annamariagr Arabella czarna 70J 22.02.08, 22:29 Właśnie nabyłam czarną arabelkę w rozmiarze 70J. Biustnosz bardzo ładnie unosi biust do góry, szczególnie dobrze wygląda to z profilu, po niespełna tygodniu noszenia zauważyłam, że rzeczywiście należy do rozciągliwców. Nie odpowiada mi to, że nieco rozstawia biust na boki, a poza tym najnormalniej w świecie mnie obciera, szczególnie ramiączka z przodu tuż nad biustem. Cały biustonosz ogólnie jest bardzo ładny mimo, że dolna część jest nieprzezroczysta. Wydaje mi się nawet, że jest ładniejszy od wersji plunge, gdyż w galerii zauważyłam, że właśnie powyżej miseczki GG wygląda na biustach lepiej niż ten przezroczysty. Wadą są jednak ramiączka, które są dość szerokie i bez żądnych ozdób, ale za to regulowane na całej długości. W przyszłym tygodniu powinnam już mieć aparat, więc wyślę fotki do galerii, choć wiem, że dużo w niej arabelek, ale co biust, to inaczej leży. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Arabella czarna 70J - do Anamariagr 27.02.08, 19:09 Też się zastanawiam nad zakupem tej Arabelki. Czy mogę spytać jakie masz wymiary, bo podobno z wymiarami 77/110 powinnam zamówić właśnie 70J...? To mój pierwszy prawidłowy biustonosz, więc nie do końca jeszcze się orientuję w konkretnych modelach i rozmiarach. Aha, biust po dwójce dzieci, "rozlazły" w każdą stronę, więc wydaje mi się, że J powinno być dobre...? Odpowiedz Link
jaagna Arabella czarna 70J - do slim.fast 27.02.08, 21:02 Jeśli masz 77 cm pod biustem to nie bierz 70! Ja mam 81 cm i Arabelka o obwodzie 70 jest dla mnie za luźna! Jeśli dla mnie dobra byłaby 65, to dla ciebie raczej 60. Arabelka to straszny rozciagliwiec i na dodatek ma nieco wieksze miski od pozostałych staniczków Freya. Normalny (regularny) staniczek na twoje rozmiary to rzeczywiście 70HH lub 70J, ale nie Arabelka! Moze spróbuj Arabelki 60K? Normalne 60 jest na 106 cm w biuscie, ale Arabelka ma większe miski, wiec powinnaś sie do nich zmieścić ze swoimi 110 cm. Ale jak nei sprawdzisz, to sie nie przekonasz. Na 100% nie bierz 70. Będzie naprawdę za luźny. A moze jesteś z Wrocławia? Wtedy dałabym ci przymierzyć moją Arabelkę 70GG i mogłabyś sie trochę zorientować co do szerokości. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Arabella czarna 70J - do slim.fast 27.02.08, 21:13 Jestem z okolic Wrocławia :))) Właśnie się zastanawiam nad wyprawą w przyszłym tygodniu do Krakowa, do Intimo, bo naprawdę nie wiem, od czego zacząć. Właśnie sobie doczytałam jeszcze, że ta Arabelka dość luźna jest i w dodatku ma takie większe miski, więc faktycznie wychodzi na to, że chyba 60, ale co? K? Muszę spojrzeć czy w ogóle takie mają... Odpowiedz Link
slim.fast Re: Arabella czarna 70J - do slim.fast 27.02.08, 21:18 60K nie ma... do JJ jest tylko... - mówię o Intimo. Odpowiedz Link
nanafaza Rio jaki rozmiar - proszę o pomoc 22.02.08, 22:43 Dziewczyny pomóżcie mi dobrać rozmiar. Mam ochotę na Rio czerwone ale to moja pierwsza Freya więc nie wiem jaki rozmiar wziąć. Do tej pory nosiłam tylko biustonosze Panache w rozmiarze 65FF. Mam też Inferno w rozmiarze 60G i obwód lepiej się trzyma więć wolałabym zacząć nosić 60-ki. No chyba że to Rio to wyjątkowy ściśliwiec. Jezeli tak to w jaki rozmiar miski celować przy 65? Mogę wziąć tylko 2 biustonosze. Czy brać np. 60G i 60GG ? czy raczej 60FF i 60G. czy może całkiem nisko 60FF i 60G bo z tego co zdążyłam doczytać to miseczki wychodzą jednak większe. Dodam jeszcze, że miseczkowo pasowała na mnie Arabella 65F. Wymiary 69/89. Odpowiedz Link
bianna Re: Rio jaki rozmiar - proszę o pomoc 23.02.08, 11:09 Wez 60ff i 60g. Rio to standardowy stanik, ani szczególnie rozciągliwy, ani ciasny. Za to z dużymi miskami. Trochę mnie dziwi, ze 65ff było na ciebie dobre, tak samo jak inferno w rozmiar mniejszej miscie, które uchodzi raczej za małomiseczkowe. 60g=65f w misce. Przy twoich wymiarach to raczej miska F a nie FF powinna być OK. Lub w 60kach miska G/ewentualnie FF Odpowiedz Link
nanafaza Re: Rio jaki rozmiar - proszę o pomoc 24.02.08, 00:20 Dziękuję. Tak, racja że przy moich wymiarach powinnam nosić mniejszą miseczkę (gdzieś ok 65E lub 65F) jednak zawsze, nawet kiedy nosiłam zupełnie niedopasowane staniki, musiałam brać 1 lub 2 miseczki wyżej niż pokazywały tabelki. A co do Inferno to faktycznie jest jakby ciut małe ale akurat przy tym modelu chyba to nie przeszkadza ponieważ osiągam w nim pożądany efekt dolinki czy tam kreseczki ;) Odpowiedz Link
malagracja Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lottie 23.02.08, 19:28 Witam. Dokonalam mojego pierwszego zakupu w rozmiarze 60F. Trafilam na Retro. I opisze to jedym slowem - tragedia. Piersi uciekaja do gory i na boki, ramiaczka ciagle spadaja i zamiast pieknego dolka miedzy piersiami powstala okropna zmarszczka. Jednak nie chce rezygnowac z tej firmy, bo maja mlodziezowe wzory. I chcialabym zebyscie Dziewczyny mi doradzily. Moje wymiary to 66/86-87. Potrzebuje staniczka do dekoltow, gladkiego, zeby nadawal okragly ksztalt piersiom i zeby mial regulowane na calej dlugosci ramiaczka. Wybralam te 3 modele. 1. Antoinette Porcelain intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Antoinette_Porcelain,t9.html 2. Jeanie intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Jeanie,t18.html 3. Lottie intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Lottie,t20.html Czy mialyscie te staniczki? Polecacie? Na ktory sie zdecydowac? Dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 23.02.08, 20:09 Nie przejmuj się Retro, on na mnie też fatalnie wyglądał, robił buły i odstawał po bokach, tragedia. A inne staniki Freya sa dla mnie swietne. Z wymienionych mam Lottie, już trochę przymałą niestety. Swietnie zaokragla, nie jest bardzo zabudowana, ma niski mostek, fiszbiny dosc blisko siebie, poza tym jest po prostu sliczna. Rozmiar 60F powinien pasowac. Takze polecam. Pozostalych dwoch nie mialam. Odpowiedz Link
malagracja Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 11:36 Chyba wlasnie zakupie Lottie (chociaz wolalabym cos jasnijszego). Ale ja nie wiem co to znaczy niski mostek? :) A jak jest z regulacja ramiaczek? Bo mam bardzo wysoko osadzone piersi i zawsze mam z tym problem. Dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 13:58 Niski mostek to znaczy, że fiszbiny na środku między piersiami nie wchodzą zbyt wysoko miedzy piersi. Dzięki temu dobrze zbierają biust. Lottie ma ramiączka w całości regulowane.Poza tym obwód nie rozciąga się zbyt szybko, ale i nie jest jakoś strasznie ścisły, 60- tka na 66 pod biustem będzie w sam raz. Odpowiedz Link
malagracja Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 17:31 O to cos dla mnie :) Wielkie dzieki :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 00:32 Z tych trzech mam tylko antoinette. To super wygodny stanik, ale jeśli szukasz czegoś do dekoltów to odradzam. Nadaje ładny, bardzo naturalny kształt, jest gładki i ma ramiączka regulowane po całości, ale mało zbiera i podnosi biust. Odpowiedz Link
malagracja Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 11:38 O to juz wiem, ze to nie dla mnie :) Chodzilam ponad 2 lata w 70C lub 70D i teraz potrzebuje czegos co mi zbierze biust co pozwoli mu wrocic do formy :) Dzieki :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 24.02.08, 13:24 Wrócić do formy to pozwoli każdy dobrze dobrany stanik, Antoinette też :-). To nie tak, że ona pozwala biustowi się rozlewać gdzie chce, jak źle dobrane staniki. Ale nie podniesie biustu do góry i nie zrobi super-dolinki albo super-kreseczki do fajnego wyglądu w dekolcie. Odpowiedz Link
gama2003 Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 25.02.08, 09:01 Mam Antoinette Porcelain, i bardzo podoba mi się ten model.Jest jak dla mnie scisliwcem- 3 miesiac chodze z przedlużka i nie czuje rozciagniecia. Ale ma jeden maly minus- obwod drapie w plecy i pod pachami.. Nie wiem, moze to wina przedluzki, inaczej wtedy stanik sie uklada. Szkoda troche bo jak dla mnie model wymarzony.Przy 73/98 rozmiar 65 G ładnie wypłenia miseczki. Ale wiem,że to model nie na kazde piersi bo przy mnie przymierzala go osoba o zblizonych wymiarach i stanik leżal fatalnie. Za to na mnie fatalnie lezy Pollyanna .Tylko to drapanie w Antuanetce;-)- caly czas licze ze kolejne prania mi to zlikwiduja;-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 25.02.08, 23:10 Polecam po praniu porządnie wymoczyć stanik w wodzie w płynem do płukania, albo po prostu na mokry jeszcze stanik nalać trochę płynu, potarmosić w rękach, żeby się ten płyn równomiernie porozkładał, zostawić na kilka minut i wypłukać. I po następnym praniu tak samo. I tak ze trzy, cztery razy. Antoinette mnie wprawdzie w ogóle nie drapała, to od początku był jeden z moich najwygodniejszych staników (już niestety nie jest, bo się porozciągał i ma za luźny obwód), ale przy innych drapiących stanikach sposób zawsze działał. Odpowiedz Link
victoria08 Re: Retro / Antoinette Porcelain / Jeanie / Lotti 08.04.08, 12:30 DZIęKI ZA ten sposob bo w 1szych godzinach Antoinette dala mi sie we znaki troche drapiacymi lekko ramiaczkami.. Odpowiedz Link
rennya arabelka 25.02.08, 19:15 pierwsze wrażenia po 2 dniach noszenia: trochę mnie fiszbiny uwierają... nie wiem dlaczego... i mam wrażenie, że miski się rozciągneły - już nie ma bułki na większej piersi... Odpowiedz Link
marla30 Freya Senses 25.02.08, 22:36 Czy któraś z Was ma? W wyszukiwarce niemal prawnie nic o tym modelu - a bardzo chciałabym wiedzieć, co on z biustem robi. Jeśli podnosi i zbiera, albo choćby jedno z tego, byłoby fajnie ;). Odpowiedz Link
beata9957 Re: Freya Senses 26.02.08, 17:29 Ja mam.Uwielbiam ten stanik.Wprawdzie juz zrobil sie w miskach za maly a nigdzie nie moge namierzyc 32G .Jak tylko namierze kupuje bez zastanowienia.Do brze podtrzymuje moze nie podnosi az po same zeby ale piersi sa ladnie rozdzielone ale nie rozepchane na boki tak po prostu ladnie ksztaltuje.Ja mam kolor Bialy.Obwod dobrze dosc dobrze trzyma swoj wymiar.Uzywam od lipca i tylko troche sie rozciagnal. Odpowiedz Link
beata9957 Mam Maisie 26.02.08, 17:34 Dzis przyszla i moje pierwsze warzenia.Troche inny kolor niz na zdjeciach.Ramiaczka sa zgnito zielone.Obwod dosc ciasny jak na Freyke,miski standartowe wedlug mnie.Tylko u gory miseczek troszku material mi odstaje ale ja tak mam w wiekszosci na paczatku potem dziwnie sie normuje.Ja jestem zadowolona stanik zostaje ze mna. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Mam Maisie 26.02.08, 23:10 powiedz mi,jakie wrazenie robi ta maisie? raczej bialy czy raczej kolorowy stanik? ;) Odpowiedz Link
jaagna Re: Mam Maisie 27.02.08, 08:01 Maisie to taki stanik z kolorkami na białym tle ;-) ogólnie robi wrażenie wiosennego. Zdjęcie szczupłej długowłosej brunetki w Maisie nie oddaje w pełni wygladu staniczka tinyurl.com/2fwoty . Lepsze jest zdjecie krąglejszej blondynki z Bravissimo: widać wyraźniej szarozielone taśmy. tinyurl.com/2z693y Miseczki ma chuyba jednak zdecydowanie większe, niż normalnie. Wymieniam moje 70GG na 70G (i na wszelki wypadek wzięłam do sprawdzenia 70H - bo miska układała się tak, że nie byłam pewna, czy jest rzeczywisćie za duza czy za mała). Ale staniczek ładny... Dobrze, ze ramiaczka nie są białe - staniczek byłby wtedy strasznie nudny. Odpowiedz Link
jaagna Re: Mam Maisie 29.02.08, 16:35 Mam już pasującą Maisie. O ile zwyczaj noszę Freye w rozmiarze 70GG, to Maisie 70GG robiła u mnie kacze dzioby. Wymieniłam ją na 70G i jest idealna! Ładnie zbiera biust z boków i "podaje" do przodu. Porównywałam ją z Antoinette (różową) 70GG i tu Maisie zdecydowanie lepiej kształtuje biust: ładnie zbiera z boków i wysuwa do przodu. ALE! Zmierzyłam swój obwód w biuście i w Maisie 70G mam 102 cm, a w Antoinette 70GG - 105 cm (W Tia 34FF ok. 104). Hm... Zaznaczam, ze w Maisie nie wychodzą mi żadne bułki pod pachami, ani nad krawędzią miseczki. Ogólnie: jestem zadowolona z zakupu, choć na początku (przy przymiarce rozmiaru 70GG) bałam sie, że to nie mój model. Odpowiedz Link
szarsz rozciągliwość Pollyanny - analiza 27.02.08, 13:14 Zastanawiała mnie cały czas rozbieżność naszych opinii co do rozciągliwości pollyanny. Ja mam wszystkie trzy kolory (białą, czarną i karmelową), obejrzałam je dzisiaj i po pierwsze: bez rozciągania wszystkie maja identyczną (co do milimetra - dwóch) długość. Biała, uszyta w Maroku - jest rozciągliwa Czarna, uszyna na Sri Lance - jest rozciągliwa, ciut (o włos) może ciaśniejsza niż biała Karmelowa, uszyta w Tunezji - jest przyjemnie ciasna, noszę ją cały czas swobodnie na najluźniejszej haftce i nie mam ochoty przepinać. Może to kraj pochodzenia decyduje, a nie kolor? Albo i kraj, i kolor? Odpowiedz Link
slim.fast Pollyanna / Arabella / Rio / Antoinette - pomocy 27.02.08, 19:24 Prz wymiarach 77/110 i pierwszym (mam nadzieję) prawidłowo dobranym rozmiarze (bryt. 70J lub 70HH), po wielu latach katowania biustu w ohydnych chomątach, po dwójce dzieci i piersiach rozsianych wszędzie, tylko nie tam, gdzie powinny być, proszę pomóżcie w doborze odpowiedniego modelu Freyi. Chciałabym, żeby był w miarę podnoszący i zbierający biust, nie znoszę modeli rozstawiających piersi po bokach :/ I tak: skoro Pollyana karmelowa jest najbardziej z Pollyanek, jak zdążyłam się zorientować, ściśliwa, to czy 70J byłoby na mnie dobre, czy jednak 70HH? Strasznie podoba mi się ta biała, ale ponoć szybko robi się zbyt luźna, prawda...? Skoro Arabella jest dość luźna, to czy może zmieściłabym się w 65HH, czy raczej nie, jak myślicie? A Rio? Bardzo mnie kusi kolor scarlett i skoro wszędzie piszą, że Rio ma duże miseczki, to czy 70HH byłoby dobrym pomysłem? Czy 70H wręcz? No i Antoinette. Podoba mi się, że w rozmiarze 70J piszą, iż ma full cup, taki też by mi się przydał. Oczywiście nie kupię wszystkich naraz, ale muszę zamówić większą ilość, żeby zrobić rozeznanie, to moje początki. Bardzo będę wdzięczna za pomoc, jeśli ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć. :) Odpowiedz Link
bluebebe porównanie Arabelli i Polyanny 27.02.08, 20:40 przy 75/96 zaopatrzyłam się w rozmiar 30FF obu tych modeli i co następuje: jakbym miała 2 różne rozmiary. Piszę o Arabelli Sorbet i Polyannie karmelowej. W obwodzie Arabella duuuużo luźniejsza od Polyanny. Myrtle Freyi, która jest z podobnego materiału, co Polyanna też jest luźniejsza. Miski P ździebko mniejsze od A. Odpowiedz Link
slim.fast Re: porównanie Arabelli i Polyanny 27.02.08, 21:15 Czyli rozumiem, że Arabela, nie dość, że luźna, to jeszcze i miski większe niż w innych. Ok, dzięki :) Odpowiedz Link
jaagna Arabella - do slim.fast 27.02.08, 21:04 Odpowiedziałam ci pod twoim wątkiem o Arabelce. Nie bierz 70, lepsza byłaby 60, bo Arabelka to straszny rozciagliwiec i na dodatek wielkomiseczkowiec. Bierz 60 z odpowiednio przeliczoną miseczką. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Arabella - do slim.fast 27.02.08, 21:19 oj, ja też z rozpędu odpisałam powyżej :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Arabella - do slim.fast 28.02.08, 09:16 Arabelli 60 nikt nie weźmie z przeliczoną miską, bo takiej nie ma :( Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: rozciągliwość Pollyanny - analiza 20.03.08, 15:31 ja mam czarną z Maroka, wg mnie jest leciutko rozciągliwa ale jeśli masz rację, to zwariujemy dobierając model, kolor i kraj produkcji! za dużo zmiennych :) Odpowiedz Link
anias0401 Kolekcja jesień 2008 27.02.08, 20:59 Widziałam nowa kolekcję Freji - na lato- jesień 2008.!!!!!!. Cudeńka nieziemskie sie szykują :). Dużo kwiatów, kolory bardziej wyraziste niż w kolekcji wiosennej, zielenie, fiolety.... Jak dla mnie- strzał w dziesiątkę. Poza tym- antoinet - która uwielbiam w wersji gładkiej (biała, cielista, czarna). Cała noc będą mi sie śniły..... Odpowiedz Link
jaagna LINKA DAWAJ!!!!!! 27.02.08, 21:10 Ojej, daj linka! No co ty sie z nami drażnisz... Odpowiedz Link
anias0401 Re: LINKA DAWAJ!!!!!! 27.02.08, 21:12 no z linkiem problem :). - Papierową wersję widziałam w Intimo- i tylko przy ladzie mogłam ogladać- bo maja na razie jeden egzemplarz katalogu. Odpowiedz Link
jaagna OPISZ! 27.02.08, 21:16 No to opisz własnymi slowami. Po kolei każdy model, który zapamiętałaś. Tak jak szpieg przemysłowy. :-))) Odpowiedz Link
anias0401 Re: OPISZ! 27.02.08, 21:23 Niestety- nie mam zadatków na szpiega:(. Pamietam, że były cudowne.... Mam nadzieję, ze niec nie namieszam: Będzie Eleanor- zielona z haftem, zieleń taka fajna, nie za ostra, nie za blada, Arabella czrna- z nowym haftem- czerwony (?- nie jestem pewna), rio fuksja, model iono-podobny grafitowy chyba, .... sporo modeli z nowymi nazwami- nie trzymają mi sie głowy niestety. -Tyle mi sie przypomina Odpowiedz Link
bathilda Re: OPISZ! 28.02.08, 09:46 Ale takie? www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2008&rnd=6377 Bo tu Arabelka jest jasna z czerwonym. Ma być w kwietniu. Odpowiedz Link
gama2003 Re: Kolekcja jesień 2008 28.02.08, 09:56 Tez bym chciala obejrzec- juz mi slinka cieknie;-) Odpowiedz Link
joankb Re: Kolekcja jesień 2008 28.02.08, 17:58 Boochmenka gdzie??? Jak w Intimo to u niej. Niech zeznaje co wie! Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Kolekcja jesień 2008 28.02.08, 18:26 pewno boochmenka dostala wczesniej wersje papierowa...pamietam,ze w zeszlym roku tez juz miala jak na stronie jeszcze niet... :) Odpowiedz Link
boochmenka Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 01.03.08, 17:27 Wg mnie bardzo fajna kolekcja, już się nie mogę doczekać, aby ją zobaczyć na żywo. Żywe, intensywne kolory, nie takie mdłe jak w bieżącej. Arabella - nowa wersja kolorystyczna - też czarna, ale z czerwono-różowymi haftami. Eleanor - zielona i czarna. Antoinette - gładka, jednokolorowa - cielista i czarna. Nowy model - jak Antoinette (nie pamiętam nazwy, a katalog został w sklepie) - tez kwiatuszki, ale dominuje fiolet i fioletowa koronka. Rio - nowy kolor fuksja. Więcej jak dopadnę katalog. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 02.03.08, 11:48 ojej,ojej! no ale jesien/zima jest dla mnie zawsze bardziej atrakcyjna,ech... :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 02.03.08, 15:38 boochmenka napisała: > Rio - nowy kolor fuksja. ojojoj. uwielbiam fuksję i uwielbiam rio :D Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 03.03.08, 19:02 Ja też widziałam katalog, tylko że w Peachfield. Kolekcja super, już się napalam na czarną Eleanor (strasznie mi się podoba ten model, a nie lubię białej bielizny), widziałam dwa zielone staniki - jeden butelkowa zieleń, drugi taki zgniłozielony, coś brązowego też było... Fuksjowe rio, arabella czarna z ostrym różem... Tylko nie wiem czemu była też czarna pollyanna, no chyba że czymś się różniła od tej, która już jest. Niewiele pamiętam, bo tylko przerzuciłam katalog... Odpowiedz Link
szarsz Re: Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 05.03.08, 14:15 Pollyanna może dołącza do kolekcji stałej? Może się dobrze sprzedaje? Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Kolekcja jesień 2008 - dla mnie bomba! 06.03.08, 19:50 Faktycznie, może tak być. W aktualnym katalogu wiosna/lato jest biała Millie - pewnie na tej samej zasadzie. Odpowiedz Link
sq9oj Re: Kolekcja jesień 2008 06.03.08, 08:41 A może ktoś by zeskanował i wrzucił zdjęcia? Ja się nie mogę doczekać, a Freya niewiadomokiedy umieści je na stronie. Odpowiedz Link
boochmenka Re: Kolekcja jesień 2008 06.03.08, 19:45 Można już kilka modeli zobaczyć na naszej stronie - Zapowiedzi Freya: www.intimo4you.com/Zapowiedzi_Freya,k47.html Następne w najbliższym czasie. Zapraszam. Odpowiedz Link
jaagna Re: Kolekcja jesień 2008 06.03.08, 19:59 O ŻESZ TY!!!!!!!!!! Szkoda, że mam tylko jedną parę piersi... Odpowiedz Link
lowca.stanikow papierowy katalog dają w Katowicach 20.03.08, 15:38 w Hotelu Monopol, znaczy w pasażu :) zachorowałam na Cassie! jest do GG i tak kolorowego stanika jeszcze nie widziałam :) Odpowiedz Link
wild_orchid PHOEBE -MAISIE-RIO 28.02.08, 17:10 maja taki sam kroj? Najpierw bylo Phoebe-za duze na mnie z miseczka 34H, piersi mialy bardzo dziwaczny ksztalt.Zrozpaczona-oddalam. Dzis przyszla Maisie. Wesoly stanik, ale kroj miseczek taki jak Phoebe. I znow cos dziwnego stalo sie z moimi piersiami-no rozpacz w czarne kropki. By nie naciac sie znow-pomozcie-ktory model Freyi ma taki sam kroj? A ktore sa podobne do Rio? Bo w tym staniku wydaje mi sie, ze piersi maja ksztalt podobny do...piersi a nie stozkow o nieregularnym ksztalcie. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 28.02.08, 18:27 ten sam kroj maja phoebe,maisie,margo,lucille,geo... rio troche inny. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 28.02.08, 19:40 ekler.ka napisała: > ten sam kroj maja phoebe,maisie,margo,lucille,geo... > rio troche inny. A taki sam jak Rio? Odpowiedz Link
szarsz Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 01.03.08, 17:45 Rio jest chyba unikalne. ALe możesz sobie sama poszukać po kodzie freyowym. Dwie pierwsze cyfry opisują krój, jak znajdziesz stanik o kodzie, w którym pierwsze dwie cyfry są takie same - to będzie bliźniak. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 02.03.08, 11:42 szarsz napisała: > Rio jest chyba unikalne. ALe możesz sobie sama poszukać po kodzie > freyowym. Dwie pierwsze cyfry opisują krój, jak znajdziesz stanik o > kodzie, w którym pierwsze dwie cyfry są takie same - to będzie > bliźniak. Gdzie ten kod sie znajduje? Przepraszam za lamerskie pytanie, ale juz 2 razy trafilam na stanik o takim samym kroju-mam ta nieszczesna Maisie, niby na mnie dobra...ale. Boje sie kolejnych zakupow,gdy na modelce zobacze piekny stanik forumjacy piersi w zgrabne kule, a u mnie beda to 2 stozki, jak lody z automatu Odpowiedz Link
narcyza5 Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 02.03.08, 11:50 np. na stronie firmowej: www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=550&season=SS2008 w range details. Odpowiedz Link
jaagna do wild_orchid - Maisie 02.03.08, 11:57 Masz stożki w Maisie? Ja tez miałam, gdy wzięłam swój regularny rozmiar. Wymieniałam na mniejsza miseczkę (noszę 70GG, a Maisie 70G) i mam ładnie uformowane kule! ;-) I cieszę sie jak glupia! W za dużej Maisie miałam baaardzo dziwny kształt. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: do wild_orchid - Maisie 03.03.08, 19:59 jaagna napisała: > Masz stożki w Maisie? Ja tez miałam, gdy wzięłam swój regularny rozmiar. Wymien > iałam na mniejsza miseczkę (noszę 70GG, a Maisie 70G) i mam ładnie uformowane k > ule! ;-) I cieszę sie jak glupia! > W za dużej Maisie miałam baaardzo dziwny kształt. Zdjecie jest w galerii-czy Ty wygladalas podobnie? Czy tylko moj przypadek jest beznadziejny? Odpowiedz Link
jaagna Re: do wild_orchid - Maisie 03.03.08, 20:37 Wysłałam ci maila - i dodałam zdjecia moich "dziobów". Też takie miałam w wiekszym rozmiarze! Namawiam cię do wymiany Maisie na mniejsza miseczkę - u mnie to podziałało. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: do wild_orchid - Maisie 03.03.08, 20:56 jaagna napisała: > Wysłałam ci maila - i dodałam zdjecia moich "dziobów". Też takie miałam w wieks > zym rozmiarze! Namawiam cię do wymiany Maisie na mniejsza miseczkę - u mnie to > podziałało. Dziekuje Ci serdecznie za pomoc-wymienie w takim razie na miseczke G i zobacze, jaki bedzie efekt. :* Odpowiedz Link
szarsz Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 02.03.08, 15:46 tak, najlepiej na stronie firmowej, poza tym niektóre sklepy podają ten kod, czasem poprzedzony podwójną literką A, a czasem nie. Brastop podaje na pewno, Intimo4you, peachfield... Łatwo te kody też wyguglać, jak wrzucisz freya + nazwa modelu to od razu na pierwszej stronie znajdziesz. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: PHOEBE -MAISIE-RIO 03.03.08, 19:58 Dzieki serdeczne. Nawet nie wiedzialam, ze ten kod ma takie znaczenie-ja glupio-niewiedziaca :) Odpowiedz Link
malagracja Lottie - jak jest z tą miseczka? 28.02.08, 19:41 Witam :) Zdecydowalam sie na Freye Lottie i czytalam ze ma ona male miski. Czy przy moich wymiarach 66/87 powinnam kupic 60F czy 60FF i ewentualnie liczyc na "wypelnienie" z czasem miseczki? Zalezy mi na dobrej decyzji bo i tak bede czekac na ten staniczek 2 tygodnie, a w razie wymiany kolejne 2. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 29.02.08, 16:45 Ja mam prawie takie wymiary jak Ty - 66/88, Lottie 60F i lekko bułkuje. Ale 60FF nie mierzyłam, być może byłby za duży... Jedyne, co mogę poradzić, to zamówić oba i gorzej leżący odesłać, bo jak zamówisz jeden i będzie Ci się wydawało, że jest zły, odeślesz, dostaniesz nowy, a ten się okaże gorszy, albo Ty już nie będziesz pamiętała, jak leżał ten pierwszy... Odpowiedz Link
malagracja Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 29.02.08, 17:51 I bum. Bo juz dzis staniczka nie ma w ofercie. :( Co ja zrobie? :( Liczba moich stanikow w szafie jest rowna zeru ;| Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 29.02.08, 21:49 to może weź biustonosz Charlie, pojawił się w Intimo, a to ten sam krój co Lottie (dwie pierwsze cyferki takie same) intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Charlie,t821.html Dostępny w 24h plunge 60F jest Jeanie, na pewno jest dość gładki, ale nie wiem, czy zbliża intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Jeanie,t18.html Aha, i regulowane w całości ramiączka mają chyba wszystkie Freye (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale tak mają na pewno arabella, myrtle, lottie, pollyanna i parę innych, które miałam w rękach). Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 29.02.08, 23:38 retro ma nieregulowane w calosci :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 01.03.08, 11:17 Czy Charlie nie ma bardziej zabudowanych miseczek niz lottie? Lottie wlasnie ze wzgledu na mniej zakrywajace miseczki mi sie podobal. A o Jeani czytalam ze to malomiseczkowiec i tu pytanie czy nie wziac 60FF? I ponoc wlasnie nie zbliza. Jestem w kropce. I chodze bez stanika. Boze! Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 01.03.08, 12:00 Charlie i Lottie to bliźniacze modele, może Charlie tak wygląda, bo na tej nowej modelce Freyi wszystkie staniki wyglądają na bardziej zabudowane... Zobacz na przykład, jak wygląda Pollyanna na nowej modelce i na tej poprzedniej www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Pollyanna_Caramel,t581.html www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Pollyanna_Black,t580.html albo na przykład Arabella. Może zamów teraz Jeanie, a jak będzie niedobra, to odeślesz i zamówisz Charlie 60F i 60FF? Odpowiedz Link
malagracja Re: Lottie - jak jest z tą miseczka? 01.03.08, 12:24 I wlasnie chyba tak zrobie. Ale jak juz teraz sie rozczaruje to bede okropnie zła :) Dziekuje za pomoc, odezwe sie jak przyjdzie staniczek :) Odpowiedz Link
morra111 Szerokość fiszbin - Eva/Jeanie/ Mitzy/Arabella 01.03.08, 12:26 Witam! Mały apel do posiadaczek ww. staników, najlepiej w rozmiarach 30F lub 30FF. Mogłybyście zmierzyć odległość w prostej linii między końcami fiszbin w tych modelach? Prosiłabym też o podanie którego dokładnie rozmiaru dotyczy pomiar. Mile widziane również pomiary dotyczące innych rozmiarów, bo myślę, że wiele osób może skorzystać z takiej informacji, a w zaczątkach fiszbinowej tabeli w Google królują jak narazie Panache. Po mojej ostatniej przygodzie z Gossardem stwierdzam, że mój biust potrzebuje ekstremalnie wąskich fiszbin. Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie info! Odpowiedz Link
martulka_s Re: Szerokość fiszbin - Arabella 01.03.08, 17:00 Czarna, rozmiar 30FF - szerokość 13,5 cm. Odpowiedz Link
amett Pollyanna czarna, po raz kolejny 03.03.08, 14:26 Dostałam dzisiaj (swoją drogą przesyłka błyskawiczna, z Bravissimo wysłana w czwartek, w sobotę była już u mnie na poczcie) i zakochałam się od pierwszego wejrzenia! Jest po prostu prześliczna i nawet te strasznie szerokie ramiączka nie są w stanie odebrać jej urody. Z oceną, jak leży, powinnam w sumie się jeszcze wstrzymać, bo obwód koniecznie musi być zwężony, ale tak wstępne wrażenia. Obwód nie trzyma, jak powinien, ale to było oczywiste (wzięłam 30H przy wymiarach 58/98). Miseczki są na styk i to mnie trochę martwi, bo po zwężeniu pewnie trochę się zmniejszą. Trzeba było słuchać Bravissimo, jak radzili, że Pollyanna ma małe miseczki i może lepiej zdecydować się na 30HH... Z drugiej strony, za kilka dni biust powinien mi się trochę zmniejszyć i powinno być wszystko ok, bo naprawdę nie mam ochoty na kolejne odsyłanie. Kształt za to nadają fantastyczny i nawet mimo zupełnie nie trzymającego obwodu biust mam uniesiony tak wysoko, jak jeszcze nigdy, coś pięknego. Porównując z moim ostatnim nietrafionym i oddanym zakupem - Fiestą, Pollyanna zabudowana nie jest wcale (moje pierwsze wrażenie po wyjęciu z pudełka: „jakie to niezabudowane!” ;) Niewiarygodne, jak jeden stanik potrafi człowiekowi zmienić pogląd na wszystkie inne ;)), ale z dekoltów wychodzi. Wybaczam bez wahania, bo coś mi się wydaje, że będzie to mój najwygodniejszy stanik, jeśli tylko ze zwężaniem wszystko się uda. I chyba na jednym kolorze nie poprzestanę ;) Odpowiedz Link
wronki12 Pollyanna czy Eleanor? 03.03.08, 17:11 Mam dylemat i nie wiem co wziąć. Podobno Pollyanna ma małe miski, to jak mam 75HH, to wziąć 75J? Co myślicie o Eleanor, bo mi się bardzo podoba. Odpowiedz Link
nightbutterfly Tallulah 04.03.08, 11:56 Dziewczyny, ma któraś Tallulah?:) Wyglada pieknie, powinnam sobie kupic 28, ale nie ma nigdzie takiego rozmiaru. Myslicie ze warto iwestowac w 30?:) Jak jest z rozciagliwoscia tego cuda?:) Mam 68 pod i 89/90 w;). Odpowiedz Link
marioladabr co to za model? 05.03.08, 11:14 Znalazłam atrakcyją cenowo ofertę na Freye www.allegro.pl/item320715238_zmyslowa_freya_65e.html Ale nie wiem co toza model, więc nie wiem jak mam znaleść jakieś informacje na jej temat (czy ścisła, jak mieseczki, czy duże czy małe). Nigdy nie moałam żadnej freyi. Moje wymiary to 73/93 i nie wiem czy będzie dobry. W Avocado jakiś czas temu byłam mierzyłam Arabelle i nie odpowiadał mi krój, nie wiem czy ten na allegro jest podobny. Możeci mi doradzić? Czy licytować czy nie. Odpowiedz Link
ciri1971 prośba początkującej-arabella, pollyanna, maisie 05.03.08, 11:43 jako świeżo uświadomiona i zupełnie zielona w brytyjczykach mam pytanie. Mój rozmiar okreslono jako 70FF(76/98-99). W Peachfields znalazłam pollyannę, arabellę i maisie, wszystkie śliczne, ale mam parę wątpliwości. Coś kojarzę, ze maisie i arabella mają duże miski- czy powinnam wziąć F przy tym samym obwodzie? Dodatkowo arabella podobno jest dość rozciągliwa, czy zmniejszyć obwód? I co wtedy z miseczką? Tylko pollyanna nie budzi moich większych wątpliwości. Ratunku, są takie piękne! Odpowiedz Link
jaagna Re: prośba początkującej-arabella, pollyanna, mai 05.03.08, 12:07 Weź Maisie 70F, a Arabelkę 65G (rozmiar w misce i obwodzie mniejszy) - a jak sie będzie układać, to zależy od twojego biustu. :-)Najwyżej wymienisz. Obydwa modele są przepiękne i świetnie się noszą, a Arabelkę dostaniesz w pięknej wersji! Powodzenia! Odpowiedz Link
ciri1971 Re: prośba początkującej-arabella, pollyanna, mai 05.03.08, 19:19 Dziękuję, Jaagna. Tak właśnie zrobię! Odpowiedz Link
narcyza5 Re: co to za model? 05.03.08, 11:59 marioladabr napisała: > Znalazłam atrakcyją cenowo ofertę na Freye > www.allegro.pl/item320715238_zmyslowa_freya_65e.html > Ale nie wiem co toza model, więc nie wiem jak mam znaleść jakieś > informacje na jej temat (czy ścisła, jak mieseczki, czy duże czy > małe). Nigdy nie moałam żadnej freyi. Moje wymiary to 73/93 i nie > wiem czy będzie dobry. nie wiem, jaki to model, ale przy 93cm w biuście rozmiar 65e na pewno będzie za mały. 65e jest przewidziane na 89cm w biuście. Odpowiedz Link
marioladabr Re: co to za model? 05.03.08, 12:13 narcyza5 napisała: >> > nie wiem, jaki to model, ale przy 93cm w biuście rozmiar 65e na > pewno będzie za mały. 65e jest przewidziane na 89cm w biuście. Czyli lepiej szukać 65F? Przymierzałam gorgeous 65F i był za duży - ty się zasugerowałam Odpowiedz Link
szarsz Re: co to za model? 10.03.08, 20:39 marioladabr napisała: > Przymierzałam gorgeous 65F i był za duży Możliwe, że to wielkomiskowiec, ja nie znam. Albo może nie wygarnęłaś całego biustu spod pachy? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: co to za model? 18.03.08, 22:41 Freya Medusa. Chyba nie ma na jej temat opinii, bo to bardzo stary model. Mojego zaufania nie budzi bardzo niskie łaczenie misek na mostku. Taki krój chyba nie zapewnia dobrego podtrzymania. Odpowiedz Link
agmani ROZALKA, karmnik 05.03.08, 12:25 od jakiegos czasu bardzo mnie korci sprowadzenie go sobie (przy okazji sprawdzilam w necie, ze w Anglii staniki sa sporo tansze niz w De, gdzie mieszkam - oplaca sie nawet niemiecka Anite kupowac w ANglii!)... tylko nie moge doszukac sie zadnych opinii o nim. Bede wdzieczna za takowe albo podlinkowanie, jak ktos bystrzejszy w poslugiwaniu sie wyszukiwarka ;D. Odpowiedz Link
agamara1 do posiadaczek arabelek :D 05.03.08, 14:43 dziewczyny dzisiaj naszedl mnie szatanski plan wyciecia z arabelki tej grubej siateczki ktora podszywaja miseczki G+ w sumie za duzo roboty by przy tym nie bylo i tu moje pytania czy ta wierzchnia siateczka rozni sie czyms od tej ktora jest uzywana w mniejszych rozmairach czy ta cieniutka siateczka wytrzyma "napor" biustu w arabelce 30H Odpowiedz Link
jaagna Re: do posiadaczek arabelek :D 05.03.08, 15:45 Z czasów, gdy nosiłam 38FF pamiętam, ze ta dolna część niczym nie rózniła sie od górnej - to był ten sam siateczkowy materiał. I trzymał! Zeta w każdym rozmairze była siateczkowa z pojedynczej warstwy i nic nie obwisało - nawet w dużych rozmairach! Odpowiedz Link
kordelia77 znacie ten model? 05.03.08, 16:24 domyślam się, że ze starszej kolekcji bo nie potrafię go nigdzie wyszperać (albo ze mnie taka lama;)) Kupiłam używany na allegro, obwód za luźny (mogę włożyć dwie pięści pod), miska przyciasna ale nie za dużo. Ktoś ma porównanie i podpowie w jaki rozmiar Frei teraz celować? To jest 70F. img84.imageshack.us/img84/179/306892568eg0.jpg Odpowiedz Link
jaagna Re: znacie ten model? 05.03.08, 16:32 To Dolly www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=194&season=ss2005 i rzeczywisćie jest ze starszej kolekcji (2005). Krój podobny do Ines. Jeśli kupiłaś używany, to może jest po prostu rozciagnięty, a niekoniecznie rozciagliwiec? Próbuj ten sam rozmiar. Odpowiedz Link
marcia74 Re: Ines vs Arabelka 06.03.08, 09:43 Dziewczyny, chce kupic Freye Ines lub Freye Arabellę (sorbet). Oba sa w rozmiarze 65GG (moje wymiary 73/100). Powiedzcie prosze, posiadaczki powyzszych modeli, ktory z nich bardziej 'zbiera' piersi i ktory w ogole polecacie. Czy to prawda, ze ta arabelka nie bedzie przezroczysta w tym rozmiarze? O ile o Arabelli jest tu duuuuzo, to o Ines nie moge znalesc opinii. Bardzo prosze pomozcie..... Odpowiedz Link
magosimi Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 07.03.08, 14:40 noszę obecnie Gossarda superboost satin 30FF i Inferno 30FF - oba są akurat na najciaśniejszą haftkę i będę musiała je kiedyś napewno odelastyczniać. z Frei mam Pollyannę 30F (miska moglaby być ociupinę większa) i Arabellę 28FF. jaki wziąć rozmiar Retro radzicie? Czy jest wysoki pod pachami i jak zbiera w porównaniu do Gossarda i Inferno (trochę czytalam w archiwum, ale moze pojawi sie jeszcze jakas opinia :) Odpowiedz Link
narcyza5 Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 07.03.08, 17:51 30ff, retro to też znany małomiseczkowiec Odpowiedz Link
magosimi Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 07.03.08, 20:24 ale napewno 30... bo gossard i inferno są OK, ale od razu byly na najciasniejsza haftke... Odpowiedz Link
slim.fast czy ktoś widział Freye w rozmiarze 65K ??? 07.03.08, 20:40 bo szukam, ale chyba nie produkują... a taka Antosia np. super jest na mój biust, tylko miski za małe :( Odpowiedz Link
szarsz Re: czy ktoś widział Freye w rozmiarze 65K ??? 13.03.08, 00:38 No niestety :( Chyba pozostanie Ci kupowanie 32J i zwężanie :( A i to pod warunkiem, że owo J będzie odrobinę za duże. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 08.03.08, 09:41 raczej nie masz wyboru innego niż 30. Przyjrzałas się w ogóle oferowanej rozmiarówce? Full cup zaczyna się od rozmiaru 30, 28 nie ma. Plunge w 28 jest, ale rozmiarówka kończy się na ff. Skoro w tym rozmiarze pasuje na Ciebie znany rozciągliwiec i dużomiseczkowa arabelka, to jakie są szanse, że będzie pasowało retro? IMO niewielkie, ale stanikologia nie jest nauką ścisłą;-)))), a zamówić do przymierzenia zawsze można:-). Odpowiedz Link
wronki12 Arabelka 08.03.08, 10:13 jaki brać rozmiar, jeśli taka rozciągliwa, a ja noszę 34HH? Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabelka 08.03.08, 13:17 Próbowałabym 32J. Ale musisz sprawdzić nabiustnie :-) Odpowiedz Link
magosimi Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 08.03.08, 10:40 ale mi wlasnie chodzi o wersję plunge a nie fullcup - i ta występuje w 28FF, które rozważam. A jakie są szansę, żeby pasowało, no cóż, Kasica pisała komuś, żeby retro plunge brać jak Arabellę... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74181885&a=74183255 Odpowiedz Link
malagracja Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 08.03.08, 12:40 Retro jest bardzo bardzo małomiseczkowcem :) Ja przy 87 w biuscie zamowilam sobie F a po ulozeniu piersi utworzyla mi sie tych samych rozmiarow trzecia. :) Ja nie polecam Retro :) Odpowiedz Link
magosimi Re: RETRO- prośba w doborze rozmiaru 08.03.08, 13:36 hm... to nie jest dobra wiadomosc... bo wlasnie przymierzalam 30FF w Chatte i byl stanowczo za duzy w obwodzie (duuuuzo za duzy) a przez to zapiecie dziwne moze byc trudno go zmniejszyc... a 28FF pewnie bedzie w takim razie na mnie za male w misce. Czyli bye bye retro :) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Polyanna czarna 75 FF 08.03.08, 23:11 właśnie jestem po całym dniu testowania - wszystko ok! na moje 80/105 idealna (w tym modelu pokrywa się z rozmarówką Panache, bo arabelka już np pasowała na mnie 70 FF) bardzo dobrze trzyma, ładnie podnosi, zaokrągla (ale nie do idealnej kuli), zbiera (ale nie fanatycznie), do mostka przylega jak przyklejona, nie gryzie, nie uciska, nie wbija się, wygląda ślicznie super! jeszcze sobie kupię karmelową, o! a w końcu jak? jest różnica w obwodach między karmelową a czarną? bo czytałam sprzeczne opinie? Odpowiedz Link
szarsz Re: Polyanna czarna 75 FF 10.03.08, 20:41 Są sprzeczne :( Jaki egzemplarz trafisz, taki będziesz mieć :) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Polyanna czarna 75 FF 10.03.08, 20:51 znaczy mam kupić dwie karmelowe 75 FF i jedna będzie ok, a druga wręcz przeciwnie? :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Polyanna czarna 75 FF 10.03.08, 21:41 Karmelowa będzie dobra 75 na 80 pod biustem. Kupuj śmiało. Opinie są sprzeczne co do porównania ścisłości z czarną. Karmelowa jest ścisła. Ja noszę 65 przy 68 pod i jest ok. Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Polyanna czarna 75 FF 10.03.08, 21:54 WIELKIE dzięki, to już wyruszam na nocne karmelowe połowy :) Odpowiedz Link
mamula_to_ja MYRTLE i ARABELKA BRĄZOWA - mega rozczarowanie :-( 10.03.08, 20:20 No bo spodziwac sie mogłam wszystkiego tylko nie tego ze miski beda za duże... Chcialam zamienic swoja ulubiona arabelke black i druga Freye (nie pamietam modelu..-ale poszukam bo jestem w galerii w niej) na cos o mniejszym obwodzie i takich samych miskach. Moje obecne Freye byly w rozmiarze 32FF. Czyli stwierdzilam ze zamienie na 30gg. No i miski sa wieksze! Zaraz wrzuce fotki i wyślę dziewczynom do galerii. No porazka. Szczegolnie dziwnie układa sie arabelka nutmeg... Myrtle jest po prostu bardzo rozciagliwa w miskach i biust sie tak rozlewa na boki... A ta arabelka brazowa mi sie marszczy (koronka) i naprawde dziwnie wygląda na moim biuście.. Kurcze - a z tych dwoch "starych" stanikow jestem tak bardzo zadowolona. Zupełnie nie rozumiem tej porażki :-( Odpowiedz Link
mamula_to_ja Po przemyśleniu... 11.03.08, 20:39 i połażeniu w tych stanikach doszłam do wniosku że wcale nie są złe. Moze dlatego ze przyzwyczajam sie do staników i kazda "nowosc" jest mi wroga :P Odpowiedz Link
wronki12 Eleanor 10.03.08, 20:49 Przyszedł i jestem rozczarowana, bo 34HH jest za duży. Nie mam Arabelki, ale chyba porównywalnie jest rozciągliwa, więc muszę zamówić 32, a miski giganty, więc chyba wezmę J. Ale ogólnie to staniczek jest ładny i majtki są fajne, bo też sobie strzeliłam do kompletu. Odpowiedz Link
ellena czarna Arabella 11.03.08, 10:36 Mimo tego, że na forum jest już dużo informacji o tym staniku, to ja dorzucę swoje trzy grosze, może komuś się przyda. Kupiłam go w stacjonarnym sklepie, więc to już pierwszy sukces (Białystok, kto by się spodziewał:)). Wzięłam rozmiar mniejszy w obwodzie niż powinnam, bo ponoć się rozciągnie. Zamiast 34F kupiłam 32F. Ogólnie jest super, jednak po kilku godzinach fiszbiny boleśnie uciskają na mostek, a po zdjęciu zostają czerwone ślady. No i teraz sama nie wiem, przedłużka? Czy sam się rozciągnie? Z innych wrażeń: wyglądam dużo szczuplej, wszystko jest na swoim miejscu, jeździłam wczoraj na rowerze i nic nie przesunęło się nawet o milimetr. Odpowiedz Link
domalami Pollyanna czarna - nowicjuszka prosi o pomoc 11.03.08, 15:11 Dziewczyny pomóżcie mi dobrać rozmiar. Jestem tu nowa, ale już napełniłyście mnie taką nadzieją, że muszę też spróbować dobrać jakieś cudo dla mnie. Mam ochotę na czarną Pollyannę, ale czytam i czytam i już kompletnie nie wiem, jaki rozmiar wziąć i chyba muszę Was expertki poprosić o pomoc. Moje wymiary to 69/94, wprawdzie jeszcze karmię małego dzidziulka, ale wstyd chodzić do pracy w takich chomątach jak u mnie. Pomóżcie... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Pollyanna czarna - nowicjuszka prosi o pomoc 11.03.08, 20:35 Na początek zapraszam cię do wątku rozmiarowego, tam ci doradzą mądrzejsze ode mnie. Przeczytaj uważnie pierwszego posta w wątku i pomierz się wg wskazówek. Potem wróć tutaj : ))) link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76450470&s=3 Odpowiedz Link
wronki12 Re: Eleanor 04.04.08, 14:28 No i masakra - tyle czekałam na te wymianę i d...pa. Przyszło 32J, bo wcześniejsze 34HH było za luźne. To 32 też jest za luźne, a miski - kacze dzioby mi robią(w Rio tak samo), co ja mam zamówić, żeby było dobre. Teraz noszę melissowe 75K, ale już bułkuje. Chyba sie popłaczę. Odpowiedz Link
mamusia1999 Re: jaka arabelke zamowic 11.03.08, 18:28 w figleaves kolor oyster jest wg opisu plunge nawet w rozm. ok 32HH tylko jaka zamowic? w realu mam 81/108, spokrewniona eleanor 32 HH (takaz polyanna lezy jak ulal) jest za duza w obwodzie i za duza w misce. to w jaka arabelke celowac? nawet mi sie nie bardzo podoba (taki dziwolag jestem) ale bardzo potrzebuje JAKIEGOS plunge'a pod jasna bluzke.... Odpowiedz Link
martulka_s Re: jaka arabelke zamowic 11.03.08, 20:30 Spróbuj 30J, ale ona NA PEWNO nie jest plunge'em w żadnym kolorze powyżej miski G. Odpowiedz Link
szarsz Re: jaka arabelke zamowic 13.03.08, 00:35 Welcome to the real world (tak to było?) :( NIE MA plandżów powyżej G. Znaczy się jest tango plunge do H ale to podobno rozciągliwiec. Ew jest Curvy Kate na brastopie, śliczne staniki, z tym, że w większych obwodach też widziałam, że mają wyższy mostek. Bo w 30H to faktycznie takie prawie plunge, do każdego dekoltu się nadają. Tylko to też rozciągliwce, bardzo szerokofiszbinowe na dodatek. Odpowiedz Link
nanafaza Mam Rio.. i dylemat ;) 12.03.08, 23:46 Przyszło dziś Rio, z którym przyznam, ze wiązałam duże nadzieje na ładny kształt biustu. Wzięłam 2 rozmiary 60F i 60FF przy 68/88 No i lekko się rozczarowałam. 60FF minimalny luz w miseczkach a kształt biustu nie do końca ładny i zaokrąglony. Natomiast w 60F biust wygląda już dużo lepiej ale z kolei stanik trochę bułkuje. Ogólnie biustonosz ładny, wygodny no i w końcu 60-tka w której zapinam się na najluźniejsza haftkę.. Teraz nie wiem, który zostawić i czy w ogóle zostawić. Może po prostu nie jestem 'freyowa" ;). Panache jakoś lepiej na mnie leżą.. Odpowiedz Link
szarsz Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 00:31 Rio może być trochę niekompatybilne, ono jest wg mojej teorii na takie trochę bardziej kuliste biusty. 60F pewnie będzie dobre pod względem rozmiaru, a niedobre jeśli chodzi o krój. Jeśli masz bardziej łezkokształtny czy gruszkokształtny (nie że obwisły, nienie :D) to nie będzie pasowało. A już w ogóle nie będą pasowały te wszystkie co mają 54 z przodu. Ale za to powinna świetnie leżeć na Tobie pollyanna, próbowałaś? Odpowiedz Link
nanafaza Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 01:06 Właściwie to obwisły ale niech będzie łezkokształtny ;) Nie próbowałam Pollyanny ale skoro tak radzisz to chyba tak zrobię. Wymienię Rio na Pollyanne tylko jak ona wychodzi rozmiarowo? Jest standardowa czy tez ma większe miski tak jak Rio. Dziękuję za radę, pocieszyłaś mnie :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 07:57 Pollyanna jest standardowa z lekką tendencją do małomiseczkowości, weź swój zwyczajny rozmiar. Odpowiedz Link
szarsz Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 11:47 Pollyanna to standard. Ale ja mam Rio w tym samym rozmiarze co i Pollyannę, żeby było śmieszniej. nanafaza napisała: > Właściwie to obwisły ale niech będzie łezkokształtny ;) Ale ja nie mówię o obwisłości w ogóle, ona nie ma nic do rzeczy :) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 12:11 Mam dokładnie takie wymiary jak Ty:) i Pollyannę mam 60FF. Miski dobre, ale nadal (a mam ją z 3 miesiące) noszę z przedłużką. Ale wolę nosić stanik z przedłużką niż gdyby mi się po miesiącu rozciągnął i był do niczego. Także mi ta jego nierozciągliwość nie przeszkadza. Odpowiedz Link
aadrianka Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 11:08 Wiesz co Szarsz, ja mam biust obwisły, bo nie bawmy się w eufemizmy, że łezkokształtny, a Rio leży na mnie dobrze. Pollyanna też dobrze, ale IMHO Rio lepiej. W weekend wyślę Pollyannę do galerii, to będzie można porównać. Inna sprawa, że ja nietypowo wolę jak stanik mi lekkie stożki robi (znikające pod bluzką), wtedy mój biust wygląda trochę zgrabniej. "Jabłuszka" w moim wykonaniu są, jakby to opisać, trochę za długie w pionie. W sensie że wielkość biustu idzie w jego wysokość, a nie wydatność w przód. Odpowiedz Link
szarsz Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 11:44 aadrianka napisała: > Wiesz co Szarsz, ja mam biust obwisły, Ale mi właśnie NIE chodzi o obwisłość. Kulisty obwisły albo nie, łezkokształtny możę być obwisły albo nie. Jak popatrzysz na moje zdjęcia w galerii, to pollyanna na mnie leży najlepiej ze wszystkich właśnie dlatego, że ona jest IMHO na takie biusty jak mój, nie odcięte od klatki piersiowej, a za to zaczynające sią łagodnie prawie od obojczyka. Dlatego zupełnie nie pasuje mi Avocado (A), bo kroi pierś od góry niezależnie od wielkości miseczki. A Rio mi trochę niekompatybilne. Lucille, Phoebe i cała rodzinka 54-rek leży na mnie bardzo źle. Odpowiedz Link
aadrianka Re: Mam Rio.. i dylemat ;) 13.03.08, 11:55 Hmm. Prawdę mówiąc, nie pamiętam, jaki mam kształt biustu, bo obwisły to on chyba już urósł:) Ale zaczyna się faktycznie prawie od obojczyka, z tym że więcej jest go raczej w górnej części. Kulisty na wąskiej podstawie? Ja mam wrażenie, że to raczej uszy spaniela. Inna sprawa, że nie mierzyłam jeszcze aż tylu staników, żeby autorytarnie określać, w którym mi najlepiej. Niniejszym komunikuję, że mój hyź stanikowy właśnie wskoczył na kolejny etap:) Odpowiedz Link
rockiemar Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 02:35 Zaczelam sie juz gubic, ktory stanik nalezy do scisliwcow, a ktory nie, ktory do duzomiskowcow, itd. Czy moglybyscie mi doradzic, ktory rozmiar powinnam zamowic z Polyanny karmelowej i ktory z Rio czerwonego? Moje wymiary: 69/91 (czasem mam wrazenie, ze 92). Niestety nie mam mozliwosci zamowienia 2 rozmiarow tego samego stanika, z abardzo tez nie mam jak ich w razie czego odeslac ani sie wymienic, bo obecnie jestem w Hiszpanii... dlatego staram sie jak najbardziej zminimalizowac ryzyko pomylki:) Czy poza tym Rio nie jest taki troche zgrzebny? Tak przynajmniej wyglada na zdjeciu... A moze ktoras z was ma podobne wymiary do moich i moglaby mi doradzic z wlasnego doswiadczenia? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 07:57 co do polyanny to weź 65F, jest ciasna więc obwód powinien pasować. > Czy poza tym Rio nie jest taki troche zgrzebny? Tak przynajmniej > wyglada na zdjeciu... ciekawe co powiesz o karmelowej polyannie:-) Odpowiedz Link
zania_uk Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 10:14 masz wymiary prawie identyczne jak moje (70/91-92). ja wlasnie sie zaopatrzylam w czarne Rio, w rozmiarze 28FF (60FF). jest strasznie scisle! jak mierzylam w sklepie (to byl inny kolor co prawda) to nie bylo tak ciasne, ale to pewnie od mierzenia. ale mam ja na sobie drugi dzien i jest lepiej. pierwszy dzien pomogla przedluzka :) mam odrobine luzu w miseczkach, ale na wiekszej piersi prawie wcale. wiec jest ok. polyanne mierzylam, ale byla niekompatybilna... 28FF byla za mala, 28G i 30F nie lezaly dobrze. ze scisliwoscia jest chyba podobnie w tych modelach. 60 bedzie scisla, ale powinna byc ok. chyba ze jestes malo scisliwa, to wtedy 65. jesli chodzi o zgrzebnosc, to oba modele sa dosyc proste. Rio jest dosyc mocno zabudowane. pollyanna chyba sreszta tez. jesli chodzi o materialy, to Rio ma dosyc sztywny, Polly jest mieciutka. jesli masz inne brytyjczyki, i chcesz porownania, to ja mam: Freye Tigerlily 28FF (miska idealna, to raczej rozciagliwiec), Freye Eve 30F (miska ciut przymala, to malomiseczkowiec, i troche za duzy w obwodzie), Fantasie Karly 30F (miska idealna, ciut rozciagliwy), Kalyani Natural Charm 28G (podobno duzomiseczkowiec, ale ja mam standardowy rozmiar panachowy i jest idealnie), Panache Harmony 28G (scislosc fajna, miska ok). no i to Rio 28FF - to ewidentnie duzomiseczkowiec. Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 12:16 zania_uk napisała: > jesli chodzi o zgrzebnosc, to oba modele sa dosyc proste. Rio jest dosyc mocno > zabudowane. pollyanna chyba sreszta tez. Rio jest zabudowane prawie pod szyję, ale leży faktycznie fajnie. Pollyanna (mam właśnie na sobie karmel) jest jednak zabudowana nieco mniej tzn. nadaje się do dekoltów (mam taki w serek, a jakże) ale nie do dużych (do plung'a jej jednak daleko:)) Odpowiedz Link
szarsz Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 11:49 rockiemar napisała: > Czy poza tym Rio nie jest taki troche zgrzebny? Tak przynajmniej > wyglada na zdjeciu... Kwestia gustu, dla mnie jest przepiękny w swojej prostocie. > (czasem mam wrazenie, ze 92). Niestety nie mam mozliwosci > zamowienia > 2 rozmiarow tego samego stanika, z abardzo tez nie mam jak ich w > razie czego odeslac ani sie wymienic, bo obecnie jestem w > Hiszpanii... gwarancji nikt Ci nie da niestety :( Odpowiedz Link
rockiemar Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 15:41 Dzieki za odpowiedzi, Polyanne karmelowa juz na pewno zamowie, 65F (skoro piszecie, ze jest w miare typowa). Tylko tak mysle nad tym Rio... Bo, szlag by to trafil, weszlam jeszcze na brastop i juz sama nie wiem, czy zamowic sobie czerwony Rio 60FF (skoro ma duze miseczki), czy w podobnej cenie az 2 jakies sliczne staniki z Brastopu... Np. ktorys Curvy Kate i Panache Carousel albo Romany... Ratunku, jak dla mnie jest za duzy wybor! Odpowiedz Link
rockiemar Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 21:20 Zamowilam w koncu Polyanne karmelowa 65F i Rio scarlet 60FF... a teraz poczekamy i zobaczymy ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 13.03.08, 21:52 O, widzę, że spóźniłam się z moją odpowiedzią.. :/ Ja niedawno kupiłam dokładnie te dwa staniki, nawet w takich samych kolorach, jak Ty :) Kupiłam je oba w tym samym rozmiarze 28F i Polyanna była zdecydowanie za mała, natomiast Rio idealne. Ciekawe, jak to będzie u Ciebie, daj znać :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 14.03.08, 00:06 babajaga87, mam nadzieje, ze tu jeszcze zajrzysz i napiszesz, jakie masz wymiary... bo skladalam zamowienie dzisiaj, wiec jakby co, zdaze jeszcze zmienic ;) Odpowiedz Link
foldziunia Jaki to model? 14.03.08, 09:37 Czy może ktoś oruentuje się jaki to model? www.allegro.pl/item323899370_sliczny_freya_85_f.html Z góry dzięki :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Jaki to model? 14.03.08, 09:49 Ja nie znam. Jedyne co Ci mogę poradzić: www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2005&rnd=2589 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=AW2005&rnd=6994 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2006&rnd=2589 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=AW2006&rnd=6994 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2007&rnd=2589 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=AW2007&rnd=6994 www.freyalingerie.co.uk/season.asp?season=SS2008&rnd=6681 Odpowiedz Link
szarsz Re: Jaki to model? 14.03.08, 09:52 Trafiłam przypadkiem :) To Dolly Mixture z sezonu SS2005 www.freyalingerie.co.uk/includes/productpic.asp?range_id=194&size=1&rnd=8386 Odpowiedz Link
foldziunia Re: Jaki to model? 14.03.08, 10:20 Bardzo dziękuję :) Zastanawiam się nad nim, ale mam dylemat, czy 85 F nie będzie miał za małych miseczek. Wg. tabelek wychodzi mi 85FF, no ale już się zorientowałam, że wszystko zależy od firmy i konkretnego modelu :), bo np. w Panache Porcelain pasuje na mnie miseczka E. w innych modelach F albo FF i weź tu człowieku bądź mądry. Bez mierzenia ciężka sprawa ... A może ktoś miał ten model? Odpowiedz Link
kumakk Rio - dywagacje 17.03.08, 21:13 Hm, tak sobie czytam i czasem mysle, ze naprawde co biust - to gust. Dla mnie Rio nie jest jakos specjalnie zabudowane (w przeciwienstwie do np. Fiesty). Urody moze i jest nienachalnej, ale juz w kolorze Scarlett jest podrecznikowo burdelowy :) Biust faktycznie mam z tych bardziej jabluszkowatych, ale za to 38 letni i podzieciowy. Wcale nie uwazam Rio za pancernika, wiec to chyba zalezy od budowy uzytkownika, a nie od budowy stanika. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Rio, Polyanna - prosba o pomoc 25.03.08, 19:40 Na mnie Polyanna tez jest za mala, a wdodatku 65 jest duzo za luzne pod biustem :( a Rio nie lezy zle, ale zachwycona tez nie jestem - u mnie pod obcisle bluzki na pewno sie nie nadaje, a fiszbiby wydaja mi sie dosc szerokie. A to podobno staniki Panache sa szerekofiszbinowcami... Odpowiedz Link
akubaga POLLYANNA 34H karmelowa 13.03.08, 18:22 miałam ją na sobie już kilka razy, więc czas na ocenę ;) na moje wymiary (82/111) jest idealna - obwód ścisły tak akurat, cały czas na ostatniej haftce (nie wydaje mi się żeby to był rozciągliwiec), biust mi się w nim ładnie układa, fiszbiny ma wąskie nie włażące na plecy, ramiączka niestety dosyć szerokie, ale da się przeżyć wg mnie nie jest jakoś mocno zabudowany, jakiś nie przesadny dekolt można założyć i co dla mnie ważne - nic mi nie włazi pod pachy, a jestem niska i czasem boki w biustonoszach okazują się zbyt wysokie Odpowiedz Link
aadrianka Re: POLLYANNA 34H karmelowa 14.03.08, 09:45 Ja mam wprawdzie 30G, ale też karmel:) Moja ocena: ścisła, przyjemnie mięciutka, ramiączka dużo za szerokie, ale za to miłe w dotyku; nie kształtuje mojego biustu tak ładnie jak Rio (i IMO ma trochę mniejszą miskę),ale obwód trzyma lepiej. Do szału doprowadza mnie jednak ten haft z koronki, którym obszyty jest obwód. Cały stanik miękki i przytulny, a cholerna koronka drapie mnie na plecach, koło zapięcia. Chyba ją sobie odpruję:) Odpowiedz Link
wild_orchid Re: POLLYANNA 34H karmelowa 14.03.08, 09:58 Ja mialam biala w takim samym rozmiarze i na takie same prawie wymiary(84/111) byla za duza :( dopielam sie na najciasniejsza haftke i miseczki mialy sporo luzu :( Odpowiedz Link
akubaga Re: POLLYANNA 34H karmelowa 14.03.08, 19:35 czytałam, że biała jest bardziej rozciągliwa, dlatego wybrałam karmelową i mam nadzieję, że zostanie taka ścisła ;) ta koronka, którą dół jest obszyty drażniła mnie trochę przy pierwszym noszeniu, po praniu zrobiła się fajniejsza i już jej nie czuję Odpowiedz Link
elmilinden Zeta a Jeanie- szerokość fiszbin i wielkość misek 14.03.08, 11:48 Więc mam kilka pytań: czy Mitzy jest taka sama pod względem misek jak Jeanie? Czy Zeta ma tak samo wąskie fiszbiny jak Jeanie i czy ma większą miskę? Najlepsze staniki, jakie obecnie mam to Pollyanna 60E i Jeanie 60E, ale Pollyanna ma za szerokie fiszbiny i spłaszcza mi biust (ok. 83cm w biuście), a Jeanie ( w której mam 85,5cm w biuście) z kolei jest trochę za szeroka w obwodzie. Zastanawiam się, czy nie wymienić Jeanie na czerwoną Mitzy 60E albo na Zetę, bo podobno ma wąskie fiszbiny. Ale jak ma miskę tak dużą jak Arabella, to będzie za duża. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Zeta a Jeanie- szerokość fiszbin i wielkość m 18.03.08, 23:07 Mitzy jest bardzo zbliżona to Jeanie, to ten sam krój. W mojej czekoladowo-miętowej Mitzy miski są małe w stosunku do mojego standardowego rozmiaru, ale nie na tyle, aby brać michę o rozmiar większą. Zresztą ja mam G, a GG nie ma ;) Zeta jest taka sama jak Arabella, czyli duża miska, nawet bardzo duża. Trudno mi powiedzieć cokolwiek o fiszbinach Zety, ponieważ mam ją w takim rozmiarze, w jakim żaden inny model nie byłby na mnie dobry i nie mam z czym porównać. Odpowiedz Link