marioladabr Czy długo jeszcze? 26.08.08, 09:56 Bo ja już doczekać się nie mogę :( I nie mam co na siebie włożyć... Odpowiedz Link
ocisza Re: Niedługo! :) n/t 26.08.08, 13:52 Ponieważ była mowa, że we wrześniu ruszy sklep internetowy, to na mur-beton 1.09 o 00:01 padną pierwsze pytania na forum "czy to już?", "gdzie jest link do strony?", "no to co z tym sklepem?", itp. Niech się sekretariat przygotuje ^^ BTW mam nadzieję, że macie szybki serwer, który obsłuży bezproblemowo pierwszą falę niecierpliwych forumek :-P Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 15:13 Ale zostało już napisane, że najwcześniej pod koniec września. Ja wnioskuję, żeby osoby, które mają pełne szuflady seksownych i wypasionych staników tak się nie pchały;) (Może by im zabronić kupowania u Ewy?) Jak również osoby, które mają staniki, ale nie tak piękne i wydekoltowane, jak kiedyś. Niektórzy tutaj naprawdę nie mają w czym chodzić, bo w ich rozmiarze jest 5 modeli, z czego połowa nie do noszenia, bo odrąbuje ramiona, a druga połowa niekompatybilna, wbijająca się, cisnąca i miażdżąca. Trochę empatii, proszę;) Odpowiedz Link
wredulka Re: Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 19:14 Kociątko ma rację! Może to trochę egoistyczne z mojej strony... ale pomyślcie czasem o innych :( Ja do dziś byłam pewna, że mam 30H, jednak od dnia dzisiejszego (i bezowocnych zakupów) stwierdzam, że mam 28J/30HH. Spróbujcie wpisać w jakiejkolwiek przeglądarce 28J i wybrać coś fajnego. Biorąc pod uwagę, że nie każdy stanik pasuje, to nic nie zostaje tylko usiąść i płakać. Dziękuje za uwagę :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 19:37 O, masz 28J, to super wybór w Twoim rozmiarze;) Zwłaszcza, jeśli jesteś wąskofiszbinowa, jak ja. Nie bój sie, staników Ewy starczy dla wszystkich, mam nadzieję;) Odpowiedz Link
wredulka Re: Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 19:45 wąskofiszbinowa i na dodatek każdy stanik, który jest miseczkowo dobry, to niemiłosiernie wrzyna mi się pod pachami. ale co tam. Najwyżej będę całe zycie chodzić w GrandPrix'ie (wmawiam sobie, że "od biedy może być") :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 20:36 O, mnie tez się wrzyna, ale nie pod, tylko z przodu pach. Niektóre modele tak się wrzynały, że nawet nie mogłam podciągnąć ramiączek. Daję radę chodzić tylko w tangu balkonetce, ale fiszbiny mnie gniotą w żebra, miażdżą piersi i też trochę się wbija. Tango 2 - sam seks;( Jeszcze mam przerabiany strapless. Zaraz trzeba będzie zrobić liste kolejkową, ale nie na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy", tylko "kto bardziej opuszczony przez producentów, ten pierwszy";) Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok Re: Wnioskuję bezczelnie... 26.08.08, 21:04 Ja mam taki sam problem, nic mi się pod tymi pachami nie miesci i wszystkie staniki niemal golfiaste. 30 J po prostu :( Widziałam fotki staników effuniak i czekam z niecierpliwoscia na mozliwośc pierwszego zakupu. Jeśli cokolwiek będzie na mnie pasować i ZACHWYCAć to zapłace każde pieniądze. Bo do tej pory nie widziałam ani jednego seksownego stanika w moim rozmiarze a zmierzyłam juz chyba prawie wszystkie brytole oprócz karmników ... Odpowiedz Link
charm Re: Wnioskuję bezczelnie... 27.08.08, 09:33 To fakt, wąskofiszbinowych staników na 28J jest duuuuuużo (czytaj: wcale....) Na moje brytyjskie 28J/28JJ (65cm pod...) mam effuniaka 65H, ale w częsci miesiąca (czytaj: okolicy @) jest mały - drugi będzie o rozmiar większy ;) Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Wnioskuję bezczelnie... 27.08.08, 02:30 Moje drogie co sie tak denerwujecie, czy ktos tu napisal ze staniki powyzej miseczki G beda dostepne duzo pozniej i w znikomych ilosciach? Mam nadzieje ze posiadaczki biustow 28GG i wyzej nie pobija sie: "Ty, tyyy jak smialas kupic wczesniej ode mnie stanik!" :D Powiem wiecej, tez czekam z utesknieniem na stanik, ktory nie bedzie za luzny na moje 60cm pod biustem, ktore moze sie zmniejszyc w kazdej chwili. Tu sie liczy wylacznie ilosc klikniec wykonywanych na minute:) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wnioskuję bezczelnie... 27.08.08, 13:59 Nie do końca, bo gdy fala osób dobrze ostanikowanych zacznie klikać, to Ewa i jej pracownice będą miały pełne ręce roboty, zamiast zająć się nami;) W takiej sytuacji jest oczywiste, że będziemy się bić;) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Niedługo! :) n/t 26.08.08, 19:10 >"gdzie jest link do > strony?" O to nie trzeba pytac, bo sekretariat_effuniak ma w podpisie firmowy adres e-mail, wiec adres strony bedzie www.effuniak.pl :)) W chwili obecnej mozna zobaczyc tylko logo effuniak i informacje, ze strona w budowie :))) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak ZAMÓWIENIA - Ważne!!! Koniecznie przeczytaj! 27.08.08, 14:37 Miłe Panie, w imieniu Ewy chcę ogłosić pewną zmianę w składaniu zamówień. Wszystkie dziewczyny, które do tej pory złożyły u Ewy zamówienie, proszone są o wysłanie jeszcze raz maila na SEKRETARIAT_EFFUNIAK@GAZETA.PL (a nie bezpośrednio do Ewy!) z następującymi informacjami: 1) wymiary 2) pasujący rozmiar brytyjski (chodzi o dobrze dobrany rozmiar w stanikach o standardowych miseczkach) 3) co konkretnie chcecie zamówić lub 2,3 kolory do wyboru dla Ewy, w których chciałybyście mieć stanik 4) swoje dane do wysyłki oraz jakieś ewentualne uwagi czy specjalne życzenia. Bardzo, bardzo serdecznie proszę o zastosowanie się do powyższej prośby, ponieważ w przeciwnym razie Wasze zamówienia mogą zostać przeoczone / zagubione. W tym miejscu chciałabym również przeprosić za tę komplikację. Jest ona spowodowana naszym jeszcze nie do końca opanowanym chaosem organizacyjnym. Ale pracujemy nad tym i będzie lepiej :) Dziękuję i pozdrawiam, Ula z Sekretariatu Ps. UWAGA! Osoby, które nie złożyły jeszcze zamówienia, ale zamierzają to zrobić, proszone są również o zastosowanie się do powyższej procedury. Od tej chwili przyjmowane są tylko zamówienia złożone poprzez Sekretariat. UWAGA NR 2: REALIZACJA ZAMÓWIEŃ ROZPOCZNIE SIĘ ZA 2 TYGODNIE (15 września 2008). Odpowiedz Link
yaga7 wymiana / zwrot 28.08.08, 08:44 A czy wymiana lub zwrot stanika zamówionego w ten sposób będzie możliwa? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: wymiana / zwrot 28.08.08, 10:36 Oczywiście, że wymiana / zwrot będą jak najbardziej możliwe. Sprzedaż nie będzie działała na zasadzie 'szycia na zamówienie', tylko na zasadzie sklepu. Zresztą, dziewczyny, które już szyły u Effuniak mogą potwierdzić, że jak stanik nie pasuje, to Ewa nie pozwala go sobie zostawić :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak ZAMÓWIENIA - Ważne!!! AKTUALIZACJA! 28.08.08, 18:26 Dziewczyny, zapomniałam jeszcze Was poprosić, piszcie swoje nicki z Lobby, jak wysyłacie do mnie zamówienie! Ułatwi mi to pracę (do tej pory piszą do mnie prawie same Anny i Agnieszki! :) ), a poza tym, chcemy nazywać modele od nicka pierwszej użytkowniczki :) Odpowiedz Link
matikubix EFFUNIAK - rozmiar 28.08.08, 08:32 Czy mogę prosić o wyliczenie prawidlowego rozmiaru dla biustonoszy Effuniak? Nie mam żadnego brytyjskiego biustonosza w dobrym rozmiarze:) Moje wymiary to 71/89. Bede wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ matikubix 28.08.08, 10:40 Wiem, że brzmi to jak herezja, ale Twój rozmiar u Effuniak to będzie 70D lub jego okolice (wiadomo, że rozmiar zależy nie tylko od wymiarów. Mają też na niego wpływ 'uwarunkowania osobnicze' :)). W takim rozmiarze w każdym razie powinnaś zamówić pierwszy stanik. Jeśli będzie za mały/za duży to wymienić na większy/mniejszy. Ale jeśli jeszcze nie miałaś prawidłowo dobranego biustonosza, to zapewne jak ponosisz pierwszy dobry, to rozmiar szybko Ci się zmieni. (Na większą miseczkę). Odpowiedz Link
nelly123 Re: EFFUNIAK - rozmiar 28.08.08, 11:06 Witam, ja tez prosiłabym o pomoc w doborze odpowiedniego rozmiaru stanika EFFUNIAK. Jestem świeżo nawróconą na prawidłowy biuściastą. Moje wymiary 94/123. Nosze Panache Tango II 38H. Czy rozmiarówka Effuniak jest inna, gdzie ewentualnie mogłabym znależć inne informacje na temat rozmiaru, kolekcji itp. Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak O dobieraniu rozmiaru 28.08.08, 12:13 Wg filozofii Effuniak rozmiar powinno dobierać się wg tabeli w najprostszy sposób, czyli zaokrąglamy pomiar pod biustem do najbliższej piątki i szukamy w tabeli odpowiedniej miseczki dla tego zaokrąglonego pomiaru pod biustem i naszego zmierzonego luźno pomiaru w biuście. Przykładowo, jeśli pod biustem mamy 68-72cm to bierzemy obwód 70 i patrzymy do tabeli rozmiarów brytyjskich (bo wg tej tabeli Effuniak szyje swoje rozmiary) i szukamy odpowiedniej miseczki. Effuniak specjalnie szyje staniki dużo ściślejsze od innych producentów, żeby nie trzeba było zaniżać obwodu i przeliczać miseczek. Jak wreszcie uda nam się uruchomić stronę internetową, to będzie tam dokładny poradnik, jak dobierać rozmiar u Ewy. Do tego czasu wystarczy mi wysyłać wymiary i rozmiar brytyjski i na tej podstawie my z Ewą same wyliczymy rozmiar 'effuniakowy'. Oczywiście, nie obędzie się bez pomyłek, bo jak same wiecie, na dwie osoby o takich samych wymiarach mogą pasować różne rozmiary. Jednak tak wyliczony rozmiar jak wyżej powinien być 'podstawą do poszukiwań' :) W razie nie trafienia będzie można bez problemu zwrócić lub wymienić na inny. Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: EFFUNIAK - cena za stanik 28.08.08, 09:20 W jakiej cenie będą te staniki? Czy na zamówienie cena jest inna? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak cena za stanik 28.08.08, 10:42 Cena za stanik to na razie 100zł. W tym miejscu chciałabym zaznaczyć po raz kolejny, że sprzedaż, którą powoli uruchamiamy, to jest po prostu przejściowa faza sklepu internetowego, który jest aktualnie w budowie. Nie jest to 'szycie na zamówienie' - ceny i zasady obowiązują te same, jak w docelowym sklepie internetowym, czyli np. można robić zwroty/wymiany. Pozdrawiam, Ula z Sekretariatu Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste A co mozna chcieć? 28.08.08, 11:43 Mozna zamówić takie staniki, jakie są w galerii (ja nie widziałam innych), czy można też poprosić o modyfikację? Napisałaś w pierwszym poście o zamówieniach, że można wybrać kolor - ale wzór jest taki, jak już prezentowane? Czy można sobie coś wymyślić?;) Odpowiedz Link
nelly123 Re: A co mozna chcieć? 28.08.08, 11:49 A gdzie jest ta galeria ze staniczkami effuniak i jak tam sie dostać?? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ nelly123 28.08.08, 12:21 Nie istnieje coś takiego jak galeria ze staniczkami Effuniak (na razie! ale to się niedługo zmieni). Do tej pory niektóre modele można oglądać w galerii staników LB i LMB, do których trzeba dostać dostęp. Regulamin galerii tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79525208 (LB), oraz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=82215844 (LMB). Odpowiedz Link
ocisza Re: @ nelly123 28.08.08, 12:43 Ktoś wrzucił na fotosik parę zdjęć bez wkładu biustnego ;-) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab470837c59baffe.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efe57ecc016c6d9d.html Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowana za skopiowanie tu tych linków i ani effuniak, ani jej sekretariat nie mają nic przeciw... Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: @ nelly123 28.08.08, 13:20 Tutaj znajdziesz kilka fotek staniczkow w wykonaiu Effuniak :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ab470837c59baffe.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/efe57ecc016c6d9d.html Odpowiedz Link
nelly123 Przepiekne 28.08.08, 13:28 Na pewno muszę je kupić, oby tylko były w moim rozmiarze. Dzięki kochana jesteś, wszyscy mówią że staniki Ewy są śliczne a ja nigdzie nie mogłam ich obejrzeć. A tu proszę Ty podesłałaś mi parę zdjęć. CUDO poprostu a nie kobieta.:-) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: @ nelly123 28.08.08, 13:36 Tak dlugo szukalam, szukalam, ze ktos mnie juz uprzedzil. ;) Byly jeszcze gdzies linki do babajagi i agafki(?), ale nie moge ich znalezc :( Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Zdjęcia - link do babajagi 28.08.08, 13:50 www.sendspace.pl/file/S5qFaF1P/ www.sendspace.pl/file/q316CP7c/ www.sendspace.pl/file/i2fmeeLE/ Odpowiedz Link
nelly123 Re: Zdjęcia - link do babajagi 28.08.08, 13:55 OJOJOJ, też piękna ta babajaga. Jejku czyzbym miała majatek cały stracic na staniczki EFFUNIAK??? Ale co tam czasem warto zgrzeszyc dla takiego wyglądu:-) Odpowiedz Link
masza.s Re: Zdjęcia - link do babajagi 28.08.08, 20:22 CUDO! Jeśli wszystkie staniki są tak wycięte, kupuję i lecę na podbój Triumpha. Będę robiła striptiz w każdym sklepie z bielizną, żeby utrzeć nosa na widok tych innych paskudztw. Piękny stanik. Prześliczny :) Odpowiedz Link
anetek_b Re: Zdjęcia - link do babajagi 29.08.08, 11:49 Model 'babajaga' jest absolutnie cudowny! I do tego jeszcze w moich kolorach, mrrr... Kolejny po wrzosowej Antośce i szampanowym (szampańskim? ;-)) Aragonie Mroczny Przedmiot Pożądania, co będzie mi się śnił po nocach *wzdech* Odpowiedz Link
helenka333 ach!!! och!! 28.08.08, 21:13 przesliczne te cudenka, najbardziej podoba mi sie ten z 1go linku w lewym dolnym rogu :)jak juz bede go miala to chyba bede chodzila w samym staniku bo jakze zakrywac takie cuda!! Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ Kociątko_biuściaste 28.08.08, 12:18 Jeśli chodzi o wzory, to można zamawiać albo takie jak są w galerii, albo mieć jakieś własne życzenia mniej lub bardziej doprecyzowane. Albo można się całkowicie zdać na gust Ewy i zamówić 'stanik-niespodziankę' w wybranym kolorze/kolorach. Naturalnie można prosić o modyfikację. Trzeba sobie tylko zdawać sprawę z tego, że im bardziej zamówienie będzie niestandardowe i skomplikowane, tym dłużej zajmie jego realizacja (z powodu np. braku odpowiednich surowców). To było na temat wzorów. Jeśli chodzi natomiast o kroje, to Ewa w tej chwili ma dopracowany krój HALFCUP z pionowym cięciem - zdecydowana większość staników w galerii ma taki krój. Poza tym, pracuje też nad głębokim PLUNGE (takich też jest kilka, szczególnie na zdjęciach z Warszawskiego zlotu) oraz nad STRAPLESSEM. Na tą chwilę najbezpieczniej jest zamawiać halfcupy, inne kroje niebawem :) Odpowiedz Link
malagracja Apropos materialów, 28.08.08, 15:16 to można sobie wszystko wymarzyć i Ewa to wyczaruje? :-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Apropos materialów, 28.08.08, 18:09 No aż tak dobrze, to nie ma. Ale można sobie wymyślić 2,3 kolory do wyboru dla Ewy i Ewa postara się coś w którymś z tych kolorów wyczarować :) Jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu postaramy się zamieścić gdzieś w internecie zdjęcia dostępnych haftów, to będziecie mogły wybierać konkretny wzór, z którego chcecie mieć stanik. Odpowiedz Link
akli-mak Rozmarzyłam się.... 28.08.08, 18:32 Rozmarzyłam się... dobry staniczek i ramiączka które mają mniej niż 1,5 cm.:) Odpowiedz Link
paskudek1 to ja sobie spokojnie poczekam:) 28.08.08, 21:15 poczekam do października i popatrzę na modele i sobie coś wybiorę. Wytrzymalam dotąd na dwóch stanikach to i wytrzymam jeszcze miesiąc:) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: I tak wszystkie staniki Ewy sa boskie :) 28.08.08, 23:03 No, to nie ulega wątpliwości.... :))) Odpowiedz Link
evolet Re: Apropos materialów, 29.08.08, 13:51 hafty... standardowo - nie mogę się doczekać:D Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Apropos materialów, 29.08.08, 14:13 A czy można podesłać własną próbkę haftu lub stanika (właśnie odpancerniłam stary stanik który ma przepiękny haft ale jest za mały o 4 rozmiary miseczki), żeby Effuniak z niego skorzystała lub znalazła coś podobnego z haftów? Da się coś zrobić ze starego stanika żeby go zrobić na pasujący rozmiarowo? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Apropos materialów, 29.08.08, 14:29 Myślę, że spokojnie można przesłać zdjęcie tego haftu, który Ci się podoba, to możemy poszukać czegoś podobnego (choć nie ręczę za sukces). Natomiast wydaje mi się, że raczej nie da się powiększyć gotowego stanika o 4 miseczki... :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Zdjęcia na biuście 70FF (72/99) 28.08.08, 23:48 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1861bab0e29e7ac.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/32bf581ea6b7a89c.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e55eb320b868a459.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b829f8380381a662.html Wiem, że jakość bardzo kiepska, ale mniej więcej można zobaczyć, jak leży 'na biuście' stanik Effuniak. To dla tych, które nie mają dostępu do galerii. Odpowiedz Link
masza.s OCH! 29.08.08, 01:28 Kiepska? TEGO nie da się nie zauważyć. Fantastyczne. Bardzo ładny stanik. Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Zdjęcia na biuście 70FF (72/99) 29.08.08, 02:10 Na biuscie jeszcze ladniej wygladaja:) Biust w porownaniu do mojego to bardzo duzy, a wy za uwazacie 70FF za sredniaka. To moze ja lepiej sie schowam:) (28E z bulami, ktore moze sie zmienia w 28F). Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Zdjęcia na biuście 70FF (72/99) 29.08.08, 03:56 sliczny...:)))) Az mi slnka leci... Tylko ze sama do konca nie wiem jaki konkretnie stanik bym chciala... Na pewno potrzebuje cos w kolorze jasnego karmelu (zeby nie powiedziec bezu)... Mam jeden bialy (z ktoregoo powoli wyrastam- Zeta), dwa czarne - Arabelka tez sie powoli robi za mala - wlasnie wylicytowalam sobie sorbet i nutmeg z miska GG (do odpancernienia), mam tez Elize 30GG - ktora robi mi lekkie dzioby i tez ja musze odpancernic (ale mi sie nie chce)... Dwa turkusowe - Daisy Chain i Rigby Peller(nabyty zreszta od forumki) - tu chyba powinnam zabawic sie w kowala - za szerokie fiszbiny. I Ruby Pink ktora jest chwilowo dobra... Odpowiedz Link
zania_uk SEKRETARIAT_EFFUNIAK:a co dla szerokofiszbinowcow? 29.08.08, 12:15 czy Effuniak uwzglednia potrzeby szerokofiszbinowcow? bo ja naleze do takowych, i jakkolwiek piekne te staniki uszyje, jesli beda to ekstremalne waskofiszbinowce to ja nie mam czego szukac... :( Odpowiedz Link
lavaenn Re: SEKRETARIAT_EFFUNIAK:a co dla szerokofiszbino 29.08.08, 12:49 wprawdzie nie jestem sekretariatem, ale rozmawiałam o tym z Ewą: jeżeli ktoś wie, jakiej szerokości fiszbin potrzebuje (a nie na zasadzie "mam dziwny, szeroko/wąsko rozstawiony biust") to stanik będzie miał dokładnie takie, jakie są potrzebne :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: SEKRETARIAT_EFFUNIAK:a co dla szerokofiszbino 29.08.08, 12:56 Tu ma rację Lavaenn, jak okaże się, że potrzeba komuś szerszych/węższych fiszbin, to raczej nie będzie problemu z uszyciem stanika z takimi fiszbinami. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: SEKRETARIAT_EFFUNIAK:a co dla szerokofiszbino 29.08.08, 12:55 Hmmm... Nie wiem, jak Ci to 'naukowo' wytłumaczyć, bo to musiałaby zrobić Ewa, ale staniki Effuniak nie są ani wąskofiszbinowe, ani szerokofiszbinowe. Szerokość fiszbin jest inaczej obliczona niż w brytyjskich stanikach i powinna pasować i na wąskofiszbinowców i na szerokofiszbinowców. Jest po prostu dostosowana adekwatnie do rozmiaru piersi. Poza tym, fiszbiny są bardzo dobre gatunkowo i nie rozciągają się przy rozciąganiu obwodu. Nie wiem, jak to lepiej wytłumaczyć, ale wśród dotychczasowych testerek były i typy 'frejowe' i 'panachowe' i staniki Ewy pasowały na jedne i drugie ;) Odpowiedz Link
zania_uk Re: SEKRETARIAT_EFFUNIAK:a co dla szerokofiszbino 29.08.08, 13:01 dzieki! i mam nadzieje ze beda te cudenka na mnie pasowac :) jestem typowym szerokofiszbinowcem, najbardziej pasuja mi Panache (Tango, Eliza, nawet jak sie rozciaga, i nieszczesne Harmony ktore wszystkim siega na plecy) i Kalyani (tez szerokie). ostatnio w Fantasie Bridgette musialam rozgiac fiszbiny bo mi sie wbijaly... Odpowiedz Link
malagracja Pytanie do MODELKI ;) 30.08.08, 17:27 Czy w staniku Ewy masz wiekszy obwod w piersiach? O ile cm? P.S. Jeju! Czemu ja musze miec fobie, boje sie panicznie kiwi a stanik taki boski. Odpowiedz Link
nelly123 Re: EFFUNIAK 29.08.08, 12:56 > Staniki EFFUNIAK będą dostępne w Łodzi w Biuściastym Saloniku Próżności, oraz > na stronie internetowej Effuniak. Sprzedaż detaliczna ruszy jesienią. agafka88 malutkie pytanie, jak dostac sie na stronę EFFUNIAK czy takowa strona juz działa, bo znalazłam tylko taką : www.effunaik.pl ale tam potrzebny jest nick i hasło dostępu. Jeżeli chodzi o ta strone to skąd wziąść to hasełko??? Staniczki są przesliczne i pewnie wydam na nie majątek, ale co tam warte są grzechu:-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Strona internetowa 29.08.08, 13:00 Nasza strona internetowa powstaje pod adresem www.effuniak.pl. W tej chwili jest jeszcze niedostępna dla Was, bo jest w budowie! :) Jak tylko ruszy, to z pewnością damy znać na forum. Odpowiedz Link
aeyola Re: Strona internetowa 29.08.08, 15:46 A ja już ją "wyczaiłam" ;-) Ale najbardziej się cieszę, że w końcu znalazłam opowiedź, w jaki sposób mogę na odległość zamówić biustonosz u Ewy. Od dwóch dni szaleję po forum LMB i LB i szukam.. szukam... odpowiedzi, no bo jak na odległość dopasować biustonosz. A one są takie piękne! W którymś poście to się nawet przyznałam do szalonego pomysłu przesłania Ewie odlewu mojego torsu <zawstydzona>. Wróciłam z pracy, po drodze ochłonęłam, zajrzałam spokojnie na forum i proszę: znalazłam odpowiedź :-) Teraz, jak złożę zamówienie i Ewa przyjmie, to mogę nawet poczekać grzecznie na swoją kolej :-) Odpowiedz Link
kokainistka Re: Strona internetowa 31.08.08, 23:47 a czy to juz oficjalne logo? bo kolor dosc przerazliwy, z czytelnoscia problemy i zbytniego zaufania nie wzbudza (juz triumph ma lepsze ;)). troche sie pomadrze, bo to tematyka w okolicy mojego zawodu, ale chcialabym, zeby effuniak odniosla sukces komercyjny nie tylko wsrod lobbystek, ktore wiedza kto zacz, a do tego trzeba spojnego, profesjonalnego wizerunku, w tym wszelkiej masci wizualiow. jestem pewna, ze chocby na forum znalazlyby sie graficzki gotowe cos przygotowac :) Odpowiedz Link
evolet Re: Strona internetowa 01.09.08, 00:11 mi tam się podoba, takie lekkie i frywolne jest:) a triumphowe siermiężne [jak ich wzornictwo] i źle mi się kojarzy:P no ale to subiektywna opinia:) Odpowiedz Link
kokainistka Re: Strona internetowa 01.09.08, 10:40 frywolnosc moze jest i subiektywna, ale fakt, ze rozowy na rozowym wzorku jest slaby czytelny, to juz sprawa obiektywna :) trzeba pamietac, ze logo ma wystepowac nie tylko na stronie, ale tez w druku (tu kwestia kosztow i ograniczen technicznych), na reklamach, metkach - zasada jest taka, ze rownie dobrze ma wygladac majac 2cm. generalnie minimum srodkow i maksimum efektu. ale moze niech sekretariat najpierw potwierdzi, ze to juz tak zostaje? (a triumph ma teraz bardzo trendy nowoczesna czcionke, moze sie nie podobac ale chociaz sa "na czasie" i zgodnie z prawidlami sztuki ;) ok, zamykam sie juz.) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Strona internetowa - LOGO 01.09.08, 11:36 Miłe Panie, nic nie jest na razie w ostatecznej wersji. Strona jest w budowie, nasza graficzka na urlopie, a wszystko podlega nieustającym zmianom :) Odpowiedz Link
babajaga87 ZDJĘCIA - Nowy wzór 30.08.08, 02:42 Miłe Panie, kolejna porcja zdjęć robionych komórką, za co przepraszam z całego serca. Jednak wydaje mi się, że mimo wszystko warto obejrzeć :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2b29ef0134e8c18.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe3913b769312180.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2d832febe662bcf9.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1ca493904d24d42.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2eb3790f22fb275f.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62e69a6381ff2c0b.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link
evolet Re: ZDJĘCIA - Nowy wzór 30.08.08, 03:02 te kolory... będę miała znów stanikowe sny:) Odpowiedz Link
irjakrk Wulgarny post! Nie czytać! 30.08.08, 10:44 Irjakrk siedziała w brytyjskim akademiku, z powodu lenistwa nie chciało jej się wybrać nawet na english breakfast, napisała żałosnego maila do Sekretariatu... Po czym zobaczyła nabiustne babajagi, (autentycznie) rozdarła się "O kurwa!" (zaznaczam, że nie przeklinam na codzień). Następnie autentycznie powiedziała do karmelowej Polly "Nienawdzię Cię". MATKO SAŁATKO DZIEWCZYNO JESTEŚ TOTALNYM, TOTALNYM GENIUSZEM! Effuniaku to jest PIĘKNE, tak właśnie wygląda PIĘKNO. A Ty, Babojago, masz śliczny biust... Wpadłam w histerię, płakać mi się chce, dostałam jakiejś paranoi... Odpowiedz Link
aeyola Re: Wulgarny post! Nie czytać! 30.08.08, 11:10 :-D Zakrztusiłam się :-D ..Ale ja miałam dokładnie to samo, gdy ujrzałam dzieła Effuniaka. Całkowita histeria. Nie dość, że piękno w czystej postaci, to jeszcze niesamowicie dopasowane! Wspaniale podkreśla urodę biustu Babajagi! To jest właśnie to: PODKREŚLA to co jest naturalnie i tak piękne [czytać: biust Babajagi], a nie gdzieś tam upycha/wypycha/spłaszcza/wałkuje [dodać co kto z doświadczeń miał]. Dla mnie to kwintesencja biustonosza. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Kiedy będą wzory koronek? 30.08.08, 12:58 Sekretariat zapowiadał umieszczenie w necie wzorów koronek do końca tygodnia. Czekamy:) Odpowiedz Link
malen.ka Re: ZDJĘCIA - Nowy wzór 30.08.08, 13:18 babajago, masz piękny biust ! a stanik jest śliczny... Odpowiedz Link
masza.s Re: ZDJĘCIA - Nowy wzór 30.08.08, 13:54 Cudo! Śliczny stanik. Ślicznie w nim wyglądasz. Mam nadzieję, że na nas wszystkich będzie równie ślicznie wyglądał :). A ta zieleń! Niah, do tej pory nie widziałam staników w zieleniach, które by mi pasowały, a ja ruda jestem no i... magia :) Odpowiedz Link
malagracja Kolory - a ja czekam na stanik w teczowe paski! :D 30.08.08, 17:29 A wzor i kolor zieleni - powalające. Odpowiedz Link
beatrycze123 Re: EFFUNIAK 30.08.08, 13:54 A mogę tak niedyskretnie spytać, jaką część majątku mam przeznaczyć na te biustonosze? Znaczy: ile kosztują (będą kosztować)? Mała sonda a) do 100 zł b) 100-150 c) 150-200 d) powyżej 200 ?? Odpowiedz Link
madlenna19 Re: EFFUNIAK 30.08.08, 17:47 A mi się marzy biustnonosz w kolorze kawy, khaki, ecri i fiolecie...taki..śliwkowy. Cudne! Przez to wszystko stwierdziłam,że pomęczę się w moim pour moi, i będę ciulac kasę na effuniaki, z innymi stanikowymi zakupami się wstrzymam:))) Odpowiedz Link
wensday Re: EFFUNIAK 30.08.08, 19:06 Ja też chce śliwkowy!!! a już w ogóle pójdę na kolanach do Łodzi jak będzie połączenie śliwki i butelkowej zieleni, albo granatu i miedzianego... :)) Odpowiedz Link
the.munsters stanik sportowy 04.09.08, 17:52 Także podłączam się do pytania o staniki sportowe. :) I to jeszcze takie, które nadają łądny kształt, a nie robią z piersi jakieś rozjechane stożki? Jest to dla mnie ważne, gdyż w tym roku zaczynam się uczyć tańca brzucha i chciałabym coś, co utrzyma mój biust na miejscu, a jednocześnie nada ładny kształt. :) Odpowiedz Link
malagracja Drogi Sekretariacie, 30.08.08, 17:54 mozna skopiowac linki do zdjec Effuniakow? Wkleiłabym na LMB zeby i dziewczyny wiedzialy na co czekaly cale zycie ;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Skopiowalam ;p najwyzej bic bedziesz ;p 31.08.08, 06:36 Och, no jasne, że można :) Ja po prostu nie nadążam wklejać wszędzie, dziękuję za pomoc! :) Ps. Ten nowy wzór to się jeszcze nijak nie nazywa, ale tak go roboczo zatytułowałam Kiwi :) Odpowiedz Link
aloeska Re: Skopiowalam ;p najwyzej bic bedziesz ;p 31.08.08, 10:43 a czy u Effuniak będzie można dostać coś na 67/80? ja już mierzyłam tyle biustonoszy i nic.... i właśnie jestem w fazie kryzysu stanikowego. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Sekretariacie, 31.08.08, 14:05 a gdy Sekrateriat pisał to: Jak dobrze pójdzie to w tym tygodniu postaramy się zamieścić gdzieś w internecie zdjęcia dostępnych haftów, to będziecie mogły wybierać konkretny wzór, z którego chcecie mieć stanik. to miał na myśli te poszczególne zdjęcia, do których linki zostały wklejone, czy zestaw zdjęć samych haftów? Bo nie wiem, czy mam jeszcze czekać, czy wybierać z tego, co już było pokazane. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Zdjęcia haftów 31.08.08, 14:21 Sekretariat miał na myśli zdjęcia haftów, a nie staniczków, ale nie bardzo ma środki, żeby pogonić osobę odpowiedzialną za ich zrobienie.. :/ Odpowiedz Link
blackvenefica material miseczek 31.08.08, 17:33 czy mozliwe bedzie wykonanie misek niekoronkowych? tzn z takich materiałow jak satyna czy bawelna z czyms czy nei wiem z czego to sie robi ale takich jak sa np Suerboosty Gossarda albo Regency Masquerade? lub tez laczenie czegos nieprzezroczystego z nalozona na to koronka nie tak misternie haftowana w obrazki tylko taka miekka zwykla ( coz za konkretne opisy laika ;>) jak w Antosce Masquerade? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: material miseczek 31.08.08, 18:15 Na wszystkie pytania odpowiadam: TAK! :) Odpowiedz Link
a.nika strona effuniak 31.08.08, 22:33 :):):) strona internetowa jeszcze nie dziala....ale juz ja mam w ulubionych :) Odpowiedz Link
malen.ka tylko miękkie biustonosze? 03.09.08, 15:08 mam pytanie - czy Effuniak będzie szyła same miękkie biustonosze, czy w kolekcji znajdą się również jakieś push-upy? chodzi mi coś typu lemon sorbet albo polka masquerade. Odpowiedz Link
kwiatek04 LOBBOWANIE 03.09.08, 20:54 A mi przyszla do glowy pewna mysl: w chwili obecnej zaopatruje sie w staniki w rozmiarze 75G. Ja tam zadnej fobii literkowej nie mialam, ale niestety nadal mamy do czynienia ze stereotypem, ze miseczka G to tylko na piersi giganty ;) Osoby, ktore probujemy nawracac, niejednokrotnie przezywaja szok: "Co? 70H? Co ja do tego wloze?" Staniki Effuniak natomiast ponoc (pisze ponoc, poniewaz nie mialam jeszcze okazji nabiustnie to sprawdzic) naleza do bardzo scisliwych, czyli przy moich wymiarach bede musiala celowac w effuniakowe 85DD. Czy literka D nie brzmi lepiej od G? Mam nadzieje, ze wlasnie dzieki tej cesze effuniakowych staniczkow, bedzie wiecej efektow nawracania i wiecej biustow dobrze odzianych :) Osobie opornej na ostanikowanie proponujemy tylko "troche" wiekszy stanik, a dopiero pozniej po sukcesie ostanikowania wyjasniamy roznice w rozmiarowce effuniakowej, polskiej i brytyjskiej :)) Taka nowa osobe powoli wtajemniczamy w nauke jako jest stanikologia stosowana :) Odpowiedz Link
velika Re: LOBBOWANIE 04.09.08, 09:28 Wiesz, to różnie wychodzi;) Ja w brytyjczykach mam 65G, na zlocie mierzyłam effuniaki i idealnie leżał...70FF na 99 cm w biuście:D To co powinno pasować było za małe o 2 michy;) Ciekawa jestem bardzo jak miseczkowo będzie wypadała kolekcja effuniaka, jeśli tak jak prototypy, to ja nadal pozostanę z dużą według niektórych literką;) Moja siostra mierzyła staniki na 101,5cm (ma 102), a miseczkowo dobrze leżał dopiero ten na 109:P Przyznam, ze jestem trochę skołowana po tym mierzeniu w Poznaniu, bo na 3 70-tki jednej nie dopięłam, jedną ledwo, a inną od razu na 2 haftkę;D Odpowiedz Link
effuniak Re: LOBBOWANIE 04.09.08, 09:51 A nie mówiłam na początku spotkania że to są PROTOTYPY i to stare,nowsze i najnowsze ? A nie tłumaczyłam, że wymiary sobie a rzeczywista wielkość miseczki sobie? Nie mówiłam o czynnikach typu szerokość pleców, ilość tkanki tłuszczowej ogólnie itp ? Mówiłam ! A gdyby to wszystko było takie proste, to kupno dobrego stanika nie byłoby takie ekscytujące :)))) ....zrobienie zresztą też ! :DDDD Odpowiedz Link
velika Re: LOBBOWANIE 04.09.08, 10:12 Mówiłam i dobrze to pamiętam:d Dlatego piszę o tym skołowaniu, bo już sama nie wiem w co będę celować;D Myślałam, że coś mi się rozjaśni w łepetynie, a jestem jeszcze bardziej zakręcona:D A na 2 haftkę w 70-tce to zapinałam się w nowszym:P Poza tym mnie wcale nie przeszkadza, ze włażę w stanik na 99cm w biuście, wręcz przeciwnie, bardzo mi się to podoba;D Odpowiedz Link
the_mariska Re: LOBBOWANIE 04.09.08, 10:28 Też mi się to podoba. Bo tabelka (czy to brytyjska czy Triumpha) jest bardziej wiarygodna dla nowalijek niż pomysł z zaniżaniem obwodu o 10 centymetrów. Dlatego ostatnio, kiedy się mnie pytają o mój rozmiar, na początek mówię że 70FF, czyli około 70 pod biustem, około 100 w biuście. A dopiero później tłumaczę że nie wszystkie firmy tak fajnie szyją że obwód 70 pasuje osobie co ma 70cm i często trzeba kupować mniejszy. Po pierwszym szoku - konfrontacji swojego stanika z tabelą rozmiarów (zdarzają się przypadki, że 75D okazuje się być nagle 32G) zaniżenie obwodu już nie jest takim problemem ;) Odpowiedz Link
slim.fast Re: EFFUNIAK 03.09.08, 21:34 Effuniaku mój drogi, chyba zupełnie zapomniałaś już o mnie, prawda...? ;( A ja czekam i czekam na ten drugi, poprawiony model i chyba już tracę nadzieję.... ;( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste zdję-cia-haf-tów! 04.09.08, 14:21 Niektóre osoby nadal czekają na zdjęcia haftów;) Albo proszą o info, czy Effuniak zrobiła więcej modeli, niż są w obu galeriach, czy na razie tylko to. Bo niektóre osoby już chciałyby zamówić i nie mogą się doczekać;) Odpowiedz Link
ungore ja tez:( 06.09.08, 11:37 Tez trace nadzieje.. czekam juz 2 miesiace .. dzownię , pisze i nic : ( Odpowiedz Link
drzazga1 Bylam grzeczna 04.09.08, 16:15 i do tej pory siedzialam cicho, zeby nie przeszkadzac w rozruchu. Teraz prosze o nagrode. Odpowiedz znaczy - pisze tu, nie na maila, bo moze ktos skorzysta z odpowiedzi. Moj rozmiar brytyjski to obecnie 32HH, biust jeszcze nie calkiem nawrocony, pod biustem scislo 80 cm, w biuscie w TangoII 110 cm (ale wiadomo, ze pomiar rozni sie w zaleznosci od sposobu mierzenia itd.) Biust osadzony na dosc waskiej klatce, fiszbiny w Tangu i Harmony po zewnetrznej zachodza daleko na plecy, wiec stosunkowo niewielka podstawa piersi plus ich duza objetosc - dobry ksztalt fiszbin ma np. Rio w rozm. 32GG. W tym ostatnim staniku mostek lezy plasko, natomiast bulkuje troche wieksza piers (asymetria ok. polowy rozmiaru) i brak miejsca na dalsza migracje. Teraz pytania: 1. Czy przy powyzej opisanym biuscie da sie skonstruowac prawdziwe plunge DOBRZE sie noszace. Chodzi mi glownie o to, zeby wysokie boczki nie probowaly mi podpilowywac ramion, a piersi nie wyskakiwaly z plytkich miseczek przy lekkim podskoku. Czy ja dobrze kombinuje, ze problem w wiekszosci stanikow plunge, ktore mierzylam polegal nie na tym, ze miski byly malo zabudowane i za nisko gorna ich krawedz, tylko na tym, ze miski byly za plytkie w wymiarze dlugosci od podstawy piersi do sutkow? 2. Czy oprocz kolorowych wesolosci beda robione staniki jednokolorowe przejrzyste typu haft na tiulu (tatuaz chyba sie nazywa)? 3. Czy beda staniki sportowe z prawdziwego zdarzenia??? Z FISZBINAMI, mocno unieruchamiajace biust taki jak powyzej opisany (a trudniej to osiagnac niz podobny wymiar, ale przy piersiach o duzej podstawie)? Zaznaczam, ze TangoII wcale mi piersi szczegolnie nie unieruchamia, juz przy energicznym marszu one zaczynaja sobie podskakiwac:( A reklamowany sugestywnie Shock Absorber (poziom 4) skompromitowal sie haniebnie. To, ze mojego wlasciwego rozmiaru w sytuacji aerobicznej producent nie umial sobie wyobrazic pomijam... 4. Prosze o podanie adresu sklepu stacjonarnego (to w Lodzi, tak?), bo zamierzam zrobic nalot w poczatkach listopada. 5. Co ze strona internetowa? Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Bylam grzeczna 04.09.08, 18:33 To i ja dorzucę dręczące mnie pytanie - czy będą stroje kąpielowe?? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Stroje kąpielowe na przyszłe lato będą! 05.09.08, 12:45 Bosko, że będą stroje kąpielowe, bo w tym roku chodziłam na plaże w starym wiązanym. A co do sportowych, to Tango II się dobrze sprawdza. Odpowiedz Link
nika.86 A sportowe i/lub smoothing- beda? 04.09.08, 21:22 A sportowce? Czy Effuniak bedzie robila tez sportowe staniki? A "smoothing"/gladkie? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak sportowe i/lub smoothing? 04.09.08, 21:39 W tej chwili nie planujemy sportowych, a nad bezszwowymi się zastanawiamy. Jeśli nawet będą, to nie w pierwszej kolejności. Nie damy rady wszystkiego na raz, litości!!! Odpowiedz Link
nika.86 Re: sportowe i/lub smoothing? 04.09.08, 21:48 Przepraszam, chcialam sie tylko dowiedziec, czy sa w planach. x_x I dziekuje za odpowiedz. :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ drzazga1 06.09.08, 18:44 Od razu przepraszam, że tyle czasu zajęło mi odpisanie, ale długość Twojego posta mnie pokonała :) Ad 1) DA SIĘ :) (Nie wiem, czy dobrze kombinujesz, tu się musi wypowiedzieć Ewa) Ad 2) Staniki jednokolorowe też będą (nawet sama mam teraz taki na sobie :P) Ad 3) O stanikach sportowych już pisałam, na razie nie planujemy. Ad 4) Kiedy ruszy sklep stacjonarny, to podamy jego adres. Ad 5) To samo ze stroną. Strona jest w budowie, co jest dość pracochłonne, ale jestem pewna, że stwierdzicie później, że warto było poczekać :) Pozdrawiam! Ula Odpowiedz Link
drzazga1 Re: @ drzazga1 11.09.08, 23:13 Nokautowac to ja umiem ;))) W sprawie mojego kombinowania to niestety nie moglam byc na zadnym spotkaniu z Ewa, 2 tys. km to ciut za daleko:(, a pare kwestii technicznych mnie nurtuje (ot, chocby te zwieszone fiszbiny, ktore sa rozciagane przez obwod, niby nic, a teraz juz wiem, jakich stanikow nie powinnam kupowac). Jednokolorowe... czarny przejrzysty haftowany, czerwony, wisniowy, gleboki granat... sie rozmarzylam:) Na sportowe bede Was mocno namawiac co jakis czas, wykombinowalam sobie mniej wiecej jak taki powinien byc skrojony (na podstawie doswiadczen ze stanikami niby-sportowymi). A ja chce bieganie trenowac, potrzebne mi. Jednak pomna swoich tragicznych doswiadczen sprzed niemal 15 lat (zgadnijcie jak bedzie wygladal duzy biust po miesiacu codziennych podskokow na skakance w wymiarze pol godziny dziennie?) dopoki nie bede miala NAPRAWDE DOBRZE TRZYMAJACEGO stanika, bede cwiczyc tylko ciezarkami i izometrycznie. I bardzo prosze o zalozenie nowego watk informacyjnego, kiedy tylko strona ruszy:) Odpowiedz Link
malen.ka zdjęcie Effuniaka :) 04.09.08, 18:18 mam nadzieję, że Amparito nie będzie zła, że przekleiłam z LMB link do zdjęcia na nasze forum. Może tutaj ten piękny biustonosz nie był jeszcze widziany więc patrzcie i podziwiajcie :) normalnie cudo, zakochałam się... picasaweb.google.com/GaleriaAmparito/PrototypEwy#5217746750989862402 i "moje" kolory, czyli zmysłowa czerń i czerwień...ahhh Odpowiedz Link
iczanka Re: zdjęcie Effuniaka :) 04.09.08, 20:33 Piękny, po prostu piękny :D i te ramiączka których prawie nie ma :D Odpowiedz Link
brykanty Re: zdjęcie Effuniaka :) 04.09.08, 23:23 Dziewczyny, a czy dałoby się zrobić dla tych biedaczek, które nie mają dostępu do galerii (na moje dwa mejle w tej sprawie brak odpowiedzi, buuu... no dobra, nie zasłużyłam, ale może by mi ktoś to prosto w ekran powiedział:() jakiś jeden zbiorczy post w tym wątku ze zdjęciami wszystkich modeli? Bo na razie to jeszcze potrwa, zanim ruszy sklep i strona, a fajnie by było, gdyby wszystkie szczęściary zechciały się nam pokazać swoje effuniaki. I przypuszczam, że jest tych staniczków trochę więcej niż to, co można było wytropić, przeszukując pracowicie różne wątki. Odpowiedz Link
lavaenn Re: zdjęcie Effuniaka :) 04.09.08, 23:33 dużo fotek (zebranych z obu forów) jest na małym lobby: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=84042657 na pewno nie są to wszystkie - ale zawsze coś :) Odpowiedz Link
catsumi czy będzie możliwość dopasowania na miejscu? 05.09.08, 11:58 Mam pytanie bo wątek jest już taki długi, ze nie mogę się dokopać czy coś takiego już tu jest napisane ;) Czy jak ruszy już stacjonarny sklep to czy jeżeli jakiś staniczek strasznie mi się spodoba a nie będzie leżał, będzie mozliwość dopasowania go do siebie/przeróbek? Już nie mogę sie doczekać:))) Mieszkam co prawda dosyć daleko bo w Krakowie ale napewno się tam wybiorę ;) Odpowiedz Link
catsumi Re: Będzie, jak najbardziej! n/t 05.09.08, 13:55 No to tym bardziej nie mogę sie już doczekać otwarcia :))) Odpowiedz Link
ycik stacjonarnie nie tylko w Łodzi??? 05.09.08, 21:20 Nie wiem czy takie pytanie juz sie gdzies nie pojawilo, ale czy w dalszej przyszlosci po tym jak sklep ruszy pelna para bedzie brana pod uwage opcja otwarcia sklepu stacjonarnego w innym miescie? Lub ogolnie rzecz biorac sprzedaz w innych sklepach bieliznianych? Bo Łódż to w centrum Polski jednak nie lezy, a taka moze Warszawa to bylaby bardziej dostepna... A lubelska stanikowa pustynia to juz w ogole marzenie :D:D:D Wiem, ze na razie to do tego pewnie dalej niz blizej, ale prosze o rozwazenie takowej ideii:) Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: stacjonarnie nie tylko w Łodzi??? 05.09.08, 23:39 Na mojej mapie Łódź leży w centrum Polski :)) Odpowiedz Link
evolet Re: stacjonarnie nie tylko w Łodzi??? 06.09.08, 02:15 na mojej to poznań, ale już lepiej łódź niż warszawa:D Odpowiedz Link
ycik Re: stacjonarnie nie tylko w Łodzi??? 06.09.08, 18:53 widać każdy ma swoją mapę i miasto, które powinno leżeć w centrum ;) Moze tak mi sie niefortunnie napisalo, ale to chyba bylby dobry pomysl, żeby nie tylko Łódź... :) Odpowiedz Link
the.munsters stroje kąpielowe raz jeszcze 07.09.08, 13:11 Już wiemy, że stroje będą. Ale czy będzie można sobie samemu wybrać wygląd itp.? :) Bo mi np. marzy się taki w biało-czarną zeberkę z turkusowymi lamówkami... :D Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: stroje kąpielowe raz jeszcze 07.09.08, 16:23 O tym porozmawiamy na wiosnę ;) Odpowiedz Link
effuniak :) 07.09.08, 19:19 Stroje kąpielowe- wiosna przyszłego roku sportowe- nie będzie wcale karmniki - nie prędko będa halfcupy - miękkie i z pianki straplessy - tylko z pianki plunge - miękkie i z pianki ale dopiero ok listopada Gorsety - zwykłe i typu Volers figi,stringi,szorty .... Odpowiedz Link
samo_zloto Re: :) 07.09.08, 19:27 wspaniale... <rozmarzona i czeka z niecierpliwością> Odpowiedz Link
effuniak Re: :) 07.09.08, 19:45 Koszulki jak najbardziej tak Zapomniałabym o tym :)))) Odpowiedz Link
effuniak Re: :) 07.09.08, 19:49 aha ... gładkie z gotowymi miskami - raczej nie w pierwszym roku ale może później .... i jeszcze w straplessach będą ramiączka w dwóch długościach by je mozna było przepinać dowolnie Odpowiedz Link
paskudek1 effuniaczku drogi 08.09.08, 12:39 czy przewidujesz w perspektywie roizwoju staniki dla amazonek??? Odpowiedz Link
lavaenn Re: effuniaczku drogi 08.09.08, 13:00 nie wiem czy są planowane w regularnej sprzedaży, ale w tej chwili Ewa doskonali konstrukcję :) Odpowiedz Link
paskudek1 Re: effuniaczku drogi 08.09.08, 13:35 to ja siem zbrojem w cierpliwość i czekam dalej:) Co prawda nie wiem jak namówię mamusię na stanik za 100 zeta ale jak będzie dobry.... :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: a co to są gorsety typu volers? 08.09.08, 21:26 W skrócie: mają stalowe fiszbiny, służą do porządnego ściśnięcia talii i zmniejszają talię o ok. 10 cm (w zależności też od danej budowy ciała). Wpisz sobie w gugla Vollers (to nazwa firmy) i miłego oglądania :) Odpowiedz Link
ycik wow! 09.09.08, 22:18 genialne sa niektore gorsety! Jak u Effuniak tez takie beda to chyba bede zyc o chlebie i wodzie z kranu :D:D:D Odpowiedz Link
drzazga1 To sa takie 11.09.08, 23:49 Do ktorych stoisz, trzymasz sie jakiejs pionowej poreczy i robisz gleeeboki wydech, a silnoreka pokojowka sciaga sznurowke upychajac Cie kolanem:DDDD W celach pogladowych polecam "Przeminelo z wiatrem". Chyba wreszcie zaspokoje swoj fetyszyzm, bo juz bylamm prawie gotowa zaczac ciulac te 1000 EURO (nie mam zludzen, przy roznicy miedzy biustem a talia powyzej 30 cm musialby byc robiony na miare). Odpowiedz Link
drzazga1 Sportowych nie bedzie.... buuuu... 11.09.08, 23:45 Plunge kolo listopada, znaczy tak kolo 5 listopada??? A za Vollersa to ja Cie chyba ozloce, moje kolejne marzenie od wieeelu lat... Odpowiedz Link
malagracja Sekretaracie, masz ode mnie e-mail? 08.09.08, 17:36 Bo zaczynam sie bac ze te wszystkie zalaczniki poszly przypadkowo do kogoś innego? :) Odpowiedz Link
malagracja Gorsety - pytanie :) 08.09.08, 17:35 Czy gorset bedzie mozna dopasowac nie tylko miseczkowo ale takze do talii? Jesli tak, to porosze powiedziec mi jaki bedzie najwezszy w talii :) (oczywscie jesli mozna juz wiedziec:)). Czy raczej bedzie trzeba skladac indywidualne zamowienie? :) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Gorsety - pytanie :) 08.09.08, 17:43 Szczerze, to nie wyobrażam sobie gorsetu z prawdziwego zdarzenia (niebieliźnianego, tylko takiego do noszenia na wierzchu i który coś robi z figurą), nie szytego na wymiary. A nie, pardon, zakupiłam sobie kiedyś taki za moje ciężkie studenckie pieniądze, już chyba inwestycja studenckich pieniędzy w papierosy ma więcej sensu :) Odpowiedz Link
malagracja The_marisko, ale mi chodzi o cos innego :) 08.09.08, 20:29 Bo potrzbuje pieknego gorsetu bieliźnianego (no sama rozumiesz po co on kobiecie ;)). Są te gorsety Masquerade itp - tyle, ze one beda mi o wiele za szerokie w talii np. taka 30 (wiem od dziewczyn). Wiec potrzebuje czegos co ma obwod na 64cm pod i z talia 56 - bo tego za chiny nie znajde nigdzie indziej. Wiec pytalam z nadzieja, ze moze Ewa bedzie miala jakas swoja rozmiarwke gorosetow, uwzgledniajaca takze szerokosc talii :) A o takim gorsecie na dzien tez marze, oj marze! Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: The_marisko, ale mi chodzi o cos innego :) 08.09.08, 21:56 Też mi się marzy gorset w przyszłosci, ale raczej taki co się go zamiast bluzki nosi. A jeżeli rozmiar na Ciebie będzie, to na mnie tym bardziej. Odpowiedz Link
mmm-mm A skad wiesz 09.09.08, 00:50 ze najmniejszy bedzie na 56cm w talii:) Vollersy sa na przyklad od 46cm (18 w talii). Chyba ze ci wzornictwo nie odpowiada. Czytalam na forum jak sie je dobiera, ale niestety nie pamietam kto to pisal. A co do tego czy ci sie biust zmiesci, to chyba nie chcesz miec gorsetu bieliznianego zabudowanego po szyje:)Bulkowanie w takim przypadku jest mile widziane, jesli tylko gora gorsetu nie powoduje przeciecia biustu w poprzek. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gorsety - pytanie :) 08.09.08, 21:24 Ja mam Vollersy typu pod biust (underbust) nie szyte na wymiar i są perfekcyjne. Ale to dlatego, że są dobierane pod wymiar talii, a nie biustu. Wszystko zalezy od tego, o jakim gorsecie mowa. Odpowiedz Link
drzazga1 Re: Gorsety - pytanie :) 11.09.08, 23:53 Wlasnie - underbust. Taki to latwo dobrac. A ja chce prawdziwy gorset, czyli ma mnie odziewac od bioder po biust WLACZNIE:) Karmie wyobraznie czyms takim z wisniowej skory... ale moze byc i atlas. I tak bede nosila na wierzch, szkoda chowac arcydziela:) Odpowiedz Link
stary_dywanik Mój nowy model :) 08.09.08, 20:55 W rzeczywistości jest ładniejszy i kolory nie takie zgaszone, ale aparat, który pożyczyłam współpracować ze mną nie chciał. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1448970,2,1.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1448971,2,2.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1448972,2,3.html Odpowiedz Link
the_mariska Re: Mój nowy model :) 08.09.08, 20:59 Boskie kolory! :) Uwielbiam połączenie brudnej zieleni z fioletem. Aż mi się mordka do niego cieszy i nie może przestać :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Mój nowy model :) 08.09.08, 21:04 Jestem oczarowana, pięęęękny :))))))) Odpowiedz Link
roza_am Re: Mój nowy model :) 08.09.08, 21:17 Bez tej różowej kokardki byłby wręcz idealny. Odpowiedz Link
momori Re: Mój nowy model :) 08.09.08, 21:52 łooooooooo ja się też zgadzam z mariską O.o moim skromnym zdaniem najładniejszy O.O jakby Effuniak potrzebowała jakiegoś parszywego grafika do czegokolwiek to ja chętnie Łódź pozwiedzam : D bo każdy pretekst jest dobry, żeby na żywo to wszystko pooglądać : ] hah! nawet cokolwiek ; p Odpowiedz Link
pomaranczowymis Re: Mój nowy model :) 09.09.08, 20:07 Ten jest piękny... też sobie będę ostrzyć zębiska na taki :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Kolejny nowy model - ZDJĘCIA 09.09.08, 00:30 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2eb917f94357c1d6.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9b015ed712c9d0c.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4347fa1fd1aaec3c.html Modelka ta sama, co poprzednio, czyli 70FF. W rzeczywistości stanik jest granatowy z dyskretnym połyskiem, a haft niebieski. Trochę się marszczy na szwie, bo lekko za duży, ale robi fajne jabłuszka, więc postanowiłyśmy mimo tego pokazać go Wam :) Pozdrawiam! Ula Odpowiedz Link
nerri Re: Kolejny nowy model - ZDJĘCIA 09.09.08, 00:54 Ja już @effuni wysłałam:P Ale mi chyba indywidualne dobieranie potrzebne bo sie jeszcze z doborem rozmiaru biedzę:D:D Odpowiedz Link
malen.ka ooooo! 09.09.08, 21:01 tym razem nie-soft! mrrrr ja go chcę ! ja go chcę ! kojarzy mi się trochę z Polką, która jest moim najlepszym stanikem w tej chwili i ulubionym. Odpowiedz Link
anodka Re: ooooo! 09.09.08, 23:04 Cudne te staniki! Tylko czy dla wszystkich? Na zdjęciu widać ze modelka ma jedrny i piekny biust, a co z tymi 40+? Effuniak zlituj się i pomyśl o tych trochę budyniowych biustach, plisss Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ anodka 09.09.08, 23:11 To ja zdradzę nielojalnie, że modelka na zdjęciu ma 40+ ;) Odpowiedz Link
anodka Re: @ anodka 11.09.08, 10:05 Jeśli 40 + może tak wyglądać,to juz nie mam watpliwości, szykuję sie na duuuuże zakupy! Odpowiedz Link
ma.ya osiołkowi w żłobie dano.... 09.09.08, 23:40 ja już się nie mogę zdecydować, który wybrać, a co dopiero jak będzie pełna oferta!!! Ratunku!!! Odpowiedz Link
kwiatek04 nieoficjalna galeria zdjec Effuniak 10.09.08, 21:24 Link do nieoficjalnej galerii staniczkow Effuniak :) tinyurl.com/5aqhqd Zebralam tutaj zdjecia wszystkich modeli, ktore sa dostepne na forum. Prosze korzystac tylko z powyzszego linku do otwierania galerii, poniewaz nie jest ona dostepna ze strony glownej mojej galerii ani w katalogu google, a najlepiej dodac strone do ulubionych. Jesli ktos posiada jakis nowy model staniczka, ktorego nie ma galerii, a chcialby, zeby go tam umiescic dla ogolnego pozytku, prosze wyslac do mnie maila ze zdjeciami (e-mail widoczny w galerii) :) Jesli ktos wklei zdjecia na forum, to ja umieszcze je rowniez w galerii. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: nieoficjalna galeria zdjec Effuniak - edit 10.09.08, 21:38 Moj e-mail: szalkiewicz.anna@gmail.com Odpowiedz Link
brykanty Re: nieoficjalna galeria zdjec Effuniak 10.09.08, 23:44 Super, właśnie o coś takiego mi chodziło. Ale wyszło na to, że wszystko już widziałam. Nie mogę się napatrzeć i chcę więcej :) Odpowiedz Link
biuralistka40 Pięknie dziękuję 11.09.08, 12:40 za skumulowane zdjęcia. Są prześliczne ;))) I ja tak jakoś nie chcę kupować brytyjczyków. Zasilam konto Dalii i Mileny.No to poczekam cierpliwie na Effuniaki. No cóż, taka patriotka ze mnie. Odpowiedz Link
malen.ka Re: Pięknie dziękuję 11.09.08, 12:59 ja niestety z obwodem 65 nie mam prawie zadnego wyboru z polskich markach (z wyj. mileny) wiec czekam na effuniaki, bo też wolę kupować polskie biustonosze, zwłaszcza ze względu na cenę. Mam dwa brytyjczki, kolejne dwa do mnie idą, i na tym chyba zakończę kupowanie biustonoszy z UK. Odpowiedz Link
esmaya Re: nieoficjalna galeria zdjec Effuniak 11.09.08, 17:10 brawo za pomysł:) w takim razie zanim doczekam się realnego effuniaka, czekam na kolejne zdjęcia;) pzdr Odpowiedz Link
ksiezna_pani Re: nieoficjalna galeria zdjec Effuniak 11.09.08, 17:33 Po obejrzeniu w/w galerii wydałam z siebie jęk tak bolesny, że aż się pies przestraszył... Kiedyż, ach, kiedyż sklep internetowy, bo do Łodzi to mnie jednakowoż nie po drodze... chociaż kto wie, jak mnie przyciśnie... ;) Odpowiedz Link
lavaenn więcej zdjęć :) 11.09.08, 18:44 za zgodą Ewy wrzucam fotki kolejnych prototypów: img155.imageshack.us/my.php?image=jesiennababajagaer1.jpg img395.imageshack.us/my.php?image=kwiatydq9.jpg img53.imageshack.us/my.php?image=czkamt1.jpg img53.imageshack.us/my.php?image=niebieskijy2.jpg img98.imageshack.us/my.php?image=panterkaoi0.jpg img98.imageshack.us/my.php?image=rowyxv6.jpg img53.imageshack.us/my.php?image=zielonyjj3.jpg i proszę o przyjęcie mnie na stanowisko asystentki asystentki asystentki ;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ lavaenn 11.09.08, 18:54 Jeteś przyjęta ;) Zapłata jutro o 16 :D Odpowiedz Link
samo_zloto Re: więcej zdjęć :) 11.09.08, 19:01 boskie! moj ulubiony- czarno bialy w duze wzory :D Odpowiedz Link
evolet Re: więcej zdjęć :) 11.09.08, 19:23 z tych nowych: panterka i zielony:) zdecydowanie:) i kremowy w kwiatuszki:) przejrzałam wszystkie effuniaki i zielono mi:D zielone mi się najbardziej podobają:) Odpowiedz Link
aquira Re: więcej zdjęć :) 11.09.08, 19:26 Widziałam już część na spotkaniu w Poznaniu. Fioletowo-zielony (nr 3) to mój faworyt! :):) Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: więcej zdjęć :) 11.09.08, 19:49 ja chcę mieć wszystkie, ja chcę!! i chcę być bogata a nie mogę chlip chlip a najbardziej mi się podoba ten niebieski i w panterkę Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: więcej zdjęć :) 12.09.08, 14:18 Boski jest ten czarno-bialy, czarny w rozowe (czerwone?) wzory, ale najlepsza ta panterka (nie lubię panterki, ale ten stanik jest naprawdę piękny...). Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: więcej zdjęć :) 12.09.08, 21:35 Niebieski, czarno-biały i czarno-różówy - BOSKIE !! Odpowiedz Link
anna75e Re: EFFUNIAK pytanie o staniki dla Amazonek 11.09.08, 22:39 Kiedy będzie wiadomo coś bliższego o modelach dla Amazonek? Chciałabym dobrać coś dla mojej mamy. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: EFFUNIAK pytanie o staniki dla Amazonek 11.09.08, 22:51 Jak zostanie dopracowany prototyp. Pozdrawiam, Ula Odpowiedz Link
anna75e Re: EFFUNIAK pytanie o staniki dla Amazonek 11.09.08, 23:04 To czekam. Jeżeli byłaby potrzebna Wam "modelka" to moja mama jest chętna i bardzo zainteresowana. Jesteśmy z Łodzi. Odpowiedz Link
mareczkowa zamówiłam Effuniaka !! 12.09.08, 08:41 zamówilam sobie Effuniaka, w ciemno. Podalam swoje wymiary i kolor pożądanego stanika i juz !! wzor bedzie niespodzianka. I czekam. nawet nie wiecie, jakie to ekscytujace czekac na stanik, ktory nie wiadomo jak bedzie wygladal. Nie wiem nic poza tym, ze ma byc jakis zielony ! Odpowiedz Link
nataliaolga Re: zamówiłam Effuniaka !! 12.09.08, 17:57 A jak sie zamawia takiego Effuniaka? Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: zamówiłam Effuniaka !! 12.09.08, 18:14 Czyta się uważnie wątek :> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81879866&a=83900070 postępuj według instrukcji Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: zamówiłam Effuniaka !! 12.09.08, 18:21 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81879866&wv.x=2&a=83900070 Odpowiedz Link
mimikk Re: EFFUNIAK 12.09.08, 22:50 ehhhh...zaśliniłam klawiaturę....cudności ale....czy w rozmiarach 80h i 75j będą wyglądały równie subtelnie??? Odpowiedz Link