Dodaj do ulubionych

galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste

31.01.08, 11:08
komentujemy :)

BTW, kociatko - jak wysyłasz ten sam model w różnych rozmiarach, to wklej na
zdjęciu opis, tj. model i rozmiar (miałabyś wstawione wczoraj ;p)
Obserwuj wątek
    • aadrianka Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 11:23
      co do 250 65K - nie sugeruj się tym, że koronka odstaje. Ona tak
      odstaje w Melissach i irytująco się zwija. Właściwy brzeg miseczki
      jest niżej, ta czarna linia. Jeśli i ona odstaje - na zdjęciu nie
      jestem w stanie ocenić - no to już inna sprawa.
      246 - jaki masz rozmiar? też mam ten model, 65H, ale bez tak
      rozbudowanego spodu. Fiszbiny mi też nie dochodzą do mostka, ale i
      tak stanik oceniam bardzo dobrze. Cisnął na początku w żebra, ale po
      2 dniach przestał. Moim zdaniem wygląda ok, lepiej niż 250. Zwróć
      tylko uwagę na koronkę - prawda, że i tutaj trochę odstaje? Na
      szczęście po jakimś czasie "uleży się" pod bluzką.
      Aha, wrażenie luzu w dolnej miseczce to ponoć specyfika Melissy, tak
      jak te fiszbiny. W 246 wygląda to u Ciebie lepiej niz 250.
      • kociatko_biusciaste Chodzi mi o melisę 250 miedzianą 60K 31.01.08, 16:07
        246 to jest rozmiar 60K. No właśnie wiem, że 246 leży lepiej, domyślam się, że
        jest dobry, a nie wiem, co z 250 w rozmiarze 60K (bo 65 K jest dużo za duży).
        Mnie nie przeszkadza to, że fiszbiny nie opierają sie na mostku, nawet wolałabym
        to, niz gdyby miały mi maksymalnie rozdzielać piersi i rozpychać na boki - ale
        wydaje mi się, że zaraz nad tymi fiszbinami są małe bułki...
    • bathilda Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 11:36
      Że Melissa nie przystaje do mostka to standard. Tez tak mam w każdym modelu.

Moim zdaniem ten bordowy fajnie leży, choć wiele dziewczyn mówiło o fruwającej
      koronce co to się czasem pod bluzką odznacza - popatrz na siebie w paru
      bluzkach, dla mnie to zawsze ostateczny test.

[OT] Od dłuższego czasu się zastanawiam czy nie dałoby się zamówić u nich tego
      modelu bez haftu i czy nie wyszedłby z tego zgrabny biuściasty half-cupik.

Co do miedzianego, to jeśli zapinasz się bez problemu w 60 to nie zostawiałabym
      65. Ja zrobiłam ten błąd, że miałam dwa staniki, jeden 65 a drugi 70, oba dość
      fajne a nie chciało mi się wymieniać więc zostały. I teraz chodzę tylko w
      65-tce. Co prawda w tym 60 jawi mi sie coś na kształt bułki,ale z drugiej strony
      na dole są luzy. Spróbuj ją założyć w ukłonie, może się ułoży lepiej.
      • kociatko_biusciaste Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 12:37
        Nie wiem, czy w galerii jest miejsce na jakiś tekst do tych zdjęć, na wszelki wypadek wkleje tutaj (poniżej) to, co pisałam o tych stanikach w wątku ratunkowym.
        Ogólnie - wydaje mi się, że ta bordowa 246 (to jest 60K) jest dobra, a miedziana 250 65k o wiele za duża (za szeroka, z wysoko siegaja miski), natomiast nie wiem, co z miedzianą 250 60K (na dole misek sie troche marszczy, w góry mam lekkie luzy, a przy samych fiszbinach z przodu mam chyba lekkie bułki?).
        Bathilda, zawsze zakładam w skłonie, nie umiem inaczej;)

"Już Wam zawracałam jakiś czas temu głowę moimi melisami. Mam 65/96, najpierw
        kupiłam melisy w rozmiarze 65H.

Melisa 246 była troszkę za mała, wymieniłam na 60K i jest dobra, nic nie
        bułkuje, nawet gdy się maksymalnie wyprostuję, fiszbiny dotykaja mostka
        (dziękuje bardzo Mahedzie i Annie-pii za rady! Jestem właściwie ostanikowana,
        hip hip hurra, kocham Was wszystkie;) ).

Melisa 250 była bardziej za mała, wymieniłam ją na 60K i 60L, ale powiedziano
        mi, że nie szyją w 60-tkach L, więc ostatecznie wzięłam 60K i 65K.
        60K jest troszkę za mała, tzn. fiszbiny z przodu nie dotykają mostka, brakuje im
        z 1,5 cm. Ale z drugiej strony prawie nie bułkuje, tzn. pojawiają mikro-bułeczki
        gdy się maksymalnie wyprostuję, ale gdy stoję normalnie to chyba ich nie ma.
        65K ma za duży obwód i za szerokie fiszbiny, poza tym miski bardzo wysoko
        sięgają z przodu i odstają od ciała (moge tam schować paczkę chusteczek), jest
        wybitnie za duża. Jednak w tej także fiszbiny nie opierają się o mostek, prawie
        tak samo, jak w tamtej 60K.

I teraz nie wiem. Już wczesniej czytałam wszystkie wpisy o melisach i wiem, że
        one często nie dotykają mostka, więc może tak ma być? Może powinnam zostawić 60K?
        A może jednak sprawę rozwiązałoby wzięcie rozmiaru 60L, byłaby głębsza miska, a
        fiszbiny nie byłyby takie szerokie jak w 65K. Tylko że musieliby uszyć 60L
        specjalnie dla mnie, i nawet, gdyby się zgodzili, to wymiana, szycie i odesłanie
        zajęłyby pewnie z miesiąc, i w tym czasie (albo tydzień później) mogłaby
        nastąpić "migracja piersi", i i tak stanik zrobiłby się za mały.
        Ale jeśli zostawię tylko melisę 246, to będę miała 1 (jeden) stanik dobry.

Wiecie co, jednak w tej melisie 246 także fiszbiny z przodu nie opierają się o
        mostek, trochę im brakuje. Ale w tym modelu chyba nie mogę mieć większej miski,
        bo będę miała za duże luzy w górnej części misek (tam wysoko, gdzie miska łączy
        się z ramiączkiem) - już teraz jest tam luźno nawet gdy jestem całkiem wyprostowana.
        W dodatku bardzo mało wycięte przy pachach są te melisy (obcierają) i nawet w
        rozmiarach 60K (a co dopiero w 65K) miski sięgają wysoko na klatce piersiowej -
        wystają mi z każdej bluzki na ramiączkach (choć dekolt jest)."
        • bathilda Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 12:46
          IMHO wszystkie Melissy to codzienniaki pod koszulę albo sweterek. Do dekoltów się nie nadają i tyle. Choć i tak mniej wystają niż np. Panache Fiesta. Co do fiszbinów na mostku, jak pisałam, moje odstają ale je noszę bo na razie nie mam nic lepszego. I cieszę się że je zostawiłam, bo brytyjczyki kupuję już 6 miesiąc i nadal nie mam takiego na "super" (no może Fiesta, ale jej niebieska kratka przebija prze większość bluzek). Na początku zajmowałam sie tylko odsyłaniem. A coś nosić trzeba :) Słowem pytanie które musisz sobie zadać to "czy stać mnie na to żeby mieć stanik, który za parę miesięcy być może przestanę nosić czy lepiej się przemęczyć kilka miesięcy w jednym staniku".
          • kociatko_biusciaste Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 16:11
            bathilda napisała:

> IMHO wszystkie Melissy to codzienniaki pod koszulę albo sweterek. Do dekoltów s
            > ię nie nadają i tyle. Choć i tak mniej wystają niż np. Panache Fiesta. Co do fi
            > szbinów na mostku, jak pisałam, moje odstają ale je noszę bo na razie nie mam n
            > ic lepszego. I cieszę się że je zostawiłam, bo brytyjczyki kupuję już 6 miesiąc
            > i nadal nie mam takiego na "super" (no może Fiesta, ale jej niebieska kratka p
            > rzebija prze większość bluzek). Na początku zajmowałam sie tylko odsyłaniem. A
            > coś nosić trzeba :) Słowem pytanie które musisz sobie zadać to "czy stać mnie n
            > a to żeby mieć stanik, który za parę miesięcy być może przestanę nosić czy lepi
            > ej się przemęczyć kilka miesięcy w jednym staniku".

No to ja mogłabym ewentualnie kupic stanik, w którym za parę miesięcy nie będę
            chodzić, ale jeśli on jest dobry, bo kupowanie za małego nie ma sensu. A nie
            jestem przekonana do tej melisy 250..
            A po jakim czasie może nastąpić ta migracja???
            • bathilda Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 17:20
              U mnie migracja to było 6 tygodni po których doszła miseczka na plus. I kolejne
              2 miesiące po których obwód w dół. W Melissie 70G --> 70H --> 65K.
    • kociatko_biusciaste Re: galeryjki - wątek dla kociatko_biusciaste 31.01.08, 12:27
      Przepraszam, nie wiedziałam, w tytule każdego zdjęcia wpisałam model i rozmiar,
      myślałam, że to wystarczy.
      Dzięki:)
      • ansil kociatko_biusciaste 31.01.08, 18:16
        zajrzyj do skrzynki gazetowej ;)
        • kociatko_biusciaste O, dzieki, dzięki, dzięki! :) 31.01.08, 18:24

• bathilda Re: O, dzieki, dzięki, dzięki! :) 31.01.08, 19:05
            No to ja już tutaj nie ciągnę :)
    • adra_19 Co do terminu czekania 31.01.08, 18:58
      Co do terminu czekania to moze cos sie zmienilo, ale jeszcze w zeszlym roku nie bylo zadnych opoznien przy szyciu na zamowienie. Paczka doszla do mnie w ciagu tygodnia, jak zwykle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka