turzyca Re: galeryjki - komentarze dla Armyofme n/t 22.07.08, 02:31 Moja prywatna prosba - podpisz nastepnym razem zdjecia, chocby oznaczajac je cyframi 1, 2, 3, bo wtedy latwiej powiazac tekst opisu z wlasciwym zdjeciem. Czy w tym niebieskim moglabys skrocic jeszcze ramiaczka? Bo cos jest nie tak, ale nie wiem, czy to wina niedbalego zalozenia, czy rozmiaru stanika. Odpowiedz Link
armyofme Re: galeryjki - komentarze dla Armyofme n/t 22.07.08, 18:35 Ok będę podpisywać na przyszłość :) Co do ramiączek to są skrócone maksymalnie, ewentualnie przerobienie ale też wydaje mi się że są za długie. Odpowiedz Link
armyofme Re: galeryjki - komentarze dla Armyofme n/t 25.07.08, 23:10 Podciągam i dalej proszę o komentarze :) Faktycznie wydaje się że te wałeczki są efektem zbyt szerokiego obwodu, również gniecenie fiszbin w pachy. Zmierzyłam się dziś powtórnie (ostatnio ciągle to robię) i wyszło mi w 80-81/100-101. Wtedy faktycznie łapałabym się na obwód 32. Tylko czy staniki w 32 będą bardziej wycięte niż w 34 czy po prostu taka moja uroda i szukać raczej half cupów? Odpowiedz Link
anna-pia Re: galeryjki - komentarze dla Armyofme n/t 25.07.08, 23:49 Tego ci nikt nie powie :) Musisz zmierzyć. Odpowiedz Link
armyofme Re: galeryjki - komentarze dla Armyofme n/t 26.07.08, 00:20 Będę działać we wtorek :) Mierzyłam że we wszystkich stanikach, zapiętych na ostatnią haftkę jestem w stanie odciągnąć od pleców zapięcie na około 6 cm. To chyba zbyt dużo. Odpowiedz Link
yaga7 wałeczki 22.07.08, 07:02 Ja wałeczki na plecach / bokach posiadam i się nie przejmuję - też się nie przejmuj. Nie robię zdjęć od tyłu, bo jak raz zrobiłam, to się przeraziłam ;) Odpowiedz Link
armyofme Re: wałeczki 23.07.08, 00:41 Czyli generalnie tak powinno być czy jest to efekt źle dobranego stanika? Poza tym up :D -- Pozdrawiam armyofme Odpowiedz Link
yaga7 Re: wałeczki 23.07.08, 12:36 Ja na pewno mam dobrze dobrany stanik, a wałeczki mam. Wałeczki wynikają z wielu spraw - u niektórych znikają po dobraniu dobrego stanika, u niektórych nie. Niektóre z nas mają więcej tłuszczyku, niektóre mniej. Itp, itd. Nie ma jednej odpowiedzi dla wszystkich ;) Odpowiedz Link
armyofme Re: wałeczki 23.07.08, 14:06 Uff to połowa problemu za mną :D A co myślisz z wysokim zabudowaniem przy pachach? Z tego co mierzyłam to chyba tylko half cupy nie są tak zabudowane :( Teoretycznie Panache Tango II balconette jest half cupem (mierzyłam,leżał świetnie) ale mimo to był dość zabudowany przy pachach. Odpowiedz Link
anna-pia Re: wałeczki 23.07.08, 22:05 Wydaje mi się, że problem może leżeć w położeniu biustu - jest chyba dość wysoko? Weź może jednak obwód 32, FF powinno byc dobre, to cały czas mniej niż G, paski powinny być węższe. No nie wiem, co jeszcze... Odpowiedz Link
armyofme Re: wałeczki 23.07.08, 22:23 32? Tyle że w 34 już mam ciasnawo :( Biust mam wysoko, to fakt. Spróbuję pomierzyć 32. Ciekawa jestem. Odpowiedz Link
kasica_k Re: wałeczki 26.07.08, 00:07 Przymierzyć zawsze warto, i porównać. Ja z 80 pod noszę 34 i nic nie wskazuje na to, żeby miało się to zmienić :) Ale różnie bywa u różnych osób, dla niektórych nawet zaniżyć o 10 cm to mało. Odpowiedz Link