ungore 75B->65F (avocado)/60FF(arabella) 24.12.07, 10:01 Początek czyli przed Lobby:75B Przejściowo: 70D Gorsenia 70DD Inferno Docelowo: Avocado 65F Odpowiedz Link
koma77 Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 24.12.07, 16:43 Przed: 75D, i polskie, i brytyjskie bo pojęcia o rozmiarach nie miałam. Po: brytyjskie 70E, potem 65FF, potem 65G, no i liczę na więcej:) Odpowiedz Link
restless 75C/80B --> 70 DD --> 70 E/65 FF 25.12.07, 19:24 zmiana jak w temacie dodatkowo, jeszcze 3 mies temu myslałam ze: -staniki źle leżą,bo kupuje te tańsze,a wiec nieco gorzej uszyte;) -mam średni biust,więc mogę sie odziać w cokolwiek -w wieku 24-lat szansa zmiany rozmiaru biustu = szansa nabawienia się ciąży i karmienia -wielkie buły pod pachami się dziedziczne,ew mam przewlekły stan zap. i powiększone węzly obecnie: -mam nowe hobby-szukanie staniów -biust mi rośnie ok. 1 cm na miesiąc,buły maleją -mam biust rozmiar mniejszy od Ewy Sonet(ew. podobny ,Sonia Gai na mnie ma rozm 70F;)) -częsciej go prezentuję dekoltowo,wogóle częsciej go zauważam i czuję sie bardziej kobieca Odpowiedz Link
effka454 Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 27.12.07, 21:08 Przed LB - 90E/F (choć i jakiś 95D mi się plątał w szufladzie) w rozmiarówce polskiej (tragedia :( ) - przy wymiarach 92/122. Po LB - 80HH/75J w rozmiarówce angielskiej (w polską się nie mieszczę), a obecnie zastanawiam się nad 75J/JJ ew. 70K (taka Arabelka np., która w chwili obecnej w rozmiarze 75J lata mi po plecach jak pijany zając) - i zmiana wymiarów na 85/123. Odpowiedz Link
iw1978 75C - 75E- 70FF i okolice 28.12.07, 12:31 Ale to nie wszystko. 75c nosiłam jako dość szczupła nastolatka, z tego co pamiętam większość biustonoszy mi podjeżdżała. Potem miska była coraz większa, a potem już i obwód. Po ciąży trochę zmądrzałam i poszłam do rudej@, a potem mnie olśniło i trafiłam na forum. Teraz noszę w zależności od modelu 70FF, 65G lub 65GG i przy tych ostatnich pewnie pozostanę. Rozmiarówka początkowo polska, teraz już brytyjska. Odpowiedz Link
takajakwszystkie 75D na 65FF 28.12.07, 15:31 zimno mi się zrobiło jak popatrzyłam na te cyferki... ;)Jak mogłam moje piersi wpychać w 75D? Odpowiedz Link
say_say Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 29.12.07, 13:06 ostatni kupiony stanik w polskim sklepie to było h&m-owskie 80D...doprawdy nie wiem na co ja sobie to zakładałam...długo długo nic...i noszenie obrzydliwych, niepodtrzymujących biustu koszulek (ala bezszwowych)...i średnio raz w miesiącu histeria z powodu WIELKICH CYCKÓW, poźniej była wycieczka do anglii i 34F (zwężone własnoręcznie), poźniej pierwsze internetowe zamówienie, czyli lepelowska una w rozmiarze 70G a teraz myślę i odkładam pieniążki na jakaś freye w magicznym rozmiarze 65 HH :) Odpowiedz Link
toka78 80D -> 75F (p. Hania) -> 34FF (Lobby) -> 32GG 29.12.07, 23:24 Po roku noszenia 34FF dojrzalam do decyzji na przejscie na 32. Zabawna sytuacja: Chatte: Pani: dziendobry, w czym pomoc? Ja: ja zazwyczj nosze 34FF ale... Pani: napewno? ja pania widze w 32 (wrozka? jasnowidz?) Miala racje. 32GG lezy super (za wyjatkiem fiszbin, o ktorych wspominam w innym wontku) Odpowiedz Link
szarsz Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 02.01.08, 12:50 Co nosiłam kiedyś? Nawet się nie przyznam. Dość powiedzieć, że było wśród mojej bielizny 75B - taka raczej koszulka z rozciąliwej koronki... Coś tam niby podtrzymywała, hyhy Potem znalazłam na sieci avocado i tam od razu wskoczyłam w 75H (chyba powinno być 70J, miałam 77 pod biustem). Potem zaszłam w ciążę i wpadłam w panikę, bo większych nie szyli, czego mój biust jakoś nie chciał przyjąć do wiadomości. Po ciąży i karmieniu okazało się, że schudłam i to głównie w biuście i wchodziłam w avocadowskie 70F - 70G. A potem trafiłam na lobby. Zaczęłam od Freyowej Zety - 70FF, która pewnego pięknego poranka zaczęła dramatycznie bułkować. Było więc 70G, potem przesiadka na 65H, które trzyma się do dziś. Powinno być 60HH, ale Freya takich nie ma. Nie istnieją. Jestem absolutnym unikatem na skalę światową ;P To żart oczywiście. I to smutny. No i okazało się, że ja w ciąży nie schudłam jakoś dramatycznie w biuście. Po prostu przemieścił mi się pod pachy i na plecy a teraz wraca. Z dalekiej podróży ;) Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 09.01.08, 12:31 70 C/D -> 60 E Odpowiedz Link
ashlady Re: Stary rozmiar vs nowy rozmiar - wątek statyst 11.01.08, 14:25 w czasach absolutnej nieświadomości - 75C później coś mi się zaczęło przejaśniać - 70D obecnie - 60F/FF Odpowiedz Link
akli-mak 75C - 80 C teraz 75E a co dalej? któż to wie :)) 11.01.08, 16:20 75C później 80 C teraz 75E a co dalej któż to wie :)) Odpowiedz Link