Dodaj do ulubionych

www.satine.pl

17.02.08, 20:13
Reklamują się w Wysokich Obcasach.
Kupić na stronie chyba niewiele można, ale mają to:
www.satine.pl/catalog/guaid.php
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio i to :o/ 17.02.08, 20:15
      www.satine.pl/catalog/sizetable.php
      • kasiamat00 Ja te ludki gdzieś widziałam... 17.02.08, 20:48
        Ratunku, ja te ludki gdzieś widziałam, a nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Czy
        ktoś ma jakiś pomysł?
        • martulka_s Re: Ja te ludki gdzieś widziałam... 17.02.08, 21:03
          Pomysłu nie mam, ale są czarujące ; )
    • martvica Re: www.satine.pl 17.02.08, 20:22
      A to nie jest zerżnięte z jakiegoś brytyjskiego sklepu? Bo ta pani mi się wydaje
      znajoma...
      • kasiamat00 Re: www.satine.pl 17.02.08, 20:33
        Ta pani jest zerżnięta żywcem z Figleaves. Ktoś chce nasłać na nich Listki?
        • kasiamat00 Re: www.satine.pl 17.02.08, 20:34
          No dobra, napisali małym druczkiem, że opracowane na tej podstawie. Ale nadal
          nie wiem, czy tak można.
      • kocio-kocio Re: www.satine.pl 17.02.08, 20:34
        NA dole napisane: "Materiał opracowany na podstawie strony www.Figleaves.com"
        Nawet z linkiem.
        Tam jest wszystko na zdjęciach. Tu trochę rysuneczków.
        Materiał opracowany na podstawie strony www.Figleaves.com
      • greylin Re: www.satine.pl 17.02.08, 20:41
        Na dole jest, ze opracowane na podstawie listków figowych. Ale zdjęć chyba nie
        powinni tak na żywca ściągać :/
    • the_mariska Re: www.satine.pl 18.02.08, 01:09
      Zdecydowanie pozytywne wrażenie, szkoda tylko, że powtarzają nieśmiertelną
      triumphowską bzdurę, że 73 cm pod biustem kwalifikują na stanik w rozmiarze 75.
      Gdyby nie to, byłoby w ogóle pięknie. Biorąc pod uwagę wkład edukacyjny jestem w
      stanie im wybaczyć nawet zdjęcia z listków, chociaż przedstawiciele listków mają
      pełne prawo mieć odmienne zdanie na ten temat :)
      • a_gneskka Re: www.satine.pl 18.02.08, 02:23
        Ja się boję, że mimo niewątpliwej świadomości stanikowej oni nie dadzą innej
        tabelki czy rad pomiarowych bo by zbankrutowali. Raz, że nie mieliby stosownego
        do nich asortymentu, a dwa, że jakby takiej noszącej dotąd 75B delikwentce
        wyskoczyło nagle np. 70E to by się w głowę popukała i jak najszybciej nacisnęła
        "wstecz" w przeglądarce.
        • lee-plum Re: www.satine.pl 18.02.08, 08:16
          Informacja o tym skąd pochodzą zdjęcia to moim zdaniem za mało w tym wypadku.
          Powinni poprosić właściciela o zgodę na ich opublikowanie u siebie. W końcu to
          strona komercyjna, a nie "uswiadamiająca" ;)
          • czarna.czajka Re: www.satine.pl 18.02.08, 09:35
            A skąd pewność, że tego nie zrobili?? Po co to czarnowidztwo?
            • kocio-kocio Re: www.satine.pl 18.02.08, 10:03
              Czarnowidztwo wynika z tego, że żyjemy w kraju, w którym powszechne jest
              mniemanie, że jeśli coś można znaleźć w internecie, to to jest niczyje.

Sama przez kilka lat prowadziłam sklep internetowy z elementami do produkcji
              biżuterii. Zdjęcia robiliśmy sami (ja i mój mąż) i nie raz, nie dwa te zdjęcia
              pojawiały się w cudzych aukcjach na allegro.
              Po prostu ktoś sprzedający takie same materiały jak my, oszczędzał sobie kłopotu
              i po prostu wycinał nasze logo z fotek.
              Próbowaliśmy interweniować na allegro i na policji. Odpowiedź była jedna: bardzo
              trudno będzie coś komuś udowodnić, szczególnie, że nie mamy negatywów (sic!)
              tych zdjęć.
              No i odpuściliśmy, bo ewentualnym zyskiem byłoby jedynie zakazanie tej osobie
              używania naszych zdjęć. A ile czasu i energii trzeba by na to poświęcić, tego
              nie wie nikt.
              Sam "podkradacz", na mojego maila z prośbą o zaprzestanie i ostrzeżeniem, że
              zgłoszę gdzie trzeba odpowiedział, że nie ma zamiaru, bo to są zdjęcia
              ogólnodostępne i nic go nie obchodzi, że na stronie jest napisane, że kopiowanie
              zabronione.

O. W takim kraju żyjemy.
              • czarna.czajka Re: www.satine.pl 18.02.08, 10:33
                Rozumiem to doskonale bo jestem z branży. Żyję ze sprzedaży zdjęć.
                Jednak uważam, że nie ma sensu bić piany o kradzież fotek kiedy to jest domysł,
                napisać mail do sklepu tak, ale na forum publicznym oskarżać o kradzież nie.
              • lee-plum Re: www.satine.pl 18.02.08, 10:35
                Dokładnie tak jak pisze kocio-kocio. Moje czarnowidztwo (chociaz tak bym tego
                nie nazwała) wynika właśnie z tego o czym ona wspomniała. Zajmuje się taką
                dziedziną, którą tez wymaga pokazywania swoich zdjęć w necie i może dlatego
                jestem tak bardzo na kradzież fotek wyczulona.

Najczęściej jesli autor zdjęcia/artykuły wyraża zgodę, to pożyczający pisze
                jasno, że używa czegoś "za zgodą autora xx"; bo określenie "na podstawie..." nic
                nie oznacza.
    • magdalaena1977 Re: www.satine.pl 18.02.08, 08:39
      to jest chyba strona naziemnego sklepu Satine z Puławskiej. Szkoda tylko, że w
      ramach działu duży biust występują tylko Konrad Corin i Felina
      • kocio-kocio Re: www.satine.pl 18.02.08, 08:45
        Których nie można kupić za pośrednictwem strony.
        • martvica Re: www.satine.pl 18.02.08, 08:54
          No, bez sensu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka