Dodaj do ulubionych

Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!!-

09.04.08, 16:44
dziewczyny, poniewaz nikt nie odpowiada w wątku Panachowym proszę o
szybką poradę: w jaki rozmiar tych stanikow celowac przy 81/106 9mam
Freye:pollyanne 32G-juz za mała i millie 32GG - za duża)
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 17:29
      Mam niemal twoje wymiary 81/104 i Tango plunge apricot 32GG jest na mnie dobre.
    • lowca.stanikow Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 17:33
      mam podobne wymiary, kupowałabym Pollyannę 32GG (więc tu się
      zgadzamy) i Tango plunge apricota też 32GG, choć jak taki
      rozciągliwiec to może nawet 30 z przeliczonymi miseczkami? ale to
      chyba już byłaby przesada... a kup 32GG najwyżej zrobisz zakładkę
      albo podszyjesz :)
      z harmony nie pomogę...
      • magda-fl Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 18:25
        lowca.stanikow napisała:

> mam podobne wymiary, kupowałabym Pollyannę 32GG (więc tu się
        > zgadzamy) i Tango plunge apricota też 32GG, choć jak taki
        > rozciągliwiec to może nawet 30 z przeliczonymi miseczkami? ale to
        > chyba już byłaby przesada... a kup 32GG najwyżej zrobisz zakładkę
        > albo podszyjesz :)
        > z harmony nie pomogę...
        Też się zastanawiałam czy brać 32GG czy 30HH chyba by to było, ale koniec końców
        zdecydowałam się na Lily Plunge, bo ładniejsza :D

A Ty Tango Plunge masz czy tylko mierzyłaś?

Z Harmony mimo iż nie miałam, też obstawiałabym 32GG, bo i ktoś w wątku
        Panachowym, o podobnych wymiarach, miał ten rozmiar i pasował, i mi samej wydaje
        się, że powinien być ok.
        • ganbaja Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 18:41
          magda-fl napisała:

> Z Harmony mimo iż nie miałam, też obstawiałabym 32GG, bo i ktoś w wątku
          > Panachowym, o podobnych wymiarach, miał ten rozmiar i pasował, i mi samej wydaj
          > e
          > się, że powinien być ok.

No nie wiem. Mam 82 pod biustem i najlepszy był 65. Tylko miseczki wtedy sie
          fatalnie układają :-(
          70 tka była za luźna w obwodzie.
          • mamamisia74 Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 19:13
            Czyli harmony jest takim rozciągliwecm? Nie brać 32GG?
            • ganbaja Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 10.04.08, 09:29
              Rozciągliwiec makabryczny. 70 mogłam sobie odciągnąć i strzelić w plecy.
              Piszę o tym niebieskim, może inne kolory są mniej rozciągliwe.
        • lowca.stanikow mam tango plunge 09.04.08, 18:59
          ale 34FF, rozciągnięty, więc na razie podszyty a przy wolnej gotówce
          będzie wymianiony na 32GG
          ale miski ok! i ładnie leżał, póki się nie naciągnął...
    • lowca.stanikow to już jest nas trzy 09.04.08, 17:34
      z tymi wymiarami :)
      • jaagna Re: to już jest nas trzy 09.04.08, 17:42
        mamamisia, nie dubluj zakupów! Jak nam się znudzą nasze staniki to możemy się powymieniać! Choćby tak na tydzień... ;-)
        • lowca.stanikow Re: to już jest nas trzy 09.04.08, 17:48
          mam prawie nie używaną Freye Dolly 70GG, nasze wymiary pasują, ale
          jest na mnie lekko niekompatybilna, będzie lepsza dla Freyowców-
          Arabelkowców, na co się chcecie wymienić? :)
          • mamamisia74 Re: to już jest nas trzy 09.04.08, 18:05
            a jaka jest ta dolly? możesz wysłac fotkę na smyk03@interia.pl?
            • lowca.stanikow dolly 09.04.08, 19:02
              właśnie do mnie przyszła z allegro, popatrz sobie tutaj:
              www.allegro.pl/item336651785__freya_dolly_rewelacyjny_stanik_32gg_70gg.html
        • mamamisia74 Re: to już jest nas trzy 09.04.08, 18:07
          wymiana fajna sprawa :), ale nareszcie znalazłam kobitki z takim samym wymiarem,
          możemy w takim razie przekazywac sobie info o naszych nabytkach. Jaagna, Ty
          kupiłaś tą fuksjową elizę?Jaki rozmiar, z miską do G, przezroczystą, czy już ta
          pełniejszą?
          • magda-fl już cztery :D 09.04.08, 18:21
            Zgłasza się i czwarta, która co prawda ani Harmony ani Tango Plunge jeszcze nie
            miała, ale się zasadza i jak się okaże, że Panachowe Lily mi spasuje, to kto
            wie, czy sobie Harmony Petrol na lato nie sprawię.
            A co do wymiarów to podobnie 81/106-108 i Rio 32G zaczęło już bułkować :( Z
            Lilly zamówiłam 32GG i 34G, zobaczymy, co będzie lepsze.
            • ganbaja Re: już cztery :D 09.04.08, 18:43
              Mam 82/106-108 i noszę 32GG.
              Mam nadzieję, że to koniec migracji bo nagle piękne staniki do G zrobiły się
              pancernikami nadającymi się wyłącznie do robótek ręcznych :-/

Teraz mam Rio 32GG.
              • fortunata0 Re: ja piąta:) 09.04.08, 19:52
                Ja mam 80/106 i noszę Rio 32GG (ale Rio ma większe miski więc inne
                staniki kupuję na 32H).Mam Lilly Pananche i 70H jest ok, choć
                podejrzewam, że miska ciut większa też byłaby dobra.

Po czytaniu forum na 75 nawet nie patrzę, choć krew mnie zalewa jak
                produkują ładne staniki tylko do G albo do tych powyżej G dają
                wzmocnienie np. 3 haftki...
                • mamamisia74 Re: ja piąta:) 09.04.08, 19:55
                  fortunata0 napisała:

> Ja mam 80/106 i noszę Rio 32GG (ale Rio ma większe miski więc inne
                  > staniki kupuję na 32H).Mam Lilly Pananche i 70H jest ok, choć
                  > podejrzewam, że miska ciut większa też byłaby dobra.
                  >
                  > Po czytaniu forum na 75 nawet nie patrzę, choć krew mnie zalewa jak
                  > produkują ładne staniki tylko do G albo do tych powyżej G dają
                  > wzmocnienie np. 3 haftki...

Ja tez nie patrzę na 75, ale teraz robie 1 wyjątek dla karmelowej pollyanny z
                  miseczka G ( i będzie plunge , a nie zabudowany balkonik z 3 haftkami :) )
              • magda-fl Re: już cztery :D 09.04.08, 20:51
                ganbaja napisała:

> Mam 82/106-108 i noszę 32GG.
                > Mam nadzieję, że to koniec migracji bo nagle piękne staniki do G zrobiły się
                > pancernikami nadającymi się wyłącznie do robótek ręcznych :-/
                >
                > Teraz mam Rio 32GG.
                Też mam cichą nadzieję na koniec migracji, ale chcieć to sobie mogę, a
                rzeczywistość może być inna...
                Ja Rio już nie chcę, bo jest za wysoko zabudowane pomiędzy piersiami i mi
                mikro-siniaczki robi, chamciuch jeden. Na razie przerzucam się na plunge,
                kupiłam już Inferno, teraz czekam na Lilly. I jak się z Panache polubię, to
                następne może będzie Harmony.

• jaagna Re: to już jest nas trzy 09.04.08, 18:53
            Mam fuksjową Elizę 34FF i czarną 32GG. I fuksjowa ma ZA MAŁE miseczki, lepsza byłaby 34G. Czarna 32GG miski ma w porządku, tylko obwód ciasny.
    • lirio Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 17:46
      Ja przy takich wymiarach noszę 32H - tango plunge.
      • lirio Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 17:49
        A harmony sugeruję obwód 30 i przeliczyć miski.
        • elayne_trakand Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 19:55
          Popieram :)
          Tango plunge 30H co prawda jeszcze do mnie nie dotarł, więc porównać nie mogę
          ale harmony petrol mam 32G i 30H i potwierdzam, że to rozciągliwiec

Długo tez miałam takie wymiary ale schudłam i oba poleciały
          • magda-fl Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 20:52
            elayne_trakand napisała:

> Popieram :)
            > Tango plunge 30H co prawda jeszcze do mnie nie dotarł, więc porównać nie mogę
            > ale harmony petrol mam 32G i 30H i potwierdzam, że to rozciągliwiec
            >
            > Długo tez miałam takie wymiary ale schudłam i oba poleciały
            No proszę, dobrze wiedzieć, że i Harmony to rozciągliwiec. Czytałam wątek
            Panachowy i nie zauważyłam, żeby tam ktoś o tym wspominał. Dobrze, że go nie
            kliknęłam.
            • elayne_trakand Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 22:27
              Nie wiem czy wszystkie Harmony ale petrol na pewno, już w paru miejscach o tym
              czytałam
    • wojkam5 Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 17:46
      tango 34G u mnie robiło bułeczki (wymiary 78/106) - wiem za duży obwod mialam
      ale przeliczając wychodzi 32H czyli ja powinnam celować w 32 HH. a na harmony
      czekam własnie - to podobno dużomiseczkowiec więc zamówiłam 32H. dam znać jak
      przyjdzie
      • mauzonka Moje Tango Plunge było podle rozciągliwe 09.04.08, 19:38
        Miałam Tango Plunge apricot 32G przy wymiarach 78/102. Było obrzydliwie rozciagliwie - nie mam dużo tłuszczu, więc nie miało na czym się zatrzymać, dlatego niemiłosiernie podjeżdżało. Miski o rozmiar za małe. Teraz bym wzięła 30HH (bo tango floral plunge 30H był za mały). Apricot było do tego stopnia rozciagliwe że oddałam 67-letniej cioci, która ma pod biustem 92cm - nosi z króciutką przedłużką i jest dobre.
    • iw1978 Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 20:36
      Następna o zbliżonych wymiarach się melduje (84/106). Tango plunge posiadam w wersjach - czarna 70FF i biała 65GG oraz apricot 70G. Ostatni to świeży w miarę nabytek i jest na styk, więc polecam 70GG, jeśli biust masz jeszcze migrujący. Ja najbardziej kocham obie 70, choć mniejszej już nie noszę. 65 mimo że odwód da się znieść, po kilku godzinach zaczyna mnie uwierać pod pachami. Z freyowych mam arabelkę 65G tzn tak jakbym jej nie miała bo też się robi ciasna :(.
      • fortunata0 Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 22:24
        iw1978 napisała:

> Następna o zbliżonych wymiarach się melduje (84/106). Tango plunge
        posiadam w w
        > ersjach - czarna 70FF i biała 65GG oraz apricot 70G.

Iw1978 chyba się pomyliłaś albo nosisz za małe staniki. Przecież w
        tabeli brytyjskiej 106 w biuście to przy obwodzie 70 wypada jak nic
        miseczka H.. no chyba ,że te staniki mają jakieś zwięksozne
        miseczki.
        • elayne_trakand Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 09.04.08, 22:36
          Ja przy 108/81 nosiłam 32G lub 32GG(tangoII)i mimo moich wielkich nadziei nawet
          dziewczyny w galerii stwierdziły, że rozmiar dobry i bułek żadnych nie widać. W
          większych miseczkach bym sie utopiła jak nic, wiec to całkiem możliwe.
          Teraz schudłam i przy 101-102/74 te same staniki są na mnie dobre, tylko obwody
          robią sie za luźne, widać cały pociążowy u mnie tłuszczyk wlazł na plecy ;)
        • iw1978 Re: Tango plunge apricot i harmony Petrol-pilne!! 10.04.08, 09:02
          Od roku noszę brytyjczyki i od zawsze był ten sam problem - miska o jedną albo nawet dwie literki do dołu. A zatem mojego G będę bronić. Zwłaszcza, że na warszawskiej giełdzie całkiem kompetentna komisja (w razie potrzeby służę nickami :)) uznała mój rozmiar za prawidłowy. I koniec kropka :). A w poprzednim poście zapomniałam dodać, że mniejszych to ja już nie noszę, tylko traktuję jako motywację do schudnięcia :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka