Dodaj do ulubionych

Melissa - nowe modele :(

03.11.07, 22:46
Będę śmiecić, ale to powinno trafić zarówno do wątku o nowościach, jak i do
wątku melissowgo i... do śmietnika.

Na stronie Melissy pojawiło się kilka nowych modeli, niektóre nawet nie takie
złe, ale popatrzcie na to:
www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0136.php
www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0135.php
Czy ja źle widzę, czy te staniki mają ramiączka szerokości tak na oko z 4 cm?
Po co?! Rozumiem, że jednolita taśma jest brzydka, ale to jest jeszcze gorsze :(
Obserwuj wątek
    • zazulla wrocil model 104 n/t 03.11.07, 22:59
    • zazulla uroda modeli 03.11.07, 23:25
      Bardzo sie rozczarowalam. Fajnie, ze pojawil sie kolor, ale to nie wszystko.
      Wiekszosc z nas zachwyca sie kunsztem uszycia, szczegolami danego modelu. Tu
      jedynie podobaja mi sie:

- wyglada an to, ze moze zaokraglac piersi, do tego jest delikatny jak na bezowy
      stanik, minusem jest cena i brak wiekszych misek przy wiekszych obwodach
      www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0137.php
      - podobny kroj jak wyzej, do tego fajna kolorystyka - nadruk zamiast
      odznaczajaca sie koronka, chyba zamowie za jakis czas
      www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0142.php
      • kasiamat00 Re: uroda modeli 03.11.07, 23:50
        Ten beżowy rzeczywiście całkiem spoko, ale ten z nadrukiem wkurza mnie sposobem
        opisu kolorów. Ja naprawdę nie wiem, które z tych kolorów to "kolory lata", a
        który - "kolory jesieni" :(

Im by się przydał jakiś grafik/projektant z prawdziwego zdarzenia, niestety.
        Niektóre z tych modeli wyglądają na zaprojektowane "na kolanie" :(
    • anna-pia Re: Melissa - nowe modele :( 04.11.07, 00:42
      0135 to nie wiem, ja tam muszę przymierzyć stanik Melissy, żeby wiedzieć, czy mi
      się podoba :(
      Co do 0136 - zgadzam się, ramiączka psują cały efekt, po co takie szerokie?!
      • szalicja Re: Melissa - nowe modele :( 04.11.07, 09:58
        Ramiączka na styl Triumpha. Też są takie materiałowe rozszerzane do góry. Ja
        akurat sobie cenię te ramiączka, bo są bardzo wygodne.
        Nowości - fakt, sporo tego. Pewnie na jeden czy dwa to bym się skusiła, jednak
        za bardzo byłam rozczarowana jak przymierzyłam swoje zakupione, że chyba już nie
        zaryzykuję. Moze...Tak dla testu...Szkoda, że mają tyle wad konstrukcyjnych ;-(
        • szalicja Cena nieadekwatna... 04.11.07, 10:03
          A tak sobie dopiero spojrzałam. Nie dałabym prawie stówki za taki biustonosz.
          Przecież za niewiele więcej można już kupić Panache albo za taką lub mniejszą
          trafić coś w promocji u brytyjczyków. E, nie zaryzykuję. A te niektóre modele z
          nowości są naprawe paskude. Te pióra, albo kolorystyka. Dziwne jakieś, niektóre
          jak z lamusa.
    • olusimama a ceny? 04.11.07, 10:01
      ramiączka mi tak nie przeszkadzają, te staniki całkiem ładne są na pierwszy rzut
      oka.
      Ale: wady Melissy wyłażą na jaw przy przymierzeniu, albo przy noszeniu. Tyle sie
      już o tym tutaj pisało. I te ceny są nieadekwatne do jakości. Za 90 zł to ja
      znajdę brytyjczyki na eBayu i wyprzedażach.
    • annnullla Re: Melissa - nowe modele :( 04.11.07, 11:49
      plus dla nich za wprowadzenie kolorów, ale niestety po doświadczeniach z Melissą
      mogę stwierdzić, że ich ceny są za wysokie. Wolę zamiast ich dwóch staników
      kupić sobie brytyjczyka albo poszukać na wyprzedażach czy aukcjach.
      • martvica Re: Melissa - nowe modele :( 04.11.07, 14:36
        Strasznie mi się nie podobają. Może oprócz modelu 104, który swój urok ma.
        A zastanawiałam się ostatnio nad Melissą, bo to jedyna firma w mojej kategorii
        finansowej, która ma 65G (obwód pod biustem mi zjechał z 76 do 73 i mam wrażenie
        że 70-tki są za luźne). Ale tak przejrzałam parę razy ofertę i nic ciekawego mi
        się nie rzuciło w oczy, albo babciowato namiotowate; jak ładne i kolorowe, to
        zabudowane; nie wiadomo jak wygląda na prawdziwym biuście (nie stać ich na
        modelkę, czy co? Może sie zgłoszę?). Może mi się tak wydaje z zabudowaniem przez
        manekiny? Czy one naprawdę takie wysokie są?
    • vesper_lynd Re: Melissa - nowe modele :( 04.11.07, 19:26
      TAKIE CENY za Melissę??
      O przepraszam, za te pancerniki z grubymi gumami zamiast ramiączek, które po trzech praniach wyglądają jak psu z gardła wyjęte dać ponad 80zł? Pff, kolorystyka jest ciekawsza, ale krój jak siermiężny był tak jest.
      Przesadzili, bo nikt świadom zalet brytyjczyków nie wyda takich sum na Melissę.
      • ganbaja Re: Melissa - nowe modele :( 05.11.07, 11:45
        No to ja ma chyba farta bo moja Melissa po wielokrotnym juz praniu wygląda cały
        czas jak nowa.
        Ceny nowych modeli nieco za wysokie :-(
        Wzory...pewnie jak zwykle na żywo lepiej wyglądają niż na tych beznadziejnych
        manekinach. Wielka szkoda, że nie mogą tego obfocić na jakimś żywym biuście.
        • kocio-kocio Re: Melissa - nowe modele :( 05.11.07, 12:29
          No to ja też chyba mam szczęście.
          Mam już 3 melissy, właśnie zamówiłam czwartą.
          Nic się z nimi w praniu nie dzieje (piorę w pralce, tyle że w płynie, nie w
          proszku).
          No i najważniejsze: ich 70J jest jak dla mnie uszyte, szczególnie w jednym
          fasonie, w którym mają kilkanaście staników.
          A moje podejścia do brytyjczyków i Avocado to na razie porażka: 70H jest za
          małe, 70J za duże, a 70HH nie trafiłam w żadnym interesującym mnie wyglądowo i
          cenowo fasonie u angoli, a Avocado po prostu takiego rozmiaru nie ma.
          Mam arabelkę 65HH, ale wyglądam w niej dużo gorzej niż w Melissowym staniku.
          • anna-pia Re: Melissa - nowe modele :( 10.11.07, 22:47
            Co do jakości, to też najwyraźniej mam szczęście, przed ciążą miałam 4 czy 5 ich
            staników, prałam w pralce, cały czas wyglądają tak samo. Co najważniejsze, mój
            biust się z nimi lubi - krój i fiszbiny (króciutkie) są dla mnie idealne. Tak
            czy inaczej, za 100 zł to poszukam sobie Freyi na wyprzedaży albo zajrzę do
            Avocado.
    • magdalaena1977 Re: Melissa - nowe modele :( 05.11.07, 12:08
      kasiamat00 napisała:
      > www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0136.php
      > Czy ja źle widzę, czy te staniki mają ramiączka szerokości tak na oko z 4 cm?
      > Po co?! Rozumiem, że jednolita taśma jest brzydka, ale to jest jeszcze gorsze
      Czy to nie są takie materiałowe ramiączka jak miała maddalena Gai ? Bardzo je
      lubiłam, niezależnie od innych wad tego stanika. Były wygodne, a jak wysunęły
      się spod bluzki, to wyglądały jak koszulka a nie jak stanik
    • maith Rozmiarówka :( 05.11.07, 15:26
      Jak je zobaczyłam, to chciałam radośnie zacząć temat, że zrobiło się bardziej
      oryginalnie i kolorowo, ale jak zobaczyłam rozmiarówkę, to mi przeszło.
      Zerknijcie np. na 140 i 141 (do G, czyli do brytyjskiego F).
      www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0140.php
      www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0141.php
      138 już lepiej, bo zaczyna się od K, ale do 75 dojeżdża już tylko H.
      www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0138.php
    • magdalena.be Re: Melissa - nowe modele :( 05.11.07, 22:04
      Mi się podoba tylko ten: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0133.php
      Gdyby nie cena to może bym się skusiła...
    • aislinn hmm... 10.11.07, 01:20
      No średnie te nowe modele. 0142 wygląda na całkiem ok, chociaż jak dla mnie za
      bardzo w typie kostiumu kąpielowego ;)
      Jeden bardzo fajny - 0141 - ale jestem poza rozmiarówką. Zobaczę, może zamówię
      dla siostry.

A, i jedna rzecz zwróciła moją uwagę - widziałyście jaki kolor ma stanik o
      numerze 0138 ? :)))) (tam gdzie napisane : dostępne kolory)
      • kocio-kocio Re: hmm... 10.11.07, 10:25
        Już jest cielisty :o)
        Ale był "ciałowy" :o)
        Też się śmiałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka