16.02.08, 21:45
Jeśli coś takiego było, to proszę wykasować.
Mam prośbę do stałych bywalczyń i znawczyń, aby stworzyć tabelkę biustonoszy,
ale nie z podziałem na firmy, tylko z kolumnami rozciągliwce i ściśliwce, to
bardzo ułatwiło by dobieranie i kupowanie biustonoszy. Teraz trzeba przejrzeć
sporo wątków i poszukać w tabelach, a tak wszystko mogłoby być w jednym miejscu.
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Prośba 16.02.08, 21:47
      a ta nie wystarczy?
      spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=0
      • wronki12 Re: Prośba 16.02.08, 21:54
        Ale tu właśnie trzeba przelatywać i szukać, wczytywać się w komentarze - nie
        wszędzie są, a czasem nie ma informacji. ja tak tylko rzuciłam hasło, ale nie
        upieram się moim pomyśle.
        • anna-pia Re: Prośba 16.02.08, 22:07
          Nie ma lekko. Jak chcesz, to możesz stworzyć taką tabelkę, jak proponujesz :)
    • pitupitu10 Re: Prośba 16.02.08, 22:16
      Przecież jest wątek 'rozciągliwce i ściśliwce' (warto dodać do ulubionych wątków):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64219281&a=64219281
    • scarlet_agta Re: Prośba 17.02.08, 12:33
      Może wystarczyłoby dodać do istniejącej tabeli kolumnę z informacją:
      ściśliwiec, normalny, rozciągliwiec? Ewentualnie w pięciostopniowej skali
      jeszcze: duży ściśliwiec, duży rozciągliwiec?
      Oczywiście byłaby to informacja dość subiektywna, ale ułatwiałaby wyszukiwanie
      ściśliwców.
    • agastrusia Re: Prośba 17.02.08, 13:28
      Tabelka już jakiś czas temu została przesortowana wg innego kryterium niż firma
      (chyba obwodów) i ja osobiście kompletnie nie mogłam sie w niej odnależć.
      Osobiście wole jak jest najpierw firma. Poza tym chyba da sie zmieniać
      sortowanie wg własnych kryteriów byle ich potem nie zapisywać.
    • besame.mucho Błaganie! 17.02.08, 15:49
      Ja proszę, bardzo ładnie proszę. Nie zakładajcie wątków o takich nazwach jak "prośba". Patrząc na taki tytuł zupełnie nie wiadomo o czym wątek będzie.
      Tytuły, które mówią o czym jest wątek są bardziej wygodne dla wszystkich. Raz - dla czytających forum. Wiedzą czy jest sens klikać w wątek czy to coś nie dla nich. Wyobraźmy sobie forum gdzie każdy wątek to "prośba" "pomóżcie" "mam problem" "propozycja" etc. Dwa - dla samej autorki wątku. Kiedy wiadomo o czym jest wątek - zajrzą do niego osoby które mają coś do powiedzenia na dany temat. Kiedy nie wiadomo - wiele takich nie zajrzy wcale, bo nie będzie im się chciało klikać w kolejną "prośbę".
      W takich tematach trudno się potem połapać. Często rozrastają się do sporych rozmiarów i są potrzebne (vide wątek o ciuchach bravissimo), a patrząc na nie na stronie głównej zupełnie nie wiadomo, że to coś naprawdę ważnego. To jak zbudowane jest gazetowe forum pozwala nam tylko na wycinanie wątków i wypowiedzi, nie możemy wygodnie przenosić postów ani zmieniać ich tematów, dlatego wszystkie od razu musimy dbać o przejrzystość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka