Dodaj do ulubionych

sklep internetowy zodee

24.08.08, 17:49
www.zodee.co.uk

czy macie jakieś doświadczenia z tym sklepem?
Obserwuj wątek
    • sq9oj Re: sklep internetowy zodee 26.08.08, 09:54
      Problem jest taki że to sklep Australijski i nie wiadomo czy nie trzeba zapłacic
      cła.Pojawiła sie info ostatnio że wysyłają bez cła do UK więc mozna by próbować...
      • kulki Re: sklep internetowy zodee 26.08.08, 14:40
        czyli z Australii trzeba by cło, a jak zamawiamy z UK to niekoniecznie?
        • joankb Re: sklep internetowy zodee 26.08.08, 14:50
          Dokładnie tak. Obrót wewnątrzunijny jest bezcłowy. Z innych krajów cło się
          płaci. Oni maja podstronę angielską - ciekawe jak to jest prawnie usytuowane?
        • ocisza Re: sklep internetowy zodee 26.08.08, 14:51
          UK należy do Unii Europejskiej, a Australia nie. Stąd sprowadzając z Australii
          można się obawiać, że każą zapłacić cło.
          • kulki dziękuję bardzo :) 26.08.08, 14:54
            znazłam również
            "Oficjalnie każda przesyłka spoza Unii Europejskiej o wartości przekraczającej 22 euro może zostać oclona. "

co ciekawe:
            "Najważniejszym czynnikiem, który decyduje o wyborze właściwej stawki celnej jest kraj pochodzenia towaru. Chodzi o kraj, w którym towar został wyprodukowany, a nie w którym mieści się sklep internetowy !!! Brak informacji o kraju pochodzenia towaru może skutkować naliczeniem cła według specjalnej, podwyższonej o 100% stawki celnej. Problemy mogą wystąpić także w przypadku niewłaściwie sporządzonej faktury przez sprzedawcę (np. niepodana waluta transakcji, data wystawienia faktury, itd.)."

informacje pochodzą stąd:
            e-platnosci.23.pl/sklepy_internetowe.htm
    • yaga7 Re: sklep internetowy zodee 26.08.08, 15:22
      Zaryzykowałam i zamówiłam.
      Czekałam na przesyłkę ok 2-3 tygodnie.
      Wysyłają z Hong Kongu, nie z Australii, ani nie z UK.
      Oczywiście opłaty naliczyli - nie cło, a vat 22%, ale w sumie to obojętne, bo i
      tak trzeba płacić.
      A najgorsze to, że stanik i tak za mały ;(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka