luliluli 28.02.08, 15:07 natknełam sie wielokrotnie na te markę, ale nigdzie nie ma ani jedenej opinii na temat ich staników. Moze macie jakies doswiadczenia?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larenata Re: GORTEKS 28.02.08, 18:12 Ja mam doświadczenie... Wprawdzie krótkie i jednorazowe, ale mam. Kupiłam ten stanik na początku zmiany rozmiaru i oprócz tego, że był ładny i tani nie miał innych zalet. wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=159a71a13ee185c027546970d6decb93&site=1&sortowanie=1&konstrukcja=&rozmiar=&produkt=&producent=5 Obwód bardzo rozciągliwy. Od razu był za luźny. Stanik po prostu zasłaniał piersi i nic więcej: zero zbierania, ściskania itd. Niedawno próbowałam w nim spać, to piersi uciekały ze stanika. Nawet nie ma co przyrównywać do brytyjczyków. Odpowiedz Link
msuede wg mnie 29.02.08, 00:56 Beznadzieja (zaznaczam: nie jestem forumową specjalistką) jeśli chodzi o jakość i dopasowanie do kobiecej anatomii... Ale wiadomo, to subiektywna opinia. Gdy byłam "mniejsza" dawno temu - testowałam... Tak jak i Gaia i Mat... Beznadzieja też. Popieram wypowiedź powyżej. Myślałam Alles! - To jest to!zbawianie! Zamówiłam sobie w jakby bardziej nowym rozmiarze... Ale nie! Mam na sobie - rozciągliwiec jeden... Tylko miski mi pasują. Ale jakość lepsza moim subiektywnym zdaniem. Zdjęcia, zdjęciami... Wszystko może na zdjęciach super wyglądać... Czekam na doświadczenie empiryczne z tzw. "brytyjczykami" :) Mam nadzieje, że to będzie Zbawienie! Dobry rozmiar, to jedno. Ale krój też się liczy... Dobry rozmiar + dobry krój (przy dobrej jakości materiałów) to klucz do sukcesu, stanikowego :). Odpowiedz Link
marioladabr Re: GORTEKS 29.02.08, 09:25 Ja zakupiłam dwa staniki tej firmy. Założyłam i uznałam że są ok, oderwałam metki a za kilka dni trafiłam na to forumm i po weryfikacji rozmiaru postanowiłam sprzedać goreteks. Były w rozmiarze 75C a po oświeceniu stanikowym okazało się, że powinnam nosić 65F lub 60G. Więc mam baaardzo krótkie doświadcznie w używaniu Goreteksu, ale po tych kilku chwilach mam odczucie, że nie są najlepsze... dużo gąbki, nie za dobrze układają piersi. ALe jeszcze raz zazbaczam, że naprawdę bardzo mało je nosiłam. Odpowiedz Link
martvica Carnaval 2 20.07.08, 21:20 www.olive.pl/Biustonosz+Carnaval+2_p3383.html ktoś testował? Bo ja po przejściach to się boję trochę. Powiedzcie mi że małe miski, rozciągliwiec i brzydal, proszę. Bo póki co widzę tylko że ma kropeczki, nienawidzę kropeczek. I dużo bardziej podoba mi się Carnaval 1, oczywiście w tradycyjnej rozmiarówce, oby ich szlag :/ Odpowiedz Link
nessie-jp Re: GORTEKS 21.07.08, 00:00 Mam dwa modele tej firmy (z jednego nawet kilka egzemplarzy). Jak dla mnie -- ekstra, ale z jednym dużym ALE: to nie są staniki na lata. Dość szybko się rozciągają i myślę, że już wkrótce będę je podszywać. Rekompensuje to niska cena Odpowiedz Link
martvica Re: GORTEKS 21.07.08, 09:50 A wielkość misek jest normalna? Masz porównanie z Gaią na przykład? Kurczę, mam jeden stanik zaokrąglający (a piersi naturalnie okrągłe, nie wiem czemu wszystko z nich stożki próbuje robić) i _żadnego_ zbierającego (a coś do dekoltów potrzebuję). Na razie i tak spłukana jestem, dopóki nie dostanę zwrotu kasy od e-lady... Odpowiedz Link
nessie-jp Re: GORTEKS 21.07.08, 16:24 Nie mam za bardzo porównania z Gaią... mam od nich tylko jedną Maddalenę i nie leży za dobrze (szpiczasta). Moim zdaniem miski Gorteksu są na pewno większe, niż miski Feliny Conturelle o tym samym nominale. Odpowiedz Link
martvica Re: GORTEKS 21.07.08, 16:43 Maddalenę mierzyłam i leżała fatalnie, więc chyba ten model tak ma. A Felina nie wiem jaka jest miskowo, ehh :) Odpowiedz Link