Dodaj do ulubionych

Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!!

11.09.07, 22:15
Wlazlam niepotrzebnie na brastop i co??? I nowe przeceny i staniki przecenione
calkiem ladne!!! A ja czekam czy ten biustonosz, ktory zamowilam jest w tym
dobrym rozmiarze... No i wstrzymuje sie przed zamawianiem nowych... Szkoda
zamawiac i potem bawic sie w zwracanie... Ech normalnie nie moge sie doczekac
kiedy ten stanik dojdzie! ;) Chyba nienormalna jestem ;P
Obserwuj wątek
    • monyaa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 11.09.07, 23:30
      e tam, nie jesteś nienormalna, ja czekam z niecierpliwością, kiedy dostanę hasło
      do e-karty - jutro powinno przyjść, bo się boję, że mi różowe przecenione
      kalyani wykupią :)
    • xseniaw Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 12.09.07, 08:02
      Pocieszę cię jesteś jak najbardziej normalna. A czekanie na stanik
      przeżywa każda stanikoholiczka. wszystkie tak mamy nawet te z długim
      stażem stanikowym ;D
      • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 13.09.07, 19:35
        Dobrze wiedziec, ze nie jestem jedyna ;)
        No a doszly kolejne "rozterki" ;) Otoz zamowilam biustonosz 32FF (76/97)no i
        potencjalne zakupy rozpatrywalam wlasnie w tym rozmiarze. Jednak po szczegolowym
        przegladzie moich biustonoszy, odkrylam, ze mam dwa w rozmiarze 70D. Oczywiscie
        noszone byly, gdy bylam o ladynch kg chudsza. Przymierzylam i co sie okazalo???
        To, ze to 70 mogloby byc jednak toche wezsze... Wiec moze i Swierszczowa miala
        racje sugerujac mi nawet 65(30G)... Niestety upatrzylam juz sobie kilka
        biustonoszy, ktorych w rozmiarze 30G nie ma :(((( Zastanawiam sie czy
        przymierzenie tego 70D to dobra przeslanka, by skierowac swoje kroki w strone
        65??? Oba staniki nosilam stosunkowo krotko - jakies 3 miesiace. Jeden mialam na
        sobie doslownie ze 3 razy. Tak wiec nie moga byc nie wiem jak rozciagniete...
        Jak przyjdzie moj stanik z brastop oczywiscie sprawdze dokladnie jak sie sprawy
        maja. Mam pytanie do specjalistek czy to co napisalam powyzej jest przeslanka,
        by sklonic sie w strone 65 w obwodzie zamiast 70???
        • swierszczowa1 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 13.09.07, 20:06
          To może poczekaj niech już przyjdą i zobaczysz. Jak je będziesz
          miała to załóż sam obwód bez misek i ramiączek (najlepiej miskami do
          tyłu) na najluźniejszej haftce. Ma być ciasno. Jak nie będzie to
          wtedy wymienisz :) A jakie modele zamówiłaś? Może to ściśliwce i
          będą akurat? I w którym sklepie? (ja pierwszy stanik zamówiłam w
          bellisimie niestety, NIE DA SIĘ tak długo czekać na stanik;))
          • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 13.09.07, 20:18
            Na poczatek postanowilam cos klasycznego i w miare taniego :) No i potrzebuje
            czarnego wiec w brastopie zamowilam czarna Naturane. Ten model:
            tiny.pl/1qp7
            podaje listki, bo w brastopie kompletnie nie widac jak wyglada ten model.
            Zastanawiam sie jakie staniki zamawiac na poczatek? Myslalam o takich
            klasycznych, pelnych. Czy w takich stanikach "piersi wroca na swoje miejsce"?
            Nie chce robic sobie apetytu i zamawiac jakies balkoniki, a okaze sie, ze zle
            sie ukladaja...
            Nastepne moje typy to zakupu to:
            tiny.pl/1qc1
            tiny.pl/1qpw
            lub taki "zwyczajny" z playtexu:
            tiny.pl/1qp5
            W ktorym piersi "wracajace do formy" najlepiej beda sie czuly? ;)
            Co do zwrotow to naprawde chcialabym uniknac:
            1. mam generalnie malo stanikow w miare pasujacych :((( Pelna szafa pomylek :(((
            Kazdy rozmiar z malym obwodem a duzymi miseczkami na wage zlota.
            2. nie mieszkam w PL i zauwazylam, ze jesli koperta zawiera cos innego niz
            kartki papieru panie na poczcie wysylaja jako paczke i szczerze powiem, ze
            odsylanie kompletnie nie bedzie mi sie oplacalo...
            • swierszczowa1 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 14.09.07, 18:06
              Na poczatek bym Ci nie polecała freyowej Evy. Nie wiem czy dobrze
              robie bo może na Tobie lezałby super. Ale wiekszosć dziewczyn chyba
              była nie zadowolona z kształtu piersi w tym staniku. Ja mierzyłam
              lole (czyli stanik o takim samym kroju tylko w innym kolorze)i też
              byłam nie zadowolona. Moze ten stanik zostaw sobie na czasy jak już
              bedziesz miała kilka super staniczków i nie żal będzie Ci odsyłac:).
              Freya jak najbardzije tylko moze na poczatek nie lola i nie eva. A
              co do obwodów to moją dosyc ciasną na poczatku arabellkę właśne
              przepięłam na najciasniejszą haftke (buuuu;( ). Gdyby istaniała w
              obwodzie 55 to taką bym wzięła i chodziła pierwsze tygodnie z
              przedłużką.
              • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 14.09.07, 18:22
                Dzieki za opinie. Evy nie wezme, choc bardzo mi sie podoba, bo nie widze tabelki
                z rozmiarami :(
                Najbardziej sklaniam sie ku Kalyani. Nie jest taka "ohydnie klasyczna" i ma
                rozmiarowke do GG;) Nie wiem tylko co to za model :((( No, a strony producenta
                nie znalazlam...

Myslalam, ze dzis dojdzie stanik a tu nici :((( No ja wiem, ze pewnie te 7 dni
                to 7 dni roboczych, ale cos mi sie wydaje, ze gdyby wyslali tydzien temu w pt to
                juz dzis powinnam ten stanik miec... No nic... Jak nie dostane do wt to smaruje
                do nich maila ;P
                • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 12:14
                  Teraz naprawde zaczynam gryzc pazury! ;) Stanika ciagle nie ma :( A juz ludzilam
                  sie, ze nie ma mocnych dzis to juz raczej powinien dojsc. Jutro ostateczny
                  termin. No i nie wiem co robic jak nie przyjdze w ciagu 2 tyg.? Tzn. wiem, ze
                  przysylaja, ale ja chce zamowic inne staniki - tylko w jakim rozmiarze??? Ten
                  zamowiony w brastop mial byc testowy... No i na pewno wyprobuje INNE sklepy -
                  zobaczymy jak dlugo przesylka bedzie "szla" z bravissimo ;)
                  • gama2003 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 15:31
                    Tez mam szkołe cierpliwości a zachowuję sie jak dziecko czekajace na
                    gwiazdke.Kuzynka przyjezdza z Londynu, zakupila mi tam Freye Zeta i
                    madison i ja niecierpliwie czekam liczac godziny do przylotu
                    stanikow ;-)) musze wytrzymac tydzien... buuu...
                    Mam na goraco obserwacje z londynskich sklepow stacjonarnych-
                    rozmiar 65g nie zawsze jest dostepny na biezaco- czyli zawisa na
                    chwile i ktos go natychmiast wykupuje;-)))No fajnie maja te
                    Tambylczynie....
                    • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 15:37
                      Lacze sie w bolu ;)Jednak masz to szczescie, ze Twoje staniki na pewno dotra ;).
                      Niestety jak zauwazylam takiej gwarancji nie ma, jesli przysylaja poczta... Oj
                      szczesciary te tambylczynie, szczesciary... No nic trzeba cwiczyc cierpliwosc
                      ;). Chociaz mi z wielkim trudem to przychodzi. Mam tylko nadzieje, ze w tym
                      tygodniu jednak stanik dotrze...
                      • gama2003 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 15:46
                        A swoją drogą te ta staniki budza takie we mnie emocje... ;-))) Ale
                        na zadna terapie nie pojde o nie, ;-)))Tę manię zatrzymuję dla
                        siebie;-)i już...
                        • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 21:22
                          A ja normalnie ciesze sie, ze jednak MIALAM RACJE!!! Zawsze szukalam stanikow
                          ktore moglyby podniesc porzadnie moj biust. Oj ciezko bylo... Z moja gora od
                          bikini tez kombinowalam - jakby mozna bylo jeszcze podniesc, to mialabym prawie
                          idealny ;) No i tu zderzylam sie z szara rzeczywistoscia i 80D :( Cale szczescie
                          zajrzalam na to forum i odkrylam sklepy internetowe. Czemu jednak ta dostawa
                          trwa tak dlugo??? Mowili o 7 dniach - minely w zeszly piatek. 7 dni roboczych
                          mija jutro - ciekawe czy dotrze, bo ostrze sobie zeby na inne i drze, ze mi
                          wykupia :((((((((((( Gama2003 nie mialbysmy zadnej manii, gdybysmy u siebie, w
                          sklepach z bielizna kupic stanik na swoj biust, poprzymierzac i wybrac ten
                          najwlasciwszy rozmiar! A nie czekac na przesylke i moze jeszcze byc zmuszona
                          wymieniac, bo biustonosz nie bedzie dobrze lezal...
                          • swierszczowa1 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 22:09
                            I tak byśmy miały manie:) Pewnei spędzałybyśmy wieki w takich
                            sklepach :) Po prostu dobrze dobrane staniki tak genialnie zmieniaja
                            sylwetkę, a jeszcze jak są ładne i seksowne.....
                            Genialna zmian asamopoczucia. Kto raz tego zazna, dostanie manii na
                            bank:)
                            • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 17.09.07, 22:58
                              Oj, ze zmieniaja sylwetke to idealnie widac w stanikowmanii. Natomiast ja
                              osobiscie przyznam sie, ze kombinowalam sama i powtarzalam: jakbym piersi miala
                              wyzej to wygladalabym szczuplej :))) No, ale jak taka 4 (czyli miseczka D i
                              obowd nie wiem jaki, ale duzy) lub 80 D ma podtrzymac biust, jesli ma sie 76cm w
                              obwodzie? No na 100% bede drzala, czy kazdy zamowiony stanik bedzie pasowal... ;)
                              • gama2003 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 18.09.07, 09:42
                                Odwiedziłam ( w dobrze dobranym staniku ) dawno nie widzianą
                                kolezankę- i stwierdziła ,że ranynciu ;-) no schudłam i biust mi
                                się zmniejszył...A on się, jak już, to powiekszył i wreszcie
                                porządnie ubrał.A wczesniej w pancernych i źle dobranych stanikach
                                wyglądałam jak amfibia, której monstrualny biust żyje własnym zyciem
                                ( dodam ,żę amfibią sie czułam z 73/ 98, to co czują źle
                                ostanikowane z bogatszym biustem?....)
                                I jak tu nie dostac manii i oczobłysku ;-)) na widok tych
                                cudnowności, cieniutkości i przezroczystości.I dla mnie
                                najważniejsze, biust po ciąży zaczął grawitowac w kierunku kształtu
                                uszu spaniela ( na marginesie spaniela posiadam i wiem co mowię;-
                                ) ).Dobry stanik z uszu robi zgrabne okrągłości- no i nie ma
                                wyjscia - mania musi zostac;-)))i co cudowne dosyc łatwo udzieliła
                                się mężowi...........;-) !
                                • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 18.09.07, 10:04
                                  :))))))))))))))) Gama Ty mnie nie podjudzaj kobieto, bo ja nosze 80D i wydawal
                                  mi sie calkiem calkiem ale kompletnie nic nie podnosci, raczej podtrzymuje ;P
                                  Nie moge sie doczekac az moje 70FF dotrze i podniesie co trzeba! Oj juz kota
                                  dostaje :)) Za to jak przesylka dojdzie bedzie mega radosc - mam nadzieje, ze
                                  biustonosz pasowal bedzie idealnie ;)
                                  • gama2003 Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 18.09.07, 10:17
                                    Będę podjudzac !!! ;-))), mnie 80D podtrzymywał ( hahaha)jak tkwilam
                                    nieruchomo z wypiętym torsem...a każdy ruch, z oddechowym włacznie
                                    wylewał mi biust.I nie wierzylam ,że cienkie i wiotkie tkaninki mogą
                                    więcej niż pancerna gąbka...a jednak musialo mi się to w głowie
                                    pomieścic.I teraz jak dziecko się cieszę- biust uniesiony, ładnie
                                    wymodelowany,latem nie zapocony. Teraz tylko kombinuję jak osłonic
                                    sutki przed zimnem, co w szerszym towarzystwie nieco dekoncentruje
                                    rozmówców a mnie oblewa pensjonarskim rumieńcem.Chyba zakupie cos
                                    lekko sztywniejszego...ciekawe jak sztywniejsze w moim rozmiarze
                                    zawygląda...no mania kwitnie...
                                    • chrumpsowa Re: Lomatko zaraz zaczne gryzc pazury!!! 18.09.07, 10:25
                                      Gama ja gabka mam wypelnione ramiaczka w moim 80D ;P, pewnie, zeby AZ tak nie
                                      ranily, skoro caly ciezar cyckow na nich spoczywa...

A co do brodawek to moze oslonki kup?:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=68896061
    • chrumpsowa maaaaaam!!!!!!!!!!!!! 18.09.07, 11:36
      Rany wylukalam listonosza juz na poczatku ulicy :))))
      O rany zaraz zaczne mierzyc!!! Oby byl dobry!!!!
      • maheda Trzymam kciuki n/t 18.09.07, 11:42

• chrumpsowa Re: maaaaaam!!!!!!!!!!!!! 18.09.07, 11:42
        Niestety :((((((( 70FF za duze zarowno pod obwodem, jak i w miskach, buuuu.
        Zdecydowanie do wymiany.... Koronka, ktora jest u gory smetnie faluje i biust
        zwisa w dol... Troszeczke lepiej wyglada zapiety na pierwsza czyli
        najciasniejsza haftke, ale tez pozostawia wiele do zyczenia... :(((((( Jak
        myslicie jesli 70 FF na mnie zbyt duzy to na co wymienic???
        • maheda Re: maaaaaam!!!!!!!!!!!!! 18.09.07, 11:46
          Zależy, o ile za duży.
          Czy jak jest zapięty na najciaśniejszą haftkę, to dobrze trzyma?
          Jeśli tak, to wymień na 65tkę z tego samego modelu.
          Jeśli nie, to na 60tkę.
          Oceń, o ile za duża jest miseczka po wygarnięciu wszystkiego spod
          pach do niej, a potem przelicz na mniejszy obwód.
          Jeśli miseczka za duża o numer, to 70F~=65G~=60H.
          Jeśli o dwie miseczki, to 70E~=65FF~=60GG.
        • chrumpsowa jesli chodzi o szczegolowy opis :(((((((( 18.09.07, 11:49
          Najpierw przymierzylam na najluzniejsza haftke:
          powyciagalam wszystko spod pach i co? I okazalo sie, ze ramiaczka faluja i
          kompletnie nie przylegaja do ciala, miski mega za duze tj.
          - za duze na dole - miedzy poczatkiem piersi a fiszbinami jest sporo wolnego
          miejsca tak ok. 2,5 cm, do tego gorna koronka tez faluje...(szczerze mowiac moj
          80D lepiej na mnie wyglada)

Zmienilam taktyke i podciagnelam maksymalnie ramiaczka - juz tak bardzo nie
          "faluja", zapielam sie na najciasniejsza haftke, ale problem miseczek sie nie
          poprawil. Biustonosz kompletnie nie "ubiera" i nie podnosi piersi... buuuu

Aaaa ta naturana to chyba rozciagliwiec, bo sprobowalam i mimo najciasniejszego
          zapiecia jeszcze sie rozciagala... Pomozcie dobrac NOWY rozmiar 70FF
          zdecydowanie nie dla mnie... Buuuuuuuu
          • maheda Re: jesli chodzi o szczegolowy opis :(((((((( 18.09.07, 11:51
            Może po prostu powinnaś spróbować 70FF innych firm - rozmiar
            rozmiarowi nierówny,
          • chrumpsowa Miseczki 18.09.07, 11:53
            Trudno mi okreslic o ile za duze miseczki, ale jak pisalam wyzej mam bardzo duzo
            miejsca pod fiszbinami tj. zwisajacy material, gorna koronka faluje. Piersi w
            ogole nie maja zaokraglonego ksztaltu i sa tak jakby "przybrane" materialem,
            wygladaja jak dwa platfusy, ktore zyja wlasnym zyciem
            :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Pod biustem mam 76, w biuscie 97, 70 FF nie dla mnie... Jaki rozmiar doradzacie????
            • chrumpsowa Kolejny problem!!!!! 18.09.07, 11:57
              Przymierzylam jeszcze raz - do niczego :((( Nie zauwazylam wczesniej, bo koronka
              faluje, ale przyslali mi stanik z malenka dziurka na koronce!!!!! Myslicie, ze z
              tego powodu beda robic problemy z wymiana????
              • gama2003 Re: Kolejny problem!!!!! 18.09.07, 12:40
                Nic Ci nie pomoge bo ja jeszcze taki początkujący lajkonik jestem;-
                ((,i nic nie rozumiem- mam 73/ 98 i takie 70 FF z reguly jest na
                mnie ok, choc lepiej sie maja moje piersi w 65 G. Moze to sprawa
                fasonu? Probuj dalej, naprawde warto- tylko czemu nie mozna isc jak
                czlowiek i poprzymierzac w normalnym sklepie... ehhh.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka