp.k.

Więc myśle, że nie jest źle, a tym, którym podobają sie wyroby BIGGI a nie ma
            ichniejszych rozmiarów polecam korespondencje z P. Pawłem Deckertem.
            • kasica_k Re: Sprawa ma sie tak ;-) 07.09.07, 15:53
              Świetnie :) Witamy więc firmę Biggi w gronie potencjalnie biuściastych firm.
              Co do materiału na boczki - skoro nie jest dostępny w przyzwoitych cenach, to
              może trzeba spróbować "nieprzyzwoitych"? ;)
    • zarin Lupoline 03.09.07, 15:50
      Informacyjnie napiszę, że pisałam jakiś czas temu do Lupoline w sprawie miseczek
      powyżej E, bo strasznie podoba mi się ich wzornictwo.
      Nie dostałam (jeszcze?) odpowiedzi.
    • maith Ale oni dbają o swoich klientów ;) 03.09.07, 17:57
      Dają ludziom to, czego większość myśli, że powinna chcieć. Jak się kobiety
      dowiedzą, że powinny nosić 60-tki, to w życiu w takim sklepie nie kupią. I
      myślę, że to jest rozwiązanie lepsze niż pisanie do kiepskich sklepów.
      Swoją drogą kompletnie nie rozumiem tej koncepcji - po co ktoś przekonany, że
      nosi 75B miałby to 75B zamawiać w necie, skoro w sklepie ma szansę dobrać
      chociaż takie nieco ściślejsze? :)
    • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 10:08
      Dziewczyny a o to odpowiedz z gustowni:

"Witam Pani Edyto,

Na samym początku chciałem przeprosić za to, że na odpowiedź ode mnie
      czekała Pani prawie tydzien.
      Jest to po części moja wina, a po części wina serwerów :). Po dacie
      wysłania maila widzę, że napisała
      go Pani w poniedziałek. Do nas dotarł dopiero w piątek (i tu wina
      serwerów), a ja (jako, że
      w weekend raczej nie pracujemy) odpowiadam na niego dopiero teraz.

Bardzo dziękuję za to, że zwróciła Pani uwagę na ten fakt. Jesteśmy w
      trakcie przygotowywania kompletnie
      nowych tekstów na stronę (tych odnośnie mierzenia się też) i zapewne
      byłyby one błędne. Mamy w firmie
      dwie koleżanki, które do tej pory mierzyły się zgodnie z tabelą
      rozmiarów podaną u nas (te same tabele można
      spotkać na większośći sklepów internetowych i stron producentów) i
      dopiero po przeczytaniu forum, do którego
      link Pani dała stwierdziły, że jednak da się coś jeszcze poprawić
      (jednocześnie poleciły serdecznie Pani za ten
      link podziękować :)). Jeśli ma Pani dla nas jeszcze jakieś cenne uwagi
      związane z przygotowaniem tych działów
      w naszym sklepie to z chęcia za nie zapłacimy i podpiszemy je Pani
      nazwiskiem na stronie www.
      Postaram się też nawiązać kontakt z autorką tej "ulotki"
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/39eecfb1d4df16b8.html
      i nie tylko spróbować zamieścić ją w sklepie, ale też zlecić jej druk w
      formacie A5 i dodawać ją do każdego
      zamówienia.

Co do rozmiarów 60 i 65 to nie wykluczone, że pojawią się w najbliższym
      czasie. Jesteśmy ograniczeni ofertą
      naszych dostawców. Nie tak łatwo przekonać producenta, żeby pozwolił
      zamieścić swoją ofertę w sklepie.
      Przede wszystkim trzeba mu zapewnić odpowiedni obrót towarami, żeby
      chciał współpracować, a czasami ciężko
      o to zwłaszcza przy mniej popularnych rozmiarach.

Jeszcze raz dziękuję za Pani maila i za sam fakt, że zechciała Pani
      zwrócić nam uwagę na pewne kwestie :).
      Zawsze może Pani liczyć na rabat w naszym sklepie :). Proszę tylko
      założyć konto i przesłać mi jego login,
      a ustawię go na stałe."

Jestem normalnie tak podniecona, ze prawie nie moglam wejsc na forum :)
      Najbardziej podoba mi sie ten fragment, ze panie z gustowni zajrzaly tutaj i
      uznaly, ze mamy racje :D Czuje sie tak jakbym nawrocila 2 kobiety ;)

A teraz do sedna. Oczywiscie, ze odpisze ze nie chce aby cokolwiek bylo
      podpisywane moim nazwiskiem, bo to wcale nie sa moje pomysly ale WASZE :)
      Uwazam, ze swietny pomysl z tymi ulotkami :) I tutaj widac, ze faktycznie cos
      chca zmieniac na lepsze :) Musze jeszcze dopisac, ze chodzi tez o male rozmiary,
      bo ta ulotka to raczej dla biusciastych skierowana a zasady takie same ;)
      • szalicja Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 10:28
        Ło matko. No to szok. Może coś się wreszcie ruszy ;-)
      • kasica_k Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 16:10
        No to gratulacje :)
        Autorką ulotki jest oczywiście butters77.
        Ale co to jest "gustownia"? :)

Co do podpisywania tekstów: jeśli nie chcesz występować jako wyłączna autorka (a
        myślę, że jesteś naprawdę wystarczająco kompetentna, by coś napisać - jakby co,
        to pomożemy :)), to zawsze możesz powołać
        się na nasze fora (np. opracowała Edyta F... na podstawie informacji z... i tu
        odpowiednie linki) - i tu już bym zalecała konsultację tekstów z
        moderatorkami/forumkami.

Brawo dla Ciebie i dla sklepu :)
        • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 18:48
          Pan Szymon napisal, ze skontaktuje sie z nia. Pewnie chodzi o prawo do ulotek ;)
          Wyslalam mu maila, w ktorym doradzilam jak mozna doradzac kobietom w sprawie
          doboru rozmiaru. Troche to chaotycznie chyba wyszlo, ale co rusz przypominalo mi
          sie cos nowego :) Musze przyznac, ze bardzo sie ucieszylam z takiej odpowiedzi :)
          Nastepnym razem podesle mu link do stanikomanii :) Bardzo mi sie tam podoba, ze
          mozna zobaczyc kobiete w starym/zlym staniku i w nowym/dobrym. Mysle, ze gdyby
          zamiescil zdjecia u siebie (pewnie nie mozna tych samych) to kobiety szybciej
          zrozumialyby, ze wieksza literka miseczki wcale nie oznacza, ze sama miseczka
          jest duza.
          Jak narazie to i tak nie ma co liczyc na to, ze szybko sprowadza do siebie 60 i
          65. Ale najwazniejsze, ze kobiety zaczna odkrywac, ze mozna sie dobrze czuc w
          swoim staniku :)
          Na poczatku nie chcialam, zeby to bylo podpisane moim nazwiskiem. Glownie
          dlatego, ze to nie sa moje pomysly. Ale faktycznie dobrze by bylo, gdyby na
          stronie z rozmiarami tego sklepu zamiescic link do forum. Czesc kobiet na pewno
          tu wejdzie, chocby z ciekawosci. Ja tak kiedys zrobilam i...zmadrzalam ;)
          • swierszczowa1 Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 19:05
            och! Co za wspaniała nowina! Edyta jesteś wielka!!!!! I jacy mili
            właściciele sklepu! Szkok! Niedługo będziemy musiały założyć
            wątek "Najmądrzejsze teksty ekspedientek" :). Pomysł z dołanczaniem
            do zakupów piersiówki jest super:). I wywieszona ona powonna byc w
            każdym sklepie:). Mam nadzieje że jednak będą za jakiś czas 60-ątki:)
            • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 21:34
              I wlasnie takie maile powinny nas zmotywowac do tego, zeby wiecej z nas
              dolaczylo do uswiadamiania sprzedawcow i producentow :)
    • say_say Re: Zmasowany atak na sklepy 10.09.07, 13:13
      po pierwsze gratulacje osiagnietego efektu, a po drugie te biggi jak
      dla mnie wygladaja subtelniej niz np melissa...i w sumie jesli
      zaczna szyc czarne to moze cos zamowie skoro pan wlascicie taki
      mily:D
    • edytaf5 Re: Zmasowany atak na sklepy 01.10.07, 18:45
      Cos mi tu moj watep podupada ;)

No to kolejna dobra nowina. Oto odpowiedz z zalotnej (juz kiedys odpisali, a
      teraz bez ponawiania prosby przyszedl kolejny mail):

Witam!

Pamiętając cały czas o Pani mailu, mogę tylko poinformować, iż w
      sklepie pojawią się romiary do miseczki GG,H i będzie to bielizna
      bardzo ładna, a nie mocno zabudowana, jak to kiedys klientak nazwała
      "babcina" - na hasło Biuściaste proponuję 15% rabatu właśnie na
      wszystkie te model (bielizna Kris Line).

Niestety na dzień dzisiejszy nie udało nam się jeszcze wprowadzić
      biustonoszy w rozmiarach pod biustem 60-65, trudno jest nawiązac
      kontakty handlowe.

Pozdrawiam serdecznie

Adam Nienałtowski
      www.zalotna.pl

A wiec mozecie w czym przebierac a ja moge jedynie poprosic o mniejsze miseczki ;)
      • agastrusia Re: Zmasowany atak na sklepy 01.10.07, 20:42
        Więc każda z nas podając "tajemne hasło" może liczyć na rabat (przy większych
        rozmiarach) - to super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka