Dodaj do ulubionych

jestem załamana

02.10.07, 12:34
mam 93cm w biusci i 75 bod biustem do tego jestem dosc szupla wiec
moj biust rzuca sie w oczy :( czy znacie jakies sposoby na
pomniejszenie optyczne/za pomoca stanika biust ? Co mozna
zrobic,zeby on schudł ? kiedys sie odchudzałam ale wbrew temu co
pisza biust mi nie schudł wcale.
Dostane gdzies dobre minimaizery ?
Dodam ,ze moje staniki maja rozne rozmiary od 80B poprzez 75 C a
naet do 75D ;( koszmar
Dziewczyny pomozcie
Obserwuj wątek
    • maheda No, jeśli masz takie staniki 02.10.07, 12:46
      to Twój biust wydaje się trzy razy większy, niż jest w
      rzeczywistości.
      Powinnaś nosić 70F (polskie), ew. 70E (brytyjskie), a od razu Twój
      biust wyda się o WIELE mniejszy.
      Być może brzmi to paradoksalnie, ale tak właśnie jest.
      • imperative re 02.10.07, 14:08
        dzieki, najgorsze jest to,ze kupoiwałam staniki dobrych firm jak
        Konrad,Roza nie sa staniki za 10zł ale od 50 wzwyz, Dostane w jakis
        polskich sklepach 70F ? (mysle teraz o takich firmach jak
        Triumph,Intimisimi, Mistoque cze Sandra ?
        Gdzie wy kupujecie dobre staniki:>
        • mary_lu Re: re 02.10.07, 14:42
          Jeżeli nie mieszkasz w Warszawie, Poznaniu lub Krakowie, to
          rzeczywiście w sklepach stacjonarnych pozostaje Ci Triumph, Felina,
          Samanta, Gaia, Dalia, Biggi itp. I oczywiście - cały świat zakupów
          internetowych.

Zacznij chodzić po sklepach i pytać o swój rozmiar. Mam wrażenie, że
          w większości sklepów coś drgnęło i jest dostępna szersza rozmiarówka.
    • magdalaena1977 Re: jestem załamana 02.10.07, 12:56
      imperative napisała:
      > Dostane gdzies dobre minimaizery ?
      Nie ma dobrych minimiserów. Wszystkie zniekształcają i spłaszczają piersi
      • maith Re: jestem załamana 02.10.07, 13:05
        Ale upychajzery (uwielbiam to określenie ;) spłaszczają nie w znaczeniu, że
        biust wydaje się mniejszy - on się tylko zmienia w niekształtną breję.
        Pokazać Ci, co naprawdę sprawia, że biust wydaje się i mniejszy i ZGRABNIEJSZY?
        Obejrzyj to sobie na rozmiarze 70J (a więc znacznie większym, niż powinnaś nosić)
        stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
        Staniki jakie nosisz są dla Ciebie tak samo nieodpowiednie, jak dla Jagody
        nieodpowiednie było 90E.
        Przejdź szybko na prawidłowy rozmiar, a sama zaobserwujesz podobną poprawę
        wyglądu :)
        Przeczytaj sobie nasze FAQ, poczytaj ogólnie forum, zobacz ile fantastycznych
        staników można dostać na Twój prawidłowy rozmiar i gdzie, a potem nigdy więcej
        nie wchodź do bieliźniaków, gdzie kogoś z Twoimi wymiarami bezmyślnie wkładają w
        80B-75D.
    • mary_lu Re: jestem załamana 02.10.07, 13:05
      Jako siostra osoby o niemal identycznych wymiarach (też szczupłej)
      powiem Ci tak: to średni biust. Do wielkiego mu daleko... Idealnie
      komponuje się ze szczupłą figurą, dobrze ostanikowany wygląda ekstra
      (a nie dynda i nie budzi niezdrowych emocji u meneli i małolatów).
    • heliamphora Podobne wymiary miałam w początkach liceum... 02.10.07, 16:37
      ...i mój całkowicie źle ostanikowany biust wyglądał wtedy fatalnie. Ale NAPRAWDĘ
      nie warto piersi odchudzać, pomniejszać, upychać, wystarczy porządny stanik
      (osobiście polecam balkonikowe modele Fantasie) w dobrym rozmiarze, wtedy
      sylwetka będzie ładna i proporcjonalna, piersi dobrze podtrzymane... Sama zobaczysz!
    • martvica Re: jestem załamana 02.10.07, 17:41
      imperative napisała:

> mam 93cm w biusci i 75 bod biustem do tego jestem dosc szupla wiec
      > moj biust rzuca sie w oczy :( czy znacie jakies sposoby na
      > pomniejszenie optyczne/za pomoca stanika biust ?

Pooooowiedz że żartujesz?
      Mam w biuście 1 cm mniej niz Ty, półtora metra wzrostu i 'dość szczupła' nie
      jest złym określeniem; noszę aktualnie 70E i uważam że mój biust jest zupełnie
      średniej wielkości, a nawet mógłby troszkę urosnąć ;) W życiu by mi nie przyszło
      do głowy pomniejszanie! Fakt, czasem w trakcie zakupów ciuchowych zdarza mi się
      kląć strasznie, bo producent nie pomyślał że sukienki noszą kobiety, a kobiety
      miewają piersi, ale to kwestia głupoty producentów odzieży, a nie zbyt dużego
      rozmiaru mojego biustu... :D
      Rzuca się w oczy? I dobrze! :)
      Uszy do góry, biust tym bardziej!
    • emka_waw Re: jestem załamana 02.10.07, 18:26
      > mam 93cm w biusci i 75 bod biustem do tego jestem dosc szupla
      wiec
      > moj biust rzuca sie w oczy :(

Phi, co to za biuścik maleńki... ;)

czy znacie jakies sposoby na
      > pomniejszenie optyczne/za pomoca stanika biust ? Co mozna
      > zrobic,zeby on schudł ? kiedys sie odchudzałam ale wbrew temu co
      > pisza biust mi nie schudł wcale.

Bo to bzdura kompletna. W swoim dorosłym życiu zakresy wagowe miałam
      od 65 do 87 kilo, a rozmiary ZAWSZE 82 (pod) i 102 (w biuście). Cały
      czas twardo (no, może nie tak twardo, jak bym chciała ;)) trzyma się
      mnie 75F i odpuścić nie chce :)

> Dostane gdzies dobre minimaizery ?

Na myśl o minimaizerze mam tylko jedno skojarzenie - miotacz ognia i
      spalić ścierwo. Albo na stos szarlatana.

> Dodam ,ze moje staniki maja rozne rozmiary od 80B poprzez 75 C a
      > naet do 75D ;( koszmar
      > Dziewczyny pomozcie

(współczujące kiwanie głową)

Ja kiedyś nosiłam obwodowe 80-tki. Ja mam 82, zaznaczam. Jeśli mnie
      wszystko wyskakiwało, to tobie 80B chyba finalnie na uszach ląduje...

Idź na wątek wymiarowy, kup odpowiedni staniczek i ZAPOMNISZ o
      minimaizerach (tfu!)
      • mary_lu :DDDD 02.10.07, 18:28
        emka_waw napisała:

> Na myśl o minimaizerze mam tylko jedno skojarzenie - miotacz ognia
        i
        > spalić ścierwo. Albo na stos szarlatana.

Ja tak samo!
        • zania_uk Re: :DDDD 02.10.07, 20:46
          :D to trzeba do najlepszych tekstow forum dodac!!!!
          • imperative Ja 02.10.07, 23:55
            Z tego co przeczytalam na poczatku powinnam miec 70F boze mnie przeraza
            wypowiedzenie tego w sklepie juz slysze te mysli innych 'jak ja mam B to ona
            musi miec chyba krowi biust" ..
            ajj jeszcze raz stanelam przed lustrem ciasno pod biustem 74/75 w biuscie 94 ,
            ale ten 1 cm nie ma pewnie znaczenia moim przeznaczeniem jest 70F udam sie jutro
            do triumpha i zobacze czy maja takie cuda.Chcialabym lady stanik a nie jakies
            babcine worki z takimi ogromnymi miskami ;(:( przeklinam nature.. :(
            • limonka_01 Re: Ja 03.10.07, 00:04
              imperative napisała:

> do triumpha i zobacze czy maja takie cuda.Chcialabym lady stanik a nie jakies
              > babcine worki z takimi ogromnymi miskami ;(:( przeklinam nature.. :(

Akurat do Triumpha po niebabncine staniki bym Ci nie polecała. Tutaj synonimem takiego stanika (tu przepraszam wszystkie babcie) jest pewien wyrób tej firmy. Te seksowniejsze modele Triumph sprzedaje tylko za granicą.
              A może nie czekaj do jutra, tylko zajrzyj już teraz do sklepów interentowych. W internecie nie ma tych wszystkich strasznych ekspedientek.
              • limonka_01 Na przykład tu... 03.10.07, 00:08
                www.intimo4you.com/index.php?page=shop.browse&root=1&category_id=26&option=com_phpshop&Itemid=26
            • maith Re: Ja 03.10.07, 00:18
              Na miejscu usłyszysz
              "Gdzie ta pani eF, to je zwykły średni biust, 75B, najwyżej C, powiekszyć by se
              kciała hehe"

I tylko od Ciebie będzie zależało, czy dasz się babie wkręcić i wyjdziesz z 75D
              (wyproszonym), czy przyjmiesz założenie, że NIE KUPUJESZ niczego, co nie ma
              obwodu 70. Nie przyszłaś po to, żeby kupić JAKIKOLWIEK stanik. Jakiekolwiek to
              masz. Jeśli 75C-D jest Twoim rozmiarem, to nic u niej nie kupisz, bo takie to Ty
              już masz.
              Tylko z takim nastawieniem jesteś w stanie przymierzyć tam 70F i nie dać babie
              wejść na sobie na głowę.

A nie mieszkasz przypadkiem w trójkącie biuściastego szczęścia?
              Warszawa/Kraków/Poznań?
              Bo kontakt z paniami z Avocado/Intimo zamiast typowych bab z bieliźniaków bardzo
              by Ci ułatwił życie :)

Ew. zamów w necie któryś z tych
              prześlicznych/kolorowych/przezroczystych/urokliwie koronkowych (niepotrzebne
              skreślić) staników, jaki na 70F przygotowali opisywani tu przez nas producenci :)
              • imperative Re: 03.10.07, 10:51
                hehe dzieki :) ale wiesz to tak glupio brzmi mam 70F to sobie kazdy wyobraza ,ze
                to jest mega cyc.
                Niestety mieszkam w Katowicach/Łodzi
                dzisiaj na drzwiach gorseterii zauwaz łym ,ze maja rozmiary FGH ide tam zobaczyc :)
                • ganbaja Re: 03.10.07, 18:21
                  W Łodzi to chyba stacjonarnie do Comeximu można pójść i na pewno tam coś dla
                  siebie znajdziesz w cenach bardzo dla ludzi :-)
            • ananke666 Re: Ja 03.10.07, 02:50
              > Z tego co przeczytalam na poczatku powinnam miec 70F boze mnie przeraza
              > wypowiedzenie tego w sklepie juz slysze te mysli innych 'jak ja mam B to ona
              > musi miec chyba krowi biust" ..

Weź ty się przestań zachowywać jak szczeniara, co pierwszy raz kupuje tampony. Przeraża cię zapytanie o swój rozmiar baby w sklepie? Czyś oszalała? A co cię do cholery obchodzi, co ona sobie pomyśli? Wolisz dać sobie wepchnąć jakieś byle co podjeżdżające na plecach BO SOBIE BABA W SKLEPIE POMYŚLI? A niech sobie pomyśli, od tego ma łeb, żeby myślała!

>przeklinam nature.. :(

Kup sobie porządny stanik, potem kolejne - najlepiej angielskie balkoniki - a potem popukaj się w czoło. Jeśli nie pomoże - weź młotek. Kobieto, masz bardzo dobry rozmiar, dobrze opakowany może być przedmiotem zazdrości. 94 to nie jest dużo, a już na pewno nie ZA DUŻO. Normalny, fajny, średni biust. Mam 3 cm mniej, noszę angielskie 65F (rozważam przesiadkę na FF)i uważam, że mój jest mały.
              Triumpha ci odradzam. Powody już ktoś podał - w Polsce jest niewielka część ich oferty. Zresztą i tak nie mam do nich nabożeństwa, Freyi i Fantasie mogą buty wycierać. Podtrzymanie i kształt biustu w Triumphach zwykle nie poraża.
              Najpierw przejrzyj wątek ze sklepami stacjonarnymi. Potem te z zagranicznymi zakupami. Jeśli masz wątpliwości, pytaj. Gdyby ci odbijało i zaczynałabyś bredzić o wielkich cycach i błędach natury, trzymaj pod ręką młotek.
              • kasica_k Re: Ja 03.10.07, 03:16
                ananke666 napisała:

> Weź ty się przestań zachowywać jak szczeniara, co pierwszy raz
                > kupuje tampony.

ananke I LOVE YOU!

Jeju, jak ja juz mam dosyc tego biadolenia z cyklu "co ja biedna poczne z TAKIM
                biustem, ojeju jeju co to bedzie jak sie pani w sklepie dowie"

- bardzo prosze osoby biadajace, zeby nie braly tego do siebie - nie jest to
                atak personalny, tylko atak na OKRESLONE podejscie do sprawy, od ktorego to
                opadaja mi juz wszystkie macki. To naprawde smutne, do jakiego stopnia "smutna
                bielizniana rzeczywistosc" potrafi pozbawic normalnie zbudowane kobiety
                elementarnej pewnosci siebie potrzebnej do zapytania o swoj rozmiar w sklepie
                czy chocby do nie nazywania swojego biustu krowimi wymionami, co tez sie
                ostatnio tu przewijalo. Dziewczyny, na Jowisza, jestescie normalne i zgrabne, a
                traktujecie same siebie jak jakies monstra. Zajrzyjcie sobie do "Biustow
                tygodnia" u mnie na blogu - kogo tam widzicie? Ech...
                • imperative dzieki ,szczegolnie 2 paniom u gory :) 03.10.07, 10:56
                  Ok mlotek juz jest, teraz czas na lowy pieknego staniczka na moj piekny biust :)

Jak cos wyniucham to dam znac :D
                  • molowiak 70F 03.10.07, 15:32
                    wyszperane w biustach tygodnia
                    stanikomania.blox.pl/2007/07/Biust-tygodnia-siodemka.html
                    monstrum? wymiona? wielkie cyce? no ludzie !!!
            • greylin Re: Ja 03.10.07, 18:50
              > Z tego co przeczytalam na poczatku powinnam miec 70F boze mnie przeraza
              > wypowiedzenie tego w sklepie juz slysze te mysli innych 'jak ja mam B to ona
              > musi miec chyba krowi biust" ..

a ja właśnie lubię siać popłoch u ekspedientek. Najczęściej na pytanie o 70G-H
              opada im szczęka a przy dodaniu, że ewentualnie może być 65H/J to pojawia się
              piękny wytrzeszcz oczu ;-). ale ja z tych wrednych i złośliwych jestem ;)
              (no dobra, nie wszędzie, czasem są uświadomione ekspedientki ;) )
              Proponuję na pierwszy rzut Tesco. Tam można dostać F&F w rozmiarze 70F
              (brytyjskie), sama wybierasz z wieszaka i idziesz do przymierzalni i nikt nie
              patrzy się czy przypadkiem "krowiego" rozmiaru nie bierzesz ;)
            • olusimama Re: Ja 03.10.07, 19:11
              imperative napisała:

> udam sie jutro
              > do triumpha i zobacze czy maja takie cuda.Chcialabym lady stanik a > nie
              jakies babcine worki z takimi ogromnymi miskami ;(:(

Chyba nie czytałas tego forum, zanim napisałaś, co? gdybyś poczytała, to
              wiedziałabyś, ze:
              1. Twój biust nie jest wielki, wręcz mały. (ja mam 78pod i 105 w, rozmiar 70G i
              biust jest zaledwie sredni)
              2. żadna z nas nie nosi babcinych worków, bo po prostu nie musi, świat jest
              pełen kolorowych śliczności, nie tylko w rozmiarze 70F, ale też 70K albo 80J.
              3. NIE POLECAMY Triumpha. Wiem, że pośród nieuświadomionych (jeszcze)
              nieszczęśnic z biustem większym niż pestka moreli pokutuje przeświadczenie, że
              tylko tam można kupić odpowiednio duży stanik. Ale to jest NIEPRAWDA. O wiele
              piękniejsze i lepszej jakości, w szerszej rozmiarówce szyją angielskie firmy, o
              których wiedziałabyś, gdybyś poczytała forum.

> przeklinam nature.. :(

Przeklnij producentów i sklepikarzy, którzy latami wciskali Cie w 75C i 80(o
              zgrozo)B. Bo natura akurat obdarzyła Cię całkiem zgrabnym, nie za małym i nie za
              wielki biustem. Teraz musisz go już tylko ładnie opakować.

A na zachętę, zobacz sobie te ohydne, babcine staniory w strasznym rozmiarze 70F
              (he he he):

70f.gu.ma/
    • swierszczowa1 Re: jestem załamana 03.10.07, 18:39
      93 w biuście? Ech maluchu. Ja mam 90 (noszę 60G) i wcale nie mam
      dużych piersi. Przynajmniej połowa kobiet w polsce ma większe. Nie
      dałabym sobie nic zmniejszyć. a gdyby 60I czy 60K były bardziej
      dostepne (produkuje je panache ale na mnei ta firma ma za szerokie
      fiszbiny) to bym chiala żeby mi jeszcze podrosły:). Tutaj masz pania
      w staniczku 65K. nie wiem jak Tobie ale mnie się ta pani podoba:) a
      ja teraz siedzę sobie w takim staniczku
      www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=434&categor
      y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26
      który super podnosi i super zaokrągla i w fajnie dopasowanej
      koszulce (te koszulki jednak cieżko znależć) i bardzo ze swojej
      figóry jestem zadowolona. A Marlin Monroe tez miała 90 w biuscie a
      do tego tylko 60 w pasie i w dodatku była niska. Zle wyglądała? No
      ale ona nigdy nie chodizła w stanikach 75D.
      • swierszczowa1 Re: jestem załamana 03.10.07, 19:18
        W końcu zdjeć pani noszącej rozmiar 65K nie wkleiłam
        stanikomania.blox.pl/2007/09/Dzisiejszy-odcinek-sponsoruje-literka-K.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka