kura17 czy "luzy w misce" moga zniknac?moze ktos doradzi? 15.08.08, 11:02 zalozylam watek, ale doradzono mi wspisac sie tutaj :) no i sie wpisuje. kopiuje tamten post. mam nadzieje, ze ktos cos odpowie :) testuje na sobie dobrana do swoich wymiarow (mam nadzieje, ze mniej wiecej dobrze) pollyanne: 79/109-110, 32HH. obwod (najaciasniejszy) trzyma super, piersi wygladaja przefajnie, nic nie bulkuje. fiszbiny celuja ok, przylegaja do mostka. wydaje mi sie, ze stanik zalozylam dobrze mam jednak problem z "luzami w misce". u gory, w tym trojkacie, gdzie miska laczy sie z ramiaczkiem, mam wolne miejsce (jakies 3-4 cm ponizej ramiaczka). nie ma tak (juz ;) piersi, a miska nie przylega do ciala, tylko odstaje (mam dosc obwisle, miekkie piersi). moge sobie tam spokojnie reke na plasko wlozyc - miedzy stanik a cialo, material miski jest dosc napiety. podciagniecie ramiaczek na maksa nic nie daje, poluznienie - tez nie. gdy jestem wyprostowana, miska u gory sie nie marszczy. ale jak sie zgarbie (dosc czeste, niestety) lub pochyle do przodu, to gorny brzeg miski sie marszczy (ta koronka tam). no i na dole misek nie mam piersi "do konca". miedzy fiszbina, a piersia jest troche miejsca (tam miska przylega do ciala). tak, jakbym nosila stanik za nisko. ale jak go podsune do gory tak, zeby na dole nie bylo luzu, to wtedy gora miski marszczy sie juz bardzo, nawet przy wyprostowanej postawie. i teraz nie wiem... zly rozmiar jednak? za duzy? za maly? jest sens tak dywagowac, czy lepiej poslac zdjecie do galerii z prosba o komentarze? piszecie o migracjach i "wypelnieniu" sie biustu. moze ponosic ta pollyanne i poczekac, a luzy "same" znikna? maja szanse zniknac? moglby ktos doswiadczony cos doradzic? pieknie prosze :) Odpowiedz Link
effuniak Re: czy "luzy w misce" moga zniknac?moze ktos dor 15.08.08, 11:09 1) zdjęcie do galerii - będzie można coś więcej powiedziec 2) jeśli nosisz dodrze dobrany stanik od niedawna , to jest szansa , że się wypełni 3) są osoby które zawsze mają luz na odcinku ok 2-3cm poniżej łączenie ramiączka z miseczką w takich modelach Odpowiedz Link
kura17 Re: czy "luzy w misce" moga zniknac?moze ktos dor 15.08.08, 11:13 effuniak napisała: > 1) zdjęcie do galerii - będzie można coś więcej powiedziec ok, fotki juz nawet zrobilam, musze tylko doczytac, kto zdjecia przyjmuje ;) > 2) jeśli nosisz dodrze dobrany stanik od niedawna , to jest szansa, > że się wypełni pierwszy dzien go nosze > 3) są osoby które zawsze mają luz na odcinku ok 2-3cm poniżej > łączenie ramiączka z miseczką w takich modelach a ktory model, wg Ciebie, moglby byc lepszy? oprocz (na razie! :) effuniak ;) a co z tym luzem na dole? wielki grzech? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: czy "luzy w misce" moga zniknac?moze ktos dor 15.08.08, 11:14 ja nie jestem specjalnie doświadczona, ale jeżeli Twój opis nie wystarczy Doświadczonym, po co czekać dwa razy na odpowiedź? galeria to dobre miejsce, mnie pomogło wysłąnie tam zdjęć, ale trochę trwa zanim ten proces odpowiadania ruszy :-) Odpowiedz Link
bathilda Re: czy "luzy w misce" moga zniknac?moze ktos dor 15.08.08, 11:57 Po pierwsze w jakiej fazie cyklu jesteś? Możliwe, żeza 2 tygodnie przybędzie Ci 3 cm w obwodzie i stanik będzie ok. Po drugie, jeśli to Twój pierwszy dobry stanik to przed Tobą jeszcze migracja. Zakładaj stanik w skłonie i porządnie, całą dłonią, wygarniaj pierś spod pachy (a jak trzeba to i z pleców). Istnieje duże prawdopodobieństwo, że miseczka się wypełni. Jeśli za miesiąc luz bedzie nadal to spróbuj mniejszą miseczkę - ja w Polly 30H też miałam luzy na górze i myślałam że to nie stanik dla mnie. A potem zaryzykowałam 30GG i stała się ukochanym stanikiem. Odpowiedz Link
ja_joanna Panache Eliza - który rozmiar wybrać? 15.08.08, 14:12 Dziewczyny, mam problem, który rozmiar wybrać. Wpisałam się już w wątku ratunkowym na LMB, więc nie będę się tu powtarzać tylko wklejam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80348156&a=83428147 Gdyby któraś z Was mogła rzucić na to okiem, byłabym wdzięczna za pomoc. Moje zdjęcia są w Małej Galerii. Wysłałam do obu, ale do Dużej nie zostały (jeszcze?) wstawione. Powinnam mniej więcej w poniedziałek odesłać niepasujące staniki, więc mam jeszcze weekend na podjęcie ostatecznej decyzji. Odpowiedz Link
ja_joanna W Dużej Galerii też już są moje zdjęcia n/t 15.08.08, 16:09 ja_joanna napisała: > Dziewczyny, mam problem, który rozmiar wybrać. Wpisałam się już w wątku > ratunkowym na LMB, więc nie będę się tu powtarzać tylko wklejam link: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80348156&a=83428147 > Gdyby któraś z Was mogła rzucić na to okiem, byłabym wdzięczna za pomoc. > Moje zdjęcia są w Małej Galerii. Wysłałam do obu, ale do Dużej nie zostały > (jeszcze?) wstawione. > > Powinnam mniej więcej w poniedziałek odesłać niepasujące staniki, więc mam > jeszcze weekend na podjęcie ostatecznej decyzji. > Odpowiedz Link
sineira 32FF = 34E??? 16.08.08, 20:43 Tak czy nie, bo mojego upragnionego nie ma co prawda w rozmiarze, w którym na pewno jest mi dobry (34E), ale za to jest 34F i 34FF i nie wiem, który brać? Odpowiedz Link
kryklu Re: 32FF = 34E??? 16.08.08, 21:01 Tak, 32FF=34E. Hm, w uproszczeniu... Musisz wziąć pod uwagę, czy ten w dobrym rozmiarze to mało czy dużomiseczkowiec, ściśliwiec czy rozciągliwiec. To samo musisz rozważyć w przypadku tego wymarzonego i ew. skorygować przeliczanie. Może jakieś konkrety o modelach ? Odpowiedz Link
sineira Re: 32FF = 34E??? 17.08.08, 12:34 Konkretnie Charnos bioform. Ściśliwy wielkomiseczkowiec. No i właściwie to wiem, że w 32 się raczej nie dopnę, ale mam ciężką obsesję na jego punkcie;) Odpowiedz Link
kryklu Re: 32FF = 34E??? 17.08.08, 22:14 Nie spiesz się tak! Od dawna jest tanio do kupienia. Poczekaj lepiej na swój rozmiar. Odpowiedz Link
drzewko_szczescia Lepel Athena 34FF 18.08.08, 15:44 www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=LL-17301&mci=&size=&colour=&image=r491866-p492561-front# Jestem zadowolona z gąbeczki, ale mam dwa zastrzeżenia: 1. odstaje mi w miejscu, gdzie miseczka łączy się z ramiączkiem- m/w 1-2 cm, w zależności od tego, jak jestem wyprostowana. Czy ten typ tak ma, czy mam nieprawidłowy rozmiar? 2. biust ponad miseczkami trzęsie się przy chodzeniu- czy ten typ tak ma, czy to też wada rozmiaru? Mam rozmiar 80/103 i 34FF pod biustem jest idealny. Poza tym chciałabym kupić sobie Panache Tango Pure i nie jestem pewna, czy nie będzie podobnych problemów. Odpowiedz Link
drzewko_szczescia Czy ten wątek to jeszcze działa? Proszę o odp. 22.08.08, 11:36 Nie wiem, czy to z powodu wakacji czy już nikt z ratujących tu nie zagląda, przytłoczony ilością postów. proszę bardzo, bardzo o pomoc, bo chciałabym dokonać następnych zakupów, a bez odpowiedzi ani rusz :)) Z góry dziękuję! Odpowiedz Link
joostek Tango Plunge 70GG - niby super, a jednak problem.. 18.08.08, 20:37 Kupiłam pierwszy stanik w moim nowym rozmiarze (wcześniej nosiłam 75F, 75G - oczywiście nieudane, bo mam wymiary 76/101). W sklepie mierzyłam Panache Tango Plunge 70G - u góry robiły się niewielkie bułeczki, więc zmierzyłam 70GG. Ten leżał idealnie - ścisły obwód, gładka linia biustu, miseczki ładnie wypełnione, zero fałdek pod pachami. Przetestowałam dokładnie - skłony, skoki, gwałtowne ruchy. Wszystko trzyma idealnie. 3. dnia noszenia zaczął cisnąć - a dokładnie końcówki fiszbin na mostku wbijają mi się w ciało. Wcześniej tego nie odczuwałam. Dodam, że fiszbiny ściśle dotykają ciała (obejmują całą pierś) i równo leżą na mostku. Nie wiem co mam z tym zrobić? Może powinnam jakoś inaczej go nosić? Pomóżcie, proszę Odpowiedz Link
agba78 Re: Tango Plunge 70GG - niby super, a jednak prob 22.08.08, 12:12 Obawiam się, że to uroda staników Panache. Ja w Confetti też po 3 dniach zaczęłam cierpieć z powodu fiszbin wbijających się w mostek, ale ten stanik jest tak śliczny, że albo on się do mnie dostosuje, albo ja do niego :) Można popróbować delikatnie poodginać fiszbiny albo wkładać coś pod spód, żeby nie cisnęły. Może w końcu się samo "ugnie" :) Odpowiedz Link
joostek Re: Tango Plunge 70GG - niby super, a jednak prob 23.08.08, 16:57 No właśnie - żyję nadzieją, że się dostosuje :p Fizycznie już mnie tak nie ciśnie (noszę go od tygodnia), ale skóra na mostku zawsze jest lekko zaczerwieniona i widać wyraźne ślady uciskania. Trochę żałuję, bo miałam spory wybór (kupowałam go w sklepie stacjonarnym i swobodnie mogłam przymierzać wszystko, co chciałam). Ale w kolorze czarnym był tylko ten model, a ja na początek chciałam praktyczniejszy kolor niż fuksja, czy fiolet ;-) Ale już niedługo dojdzie do mnie Freya Rio, więc trochę odpocznę :) Odpowiedz Link
jaagna Re: Tango Plunge 70GG - niby super, a jednak prob 23.08.08, 22:28 Ja po każdym staniku mam na ciele ślady: fiszbin i szwów. Śmiesznie to wyglada, ale dzięki temu wiem, czy stanik na mnie dobrze leży ;-) Mam 3 Tango plunge i Daisy Chain (ten sam krój) i każdy z nich zostawia mi mocniejszy odcisk na mostku (choć nie cisną, tylko zostawiają mocniejszy ślad): nie boli mnie to ani nie przeszkadza. Odpowiedz Link
matylda07 Co to za marka biustonosza? 19.08.08, 20:02 Dostałam biustonosz od kolezanki, kiedys go kupiła, ale biust jej sie powiększył i juz go nie nosi. Niestety ona nie pamieta gdzie go kupiła i co to za firama, a metka jest ucieta. Przymierzyłam go, ponosiłam i jestem zachwycona. Jest ciut za duży, ale i taki nosi sie rewelacyjnie. Jest z mocno elastycznej, raczej śliskiej tkaniny, obwód rozciąga sie, ale fajnie dociska i nic sie nie przesuwa. Po nałozeniu bluzki wygladam jakbym nic pod spodem nie miała:) Niżej wklejam zdjęcia samego biustonosza (do galerii nie mam dostępu, nabiustnie wiec go nie pokazuję:)) Może Wy pomożecie mi ustalić markę. Proszę. Chaciałabym nabyć taki, tylko troche mniejszy, a ten oddać siostrze. Przód: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f5e23defd70d76bc Koronka z przodu: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fb8e39a321faf4b2 Tył: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=03cf1f833fbd10c2 Ramiączko: www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d23bd849de77f266 Odpowiedz Link
matylda07 Re: Co to za marka biustonosza? - linki 19.08.08, 21:51 Przód www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f5e23defd70d76bc Koronka www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fb8e39a321faf4b2 Tył www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=03cf1f833fbd10c2 Ramiączko www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d23bd849de77f266 Odpowiedz Link
prostokvashino Polyanna czarna 30E 24.08.08, 10:40 Kupiłam takową od forumowiczki. Wcześniej już miałam inna freyę Gigi 30E, która jest troche ściśliwa w obwodzie, ale poza tym chyba ok. (Wisi w galerii). Ale ta polyanna na większej piersi jak by lekko się wrzyna linia koronki w pierś. Poza tym fiszbiny pasują idealnie, jak zdjęłam stanik, to odciśnięcia są idealnie wokół piersi. A i pytanie, bo tyle się naczytałam, że już powoli mam mętlik w głowie: jesli Polyanna ma dla mnie fiszbiny ok, to czy ja jestem bardziej panachowa czy freyowa? Bo nie pamiętam która dokładnie Freya ma fiszbiny jak panache. Odpowiedz Link
green_eyed_kate Fantasie Smoothing Strapless :( 32DD 25.08.08, 21:11 moje wymiary 73/91 zamówiłam 32DD i wszystko nie tak... :( obwód mi tylko odpowiadał, ale michy ło matko łogromne :\ nawet po wygarnięciu, pierś nie wypełniała miseczek, do tego materiał załamywał się po piersią - wbrew pozorom to tam właśnie zaraz nad fiszbiną był luz największy :\ do tego dowiedziałam się na własnej skórze co to znaczy, że fiszbina jest za duża i kończy się na plecach... a już się cieszyłam, że znam swój właściwy rozmiar a teraz zostałam bez stanika do sukienki przed imprezą :( Odpowiedz Link
teahousemoon Fiszbiny wbijają się w mostek mimo dobrego obwodu. 25.08.08, 21:25 Któryś już raz, przy którymś staniku i już nie wiem o co chodzi. Na pewno nie jest to efekt za luźnego obwodu, bo w niektórych ledwo się dopinam, a to nadal się dzieje. Myślałam, że może są za ciasne, ale teraz chodzę z przedłużką i nadal boleśnie wbijają mi się w skórę fiszbiny. Mam wrażenie, że to wina zbyt wystających żeber. Czuję, jak fiszbiny mi o nie omykają. Na skórze mam okropne ślady, czerwone, bolące i głębokie (ale bez przesady :D). Czy możliwe, że jestem tam po prostu za chuda i sama skóra jest zbyt delikatna? Bo nie ma tam tłuszczu, który by dawał efekt poduszki? Odpowiedz Link
bbkk Zły rozmiar? 28.08.08, 23:29 Witam! Moje wymiary to 78/100 - wyliczone 32FF/70J Dziś mierzyłam 4 różne Allesy i 3 Dalie 70F i po pierwsze każdy stanik zapinałam na ostatnią haftkę i jeszcze były luzy za to miseczki w większości od góry były puste. Chociaż z boków jakby nie wszystko wchodziło ... Za duży obwód??? Odpowiedz Link
roza_am Re: Zły rozmiar? 28.08.08, 23:39 Po pierwsze - za małe miski!!! Mierzyłaś staniki o polskiej miseczce F, podczas gdy powinnaś zacząć od brytyjskiego FF lub polskiego J - to zasadnicza różnica. Jak się mają rozmiary polskie do brytyjskich najlepiej sprawdzisz tutaj: spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=22 Co do obwodu - nie znam Allesów, ale Dalie mają baaardzo rozciągliwe obwody. A czy generalnie obwód 70 jest dla Ciebie za duży? Trudno powiedzieć. Polecam dzisiejszy wpis na Stanikomanii: stanikomania.blox.pl/2008/08/Obwod-to-podstawa.html Odpowiedz Link
roza_am Re: Zły rozmiar? 29.08.08, 01:19 Oczywiście, może się okazać, że w rzeczywistości powinnaś nosić miseczki mniejsze od wyliczonych, ale będziesz to wiedzieć dopiero po przymierzeniu wyliczonego rozmiaru. Czy miseczki F były za duże? Przecież piszesz, że "z boków jakby nie wszystko wchodziło ...". To znaczy, że nie zagarnęłaś do miseczki całej piersi, zapewne dlatego, że miseczka była za mała. Poczytaj o prawidłowym zakładaniu stanika oraz najczęściej popełnianych błedach: besame.blox.pl/2007/03/Jak-zalozyc-stanik.html#ListaKomentarzy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64535637 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&wv.x=2&a=64534847 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&a=30489571&v=2&wv.x=0 Odpowiedz Link
czarnaa_iness Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 30.08.08, 22:00 Dziewczyny, czytam Was od kilku m-cy regularnie, ale teraz mam problem i postanowiłam się uaktywnić i poprosić o pomoc. Mój przypadek: wydawało mi się już, że znalazłam swój rozmiar i fason, ale niestety - okazało się, że zakupiona 10 dni temu czarna pollyanna nie jest dla mnie:( W przymierzalni myślałam, że leży idealnie (tzn. na styk) - nic się nie marszczy, fiszbiny okalają piersi, z góry i z przodu widok miodzio - piersi zaokrąglone... ale popełniłam taki błąd, że nie przymierzyłam pod bluzkę... W domu okazało się, że mnie spłaszcza z profilu. Najpierw to zignorowałam, ale któregoś kolejnego dnia przy ubieraniu stanika stwierdziłam, że miseczki są sporo za płytkie. Wczoraj więc obmierzyłam się bez biustonosza i w polly i różnica "w" jest aż.. 6 cm!!! Tzn. bez mam 70/93-94, a w polly tylko 86-7 cm w biuście:( Chyba już jej nie nałożę bo jak patrzę na siebie w lustrze to czuję się strasznie płasko i wcale nie biuściasto. O wiele lepiej wyglądam już w evie 28g, która wprawdzie jest też już za mała i bułkuje (a obwód za ciasny, noszę z przedłużką), ale przynajmniej wypycha bardziej piersi do przodu. I teraz moje pytania: 1. czy to problem z niekompatybilnością modelu, czy zły rozmiar? 2. ponieważ potrzebuję jakiegoś stanika, zamówiłam (z dużym wahaniem, przyznaję) fantasie karly 30g. teraz obawiam się, że będzie sporo za duży.. słusznie? Odpowiedz Link
kryklu Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 30.08.08, 22:21 Dla Ciebie lepsze byłoby chyba 30FF (Karly). Poza tym moje Karly dosyć rozsuwa biust na boki i trochę spłaszcza... Jeśli zależy Ci na wyeksponowaniu biustu, Freya jest niezastąpiona, zwłaszcza takie modele jak Phoebe, Margo, Lucille, a Millie jest pod tym względem rewelacyjna!!! Polyanna pięknie zaokrągla piersi, ale nie wysuwa ich dramatycznie do przodu. A w jakim rozmiarze ją masz? Odpowiedz Link
kryklu Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 30.08.08, 22:29 Upss, rozmiar podałaś w tytule... Ha, teoretycznie Polly powinna pasować, ale tabelki to jedno, a życie to drugie. Może w przypadku takich mało/średnio-miseczkowców powinnaś celować w 30G - Karly może być dobre :) A dużomiseczkowce 30FF? Odpowiedz Link
czarnaa_iness Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 31.08.08, 00:00 kryklu, dzięki za błyskawiczną odpowiedź :) pierwszy Twój post mnie przestraszył, drugi dał nadzieję;) poczekam więc na to Karly, może będzie ok.. o dużomiseczkowcach fakt, myślałam, np. o Darcey, tylko Karly znalazłam bardziej okazyjne i poszło na pierwszy ogień. A z tą Polly to taki jest problem, że nie tyle nie wysuwa piersi do przodu, co je przypłaszcza do klatki - najbardziej martwi mnie te 6 cm mniej w biuście (szok jak dla mnie), no i też to, jak to wizualnie wygląda - bardziej jakbym miała na sobie bandaż a nie stanik:/ Nawet jak ją ubieram, to czuję, że przypłaszczam piersi, żeby fiszbiny dotknęły mostka i żebym obwód mogła dopiąć... Już nawet wolałabym, żeby to Karly przyszło ciut za wielkie, to może starczy mi na dłużej niż 2-4 tygodnie, bo dotychczas przerobiłam 4 staniki i każdy po takim czasie robił się za mały. Migracja szaleje u mnie :) - od końca czerwca przybyło mi 4 cm w biuście! Odpowiedz Link
czarnaa_iness Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 10.09.08, 16:57 Piszę bo może kiedyś komuś to pomoże: Karly 30G przyszło wczoraj i jest idealne:) Czyli jednak to była zamałość, nic inszego.. Odpowiedz Link
luliluli Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 11.09.08, 13:39 Mi to pomoże:) na 94 w biuscie karly 65G dobra?? a ja jej nie biore, bo sie boje, ze za duza! Musze sie raz jezcze zastanowić:) Polly 65FF tez była na mnie sporo za mała, a i inne staniki w tym rozmiarze zaczynają bułkować:) cenne info. Karly taka ładna niesbiesko-granatowa tak?:) aaa - wysoko zabudowana jest? Odpowiedz Link
iv999 Re: Polly 30ff spłaszcza - co dalej? 15.09.08, 01:46 Ja też myślałam że mi pomoże, bo też mam 70/93-94, ale właśnie znalazłam w innym temacie że ten 30G Karly pasuje też ponoć na 75/97 i nie wiem już co o nim myśleć... On się tak rozciąga? To pewnie zaraz będzie za luźny... Czarnaa_iness jak wrażenia po tych pięciu dniach? Nadal dobry? Odpowiedz Link
myszka.xww Helpunku! Przesadzilam 31.08.08, 10:12 Zwezilam tango Two Tone 32K na mostku - niewiele, ze 2 cm (no, moze 3). Chcialam, zeby lepiej zbieral cycki spod pach. No i zbierac, to chyba zbiera, tylko zapiac sie nie moge :*( Przedtem sie zapinalam na najciasniejsza, teraz siedze z biustem w miskach i mysle, jakby tu... No co za !@$#$%$@#!! Ma ktos Tango TT? Rozciagnie sie? Odpowiedz Link
myszka.xww Re: Helpunku! Przesadzilam - TZ nieoceniony 31.08.08, 10:16 ok, chlop wlasny mnie zapial. Nie oddycham. Na przyszlosc - jak ktorejkolwiek przyjdzie do glowy zwezac mostek, niech sie upewni, ze ma w domu przedluzke.... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Helpunku! Przesadzilam - TZ nieoceniony 02.09.08, 22:05 myszko, a może wrzuć to do wątku o przeróbkach, to cenna informacja moim zdaniem. Odpowiedz Link
zielony.bursztyn jeżdzacy obwód 02.09.08, 19:24 Witam, czytam LB i zastanawiam się co ze mną jest nie tak, a właściwie z moim obwodem, w przypadku źle dopasowanego stanika piszcie bardzo często o obwodzie podjeżdżającym aż do karku. Ja podczas noszenia 85D przy rozmiarze (87/115) zawsze miałam obwód w okolicy pasa, teraz też raczej mam tendencję do opadania niż unoszenia obwodu. Czy to jest kwestia złego dopasowania ramiączek? Czy inna? Pozdrawiam Odpowiedz Link
luliluli Re: jeżdzacy obwód 04.09.08, 12:25 zielony.bursztyn, a jaki teraz nosisz rozmiar? czy masz odpowiednio podciągnięte ramiączka? czy w ogóle masz dopasowany odpowiedni rozmiar?:)raczej nie ma czegoś takiego jak złe dopasowanie ramiączek (chyba tylko w niektórych balkonikach są za mocno rozstawione dla niektórych dziewczyn). Czy miski Twojego stanika są dobre? Odpowiedz Link
zielony.bursztyn Re: jeżdzacy obwód 05.09.08, 21:56 Chyba jeszcze się dopasowuje, najlepiej czuje się w 36FF i 36G mimo, że z tabelki wychodzi 36GG w tym 36GG mam za duże luzy w górach miseczek. W 34 na razie się nie próbowałam wbić. Ramiączka mam zgodnie z zaleceniami maja się nie wpijać, bo biust trzyma obwód. Tak sobie czytam LB i się dziwię, bo mi nawet w staniku co jedynie sutki przykrywał (stare czasy, co nie wrócą) nigdy obwód nie podjeżdzał do góry, tylko zawsze kierował się do pasa :). Odpowiedz Link
plecionka Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 04.09.08, 12:48 Pisalam juz o tym w watku na temat Fantasie, ale w sumie to chyba ten temat bedzie bardziej odpowiedni. Tydzień temu stalam sie dumna posiadaczka stanika Louise firmy Fantasie z rozmiarze 34FF, ktory dopasowala mi pani z Intimo w Krakowie. Z tym, że minąlo 7 dni i z pierwszej haftki przenioslam sie na ostatnia, przy mniej scislym zapieciu obwod mi zjezdza z przodu i w dolnej czesci miseczek robi sie taki niby "schodek". Miseczki wygladaja na dobre, sa wypelnione i nic nie bulkuje. Czy takie rozciagniecie sie w tak krotkim czasie jest normalne? Za namowa Lawendowatej zmierzylam sie jeszcze raz i sytuacja przedstawia sie tak: W Intimo wymierzyli mi 86/103, teraz zmierzylam sie sama (w staniku) i po naciagnieciu miarki tak, ze prawie trzeszczala wyszlo mi 82 pod biustem i 105 w biuscie. Mozliwa jest taka zmiana w tydzien? Odpowiedz Link
madzioreck Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 05.09.08, 19:26 No raczej nie, nie aż taka. Ale jeśli chodzi o rozciągliwość obwodu, to ja miałam prawie to samo z Arabellą - na ówczesne 81/116 wzięłam 32HH, ledwo zapinałam na najluźniejszą haftkę, a po niecałym chyba miesiącu obwód latał mi po plecach na najciaśniejszej. Któraś z doświadczonych forumek mnie oświeciła, że trzeba było wziąć 30J i przedłużkę, teraz byłoby gites (z obwodem, bo miska już za mała). Odpowiedz Link
madzioreck Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 05.09.08, 19:28 Czy mierzyłaś się w Intimo sama, czy pani Cię mierzyła? Może bała się za mocno Cię ścisnąć...? Bo miarka ma właśnie tak trzeszczeć. I czy mierzyłaś obwód w biuscie w biustonoszu, czy bez? Bo jeśli miałaś np. przyciasne miseczki, to obwód w biuście wyjdzie zafałszowany. No i w biuście obwód może się zmieniać w zależności od dnia cyklu. Odpowiedz Link
plecionka Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 19.09.08, 20:22 Przepraszam, nie zauwazylam Twojej odpowiedzi. W Intimo mierzyla mnie pani, ale wydaje mi sie, ze wina byla po mojej strone, bo nie wypuscilam calkowicie powietrza z pluc. A 103 w biuscie wyszlo w staniku 85D. Ale to chyba nie jest jakas drastyczna roznica, zwlaszcza, ze jak mowilam, bulek nie zauwazylam. Odpowiedz Link
madzioreck Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 30.09.08, 14:35 No to obwód jest za luźny. Możesz go podszyć, w wątku "robótki ręczne" znajdziesz instrukcje, jak to zrobić. I wtedy, jeśli miseczki są ok, powinno być dobrze. Odpowiedz Link
ja-magrat Freya Phoebe 04.09.08, 20:02 poprzednia Phoebe w rozmiarze 32GG (79/102) leżała idealnie, teraz po migracji przeszłam na 30HH i coś nie tak. Fiszbiny wbijają się w żebra na środku, za to na mostku odstają około centymetra. Obwód mile ciśnie, tylko te żebra..... może tu trzeba zastosować jakąś fiszbinoplastykę? tylko jak? Odpowiedz Link
kotpstrot Pollyanna Czarna miała być idealna :( 04.09.08, 22:21 No i nie jest. To jest 30 GG. Miski ma dobre. Ociupineczkę sie wbija w większa pierś ale za to niżej jest troche luzu więc to chyba kwestia kształtu i nic nie poradzę, zwłaszca, ze to jest minimalnie. Ale obwód jest za szeroki :( Normalnie noszę 30 a w tej zapięlam się od razu na najciaśniej i wcale nie było ścisło. I co mam zrobić? Produkują Pollyannę w moim rozmiarze. Karmelowa była ok. Czy czarna jest naprawde tak bardzo inna??? Odpowiedz Link
klymenystra Jak to bedzie wygladac? 04.09.08, 22:51 Czyli mam dylemat- czy uwazacie, ze na impreze moge zalozyc gorset antoskowy jako top? Czy za bardzo bielizniano-wuglarnie to bedzie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jak to bedzie wygladac? 05.09.08, 08:23 Zależy od imprezy ;) Gdybym ja założyła ten gorset, idąc na imprezę, na której widok normalny to panienka w lateksie i szpilach czy z dekoltem do pasa (a czasem na takich imprezach bywam ;) ), to byłoby normalne. Ale jeżeli masz na myśli raczej normalną imprezę, z normalnie ubranymi ludźmi (cokolwiek to oznacza), to jednak mogłoby to być przegięcie. Chociaż z drugiej strony, jeżeli byś do tego gorsetu dołączyła jakąś ciekawą narzutkę (ale co konkretnie to nie wiem), to mogłoby to fajnie wyglądać. Poza tym ja mam dużą tolerancję na ciuchy, więc i tak moje zdanie może należeć do mniejszości ;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Jak to bedzie wygladac? 05.09.08, 08:48 Impreza niestety, gotycka nie jest :( Ale dziekuje za odpowiedz :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Jak to bedzie wygladac? 05.09.08, 09:06 Ależ proszę :) Sama już X razy zastanawiałam się nad wykorzystaniem gorsetu antośkowego w celach imprezowych i w sumie chętnie zobaczyłabym jakieś fajne rozwiązania :) Odpowiedz Link
zarin Re: Jak to bedzie wygladac? 05.09.08, 19:31 Jestem na tak! Wręcz bardzo mi się podoba ten pomysł :). Odpowiedz Link
madzioreck Za wielkie miseczki, na co wymienić...? 05.09.08, 14:17 Kupiłam sobie Tango II białe, kierując się tabelką, wzięłam 32K, wymiary mam 79/117. No i przesadziłam... Przymierzam toto, a miski są takie, ze jeszcze w każdą mogę wsadzić obie dłonie... i teraz nie wiem, na jaki rozmiar wymienić. Wziąć 2 miseczki mniejszy, czyli J? Jestem w trakcie migracji, więc moze być ciut luzu. Dotąd nosiłam Arabellę 32HH, miseczki już jakiś rozmiar za małe... Poradźcie. Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Za wielkie miseczki, na co wymienić...? 05.09.08, 18:03 Tango 32J czarne ja mam na 113 w biuście ale jest na mnie mocno za ciasne pod, więc nie wiem jak by to wypadło u ciebie. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Za wielkie miseczki, na co wymienić...? 05.09.08, 19:22 U mnie 79/117, obwód gra, ale te miski to za wielkie... Dzwoniłam do pani Marysi, radziła najpierw spróbować 32J. Odpowiedz Link
greylin zmalały mi piersi! 08.09.08, 08:41 W zasadzie tylko pośrednio mam kłopot ze stanikiem. To cycki mi wycięły numer. z dnia na dzień zmniejszyły mi się piersi. o 5 cm w obwodzie. Dobre staniki nosze od roku. Nie schudłam gwałtownie (odchudzam się, ale z szybkością 3 kg na miesiąc). Najpierw urosły o dobry rozmiar (30GG zaczęło bułkować), więc zamówiłam 30H. a tu niespodzianka: wszystkie GG są za duże :( Potrzebuję pocieszenia: wrócę do starego rozmiaru? czy mam odsyłać to 30H (zdjęcia już wysłałam do galerii)? czy zacząć się cieszyć że spadłam poza tę nieszczęśliwą granicę G-GG+ i będę miała większy wybór?? Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok atak KERMITÓW!!! 08.09.08, 19:36 koleżanki, niestety mój biust to nie żadne jabłuszka ani dzioby tylko KERMITY. oto foty w nowiutkim ruby pink imogen peach: www.voila.pl/192/w8xqv/?1 www.voila.pl/193/h3hik/?1 co ja mam z tym stanikiem zrobić? Odpowiedz Link
roza_am Re: atak KERMITÓW!!! 08.09.08, 20:45 Wymienić na większe miseczki. Nie widzę Kermitów, ale bułki i owszem :) Odpowiedz Link
zoska.samoska Pollyanna 32FF 10.09.08, 11:21 Kupiłam karmelową Pollyanna 32FF, mam ją od zeszłego wtorku. Miaseczkę powinnam była wziąć od razu G zamiast FF, które u góry mi troche bułkuje, ale niestety w sklepie podczas przymiarki nie dociągnełam dobrze ramiączek, a w domu oderwalam metki i już nie mogłam jej wymienić. Problem-pytanie: tuż po kupieniu w obwodzie zapinałam się na ostatnie haftki, po 2 dniach noszenia mogłam się już zapiąć na środkowe, a wczoraj, czyli po tygodniu noszenia, swobodnie dopinam się na te ostatnie. Czy w związku z tym kupując kolejny biustonosz powinnam wziąć też 32 czy może jednak 30 byłby lepszy i bardziej "rozwojowy" ? Kolejny problem - wiem, ze najlepszy byłby biustonosz idealny wg rozmiaru, ale czasem żaden rozmiar dobrze nie leży i wtedy - czy lepiej wziąć miseczkę ciut przymałą (wtedy by bułkowała) czy lepiej ciut wiekszą ? - wiekszą tzn. gdy u góry na piersiach trochę odstaje… i mieć nadzieje, że piersi "urosną" i te miseczki wypełnią ? Dodam, że pod biustem luźno mam 81, ale ściśliwie to 77 (pewnie jak bym mocniej scisnąć to mogloby być i 74-75, bo jestem troche "otłuszczona"), w biuście 100-102 w zależności od pomiaru - mam tzw. uszy spaniela, które trudno dobrze mi wymierzyć :(( Odpowiedz Link
jaagna Re: Pollyanna 32FF 10.09.08, 16:20 Jeśli zapinasz sie już na najciaśniejszą haftkę, bo bierz mniejszy obwód (ale pamiętaj: musisz najpierw poczytać o interesujacym cię modelu: czy jest ściśliwcem czy rozciagliwcem). A jeśli miski są już teraz za płytykie i bułkują - bierz wiekszą miseczkę. Czyli jeśli teraz nosisz 32FF, to weź węższe w obwodzie i o większej miseczce 30H. I nie bierz nigdy za małej miseczki!!! Po co? Dlaczego? Jeśli od niedawna nosisz dobrze dobrane staniki, to mozliwe, że czeka cię migracja, więc lepszy będzie z leciutko większą miseczką (bo zapewne się wypełni). Odpowiedz Link
zoska.samoska Re: Pollyanna 32FF 10.09.08, 16:33 Ok, b. dziekuje :-) Miseczka sie wyjasnila - lepsza ciut wieksza w oczekiwaniu na migracje. Pytanie mam jeszcze do obwodu - mierzylam wczoraj Pollyanne 30GG i w niej sie dopielam, ale moje juz i tak duze waleczki (z powodu otluszczenia) jeszcze sie powiekszyly i za dobrze to nie wyglada "wizualnie" no i co z czerwonymi odcisnietymi znakami w obwodzie - czy to jest stan normalny czy jednak swiadczy o zbyt scislym obwodzie ? Odpowiedz Link
jaagna Re: Pollyanna 32FF 11.09.08, 14:00 To już zależy od twojego samopoczucia. Jeśli z większymi wałeczkami (oj, rozumiem Cię!) nie czujesz sie dobrze, bo pozostań przy obwodzie 32 (z odpowiednią miską, naturalnie). Ja jednak wybrałam ścisły obwód (a co mi tam wałki! z tyłu są i ich nie widzę), choć mam też stanik o obwodzie szerszym i używam go, gdy widok wałeczków jest niepożądany. Odpowiedz Link
klymenystra stozki :( 10.09.08, 14:11 No i co ja mam zrobic? Przyszedl do mnie Carnival 30FF. Sliczny, cudny. Moglby byc ciupenke wiekszy, co prawda. Ale ksztalt, jaki mi robi, to tragedia. mam dwa zadarte stozki, w zyciu czegos takiego nie widzialam. Podobniez wyciecie dolnej warstwy materialy w misce moze to zmienic. Powiedzcie, ze taaak :( Odpowiedz Link
jaagna Re: stozki :( 10.09.08, 16:16 Pocykaj sobie zdjecia i wyślij do Galerii. ;-) Jeśli ma zbyt małe miski, to nie będzie ładnie wygladał... a nie da rady wymienic na większą miskę? Odpowiedz Link
bbkk problem rozmiarowy 12.09.08, 21:00 Moje wymiary to 78/100 = 32FF Casablanka 32FF - za luźna w obwodzie (najciaśniejsza haftka na spoko) i sporo za duże miski Panache Harmony 32F - też za luźny obwód ale miski, hmm, pewne luzy u góry a z drugiej strony nadal małe bułki pod pachami BHS Busy (chyba) - 32F - dobry obwód (może ciut za duży bo zapinam się na środkową haftkę) a miseczki jakby minimalnie za duże - chociaż też są problemy z bułkami I teraz to w zasadzie nie wiem jaki rozmiar polować ... Odpowiedz Link
mazya ..coś dla Mamy. 13.09.08, 16:02 Piszę z prośbą o pomoc bo znowu mnie wybór przerasta.. Szukam stanika dla Mamy, na urodziny. Zapewne wybiore jakiś sklep internetowy z możliwością zwrotu i kupię sąsiadujące rozmiary. Mama do tej pory mierzyla tylko Siply Me 38HH (dużo za duże) i Tango 38FF. Twierdzi, ze Tango ma nieco za dużą miske. Narzeka, ze fiszbiny sie Jej wbijaja w pache więc przupuszczam, ze za szerokie plus może rzeczywiście za duża miseczka bo przydałaby się krótsza fiszbina. Wybrzydza, ze Arabella "za cienka", Nie podoba Jej się to, ze fiszbiny oddzielają od siebie piersi, ale znowu plunge za mało zabudowany.. Myślałam o Inferno..Nie mam pojęcia jak wygląda na biustach +50-letnich w rozmiarze ~38FF Podoba mi się też Curvy Kate Emily, ale wyczytałam, ze to szerokofiszbinowiec. Stanik niekoniecznie musi być piękny, zalotny i seksowny. Ważne aby byl wygodny. No i fajnie gdyby trzymał w ryzach fałdki na plecach ;-). Aa, najważniejsze chyba - wymiary: ok 90/116 Wdzięczna będe za jakąkolwiek sugestię ;). Odpowiedz Link
roza_am Re: ..coś dla Mamy. 13.09.08, 16:15 Może coś z Fantasie? Albo z Elome: stanikomania.blox.pl/2008/08/Pelna-figura.html Odpowiedz Link