pitupitu10 27.04.08, 11:27 Chyba właśnie znalazłam nowy sklep. Coś na wzór Brastop (Big Bras Small Prices): www.curvylicious.co.uk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adra_19 Re: CURVYLICIOUS 27.04.08, 12:39 OMG, czy ja mam zwidy? Wrzuciłam w wyszukiwarkę 28H i wyskoczyła mi Arabella Oyster. Mają ją w 60-tkach do HH. Czy ktoś wie, jak to możliwe? przecież Arabella ma inną rozmiarówkę. Czy coś się zmieniło ostatnio? Odpowiedz Link
aquira Re: CURVYLICIOUS 12.06.08, 10:45 Właśnie, właśnie! Arabella w 28HH?! Ja chcę! Myślałam, że nigdy nie będę miała Arabelki, a tutaj mają ją w tym rozmiarze. Jak to możliwe? Odpowiedz Link
magda-fl Re: CURVYLICIOUS 07.05.08, 10:13 Czy ktoś się skusił może? Bo i mnie tam cosik zainteresowało. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: CURVYLICIOUS 07.05.08, 16:08 ja czekam na polke. zamowilam w poniedzialek.placilam paypalem,dostalam potwierdzenie mailem no i czekam. od razu mala uwaga:formularz placenia dzialal mi tylko w explorerze! no a teraz czekam... Odpowiedz Link
schaetzchen Re: CURVYLICIOUS 07.05.08, 18:44 30gg/h mają tylko arabelkę oyster i białe rio :( A już się napaliłam na tę śliczną krateczkową aqua www.curvylicious.co.uk/bigbra.php?braID=97 albo fantasie www.curvylicious.co.uk/bigbra.php?braID=82 (w wątku o stanikach marzeń pisalam dziś o błękitach :)) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: CURVYLICIOUS 09.05.08, 15:53 no i dzis przyszlo :) male podsumowanie: kupowalam w poniedzialek (zaznaczam,ze w uk byl wtedy holiday...). placilam paypalem. we wtorek przesylka zostala wyslana, dzis przyszlo :) przesylka w plastiku. w srodku papier a'la bravissimo,i,co mi sie bardzo podobalo, stanik i majtki osobno na firmowych wieszaczkach :) nie ma formularza wymiany,ale jest rachunek. wymieniac czy zwracac mozna,ale ja z tego nie skorzystam :) tak wiec na razie sklep na plus! Odpowiedz Link
rudolfina24 Re: CURVYLICIOUS 09.05.08, 17:33 Swietny sklep, szkoda tylko ze nie maja strojow kapielowych na mnie :( Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: CURVYLICIOUS 14.05.08, 21:52 Jejku, jak patrzę tam na takie staniczki w takich cenach to aż mnie ochota bierze żeby zaszaleć z kaską;) jednak trzyma mnie jeszcze groźba migracji więc powstrzymam się póki co, a narazie bede śledzić wasze opinie o tym sklepie:) Odpowiedz Link
muoda_mama Re: CURVYLICIOUS 12.06.08, 09:34 Wczoraj (11.06.08 środa) zamówiłam siostrze strój Freya Magnopolitan, stanik na fiszbinach plus majtki z regulowanym stanem. Płaciłam PayPal'em. W sumie wyszło 180zł. A w Avocado za ten sam komplet wołają 315zł! Tak więc przerzucam się na zakupy w UK. Teraz mają wyprzedaż i mają Freyę Arabellę Nutmeg za 16 funtów :) Odpowiedz Link
bluebebe kupiłam 12.06.08, 10:18 Przygodę z tym sklepem rozpoczęłam od tego, że mieli błąd na stronie i nie mogłam dodać poprawnie do koszyka jednego modelu. Wyświetlało się, że cena jest = 0. Napisałam do nich i odpisali po krótkim czasie, że bardzo przepraszają, że doświadczyłam problemów z zakupem, teraz strona działa już poprawnie. Faktycznie. Kupiłam. Na drugi dzień otrzymałam maila, że towar jest już wysłany. Jak dotrze to napiszę. Plusy chwilę obecną: + szybki kontakt (i bardzo miły, zwracają się po imieniu:)) i częściowo piszą po polsku:) + dobre ceny + relatywnie tania wysyłka: 3 funty European Standard i 5,50 rejestrowana + rewelacyjna nazwa! moja ulubiona;) Odpowiedz Link
julija_primic Tez kupowalam 12.06.08, 11:18 Tez kupowalam w tym sklepie, mega ekspresowa przesylka (doszlo chyba w 2 dni, a z figowych listkow szlo 10), zapakowane w nieprzezroczysta folie ktora wyglada troche jak worek na smieci (ale co tam, wazne ze nie widac co jest w srodku), jest forularz zwrotu i wydrukowana naklejka z adresem. Na razie bardzo pozytywne wrazenia. Odpowiedz Link
szelmiasta Ja też :-) 12.06.08, 14:24 Kupiłam sobie Polkę Maskaradkową i Arabellę Oyster. Niestety, angielska poczta też gubi przesyłki i nic do mnie nie doszło. Wymieniłam parę bardzo miłych maili, okazało się, że w międzyczasie zabrakło moich rozmiarów, ale staniki zostały wysłane do mnie najszybszą przesyłką, kiedy tylko Curvylicious odebrało dostawę. Więc bardzo pozytywnie. + ceny + asortyment - mają więcej rzeczy, na które mam chrapkę niż np. Brastop + obsługa - bardzo kompetentnie i miło, szybko rozwiązali problem z zagubioną przesyłka i powtórną wysyłką staników + opakowanie - wolę ten ich worek niż pudełka, bo mieści mi się do skrzynki i nie muszę jechać na pocztę :-D. Poza tym staniki ładnie zapakowane i wysłane na wieszaczkach Na pewno jeszcze tam niejeden stanik zakupię :-). Odpowiedz Link
j-o-l-a Re: CURVYLICIOUS 12.06.08, 21:23 Zamawialam w poniedzialek, dzis (czwartek) dostalam maila z informacja, ze zwykle wysylaja zamowienia w ciagu 48h, ale poniewaz stanikow, ktore zamawialam chwilowo nie bylo, i dopiero dzis je dostali, wyslali przesylke dopiero dzisiaj razem z... kuponem na 10% rabatu na przyszle zakupy. Z jednej strony jestem zla, bo na gwalt potrzebuje tych stanikow, z drugiej - to mile, ze nastepne staniczki kupie o 10% taniej. Mily gest, jak dotad nikt nie dal mi rabatu jako zadoscuczynienie za opoznienie sie wysylki. Odpowiedz Link
magda-fl Re: platnosc PayPal'em 26.06.08, 23:49 Czy ktoś się orientuje czy skoro można tam płacić PayPalem, to czy mogę np. zamówić dziś, a zapłacić za 2-3 dni? Bo tak by mi pasowało ze względu na okres rozliczeniowy karty :D a znów boję się, że jak będę czekać, to mi rozmiar wykupią. A chcę kostium i to na gwałt prawie-że :D Odpowiedz Link
mig_usia Re: platnosc PayPal'em 27.06.08, 00:23 placilam paypalem ale od razu - przy potwierdzaniu zamowienia wybiera sie forme platnosci i od razu przechodzi sie do logowania do paypala aby zaplacic. a jesli ci zalezy na rozmiarze to napisz do nich - napewno Angela pomoze i zatrzyma:) kupowalam 2 razy i w koncu musze opisac wrazenia - a obsluga jest super, kontakt na biezaco i w malu sa wstawki po polsku co bylo milutkie ;) Odpowiedz Link
limonka_01 kupiłam i ja ... 21.08.08, 20:03 ... i zbierałam szczękę z podłogi czytając w potwierdzeniu wysyłki z brytyjskiego sklepu napisane po polsku: "Dziekuje za twoje zamowienie." Duży plus za właściwe podejście do konsumeta ;-) Odpowiedz Link
rockiemar Arabella 28HH?? 27.06.08, 00:02 To chyba jakis chochlik, prawda? Przeciez takiej Arabelli nie ma?? Odpowiedz Link
marcelowypotwor Re: CURVYLICIOUS 03.07.08, 14:54 moje podwojne zamowienie doszlo bardzo szybko, 4 dni, z wymiana tez nie bylo zadnego problemu, bardzo szybki kontakt mejlowy, no i ceny tez trzeba pochwalic, np arabella za 17 funtow polecam! Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: CURVYLICIOUS 04.07.08, 13:02 Polecam, dobre ceny, przesyłka rejestrowana 5,50 funta (i nie trzeba o nic prosić, po prostu jest to jedna z opcji do zaznaczenia przy zamawianiu). Zamówiłam w środę, w czwartek wysłali, w poniedziałek było u mnie:) Opakowania - woreczek foliowy - o tyle dobre, że trudniej otworzyć bez pozostawiania śladów (nie tak jak w Bravissimo - pudełko niczym niezabezpieczone). Moje zamówienie było w szarym woreczku, w środku woreczek różowy - też foliowy i szczelnie zamkniety - do tego każda rzecz owinięta różowym papierem. Obok Bravissimo mój ulubiony sklep:) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: CURVYLICIOUS 04.07.08, 14:38 to ja też się wypowiem:) Zamówiłam staniczki dla siebie i koleżanek, kontakt mailowy bardzo dobry, ceny niskie nawet te regularne a w wyprzedaży to już w ogóle:) wysyłka błyskawiczna, wysłali 30.06 a dzis już jest u mnie (04.07). Jedyne do czego mogę się przyczepić to mało obrazowe zdjęcia staników. Nie widać dokładnie co się zamawia, chyba ze zna się ten model albo znajdzie się jego prawdziwe zdjęcia gdzie indziej. Ale to tak tylko;) Oczywiście jestem niesamowicie zadowolona. Opakowanie to woreczek z szarej nieprzezroczystej folii, który był zapakowany w drugą taką folię dla bezpieczeństwa i zalepiony nalepką - nawet gdyby ktoś otworzył to byłoby bezwzględnie widać. Jak ze zwrotami i wymianą to zobaczymy bo stanik który wziełam nie pasuje i czaję się na inny dla mamy:) Odpowiedz Link
m.arta.m gdyby ktoś zamawiał- proszę o info, jeśli mogłabym 29.07.08, 00:28 prosić o dobranie jednej-dwóch rzeczy dla mnie Odpowiedz Link
falcon_eye Poradnik dla płci męskiej 29.07.08, 09:40 Co prawda już wyczerpałam miesięczny limit zakupowy i na razie nie mam jak wybróbowac curvylicious ale zwróciłam uwagę na ich poradnik dla facetów: www.curvylicious.co.uk/mensguide.php Jeszcze chyba żaden z popularnych sklepów nie wpadł na ten pomysł :) Muszę podsunąć go małżowi przed urodzinami (moimi :)) Odpowiedz Link
hipciorra Re: CURVYLICIOUS 09.08.08, 14:21 W poniedziałek zamówiłam u nich Arabellę Oyster, płaciłam PayPalem. Wybrałam opcję Signed For, łącznie wyszło mi 102 zł z przesyłką (a w Intimo - 165 zł + przesyłka...). Arabella dotarła w piątek. Przesyłka zapakowana rewelacyjnie: gruba, szara, nieprzezroczysta folia, nie sposób jej rozerwać tak, żeby wyszło na "przypadek tudzież wypadek przy pracy", w środku kolejna folia, też gruba, za to różowa - i dopiero w niej stanik, owinięty starannie w różowy papier. Nie ma szans, żeby uszkodzić przesyłkę, zajrzeć do środka czy nawet coś z niej wyjąć tak, żeby nie było widać albo wyszło na wypadek. Dla mnie bomba, inne sklepy też powinny tak pakować. + Niska cena - za Arabellę Oyster zapłaciłam 18,99 funtów, w innych sklepach jest droższa. + Możliwość wyboru przesyłki Signed For. + Błyskawiczna przesyłka. + Świetnie pakowane, człowieczek o lepkich łapskach nie ma szans. Odpowiedz Link
bouillabaisse Re: CURVYLICIOUS 09.08.08, 14:27 Potwierdzam, wszytsko super - ceny, tempo wysyłki, sposób zapakowania plus niska cena wysyłki.. Dodam jeszcze miły kontakt, szybkie i uprzejme odpowiedzi na mejle (nawet w niedzielę!). Gorąco polecam! Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: CURVYLICIOUS 15.08.08, 00:33 To mój ulubiony sklep, odkryty dzięki forum, w zeszłym tygodniu składałam kolejne zamówienie - wszystko mi się tu podoba, sensowny wybór, przesyłka signed-for bez proszenia! Jestem na skraju załamania nerwowego po przejściach z pocztą polską w ostatnich tygodniach i poprzysięgłam sobie że nie kupię już nic, co nie będzie rejestrowane... Bardzo dobry kontakt mailowy, wysyłka błyskawiczna, nawet poczta nie zdołała za bardzo spowolnić całej akcji (nawiasem mówiąc, ze w mojej części dzielnicy nie ma listonosza? raz w tygodniu - piątek najczęściej - ktoś wpada i zostawia w skrzynce pliczek różnych listów/awiz). Ostatnio robiłam naprawdę spore zamówienie, głównie różnej maści komplety, zabrakło rozmiaru jednych szortów, dostałam maila że oczekują na dostawę w ciągu tygodnia, i że mają w moim rozmiarze jeszcze thong, więc grzecznie poprosiłam o zamianę. Najbardziej rozczulające jest to, że w mailu od nich jako pierwsze zdanie stało "Dziękuję za Twoje zamówienie" :)))) chyba polska klientela im rośnie, sama poleciłam sklep niejednej już koleżance... Odpowiedz Link
angella456 Re: CURVYLICIOUS 18.08.08, 13:28 Mój nowy ulubiony sklep. :D 1. Kupiłam stanik plus figi w normalniej cenie stanika. 2. Przesyłka poleconym dostępna w opcjach i w cenie rozsądnej (5,50) 3. Zamawiałam w środę wieczorem, przyszło w poniedziałek. I jeśli dla kogoś to istotne - wysyłają w szarej foliowej kopercie - nie da się zajrzeć do niej nie uszkadzając. Odpowiedz Link
0-zuzaneczka Re: CURVYLICIOUS 23.08.08, 10:54 Czy signed for wystarczy, czy lepiej zabezpieczyć się bardziej i dopłacić za ubezpieczoną? Czy to to samo w przesyłkach z Anglii? Odpowiedz Link
0-zuzaneczka Re: CURVYLICIOUS 23.08.08, 11:01 I czy: FREE DELIVERY - Purchases over £40.00 dotyczy również wysyłki do Polski? Odpowiedz Link
agahk_1 Re: CURVYLICIOUS 25.08.08, 15:01 Ja równiez kupowałam w tym sklepie i przyłączam się do pochwał. Najważniejsze ceny maja bardzo niskie - za arabelle nutmeg wraz z przesyłką zapłaciłam 83 zł ! Przesyłka przyszła bardzo szybko, zapakowana rewelacyjnie. Polecam wszystkim ten sklep. Odpowiedz Link
ksiezniczka256 polecam 26.08.08, 00:15 Kupiłam u nich strój kąpielowy; po złożeniu zamówienia okazało się, że nie mają na stanie majtek, zaproponowali szorty lub czekanie 2 dni na majtki. Przesyłka wysłana w środę, przyszła dziś. Super kontakt. Odpowiedz Link
jud.yta Dostałam maila po polsku :) 15.09.08, 19:24 Zamówiłam sobie Rio na wyprzedaży, ogólnie na razie fajny sklep, bo można sobie wybrać bez łaski przesylkę Signed For, zaznaczam i już :)) Dostałam własnie przed chwilą maila po polsku, tylko, że pół jest po polsku a pół po angielsku, nie wiem czemu. Odpowiedz Link
ter-be Re: forma platnosci 15.09.08, 22:04 Moze ktos wie, czy mozna placic karta VISA, a czy tylko i wylacznie PayPalem? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: forma platnosci 15.09.08, 22:31 Możną płacić VISĄ, ale PayPalem jest bezpieczniej. Odpowiedz Link
whiteanney Re: CURVYLICIOUS 16.09.08, 16:03 jasne,ze swietny sklep. mam z nimi czesto do czynienia i moge tylko polecic :) [kolezanka tam pracuje :) ] kuuje tylko u nich,jezlei nei ma tego co chce w dostawei od mojej agentki. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: CURVYLICIOUS 19.09.08, 20:56 Robiłam jakiś czas temu zakupy u nich. Miły kontakt, wydaje mi siię, że te maile polsko-angielskie to taki polski szablon i angielski dopisek ;)Zamówienie zrealizowane i wysłane błyskawicznie, doszło w ciągu tygodnia, ślicznie opakowane. Ogólny pozytyw, bo ceny też bardzo atrakcyjne :) Odpowiedz Link
angella456 Zamawiałam tam już trzy razy 29.09.08, 15:09 I jestem bardzo zadowolona. Ceny atrakcyjne, przesyłka bardzo szybka (ok 4 dni robocze), podoba mi się też to, że wysyłają w kopertach, których nie da się otworzyć nie uszkadzając. No i duży plus za możliwość wybrania przy zamówieniu opcji przesyłki poleconym w rozsądnej cenie. A to, ze w mailu i na dołączonym rachunku dziękują za zamówienie po polsku, to takie niby nic, ale strasznie miły drobiazg. Odpowiedz Link