Dodaj do ulubionych

Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami

14.01.08, 10:00
w zeszłym tygodniu przyszła zamowiona w Intimo Eva 65FF no i wydaje
mi się, że jest strasznie zabudowana, szczególnie pod pachami :((
Zupełnie jak za duża na mnie Arabella 65FF. A wyczytałam,że eva ma
dużo mniejsze miseczki od Arabelli? To jak to właściwie jest?
Aha, i jeszcze jedno: Może ja za bardzo podciągam ramiączka i
dlatego stanik kończy mi się pod szyją? I wpija w pachy? No ale jak
z kolei wydłużyłam je, to miseczki sobie dosłownie fruwały wokół
piersi ;), szczególnie wokół tej mniejszej (po karmieniu biust mi
się zmniejszył zastraszająco:( ) Poradźcie, jak powinny być
podciągnięte ramiączka?
Zdjęcia wysłałam do Kasicy w sobotę, ale jakoś ich nie widać w
galerii. Dzisiaj wysłałam jeszcze do Anny-pia, może sie pojawią, a
zalezy mi na czasie, bo nie mam pojęcia, czy tę Evę oddawać, czy nie.
Moje wymiary: 70/90-91 (przed chwilą mierzone na arabelce, w biuście
na max.wdechu b. luźno)- a kilka miesięcy temu bylo 96! Buuuu:((
Obserwuj wątek
    • joankb Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 14.01.08, 10:22
      Eva ma dużo mniejsze miski niż arabelka - mierzyłam w intimo, naziemnie obie.
      Jest wysoka pod pachą, po prostu taki fason. I rozciąga się straasznie. Ja
      wzięłam na obwód 72 "pod" 60-kę, nie 65-kę. Przy rzadkim użytkowaniu po 1,5
      miesiąca jest za luźna.
      • ewosko Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 14.01.08, 11:40
        Teraz jest ścisła, ale jak ma się rozciągnąć tak jak arabelka to
        chyba rzeczywiście 60 wezmę. I chyba G? No i kurczę, chyba wszystkie
        staniki jakie mam, są mocno zabudowane pod pachami...:(
        • joankb Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 14.01.08, 12:06
          Ja mam 87-88 i 60F - myślę, że mogłoby być większe. Więc albo FF albo rzeczywiście G
    • zarin Eva 14.01.08, 12:25
      Jak dla mnie Eva nie jest zbyt zabudowana pod pachami, ale z przodu rzeczywiście
      prawie po szyję. I ma wysoki mostek.
      I polecam mniejszy obwód - ja się od początku bez problemu zapinam w zaniżonym o
      10 cm, poza tym ona się jednak rozciąga z czasem.
    • abere8 Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 14.01.08, 22:21
      Nie wiem, czy moja opinia bedzie miarodajna, bo caly czas jeszcze szukam dobrego
      stanika, ale dzis przyszla przesylka z szescioma stanikami, wiec mam jako takie
      porownanie. Wymiary 73/88.

Mam na sobie Eve 60F i siedze i mysle. Miseczka chyba dobra, chociaz milo by
      bylo przymierzyc 60FF dla porownania, bo nie jestem na 100% pewna, czy nie za
      mala. A co do obwodu, to nic mi sie nie wbija, ale ogolnie czuje sie jak
      scisnieta obrecza i ciezko mi bylo zapiac nawet te ostatnia haftke. Na pewno
      latwiej jest to zniesc niz fiszbiny wbijajace sie w mostek w Arabelkach 65 pod
      biustem. Do tego czytalam, ze ta Eva jest rozciagliwcem, wiec mysle, ze ja
      zatrzymam, mimo ze ten rozowy w czarne kropeczki jest zupelnie nie w moim stylu
      (nie znosze wzorow w kropki na zadnych ubraniach). W koncu tego nie widac, a
      kroj wydaje mi sie ok.

Co do Arabelki, to przymierzalam 65 DD, E i F - wszystkie mnie uciskaly czubkami
      fiszbinow w mostek i robily buly pod pachami. DD bylo zdecydowanie za male, E w
      sam raz na granicy bycia za malym, a F zdecydowanie za duze miseczki. Mysle, ze
      28F byloby ok, z tym ze sklep musialby specjalnie je dla mnie sprowadzic, wiec
      jeszcze nad tym pomysle.

A co do dlugosci ramiaczek, to sama jeszcze czytam i sie ucze, wiec tu nie poradze.
      • joankb Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 15.01.08, 08:54
        Masz takie same wymiary jak ja 73/88. Mnie też Eva 60F wydawała sie dobra -
        dopóki była bardzo ciasna w obwodzie. jak zaczęła być w obwodzie bardziej
        rozciągnięta to okazało się, że jednak jest za mała - pod pachami mam buły.
        Wczoraj przyszła Ophelia z Panache (65F), jak przymierzę miski do siebie to ta
        Ophelii jest sporo większa. A biustonosz na mnie dobry. Sumując - już nie
        więzłabym EVY 60F.
        • abere8 Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 15.01.08, 09:30
          Hmm, a wzielabys Eve 60FF? Bo szczerze mowiac po jakichs 4-5 godzinach musialam
          ja zdjac, bo bylo mi naprawde ciasno w obwodzie i jeszcze 2 godziny pozniej
          mialam slady dookola ciala. Nie wiem, czy kupic przedluzke jutro, czy po prostu
          nosic ja po pare godzin dziennie, az sie troche rozciagnie. Miseczka wydaje sie
          dokladnie akurat, jesli przydarzy mi sie minimalna migracja biustu, to bedzie
          chyba za mala.

Dobrze wiedziec, ze jakies 65F jest na ciebie dobre, bo czekam na dwa staniki
          65F wygrane na eBayu i chcialabym, zeby chociaz jeden z nich byl dobry. Bo np.
          Arabelka 65F jest na mnie sporo za duza w miseczkach.

Ale fajnie, mam wymiarowa blizniaczke! Wiem, ze kazdy biust jest inny, ale
          przynajmniej latwiej celowac w rozmiar :-)
          • joankb Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 15.01.08, 13:12
            Teraz bym już wzięła. Obwód się rozchodził po paru dniach. Nie jestem z niej
            zadowolona raczej z innych względów. No chyba, że obwód jeszcze się rozciągnie.
            Wtedy będzie za luźna.
            Co kupiłaś? Co jeszcze nosisz (i jesteś ok.)?
            • abere8 Re: Eva vs Arabella i jak to jest z ramiączkami 15.01.08, 20:08
              A, no widzisz, jeszcze nie mam nic odpowiedniego :-( Licze na to, ze najpozniej
              do konca przyszlego tygodnia bede miala ze dwa dobre, bo jutro chyba bede
              odsylac staniki na wymiane po raz trzeci do tego samego sklepu (jeszcze nic od
              nich nie zatrzymalam). Poprosze ich o Eve 60FF, ale nie odesle tej 60F, zeby
              sobie porownac i mysle ze jedna z nich na pewno zatrzymam, nawet jesli po paru
              tygodniach sie rozciagnie i bedzie mnie uwierac. Podoba mi sie tez Polyanna
              czarna, wiec sprobuje z nia trafic z rozmiarem, ale na pewno 65, bo
              przymierzalam 60 i nie moglam oddychac, bo balam sie, ze material na mnie popeka
              i od razu zdjelam. W ogole to wydaje mi sie, ze moj biust jest Panachowcem, a
              nie Freyowcem i nastepny stanik, jaki sobie zamowie, bedzie Panache, zeby sie
              przekonac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka