amoureuse Żegnaj, zwisający biuście :) 10.05.09, 17:08 Na Lobby trafiłam półtora roku temu i byłam przekonana, że ok, stanik może być wygodniejszy, ale swojego biustu już raczej nie zmienię. Jest po prostu budyniowaty, mało jędrny, z plungy uwielbia wylatywać, bo musi mieć podtrzymanie po bokach. Wszystkich bokach ;) Straplessy jakos leżały, ale ściśnięte na maksa :) Jakiś tydzień temu natomiast zdjęłam stanik, ale zostałam w bluzce. Patrzę sobie w lustro: "Cholerka" myślę "czy to mój cyc?" Bo otoż, Drogie Panie, przestałam mieć "uszy jamnika", za to niewiadomo kiedy zrobiły mi się całkiem jędrne piersi :) Przysięgam, że oprócz wygrniania nie robiłam im żadnych masaży, od czasu do czasu (raz na tydzień) smarowałam kremem Ziaja Lipocell. Żadnych zimnych natrysków, na samą myśl o nich robi mi się słabo. Biust ujędrnił się SAM. Obiecuję już więcej nie pisać wstawiając fotki do galerii, że biust mam mało jędrny. Kocham Lobby :D Odpowiedz Link
st-efa wiadomość na gg ;)))) 12.05.09, 09:48 W sobotę zabrałam koleżankę na jej pierwsze stanikowe zakupy. Wyszła z dwoma staniczkami Freya i dwiema bluzeczkami Biu Biu. Jednym słowem - ostanikowana!!! Już wtedy byłam szczęśliwa, ale dzisiaj po odczytaniu na gg wiadomości od niej jestem w siódmym niebie. Pozwolę sobie zacytować: "jezuuu zaczęło się, siedzę i ogladam czy są staniki na mój rozmiar i bluzki biu biu, czuję że zaczynam sie uzależniać ale to takie fajne, że w końcu wygląda sie jak kobieta o pięknych kształtach a nie jak kolec z milionem bułek". Jestem tak szczęśliwa, ze nawet mój szef i teściowa nie byliby mi dzisiaj w stanie zepsuć humoru ;-))) Odpowiedz Link
bebe.lapin Babcia ostanikowana! 20.05.09, 00:23 Nareszcie! Juz nie moglam patrzec na to, jak wygladal jej biust, zwlaszcza, gdy siedziala. A ze musialam zrobic jej prezent (nieprzyzwyczajona do wydawania takich pieniedzy na bielizne), to czekalam na moment, kiedy bede miala i kase, i dobry model i rozmiar na oku - i w koncu sie udalo! Babcia powala w bordowej Arizie 36H z przedluzka :D A drugi powod do radosci jest taki, ze moja inicjacja ebayowa przebiegla nad wyraz pomyslnie-stanik pasowal, nie bylo zadnych problemow ze sprzedawca i platnosciami, a co do wysylki - UWAGA : wyslany z Anglii w piatek, byl u mnie w miescie powiatowym ;) w poniedzialek!! Zwyklym listem!! Sprzedawca to onefiveone (juz zamowilam u niej bordowa arize dla siebie :) Odpowiedz Link
camilcia Re: Wątek radosny :D 20.05.09, 19:06 plażowałam dzisiaj w vodkatini :D szkoda że nie było luster na plaży heheheh no bosssssssko się czułam Odpowiedz Link
goszkaaaaa FajnieBycDziewczyna! 28.05.09, 21:52 dziewczeta drogie:] nie wiem jak wy(ale podejrzewam ze i wy rowniez..?), ale ja nigdy bym sie nie zamienila miejscem z facetami i ciesze sie ze jestem dziewczyna, a co wazniejsze biusciasta dziewczyna!;) hehe, nie wyobrazam sobie teraz zycia bez moich wszystkich cudownych i kochanych;) staniczkow(hmmm, wiem, to ju jakies zboczenie sie zaczyna robic..;) no i kiecki mozemy nosic, a to moja druga mania..:] a tak wogole to pisze pod wplywem zauroczenia nowa estella frei z bravissimo, ktora MUSZEEEEEEE miec!!! :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Mam Effuniaka! 25.05.09, 22:33 Piankowego plunga w serduszka- od Doroty- Ycik ;) Dzięki Dorotka za cynk,ze masz go na zbyciu. Teraz będę siedziała i sama sobie w dekolt zaglądała,a z chłopa mojego się śmieję,jak mi patrzy "w oczy"... Odpowiedz Link
kittekk Cleo Harry - cudo! 03.06.09, 20:09 Przyszedł dzisiaj razem z Provence białą i Coquette, też białą i tylko on został. Ślicznie leży (nieco odstaje, ale to mały szczegół jest), ładnie zaokrągla, jest uroczy i to pierwszy nowy dobry stanik, jaki mam! Chodzę po domu i głaszczę się po piersiach jak kto głupi ;) Teraz jeszcze tylko poczekam na portię z wymiany i będę szczęśliwa zupełnie. Odpowiedz Link
bumer21 Re: Cleo Harry - cudo! 15.06.09, 20:38 czesc wam:) jakis czas temu sie wymierzyłam i od wa sie dowiedzialam jaki rozmiar powinnam nosic ( dziekuje slicznie:)) w kazdym badz razie chodzilam i mierzylam staniki i nie moge znalezc dobrych rozmiarow. Wczora po raz 1 zamowilam ze strony bravissimo RIO, czy to dobry rozmiar na sam poczatek? czy jak go zaloże to bede mogla wkleic zdjecia gdzies na forum by ktos mi powiedzial czy dobrze lezy? Choc ja licze na to ze bedzie idealny daletgo w radosnym pisze:) ale dzis przeczytalam ze miseczki w rio sa wieksze ja przy swoich 90/103 zamowilam 75 ff, i kurcze czy powinnam byla mniejsza miseczke zamowic? kurcze ale jestem pozytywnie nastawiona:) ze moj biuts mlody ale prawie obwisly sie podniesie:) wczoraj ogladałam wygarnianie biustu na tvn style i sadze ze dam rade:0 ciekawe jak szybko przesysylka do mnie dotrze:) pozdrawiam was kochane:) Odpowiedz Link
majkagra vodkatini cocoa bay!!!!!!!!! 18.06.09, 13:40 Ale jestem szczęśliwa!!!!!!!! Jejku, jakie cudo! Dotarła na razie góra (balkonetka), majteczki w drodze z Figleaves (dzięki kochanej Boziaj:). Kupiłam przy wymiarach 73/92~93 rozmiar staniczka 70E i leży cudownie! Kolory (koral) intensywniejsze niż na fotkach:) Wydawało mi się, że jestem bardzo blada a w tych barwach wyglądam na "muśniętą" słońcem;) Już nie mogę się doczekać majteczek, tylko boję się czy M nie będą za duże:/ (przy 96 w biodrach-ostatni pomiar). Nigdy nie miałam tak cudnego biustonosza kąpielowego:)!!! Odpowiedz Link
milstar Biust mi maleje :) 18.06.09, 14:15 Powolutku wchodzę do G-strefy :)))) Co prawda na razie tylko w dużomiseczkowcach, ale jaka to frajda :)) Odpowiedz Link
anuula12 biuściasta robota w wikipedii! 22.06.09, 21:14 Przyznawać się, która mnie uprzedziła i namieszała w Wikipedii pod hasłem biustonosz? Chciałam coś-niecoś dopisać, bo jeszcze kilka tygodni temu widziałam, że nic tam sensownego nie było, wchodzę z przypływem weny, a tu bach! Biuściasta robota, kwintesencja bra-fittingu. Po prostu wszędzie się te "głupie baby z jakiegoś mafijnego forum" panoszą :D:D:D Odpowiedz Link
wera9954 Dobra i zła wiadomość 22.06.09, 21:18 Dobra to taka, że z bardzowąskofiszbinowej stałam się wszystkolubna. Witajcie szerokofiszbinowce! :) A zła to taka, że to chyba od rozsmarowania moich piersi pod pachą :/ Odpowiedz Link
dori-e-lla Re: Wątek radosny :D 26.06.09, 22:46 wątek radosny - super sprawa. kupiłam dziś cudem aż 3 biustonosze. Jeśli ktoś jest z Wrocławia polecam wyjątkowy sklep - MATINA przy ul. Jedności Narodowej 98. Super obsługa, święta cierpliwość :D, ale przede wszystkim duży wybór. Jeszcze w żadnym sklepie nie zaoferowano mi do przymierzenia aż tylu biustonoszy - ponad 30, chyba, bo po 10-tym straciłam rachubę...:)Mają różne marki-na mnie najlepiej leży Kris-Alta Rosa 75E. Rewelacja, bo kupno biustonosza jest (a może było) dla mnie dotychczas koszmarem. Miłych i owocnych zakupów Odpowiedz Link
ja_joanna Busenfreundinnen wpływają na H&M!! :-) 04.07.09, 18:04 właśnie dokonałam pewnego odkrycia. Wprawdzie wydarzenie sprzed ok. 2-3 tygodni, nie zauważyłam wcześniej. Mianowicie, jedna z naszych forumek odkryła jakiś czas temu, że na stronie internetowej H&M tabela rozmiarów staników wygląda mniej więcej tak: ---- BH Cup A = Kleiner Busen (mały biust) Cup B = Mittelgroßer Busen. (średni biust) Cup C = Großer Busen. (duży biust) Cup D = Sehr großer Busen. (bardzo duży biust) Größe 70 75 80 85 90 95 Unterbrustweite F 68-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 ---- Napisała do nich maila z uwagą na temat tych opisów. I co? Popatrzcie same: tnij.org/hmtabelka1 tnij.org/hmtabelka2 W dodatku w elegancki sposób zwrócono uwagę na to, że B to nie zawsze B. Wiadomo, że zakres hm-owej rozmiarówki pozostawia wiele do życzenia, jednak tutaj jest to sieć, która jest głównym punktem odniesienia dla większości nastolatek i młodych kobiet, dlatego bardzo bardzdo się cieszę, że stronki z ich rozmiarówką się zmieniły! No to tak się chciałam pochwalić małym sukcesikiem (jednym z pierwszych z kategorii lobbowania) niemieckiego forum. Odpowiedz Link
irenka65f Re: Wątek radosny :D 07.07.09, 23:49 Właśnie przyszła moja większa Greta! Z pierwszej wyrosłam po 3 tygodniach i czekając na nową trochę się denerwowałam, że to może miseczki skurczyły się w praniu ;-) i teraz dostanę za duży rozmiar. Ale jest świetny! Znów mam leciutką zmarszczkę jak na początku z tamtej. W dodatku upolowałam ją sobie na ebayu razem z figami za ok. 150 zł. Chyba oszalałam! 2 miesiące po uświadomieniu mam 6 nowych staników! Uwielbiam je! Teraz jeszcze z rozsądku kupię jakiś T-shirt bra i uspokoję się na chwilę. Ale tylko na chwilę. Aha. Pisałam już, że mam cudowną nową Gretę i świetnie na mnie leży? No to napiszę ;-) Mam wspaniały nowiutki komplecik z Freyi - biustonosz i figi. Gdyby nie był jeszcze trochę szorstki (muszę najpierw wypłukać w płynie zmiękczającym) to pewnie poszłabym w nim spać, a tak to tylko położę sobie koło łóżka. Odpowiedz Link
yasmin79 Re: Wątek radosny :D 08.07.09, 18:37 Dziewczyny, prosto z Intimo przyleciałam się radością z Wami podzielić! :D Już parokrotnie przymierzałam różne biustonosze bez ramiączek i we wszystkich mój biust przypominał dwie zdepnięte wydmuszki, mimo prób dobierania rozmiaru. Jakoś mały wybór takich staników... No i wreszcie, moje trzecie podejście do krakowskiego Intimo uwieńczone zostało sukcesem. Jestem dumną posiadaczką Fantasie Allure 70E! Ładnie leży na biuście, nie zjeżdża (choć rzecz jasna nie jest tak stabilny jak stanik z ramiączkami), a w dodatku ma neutralny kremowy kolor! Tylko cena zmroziła mi duszę, ale co zrobić... Do tego do letnich bluzek z dużymi dekoltami dobrałam różowego Oriona 65F - leży przepięknie. Ach, mówię Wam... jest ósmy, do końca miesiąca daleko a kasa się kończy po dzisiejszej eskapadzie, ale szczęście mnie rozpiera :))) Szczęście numer dwa: udało mi się ostanikować sąsiadkę!!! Dotychczas moje wykłady pt. właściwe dobieranie staników, migracja, etc. do niej nie trafiało - ale już się przekonała, ile daje dobry rozmiar. I jak ważne jest wygarnięcie biustu z pleców ;). Oczywiście należy się duży ukłon w stronę pań z Intimo :) Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Wątek radosny :D 21.07.09, 21:47 Ha, nareszcie się doczekałam! Dopiero przy Arabelce mam efekt, którego nie dała mi Emily Curvy Kate. Nic szczególnego - biegłam dziś do autobusu, a mój biust razem ze mną - musiałam trzymać tylko torebkę ;) Odpowiedz Link
caryca82 Re: Wątek radosny :D 27.07.09, 11:27 Co za radość! Mam swój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze! La Senza Full Support 3-way Bra 32E!!!!!!Kolor cielisty. Leży idealnie. A moje piersi? Są wielkie, pięknie uniesione i takie kuszące! Jestem szczęśliwa i moje piersi też! Odpowiedz Link
kindafunny Re: Wątek radosny :D 23.08.09, 12:22 uczę się do egzaminu, ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych (okropieństwo), szukam stawki podatku od odpłatnego zbycia nieruchomości, i znajduję... w art. 30e :) A art. 30d ma tytuł "zaniżenie dochodu", co naturalnie przeczytałam jako "zaniżenie obwodu" - tak się kończy nauka z jednoczesnym przeglądnaiem staników na balkonetce. Odpowiedz Link
wera9954 Mija rok od mojego piewszego wpisu na Lobby! :) 01.08.09, 12:16 Fajnie, że już tak długo jestem na LB :) Czuję się doświadczoną lobbystką :) Małe podsumowanie: - znalazłam Stanik Idealny (Freya Eleanor), z którego wyrosłam, - zapoznałam się z gieplusami, - byłam na zlocie (ale było fajnie), - kupiłam sobie pierwszego Effuniaka, z którego wyrosłam. Niestety nikogo jeszcze nie uświadomiłam tak całkiem. Z mamą bywało nieźle, ale był czas, że nosiła bezfiszbinową, elastyczną szmatkę stanikopodobną, taką jak ja nosiłam w wieku 10 lat. Teraz jednak ma half-cupa Simone Perele i choć nie jest to dobrze dobrany stanik, jest o niebo lepszy od tej szmaty. I jaki piękny :) Odpowiedz Link
loheng Zdobyłam pewnośc co do rozmiaru :) 13.08.09, 10:24 ...i mam wreszcie moje pierwsze staniki! W Anglii będąc kupiłam czarne Tango II oraz zamówiłam śliczne Harmony Balconnet w kolorze lilac- w Londynie mogłam poprzymierzać (czemu tylko tam??) i wybrać- 60HH, jak obszył! Wiem już, co kupowac przez internet :) Mogę chodzić wyprostowana i nic mi nie bułkuje :) I czekam teraz na te osławione "migracje" (Tango wyjmuje wałeczki spod pachy!), i na ewentualne kolejne zmiany rozmiaru za 2 lata :) Mężczyzna, fan RPG, się śmieje, że mam teraz +5 do charyzmy i +10 do pewności siebie. Chyba ma rację :D Odpowiedz Link
cissnei Mój pierwszy biuściasty zakup! :) 14.08.09, 18:57 Zbierałam się do tego kilka tygodni, ale wreszcie dziś mi się udało. Odwiedziłam Intimo4You w Krakowie, przymierzyłam pół sklepu i zakupiłam mój pierwszy dobrze dobrany stanik za astronomiczną, jak dla mnie, kwotę 195 zł :) Jest to Fantasie Evie, balkonetka w kolorze czarno-turkusowym, w dumnym rozmiarze 70GG :)Mój biust wygląda w niej naprawdę rewelacyjnie, jest uniesiony, zebrany i podtrzymany, po prostu już nic więcej nie można z nim zrobić - wygląda idealnie. Wyszłam ze sklepu szczuplejsza o parę kilo i znacznie radośniejsza ;) Mam nadzieję, że to pierwszy okaz z pokaźnej kolekcji dobrych staników, którą kiedyś uzbieram. A, i nie mogę zapomnieć o podziękowaniach dla bardzo miłych pań w Intimo, które cierpliwie znosiły moje wybrzydzanie i pomogły dobrać odpowiedni rozmiar ;) Odpowiedz Link
kizombalover Half-cup i do tego plunge! 19.08.09, 18:48 Nie wierzę własnemu szczęściu. Udało mi się znaleźć ideał (no, prawie :-)) po ponad roku poszukiwań. Fauve Brianna, plandźyk i do tego półmisek. Do dekoltów pionowych i poziomych :-D, piękny miękki stanik. Wzięłam w rozmiarze 32DD i 32E, i zostawiam mniejszy, bo większy jest dobry tylko zaraz po wygarnięciu, potem powiewa, a poza tym jest bardziej zabudowany. 32DD na moje 74/93 wygląda dokładnie tak, jak na pani w katalogu, robi dolinkę i pięknie zaokrągla z profilu, efekt maskaradki bez usztywnienia. www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FAU-0031&mci=&size=&colour=&image=r686075-p686622-front Postanowiłam raz zaszaleć, i był to dobry wybór!!! Zła wiadomość: mimo ceny (48 funtów w Figleaves), rozmiary są już przebrane bardzo... Mogę te 32E odsprzedać, gdyby któraś reflektowała. Postaram się obfocić do galerii, i będę polować na inne kolory, koniecznie. Odpowiedz Link
salma75 Mam! 3 idealne cyckonosze! 20.08.09, 16:44 Nawrócona jakiś miesiąc temu :). Najpierw Masquarade Aragon, potem Maia - dwa super leżące staniki usztwniane, a od paru dni Rio, po kilku wymianach w końcu ten idealny, pierwszy mój dobrze leżący miękki biustonosz. Baardzo się cieszę. Osiągnę szczyt szczęścia jeśli w końcu uda mi się nabyć Arabelkę 65FF :). Odpowiedz Link
kindafunny staniki a ustawy 23.08.09, 12:23 uczę się do egzaminu, ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych (okropieństwo), szukam stawki podatku od odpłatnego zbycia nieruchomości, i znajduję... w art. 30e :) A art. 30d ma tytuł "zaniżenie dochodu", co naturalnie przeczytałam jako "zaniżenie obwodu" - tak się kończy nauka z jednoczesnym przeglądnaiem staników na balkonetce Odpowiedz Link
cissnei Wreszcie mam swoją Antośkę! :) 18.09.09, 22:06 Naczekałam się na ten stanik strasznie. Już straciłam nadzieję, że kiedyś będę posiadaczką czerwonej Antosi, bo w tym momencie ten kolor jest strasznie ciężko dostać. Zwłaszcza w "kosmicznym" rozmiarze 75G :P Turkusowa też jest śliczna, ale jednak marzyłam o czerwonej, bo nic tak kusząco nie wygląda, jak ta czarna koronka na czerwonym tle... No i w końcu mi się udało :) Znalazłam nową Antośkę na ebayu. Facet to zobaczył i od razu nacisnął "Buy", zanim zdążyłam coś powiedzieć ^^ Razem z wysyłką wyniosła mnie dokładnie stówkę :) Bałam się, że ktoś mi ją drapnie albo zniszczy w transporcie, ale nie, przyszła cała i zdrowa. Najlepsze, że z Irlandii szła trzy dni, mimo że to nawet nie był list polecony ^^ Kurka wodna, to paczki krajowe przychodzą do mnie w tydzień ;) Nie potwierdziły się także moje czarne wizje pod tytułem "będzie za mała, niewygodna i spłaszczy mi biust". Nic z tych rzeczy, efekt jest piorunujący, a mój facet mało nie dostał zawału :D Coś czuję, że będę mu musiała podziękować :P Ogólnie jestem dziś szczęśliwa, unoszę się po czerwono-czarnym niebie i mam ochotę rozdawać wszystkim cukierki ;) Odpowiedz Link
majkagra Czerwony Aragon!!! 21.09.09, 14:17 Właśnie dotarł wraz ze stringami!!! CUDO!!!!!! Piękny kolor, materiał, wykonanie i leży idealnie!!!!! I co wyrabia z biustem!!!!!!!! Bajka;) Przy moim wzięłam rozmiar 32DD przy wymiarach 72/92~93. Ale zapinam się na najciaśniejszą haftkę. Trudno dostać czerwony i to jeszcze w małym rozmiarze pod biustem:/. Standardowo noszę 65F. Odpowiedz Link
antyka mam effuniaki :) 21.09.09, 16:24 Mam moje pierwsze effuniaki. Sa bossssskie :) Uwielbiam je :) Odpowiedz Link
joanna784 Re: Wątek radosny :D 11.11.09, 11:16 chwale sie i ja :) nie znam marki staniczka który kupiłam bo to używka- szkoda mi było kasy na nowiutki zanim w miarę rozmiaru nie znajdę. no i mam :) mój nowy biust to 75F :) teraz przy okazji pobytu w mieście gdzie są pożądne stanikowe sklepy idę powydawać trochę kasy :) Odpowiedz Link
kk345 Re: Wątek radosny :D 11.11.09, 11:38 Super. Przy zakupach pamiętaj tylko o różnicy między rozmiarówką brytyjską a polska:-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Wątek radosny :D 25.11.09, 15:11 Dziś w szatni białostockiego fitnessklubu dziewczyny gadały o dobrze leżącym staniku - sądząc po wypowiedziach, oglądały wczorajszy filmik Mahedy (vol. 4). A tył prosto, a jak ręce podniosę, a druty naokoło muszą leżeć... ^^ Nigdy nie rozmawiałam z nimi o stanikach, nie sądzę by się zainspirowały moim Tangiem, w którym ćwiczę. Laski są z gatunku "cizie" oraz "AlEsH KoTeczQ, ja PrZeCiesH Nie MaM dUsHeGo BiOOstOO, żAdNe eFFF, Ja MaM Beeee!". I do tego białostoczanki z Białegostoku. Ha! Dobrze się dzieje w państwie duńskim! :) Odpowiedz Link
majkagra Re: Wątek radosny :D 27.11.09, 16:05 Właśnie dotarł do mnie Cleo Robyn i JEST PIĘKNY! I pięknie leży:))) Fason taki jak Maia. (mam 72/92, stanik zamówiłam w rozmiarze 65F) Ale się cieszę!!!!!!! Odpowiedz Link
mu.shellka Re: Wątek radosny :D Kratkowy Effuniak :D 28.11.09, 20:20 Jest PRZECUDOWNY. Już byłam pewna, że nici z niego, gdy zobaczyłam na stronie, że nia ma w moim rozmiarze... a była to przecież seria limitowana... I dwa dni temu mój ukochany dał mi na urodziny cały komplet xD No czyż nie wspaniały facet? :) Stanik jest śliczny i niesamowicie wygodny, tak samo, jak stringi :D Nie mogę się wprost nacieszyć :) Odpowiedz Link
beniutka_bo roczek:D 29.11.09, 19:45 Rok od pierwszego posta na Forum minął, zaraz minie rok od zakupu pierwszego stanika w nowym rozmiarze (obecnie byłby pewnie ze 2miski za mały) Czytam z nieustającą ciekawością, piszę, trochę się udzielam. Odpowiedz Link