Dodaj do ulubionych

Mniej biuściaste - proszę o opinie :)

11.01.08, 17:38
Oczywiście o opinie prosze wszystkie forumki, a wyrażenie "mniej biuściaste"
odnosi się do tematyki :)

Przejrzałam forum Większe Piersi, skupiające babeczki o mniejszym biuście i
widziałam, że wiele z nich ma problemy z doborem stanika. Wiele z nich nawet
nie ma pojęcia o rozmiarach, wie tylko jedno - ma małe piersi więc na pewno ma
A! Chciałam dla nich napisać takie małe podsumowanie, oparte na wiedzy z Lobby
i Stanikomanii, ale skupione bardziej na tych mniejszych rozmiarach, ponieważ
mimo tej samej przyczyny (zbyt szerokich obwodów i małych misek) różnią się
objawami :)

Jeśli są tam jakieś techniczne nieścisłości proszę o poprawienie :)
Obserwuj wątek
    • edytaf5 Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 11.01.08, 17:46
      Ja jestem z tego forum ;) Ale ostatnio to ciagle siedze tutaj ;)

U nas chyba pierwsza osoba, ktora zaczela szerzyc "dobra nowine" byla Maith. To
      ona usilnie probuje wiekszosc z nas przekonac do nowego rozmiaru i do fakty, ze
      60d nie jest duze :) I szczerze mowiac, to ja mimo tego, ze zdecydowalam sie
      przestawic na nowy rozmiar to az do momentu, gdy nie zobaczylam nabiustnie, ze
      60d jest za male, myslalam, ze 60d raczej bedzie za duze ;)
      Wydaje mi sie, ze duzo dokonala tez Sylwiastka, ktora jako pierwsza pokazala nam
      jak wyglada biust w staniku 65c i na podstawie swoich doswiadczen zwiazanych z
      wyborem stanika stara sie doradzac innym odnosnie rozmiaru.
      Mam nadzieje, ze jak ja w koncu znajde swoj typ, to rowniez uda mi sie przekonac
      kogos, ze maly biust moze wygladac swietnie :) Zachowalam zdjecia w za malej
      evie 60d i mam nadzieje, ze jak zrobie w dobrym rozmiarze, to wkleje wszystko na
      forum i porownam.

Rozpisalam sie, ale pomysl naprawde mi sie podoba :)
      • katinkova Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 11.01.08, 17:53
        Widziałam właśnie, ale widzę też, że dziewczyny nie mogą uwierzyć (zresztą
        mialam to samo). Chciałam najpierw wrzucić jakieś zdjęcia, żeby pokazać im to
        straszne 65D i ten strasznie ciasny obwód 65 ;-) Podobnie jak Kasica pokazuje te
        "K", co to podobno wozi się przed sobą na taczkach :)
    • katinkova LINK! 11.01.08, 17:50
      b75.blox.pl/html
      • joankb Re: LINK! 11.01.08, 18:01
        Drobiazg: mnie pajacyk zawsze wychodził idealnie - nic nie wyłaziło. A przyczyna
        prosta jak drut - nigdy nie miałam dobrze wyregulowanych ramiączek, zawsze pełny
        luz, nie miało co biustonosza do góry pociągnąć.
        • katinkova Re: LINK! 11.01.08, 18:07
          To co byś dodała w takim przypadku jako oznakę zbyt szerokiego obwodu?
          • joankb Re: LINK! 11.01.08, 18:16
            Tylko uwagę żeby najpierw, przed pajacykiem PORZĄDNIE ściągnąć ramiączka, nawet
            jak wydaje się to niepotrzebne (bo biust się trzyma). Przeprowadziłam ostatnio
            taki eksperyment na mojej bratanicy. Swoich, naprawdę zbyt szerokich staników
            mam już mało, na niej po raz pierwszy w życiu zobaczyłam jak piersi wyłażą
            dołem. Prawdę mówiąc do tej pory wydawało mi się, że przesadzacie. Ja raczej na
            siłę mierzyłam te węższe obwody. W tych szerszych przecież nic mi nie
            przeszkadzało. Jeno biust był jakiś taki mikry :)). Ale skoro "A" to tak
            przecież miało być :))
      • kasica_k B-75 - SUPER! 12.01.08, 03:07
        Świetna inicjatywa! Niezbędnik Stanikomanii powiększył się o kolejny link :)
      • swierszczowa1 Re: LINK! 12.01.08, 11:28
        katinkova to jest świetne. Gratulacje. Podesłałam linka tej mojej
        marudzie:)
    • scarlet_agta Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 11.01.08, 17:53
      > A! Chciałam dla nich napisać takie małe podsumowanie, oparte na wiedzy z Lobby
      i Stanikomanii, ale skupione bardziej na tych mniejszych rozmiarach,ponieważ
      mimo tej samej przyczyny (zbyt szerokich obwodów i małych misek) różnią się
      objawami :)

Też kiedyś o tym myślałam ;) Pamiętam jak dawno temu weszłam na to forum, ale
      stwierdziłam że to nie dla mnie bo dla dużych biustów, a ja miałam normalne,
      tylko obwodu małego szukałam...
      Myślę, że wiele małobiuściastych i średniobiuściastych nawet jak tu zajrzy to
      szybko stąd ucieka. A informacje specjalnie dla nich by się przydały!

> Jeśli są tam jakieś techniczne nieścisłości proszę o poprawienie :)

Gdzie?
      • scarlet_agta Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 11.01.08, 17:54
        > Gdzie?

już wiem gdzie :)
      • edytaf5 Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 11.01.08, 17:59
        A zebys wiedziala, ze kiedys juz tu zajrzalam a potem ucieklam ;)
        Potem pojawila sie Maith i wrocilam ;)
        • sylwiastka moja opinia :) 11.01.08, 20:12
          Katinkova, myslę, że notek nigdy nie za wile, ale ostatnio powstało
          ich na Wiekszych Piersiach całkiem sporo. Ale na pewno bezcennym
          wkładem bedzie opisanie swoich doświadczeń, wmiarów i modeli
          staników, które nosisz. Dzieki Maith małobiuściaste wiedzą, że
          powinny nosić inne rozmiary, jednak nasza "baza" staników jest nader
          uboga. Każda świecona mniejbiuściasta, która opisze/pokaże swoje
          nabytki (staniki) doświadczenia itp. Pozatym to forum o zancznie
          szerszej tematyce niż dobieranie biustonoszy i moim zdaniem nalezy
          to uszanować. Zainteresowane problemami rozmiarwymi dziewczyny
          zgłaszają sie do odpowiednich wątkow. Jednak brakuje dziewczy, króre
          nabiustnie testowały różne staniki i moga innym doradzic rozmiar :)
          • maith Re: moja opinia :) 11.01.08, 20:56
            Ja tylko dodam, że moja ostatnia notka na Większych piersiach, ta z
            podlinkowanymi zdjęciami, powstała między innymi właśnie dzięki Katinkovej,
            która pozwoliła mi podlinkować swoje zdjęcia porównawcze :)

Swoją drogą Katinkova najprościej możesz wytłumaczyć, że ten zwężony Triumph to
            nie to wrzucając porównanie swojego push-upa 70B z miękkim 65D. Wrażenie powinno
            być wystarczająco piorunujące :)

Myślę, że blog będący odpowiednikiem Stanikomanii dostosowanym do potrzeb kobiet
            z małym biustem (bo tak to zrozumiałam) jest fajnym pomysłem. Podobają mi się
            pajacyki :)

Większe piersi to faktycznie bardzo duże forum o dość szerokim zakresie
            tematycznym i dobór bielizny jest tam tylko fragmentem forumowych zainteresowań.
            Co jakiś czas dziewczyny z innych wątków są ściągane do "Prawidłowo dobranego
            biustonosza" albo same go sobie znajdują i wtedy ich wiedza wzrasta :)Oczywiście
            im bardziej czynne będą na WP osoby już uświadomione i im ich będzie więcej, tym
            lepiej. Także Twoje doświadczenie będzie bardzo pomocne :)
            • katinkova Re: moja opinia :) 11.01.08, 21:26
              maith patrząc na forum na początku (i dyskusję na temat WIELKICH rozmiarów)
              chciałam wrzucić gdzieś kilka zdjęć i napisać coś od siebie, ale temat rozrósł
              mi się, więc stwierdziłam, że wrzucę to gdzieś na zewnętrzny serwer, żeby
              również osoby które trafią na Lobby, a nie mają konta na WP, mogły to przeczytać.

Na pewno nie będzie to tak często aktualizowane jak stanikomania, ale chciałabym
              żeby zebrała się jakaś ogólna wiedza wzbudzająca zainteresowanie tematem... a po
              resztę wszędzie odsyłam na Lobby :)
              • sylwiastka sprostowanie... 11.01.08, 21:41
                mea culpa. Nie zauwazyłam linka, super pomysł z tym blogiem :)
                własnie czegos takiego potrzeba stanikowemu wątkowi na WP. Katinkova
                dobra robota :)
                • sylwiastka mogę zareklamowac Twój link na WP? n/t? 11.01.08, 21:42
                  • katinkova Re: mogę zareklamowac Twój link na WP? n/t? 11.01.08, 21:54
                    Już się zareklamowałam :)
            • mara04 Re: moja opinia :) 12.01.08, 12:22
              Ja trafiłam na lobby właśnie przez WP, gdzie szukałam uświadomienia ;)

Dołączam się do prośby o galerię biustonoszy na małych biustach. Chętnie zanim
              coś kupię zobaczyłabym czy ma to szanse leżeć na mnie dobrze, a wiadomo, że na
              ogół biustonosze reklamują raczej biuściaste modelki. Sama obiecuje dołączyć do
              galerii swoje zdjęcia jak dorobię się kilku dobrych biustonoszy, bo dlaczego
              inne są złe już wiem ;P
    • a_gneskka 75 razy Brawo :) A dopiero się rozkręcasz ;) 12.01.08, 02:06
      Mam tylko "ale" do notki o "papierkach": polskie sklepy to nie tylko Melissa i Brzoskwiniowe Pole ;) I może podlinkuj tam raczej blog Limonki?
      • katinkova Re: 75 razy Brawo :) A dopiero się rozkręcasz ;) 12.01.08, 02:27
        Dobry pomysł - jakoś mi to umknęło.
        Przeredagowałam akapit dodając tam odnośnik - w blogu Limonki jest wszystko i
        nie ma sensu tego streszczać.
    • anulla1974 Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 12.01.08, 09:29
      Super. Świetny pomysł.
      • charm Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 12.01.08, 09:57
        Również się dopiszę - świetny pomysł ;-)

Aczkolwiek ja bym jeszcze dodała linki do zdjęć biustów tygodnia, zwłaszcza tych
        dwóch notek, a przynajmniej jednej
        stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html
        ;-)
    • zarin Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 12.01.08, 11:13
      Świetna inicjatywa :). Im więcej, tym lepiej.
    • mmkl średniobiuściaste 12.01.08, 22:40
      czyli tak jak ja - gdzieś pomiędzy:) ale teraz mogę korzystać z obu opcji i będę
      korzystać.
      super inicjatywa. szczególnie że na tych fotkach z Twojego bloga Katinka to
      widzę staniki podobne do moich:/
    • scarlet_agta Re: Mniej biuściaste - proszę o opinie :) 24.01.08, 10:16
      Proponuję zmienić nazwę na bardziej związaną tematycznie z blogiem. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka