anna-pia Re: pomoc dla myszamt n/t 01.08.08, 23:10 Fiszbiny masz jakieś półtora centymetra poniżej linii biustu, one muszą okalać biust; poza tym są rzeczywiście za szerokie, stanik ląduje ci na szyi. Poszukaj raczej Freyi (wąskie fiszbiny ma też Avocado i Melissa, przy czym u nich są one też krótkie). Odpowiedz Link
mauzonka Do tego chyba za duży:( 02.08.08, 00:16 Wydaje mi się, że niestety, on jest nie tylko niekompatybilny, co za duży w miskach. Czy 70E nie byłoby lepsze na luzy u góry? Miałoby też prawdopodobnie węższe fiszbiny, ale sądząc po zdjęciach, Tobie lepiej pasowałyby fiszbiny Freyi czy Fantasie czy Avocado (jak pisze zresztą Anna-Pia). Odpowiedz Link
lawendowata Re: Do tego chyba za duży:( 02.08.08, 00:34 Mauzonko, chyba miałaś na myśli 65E :) Odpowiedz Link
kasica_k Za duży! 02.08.08, 00:45 Za duży w miseczkach zdecydowanie. Być może także niekompatybilny, ale trudno to stwierdzić na sto procent, gdy rozmiar nie ten. Mniejsze miseczki będą też węższe. Czy wystarczająco węższe, najlepiej stwierdzić eksperymentalnie. Odpowiedz Link
ananke666 Re: Za duży! 02.08.08, 15:34 Popieram, ewidentnie za duży. Przy tym radzę definitywnie rozstać się z tym modelem, bo nawet mniejszy chyba będzie miał za długie fiszbiny. Niedawno nabyłam Flamenco, rozmiar ok, a długość fiszbin taka, że mnie niemal w pachę dziobały. Przypuszczam, że tu byłoby tak samo - nie pasujecie do siebie. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Za duży! 02.08.08, 16:07 Tak, stanik jest zdecydowanie za duży. Też kupiłam sobie Sambę i moim zdaniem ona nie ma wcale tak szerokich fiszbin. Ma za to fiszbiny stosunkowo wysokie. Faktycznie nie zbiera do środka jakos rewelacyjnie, ale jest bardzo ładny. Odpowiedz Link
agastrusia Re: pomoc dla myszamt n/t 02.08.08, 16:42 Jak dla mnie to on wygląda na za luźny pod i zbył płytki w miskach. Przy 73 cm pod 30 raczej nie ma prawa dobrze trzymać niezależnie od tego czy stanik jest kompatybilny czy nie. Odpowiedz Link
agastrusia Przepraszam.... 02.08.08, 16:49 ...pokiciały mi się rozmiary ;-) Obwód jest właściwy tylko te miski jakieś nie takie ;-) Odpowiedz Link
joankb Re: pomoc dla myszamt n/t 02.08.08, 19:21 Za duży. I nie dziwota, Samba trzyma rozmiarówkę, powinnaś mieć 30E, szytą na 89 w biuście. Migracja ma szansę jeżeli stanik dobrze trzyma, jest kompatybilny z biustem i lekko!! luźny w miskach. Spróbuj czegoś o węższych fiszbinach, w rozmiarze mniejszym. Odpowiedz Link