violent_act_of_beauty Re: jak sie tego oduczyc? 18.05.08, 17:34 rety, ja też się gapię :) no ale nic na to nie poradzę :) nawet w filmach czy teledyskach wypatruję źle dobrane staniki, hehe :) Odpowiedz Link
ticon Re: jak sie tego oduczyc? 18.05.08, 21:08 Ja mam z tym problem przeogromny, bo pracuję w szkole. Staram sie zatem nie oglądać biustów uczennic pod katem ostanikowania (kto wie, jakie myśli mogą komu do łba strzelić), ale czasem opanować sie nie mogę. Zaś prawdziwe uzywanie mam na zebraniach i konsultacjach dla rodziców! Ostatnio nie mogłam się skupić na rozmowie z matką, bo biust jej zwisał do bioder, a zapięcie na szyi. Szaleństwo!!! I zaraziłam tym szaleństwem wszystkie panie, które ostanikowałam :) Odpowiedz Link
emcete Re: jak sie tego oduczyc? 22.05.08, 21:55 Pewnie się nie da oduczyć:> Cieszę się niezmiernie z tego wątku...hopla na punkcie staników mam od dawna, jeszcze sprzed uświadomienia. Ale odkąd wiem, co jest grane w stanikologii, gapię się na każdy biust (męskie też...) i w myślach ostanikowuję...załamać się można, ile kobiet nie ma o tym bladego pojęcia:/ I tak, jestem leZbijką, i wygląda na to, że nie wykraczam z tym poza normę:) Dzięki, dziewczyny:> Odpowiedz Link
iq133 Re: jak sie tego oduczyc? 23.05.08, 12:51 Całe szczęście, że tu zajrzałam, bo już zaczęłam myśleć, że jestem zboczona, a okazuje się, że nie, bo nie może być tak dużo zboczonych kobiet. Nawet czekając na czerwonym świetle obserwuję przechodzące kobiety i współczuję im, że tak się męczą w tych swoich niedopasowanych biustonoszach. Męczą jak męczą, w końcu kobieta potrafi wytrzymać bardzo wiele, ale jak fatalnie wyglądają. Zapięcie na karku, a biust na wysokości łokcia to właściwie powszechny widok. Do obserwowania dobre są ciemne okulary. Wtedy nikt nie powie, że przyglądamy się nachalnie. Odpowiedz Link
luliluli Re: jak sie tego oduczyc? 23.05.08, 13:45 zestaw szpiegowski:p należy kupić gazetę i wyciąć dwie dziury na oczy, potem można bezkarnie podglądać...:)))) Odpowiedz Link
morwen08 Re: jak sie tego oduczyc? 23.05.08, 15:34 Ciesze sie ze nie jestem jedyna... Wczoraj bylam na zakupach i dobrze ze mialam na nosie okulary sloneczne bo wzrok oscylowal mi na wysokosci biustow przechodzacych obok pan.. Wypatrzylam pare naprawde paskudnych przykladow niedobranych stanikow! No ale co sie dziwic bo w dwoch sklepach bielizniarskich w ktorych bylam nie bylo w ogole ani jednego stanika ponizej 75cm, a pojedyncze egzemplarze z miska D+ zaczynaly sie od 90 cm.. Masakra. Odpowiedz Link
madzioreck Re: jak sie tego oduczyc? 24.05.08, 12:44 Jejku, wy też, juz myślałam że mnie pokręciło bardziej niż wszystkich... W sklepie z butami młodziutka sprzedawczyni, na średnim biuście miała stanik dobrany ze wszystkimi możliwymi, błędami, tj. bułeczkami, zapięciem na karku itp. Miałam ochotę nią potrzasnąć i zawiązać jej ten biustonosz na kokardę :) Odpowiedz Link
m.arta.m Re: jak sie tego oduczyc? 26.05.08, 22:46 jeszcze trochę, a nabawię się gynefobii, bo zaczynam za wszelką cenę unikać patrzenia na biusty ;) jadę sobie pociągiem, a tu mnie ze wszystkich stron atakują biusty przeróżne, okrągłe i podłużne... niektóre nagannie źle ubrane, nad innymi się zastanawiam, czy przypadkiem nie są ostanikowane prawidłowo, no a jeśli dojdę do wniosku, że istnieje mozliwość właściwego ich odziania, to zaczynam zgadywać, jaki stanik się tam kryje ;) tak, krępuje mnie to ;) Odpowiedz Link
the_mariska Mnie dziś spotkało zjawisko odwrotne.. ;) 26.05.08, 23:18 Jadę sobie grzecznie windą w moim akademiku i zauważam, że dziewczyna stojąca obok mnie naprawdę bezczelnie i ostentacyjnie gapi się na mój biust. Szybkie rozeznanie w sytuacji: dekolt w normie, pierś na odpowiedniej wysokości, stanik mi raczej nie wyłazi spod bluzki, trzecia pierś jeszcze nie wyrosła, wniosek: to na pewno musi być ktoś z Lobby! Ale zanim zdążyłam zapytać, winda dojechała na zero i dziewnczyna oddaliła się w swoją stronę... ;) Dopiro teraz zrozumiałam, co muszą czuć te wszystkie kobiety które lustruję swoim spojrzeniem :) Odpowiedz Link
lukrecjabo Nie da się oduczyć, a na dodatek zaraża się innych 27.05.08, 05:45 Też chodzę, tak jak Wy, gapiąc się na biusty kobiet wszelakich. Zjawisko opisane dość szeroko wyżej, więc nie będę się powtarzać. Zaskoczył mnie jednak mąż, który swoją wiedzę stanikologiczną (siłą rzeczy nabytą) postanowił wykorzystać w pracy i pytał lepszych koleżanek w pracy, jaki rozmiar stanika noszą. Dobrze, że to jakieś zaprzyjaźnione dziewczyny były i nie zdzieliły go w łepetynkę:) Na trzy sztuki dwie już są w trakcie nawracania, trzecia nie uwierzyła, że 75B to nie rozmiar dla niej. Swoją drogą, dlaczego i mężczyźni mieliby nie uświadamiać?:) Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Nie da się oduczyć, a na dodatek zaraża się i 23.06.08, 16:10 Mój mąż też jest bliski ;) Odpowiedz Link
koza-1985 Re: jak sie tego oduczyc? 23.06.08, 14:16 teraz na szczęście lato w pełni i okulary słoneczne ratunkiem są dla takich ja my:)na egzaminie siedziałam na samej górze sali, 120 osób na sali w tym jakieś 70 kobiet , już wiem które trzeba uświadomić:) poszłam wczoraj na spacer z siostrą na bulwary wiślane( siostra świeżo nawrócona 32g ) upał ogromny mnóstwo wydekoltowanych i skąpo ubranych kobiet, w pewnym momencie siostra mówi do mnie: co wylewało jej się i miała buły nie?? i myślę sobie że mamy kolejną leZbijkę:) siostra ostatnio kupila coś co nie pasowało i zanim odesłała próbowała ostanikować koleżanki:) a najbardziej rozbroiła mnie tekstem : ja im tylko mówię to co ty mnie:) nie znam ich więc może już są na lobby :) Odpowiedz Link
charm Re: jak sie tego oduczyc? 23.06.08, 14:24 Przez weekend byłam na weselu - koszmar.... Wystające obwodu z tyłu nawet u młodych dziewczyn, i to nie z jakiś bluzek bez pleców, po prostu obwody prawie na szyi... A bardziej obdarzone przez naturę miały smętne okołołokciowe zwisy :( Od dawna nie udaje mi się tego oduczyć, nie wiem, czy wogóle jest to możliwe... Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: i mnie to dotknęło ;-) n/t 23.06.08, 17:47 Tak, tak lato w pełni i wszystkie bułki i bułeczki :/ niestety u większości kobiet widać. Właśnie stwierdziłam, że to mania jakaś...ale to nie moja wina,że kobiety nosza złe biustonosze a mi się to RZUCA w oczy... ;) Odpowiedz Link
m.arta.m Re: jak sie tego oduczyc? 23.06.08, 16:08 ostatnimi czsy mam fazę na wyszukiwanie bułek przypachowych i z moich obserwacji wynika, że one sa jednak odwrotnie proporcjonalne do wielkości biustu... Im bardziej małobiuściasta dziewczyna, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia wręcz czteropiersia Odpowiedz Link
daslicht Re: jak sie tego oduczyc? 23.06.08, 19:41 Ja się kręcę po ulicach Białegostoku, autobusach, przystankach i Galerii Białej i stwierdzam smutno, że 98% spotkanych kobiet ma źle dobrany stanik a 1% tak-sobie. Tragedia! A co do leZbijstwa, to tyle się na cycki na ulicach napatrzyłam, że czuję nieprzepartą potrzebę zawieszenia sobie plakatu z goła pania na drzwiach ;) Odpowiedz Link
marakuia Re: jak sie tego oduczyc? 23.06.08, 23:21 O rany nie jestem sama!!! Ostatnio koleżankę musiałam przepraszać i tlumaczyć dlaczego tak się przyglądam jej pokaźnym piersiom! W głowie sobie wyliczałam: fiszbiny odstają, wbijające się ramiączka, byłeczki, obwód pod szyją... Na szczęście sytuacja się wyjaśniła a dodatkowo koleżanka zainteresowała się tematem odpowiedniego rozmiaru...uff :) Zazwyczaj mam ochotę podejść i zapytać niektóre kobiety, czy nie miałyby ochoty pozbyć się wiecznego bólu karku i sprawic sobie w prazencie ładniejszych piersi :) I tak niekiedy ciężko mi przestać się patrzeć, w sezonie letnim ratują mnie ciemne okulary :) Odpowiedz Link
maja_sara Re: w drugą stronę 24.06.08, 00:39 Hmm, a z czymś odwrotnym się nie spotakłyście jeszcze? Idziecie sobie dziarsko ulicą, albo po centrum handlowym, a tu raz po raz w Wasz biust wpatruje się dziewczyna. Nie patrzy na strój, żeby podpatrzeć co modnego/fajnego macie na sobie, nie lustruje z góry na dół - jak to w zwyczaju mają faceci, oceniając obcą dziewczynę. Tylko wpatruje się centralnie w Wasz biust. Ja spotkam się z tym coraz częściej i ZA KAŻDYM RAZEM zastanawiam się, czy ona ocenia mój biust i dobrany stanik i czy właśnie zdała sobie sprawę, że jestem dobrze ostanikowana. I czy zaświta jej w głowie taka sama myśl jak i mnie "a może czyta Lobby Biuścistych, może podejśc do niej?" Macie tak? Odpowiedz Link
magdusia78 Re: w drugą stronę 24.06.08, 00:51 Nie wiem, czy to ten rodzaj rozpoznania, ale dziś siedziałam w metrze vis a vis dziewczyny w żółtej bluzeczce, która była zdecydowanie dobrze ostanikowana. pozdrawiam. A nóż czyta LB :) Jednocześnie tym samym metrem jechała młoda dziewczyna bez stanika w bluzce z tzw. odcięciem pod biustem, tyle, że w jej przypadku to "pod" wyszło "nad". Wygladało to co nieco przygnebiająco. No i nie dość, ze gapię się regularnie, to jeszcze najchętniej bym takim skrajnie żle ostanikowanym coś powiedziała, ale to chyba nie byłoby najtaktowniejsze z zachowań. Odpowiedz Link
charm Re: w drugą stronę 24.06.08, 11:37 Ja się spotkałam w sklepie z sukienkami gdy kupowałam sukienkę... "ale pani ma ładny stanik - tak ładnie trzyma, biust jest wysoko, a ten hafcik, śliczny..." (miałam na sobie cieliste tango i ażurową szydełkową bluzeczkę ;) Odpowiedz Link
szamsun.ka Re: w drugą stronę 30.06.08, 21:52 ja oczywiście też "przeświatlam", ale jakoś bez emocji, ot, spoglądam sobie i konstatuje, że kolejny biust źle odziany... problem pojawia się gdy zobaczę biuściastą dobrze ostanikowaną (w zeszłym tygodniu widziałam AŻ jedną..)- z trudem się hamuję, żeby nie zaczepić i nie zapytać jaki ma nick na lobby :p. Odpowiedz Link
the_mariska Re: w drugą stronę 30.06.08, 22:54 Hehehe, wyobraź sobie że ostatnio zauważyłam że pani w dziekanacie na moim wydziale ma naprawdę świetnie dobrany stanik. W ostatniej chwili powstrzymałam się przed pytaniem jej o to, zwłaszcza że moja przyszłość na uczelni zależała po części od niej... ;) Odpowiedz Link
aga.kai Re: jak sie tego oduczyc? 24.06.08, 10:42 Ja się na Bardzo Ważnym Egzaminie wgapiałam w plecy dziewczyny siedzacej przede mną i jej niemiłosiernie podjeżdżajace w górę zapięcie od stanika. Obsesja... Odpowiedz Link
ocisza Re: jak sie tego oduczyc? 24.06.08, 11:02 Mam ten sam problem. Plus gapienie się na własny biust w nowym staniku w mijanych witrynach sklepowych. Trochę już czasem głupio, bo jak oceniam obce babeczki na ulicy, to co najwyżej pomyślą sobie, że pomylona jakaś jestem. Ale ja łapię się na tym, że koleżanki z pracy też oglądam. I to jest już krępujące, jak się na tym złapię. Ale to odruch... Odpowiedz Link
magda.filipowska mam to samo! 29.06.08, 12:57 rozumiem Cię doskonale bo zachowuję się podobnie, mimo że od niedawna jestem uświadomiona no i ciągle nie znalazłam dobrego stanika, to łażę po mieście i patrzę jakie staniki mają kobiety :D patrzę też zawsze na plecy, czy im stanik nie podjeżdża (w 98% ;podjeżdża!) itp. przekleństwo! Odpowiedz Link
lampeczka111 Re: jak sie tego oduczyc? 30.06.08, 12:43 To już chyba norma że po uświadomieniu wzrok samoczynnie leci w kierunku innych biustó. Ja jestem juz zaledwie 3 tygodnia - ale już zaczełam wpatrywac sie w biusty. Na razie udaje mi się to jeszcze jakoś opanowac- ale się pogarsza. jestem z wami. Odpowiedz Link
zosiaania Re: jak sie tego oduczyc? 30.06.08, 15:59 Jako regularna bywalczyni basenu właśnie tam obserwuję sobie nabiustne odzienie. Czasem aż człowieka ściska, jak młode (albo i nie) dziewczę pakuje pierś do czegoś, co jej okrywa 1/4 ewentualnie 1/3 piersi, a reszta jakoś smętnie i dziwnie wylewa się z każdej możliwej strony:-( Odpowiedz Link
roza_am Re: jak sie tego oduczyc? 01.07.08, 13:12 A ja oglądając relacje z Wimbledonu obserwuję biusty pań na trybunach. Te dobrze ostanikowane należą do rzadkości. A to przecież Londyn. Odpowiedz Link
armyofme Re: jak sie tego oduczyc? 01.07.08, 15:54 Ja już maniakalnie patrzę na biusty :D Nawet mój mąż ostatnio w aptece: o matko, jak ona ma źle dobrany stanik, wychodzimy stąd :))) Problem w tym że tu gdzie mieszkam ( Irlandia) kobiety mają bardzo! duże biusty i kompletnie źle dobrane staniki, a na każdym kroku mają Panache, Freye i inne cuda! Wczoraj na stanikowych zakupach słysząc babkę w sklepie która pytała o 38 B zaczęłam pod nosem do niej gadać, do tego po polsku -jak Ty masz 38 B to ja mam 120 A :D Dobrze że mnie nie rozumiała a może szkoda :))) Odpowiedz Link