kociatko_biusciaste Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 14:17 Zastanawiam się nad którymś z tych dwóch. Przeczytałam, że Polly ma szerokie fiszbiny jak Panache - czy mogłaby jakaś posiadaczka zmierzyć odległośc między końcówkami fiszbin? Proszęęęęę... Zamawiam 30GG, więc interesuja mnie fiszbiny w zblizonych rozmiarach. A może któraś ma oba te staniki i mogłaby porównać te fiszbiny? (wtedy rozmiar nieistotny) Proszęęęęęęę:) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 17:40 Polly karmelowa 30G - 15,5 cm. Phoebe niestety nie mam. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 19:22 Dzięki:) Czyli straszenie szerokimi fiszbinami Pollyanny było bezpodstawne, bo mam Panache Porcelain w tym rozmiarze i fiszbiny maja prawie 18 cm. (Oczywiście, 15,5 to tez dla mnie za duzo;)) Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 20:13 Pollyanna fiszbin nie ma super wąskich, ale ma stanowczo węższe niż TangoII w tym samym rozmiarze. Odpowiedz Link
dbj4 Re: Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 21:04 Zastanawiałam się cały weekend i dalej nie wiem czy Millie czy Polly czy może Maisie. Nie mam żadnego zdjęcia rozmiaru J w tych stanikach, zeby porównać jak leżą. Boję się, że zamówię a potem będą mi lądować pod pachami:/-subiektywnie rzecz biorąc który ma największe zbieranie i unoszenie? Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna a Phoebe 31.03.08, 09:06 Przede wszystkim - Freya w GG+ ma już dość szerokie fiszbiny. Są wciąż węższe niż przeciętne Panache czy Kalyani, ale nie jest tak fajnie jak w wersji do G. Nie dostaniejsz Frei w misce J z wąskimi fiszbinami. Dla mnie subiektywnie pollyanna ma dużo węższe fiszbiny niż Rio, bo te w rio są bardzo podatne na rozciąganie. Po drugie Millie i Pollyanna to siostrzane kroje, z tym że Millie ma opinię rozciągliwca, ja nie testowałam, bo w dużych miskach występuje zdaje się od obwodu 70. Ale jeśli jeden wygląda dobrze to i drugi teoretycznie powinien. Maisie - to zupełnie inny krój stanika, rzekłabym, że przeciwstawny pollyannie. Chyba jest tak, że jak dobrze leży na Tobie Maisie, to źle Pollyanna i na odwrót. Wydaje mi się, że one są szyte na zupełnie inne biusty. Tak więc nikt nie odpowie Ci tu, który model będzie lepszy dla Ciebie... Odpowiedz Link
amett Re: Pollyanna a Phoebe 30.03.08, 22:26 Zmierzyłam fiszbiny w Pollyannie 30H i wychodzi mniej więcej 16,5 cm :) Odpowiedz Link
babetka-n Re: Pollyanna a Phoebe 31.03.08, 07:28 Zamierzyłam odstęp między końcówkami fiszbin Polly czarna 30GG nowa i wynosi on 17 cm (mierzone od środka tunelika do środka). Jak dla mnie to za szeroko. Idealne są dla mnie fiszbiny w RIO. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Pollyanna a Phoebe 31.03.08, 08:52 Dzięki, dziewczyny:) 15,5 cm to jeszcze mozna znieść, ale 17 to za duzo... Babetka-n, dla mnie nawet w Rio fiszbiny sa za szerokie (tak z 1,5 cm). Odpowiedz Link
agastrusia RIO-POLLIANNA-IONA 31.03.08, 10:18 Mam czarne rio 32G i jest ok czy karmelkową polianne mogę zamówić w tym samym rozmiarze - to samo tyczy się Iony? Odpowiedz Link
rockiemar Re: RIO-POLLIANNA 31.03.08, 11:16 Ja mam Rio 28FF, bo zgodnie ze wskazowkami wzielam miseczke rozmiar mniejsza. Natomiast Polyanne wzielam w normalnym rozmiarze 30F i ewidentnie bulkowala (leci do mnie juz 30FF). Odpowiedz Link
aadrianka Re: RIO-POLLIANNA-IONA 31.03.08, 12:31 Pollyanna ma mniejsze miski niż Rio. Zależy, czy Rio jest ok, czy z tendencją do zadużości. Jeśli leży akurat, może spróbuj Pollyannę 32GG. Obwód Pollyanny karmelowej jest ciaśniejszy niż czarnego Rio. Co do Iony, miski ma prawie tak duże jak Rio, ale lużniejszy obwód. Tyle że jest tylko do GG, a 30 GG może mieć jednak za małą miskę. Odpowiedz Link
zania_uk Re: RIO-POLLIANNA-IONA 31.03.08, 16:56 ja bym powiedziala ze Iona jest jednak mniejsza od Rio. Iona jest siostra Tigerlilly ktora mam, w 28FF i jest idealna. a Rio 28FF ktore mierzylam mialo troche luzow. a Polly 28FF byla z kolei sporo za mala. no i Rio i Polly sa ciasne, a Iona/Tigerlilly raczej luzne. Odpowiedz Link
agastrusia Re: RIO-POLLIANNA-IONA 01.04.08, 09:53 Zamówiłam karmelową Polli 32 GG - zobaczymy co z tego wyniknie ;-) Odpowiedz Link
szczecinianka_79 Re: Millie - Pollyanna 31.03.08, 21:10 No to pierwsze koty za płoty - zrobiłam zakupy w peachfield. Wybór padł na 2 modele Millie (cielista) i Pollyanna (karmel), oba w rozmiarze 30 F. Millie podoba mi się wizualnie mniej, za to leży bardzo dobrze. Pollyanna - ładniejsza z wierzchu, fajnie wykonana (mięciutka), ale miska jakby mniejsza (piersi "przepołowione" są u góry) i chyba są bardziej rozłożone na boki. Ewidentnie to nie MOJ stanik, pozostaje zwrot lub wymiana. No i właśnie na co wymienić? Co ładnie podnosi i zbiera? Podoba mi się Arabella, Rio Scarlet, Inferno, Aragon MASQUERADE... Odpowiedz Link
szczecinianka_79 Re: Millie - Pollyanna 31.03.08, 22:24 No to okazuje się, że i Millie chyba nie pasuje :( Fiszbiny są za wąskie od zewnętrznej strony. Co robić? Na co zmienić? Odpowiedz Link
bluebebe pytanie o dostępność Arabelli Peony 01.04.08, 10:05 rozpaczliwie jej wyglądam. Z której ona była/jest kolekcji? Czy już była w Bravissimo, czy dopiero będzie? Czy da sie coś wywróżyć? Odpowiedz Link
jaagna Re: pytanie o dostępność Arabelli Peony 01.04.08, 10:08 Niedobitki Arabelli peony można znaleźć na eBayu i w sklepach internetowych. Ten kolor jest ze starszej kolekcji i jakoś szybko zniknął (sama nie zdązyłam kupić) Odpowiedz Link
claudia_c Arabella - który rozmiar dla mnie 01.04.08, 17:44 moje wymiary to 95/117 w biuście puszysta ze mnie osoba ;) a 85F(107-109) miseczka za duża i to z 2 cm (mój pierwszy zakup) nabyłam teraz też z Dalii Ines - Semi Soft 85E (105-107)i jest wspaniale dopasowany :) i tak napaliłam się na tą Freye Arabella Noir lub Black miseczka z 38DD(106,5) powinna na mnie pasować ale znowu czytam że to straszne rozciągliwce z tej Arabellki i tu schody bo nie wiem czy brać te 38(85) a może wziąć mniejszy 36F (106,5)- który ma tą samą miseczkę i mniej o te 5cm w obwodzie tylko ciekawa jestem czy wejde w te 80 Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella - który rozmiar dla mnie 01.04.08, 22:50 Wejdziesz w 80 :-) Ja mam 81 cm pod biustem i wchodzę spokojnie w 65. Arabelka Noir będzie dostępna od wrześcia, czarną można jeszcze kupić. W sprawie miseczki nie bardzo ci poradzę, ale może ci troszkę pomogę: na codzień noszę 70GG, a Arabelkę 65H. Odpowiedz Link
victoria08 Re: Arabella - który rozmiar dla mnie 09.04.08, 15:09 ja mam 83 i w 32wchodze arabelke, a 30tka jest zapinalna tylko pije i boli jak sie zapnie. pewnie z przedluzka. mysle ze tojednak kwestia indywidualna z tym obwodem. Odpowiedz Link
slim.fast Margo czy Lucille - HELP 01.04.08, 22:16 Może ktoś posiada oba modele? Który biustonosz ma obiektywnie większe miseczki w tym samym rozmiarze? I który mniej się rozciągnie? Help - pilne - bo śledzę na Ebayu. Odpowiedz Link
bathilda Re: Margo czy Lucille - HELP 01.04.08, 22:22 Mają identyczne miseczki bo to ten sam wykrój. Spore miseczki dodam. Z komentarzy dziewczyn wynika że Margo ciaśniejsza niż Lucille. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Margo czy Lucille - HELP 01.04.08, 22:42 Super, bardzo się cieszę, że oba mają spore miseczki, ja właśnie pod tym kątem wybieram staniki, w to mi graj, może się załapię. Tylko dopiero teraz to mam dylemat, co wybrać. A niby tyle się już naczytałam ;-) Odpowiedz Link
vishnja Freya Retro czy będzie dla mnie dobra 11.04.08, 13:30 Poszukuje swojego pierwszego stanika tego typu, czyli z wąskim obwodem i dużą miseczkę. Ze względów finansowych szukam okazji na allegro. Jestem dość szczupła, mam 74 pod biustem i 92-94 w biuście. Czy Freya Retro Full Cup będzie dla mnie dobrym stanikiem? Czy jest mocno zabudowana? Bardzo prosze o podpowiedź. Odpowiedz Link
mooh Jeśli Pollyanna niekompatybilna, to co wybrać? 01.04.08, 23:20 Z wszelkich tabel wychodzi mi brytyjskie 28F. Zamówiłam Pollyannę w tym rozmiarze, ale nijak nie leżała. Tuż nad obwodem, po bokach łopatek robiły się gigantyczne buły. Pod pachami troszkę też. W samej misce na dole było ok, ale górna, koronkowa część marszczyła się wzdłuż cięcia aż do ramiączka. Co teraz, wziąć większy obwód i miskę DD (pod biustem ciasno na wydechu mam 68 cm, w biuście około 85-87), większą miskę z tym samym obwodem, czy w w ogłe uznac, że Polly nie zgadza się moim biustem i wziąć coś innego. Nawet pozostawiając z boku te buły i marszczenie, nie leżała jakoś wyjątkowo dobrze. To moje pierwsze próby doboru właściwego stanika, więc porównania nie mam, ale mam wrażenie, że zamiast zebrać z boków i zaokrąglić, jakoś mnie spłaszczała w góry. Fiszbiny leżały dobrze, celowały w środek pachy i nigdzie się nie wpijały. Ramiączka natomiast były jakby za bardzo pod pachami i trochę mnie w te pachy piły, powodując w niektórych pozycjach nawet mrowienie w rękach z powodu utrudnienia krążenia. Jest jakaś szansa, że znajdę jakiś stanik dla siebie według nowych wytycznych? Odpowiedz Link
domalami Czarna Pollyanna 30FF 02.04.08, 10:48 Po ustaleniu rozmiaru (wymiary 69/94) przyszła czarna Pollyanna 30FF. Śliczna... Obwód dobry, pierwszym razem to myślałam, że nie zapnę ale jest ok. Góra stanika dzieli trochę pierś i powyżej tworzą się bułeczki. Czyżby za mała miska? No i trochę stanik rozstawia piersi na boki, tak że wystają poza obrys sylwetki, tak że są bardziej z boków niż z przodu, no i nie bardzo mi się to podoba. Co robić? zamawiać większą miskę czy w ogóle inny model? Czy Rio ustawia piersi inaczej? Odpowiedz Link
babetka-n Re: Czarna Pollyanna 30FF 02.04.08, 12:30 Też miałam czarną Polly i takie same objawy jak Ty. Biust za bardzo na boki. U mnie w Rio nie ma tego problemu. Piersi są zebrane do przodu, zaokrąglone i uniesione, a fiszbiny są węższe niz w Polly. Rio tak mi sie podoba, że zamówiłam sobie jeszcze jeden w innym kolorze. Odpowiedz Link
domalami Re: Czarna Pollyanna 30FF 02.04.08, 12:35 No tak się właśnie zastanawiam, czy nie wymienić jej właśnie na Rio, chociaż ładny jest staniczek, że hoho. A jak wymienić to na jaki rozmiar? Podobno Rio to wielkomiseczkowiec.... Chociaż Polly 30FF trochę bułkowała, to może wziąć taki sam Rio? Odpowiedz Link
babetka-n Re: Czarna Pollyanna 30FF 02.04.08, 12:41 Mój normalny rozmiar to 65GG, taką Polly wzięłam i były buły. RIO kupiłam 65G i jest idealnie. Odpowiedz Link
domalami Re: Czarna Pollyanna 30FF 02.04.08, 12:47 Czyli co? brać 65F? Niestety ta Polly to mój pierwszy "nawrócony" stanik :) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Jeśli Pollyanna niekompatybilna, to co wybrać 02.04.08, 12:48 wiesz co, dla mnie Pollyanna i RIO są idealne, natomiast niekompatybilne są bardzo Arabelka i Eleanor, więc może Ty spróbuj albo Arabelkę albo Eleanor? :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Jeśli Pollyanna niekompatybilna, to co wybrać 02.04.08, 13:15 Jak fiszbiny dobre, to bym spróbowała: Rio, Phoebe i jej klony, Antoinette. Odpowiedz Link
mooh Re: Jeśli Pollyanna niekompatybilna, to co wybrać 02.04.08, 19:44 Wielkie dzięki. Gdy tak sobie patrzę na krój, to przekonuje mnie właśnie Rio i Phoebe, choć Arabelki i Darcey bardziej mi się podobają. Odpowiedz Link
thorrey Lola mint - ktoś ma? 02.04.08, 18:36 Od jakiegoś czasu ostrzę sobie zęby na tę Lolę - czy może ktoś już ją ma? Ściśliwa czy rozciągliwa i czy miski normalne, małe czy duże? Byłabym wdzięczna za pomoc, wiedziałabym, w co mniej więcej celować. Odpowiedz Link
zania_uk Re: Lola mint - ktoś ma? 02.04.08, 18:53 Lola mint to ten sam model co Lole w innym kolorze, i tez szyty tak samo jak Eva. rozciagliwosc raczej w normie, miski male. ma raczej wysoko zabudowane miski (znaczy jesli jestes niska/masz wysoko piersi moze cie gryzc w pache)(laczenie miski z ramiaczkiem jest wysoko). ten model raczej niewielu osobom lezy, ale zdarza sie ze pasuje (np mi pasuje!) Odpowiedz Link
thorrey Re: Lola mint - ktoś ma? 02.04.08, 19:02 Dzięki. :) Na modelce wygląda przepięknie i na czuja będzie mi pasować, ale poczytam sobie jeszcze o tej Evie zanim się zdecyduję. Odpowiedz Link
zania_uk Re: Lola mint - ktoś ma? 02.04.08, 23:20 aha, ten model nawet jesli pasuje, to raczej nie jest 'jabluszkogenny'. daje taki naturalny ksztalt biustu, moze czasem robic dzioby. i raczej nie zbiera do srodka. Odpowiedz Link
wronki12 Milie/ Tango plung/Lilly 04.04.08, 14:32 Może któryś z tych będzie bardziej kompatybilny z moim biustem? Odpowiedz Link
zania_uk Re: Milie/ Tango plung/Lilly 04.04.08, 15:27 wronki12 napisała: > Może któryś z tych będzie bardziej kompatybilny z moim biustem? a tego co wiem to wrozek tutaj nie mamy... skad mamy wiedziec ktory stanik bedzie kompatybilny z twoim biustem? jesli zadasz jakies konkretne pytania, np o obwod, miseczke, rozstaw fiszbin, to ktos pewnie bedzie ci w stanie odpowiedziec. ale w odpowiedzi na pytanie o kompatybilnosc (bez podania wymiarow, dobrych modeli, czegokolwiek), mozemy tylko zgadywac... Odpowiedz Link
wronki12 Re: Milie/ Tango plung/Lilly 04.04.08, 15:37 Jasne, że powinnam podać moje wymiary - sorki, ale jestem tak roztrzepana 85/112, więc teoretycznie 75H, rozciągliwiec Eleanor przyszła 32J, więc jakby odpowiednik i miski za duże, więc nie wiem co wybrać teraz. Mam biust podzieciowy i szeroko rozstawiony. Odpowiedz Link
zania_uk Re: Milie/ Tango plung/Lilly 05.04.08, 22:08 dalej to bedzie troche zgadywanie (wszystko trzeba sprawdzic nabiustnie), ale sprobuje troche pomoc :) Eleanor to siostra arabelki, czyli duzomiseczkowiec. wiec bardzo mozliwe ze J jest za duze. teraz troche o millie/tango/lilly: 1. w tych okolicach rozmiarowych to nawet freye sa szerokofiszbinowe wiec ten aspekt pominmy 2. millie i tango sa raczej rozciagliwe, lilly raczej ciasna, wiec powinnas brac millie/tango raczej 32, lilly raczej 34. 3. miskowo sa wszystkie mniej wiecej standardowe, moze tango jest ciut mneijsze. 4. tango i lilly to plunge, ogolnie sa chwalone, ale raczej do jedrnych biustow. podobno plunge sie srednio sprawdza przy takim bardziej lejacym. mysle ze mozesz celowac w millie 34H, o zobaczyc co bedzie. jesli masz mozliwosc wziecia wiecej stanikow, to wez jeszcze sasiedni rozmiar. i potem to juz tylko sprawdzac nabiustnie Odpowiedz Link
lirio Czy arabelka lub rio jest dla mnie 05.04.08, 07:32 w rozmiarze 30hh lub J?? Nie lubię Tango II, natomiast Tango plunge jest bardzo OK. Curvy Kate Emily Chocolate też miała jakiś taki dziwny krój. Generalnie nie lubię jak mi piersi wyłażą z obrysu ciała, lubię tak stanik bardzo mocno zbiera piersi, no i żadnych poziomych szwów na kacze dzioby. Chyba też muszę mieć niskie fiszbiny na mostku. Nie zbniosę powiększenia biust - tango II tak mi robiło. No i teraz pytanie co jest bliższe moim upodobaniom - rio czy arabelka. Odpowiedz Link
kryklu Re: Czy arabelka lub rio jest dla mnie 05.04.08, 19:25 Rio bardziej zbiera do środka , zaokrągla (kacze dzioby są w nim niemożliwe) , na pewno nie powiększa , ale ma wysokie fiszbiny na mostku . Arabella troszkę mniej zbiera do środka , jednym robi jabłuszka innym kacze dzioby (bez mierzenia tego nie sprawdzisz) , fiszbiny ma niższe na mostku (ale tylko w wersji plunge - do G , od GG zaczynają się wyżej zabudowane balkoniki). Wydaje mi się , że Twoim oczekiwaniom mogłaby sprostać Pollyanna (małomiseczkowiec) - niskie fiszbiny , piersi blisko siebie i okrągłe . Podobne walory ma też Millie , no może fiszbiny trochę wyżej . No to teraz myśl :) Odpowiedz Link
bambinia retro plunge i co jeszcze ? 05.04.08, 21:38 W końcu dopasowałam sobie stanik,jest to Freya retro plunge. Chciałabym kupić coś jeszcze z Freyi, ale nie wiem jaki model jest bardzo podobny lub chociaż zbliżony do retro.Po pierwsze ma wąskie fiszbiny nie to co Panache, które zachodziło aż na plecy.Po drugie fiszbiny nie zachodzą wysoko na mostek, więc nic się nie wbija i nie gniecie.Piersi nawet ładnie zebrane, a muszę powiedzieć, że mam je szeroko rozstawione.Ogólnie czuje się znakomicie. Moje wymiary to 73/90, retro mam 65E, miałam też 65F to było za duże. I tu moja prośba, jakiego modelu szukać? Odpowiedz Link
kryklu Re: retro plunge i co jeszcze ? 06.04.08, 22:45 Szukaj po prostu fasonów plunge Freyi :) Sassy , Patty , Myrtle , Tigerlily , Eleanor , Arabella , Zeta , Angelica , Eva , Lola , Madison , Tinkerbell , Jeanie , Iona , Saskia ... Odpowiedz Link
ganbaja Re: Czy arabelka lub rio jest dla mnie 06.04.08, 13:37 Arabelka nieco zmniejsza biust. Odpowiedz Link
rusted 65ff retro punge 06.04.08, 13:29 czy będzie pasować na 74-5/93-4? bo tak czytam , że to małomiseczkowiec, dużomiseczkowiec , rozciągliwiec i nie wiem :) Odpowiedz Link
beakarp Re: 65ff retro punge 08.04.08, 18:35 powinien pasować, bo moje 65FF przy 96cm w biuscie jest przymałe:/ Odpowiedz Link
wesoloo Millie, Phoebe - wyskość boków? 06.04.08, 22:40 Witajcie, czy posiadaczki tych modeli (najlepiej z okolic 30G/32F) mogłyby mi napisać jak wysokie boki mają te staniki. Jestem posiadaczką "wysoko zawieszonego" ;-) biustu i chciałabym wiedzieć, czy się w ogóle przymierzać do tych modeli. Proszę napiszcie też, czy Waszym zdaniem nadają się one pod gładkie, dopasowane bluzki (o ile dobrze doczytałam, to chyba tak?) i czy nie są zbyt zabudowane (dekolt). Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Millie, Phoebe - wyskość boków? 06.04.08, 22:47 Millie ma dość niskie boczki, ale faktura materiału jest taka, że przez bardzo cienkie bluzki (np. top z H&M) będzie ją widać. Phoebe nie miałam. Odpowiedz Link
asia.asz rio nude/antoinette 07.04.08, 15:10 dziewczyny, pomozcie, dostaje juz oczoplasow, czytam i czytam i zwatpilam calkowicie, to bedzie moj pierwszy zakup przez internet, postawilam na freye, moje wymiaty 70/88, myslalam o dwoch (podobno od nich najlepiej zaczac): rio nude i Antoinette, wyczytalam zbieraja i podnosza, rio podobno ma wieksze miski wiec wychodzi ze 30DD? antoinette - 30E? czy moglybyscie mi poradzic czy dobrze dobralam? i przepraszam ze pytam ale juz nie mam sil sprawdzac- czy one sie po czasie rozciagaja? rio nude jesli dobrze pamietam to nie, a antoinette chyba tak - sprostujcie mnie jesli sie myle dzieki z gory za odp Odpowiedz Link
aniazawieja Re: rio nude/antoinette 07.04.08, 16:19 Rio nie mam, wiem tylko że ma duże miski (mierzyłam) i jest zabudowane pod szyję (nie do dekoltów). Ale dziewczyny piszą, że mało rozciągliwe i biuścik okrągły. Antoinette mam od niedawna, na razie obwód jest OK, pomimo że wzięłam 32, a zazwyczaj biorę 30. Co do miseczek to zdania są podzielone: część dziewczyn twierdzi, że standardowe, część, że nieco mniejsze. Ja brałam większą miskę niż zazwyczaj i jest OK, ale ja jestem na styku rozmiarów, więc zawsze mam dylemat. No i migruję:). Generalnie wydaje mi się, że celujesz dobrze: w 30DD Rio i o oczko większą Antoinette. Oczywiście najlepiej wziąść dwa rozmiary jednego stanika i niepasujący odesłać, ale to tylko teoria w zderzeniu z ograniczonymi zasobani finansowymi. Odpowiedz Link
asia.asz Re: rio nude/antoinette 07.04.08, 16:43 Oczywiście najlepiej wziąść dwa rozmiary jednego stanika i niepasujący > odesłać, ale to tylko teoria w zderzeniu z ograniczonymi zasobani finansowymi. tzn 30DD i 30E z rio i 30E i 30F z antoinette, czy raczej w dol z miskami? i czy tez z obwodami zmienic? bo takich kombinacji za duzo nie moge wziasc, ostatecznie 4 staniki (czyli rio 30DD i anto 30E + dwa ale wlasnie jakie?:) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: rio nude/antoinette 09.04.08, 20:43 Na stanikowy start dobrze zaplanowałaś staniczki, czyli 30DD Rio i 30E Antoinette. To nie oznacza oczywiście, że będą trafione, ale od czegoś trzeba zacząć. Gdybyś chciała zamawiać więcej z myślą o odesłaniu, to możesz ewentualnie dołożyć Freyę Antoinette 28FF. Może się okazać, że obwód 28 będzie dla Ciebie lepszy, ale tego nigdy nie wiadomo, dopóki sie staniczka nie przymierzy. Gdyby okazało się, że miski sa za nieco za duże, to po przeczytaniu wątków o migracji, dojdziesz do wnioski, że w parę tygodni sie zapełnią. Odpowiedz Link
asia.asz Re: rio nude/antoinette 10.04.08, 11:08 dzieki:) wlasnie takie zamowilam, dodatkowo panache inferno zeby sprawdzic czy szerokofiszbinowce mi pasuja czy wasko (wolalabym opcje druga) Gdyby okazało > się, że miski sa za nieco za duże, to po przeczytaniu wątków o migracji, dojdz > iesz do wnioski, że w parę tygodni sie zapełnią. niestety ostatnio chudne (+migracja) wiec jesli beda za duze planuje mimo wszystko wymienic:( Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Kłopty z wyborem odpowiedniego stanika 07.04.08, 22:04 Doradźcie mi, proszę, jakie wybrać staniki na początek. Moje wymiary 83/111. Do tej pory próbowałam następujących staników : Panache Daisy White 34H - tragedia! Fiszbiny miałam prawie na plecach. Moje piersi zaczynają się bardziej z przodu, a nie pod pachami. To samo było z Panache Tango II 32J. Rozmiary były OK ale te fiszbiny!!! Odesłałam je z powrotem. Następnie zakupiłam Panache Fiesta 34H - też odesłałam. Już po 5 minutach fiszbiny pod pachami otarły mnie prawie do krwi. Co jest u licha z tymi fiszbinami? Te staniki nie są ani ładne, ani wygodne. Zabudowane po prostu pod szyję! Jeszcze mi nic nie obwisa, żebym musiała nosić tak pancerne konstrukcje. Mówcie co chcecie, ale Triumph był duzo delikatniejszy i mniej zabudowany. Obecnie nie posiadam żadnego dobrego stanika. Jestem trochę rozeźlona bo od trzech tygodni poluję na staniki, po czym nieustannie je odsyłam. Teraz czekam na Freya Arabella 32J i Freya Maisie 34H. Może jednak powinnam wybierać firmę Freya? Jedyny stanik, który ostatnio noszę to Freya Retro 36FF - za luźny w obwodzie i o za małych miskach, niezbyt nadający się na co dzień (upolowany na Allegro), ale fajny, bo niezabudowany. A ja zdecydowanie lubię duże dekolty. Jak tak dalej pójdzie, to nie dobiorę stanika do Bożego Narodzenia. Jestem po prostu załamana... Odpowiedz Link
zania_uk Re: Kłopty z wyborem odpowiedniego stanika 07.04.08, 22:40 akurat mierzylas chyba te najbardziej zabudowane staniki :) no i rzeczywiscie, Panache raczej odpada, celuj w Freye (albo Avocado albo Fantasie) jak dostaniesz arabelke i maisie (Arabelka 32J moze byc ciut za duza, to duzomiseczkowiec) i bedziesz miala _jakiekolwiek_ watpliwosci na jakikolwiek temat, to podeslij zdjecia do galerii. jesli ktorys bedzie pasowac/nie pasowac, to dobrze zeby znala 'siostry' zeby ich szukac/unikac. tutaj spreadsheets.google.com/pub?key=pFfdnoNrNIj6lbZ7e2vTOVQ masz tabelke z modelami Freyi, modele w tym samym kolorze sa tak samo szyte. czyli np Maisie jest taka sama jak Phoebe. jesli z tych dwoch zaden nie bedzie pasowac, to sprobuj takich modeli: Freya Pollyanna, Fantasie Mariette, Freya Millie, Freya Rio, Fantasie Gabrielle (kolejnosc przypadkowa). na pierszy ogien wzielabym Polly i Rio. (uwazaj, Rio to duzomiseczkowiec, mozesz wziac 34GG; Millie raczej rozciagliwiec, wiec moze 32 bedzie lepsze) tutaj masz staniki w 34H w bravissimo: www.bravissimo.com/products/lingerie?back=34&cup=h powodzenia! Odpowiedz Link
gwiazdka-na-niebie Re: Kłopty z wyborem odpowiedniego stanika 08.04.08, 10:20 Dzięki serdeczne za wyczerpującą odpowiedź! Na forum znajduje się tyle informacji, że trochę trudno znaleźć te właściwe. Poruszałam się chyba jak dziecko we mgle. Będę próbować dalej dobrać sobie odpowiedni stanik. Ciągle czekam na te dwie Freye. Właściwie to minął już tydzień i zastanawiam się, czy tej paczki z UK nie podwędził jakiś cwany listonosz. A w ogóle to myślę, że dobrze byłoby zredagować te najważniejsze wątki dla początkujących w kilku artykułach. Gorąco pozdrawiam Odpowiedz Link
bluebebe Ines berry opinia+ traktat o czerwieniach i różach 08.04.08, 10:29 Ines jest po prostu przepięknym stanikiem. Szczękę długo zbierałam z podłogi, bo: 1. Ma zdobienia, których nie zauważyłam na zdjęciu - falbanka z tiulu pod obwodem oraz na ramiączkach. 2. Kolor! Za ten kolor Freyi należy się specjalna nagroda. Zacznijmy od tego, że wg mnie kobiety dzielą się na 'pink' i 'red'. Jedne (to oczywiste) wolą siebie w czerwieniach (różne odmiany) a drugie w różach (też różne odmiany od majtkowego po fuksje). Ja jestem kobietą 'pink'. A Ines w kolorze berry jest odmianą czerwieni dla kobiet 'pink' właśnie. To jest piękny, malinowy, żywy kolor. Taki właśnie czerwony złamany różem. Obwód. Na moje 75, pod idealny jest obwód 65. Na początek ciasna haftka, ale bardzo komfortowo. Na 96 w biuście miska G, trochę się marszczy, minimalnie. Ale stanik zostaje, bo miska się wypełni. One wszystkie się wypełniają. Generalnie polecam. Odpowiedz Link
aadrianka Re: Ines berry opinia+ traktat o czerwieniach i r 16.04.08, 15:39 Potwierdzam prawie każde słowo. Prawie, bo: - ja jestem kobietą "red", ale w odcieniu Ines zakochałam się po uszy. - mam 76 pod biustem i 65 uważam za umiarkowanie ścisły. Nie jest to luzak jak Iona, ale do Pollyanny karmelowej się nie umywa. Natomiast na moje 97 w biuście miska jest jeszcze odrobinkę przydużawa. Tak akurat, żeby wałki spod pachy zgarniać. Kształtuje rewelacyjnie, co chwila latam do lustra i podziwiam się z przodu i profilu. Wygodna nieziemsko, falbanka wcale nie drapie. Podsumowując: cudo. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Arabella 60DD 65/82 - gorne krawedzie sie wbijaja 08.04.08, 11:09 Dziewczyny, bardzo bardzo mi zalezy na opinii bo wlasnie zakupuje pierwszy stanik i mam jeszcze chwilke na odeslanie. Jest to slawna Arabella w rozmiarze 60DD, ktora o dziwo prezentuje sie na mnie cudnie, robi mi jabluszka pieknie wygladajace pod ubraniem. Niestety bez ubrania nie jest tak pieknie - te gorne haftowane krawedzie moim zdaniem zbyt mocno odcinaja sie na ksztalcie piersi, a za to gora miski moglaby byc ciut bardziej wypelniona. Mam kilka pytan do posiadaczek Arabelli i do biustoekspertek ogolnie... 1. Czytam wszedzie ze Arabella jest dobra na kolejny stanik, gdy biust sie juz ulozy. Czy jezeli teraz mi lezy prawie-prawie, to moge liczyc ze sie ulozy i bedzie lezal ok? 2. Czy te wbijajace sie krawedzie to moze byc efekt wieloletniego noszenia niedopasowanych stanikow i rozplaszczenia biustu? Mimo wszystko one sie wbijaja tam gdzie moim zdaniem piersi powinno byc troche bo inaczej dekolt bedzie koscisty. Nie chcialabym sobie zmasakrowac biustu... 3. Czy to mozliwe ze kolor nutmeg jest diametralnie rozny od wszystkich innych? Czytam ze ma mniejsze miski i to potwierdzam (w sorbecie 60DD hula wiatr), ale i obwod jest na mnie wygodniutki, chociaz tylko 5 cm mniejszy od moich scisnietych na wydechu zeberek Bede ogromnie, ogromnie wdzieczna za odpowiedz... Poza tym mam wrazenie ze powinnam sie raczej kierowac na lobby malobiusciastych, jezeli mnie wygonicie to tam pojde ;P Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Arabella 60DD 65/82 - gorne krawedzie sie wbi 09.04.08, 21:24 Jeżeli masz odpowiednio wyregulowane ramiączka (robisz to metodą prób i błędów), to wygląda na to, że Twój biust nie lubi się z Arabellą. Sporo biustów tak ma. Pozostaje Ci wymienic na inny model. Wbijające się krawędzie to może być albo efekt niekompatybilności stanika z Arabelką, albo za male miski. Jeżeli czubki misek sa niewypełnione, to jest to ten drugi przypadek. O kolorach się nie wypowiem, bo nie mam doswiadczenia z innymi niż czarna. A jeśli chodzi o obwód, to Arabella miewa dość rozciągliwy i te 5cm roznicy między stanikiem a Twoim obwodem, może niedlugo okazac sie za małe. Nie wyganiamy nikogo na lobby malobiusciastych, jest tu sporo dzieczyn o podobnych wymiarach jak Ty. Natomiast na LBM możesz uzyskać bardziej kompetentą odpowiedź na Twoje problemy, bo dziewczyny stamtąd juz zetknęły sie z podobnymi sytuacjami i mogą podzielic się swoim doświadczeniem. A ja coż moge ze swoim 70G? Mozesz również wstawić swoje fotki do jednej z galerii (LB lub LMB) i uzyskać komentarze na forum. Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Arabella 60DD 65/82 - gorne krawedzie sie wbi 10.04.08, 11:29 Hej limonka_01, dzieki za odpowiedz. W miedzyczasie zerwalam metki z Arabelli i zdecydowalam sie ja zostawic... bo ten piekny ksztalt to nie przypadek, nie wiem czy w jakimkolwiek innym staniku to osiagne ;) Nie wiem czy to migracja sie tak szybko unaocznia czy ja mam problemy ze wzrokiem, ale po 1 dniu noszenia krawedzie sa juz o wiele bardziej kompatybilne a i na wypelnienie gory nie moge narzekac. Jedyne co sie nie zmienia to fakt, ze przy bardzo szczuplej sylwetce Arabella z miseczkami przechodzacymi w szpic na ramiaczkach wyglada niekorzystnie - okropnie "wychudza". Natomiast co do rozciagliwosci i kolorow, to przymierzylam rowniez Odpowiedz Link
polka_w_brukseli Re: Arabella 60DD 65/82 - gorne krawedzie sie wbi 10.04.08, 11:32 Sie wyslalo niechcacy. Przymierzylam rowniez ten model w kolorze sorbet, i to jest niebo a ziemia - niby ten sam rozmiar, a miski jak w E lub F a i obwod wydaje sie szerszy. Moze Freya poszla po rozum do glowy i nowe kolory Arabelki robi bardziej standardowe :) Pozdrawiam cieplo. PS A do galerii jeszcze sie nie dostalam, na forum udzielam sie od bardzo niedawna. Odpowiedz Link
lami Rio White 08.04.08, 12:11 Czytam , czytam i nic... Chyba dopadła mnie skrajna głupota, bo nie potrafię wybrać rozmiaru. Jeśli mam pod 72 a w 96 to standardowo powinnam kupić 65G (30G), tylko, że ponoć Rio jest ściśliwcem a miskę ma nawet o rozmiar większą. Więc co wziąść 70F, a może 65FF? Dwóch kupić nie mogę. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Rio White 08.04.08, 12:26 rio jest ściśliwcem tylko na samym początku, szybko się rozciąga, więc branie 70 (zwłaszcza przy 72 cm pod biustem) nie jest dobrym pomysłem. Z miseczką gorzej trafić:(. Jeśli masz biust do przeemigrowania jeszcze to 65G byłoby niezłym pomysłem, jeśli już ustalony mniej więcej to chyba bardziej ff. Ale może wypowie się jeszcze ktoś, kto ma białe rio, ja mam doświadczenie tylko z nude. Odpowiedz Link
bluebebe Re: Rio White 08.04.08, 12:27 na moje 75/96 Rio nude pasuje 70E (a nie jak tabelka podpowiada 70F). Leży idealnie, najlepiej dopasowany z wszystkich moich staników. Jeśli masz 72 to bierz 65, a miskę F, góra FF. Odpowiedz Link
lami Re: Rio White 08.04.08, 13:41 Jestem na początku drogi, biust migruje a ja czasami czuję się jak dziecko we mgle... nie poddaję się i idę do przodu, bo wierzę, że z pomocą LB w końcu i dla mnie zaświeci słońce :) Odpowiedz Link
monia76 Re: Rio White 08.04.08, 16:16 kurcze, czegos tu nie rozumiem. napisalam o tym juz w watku ratunkowym. mam pod biustem 77 cm i, zgodnie z rada forumowiczek, wybralam Rio nude 65E, ktore jest PIEKIELNIE niewygodne. w glowe zachodze dlaczego. teraz czytam, ze ty na mniejszy obwod kupilas 70E. jak u Ciebie sprawuje sie ten stanik? jak sie uklada? moze ja poprostu wzielam zly rozmiar? zupelnie nie wiem jak on powinien sie ukladac... Odpowiedz Link
zania_uk Re: Rio White 08.04.08, 18:38 zrob zdjecia i wyslij do galerii. moze jest za ciasne (masz problemy z ziewaniem, itp?), moze ma za wasko fiszbiny (dla mnie mialo), moze jest zle dobrany rozmiar... sama informacja ze jest niewygodne nie pozwoli zdiagnozowac problemu... Odpowiedz Link
bravvurka Re: Rio White 19.04.08, 20:34 Posiadam w rozmiarze 30H. Moje wymiary to 74/101. Mam go dziś pierwszy raz na sobie. Jak go przymierzałam pierwszy raz to myślałam, że się nie dopnę. Noszę go od rana i normalnie taki ścisły, że szok :D Miski jak dla mnie są ok. Odpowiedz Link
bluebebe retro - jakie ma miski? 08.04.08, 13:08 www.allegro.pl/item343301259_nowy_rewelacyjny_bravissimo_freya_85_g.html Aukcja nowiutkiego retro z bravissimo od 9 zł - mam jednoznaczne skojarzenia, ale nikogo za rękę nie złapałam. Jakie on ma miski? Czy osoba nosząca 85gg/h z panache harmony wciśnie się w 85ff z retro? Odpowiedz Link
zania_uk Re: retro - jakie ma miski? 08.04.08, 13:40 retro plunge to raczej malomiseczkowiec, nie wiem jakie ma miseczki ten nie plunge. ale jesli to 85FF, a ty nosisz 85GG/H, to NA PEWNO sie nie wcisniesz w stanik ktory jest 2/3 miseczki mniejszy.... Odpowiedz Link
bluebebe Re: retro - jakie ma miski? 08.04.08, 13:46 chodzi o moją mamę, która ma bardzo kompresowalny biust. I w Harmony 85H (który ma moim zdaniem miski zgodne z tabelą a nawet pretendujące do mniejszych) ma trochę wiatru wysoko w miskach. Więc jeśli ten Freyowy miałby takie miski jak Rio na przykład to byłaby szansa, że mógłby pasować. Odpowiedz Link
zania_uk Re: retro - jakie ma miski? 08.04.08, 16:48 harmony jest typowe, wiec zeby to retro pasowalo, musialo by byc o 2/3 miski zanizone. to sie nie zdarza. wg mnie nie ma sensu probowac. Odpowiedz Link
the-only.agata Arabella POMOCY 08.04.08, 13:29 Przymierzam się do zakupu tego modelu, po "zmierzeniu" sie w bra fitterze wyszło mi, że powinnam kupić 30FF przy rozciągliwcach 28GG, mam 71/94, czy któraś z Was miała ten stanik??? plz:) Odpowiedz Link
bluebebe Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 13:39 witaj Agato. Tak, myślę że znajdziesz tu parę użytkowniczek tego modelu;) Model jest rozciągliwy i ma duże miski. Jeśli ma to być Twój pierwszy biustonosz to jest szansa, że ubędzie Ci centymetrów pod biustem, a przybędzie w. W tej sytuacji spróbuj obwodu 28 (najwyżej przez krótki czas z przedłużką, szczególnie jeśli to Twój pierwszy stanik z ciasnym obwodem) natomiast miskę przy tym obwodzie polecałabym G. Odpowiedz Link
the-only.agata Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 15:53 dzięki:) a gdzie można takie" przedłużki" dostać? Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 16:16 Odpowiedziałam ci w pierwszym wątku Freyowym, ale tu powtórzę. Polecałabym ci 28G, a nie GG, ponieważ Arabelka ma większe miseczki. I myślę, ze obejdzie się nawet bez przedłuzki (mozesz ją kupić w pasmanterii lub na Allegro - tak sie waśnie nazywają i kosztują grosze), bo Arabelka jest rozciągliwcem (sama przy 81 cm pod biustem mogę spokojnie nosić Arabelkę o obwodzie 30). Odpowiedz Link
the-only.agata Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 17:31 bardzo dziękuję, jesteś już drugą osobą, ktora właśnie ten rozmiar by dopasowała, mogę Cię jszcze zapytać o kolor, bo podejrzewam, że jesteś właścicielką arabelki:) ja przymierzam się do czarnego ale inne też są fajne ( czy takie fajne w rzeczywistości jak na fotkach? Odpowiedz Link
zania_uk Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 17:41 w 28G masz do wyboru tylko czarna i ostrygowa jesli sie nie myle. kolorowe w 28 dochodza chyba tylko do F Odpowiedz Link
jaagna Re: Arabella POMOCY 08.04.08, 18:28 Arabelka Sorbet ma śmieszny kolor, ale jak juz zania wspomniała - chyba nie szyją kolorowych w twoim rozmiarze... Sprawdzałam na eBayu i nie było. Ale czarna jest świetna! To była moja pierwsza Arabelka i chyba pierwszy dobrze dobrany stanik. Odpowiedz Link
the-only.agata Re: Arabella POMOCY 09.04.08, 18:42 i tak to jest jak już się człowiek zdecyduje to nie ma w jego rozmiarze, chcę zamówić dwa.. bo nie wiem czy się w ten 28 wcisnę:( jeżeli 28 G radzicie ( 72/94), to odpowiednik tego 30 będzie jaki??:) dzięki Odpowiedz Link
doris.bytom Re: Arabella POMOCY 09.04.08, 12:35 W BRA-FITTERZE wyszło mi 65HH przy stanikach rozciągliwych a 34FF przy ściśliwych a weszłam w 65G (mierzyłam kilka modeli, na pewno też Arabellę i Polyannę). No i to 65G idealne, H było już za duże. A z polskich staników mam 70J (ale podobno z zawyżoną rozmiarówką, więc raczej można liczyć jako 70H). Fajne staniczki. W przyszłym tygodniu dokonam jakiegoś zakupu. Odpowiedz Link
chrumpsowa Rio Nude - naprawde scisliwiec! 08.04.08, 17:49 Rio Nude 32 G, ktore do mnie dzis dotarlo to naprawde scisliwiec! W koncu wiem co to znaczy. Wymiary mniej wiecej podobne do najbardziej scislego stanika, ktory udalo mi sie kupic czyli Palytex Dream Pistaccho 65. Moje Rio Nude 32G w spoczynku ma 60cm do najluzniejszej haftki, rozciaga sie do ok. 78 - max. 80 cm. Miski maja minimalne luzy i do konca z ksztaltu piersi nie jestem zadowolona, ale z kolei jak podnosi cycki - marzenie :). Jestem pewna, ze 32FF byloby za male. Odpowiedz Link
lasillaamarilla pomocy ;( Freya Retro plunge 30G 08.04.08, 23:12 Tak się zastanawiam czy retro w rozmiarze 65-30 G będzie dobre na moje 73/93, bo jedna z forumowiczek chce sprzedać? Z brytyjczyków przymierzałam jedynie gossard satin superboost 30F i zdecydowanie za małe było. Retro więc niby 2 rozmiary większe, ale czy to wystarczy ;( Jak macie jakieś porównanie tych dwóch modeli to proszę o pomoc. Odpowiedz Link
zania_uk Re: pomocy ;( Freya Retro plunge 30G 09.04.08, 11:52 retro to malomiseczkowiec, ale gossard to jeszcze bardziej ekstremalny malomiseczkowiec. ja nosze normalnie 30F a gossard 30FF jest na styk. wiec to retro 30G moze byc dobre, a nawet ciut za duze (z tabelek wychodzi ci 30FF). masz mozliwosc wziecia do przymiarki? jesli jest tanio, i bardzo je chcesz, to wez, najwyzej odsprzedasz. i jeszcze rada: na pierwszy dobry stanik lepiej wziac cos miekkiego. w sztywnych trudno ocenic czy dobrze lezy, i do tego te padded plunge wielu osobom nie leza... moze lepiej kup jakis 30FF miekki z gieldy... za pare tygodni i tak pewnie bedzie za maly :) Odpowiedz Link
victoria08 Arabelka czarna- koncowki fiszbin sie wbijaja 09.04.08, 15:19 mam na sobie od rana Arabelke czarna 32F na 83/105 jest po 1 praniu w plynie zmiekczajacym.. mialam zapieta na najluzniejsza haftke i podciagniete ladnie ramiaczka fiszbiny sie wpijaly w mostek bolesnie. koncowki podpachowych - same czubeczki - to samo. wlasciwie caly stanik lacznie z wzorkiem na ramiaczkach mam odcisniety na czerwono mniej lub bardziej. poluzowalam ramiaczka,juz lzej. zapielam na na najciasniejsza haftke. obwod czuje bolesnie, juz sama nie wiem czy sie fiszbiny wbijaja czy nie. poluzowalam do haftki srodkowej. co jest z ta arabelka? jak ja nosic?? Odpowiedz Link
victoria08 Re: Arabelka czarna- koncowki fiszbin sie wbijaja 09.04.08, 15:51 mam wrazenie ze mi sie stanik obniza w dol..jakby..za ciasny byl? sprobowac z przedłużka? a taka wygodna i idealna sie przy mierzeniu wydawała ta Arabelka.. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Arabelka czarna- koncowki fiszbin sie wbijaja 09.04.08, 20:16 Gnieotące na mostku fiszbiny dziewczyny odginają. Gdzieś był tu wątek, w którym to się opisuje. Chyba miał cos z fiszbinami w tytule. Natomiast fiszbina pod pachą to albo za wąskie na Ciebie frejowe fiszbiny (jak leżą inne Freye) albo bardzo wysoko osadzony biust (w F nie powinno to stanowić problemu, przy GG i więcej to potrafi gnieść pod pachą) albo za mała miska Troche to dziwne, że 32F jest na Ciebie dobre, podczas gdy ja ze swoimi 100cm w biuście, noszę 32G, ale wiadomo, że biusty na tabelkach sie nie wyznają ;-) Odpowiedz Link
victoria08 limonko-ofcoz 32G Arabelka czarna vS Antoinette 09.04.08, 21:22 ja to jednak jestem genialna, oczywiscie ze masz racje limonko mam 32G:)) a Ty 100cm w i ile pod?:) a biust mam niskoosadzony raczej. rozmiar wg mnie raczej ok bo zbiera calkowicie bulki nawet skore przypachowa i lewa piers opieta prawie,z odrobina moze zapasu poszukam watku wstepnie fiszbiny odgielam. jak na razie zaczynam i mam tylko Fantasie Brigitte 75FF(tam tez mialam przeboje z fiszbinami, pisalysmy o tym nawet we dwie w watku Fantasie). generalnie w Fantasie sie juz ulozyly, chociaz miseczka chyba niedlugo bedzie mogla byc wieksza..bo lewa piers wieksza jest bardzo na styk. Freya Antoinette no wlasnie z nia mam dylemat bo chyba mi bulkuje leciutko lewa wieksza piers.chociaz jest IDEALNIE WYGODNA. no ideal nie stanik - 75FF. tylko sie boje czy obwod mi sie za szybko nie rozciagnie wiec na razie tylko przymierzam i mysle i nie nosze. jak kupilam 75GG to musialam wymieniac bo za gleboko wchodzil pod pacha i obcieral i uwieral juz po5minutach przymiarki:( no i nie wiem czy by wymieniac na 70GG czy 70H, czy olac ten model. piekny jest i taki wygodny ech. tylko z kolei slyszalam ze 70GG to juz fullcup:( Odpowiedz Link
victoria08 ??? 14.04.08, 22:42 bylabym wdzieczna za odpowiedz na pytanie w poprzednim poscie, dziekuje:) Odpowiedz Link
victoria08 aRABELKA oswojona:) 21.04.08, 14:19 wygiełam fiszbiny na zewnatrz te na mostku nadal sie wpijala. wiec wkurzona DELIKATNIE rozgięłam (ręcznie) U fiszbin tak by było szersze..i mam ją od rana już ok.6h i jest idealnie wygodna:) nareszcie:) bo szkoda było mi sprzedawać 2razy załozony stanik jako uzywany za pól ceny. ach jak się cieszę!:) Odpowiedz Link
mamamisia74 Czy karmelowa Pollyanna jest takim ściśliwcem ? 09.04.08, 16:47 jak w temacie Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Czy karmelowa Pollyanna jest takim ściśliwcem 09.04.08, 17:27 mówią, że największym z nich trzech - biała rozciągliwiec, czarna średnia, karmel ścisła - ja (póki co) mam tylko czarną, na 80/105 kupiłam 75FF bo na dzień dobry była dobra, ale po ok 10 dniach noszenia już zrobiłam zakładki, czyli 70GG byłaby lepsza a jak mi któraś foremka poradziła - karmelową mogłabym mieć 75FF Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: Czy karmelowa Pollyanna jest takim ściśliwcem 09.04.08, 18:04 wiesz, ja mam czarną 32G.Nosiłam jakieś 3 miesiące. Obwód jest cały czass zbyt wąski, miski już stanowczo za małe. Chyba wyceluję teraz w 34G Odpowiedz Link
nanafaza Re: Czy karmelowa Pollyanna jest takim ściśliwcem 09.04.08, 18:18 Ja mam tylko karmelową 60FF (67/89). Po ok miesiącu noszenia jestem cały czas na najluźniejszej haftce. To mój pierwszy naprawdę ścisły stanik. Odpowiedz Link
jajula Panama Cooler Balconette Bikini 09.04.08, 19:26 Z tabelki wychodzi mi 30 FF... (74/94) To rozciągliwy strój, ma ktoś z Was? Nie mam pojęcia jaki rozmiar powinnam zamówić.. :( Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Panama Cooler Balconette Bikini 09.04.08, 20:25 u góry jest dział "stroje kąpielowe" (pod SPISEM PRODUCENTÓW), spróbuj tam poszukać... albo zapytać :) Odpowiedz Link
jajula Re: Panama Cooler Balconette Bikini 09.04.08, 20:50 lowca.stanikow - dziękuję:) Odpowiedz Link
victoria08 FREYA DARCEY -normalnie scisliwa,miska w normie 09.04.08, 21:25 Darcey mierzylam w UK, i jest wg mnie normalnie scisliwa. mam 83/105 i mierzylam 75FF i te 75 na 1sza haftke takie mocno scisle bylo. nie bolalo ale bylo stanik czuc. miska raczej w normie. koronka szorstka troche i chyba mnie troche zniechecilo to wlasnie. Odpowiedz Link
szalicja A ja ma Rio i Maisie 10.04.08, 10:12 I się cieszę, jak nie wiem co! Rio nie za ścisłe, miski ok. Generalnie leży idealnie. Mam biale, ale w drodze jest też czarne, więc super. Przymierzałam jeszcze Polyannę bialą i to zupełnie nie dla mnie model. Zupełnie nie kształtował biustu. Maisie jest bardziej ściśliwa niż Rio, ale wg. mnie ma troszkę większe miseczki. Ma też niższe boczki, więc sadełko niestety wylewa się tu i tam ;-( Za to mężowi bardzo podoba się Maisie, więc jest bardziej dla niego. Oba biustonosze to 75F. W drodze jest też Milie 75 FF ;-) Odpowiedz Link