Dodaj do ulubionych

Czy są tu dziewczyny z obwodem 85 i więcej?

• aga.609 sprzedam 42hh nowy 19.07.09, 12:58
      mam do sprzedania taki stanik:

http://cgi.ebay.pl/BN-42-HH-BLACK-SATIN-SIMPLY-ME-EMBROIDED-LACE-BRA-42HH_W0QQitemZ270425105314QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item3ef697a3a2&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1399|293%3A1|294%3A50

w rozmiarze 42hh za 55zł plus przesyłka. nietrafiony zakup dla cioci :/
      zainteresowane proszę o maila: aga609@interia.pl
    • moniiiq rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 09.10.09, 21:42
      w wątku gorsetowym raczej szczupłe dziewczyny się wypowiadają więc tu zapytam.
      Jaki nosicie rozmiar gorsetu/body? Taki sam jak stanika?
      Bo marzę o pasującym gorsecie, ale nie za bardzo wiem w jaki rozmiar celować.
      • jul-kaa Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 09.10.09, 23:03
        Ja mam gorset Antoinette największy, jaki jest, czyli 38G :)
        Kupowałam go, jak miałam miękkie ~95/126 (teraz mam twarde i jest gorzej :)) i
        oczywiście w miskach jest (i był) za mały.
        Noszę generalnie okolice 36HH/J, a maskaradki oczywiście 38G.

jeśli miałabym doradzać przy kupnie gorsetu, to zapytałabym, może o zbicie
        tkanki - moja przed ciążą była miękka i bardzo plastyczna, teraz mam takie same
        wymiary, ale wszystko się ubiło i trudniej jest dobrać jakakolwiek bieliznę.

Przy dużych obwodach zdarzają się też spore brzuchy, a niestety pionowe fiszbiny
        w gorsetach lubią się wyginać - potem można im przywrócić oryginalny kształt,
        ale ja np. jak usiądę w gorsecie (i trochę posiedzę), to fiszbiny niestety się
        układają na moich fałdach.

• moniiiq Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 09.10.09, 23:40
          wielkie dzięki za odzew...
          Antoinette mierzyłam biustonosz i leżał całkiem całkiem chociaż mostek był dość
          wysoko, natomiast jeśli gorset ma podobną ściśliwość to pewnie w niższych
          partiach mogłoby być gorzej (brzusio itp...)
          Jeśli chodzi o tłuszczyk to bym powiedziała, że raczej miękki z tendencją do
          średniego, ale w sumie to nie mam do czego porównać ;)
          Najbardziej to myślałam o czymś takim:
          www.onlyher.pl/products/185/p/357
          lub takim:
          www.dopasowana.pl/product-pol-723-Body-Confetti-w-kolorze-czarnym-Superbra-Panache-4075-.html
          Ten pierwszy na figeleaves jest też w obwodzie 40...

A biustonosze noszę 80H 85G/GG...

• jul-kaa Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 09.10.09, 23:56
            Jak nosisz taki rozmiar, to moim zdaniem Antoinette będzie dla Ciebie super :)
            Ja mam znacznie większy brzuch, niż ustawa przewiduje, a nawet teraz (w ciązy!!)
            spokojnie (czyli dzięki męzowi) się dopinam.
            Dla mnie to jest cud nad cudy - zakładam go choćby po to, żeby się poczuć bosko.
            jeśli masz możliwość, to chociaż go przymierz, bo to jest absolutne cuuudo :)

A z tych, które pokazałaś, to Pour Moi? podoba mi się bardziej :)
            Ale Antośka bedzie lepiej kształtować sylwetkę :)
            • moniiiq Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 10.10.09, 00:08
              to mnie trochę pocieszyłaś...trzeba będzie spróbować... chociaż w sklepie
              stwierdzono, że będzie za wąski więc nie przymierzałam.
              Sprzedawczyni na mnie zerknęła i stwierdziła, że nie. Tylko, że
              mój brzuch też zdecydowanie większy niestety niż przeciętnie W kiepskich
              stanikach to mi wystawał zza biustu :( teraz już nie. Szukam czegoś żeby przede
              wszystkim poprawić sylwetkę pod sukienkę na przykład, ale też żebym mogła w tym
              wytrzymać cały dzień w pracy. dlatego nad czymś w stylu body też się zastanawiam.
              A Antionette to trochę właśnie w innym celu jest ;) tyle że ja męża nie mam coby
              ją dopiął.
              Właśnie to PourMoi na zdjęciach wygląda całkiem nieźle ciekawe jak w realu.
              • jul-kaa Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 10.10.09, 17:39
                moniiiq napisała:

> to mnie trochę pocieszyłaś...trzeba będzie spróbować... chociaż w sklepie
                > stwierdzono, że będzie za wąski więc nie przymierzałam.

W sklepie nikt Ci nie powinien tak powiedzieć, więc się nie przejmuj. Ja mam w
                brzuchu prawie tyle, co w biuście (hahaha) a się dopinam, więc nie zwracaj uwagi
                na takie rzeczy, da się dopiąć i juz!
                W tym jednak trudno by było wytrzymać caly dzien (zwlaszcza na siedzaco), to pewne.
                jesli chodzi o body, to one sa chyba miekkie, nie? Takie coś też modeluje
                sylwetkę? Ja do spłaszczania brzucha używałam takiego gorsetu:
                www.ceneo.pl/803646 sa duże rozmiary i to naprawdę działa :) Są też
                oczywiście czarne (ja mam czarny i cielisty, cielisty rozmiar mniejszy niz
                czarny, bo jest po prostu większy - cóż za logiczne zdanie :)). To się rozpina
                od dołu - jak body. Nie lepiej takie coś + stanik?

• kasienka.b madison? 10.10.09, 18:36
                  dziewczyny nie wiem czy Wam pomogę, ale może opinia się przyda - gorset Madison
                  z nowej kolekcji Masquerade jest trochę szerszy i bardziej rozciągliwy od
                  Antoinette w tym samym rozmiarze, więc na pewno też więcej brzuszka "zmieści" :)
                  • moniiiq Re: madison? 10.10.09, 19:16
                    dzięki za sugestię...
                • moniiiq Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 10.10.09, 19:15
                  mitexa mam i całkiem jest wygodny rzeczywiście. Tylko, że to jednak taki typowy
                  korektor ;) Sylwetkę poprawia, ale czuję się w tym jak w babcinych gaciach, a
                  gorset czy body można bardziej uznać za element stroju...
                  A sklepem się nie przejęłam, bo rozmowa była bardzo miła i sympatyczna, a nie
                  jak czasem: "na takich mutantów nic nie mamy".
                  Po prostu przyjęłam do wiadomości, że będzie mały i już.
                  • jul-kaa Re: rozmiar gorsetu a rozmiar stanika 10.10.09, 21:30
                    moniiiq napisała:

> mitexa mam i całkiem jest wygodny rzeczywiście. Tylko, że to jednak taki typowy
                    > korektor ;) Sylwetkę poprawia, ale czuję się w tym jak w babcinych gaciach, a
                    > gorset czy body można bardziej uznać za element stroju...

A to prawda :) Jak kupisz body, to koniecznie się pochwal, jak koryguje
                    sylwetkę i jak Ci się je nosi. Może i ja się odważę :)

> A sklepem się nie przejęłam, bo rozmowa była bardzo miła i sympatyczna, a nie
                    > jak czasem: "na takich mutantów nic nie mamy".
                    > Po prostu przyjęłam do wiadomości, że będzie mały i już.

Tak czy owak ja bym zmierzyła :) Niech mówią, co chcą, ale jak JA się mieszczę,
                    to pewnie i Ty mozesz :)
    • bazylea1 bez fiszbin 10.10.09, 18:15
      zgłaszam mamę - 85/110. chciałabym ją ostanikować ale że sama
      dysponuję mikrym biustem to nie za bardzo się znam na duzych :( do
      tego ona toleruje tylko staniki be zfiszbin. znalazłam takie:

www.biel.com.pl/offer/biustonosze/miekki_bez_fiszbin/elomi_expressions_9150
      www.biel.com.pl/offer/biustonosze/miekki_bez_fiszbin/elomi__classic_304
      www.allegro.pl/item754751854_anita_biustonosz_odciazajacy_kurier_gratis_95g.html
      www.allegro.pl/item754751854_anita_biustonosz_odciazajacy_kurier_gratis_95g.html
      duzabielizna.pl/shop/index.php?p2336,biustonosz-viki-579-solo
      duzabielizna.pl/shop/index.php?p2335,biustonosz-viki-578-solo
      czy próbowałyscie takich staników? jak celować w rozmiar - zaniżać
      obwód do 80 czy raczej nie (Anita na swojej stronie wyrzuciła z
      kalkulatora 85G, z lobbowego kalkulatora wychodzi 80ff). na co
      zwracac uwagę przy przymierzaniu?
      • bazylea1 oraz jak uświadamiać? 10.10.09, 18:21
        czy z psychologicznego punktu widzenia lepiej zabrać mamę do sklepu
        w którym dobierają rozmiar, ale mają tylko fiszbinowce które jej nie
        odpowiadają, czy lepiej zamowic z netu bezfiszbinowce ryzykując że
        nie do końca dobrze jej doradzę co do rozmiaru?
        • bebe.lapin Re: oraz jak uświadamiać? 10.10.09, 18:43
          Zabierz do sklepu, a wtedy fiszbinowce zaczna jej odpowiadac;). A poza tym,
          nasze mamy zasluguja na bardziej zalotne staniki ;) zwlaszcza, ze Twoja Mama
          takiego wielkiego biustu znowu nie ma-ja bym celowala w obwod 80 (36), a wtedy
          miseczki FF/G ( wg tabeli brytyjczykow), czyli full-wypas, mozna przebierac w
          czym sie chce. Oczywiscie, to rozmiar tylko wyjsciowy, co tez przemawia za
          sklepem stacjonarnym, bo bedzie tam mogla wyprobowac rozne modele i rozne
          rozmiary, a nie jestes w stanie zamowic na raz 1/5 tego, co moze zostac
          przymierzone.
          Oczywiscie, zabierz do dobrego, uswiadomionego sklepu!stanikowamapa.prv.pl/
      • jul-kaa Re: bez fiszbin 10.10.09, 21:30
        bazylea1 napisała:
        >jak celować w rozmiar - zaniżać
        > obwód do 80 czy raczej nie (Anita na swojej stronie wyrzuciła z
        > kalkulatora 85G, z lobbowego kalkulatora wychodzi 80ff). na co
        > zwracac uwagę przy przymierzaniu?

Ale kalkulator wyrzucił rozmiar brytyjski, więc mama raczej nie zmiesci się w
        rozmiar polski, chyba, że w 85G, w co też śmie wątpić.
        Te staniki, które wrzuciłaś są moim zdaniem trochę straszne -> takie wybierają
        kobiety, które nie lubiły fiszbin, bo te im się wbijały, masakrowały piersi
        itp., oczywiście dlatego, ze miseczki były za małe, a obwody za duże.

Nawet jak mama zapiera się rekami i nogami przed fiszbinami, to pewnie w sklepie
        zgodzi sie przymierzyć, więc KONIECZNIE zabierz ją do sklepu :)
        Mama pewnie nie wie, jak fantastyczny biust może mieć i w jak śliczne staniki go
        odziać :)

A przy mierzeniu zwracać uwagę na: dobre wygarnianie - dużobiuściaste nawet nie
        wiedzą, gdzie chowają się ich piersi, na to, żeby mama mogła swobodnie zapinać
        sama stanik, na to, żeby odpowiednio zaniżyć obwód - nie za mało, ale też nie za
        dużo.
        Ja mam o jakieś 10-13cm więcej pod biustem, a noszę obwody 80 :)
        • bebe.lapin Re: bez fiszbin 10.10.09, 22:36
          jul-kaa ma absolutna racje we wszystkim, co pisze powyzej. Jesli chodzi o te
          staniki, to kobiety sa jako ten niewierny Tomasz-poki nie przymierza, to nie
          uwierza :D
          A ja mam tez 85 pod biustem jak Twoja mama, nosze 80 z panache, bo w 75 nie
          robia na mnie misek :D, a 80 innych irm sa niesety zbyt malo scisliwe, no i
          misek tez nie robia, tak swoja droga.
          (bosz, napisalam to, a to jest swiadectwem tego, ze jednak jestem mutantem
          biustowym :p)
          • jul-kaa Re: bez fiszbin 10.10.09, 22:40
            bebe.lapin napisała:

> jul-kaa ma absolutna racje we wszystkim, co pisze powyzej.

Miód na moje uszy (ach, jak to pięknie brzmi!)

> (bosz, napisalam to, a to jest swiadectwem tego, ze jednak jestem mutantem
            > biustowym :p)

A takich rzeczy nie pisz drogie dziecko, bo nie wypada! Każda z nas jest
            mutantem, czyli żadna nie jest. Proste, nie?

• bebe.lapin Re: bez fiszbin 11.10.09, 00:21
              > A takich rzeczy nie pisz drogie dziecko, bo nie wypada! Każda z nas jest
              > mutantem, czyli żadna nie jest. Proste, nie?

Alez Julko, siostro w biusciastosci, przeciez wiem, zartowalam tylko :d
              choc nadal jestem podlamana po niepowodzeniu z confetti, ale jego powodem jest
              raczej niekompatybilnosc, a nie brak rozmiarowki, chlip ;(
              • jul-kaa Re: bez fiszbin 11.10.09, 01:13
                bebe.lapin napisała:
                > Alez Julko, siostro w biusciastosci, przeciez wiem, zartowalam tylko :d
                > choc nadal jestem podlamana po niepowodzeniu z confetti, ale jego powodem jest
                > raczej niekompatybilnosc, a nie brak rozmiarowki, chlip ;(

Na mnie confetti też wygląda źleeee, a jest takie piękne! To czarno-złote, ach,
                ależ miło się marzy...
        • bazylea1 Re: bez fiszbin 11.10.09, 09:31
          nie znacie mojej mamy - nie ma na świecie bardziej upartej osoby, no
          może poza moim synem który się w nią wdał ;-)

dobra, spróbuję zabrać ją do sklepu. musze chyba jednak najpierw
          wybrać się na rekonesans w którym oferują "normalne" staniki czyli
          białe/kremowe i gładkie. nawet ja nie lubię kolorowych i upstrzonych
          ozdobami takich jak np w avocado. obawiam się że jak mamie dadzą
          takie do przymiarki to się na zawsze zniechęci do biustowego
          oświecenia.
          ja się przekonałam do fiszbin ale miałam za sobą kilkanascie, a nie
          kilkadziesiąt lat noszenia biustonoszy-szmatek. mama nosi teraz
          bawełniany biustonosz w rozmiarze 75c!!!
    • black_halo Re: Czy są tu dziewczyny z obwodem 85 i więcej? 11.10.09, 11:04
      Ja akurat mam 86 pod biustem i troche tluszczyku na plecach i nosze 34G
      chociaz akurat George Cleo jest troche ciasnawy ale zapina sie bez
      problemu. Mam tez zakrzywienie tabletki bo wedle takowej powinnam nosic
      36HH a tymczasem mam 34G a moze nawet FF przy wiekszomiseczkowcach.
      Po dwoch tygodniach noszenia Georga wyciagnelam polskie 70H z kostara -
      owod o wiele za luzny nawet na najciasniejszej haftce za to fiszbiny
      normalnie przebijaly mi biust z boku chociaz przed Georgem bylo
      normalnie.
    • moniach_1 85+ na balkonetce - proszę o rady :) 06.02.10, 15:49
      Dziewczyny, pojawiły się na balkonetce zdjęcia mamy jednej z użytkowniczek.
      Staniki są w rozmiarach 85FF, 85g, polskie 90H i niestety nie leżą dobrze.
      Niewiele jest na balkonetce użytkowniczek z tych okolic rozmiarowych, więc
      niewiele bez waszej pomocy konstruktywnie możemy doradzić. Wejdziecie na
      balkonetkę i pomożecie, co może leżeć lepiej, na co zwracać uwagę? Linkuję
      profil dziewczyny wrzucającej, wymiary mamy są w opisie stanika:
      balkonetka.pl/katalog/user/alex

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka