Dodaj do ulubionych

Sklep w Zabrzu

04.07.08, 12:17
Witam

Zamierzam otworzyć sklep w Zabrzu oferuijący Panache oraz Masquerade. Lokal znajduje się na ulicy Wolnośc 209 - jest to główna ulica w Zabrzu. Niedaleko sklepu jest przystanek tramwajowy oraz autobusowy.
Przeczytałam wątke o Panache oraz Masquerade niestety nie znalazłam tam informacji jak bardzo chłonny jest rynek śląski na ta marke. Będę wdzieczna Panie ze Śląska czy są zainteresowane takim sklepem. Dodam że ceny będą podobne jak w Bellissima.
Jaki modele uważają Panie za obowiąkowe? Czy lepiej skupić sie na modelach nowych czy również modele dostępne w zeszłej kolekcji będą miały popyt?
Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczna za każdą sugestie oraz konstruktywną krytykę.

Anna Pakuła
Obserwuj wątek
    • luliluli Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 14:27
      ja nie ze Śląska, ale mam poradę;) kilka wątków o otwieraniu sklepu
      już było, jest w nich wiele cennych informacji o modelach - wpisując
      w wyszukiwarkę na forum "sklep" czy "otwieram sklep", można znaleźć
      coś ciekawego:)
    • fiabei Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 15:45
      super - ja z Knurowa - będe wpadać, ale dlaczego tylko te dwie firmy będa w ofercie?
    • agafka88 zobacz tu 04.07.08, 15:52
      poczytaj te 2 wątki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80950481&a=80950481
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79413023&wv.x=2&a=79413023
      Poza tym czy zastanawiałaś się też nad sklepem internetowym? Znacznie
      poszerzyłoby to grupę Twoich docelowych klientek.
      • kam.ea Re: zobacz tu 04.07.08, 16:10
        dzięku - oba te wątki czytałam :)
        wiem że najblizszy sklep z bielizną brytyjska to Katowice - jest tam i freya i Panache. Chce obecnie skupić się na marce Panache - z oczywistych wzgledów kosztowych:( Jeżeli firma będzie się rozwijac to wprowadze Freye - już mam kontakt z dostawcą.
        Również prowadziłabym sprzedaz przez internet tylko do końca nie wiem jakiej formie - czy sklepu internetowego czy przedazy przez allegro.
        Czytałam już watek dziewczyn ze Śląska lecz niestety odezwało się tam tylko kilka - aż tak mało jest nas na śląsku??
        • kasica_k Re: zobacz tu 05.07.08, 02:38
          kam.ea napisała:
          > Czytałam już watek dziewczyn ze Śląska lecz niestety odezwało się tam tylko kil
          > ka - aż tak mało jest nas na śląsku??

Ja z kolei odnoszę wrażenie, że dużo :) Często ktoś narzeka na to, że na Śląsku
          nie ma gdzie kupować.
    • kdys Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 17:07
      Jak tylko sklep wystartuje poproszę maila na priva. Znam dwie
      potencjalne klientki :)
    • roza_am Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 17:18
      Już kiedyś pisałam o tym w jakimś wątku sklepowym. Do sklepów stacjonarnych często przyprowadzamy nasze mamy, ciocie, córki itp w celu dobrania właściwego stanika. Dlatego dobrze by było, aby w sklepie dostępne były modele bazowe (z kategorii pierwszy dobry stanik) w pełnej rozmiarówce. Warto zadbać o szczególne potrzeby nastolatek oraz pań dojrzałych, osób o różnych figurach.
    • wanilia00 Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 17:37
      Kupuję w Katowicach, ale do Zabrza pewnie bym też przyjechała. Jednak Panache
      raczej nie dla mnie. Spotkanie z Harmony było traumatycznym przeżyciem ;) Marzą
      mi się Maskaradki. Na dawne nie ma co liczyć, a szkoda. Z poprzednich kolekcji
      Aragon w pudrowym różu był piękny. Ciut mniej czerwony. Casablanca ładnie
      wyglądała, choć występowała w "pospolitych" kolorach. Polka wydaje się
      "sympatyczna", ale od niej bym nie zaczynała kolekcjonowania ;) A już na pewno
      nie od planowanej brązowej, ale to kwestia gustu. W zapowiedziach nieźle wygląda
      Hestia. Ale i tak pewnie się nie zmieszczę w rozmiarówce :( Właśnie wyrastam z
      wielkomiseczkowego Darcey. Po dwóch tygodniach od zakupu :( Jeśli w sklepie
      będzie Freya, a zwłaszcza ciekawe, inne niż w Katowicach, modele, na pewno
      zajrzę do sklepu.
      • agafka88 Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 17:48
        Wanilia, nie bój się Panache. Harmony po prostu ma mega-szerokaśne fiszbiny i
        one zwykle nawet typom panachowym nie pasują
        • wanilia00 Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 20:26
          Może pójdę w przyszłym tygodniu na Korfantego :) Przez net bez rozeznania już
          nie zaryzykuję :D
    • martialis Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 17:51
      Najlepiej to daj znać, gdy otworzysz - a zainteresowanych nie
      zabraknie.
      Ja - chociaż teraz z Bytomia wybyłam w okolice Kielc - bardzo
      chętnie go odwiedzę i zabiorę Mamę. Jest już przekabacona i wie, że
      ma złe staniki - w niedzielę będzie miała pierwszy dobry. Więc i w
      niej pewnie znajdziesz klientkę - tylko otwórz i daj znać.
    • pieczyste Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 18:03
      Jako zabrzanka;) domagam się 60-tek!! I proszę o informacje, kiedy sklep będzie
      otwarty. Pozdrawiam serdecznie:)
    • dziwna_dziewczyna Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 19:30
      Podłączam się do apelu o 60! Duże literki, dużo dużych literek :)
      Starsze kolekcje to swojego rodzaju klasyka, więc warto się w nie zaopatrzyć, większość z nas jest na etapie przekonywania koleżanek i mam do zmiany więc coś uniwersalnego musi się znaleźć. Nowsze może wtedy kiedy sklep się rozkręci? Kilka sztuk na próbę jak schodzą i zamawiać kolejne? Oj nie znam się na prowadzeniu biznesu, ale nasze forumki wywiadują się od siebie wzajemnie i raczej się nie rzucą tłumnie na nowy model nie wiedząc jak wypadnie. Ale to moje zdanie tylko, w każdym razie chętnie odwiedzę czego się już doczekać nie mogę :)
    • turzyca Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 20:03
      to ja napisze tu, a potem dopisze w starych watkach

fajne rzeczy w przebieralniach:
      -chusteczki zwykle i nawilzane (szczegolnie latem) - dobrze moc sie wytrzec
      przed mierzeniem.
      -przemyslane oswietlenie (jeden halogen od gory jest do d...), ideal jaki
      widzialam to wybor miedzy swiatlem "dziennym", "sztucznym" i "swiecami" (to byla
      lampka z abazurem w odpowiednim kolorze i dobrana zarowka/swietlowka).
      -odpowiednia ilosc haczykow i miejsce do odlozenia torebki.
      -cienka jasna bluzka z dosc elastycznej dzianiny zeby moc ocenic jak wyglada
      stanik pod ubraniem jesli nie wzielo sie samemu odpowiedniej bluzki. Warto miec
      w sklepie dodatkowe w duzo wiekszym rozmiarze i w duzo mniejszym rozmiarze.
      -chustka do zakrywania twarzy przy zdejmowaniu ubrania, dzieki czemu makijaz nie
      zostaje na naszej bluzce. Moze byc wrecz pielucha tetrowa, byle dalo sie dobrze
      prac i bylo dosc tanie, bo w intensywny dzien trzeba bedzie pare razy wymienic
      na swieze.

Dobre jest tez takie ustawienie sklepu, zeby wejscie do przymierzalni nie bylo
      widoczne przez osoby w sklepie - dzieki temu jesli bedziesz podawac staniki lub
      wchodzic by pomoc w dopasowaniu stanika klientka nie bedzie czula sie
      skrepowana, ze ktos dodatkowo ja zobaczy.
    • madziaost Re: Sklep w Zabrzu 04.07.08, 20:26
      życzę powodzenia w przedsięwzięciu i... trochę ci zazdroszczę tak
      sympatycznego przyjęcia na forum:) jak czytałaś mnie się oberwało
      nie wiadomo za co...
      trzymam za ciebie kciuki, kawał roboty przed tobą:)
      • restless Re: Sklep w Zabrzu 05.07.08, 12:01
        oj,tak sklep w Zabrzu bys się przydał - do Katowic jednak jest kawałek(piszę
        jako niezmotoryzowana),a obok Zabrza duza metropolia - Gliwice - klientki się
        znajdą,poza katowickim sklepem nie ma na śląsku kompletnie nic
        mam sporo znajomych,które chętnie skorzystają,nie chcą kupowac przez internet,ja
        zreszą tez mam dość tej formy

choc fajnie był były jeszcze inne marki poza Panache,które nie wszystkim
        pasuje,choćby Freya
        • kam.ea Re: Sklep w Zabrzu 05.07.08, 12:13
          Dziękuje wszystkim za każdą uwagę:)
          wiem że jeszcze dużo pracy przede mną i dużo muszę jeszcze przeczytać. Mimo iż czytam forum od kilku mniesiecy to jest to tak ogromna kopalnia wiedzy że jeszcze nie ograniam wszystkiego.
          Sklep najprawdopodobniej ruszy we wrześniu - oczywiście jak już go otworze to zamieszcze informacje jaki modele są dostepne i w jakich rozmiarach.
          Dzięki turzyca za uwagi odnosnie przymierzalni - naprawde cenne.
          Madziaost jak daleko jesteś z Twoim sklepem?

Pozdrawiam
          • b-eata Re: Sklep w Zabrzu 05.07.08, 14:47
            Jestem następną klientką, Zabrze nie jest daleko:-) i lubię Panache.
            I tak sobie myslę,że asortyment bedziesz poszerzać- wszak w miarę
            jedzenia apetyt rośnie. Mam potrzebujące, nawrócone kolezanki, takie
            które nie mają przekonania do zakupów internetowych i takie, które
            muszą przymierzyć żeby poczuc róznicę, no i zobaczyc "na żywo"
            urodę.
            Trzymam kciuki za wrześniowy termin:-)
          • madziaost Re: Sklep w Zabrzu 06.07.08, 22:11
            na półmetku, że się tak wyrażę:))
            pozdrawiam
    • chocochoco A ja może nie na temat... 05.07.08, 14:46
      Ale apeluję, żeby ktoś w końcu jakis sklep otworzył w kujawsko-
      pomorskim, lub pomorskim, bo tu to juz kompletna pustynia :-).
    • aicha_fr Re: Sklep w Zabrzu 05.07.08, 18:54
      świetnie, popieram! Jestem z Gliwic i deklaruję wizytę, jak tylko sklep powstanie. I namówię koleżanki oczywiście! A jak skończę karmić Progeniturę... oj aż mi ślinka cieknie, bo już obiecałam sobie całą szufladę pięknych brytolskich nie-karmników. Proszę tylko nie zapomnieć o 65 i 60tkach ;)
      Aha: jak dla mnie kolekcja nowa czy starsze nie ma znaczenia.
      • swierszczowa1 Re: Sklep w Zabrzu 06.07.08, 21:44
        ale fajnie. Bardzo się cieszę z sklepu na Śląsku. Panache mi nie
        leży ale maskaradki uwielbiam. Mama nadzieję że pojawia się wkrótce.
    • daria.bogna.o Re: Sklep w Zabrzu 07.07.08, 18:44
      witam

z dużą i nieskrywaną radością przeczytałam tego posta :) dla mnie taki sklep w
      zabrzu to byłoby istne zbawienie i na pewno byłabym stałą klientką. o moim
      entuzjazmie niech świadczy fakt, że dopiero Pani post, Pani Aniu, zelektryzował
      mnie na tyle by zarejestrować sie na forum :)
      Ktoś wcześniej sugerował założenie sklepu internetowego ... hm ... może to i
      łatwiej i z pewnością z oferty mogłyby korzystać też "biuściaste" spoza śląska
      , ale jedno jest niezaprzeczalne - tylko w realnym sklepie można staniczek
      przymierzyć i dobrze dopasować ... a tego chyba wszystkim nam brakuje najbardziej :)
      proszę sie też nie sugerować taką a nie inną liczbą postów w odpowiedzi na Pani
      zapytanie ... nie każda biuściasta jest forumowiczką .... nie wszystkie
      zaglądamy tu regularnie ... nie będzie to więc do końca miarodajne badanie rynku ;)
      z rad :) ... no cóż nie wiem czy jestem odpowiednią osobą do dawania rad ale
      proszę nie zapominać o starej zasadzie REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU ! na forumowiczki
      może Pani liczyć a lokalizacja jest bardzo atrakcyjna ... Także trzymam kciuki
      za sukces przedsięwzięcia !!!
    • m_ana Re: Sklep w Zabrzu 07.07.08, 19:44
      z pewnością potrzebujemy takiego sklepu na Śląsku (póki co jedynie 2 sklepy w Katowicach oferują Freyę, Fantasie lub Panache i to zaledwie kilka modeli). Sama byłam w stanie pojechać aż do Krakowa jedynie w celu odwiedzenia sklepu z większym asortymentem.. Masquerade, którym zachwyca się wiele osób to byłoby naprawdę coś wspaniałego. Co do modeli to zarówno nowe, jak i stare <bo sprawdzone> modele mają szansę powodzenia. W pełni zgadzam się z agafka88 - sprzedaż internetowa jest rozwiązaniem, dzięki któremu nie trzeba ograniczać się do klientek z okolicy i zmniejszyć ryzyko niepowodzenia. Nie mniej jednak uważam, że dobra opinia i poczta pantoflowa potrafią zdziałać cuda i rozkręcić biznes, a możliwość nabiustnego spotkania ze ślicznym stanikiem w odpowiednim rozmiarze przełamać niechęć do zmian (lobbowanie wśród koleżanek). Tym, co pomoże jest na pewno miła i kompetentna obsługa, dlatego polecam lekturę kopalni wiedzy, jakim jest forum i trzymam kciuki za szybkie otwarcie sklepu
      • m_ana staniki sportowe 07.07.08, 19:49
        dodam jeszcze, że osobiście chciałabym, aby w sklepie w miarę możliwości
        pojawiły się staniki sportowe, jak shock absorber, choć to zadanie pewnie
        bardziej ambitne ;)
    • kam.ea Re: Sklep w Zabrzu 09.09.08, 14:40
      Witam
      otwarcie sklepu jednak się przedłużyło – najprawdopodobniej będzie w pierwszej połowie października. Obecnie jestem na etapie załatwiania spraw urzędowych. Następnym będzie tworzenie szyldu, reklam, wizytówek i właśnie do tej części mam pytanie. Jedno z haseł które spotkałam na LB to „alfabet nie kończy się na D” i w moim mniemaniu jest to kwintesencja tego czym będę się zajmować. Kto jest autorem tego hasła? Czy mogłabym użyć go w swojej reklamie? Nie chciałabym być posądzona o plagiat dlatego też pytam tutaj a trudno mi zwrócić się bezpośrednio do osoby która to wymyśliła gdyż nie mam pojęcia kto to jest ;) nie chciałam użyć hasła samowolnie by ktoś nie poczuł się oszukany i urażony.
      Będę wdzięczna z odpowiedz
      Pozdrawiam serdecznie
      • restless Re: Sklep w Zabrzu 27.11.08, 17:21
        jako wiecznie niedostanikowana podnoszę wątek i zapytuję coś sie zmieniło w
        sprawie zabrzańskich panache?
        • joalicja Re: Sklep w Zabrzu 01.12.08, 10:07
          sklep będzie nie na Wolności 209, tylko na Wolności 207. Subtelna
          różnica, ale pani w sklepie z sukniami ślubnymi ździebko się
          zdziwiła, hehe:)). Sklep ma ruszyć od 1.12, ale wstrzymam się z
          ponowną wizytą do 6.12 na wypadek, gdyby coś się przesunęło. Byłam w
          sobotę (29.11) i lokal kończy remont.Kurczę, już się doczekać nie
          mogę, bo mam dość wmawiania mi, że zmieszczę się w miseczkę "D" (
          tylko dlatego, że na tej wielkości w większości sklepów kończy się
          numeracja...) :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się