Dodaj do ulubionych

rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:)

25.03.08, 20:33
przede wszystkim chcialam sie przywitac. jestem nową "nawroconą":)
a zaczelo sie wszystko od artykulu w WO. jak dzis sie przekonalam, nie tylko ja:)
otoz bylam dzis w sklepie w poszukiwaniu nowego stanika (moj "nowy" rozmiar to 70F lub 70G - wczesniej jakies 80C lub nawet B (!!!) - nawiasem mowiac tak cos czulam, ze z tymi stanikami jest cos nie tak...), pytam sie o swoj rozmiar (o dziwo, jakies sztuki sa! hurra!) i slysze, jak 2 panie rozmawiaja z ekspedientka... ze wiekszosc kobiet nie umie dobierac stanikow, ze jest zapotrzebowanie na duze rozmiary i one moga przyniesc poradnik, jak dobrze dobrac stanik, taki, aby zawiesic na sciane, bo ten, ktory wisi, jest zly - jak sie domyslam, chodzilo tu o slynna piersiowke:)
przymierzam moj stanik, okazuje sie idealny - decyzja: biore. pani przy kasie mowi, ze ostatnio klientki pytaja sie tylko o duze miski + maly rozmiar, wiec zamowi wlasnie takie staniki z Frey'i:)
tak wiec jest jakas szansa na rozszerzenie asortymentu w sklepach... dzieki temu forum, a takze artykule (zrobil swoje)dziewczyny zaczynaja zdawac sobie sprawe z tego wszystkiego, o czym piszecie... jest popyt, to i, miejmy nadzieje, bedzie podaz:)
i chcialam Wam bardzo podziekowac i sie dolaczam do lobby:)

jesli chcecie, napiszcie, podam adres sklepu (Wroclaw). nie chce przedwczesnie robic reklamy. poczekamy, zobaczymy:)

nawrocona
Obserwuj wątek
    • wild_orchid powiedz gdzie to tak dobrze? 25.03.08, 20:37
      Sa Wroclawianki na forum, chetnie pojda pod wskazany adres :)))
      • anatema1 Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 25.03.08, 20:48
        Gorseteria w centrum handlowym Borek Carrefour
        asortyment to glownie staniki firmy Samanta (i taki kupilam) i Corin. no ale
        pani obiecala sprowadzic ta nasza Freye.

idzcie i lobbujcie!!:))ja rowniez bede;)

MY CHCEMY STANIKOW!
        • slim.fast Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 25.03.08, 20:53
          Jutro polecę! Jak wpadnę i spytam o 65K lub 70JJ/ 70J to może szybciej te Freye
          sprowadzi? ;-))) I może inne brytyjczyki też...?
        • babazgaga Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 25.03.08, 21:01
          Hip hip hurrra!!!!!!!
          Nawet jeśli ceny będą z kosmosu, to przynajmniej będzie można pomierzyć:)
        • bathilda Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 25.03.08, 21:06
          anatema1, ale wiesz, że wątku rozmiarowym dziewczyny podają brytyjską
          rozmiarówkę a Samanta ma kontynentalną, która jest mniejsza. 70G Samanty to 70F
          brytyjskie (bo w UK jest D-DD-E-F-FF-G a po polsku D-E-F-G).
        • kruszyzna Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 26.03.08, 16:22
          Złota kobieta! Dać jej wódki! :) wreszcie będzie można zobaczyć staniki na żywo i zamówić w internecie :)
        • ciemnogrodzianka Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 27.03.08, 06:27
          Bede sie musiala po wyplacie wybrac. Kiedys dawno tam zagladalam ale mieli drogo
          i male rozmiary (chyba bylam wtedy na etapie obwodow 80-85). Freye chetnie
          poogladam
        • stokrottka2 Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 28.03.08, 17:50
          no proszę! więc we Wrocławiu też się coś zmienia. Akurat wybierałam
          się na weekendzie do Carrefoura, może też podej i zapytam o duże
          rozmiary :-) najlepiej z Frei :-)
          • semele2 Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 28.03.08, 17:57
            Tylko Freyę mają. A zaczynam mieć straszne podejrzenie, że tylko Arabelkę, która
            leży mi fatalnie. Nic to, powtarzam sobie, że mam nietypowy rozmiar i dlatego
            jeszcze do mnie nie zadzwonili, że mój śliczny, nowy staniczek już na mnie czeka...
        • stokrottka2 Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 30.03.08, 21:14
          byłam wczoraj w wyżej wspomnianej Gorseterii i pani potwierdziła, że
          jest już zamówiona cała nowa kolekcja Frei, za ok. 2 tyg. powinna
          być :-)
          • slim.fast Re: powiedz gdzie to tak dobrze? 30.03.08, 21:19
            stokrottka2 napisała:

> byłam wczoraj w wyżej wspomnianej Gorseterii i pani potwierdziła, że
            > jest już zamówiona cała nowa kolekcja Frei, za ok. 2 tyg. powinna
            > być :-)

Oooooooo, to ja sobie grzecznie poczekam, zamiast szarpac się z zagranicznymi
            zakupami ;)))))))))
    • semele2 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 25.03.08, 22:18
      LOOOOOOOL!

Tak między 11 a 12 w południe? To mnie widziałaś :D. Wraz z koleżanką, która
      mnie tu ściągnęła. Świat jest maleńki.
      • plecha1 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 25.03.08, 22:25
        Oj tak, malutki! W sklepie widziałam podczas tej wizyty tylko trzy osoby poza nami i akurat jedna z nich okazała się być lobbystką :-)
      • anatema1 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 25.03.08, 22:43
        semele2 napisała:

> LOOOOOOOL!
        >
        > Tak między 11 a 12 w południe? To mnie widziałaś :D. Wraz z koleżanką, która
        > mnie tu ściągnęła. Świat jest maleńki.

tak, tak, dokladnie!! miedzy jedenasta a dwunasta w poludnie :D:D:D:D:D hahaha:)
        rozwazalam wtracenie sie do tej rozmowy;) ale jednak niesmialosc wziela gore:)
        ale tak myslalam, ze moze to ktos z forum:) pozdrawiam.
    • anhes Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 25.03.08, 22:43
      ja dzis w prowincjonalnym pięćdziesięciotysięcznym miasteczku pytam
      z lekką ironią panią w bieliżniaku czy ma coś w rozmiarze 70F a pani
      mi na to że ma NAWET 70G ;-)
      • abere8 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 26.03.08, 08:53
        A ja w stolicy kraju, w nowootwartym przepieknym butiku firmowym Bendon/Elle
        Macpherson/Fayreform znalazlam 1 (slownie: jeden) stanik w rozmiarze 30F i jeden
        30E. W przymierzalni, olbrzymiej i wygodnej jak marzenie, wisi specjalna miarka
        do okreslania rozmiaru stanika. No to sie zmierzylam, co mi szkodzi. Wyszlo
        mi... tak tak, dobrze zgadlyscie, 75B! Juppi, jestem super standartowa! :-/ Ale
        podalam ekspedientce swoje namiary i maja dzwonic, jesli wiecej tych 30F
        dostana, bo akurat ten model w tym kolorze mi sie nie podobal.
        • wild_orchid Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 26.03.08, 16:37
          A gdzie w stolicy taki butik? Pytam, bo mam ochote na Fayreform :)
          • abere8 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 26.03.08, 19:41
            A nie, to nie w Polsce, a w Nowej Zelandii. Co jest jeszcze gorsze, bo Fayreform
            to zdaje sie australijska firma, a Australia to przeciez stad o rzut kamieniem :-)
            • wild_orchid Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 26.03.08, 20:39
              Eh,
              a juz mialam nadzieje....ze moze przymierze to czy owo.No do
              N.Zelandii na przymiarki nie pojade.Co to to nie...
    • agafka88 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 26.03.08, 09:49
      Dziś mi się nawet śniło, że byłam sobie z koleżanką na zakupach, wchodzimy do sieciowego sklepu z bielizną, a tam same śliczne brytyjczyki w pełnej rozmiarówce :) ile się przez ten sen namierzyłam, ehh, szkoda że realnie nie mam takej okazji...
      • gosiaplock28 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 12:18
        Ha, ja tez optymistycznie patrze od wczoraj... Mam 2 wesela w kwietniu i w maju, zaczelam szukac sukienki. Weszlam do sklepu a tu pani do mnie ( na moje pytanie " macie 46?") " prosze pani, pani to najwyzej 42, jak bedzie trzeba to 44 ale w pasie zwezimy na zamowienie i za darmo" Zatkalo mnie... tym bardziej, ze dziewczyna byla okolo 28 lat, powiedziala ze musze dobrac inny stanik z wieksza miseczka i ze moze pomoc! Szczena mi opadla i turlala sie po podlodze.... :) Ja odpowiedzialam ze czekam na nowy staniczek, a ona na to, ze jak chce to moge wejsc na Lobby Biusciastych! Ona je zna bo jest z kolei na małobiusciastych! No i sie rozgadalysmy... Jutro lece po paczuszke z peachfield ( 360 zł, maz mnie zabije...) a w sobote po sukienkę :) Pzdr
        M.
        • victoria08 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 13:39
          no szok. mily. ja tez tak chcę!!!:)))
          • vasylkova Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 14:09
            powinnysmy jakies znaczki nosic ;) zeby sie rozpoznawac na ulcy :)))
            • wild_orchid Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 16:38
              vasylkova napisała:

> powinnysmy jakies znaczki nosic ;) zeby sie rozpoznawac na
              ulcy :)))

Niezly pomysl!!!! Moze oglosimy konkurs na znaczek rozpoznawczy
              Lobby?
              • agafka88 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 17:46
                aż mi się zamarzyło :) znaczki rozpoznawcze, biuściaste długopisy i notesiki, oraz smycze na telefon, z chęcią bym kupiła :) no i pewnie kiedys te rzeczy będą do kupienia, kiedy piersiówka będzie wisieć w większości sklepów z bielizną
              • kotwtrampkach Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 28.03.08, 10:37
                mnie się podoba pomysł! Tyle osób nosi torby/notesy.długopisy z logo np avonu..
                Ja bym wolała biuściaste!
                To chyba do założycielek, sposób na kasę też dobry :-D
                • truscaveczka Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 28.03.08, 12:10
                  Śmiechem-żartem, ale np. Klub Matek Wyrodnych ma znaczki ('badge'), z logo
                  takim, jak na forum - forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34708
                  Dziewczyny sprzedawały je po 5 zł - zebrały ładna kwotę dla śp. Ewci, naszej
                  podopiecznej z mukowiscydozą.
                  Te znaczki to fajny pomysł :)
                  • agafka88 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 28.03.08, 15:58
                    nawet na allegro znalazłam coś takiego:
                    tiny.pl/4jhw
                    1,5 za sztukę, myślę, że przy większej ilości dałoby się utargować. Z chęcią bym taki znaczek nosiła :)
                    • vasylkova Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 28.03.08, 21:33
                      a gdyby tak wymyslic cos, co kazda moze sobie samodzielnie zrobic w domu - np. ósemka z rozowej wstazeczki?
      • ptaszyna12 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 29.03.08, 09:20
        Cholera, też mi się dziś śniło mierzenie staników. Było dużo więcej rozmiarów w
        sklepie ale mojego niestety wciąż nie :(
    • rmagdalenka Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 13:49
      Ja tez spotkalam sie ze skutkami dzialalnosci forum w realu. W
      czoraj weszlam do sklepu z bielizna i pytam sie o 70F powinnam
      prosic o 65G ale to 40tys miasteczko i nie oczekiwalam cudow.
      Oczywiscie nie bylo, skelpowa chciala mnie sklonic do mierzenia 80
      Standard ale nie nalegala z byt mocno.

Stwierdzila tez z lekkim niezadowoleniem, ze teraz jest dziwna
      tedencja aby nosic ciasne obwody i duze miseczki.

Dzieki Wam dziewczyny pomalu i z oporami Wasz kaganek wiedzy
      stanikowej dociera do ludu.

Magda
      • mada.d.n Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 16:59
        bardzo świeża sytuacja, sprzed pół godz -ale nie mogłam się powstrzymać :)
        weszłam do sklepu odzieżowego, gdzie mają wszystko -od bielizny, bo kiecki
        wieczorowe, tak po drodze (szukam butów na wesele hihi) przy stoisku z bielizną
        pan koło 50tki rozmawiał z ekspedientką (nie byłam przy tym od początku, jak się
        okazało, jego żona akurat przymierzała staniki); pan mówi, że jakiś czas temu w
        WO była artykuł na temat braku rozmiarówki w stanikach, że dziewczyny narzekały
        itp. ekspedientka z zainteresowaniem, że niestety nie czytała, ale coś już chyba
        słyszała, że jest opis jak dobierać staniki itp. w życiu wcześniej mi sie nie
        zdarzyło włączyć do takiej rozmowy, ale jakoś się przełamałam, pani mówi, że
        mają staniki nawet do G(!) i obwody do 70! (masakra, ale nie chciałam być
        bezczelna i nie skomentowałam) i postanowiłam, ze przy najbliższej okazji
        podrzucę tej pani piersiówkę, może coś więcej się dowie :) może chociaż ktoś się
        nauczy :)

czas mija...
        Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
        jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
        • bruxelka11 Re: znaczki:) 27.03.08, 17:14
          Ja tez bym chciała nosić znaczek! np taka broszkę co by wyglądała
          jak logo lobby (na stanikomanii jest) :))
          I foremki do ciastek w kształcie staników bym chciała...Ech nie na
          temat to co piszę! ale nie mogę się powstrzymać! :)))
          • wild_orchid Re: znaczki:) 27.03.08, 17:18
            bruxelka11 napisała:

> I foremki do ciastek w kształcie staników bym chciała...Ech nie na
            > temat to co piszę! ale nie mogę się powstrzymać! :)))

Z
            foremka to latwo-robisz 2 babki, ukladasz obok siebie i juz masz
            stanik strapless :)
            • limonka_01 broszki 27.03.08, 18:36
              w kształcie staniczka
              www.monalisasklep.pl/product/id/457,broszka-biustonosz?SHOPSID=a683ac8b5c8dcfef4c209445e39431aa
              lub gorsetu
              www.kobieca.eu/broszka-gorset-p-592.html?osCsid=6f17b670b1f0320cd4e29b1900726243
          • kasiamat00 Foremki :) 27.03.08, 18:09
            stanikomania.blox.pl/2007/05/Upiecz-sobie-stanik.html
        • keltoi Ja też postanowiłam. 29.03.08, 11:34
          > postanowiłam, ze przy najbliższej okazji
          > podrzucę tej pani piersiówkę, może coś więcej się dowie :)
          > może chociaż ktoś się nauczy :)

Wydrukuję więcej Piersiówek i będę je roznosić po sklepach w Łodzi, jak tylko wrócę do kraju... a może ktoś już o tym myśli? ;)

Bo moim zdaniem to bardzo dobry pomysł, niech sobie sprzedawcy popatrzą, jak świat _naprawdę_ wygląda... I zastanowią się, jak krzywdzą swoje klientki. Nawet na dwa sposoby.
    • khumbamelala Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 27.03.08, 18:02
      ha ha :) natomiast ja, będąc dziś w Avocado na Brackiej spotkałam
      się z taką sytuacją: wpada Pani do sklepu i mówi do sprzedawczyni,
      że ją właśnie córka nawróciła i się okazało, że ona całe życie zły
      stanik nosiła no więc przyszła po coś właściwego. i juz po chwili z
      naręczem staników siedziała w przymierzalni :) moja pierwsza myśl -
      LOBBY DZIAŁA! :)
      • aksamitka0 Re: rozmowa w sklepie - powiało optymizmem:) 28.03.08, 15:40
        Działa działa LOBBY, ja nawet moja mamuske namowilam na nowy staniczek. Oczywiscie nie chciala bo ona ma swoje ulubione 80D i koniec, na szczescie po 3 miesiacach meczenia dala sie zmierzyc :-) i od swiat ma swoj pierwszy biustonosik 70F i ciagle mowi, ze tylko w tym chodzi i ostatnio sama powiedziala, zeby jej kupic takich tylko w innych kolorach :-).

PS. Czytam juz bardzo dlugo, ale to moj pierwszy post wiec witam wszystkich :-) "nawrocona 70E"
    • wild_orchid mniej optymistycznie 28.03.08, 20:42
      W Magnolii w sklepie Lejaby-
      jeden stanik 80G podobny do tego
      www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?
      products_id=2686 sprawil, ze smialam sie na glos z tego co widzialam
      w lustrze-piersi zamienily sie w splaszczone kule, nieco uniesione
      ku gorze i rozepchniete na boki :(
      Mierzylam tez staniki Barbara. Podobal mi sie taki
      www.loliebelle.com/barbara-shorty-trianon-p-1694.html
      ale jakos nie tak sie czulam..niby dobry, a cos w nim bylo nie tak.
      I 2 inne czarne.
      Ktos zna ta Barbare?
      • myszencja6 Wild Orchid 28.03.08, 22:13
        jaki stanik ten wrzosowy co masz na swoim zdjęciu? ten z prawej strony, rzecz jasna;-)
        • the_mariska to legendarny Masquerade Antoinette :) n/t 28.03.08, 22:19

• wild_orchid Re: Wild Orchid 28.03.08, 22:19
          Mowisz o zdjeciu w sygnaturce?
          To Masquerade Antoinette opisana przez Kasice na Stanikomanii
          zdjecie tez tutaj:
          www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MQ-4361&mci=&size=&colour=&image=r500377-p547478-style

cudo nad cudami-moj najlepszy stanik.
          • myszencja6 Re: Wild Orchid 28.03.08, 22:28
            oj, nie wiedziałam, że to jakaś 'sława';-)
            Muszę go wytropić, zapytałam bo kolor mi się spodobał:-)
            • the_mariska Re: Wild Orchid 28.03.08, 22:32
              Sława w tym sensie, że 3/4 wątku Masquerade jest o tym staniku właśnie, a
              wszystkie właścicielki strasznie go sobie chwalą :) Niestety sama nie posiadam,
              więc się nie wypowiem ;)
            • wild_orchid Slawa,bo stanik robi cudo nawet z nalesnikow 28.03.08, 22:35
              takich jak moje :)Dobrze podnosi, zbiera i jabluszkuje. Tylko uwaga
              na obwod-nie jest zbyt rozciagliwy.na moje 83/112 kupilam 80G i jest
              idealny.
              Na szczescie nie jest?byl trudny do zdobycia u nas, w naszych
              sklepach a i za woda jest obecny.
              • monika3411 Re: Slawa,bo stanik robi cudo nawet z nalesnikow 29.03.08, 09:31
                Naprawdę jest rewelacyjny? Bardzo jest ładniutki, tylko trochę mnie
                przeraża ta odsłonięta góra (całe życie w pancerzach po szyję...). A
                że wymiary mamy bardzo podobne (ja mam 80-82/112), więc pytam
                Ciebie :-) Pozdrawiam.
                • wild_orchid Re: Slawa,bo stanik robi cudo nawet z nalesnikow 29.03.08, 11:48
                  Naprawde rewelacja.Moge ci na priv zdjecie wyslac.
                  Kupilam 80G, bo dziewczyny mowily, ze on raczej scisliwiec jest.I to
                  byl strzal w 10.
    • plecha1 Wrocław, NOT 29.03.08, 14:58
      Byłam dzisiaj ostanikować mamę, żeby przestała nosić to upiorne 80B. Mamuś szuka jakichś bluzeczek i nagle słyszę rozmowę. Młoda dziewczyna tłumaczy ekspedientce, że nosi 65 i nawet 60 istnieją, tylko sprowadza się je z Wielkiej Brytanii. Podeszłam, uśmiechnęłam się i oznajmiłam, że ja też noszę 65. Panie zrobiły wielkie oczy, stwierdziły, że pojawiła się nowa grupa klientek i wypadałoby pomyśleć, co tu zrobić, żeby została uwzględniona w asortymencie. Ciekawe czy znowu minęłam się w sklepie z jakąś lobbystką :-)

Po kilku minutach z kolei, gdy mama już mierzyła staniki, weszła pani, która stwierdziła, że zawsze nosiła obwód 85, ale chciałaby spróbować 80 i większą miskę.

Wygląda na to, że ukazanie się artykułu w WO oraz wystąpienie dziewczyn w DD TVN przynosi niesamowite efekty. Co wejdę do większego sklepu z bielizną, natykam się na sygnały, że to co robimy zatacza coraz szersze kręgi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka