28.02.08, 15:07
natknełam sie wielokrotnie na te markę, ale nigdzie nie ma ani
jedenej opinii na temat ich staników. Moze macie jakies
doswiadczenia??
Obserwuj wątek
    • larenata Re: GORTEKS 28.02.08, 18:12
      Ja mam doświadczenie... Wprawdzie krótkie i jednorazowe, ale mam. Kupiłam ten
      stanik na początku zmiany rozmiaru i oprócz tego, że był ładny i tani nie miał
      innych zalet.
      wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=159a71a13ee185c027546970d6decb93&site=1&sortowanie=1&konstrukcja=&rozmiar=&produkt=&producent=5
      Obwód bardzo rozciągliwy. Od razu był za luźny. Stanik po prostu zasłaniał
      piersi i nic więcej: zero zbierania, ściskania itd. Niedawno próbowałam w nim
      spać, to piersi uciekały ze stanika. Nawet nie ma co przyrównywać do brytyjczyków.
      • msuede wg mnie 29.02.08, 00:56
        Beznadzieja (zaznaczam: nie jestem forumową specjalistką) jeśli chodzi o jakość i dopasowanie do kobiecej anatomii... Ale wiadomo, to subiektywna opinia. Gdy byłam "mniejsza" dawno temu - testowałam... Tak jak i Gaia i Mat... Beznadzieja też. Popieram wypowiedź powyżej.

Myślałam Alles! - To jest to!zbawianie! Zamówiłam sobie w jakby bardziej nowym rozmiarze... Ale nie! Mam na sobie - rozciągliwiec jeden... Tylko miski mi pasują. Ale jakość lepsza moim subiektywnym zdaniem. Zdjęcia, zdjęciami... Wszystko może na zdjęciach super wyglądać...

Czekam na doświadczenie empiryczne z tzw. "brytyjczykami" :) Mam nadzieje, że to będzie Zbawienie!

Dobry rozmiar, to jedno. Ale krój też się liczy... Dobry rozmiar + dobry krój (przy dobrej jakości materiałów) to klucz do sukcesu, stanikowego :).
    • marioladabr Re: GORTEKS 29.02.08, 09:25
      Ja zakupiłam dwa staniki tej firmy. Założyłam i uznałam że są ok,
      oderwałam metki a za kilka dni trafiłam na to forumm i po
      weryfikacji rozmiaru postanowiłam sprzedać goreteks. Były w
      rozmiarze 75C a po oświeceniu stanikowym okazało się, że powinnam
      nosić 65F lub 60G. Więc mam baaardzo krótkie doświadcznie w używaniu
      Goreteksu, ale po tych kilku chwilach mam odczucie, że nie są
      najlepsze... dużo gąbki, nie za dobrze układają piersi. ALe jeszcze
      raz zazbaczam, że naprawdę bardzo mało je nosiłam.
    • martvica Carnaval 2 20.07.08, 21:20
      www.olive.pl/Biustonosz+Carnaval+2_p3383.html
      ktoś testował? Bo ja po przejściach to się boję trochę. Powiedzcie mi że małe
      miski, rozciągliwiec i brzydal, proszę. Bo póki co widzę tylko że ma kropeczki,
      nienawidzę kropeczek. I dużo bardziej podoba mi się Carnaval 1, oczywiście w
      tradycyjnej rozmiarówce, oby ich szlag :/
    • nessie-jp Re: GORTEKS 21.07.08, 00:00
      Mam dwa modele tej firmy (z jednego nawet kilka egzemplarzy). Jak dla mnie --
      ekstra, ale z jednym dużym ALE: to nie są staniki na lata. Dość szybko się
      rozciągają i myślę, że już wkrótce będę je podszywać.

Rekompensuje to niska cena
      • martvica Re: GORTEKS 21.07.08, 09:50
        A wielkość misek jest normalna? Masz porównanie z Gaią na przykład?
        Kurczę, mam jeden stanik zaokrąglający (a piersi naturalnie okrągłe, nie wiem
        czemu wszystko z nich stożki próbuje robić) i _żadnego_ zbierającego (a coś do
        dekoltów potrzebuję).
        Na razie i tak spłukana jestem, dopóki nie dostanę zwrotu kasy od e-lady...
        • nessie-jp Re: GORTEKS 21.07.08, 16:24
          Nie mam za bardzo porównania z Gaią... mam od nich tylko jedną Maddalenę i nie
          leży za dobrze (szpiczasta).

Moim zdaniem miski Gorteksu są na pewno większe, niż miski Feliny Conturelle o
          tym samym nominale.
          • martvica Re: GORTEKS 21.07.08, 16:43
            Maddalenę mierzyłam i leżała fatalnie, więc chyba ten model tak ma.
            A Felina nie wiem jaka jest miskowo, ehh :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka