songor 06.12.07, 11:26 nie mogę znaleźć wątku ogólnego FLIRTELLE ani przez wyszukiwarke, ani recznie :) a mysle ze sie przyda , bo coraz wiecej ich staników jest. I od razu moje pytanie - jak fiszbiny? freya czy panache? i jak rozmiary? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaga7 Re: FLIRTELLE 06.12.07, 11:40 Wątek jest tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=51860616&a=51860616 Ale siedzi w archiwum nie wiem czemu. Odpowiedz Link
songor Re: FLIRTELLE 06.12.07, 12:24 o prosze :) ale niestety w tym watku nie ma odpowiedzina moje pytanie - tzna rozmiar widze ze standardowy, ale co z fiszbinami? mam na oku nowa bezaramiaczkowa flirtelle ale jestem niekompatybilna z panache i boje sie ze ta tezmoze miec za szerokie fisziby.. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Minx Plunge 09.12.07, 01:27 Czy to rozciągliwiec czy raczej trzyma fason :> No i jak z jego pancernikowatością? Odpowiedz Link
malwes Firtelle Sassy White 09.12.07, 16:25 Ja zamówiłam Firelle Sassy White - wprawdzie 65DD ale...czegoś tak beznadziejnego nie widziałam nigdy. Fakt - o tym już pisało kilka osób, jest to śliśliwiec. Z firtelkami jest chyba tak, "jak powinno być" czyli mając 69cm pod biustem 70tka będzie ok. Natomiast - fiszbiny były bardzo szerokie, to ok, ale za to wszyste w strasznie gruby kanał, jakieś takie - sztywne :) - nie dopasowujące się do ciała. Przez to miska powierzchniowo wydawała się ogrooooomna ale była płaska - z kompletnie nierozciągliwego materiału. Taki "superspłaszczacz" :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Minx Plunge 09.12.07, 16:41 Minx 32G był na mnie tak ciasny, że nie mogłam się zapiąć z przedłużką a Minx 34F zapinam na najciaśniejszą haftkę ;) Jednym słowem - rozmiar jest nieprzewidywalny.... Odpowiedz Link
opaska22 Re: Minx Plunge 19.12.07, 11:38 Gdzie mozna kupic biustonosze tego producenta w wiekszym rozmiarze, interesowaly by mnie miseczki gg albo nawet h, widzialam ze kilka osob ma takie do odsprzedania wiec gdzies je musialy kupic, a na stronie brastop maja tylko 32G i GG juz nie wsytepuje u nich Odpowiedz Link
angoul Re: Minx Plunge 19.12.07, 11:46 Bo brastop jest z zasady sklepem wyprzedażowym, więc często rozmiarówka jest niepełna. Poszukaj w którymś z "normalnych" sklepów internetowych, których masz pełną rozmiarówkę. Jest wątek sklepowy - zajrzyj tam i powodzenia :) Odpowiedz Link
hke Re: Minx Plunge 19.12.07, 12:35 tylko, że Flirtelle to chyba marka występująca tylko Brastopie. Odpowiedz Link
opaska22 Re: Minx Plunge 19.12.07, 13:05 no niestety ja tylko ja w brastopie tylko zauwazylam, ludze sie ze zle w innych patrzylam :), no przeciez skoro ktos chce odsprzedac to musial gdzies najpierw kupic:) Odpowiedz Link
bathilda Re: Minx Plunge 19.12.07, 13:07 Ja kupiłam 30H. Wtedy były różne rozmiary. Będę odsyłać za parę dni (chyba że znajdzie się chętna), więc powinno wrócić na listę. Odpowiedz Link
angoul Re: Minx Plunge 19.12.07, 13:07 Hmm nie wiedziałam... W takim razie chyba jedynie pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekac na uzupełnienie przez nich kolekkcji o właściwe rozmiary. A w międzyczasie polować na allegro i ebay-u Odpowiedz Link
opaska22 Re: Minx Plunge 19.12.07, 14:06 To nie odsylaj tylko mi go odsprzedaj, prosze :)) wlasnie o ten rozmiar mi chodzi, tylko napisz prosze czy on ma odpinane ramiaczka?? Odpowiedz Link
bathilda Re: Minx Plunge 19.12.07, 14:28 Tak, ramiączka są odpinane. Stanik jest czekoladowy. Jeśli jesteś chętna napisz mi maila na gazetowy adres to dogadamy kwestie logistyczne. Odpowiedz Link
berkano8 Re: Minx Plunge 19.12.07, 21:20 Minx plunge-ścisliwiec.Na pierwszy rzut oka niemal taki sam jak Inferno Panache, ale na biuscie układa się zdecydowanie inaczej.Z kolei Delight (mam kolor nude)-rozciągliwiec przeokropny, dobrze,że to przewidziałam w planowaniu rozmiaru. Odpowiedz Link
ungore Re: Minx Plunge 28.12.07, 19:11 No pięknie... a ja zamówilam brastop.com/SetDetails.aspx?setId=511&Product=Flirtelle_Delight_Raspberry 65F a powinnam w takim razie 60..;( mam nadzieje,ze bedzie mozna zwracac ;/ Odpowiedz Link
xevvelineczkax Kupiłam dwa staniki :) 20.02.08, 21:54 Przed chwilką złożyłam zamówienie. Jak dojdą oba to napisze o wrażeniach. Zamówiłam DELIGHT BRA i DAISY BRA. Mam nadzieje, że będa ok. To mój pierwszy zakup odkąd odkryłam, ze nosze za duże staniki w obwodzie Odpowiedz Link
xevvelineczkax DAISY 01.03.08, 10:04 To pierwszy stanik, który miałam na sobie przez cały dzień. Moje wymiary to 78/102 i zakupiłam 32G. Bardzo ładnie leży, jednak wydaje mi się, że obwód jest za duży. Byłam zapięta na ostatnią, najluźniejszą haftkę - bez problemu zapięłabym się na najwęższą. Poza tym ramiączka zostawiły mi czerwone odznaczenia na ramionach. Moim zdaniem to rozciągliwiec. Potem wpiszę w tabelę obwód. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Minx Plunge 10.09.08, 23:05 Mam Minx, długo na niego polowałam, bo jest teraz praktycznie nieuchwytny. NIestety, nie jestem z niego za bardzo zadowolona. Mam rozmiar 30 H, na pierwszy rzut oka wygląda b. podobnie to Inferno ale na biuście zupełnie inaczej, i jak dla mnie nieładnie. Już Inferno układa lepiej. Wydaje mi się że mocno spłaszcza piersi. Jak dla mnie obwód nie jest ścisły, raczej normalny. Ma bardzo długie ramiączka. Odpowiedz Link
ewa.102 Daisy 06.03.08, 21:03 Kupiłam Daisy 36G nude. Przy wymiarach 87/118 jest za szeroka w obwodzie i ma za duże miski. Szkoda bo ładny staniczek. Ewa Odpowiedz Link
gaissa Re: Daisy 08.05.08, 23:34 Przy obwodzie pod większym o 2 cm mogę sobie 34 zawiązać na kokardkę prawie. Daisy jest moim ulubionym stanikiem podomowym, całkiem nieźle się nosi, pod warunkiem zapięcia na najciaśniejszą haftkę. Miski duże, większe niż w dużomiskowej Arabelce. Odpowiedz Link
gorzkie_migdaly Re: Daisy 09.05.08, 09:25 Zakupiłam Daisy Pastel 30FF i o dziwo okazała się dobra w miskach, mimo że inne staniki mam 30G. (Wymiary 74/96) Faktycznie obwód mógłby być ciaśniejszy, od początku mogę się zapiąć na najciaśniejsze haftki. Bez rozciągania 63 rozciąga się do 85!!! I on jest nowy noszony od wczoraj, aż boję się pomyśleć co ten obwód zrobi za miesiąc:) Subiektywne odczucie co do fiszbin: są płytkie i szerokie. Mimo wszystko, jak na razie, lubię ten stanik:) Odpowiedz Link
sheilunia Re: Daisy 27.05.08, 21:30 Mam model Daisy mint, obwód strasznie rozciągliwy, miski troszkę większe niż standard. Mimo tego zostawiłam go sobie i również jest moim ulubionym stanikiem "domowym". Fiszbiny, jak dla mnie, szerokie (szersze niż Freya; podobne jak w Portii Curvy Kate). Cóż więcej - staniczek bardzo ładny i wygodny, mimo, że powinnam szukać ciaśniejszego. Odpowiedz Link
xevvelineczkax DELIGHT BRA 13.03.08, 20:16 To drugi stanik, który mam z tej firmy. Jest ściślejszy od daisy, ale tez miski są jakieś mniejsze. Robią mi się bułeczki :D Odpowiedz Link
friday133 Re: DELIGHT BRA 13.03.08, 20:57 Odesłałam dzisiaj Delight i myślę, że długo nie kupię nic Flirtelle - widzę, że inne modele też mają miskę jakąś wysoką - na dole u mnie pełno biustu, a na górze pusto. Przy 75/100 32F miało za dużą miskę. Odpowiedz Link
roksana_bianka Re: DELIGHT BRA -mam czerwono-czarny 30G 20.06.08, 15:55 ->między końcówkami fiszbiny ("U") 16cm ->fiszbiny oddalone od siebie o 0,5cm na mostku (mi rozdziela piersi- co nieczęsto ma miejsce... -> wysoko pod pachą! -boczna fiszbina (której nie ma,ale jest na nią miejsce) ma 8cm, a fiszbina miski kończy się wyżej o niecały 1cm!- może stąd moje marszczenie w tym miejscu, bo reszta miski pasuje, tylko częsć między fiszbiną a ramiączkiem się marszczy i jest niewygodna-ale...może się ułoży(?) -> "w spoczynku" obwód ma 57cm, -> po rozciągnięciu 78!-to dopiero musi być rozciągliwiec! -> duży plus za regulacje ramiączek jest z przodu-megawygodne -> ramiączko 1,5cm szerokości -> elementy łączące ramiączko ze stanikiem i regulujący jego długość- z plastiku (wygląda tandetnie, ale moze to tylko takie wrazenie) przyłożyłam to Fritelle (30G) do Arabelki (30FF-dużomiseczkowiec)- micha do michy, wnioski: -> fiszbiny maja takie samo "u"; -> fritelle ma wyższe fiszbiny od strony pachy (i tu chyba tkwi szkopuł!!!) -o ok.1cm, i minimalnie wyższe od mostka -może ze 2-3 mm; -> miski są niemal identycznej głebokości (minimalnie, ale na prawdę minimalnie większa jest fritelle); -> miski we Fritelle są dalej od siebie niż w Arabelce; nie działam tu za często, ale gdybym miała dostęp do galerii... gdzie są opisane warunki "dostania" go? Odpowiedz Link
lori_anna FLIRTELLE Strapless bra 26.03.08, 23:25 zamówiłam, przyszedł, ale wraca... niestety celowałam w 30G (73-96/97) - z dwóch: Flirtelle i balkonik Fantasie, ten drugi leży ok flirtelka ładnie wygląda, ładnie zarówno w bluzce jak i bez ;) ale ma małe miski, troszkę spłaszczają i zdecydowanie daleko mu do 30G ponadto obwód rozciągliwy, od razu zapięłam się na najciaśniejszą haftkę spróbuję może wymienic na większą miskę, a jak nie to wróci do sklepu i już Odpowiedz Link
lori_anna Re: FLIRTELLE Strapless bra 26.03.08, 23:26 a fiszbiny raczej jak freya (miałam jedno "starcie" z panache SO, gdzie fiszbiny wylądowały mi dosłownie na plecach, podziękowałam ;) Odpowiedz Link
aleksandra_lm Re: FLIRTELLE Strapless bra 08.05.08, 19:28 Powiedz jak wygladal obwod przed roziagnieciem i po rozciagnieciu. I mowisz ze miski G male... Nie probowalas wymieniac na GG... Ja bede odsylac panacha porcelain strapless - wzielam 32FF - obwod jest scisly ale miska mala, wymienie na 32G - ale jesli tu tez bedzie za mala to bede w kropce... Potrzebuje tego typu stanika a tu rozmiarowki niet...wrrrrr Odpowiedz Link
ungore Re: FLIRTELLE Strapless bra pytanie 27.05.08, 08:16 Czyli ze swoim 68/93 powinnam celować w 28GG??!!! Odpowiedz Link
ivi9 Re:Flirtelle Daisy 27.05.08, 21:22 Czy przy wymierach 87/102 celować w 34 F czy FF??? Odpowiedz Link
nimrodella Re: FLIRTELLE Strapless bra 21.10.08, 14:35 A zatem zamowilam to "cudo". Przy moich 68/92 wzielam standardowo 28G - uparłam sie na starplesa. OBWÓD - totalna porazka. Taki mega rozciagliwiec, ze nie wiem co musialabym zamowic, zeby dobry byl. Zapinany z Tyłu na 4 haftki - co w sumie daje pozory solidnego podtrzymania. Ale to tylko pozory - zapiełam się od razu na najciasniejsza haftke i poskakałam chwile i mi to sie zsuneło w dół... MISKA - wydaje sie ogromna, ale jest strasznie płytka i ten biust zamiast podnosci, zaokraglac - czy cokolwiek to go tylko rozpycha na boki. Jakoś w tych twardych stanikach to tak jest. Wiecej nic o nim nie powiem, bo go odsyłam i nikomu nie polecam. MOze taka uroda straplesow a moze po prostu ten jest taki. Odpowiedz Link
puellapuellae Daisy 09.11.08, 09:53 Wizualnie super, cienka siateczka nasuwajaca skojarzenia z Zeta, ksztalt biustu w staniku tez niczego sobie. Miski w normie. Niestety jakosc beznadziejna-wypruwaja sie nitki a obwod rozciaga sie niesamowcie. Nosilam go dwa tygodnie i w tym czasie bardzo sie rozciagnal. A szkoda, bo ladny byl i dobry na lato... Odpowiedz Link