maheda 13.02.08, 23:17 www.faveo.co.uk/survey/form.htm Od razu zaznaczam, żeby rozmiarówkę zaznaczyć brytyjską, bo przeliczanie miseczek na polskie wymiary to jakiś horror... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adra_19 Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 00:15 Świetna ta ankieta. W życiu się tak nie obmierzyłąm dokładnie. Mam nadzieję, że rzeczywiście wezmą sobie jej wyniki do serca. I zaczną robić 60-tki z dużymi literkami;) A za nimi pozostali producenci:) Odpowiedz Link
noczbrodni Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 08:11 A mnie tu brakuje jakiejś informacji zwrotnej innej niż "Thank you"... Odpowiedz Link
maheda Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:02 Oni dopiero zbierają dane, pewnie sami nie wiedzą, co z nich wyniknie... Odpowiedz Link
agusek00 Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:09 Chciałam szybko wypełnić tę ankietę w pracy, ale nie dam rady - poległam przy wymiarach, które trzeba podać mierząc się bez stanika :D. I tak dość dziwnie wyglądałam mierząc się 50-centymetrową linijką, choć starałam się to robić dyskretnie :) Poza tym długa ona jest. Odpowiedz Link
agusek00 Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:25 Taka leży na moim biurku, a w pracy miarki nie mam. Na szczęście jestem osłonięta trochę ścianką biurową, ale nie jest łatwo machać tą linijką, żeby nikt nie zauważył :) W domu się obmierzę dokładnie. Odpowiedz Link
maheda Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:27 To niewątpliwie nie jest ankieta do wypełniania jej w pracy ;-) Odpowiedz Link
charm Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:32 maheda napisała: > To niewątpliwie nie jest ankieta do wypełniania jej w pracy ;-) > Właśnie się o tym przekonałam, jak doszłam do drugiej strony... :P Odpowiedz Link
charm Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:34 Ja mam nawet miarkę (nie wyjęłam z torebki po ostatniej wizycie w ikei... czasem bałagan w torebce się przydaje :P). Ale chyba dziwnie bym wyglądała, gdybym siedząc w pokoju pełnym facetów nagle zaczęła się mierzyć... ROTFL Odpowiedz Link
charm Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:30 A dlaczego przy pytaniu o ilość staników jest 1-5, 10-15...? a jak ktoś ma 6-9? Odpowiedz Link
agastrusia Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 09:46 Czyżby chcieli stworzyć nowy kaganiec? ;-) Odpowiedz Link
bathilda Nowy kaganiec? 14.02.08, 09:56 Czy to są Ci od "Faveo backless, strapless bra" zwanego kagańcem? Bo jeśli tak to aż strach się bać co zrobią z wynikami tych badań. Odpowiedz Link
mary_lu Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 12:01 Wypełniłam i skrobnęłam kilka słów prawdy o ich przerażającym "Faveo Freedom Bra" :) Odpowiedz Link
the_mariska A ja dzieki tej ankiecie się dowiedziałam... 14.02.08, 13:49 że mam jedną pierś ciut mniejszą niż druga, i do tego ciut mniej sterczącą do góry. Gołym okiem w życiu bym tego nie zauważyła, a tu proszę :) Tak się zastanawiam, czy idealny kalkulator rozmiaru stanika powinien uwzględniać wszystkie te wymiary i w jaki sposób mógłby je wykorzytać? Właściwie, to możnaby dodać jeszcze lużny obwód pod biustem... Odpowiedz Link
szarsz Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 14:29 Ja się wymierzyłam, aż strach Dzięki ankiecie dowiedziałam się, że nie mam (chyba) juz obwisłych piersi. Pomiary w staniku od pomiarów bez stanika różnią się niewiele (o dwa cm maksymalnie). Tak je sobie przynajmniej zinterpertowałam ;) Odpowiedz Link
maheda Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 17:12 Też się nad tym zastanawiałam, ale wyszło mi też, że trzeba by mierzyć "obwisłość". Czyli o ile mniej wystają do przodu, gdyby zmierzyć wystawanie biustu do przodu naszemu cieniowi (bokiem) na ścianie ;) Odpowiedz Link
szarsz Re: Faveo przeprowadza ankietę 14.02.08, 22:48 maheda napisała: > Czyli o ile mniej wystają do przodu, gdyby zmierzyć wystawanie > biustu do przodu naszemu cieniowi (bokiem) na ścianie ;) Do przodu i w dół... Zrobię tak z ciekawości, jak opracuję metodologię. A ta się wydaje nieprosta, bo trzeba umieć przeliczyć cm na ścianie na realne cm, czyli przeskalować. No i mieć 100% pewność, że za każdym razem stoję tak samo. Czyli trzeba by niezły lab urządzić. Btw, ostatnio usiłowałam zrobić zdjęcie porównawcze dla Kasicy (do stanikomanii) i nic mi z tego nie wyszło. Na zdjęciach całej sylwetki różnica w dobrym i złym (a mam ich wciąż pół szuflady) staniku była niezauważalna. I też to sobie wytłumaczyłam na swoją korzyść, że biust nieduży (bo czymże jest moje 65H), odwiśnięty ;) prawie już, to i kiepski stanik ubrany na pięć minut nie może mu zaszkodzić. Nie ma to, jak sobie poprawić samopoczucie :D Odpowiedz Link
turzyca Re: Faveo przeprowadza ankietę 16.02.08, 13:39 takie urzadzenie jak do rentgena by sie przydalo. Albo stoleczek z podporkami - siadasz, zapierasz sie w kilku miejscach kregoslupem, lapiesz lapkami uchwyty i ktos cyka zdjecie. :) Odpowiedz Link
the_mariska [OT] - zdjęcia porównawcze 16.02.08, 14:48 szarsz napisała: > Btw, ostatnio usiłowałam zrobić zdjęcie porównawcze dla Kasicy (do > stanikomanii) i nic mi z tego nie wyszło. Na zdjęciach całej > sylwetki różnica w dobrym i złym (a mam ich wciąż pół szuflady) > staniku była niezauważalna. I też to sobie wytłumaczyłam na swoją > korzyść, że biust nieduży (bo czymże jest moje 65H), odwiśnięty ;) > prawie już, to i kiepski stanik ubrany na pięć minut nie może mu > zaszkodzić. Nie ma to, jak sobie poprawić samopoczucie :D Choroba, mam ten sam problem(? chyba raczej szczęście). Gołym okiem nie ma szans zauważyć czy noszę pod bluzką stare i koszmarnie za małe 75D (nawet nie da się wygarnąć biustu właściwego do miseczek, nie mówiąc już o biuście podpachowym), czy dużo lepiej dopasowane 65G. Może jakbym zrobiła sobie setki zdjęć w analogicznych pozycjach, itp. to coś bym tam wychwyciła, ale wygląda na to ze mój młody, nieduży i całkiem jędrny biust jak na razie dzielnie się trzyma nawet w strasznie złych stanikach. Odpowiedz Link
zazulla problem z formularzem 16.02.08, 12:41 Wyskakuje mi prosba o wypelnienie adresu email a wpisalam go. Probowalam kilka razy i dalej ten sam blad. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: problem z formularzem 16.02.08, 12:51 Czyli pewnie nie podoba im się Twój email. Nie masz tam jakiegoś plusa przypadkiem (plus jest dopuszczalny w adresach mailowych, ale czasami ludzie o nim zapominają lub o tym nie wiedzą)? Może podaj im po prostu adres gazetowy? Odpowiedz Link
zazulla rozwiazanie problemu 16.02.08, 12:52 W mailu, ktory podawalam byl znak kropki w znakach przed malpka i nie poszlo. Podalam wiec inny adres gdzie przed @ jest jeden wyraz i poszlo. Dziwnie rozwiazany ten formularz. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: rozwiazanie problemu 16.02.08, 13:36 A to już jest głupota z ich strony. Ciekawe, czy przepuszcza tylko same znaki alfanumeryczne (cyfry są OK, podawałam gazetowy i poszło)? Odpowiedz Link
the_mariska Re: rozwiazanie problemu 16.02.08, 14:50 Chyba chodzi o kropki w nazwie przed małpką. Ja tak mam w gmailowym i mi nie chciał puścić. Po zmianie na taki bez kropek wszystko poszło :) Podkreślenie im nie przeszkadzało. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: rozwiazanie problemu 16.02.08, 18:42 Dlatego właśnie stwierdzam, że to głupota. Ktoś się rąbnął w regexpie sprawdzającym poprawność maila. Nie umiał wpisać kropki (to jest zwykle znak specjalny)? Odpowiedz Link