larenata 06.02.08, 18:54 Przy ubieraniu to się stało... Wykąpałam się i zakładałam stanik no i nagle patrzę i widzę dziurę. Czy można to zszyć normalną nitką, czy musi być elastyczna? Aż mi sie beczeć chce... Stanik mam chyba 2 tygodnie i ... Eh... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larenata Re: Dziura w moim Tango II :-( 06.02.08, 20:21 Nie na miseczce, tylko zaraz za.. Na obwodzie, pękło sobie w poziomie... Odpowiedz Link
panistrusia Re: Dziura w moim Tango II :-( 06.02.08, 20:28 Podczepię się: ja dziś dostałam w przesyłce ze sklepu stanik z dziurą na szwie na miseczce. Odsyłać go nie chcę, bo zapłaciłabym drugie tyle, co jest on warty. Pytanie: jakieś wskazówki dla mnie, zanim zacznę zszywać siateczkę? Odpowiedz Link
anna-pia Re: Dziura w moim Tango II :-( 07.02.08, 11:00 jedwabna nitka, najcieńsza możliwa igła (są takie ustrojstwa do nawlekania nici na takie cieniutkie igły), szyj w dzień przy oknie zszywałam Tango II, ale takie już prawie rozlatujące się - miseczka i obwód z tyłu Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Dziura w moim Tango II :-( 07.02.08, 11:24 Dziewczyny, jak coś takiego się dzieje, to piszcie maile do sklepów. Takie np. to na pewno ma wielki wpływ na producentów i jak dostaną kilka sygnałów, że jakiś model się szybko niszczy, to może coś zdziałają. Odpowiedz Link
panistrusia Re: Dziura w moim Tango II :-( 07.02.08, 12:55 Dzięki! Tylko jak jest po włosku nić jedwabna i najcieńsza igła... Ale najpierw jeszcze foty zrobię i do brastpa reklamację wyślę. Odpowiedz Link
anna-pia Re: Dziura w moim Tango II :-( 07.02.08, 13:21 po francusku jedwab to SOIE, po angielsku - SILK cienka igła - AIGUILLE FINE; igła to NEEDLE, cienka igła - nie wiem :( Może THIN? może na coś się ci to przyda :) Odpowiedz Link