wyrodna_matka_huberta Re: P E A C H F I E L D 17.05.08, 16:53 Jestem po wizycie w Peachfiled; bardzo mi się tam podobało. Zakupiłam Tango II dla siebie i Rio dla szwagierki. Dobra nowina - można już płacić kartą:) Odpowiedz Link
monika3411 Re: P E A C H F I E L D 17.05.08, 17:54 Kartą to już z miesiąc można płacić :-))) Nie chwaląc się, byłam tą pierwszą, której kartą pani Marysia i jej mąż testowali terminal :- ))) Odpowiedz Link
plumpy Re: P E A C H F I E L D 05.12.08, 14:01 czy ktoś był na zakupach w sklepie na żeromskiego? czy ekspedientki są tak pomocne jak P. Marysia? Odpowiedz Link
wronki12 Re: P E A C H F I E L D 19.05.08, 20:38 Dzisiaj kolejny sukces. Kupiłam Panache Inferno - Pani Marysia jest świetna. Odpowiedz Link
megiddo0 problem techniczny 19.05.08, 21:30 mam maly problem-wyszukuje staniki w swoim rozmiarze-60E, i po wejsciu w konkretny model nie moge wybrac 60E, bo miejsce w tabeli, gdzie umieszczone sa obwody 60 zaslania pomaranczowy pasek z klawiszami 'tabela rozmiarow' i 'jaki wybrac?' czy tez tak macie?? Odpowiedz Link
vasylkova Re: P E A C H F I E L D 19.05.08, 22:16 Ja tez musze bardzo pochwalic p. Marysie, ktora cudem znalazla dla mnie czas _na juz_ , a potem z anielska ciepliwoscia podawala mi do lazienki coraz to nowe staniki do mierzenia ;) W koncu mam cos w dobrym rozmiarze. Podpytywalam troche - moze juz wkrotce bedziemy sie mierzyc w sklepie, nie w lazience ;) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Tylko ja? 20.05.08, 16:56 Rozumiem, że tylko ja jestem niezadowolona z ubogiej oferty tego sklepu, w którym jeszcze nigdy nie znalazłam nic dla siebie, na moje skromne 93 cm w biuście. Więc ja jestem niezadowolona. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Tylko ja? 20.05.08, 17:05 Nie tylko ty, kociątko ; ) Ale ja sie staram być optymistką i daję trochę czasu na rozwój i poszerzenie oferty. Chyba o nas nie zapomną, mam nadzieję. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Tylko ja? 20.05.08, 21:11 O, z Martulką zawsze raźniej:) A jak o nas zapomną, to my możemy zapomnieć o nich - np. ja się już czuję bardzo związana emocjonalnie z Bravissimo, jesteśmy prawie jak rodzina;) W każdym razie - ja tutaj narzekam na Peachfield. Kropka. Odpowiedz Link
agra1 Re: P E A C H F I E L D 05.06.08, 13:20 Byłam dziś u pani Marysi i jestem zachwycona. PO latach chodzenia w źle dobranych stanikach i potem bezskutecznego pytania o rozmiar właściwy, mogłam sobie wybierać we wzorach. Zabrałam mamę, więc ją też sie ostanikowało. Ja stałam sie dumną właścicielką Sienny - kolor bajka!!!! i ślinię się na eleanor, ale niestety naraz to budżet nie wytrzyma. POczekamy i eleanor też sie pojawi w mojej szafie. Pani Mario, ma Pani kolejną wielbicielkę!!!!! Odpowiedz Link
smillaaraq Re: P E A C H F I E L D 21.06.08, 23:26 Choć od uświadomienia mnie w kwestii jednak_istniejących rozmiarów minęło już sporo czasu, to do Peachfield trafiłam dopiero dziś, za sprawą poszukiwania czegoś dla już zmigrowanego biustu ;) I dołączam do admiratorek Pani Marysi, która kompetentnie proponowała mi kolejne rozmiary poszczególnych modeli i życzliwie acz szczerze komentowała efekty "na ciele". Duży plus za wyczucie tego, co konkretny model może zaoferować nie tylko przy danym rozmiarze, ale i przy typie sylwetki. Dziękuję i trzymam kciuki za rozwój sklepu :) Oby tylko producenci i dystrybutorzy zechcieli obrać sprzyjający nam kierunek działań. Odpowiedz Link
alice1984 formularz wymiany 08.07.08, 10:42 tak sie zdarzylo, ze musze wymienic moj pierwszy zamowiony tam stanik na mniejsza miseczke. tylko ja jestem cienka w roznego rodzaju formalnosciach (troche to zaczyna byc irytujace, nawet dla mnie) i nie wiem co mam wpisac w rubryce "towar". z gory dziekuje za odpowiedz! :) Odpowiedz Link
monika3411 Re: formularz wymiany 08.07.08, 12:21 Zadzwoń do Pani Marysi, jak zdążyłam się zorientować (mama wymieniała staniki) być może nie będziesz musiała wypełniać żadnych druczków. Odpowiedz Link
alice1984 Re: formularz wymiany 08.07.08, 16:16 oj, juz znalazlam :) oczywiscie, jak to zwykle ja, najpierw narobie rabanu a dopiero potem popatrze gdzie trzeba :) oczywiscie w mailu potwierdzajacym zakup mialam tabelke, w ktorej bylo napisane co jest "towarem". przepraszam za zamieszanie! Odpowiedz Link
swinka-morska Re: P E A C H F I E L D 08.07.08, 16:27 Ja też zaliczyłam bezpośrednie zakupy u Pani Marysi i hucznie polecam wszystkim. Z zakupów wyszłam z lekko odjechaną Freyą Matisse i ochotą na karmelową Pollyannę i Panache Porcelain w każdym produkowanym kolorze. Jedyne zastrzeżenie mam do strony internetowej - wyszukiwarka jest dość niewygodna, źle się odświeżają strony przy wracaniu na poprzednią stronę. Odpowiedz Link
koontza2 Re: P E A C H F I E L D 08.07.08, 18:11 Ja też dziś byłam u Pani Marysi :o) zakupiłam pierwszą Pollyanne(biała) i jestem zadowolona.... po wakacjach Pani Marysia otwiera już "normalny sklep" więc cały dzień będzie można przymierzac i kupowac :o) Hurra!!! Odpowiedz Link
justynaaaa2 Re: P E A C H F I E L D 09.07.08, 09:39 A wiesz może dokładniej kiedy ten sklep zostanie otwarty i w którym miejscu? Bo ja próbuje się już od dłuższego czasu umówić na mierzenie do Pani Marysi, ale jakoś nigdy się nie mogę zebrać, zwłaszcza, że chcę zaciągnąć ze sobą mamę, a ciężko nam razem zgrać termin :) dlatego ten sklep dużo by ułatwił, nie tylko mi podejrzewam :) i nie wiem teraz czy czekać, na po wakacjach czy jednak sie zmotywować ehh Odpowiedz Link
stary_gruby_kot Re: P E A C H F I E L D 10.07.08, 12:29 co tu duzo mowic, sklep rewelacja :) bylam dzisiaj u pani Marysi, ja wprawdzie jestem prawie (bez) biusciasta, ale udalo mi sie dobrac sliczny pasujacy stanik. pani Marysia jest przemila i bardzo pomocna (ale nie jest w tym nachalna jak niektore sprzedawczynie). w dodatku ma otworzyc niedlugo stacjonarny sklep :) koniecznie musze jeszcze do niej zabrac moja biusciasta mame. Odpowiedz Link
nieco8 Re: P E A C H F I E L D 24.07.08, 15:31 Byłam i Pollyannę karmelową nabyłam. To rewelacja, że mogłam te wszystkie staniczki zobaczyć, podotykać, poprzymierzać i jeszcze na dodatek fachowe porady uzyskałam. I widziałam nową Eleonor Olive - kolor ładniejszy niż na zdjęciu, trochę głębszy jest ten odcień zieleni - to będzie mój kolejny zakup. Mam jeszcze newsa - sklep będzie we wrześniu na Bielanach. Odpowiedz Link
wronki12 Re: P E A C H F I E L D 25.07.08, 15:14 No i dzisiaj kolejny sukces- perfekcyjnie dobrany tango plunge. A z innych wieści, to sklep stacjonarny będzie na ul. Żeromskiego 58/68(jakoś tak) na wysokości stacji metra Stare Bielany. Juz dzisiaj widziałam nową pracownice do sklepu i p. Marysia szuka jeszcze dziewczyn.Może ktoś z forum. Odpowiedz Link
momori Re: P E A C H F I E L D 25.07.08, 15:28 niestety mieszkam daleko od warszawy ale ponieważ pochwał nigdy za wiele: nabyłam właśnie pierwszy dobry stanik więc kochać peachfield będę juz zawsze; zamówiłam 23 lipca wieczorem (czyli przedwczoraj jakby na to nie patrzeć), tegoz wieczora opłaciłam, wczoraj dostałam informację że stanik wysłany, a dzisiaj go mam ^^. po raz pierwszy spisała się też poczta polska!!! Odpowiedz Link
polta Re: P E A C H F I E L D 26.07.08, 01:26 Byłam zachwycona. Umówiłam się osobiście na dobranie rozmiaru i ewentualny zakup stanika. Na 20 minut przed wyjściem do właścicielki dowiedziałam się, że z zakupu nici. Zdecydowałam się iść i tak, na dzień dobry poinformowałam Panią, że nie będę mogła kupić dziś. Spodziewałam się jakiegoś wyrzutu lub chociaż okazania rozczarowania, ale nie doczekałam się. Pani mile się uśmiechnęła, po czym zaprosiła do dobrania rozmiaru. Myślałam, że zajmie to x czasu, zajęło 20 minut. Obsługa fachowa, miła. Serdecznie polecam :) Odpowiedz Link
martyna1013 Re: P E A C H F I E L D 26.07.08, 13:13 świetna obsługa. zamówiłam 6 biustonoszy ,niestety tylko jeden był dobry więc zamówiłam kolejnych kilka ale ponieważ zależało mi na czasie to chciałam od razu za te kilka zapłacić-wiedziałam ,ze te pierwsze nie zdążą dojść tak szybko. pani Maria bez dopłaty wysłała mi drugą turę staniczków. z drugiej tury niestety też tylko jeden był dobry. co by nie było na czas miałam dwa nowe biustonosze i oczywiście resztę pieniążków otrzymałam. OBSłUGA NA MEDAL !!!!!! POLECAM Odpowiedz Link
waiting_for Re: P E A C H F I E L D 30.07.08, 17:07 p. Marysia w 10minut ostanikowała moją mamę :) mama zachwycona i obsługą, i stanikiem, i swoim biustem :D rewelacja! Odpowiedz Link
dirgone Re: P E A C H F I E L D 31.07.08, 14:39 Polecam na żywo :) Szybko, sprawnie i baardzo miło. Nie mogę się doczekać sklepu stacjonarnego oraz zapowiadanych staników Masquerade - już zbieram fundusze :) Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: P E A C H F I E L D 11.08.08, 18:57 Po raz kolejny wyrazy uznania i uklony dla Pani Marii. Tym razem ostanikowalam Mame.Jakies 3 mc temu kupilysmy pierwszy stanik teraz przyszla pora na kolejne. Wizyta jak zwykle sprawnie, milo z taktem ale fachowo. Mama zaczyna lapac stanikowego bakcyla i z pomoca Pani Marii uwierzyla ze stanik nie musi byc bialy lub bezowy:))wyszla zachwycona z karmelkowa Pollyanna i jasnozielona Siena. Uwaga jest remont Gwiazdzistej i zamiast w 185 na Pl Wilsona trzeba wsiasc w zastepczy Z (6- o ile nie pomylilam)bo 185 jezdzi obecnie na drugi koniec Gwiazdzistej Odpowiedz Link
monikas27 Re: P E A C H F I E L D 11.08.08, 21:46 Już nie mogę doczekać się stacjonarnego sklepu - zawsze to wiekszy komfort niż "pakować" się komuś do prywatnej łazienki :))))) Również zbieram fundusze na Masqueradki :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: P E A C H F I E L D 21.08.08, 22:34 I ja się dołączę do pochwał. Realizacja zamówienia bardzo szybka, wpłata za zwrot ekspresowa :-) Odpowiedz Link
sharteel Bardzo dobry sklep internetowy 22.08.08, 21:02 Pełny profesjonalizm, szybkie potwierdzenia zamówień i odpowiedzi na wszystkie maile. Jestem zachwycona. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Bardzo dobry sklep internetowy 22.08.08, 22:09 Też jakiś czas temu robiłam u nich zakupy. Wszystko rewelacyjnie. Szybki i miły kontakt i ze zwrotami nie był żadnych problemów, a kasa wpłynęła błyskawicznie. :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Bardzo dobry sklep internetowy 05.09.08, 14:37 Chwalę ponownie:) Złożyłam zamówienie w środę wieczorem, a już dziś mam piękne maskaradki. Jestem pod nieustającym wrażeniem szybkości, z jaką działa Pani Marysia. Odpowiedz Link
madzioreck Re: P E A C H F I E L D 05.09.08, 17:49 W poniedziałek po południu zamówiłam stanik i zrobiłam przelew, dziś rano (czyliw piątek) dostałam przesyłkę. Mam nadzieję, że z wymianą będzie ok, bo za duza miseczka. Na maile odpisują ekspresowo - nawet w niedzielę dostałam odpowiedź w ciągu godziny. Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: P E A C H F I E L D 07.09.08, 10:31 Ja także jestem w gronie zadowolonyc klientów. Dwukrotnie byłam klientką "na żywo". Ostatnio zamówiłam za pośrednictwem internetu. Błyskawiczna przesyłka. Po decyzji zwrotu stanika natychmaistowy przelew na konto. Doskonały kontakt za pośrednictwem e-mail. Pani Marysia "ostanikowała" mnie, moją Mamę, moją Siostrę, a teraz wybieram się ze swoją Teściową. Jestem bardzo zadowolona z Peachfieldu i także z niecierpliwością oczekuję na sklep stacjonarny. Mam nadzieję, że personel będzie równie miły, cierpliwy i co najważniejsze - profesjonalny, jak Pani Marysia. Odpowiedz Link
kaga9 Co ze stacjonarnym Peachfieldem? 07.09.08, 19:50 Czy ktoś wie? Pisałyście w lipcu, że Pani Marysia zamierza otworzyć sklep w Warszawie. Czy TO;) już się stało? Jakby co, dajcie znać na forum, że już jest, dobrze? Odpowiedz Link
dirgone Re: Co ze stacjonarnym Peachfieldem? 10.09.08, 15:28 Sklep ma być otwarty na początku października. Odpowiedz Link
bbkk Re: Co ze stacjonarnym Peachfieldem? 10.09.08, 20:04 Nie mogę się już doczekać :-) Odpowiedz Link
wiosenka23 To jest to :-) 10.09.08, 14:12 Dziś odwiedziłam Panią Marysię i "wyniosłam" bardzo pozytywne wrażenia. Serdecznie dziękuję za pomoc. Wkrótce znów zawitam do Pani :-) Pozdrawiam. Magdalena Odpowiedz Link
angella456 pozytywnie 17.09.08, 17:25 Zamówiłam stanik w niedzielę wieczorem. W poniedziałek dostałam maila, że został wysłany, dziś przyniósł go listonosz. Tempo realizacji rewelacyjne, stanik też.;) Odpowiedz Link
zoska.samoska Re: P E A C H F I E L D 19.09.08, 15:01 Byłam dziś na zakupach u p. Marii - rzeczywiście sympatyczna i pomocna. Polecam, można poprzymierzać rożne fasony i rozmiary i dobrać coś dla siebie. No i można płacic kartą ! Zakupilam 2 biustonosze, niestety oba w kolorze czarnym, bo z tych bardziej kolorowych zabraklo mojego rozmiaru :-( Poza tym mialam troszke wyrzuty sumienia, bo p. Maria jest w ciazy, a ja co założyłam staniczek to prosilam p. Marie aby powiedziala czy wg niej dobrze lezy… Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
iv999 A czy mail potwierdzający wysyłkę... 23.09.08, 20:48 ...to standard? Bo zapłaciłam w niedzielę, dziś jest wtorkowy wieczór, a ja nic poza tym mailem wygenerowanym automatycznie po złożeniu zamówienia nie dostałam. No i tak siedzę i czytam o tych wszystkich korespondencjach i nie wiem co mam myśleć... Czyżby pieniądze nie dotarły...? :| Odpowiedz Link
ciri1971 Re: A czy mail potwierdzający wysyłkę... 23.09.08, 21:00 Ja kiedyś też dostawałam maile potwierdzające wysyłkę, ale ostatnie dwa razy były bez potwierdzeń. Staniki doszły bez problemu i bardzo szybko. Nie martw się, Pani Maria jest niezawodna. Odpowiedz Link
monissska Re: A czy mail potwierdzający wysyłkę... 23.09.08, 21:24 też nie dostałam potwierdzenia(pieniądze przelane w sobotę),ale mam nadzieję,ze przesyłka idzie...:) Odpowiedz Link
iv999 Re: A czy mail potwierdzający wysyłkę... 23.09.08, 21:28 Aaaa no to super :] Bałam się w sumie głównie dlatego że akurat mój bank przeprowadzał tuż przed przelewem jakieś renowacje, czy coś, w serwisie internetowym i zaczęłam kombinować że może coś popsuli ;p No ale skoro te maile nie są koniecznością to mnie uspokoiłaś. To teraz kontynuuję niecierpliwe czekanie na prawdopodobnie źle wybrane rozmiary :p Dzięki! :) Odpowiedz Link
monikas27 Re: A czy mail potwierdzający wysyłkę... 24.09.08, 11:37 Zamawiałam już dwa razy przez net - raz byłam osobiście. Za każdym razem byłam zadowolona. Maila z potwierdzeniem wysyłki nie dostałam ani razu - ale kiedy moje oczekiwanie na przesyłkę przedłużało się, zapytałam mailowo o datę wysyłki i otrzymałam natychmiastową odpowiedź. Teraz przerabiam zwrot - mam nadzieję że odbędzie się bezproblemowo :) Odpowiedz Link
iv999 Przesyłka dotarła :) 24.09.08, 14:37 Z samego rana już była, realizacja zamówienia ekspresowa :) Szkoda tylko że z rozmiarami nie trafiłam :( (tak to jest jak się początkuje, ale co poradzić...) i właśnie też będę wymiany a może i zwroty uskuteczniać niestety. No ale taka obsługa napawa optymizmem na szybkie i szczęśliwe zakończenie :) Odpowiedz Link
ucayali zakupy stacjonarne w sklepie internetowym -polecam 24.09.08, 15:45 Kupowałam w Peachfield już dwa razy, zawsze stacjonarnie - choć sklep jest teoretycznie internetowy. Przed pierwszą wizytą byłam sceptycznie nastawiona - byłam już kilkakrotnie w różnych chwalonych przez inne osoby miejscach i różnie to wychodziło... Poza tym ja jestem naprawdę trudną klientką :) A, i to umawianie się: byłam zwyczajnie skrępowana idąc do kogoś do domu... Wszystkie obawy były niepotrzebne. Wyszłam zachwycona. Przede wszystkim pani Marysia jest przesympatyczną osobą :) Cierpliwie donosi kolejne staniczki i doradza. Jest mnóstwo czasu na przymierzanie, więc decyzję o ewentualnym zakupie podejmuje się spokojnie, sprawdzając wszystkie możliwe warianty - co jest szczególnie ważne przy emocjach związanych z zobaczeniem wszystkich tych brytyjskich cudeniek na żywo ;) Po pierwszej mojej wizycie nastąpiła druga, po której byłam tak samo zachwycona, jak poprzednio. Tym razem do zalet doszła jeszcze bardzo sprawna komunikacja e-mailowa. Jedyny minus, jaki jestem w stanie wynaleźć, to lokalizacja: udało mi się trafić na jakiś remont, jakiś objazd, i jadąc autobusem zupełnie straciłam orientację; dobrzy ludzie pomogli dotrzeć na miejsce ;) Ale to pewnie dlatego, że słabo znam tę część Warszawy. Podsumowując, przyłączam się do pochwał forumek powyżej i polecam ten sklep każdej dziewczynie, która chce zrobić stacjonarne zakupy w Warszawie. Odpowiedz Link
justynaaaa2 Re: zakupy stacjonarne w sklepie internetowym -po 24.09.08, 16:16 ja też byłam już 2 razy ale po drugim razie wyszłam o wiele bardziej zachwycona, bo nabyłam 2 piękne maskaradki, więc aż mi się serce radowało :) ja wolę stacjonarnie, bo muszę po przymierzać inaczej nie trafię z rozmiarem :( no i móc przymierzyć w jednym miejscu tyle rodzajów staników i "pokaprysić" troszeczkę też jest fajnie ;) czekam teraz na jasną hestię z odpinanymi ramiączkami a potem dopiero na wiosnę zaszaleję, bo kolekcja mi się ogromnie spodobała i już się nie mogę doczekać :) poza tym czekam na sklep stacjonarny to dopiero będzie szał hihi :) Odpowiedz Link
ucayali Re: zakupy stacjonarne w sklepie internetowym -po 24.09.08, 16:41 Ja się otwarcia tego stacjonarnego sklepu troszkę boję... czy ja się przebiję przez te tłumy do moich staników? oto jest pytanie :| Dobra strona: w następnych Faktach w materiale o biustonoszach będą pokazywać kolejkę pod sklepem Peachfield ;) Odpowiedz Link
monissska Re: P E A C H F I E L D 27.09.08, 14:34 Polecam ten sklep:) Miał być odbiór osobisty i płatność gotówką, niestety praca pokrzyżowała plany, więc napisałam maila z prośbą o przesyłkę (na którego dostałam szybką odpowiedź); pieniądze przelane w sobotę, we środę rano miałam już wymarzoną Kokietkę. Komplet zapakowany w bąbelkową kopertę, staniczek i majtki osobno w folie Masquerade. Szkoda tylko,że ani staniczek ani majtki nie pasują:( ale to już nie wina sklepu;) ogólnie duży plus :) Odpowiedz Link
garbmisia Rozczarowana 29.09.08, 13:55 Kupiłam stanik tradycyjnie (nie poprzez sklep) umówiwszy się oczywiście wcześniej na wizytę. Mniej więcej podejrzewałam jaki mogę mieć rozmiar (60g-60gg) ale uprzedziłam, że nigdy wcześniej nie kupowałam staników z brytyjską rozmiarówką. Zostały zaproponowane mi dwa jasne (bo o takie prosiłam) staniki: standardowo Rio oraz Tango Plunge. Pani była bardzo miła, wyszukała oba rozmiary, spokojnie mogłam poprzymierzać. Ale gdy przyszło do dobrania rozmiaru to oba modele zostały mi polecone w tym samym rozmiarze (co mnie zdziwiło gdyz czytałam wcześniej, że Rio ma większą miseczkę). Miałam wątpliwości, czy Tango, na które się zdecydowałam nie jest przypadkiem przymałe. Zostałam zapewniona, że jest bardzo dobre. Uwierzyłam, czytając wcześniej zapewnienia, jak Pani ta świetnie pomaga dobrac rozmiar. Skąd moje rozczarowanie? Stanik okazał się jednak za mały. Pierwszy raz miałam go na sobie pod sukienką, której krój i wzór uniemożłiwił mi zobaczenia buły powyżej biustu. Ale pod obcisła bluzką ta buła już była bardzo widoczna. Wyrzuciłam więc 150 zł w błoto. Podsumowując: sama obsługę, jakość, czas oczekiwania na wizytę itd oceniam bardzo dobrze, natomiast nie zgadzam się z opinią, że w sklepie tym pomagają świetnie dobrać staniki. Wolałabym kupić przez internet, przymierzyć spokojnie w domu, sprawdzić pod kilkoma ubraniami i wtedy podjąć decyzję. Zawsze mogłabym zwrócić. Dlatego sklep polecam ale uświadomionym klientkom, które wiedzą jak dobrać stanik. Garbmisia Odpowiedz Link
marysia103 Re: Rozczarowana 29.09.08, 20:48 Jeśli miała Pani wątpliwości po przymierzeniu biustonosza w domu mogła Pani zadzwonić i powiedzieć mi o nich. Gdyby to Pani zrobiła mogłybyśmy umówić się na wymianę lub zwrot. Zawsze idę na rękę moim klientkom co mogą potwierdzić Panie które dokonywały zakupów w moim sklepie i niejednokrotnie zdarzało się że dokonywałam wymiany bielizny a także zwrotów gotówki. Każda klientka która kupi u mnie bieliznę niezależnie czy jest to zakup przez internet czy stacjonarnie może dokonać zwrotu lub wymiany. w przypadku zakupów przez internet jest to 10 dni roboczych (ale często zdarza się że termin ten przedłuża się i nie zdarzyło mi się kiedykolwiek odmówić), natomiast w przypadku zakupów stacjonarnych każda Pani ma prawo oddać zakupiony biustonosz jeśli po przymierzeniu do innych ubrań okazałoby sie że jednak nie pasuje. Warunkiem jest posiadanie paragonu oraz nie używanie bielizny. Maria Jachowicz Odpowiedz Link
koalaa sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 30.09.08, 08:11 Pani Marysiu - ja i mój biust od dawna ostrzymy sobie zęby na Pani sklepik stacjonarny :). gdzie ma się mieścić i kiedy oczekiwać otwarcia ?? kolejki na pewno będą, czy może jakieś zapisy ?? Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 01.10.08, 19:06 Wczoraj koleżanka dowiedziała się od pani Marysi,ze sklep zostanie otwarty najwcześniej za miesiąc.Adres już tu ktoś podawał,na Żeromskiego. I podobno w tej chwili można się umawiać tylko w dni powszednie 10-14. Odpowiedz Link
marysia103 Re: sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 01.10.08, 19:22 Niestety w sprawie sklepu stacjonarnego wszystko się przedłuża. Jak to zwykle biurokracja bierze górę:( Myślę że potrwa to jeszcze około miesiąca. Jak tylko będę znać jakiś pewny termin otwarcia napiszę o tym na forum. W tym momencie zapraszam na indywidualne dobieranie i zakupy na Gwiaździstą. Niestety mogę pracować znacznie krócej niż wcześniej, jak już wiedzą panie które kupują u mnie stacjonarnie jestem w ciąży i muszę się oszczędzać:) Od lipca w sklepie pracuje też nowa osoba, Marta zajmuje się głównie obsługą sklepu internetowego i to dziki niej zamówienia dochodzą tak szybko:) Odpowiedz Link
ganbaja Re: sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 02.10.08, 17:53 Pani Marysiu, wszystkiego dobrego życzę w związku z brzuniem :-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 02.10.08, 18:05 Dołączam się do życzeń :). Odpowiedz Link
ciri1971 Re: sklepik stacjonarny - kiedy i gdzie ?? 03.10.08, 10:31 Ja również dołączam:))) Odpowiedz Link
garbmisia Re: Rozczarowana 30.09.08, 13:24 Witam O tym, że również przy zakupie stacjonarnym można zwrócić stanik dowiedziałam się dopiero teraz od Pani. Nikt podczas zakupów mnie o tym nie poinformował, podobej informacji nie ma na stronie. Co do samej tranzakcji to i tak zakupionego stanika nie mogłabym zwrócić, gdyż następnego dnia od razu go ubrałam pod sukienkę pod którą miał mi służyć. Był więc już noszony i nie nadawał się do zwrotu. Mam jedynie żal (głównie do siebie )- że za bardzo uwierzyłam wypowiedzom z tego forum, o świetnym dobieraniu staników i nie posłuchałam swojego przeczucia, Może gdybym się uparła, to dostałabym stanik z większą miseczką, ale zostałam zapewniona, że jest idealnie. Szkoda - bo ja specjalnie czekałam na Pani powrót (z urlopu bodajże) aby móc dokonać stacjonarnych zakupów i mieć pomoc i wsparcie w doborze odpowiedniego rozmiaru u doświadczonej osoby. I tu się zawiodłam. Dlatego uważam, że sklep, jeśli chodzi o robienie zakupów jest świetny, podczas zakupów stacjonanrych jest Pani pomocna, miła i sympatyczna, nie zgadzam się natomiast z opinią, że pomaga Pani dobrze dobrać rozmiar bielizny. I to jest moje jedyne "ale" i dotyczy nie bezpośrednio sklepu a możliwości bra- fittingu. Pozdrawiam Garbmisia Odpowiedz Link
po.rzeczka Re: Rozczarowana 01.10.08, 19:21 Rozumiem poniekąd Twoje odczucia,bo tez się zawiodłam na jednym ze sklepów polecanych na forum.Jednak przypadki w rodzaju Twojego są nie do uniknięcia,moim zdaniem.Nie wszystko da się stwierdzić przez kilka minut przymierzania.A z tego,co wiem,w Polsce jest takie prawo,ze w każdym sklepie masz prawo do zwrotu/wymiany,co by sklep nie twierdził na ten temat.Nie musiałaś być o tym specjalnie informowana. Odpowiedz Link
garbmisia Re: Rozczarowana 02.10.08, 14:44 Witam Zgadzam się, że takie sytuacje są nie do uniknięcia. Jednakże każdy zakłada, że nie będzie tak w jego przpadku (zwłaszcza gdy czyta same peany na temat pomocy w dobieraniu rozmiaru). I dlatego ja też wyrażam swoją opinię, bo może dzięki temu, ktos kto będzie miał wątpliwości, zastanowi się spokojnie w domu i nie oderwie zbyt pochopnie metek. Co do zwrotu/wymiany to zgodnie z prawem polskim sklep stacjonarny nie ma takiego obowiązku (jest to tylko dobra wola sprzedawcy). W przypadku sklepów internetowych można zwrócić/wymienić nieużywany towar w ciagu 10-14 dni. Wynika to z założenia, że kupując na odległośc nie masz możliwości obejrzeć kupowanych rzeczy/przymierzyć ich/wypróbować. Ponieważ ja kupowałam bezpośrenio (nie wysyłkowo) to uznałam to jako zakupy w sklepie stacjonarnym i dlatego uważam, że skoro można było zwrócić towar to powinnam być o tym poinformowana. Tymbardziej, że istnieje sporo sklepów stacjonarnych prowadzących również sprzedaż wysyłkową i w zależności od tego gdzie i jak kupujesz możesz (bądź nie) zwrócić towar. Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałam :) Pozdrawiam Garbmisia Odpowiedz Link
marti-tta22 Re: Rozczarowana 02.10.08, 17:40 tez ostatnio szukałam biustonosza do sukienki z dużym dekoltem i niskimi plecami i swoje poszukiwania zaczęłam dwa tygodnie wcześniej. Nie wyobrażam sobie kupienia takiej rzeczy dzień przed imprezą. to wiadome że trzeba przymierzyć. ja przyszłam ze swoją sukienką do p. Marysi i jak przymierzyłam na miejscu to wiedziałam czy biustonosz będzie pasował, a poza tym samemu też się można spytać czy jest możliwość zwrotu lub wymiany ewentualnie na stronie sklepu jest numer telefonu i można zadzwonić. Pozdrawiam Odpowiedz Link
garbmisia Re: Rozczarowana 03.10.08, 11:23 Witam Może od początku. Sam stanik (model i krój) jest w porządku i nie o tym jest dyskusja. Co do kupowania na ostatnią chwilę - poszukiwania zaczełam dwa miesiące wcześniej. Niestety ale Pani Marysia miała urlop, potem ja musiałam pilnie wyjechać, inne sklepy zaś nie oferowały mi mozliwości zobaczenia bielizny na żywo, problemy z pocztą i zapowiadanym strajkiem nie nakłaniały mnie do zakupów przez internet (tym bardziej, ze jak wspomniałam nie nosiłam wcześniej staników z brytyjską rozmiarówką). Umówiłam się na spotkanie, stanik pasował, miałam wątpliwości, które rozwiała sprzedająca. Skoro mam bieliznę to nie siedze i nie wpatruję się w nią, nie noszę również bielizny z metkami przez kilka dni z rzędu by potem oddać lub sprzedać jako nie noszoną (a czytałam o takich praktykach na forum - dla mnie ZGROZA!). Skoro rozmiar jest prawidłowy (podobno), model również mnie zadowala to oderwałam metki i z radością ubrałam pod letnią sukienkę. I dlatego nie rozumiem w ogole uwag o kupowaniu na ostatnią chwilę czy o niedopasowaniu modelu. To nie ma nic tutaj do rzeczy!!! Model jst ok - rozmiar nie bardzo bo mam "bułę" nad górną krawędzią, niewidoczna co prawda pod sukienką (więc nawet gdybym ją wzieła do sklepu to by nic nie dało), ale pod zwykłym T-shirtem i owszem. Powtarzam - według mnie sprzedająca nie dobiera dobrze rozmiaru czyli nie jest dobrą bra-fitterką. Uważam, że powinnam była dostac jeszcze jednak większy rozmiar do przymierzenia, ale skoro bra- fitterka mówi że jest idealnie, a nikt wcześniej nie kwestionował jej umiejętności to oddałam się całkowicie w jej ręce. I pisząc mojego pierwszego posta mam nadzieję, że po prostu gdy kolejna kupująca będzie mieć wątpliwości, to nie zaufa sprzedajacej bezkrytycznie jak ja, ale będzie bardziej wymagajaca i poprzymierza jeszcze więcej rozmiarów co może pozwoli na lepsze dobranie bielizny. I tyle - sam sklep i obsługę poza tym odbieram bardzo dobrze o czym również wspomniałam. A co do zwrotów - jeśli w sklepie stacjonarnym jest taka możliwość to uważam, że dobra praktyka nakazuje poinformowac sprzedającego. W innych sklepach informacje o tym znajdują się w widocznych miejscach bądź są wydrukowanie na paragonie. Dzwonienie i dowiadywanie się w moim przypadku i tak by pewnie nie miało miejsca bo cieszac się, że mam wreszcie dobry stanik nałożyłam go następnego dnia. Nie wiem również czy to jest tak nienormalne, że nie kupuję bielizny by ją podziwiać tylko od razu ubieram? - w końcu to jest jej podstawowa funkcja! ;) Pozdrawiam Garbmisia Odpowiedz Link
koalaa Re: Rozczarowana 03.10.08, 14:04 za jakis czas wybiore się do stacjonarnego Peachfielda. stanik sprawdze nie przez bluzke tylko patrząc na gołe ciało. ubrania mają różniste materiały, kt. się różnie zachowują. potem wychodza takie kwiatki. jeszcze jedno trzeba wziąc pod uwage - widze to po moim ciele - jednego dnia jestem "normalnych" rozmiarów, a następnego dnia moge lekko nabrac ciała czy tez napuchnąć. lekko, ale jednak. I już jest różnica. Też by to dało mi efekt buły, kt. w momencie zakupu jest niewidoczna. Tak więc są to rózne możliwości a nie tylko, że ktoś jest złą brafitterką. nie bronię nikogo, trzeba po prostu zdawac sobie sprawę, że nasze ciała żyją, zmieniają się nawet w ciągu doby. Zależy to nie tylko od menstruacji ale od tego ile płynów pijemy, co jemy. Odpowiedz Link
garbmisia Re: Rozczarowana 03.10.08, 14:55 Witam Zgadzam się, że ciało się zmienia, ja np. "puchnę" przed okresem i raczej "zajmuje mi" to kilka dni. Problem, że buła jest cały czas i nie znika tylko jest większa/mniejsza, ale zawsze bardzo dobrze widoczna. A w czasie, kiedy zakupiłam stanik akurat takich zmian (znaczy sie puchnięcia) nie zaobserwowałam. Więc to raczej nie kwestia innych czynników tylko po prostu dobry/zły rozmiar. Ten jest o miseczkę za mały. Przymierzając zaś radzę działać akurat na odwrót tzn. oprócz patrzenia na gołe ciało (ja tak robiłam podczas zakupów w Pechfieldzie) wziąć ubrac cieńką bluzkę (t-shirt) w jednolitym kolorze. U mnie właśnie wtedy najlepiej widać te buły. Ja tego podczas ostatnich zakupów nie zrobiłam, choć wcześniejsze staniki często tak testowałam. Natomiast wielowarstwowych ubrań, wzorzystych materiałów należy unikać jak ognia. I powtórzę cały czas - w stacjonarnym Pechfieldzie obsługa jest na prawdę uprzejma, zakupy bardzo przyjemne. Warto jest mieć jednak swoje zdanie i gdy nie jest się przekonanym nie wierzyć brafitterce jak wyroczni tylko prosić o więcej i przymierzać, przymierzać, przymierzać... Pozdrawiam Garbmisia Odpowiedz Link