joankb 14.02.08, 16:16 Jak mierzycie szerokość fiszbiny wpisywaną do tabeli: od/do wewnętrznej krawędzi kanalika fiszbiny czy od/do zewnętrznej krawędzi? To będzie jakiś 1cm różnicy :)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charm Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 16:18 Ja mierzyłam od środka kanalika do środka kanalika ;-) Odpowiedz Link
maheda Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 16:22 hahahaha ścisłowiec :-) Ja bym mierzyła identycznie :-) Odpowiedz Link
charm Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 16:32 maheda napisała: > hahahaha ścisłowiec :-) > Ja bym mierzyła identycznie :-) > ;-) Odpowiedz Link
joankb Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 16:46 Dobra, tak zmierzę. Ja mierzyłam od wewn. do wewn. To tez ścisłe :)). Tam się w końcu ma pierś zmieścić. Wchodzenie środka kanalika na pierś to ja sobie wypraszam ;) Odpowiedz Link
maheda Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 17:10 Ale wszelkie wymiarowania robi się od środka jednego czegoś do środka drugiego ;) Nawet, jeśli chodzi o rozstaw ścian (które przecież mają grubość niezerową). Rozstaw to jedno, a odległość między nimi - to drugie ;> Odpowiedz Link
joankb Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 17:16 Sorry, ale ja wymiaruję jedynie szafy sterownicze. Rozmiar wewnętrzny - od blachy do blachy (czyli tzw. pole montażowe). Odpowiedz Link
madzi1 Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 21:16 Ha! Ale sposób pomiaru zależy też od przyjętej normy :) Czasem mierzy się od osi ściany a czasem nie :) Odpowiedz Link
a.nika Re: Do autorek tabeli fiszbinowej 14.02.08, 18:20 A gdzie znajde ta tabele? Chyba cos przeoczylam :( Szerokosc fiszbin jest dla mnie wazna :) Odpowiedz Link
akubaga link do tabeli 14.02.08, 18:24 spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=5 :) Odpowiedz Link
vickydt szerokość i długość fiszbiny, a i głębokość??? 20.04.08, 17:11 patrzę na staniki i dumam o co chodzi z parametrami fiszbin: czy szerokość to od końca zagiętego drucika do drugiego końca po najkrótszej? długość to długość tego druta po łuku? a głębokość? Niech mnie kto oświeci, bo jakem geodeta z wykształcenia i krzywizny mnie nie przerażają, to te pojęcia jakieś takie psiejsko-czarodziejskie ;-)) Odpowiedz Link