abw-online Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 09:46 Zastanawiam się jak w tytule postu. Mam czarną Cally 34DD (wymiary jak w sygnaturce). Moje zdjęcia są w galerii LMB i wg oceny małobiuściastych miseczki są na styk albo lekko przymałe. Mam miękkie Ceriso M&S w rozmiarze 32F, o taki kataloglmb.blox.pl/resource/ms_T81094603147A.jpg i on wg mie ma trochę za duże miseczki. Marszczą się pomimo porządnego wygarnięcia. Z ramiączek obciełam po 5 cm gumki i maksymalnie skróciłam, dalej się nie da, bo stanik odetnie ramiona. Mimo to miseczki się marszczą. Teoretycznie miska w 32F powinna odpowiadać tej w 34DD, a jeśli wziąć pod uwagę dużomiseczkowość Cally to w M&S powinna być na mnie za mała skoro Cally jest na styk. Z kolei małomiseczkowa Freya Lola mint w rozmiarze 32F leży dobrze. Ja już się w tym wszystkim gubię :(. Odpowiedz Link
ptasia Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 10:36 Cally nie znam, choć mam wrażenie, że im więcej testuję staników, tym częściej widzę, że nie zawsze to, co się mówi, zgadza się w praktyce. Przykładowo: ściśliwość Retro (nie zauważyłam), straszna rozciągliwość Arabelli i Eleanor (na razie nie zauważyłam). Ostatnio przekonałam się do Fantasie, ale myślę, że to nie są staniki na każdy biust, czy też może niekiedy trudno dobrać i trudno ocenić, czy są dobre. Przykładem może być mój Smoothing, który oceniam jako za duży, bo sama góra się mocno marszczy, ale jak mocno wygarnę, to wychodzi mi buła, więc sądzę, że to kwestia fasonu: czy jest go dużo w górnej partii, czy nie, i jak pełny mamy biust w tym miejscu. Za to mam bardzo podobny fason M&S, tylko z wykończeniem z różowej riuszki, i: gdzie on Ci się marszczy i w jaki sposób? Bo ja szczerze mówiąc oceniam go jako małomiseczkowca, ale materiał się mi marszczy po całości, bo ten materiał jest taki. De facto powinno się go prasować ;/ Odpowiedz Link
abw-online Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 10:53 Marszczy mi się pod piersią nad fiszbinem i na skutek mocnego podciągniecia ramiączek z boku miseczki takie smugi na linii przdłużenia ramiączka w kierunku czubka miseczki. Nie wiem czy zrozumiale to oipsuję. Odpowiedz Link
ptasia Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 11:01 chyba tak... tzn. te smugi sobie wyobraziłam, i to chyba faktycznie wygląda jak za duża miska. wiesz, choć raczej lubię M&S całościowo, mam wrażenie, że ich rozmiary staników to taki, jak mawia mój kolega, "random". Jak w styczniu przymierzałam kilka 32DD i jedno 32E (bo więcej nie było w Arkadii), każdy model miał inny obwód i inne miski. Może być tak, że ten model jest wielkomiseczkowy, lub z tobą niekompatybilny (mój jak pisałam, jest prawie identyczny, ale inne wykończenie - może być jak z kolorami Rio czy Eleanor, że są duże różnice), a Cally może po prostu jest raczej regularna, nie wielkomiseczkowa. BTW, prałaś już ten Ceriso? Tak naprawdę ocenę każdego stanika można dać IMHO dopiero po choć lekkiej ręcznej przepierce (no, chyba, że coś w oczywisty sposób nie pasuje). W tym M&S jest takie cienkie płócienko, które może się lekko zbiec. Odpowiedz Link
abw-online Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 14:18 Ceriso prałam już wielokrotnie. Zostawiłam sobie ten stanik, bo doszłam do wniosku, że lepiej troche za duży niz za mały;). A żeby nie robić w wątku Fantasie bałaganu koniec o M&S :). Co do mojej Cally mam jeszcze takie podejrzenie, że ktoś kto ją sprzedawał na Allegro jako używaną (a musiała być krótko używana, bo sladów specjalnie nie zauważyłam), nabył ją tanio, być może jako "rejected" (na przykład z powodu niewymiarowych misek?) i odsprzedawał za naprawdę małe pieniadze. Może tu tkwi przyczyna, że to moje 34DD nie wydaje się dużomiskowcem. A i jeszcze jedno dodam. Ja odbieram ten stanik jako dość ścisły. Odpowiedz Link
ptasia Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 14:36 > Co do mojej Cally mam jeszcze takie podejrzenie, że ktoś kto ją sprzedawał na A > llegro jako używaną (a musiała być krótko używana, bo sladów specjalnie nie zau > ważyłam), nabył ją tanio, być może jako "rejected" (na przykład z powodu niewym > iarowych misek?) i odsprzedawał za naprawdę małe pieniadze. > > Może tu tkwi przyczyna, że to moje 34DD nie wydaje się dużomiskowcem. > A i jeszcze jedno dodam. Ja odbieram ten stanik jako dość ścisły. aaaa. to możliwe. czy byłoby to także wytłumaczenie, czemu moja Arabella nie wydaje mi się aż tak wielka, a dość ścisła - bo ona na pewno jest rejectem? ciekawe, czy ktoś ma jeszcze podobne doświadczenia? Odpowiedz Link
kaana1 Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 23.03.09, 14:52 Jeśli stanik jest rejectem, to ma pieczątkę "reject" na metce przyszytej do stanika. A co do cally. Kupiłam sobie białą, używaną i moim zdaniem jest rozciągliwa. Odpowiedz Link
avocado66 Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 28.05.09, 19:03 Moje Cally balkonik w kolorze kakao zostało kupione jako używane, wiec nie było takie, abym nie mogła się dopiąć. Przy rozmiarze 72/95 kupiłam standard czyli 30ff i był idealny. Teraz jest trochę za luźny pod biustem. Mam tez 30f, ale ten leży w szufladzie, bo był od razu za mały. Odpowiedz Link
luliluli Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 29.05.09, 11:35 moje miętowe Cally w rozmiarze 65FF było na moje ówczesne wymiary 71/95 na styk z tendencją do wcinania się w górną część biustu. Przy wyproście leciutko bułkowało,ale to był czas kiedy tkwiłam między 65FF a G z tendencją do posiadania "małego G";) Odpowiedz Link
luliluli Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 29.05.09, 11:36 oczywiście zapomniałam dodać, że był to balkonik;) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: Fantasie Cally balkonik - dużomiskowiec? 30.05.09, 09:50 A może chciałabyś odsprzedać ten 30F? Szkoda żeby takie cudeńko samotnie leżało w szufladze;)Bo jak tak to byłabym zainteresowana:) Odpowiedz Link
magdalenka107 do avocado666 oczywiście;) 30.05.09, 09:52 magdalenka107 napisała: > A może chciałabyś odsprzedać ten 30F? Szkoda żeby takie cudeńko > samotnie leżało w szufladze;)Bo jak tak to byłabym zainteresowana:) Odpowiedz Link
wielebnna lily 34HH grafitowa 23.03.09, 11:47 piękna ale niestety wielkomiseczkowy rozciągliwiec - moje 117 utonęło w miseczce jakieś 1,5 do 2 rozmiarów za dużej, obwód od razu zapięłam swobodnie na ostatnia haftkę jakość wykonania rewelacyjna, materiał "elegancko śliski" Odpowiedz Link
kizombalover Rimini: jakie modele mają identyczny krój? 27.03.09, 19:00 Dziewczyny, proszę o podpowiedź, jakie staniki z Fantasie mają krój identyczny z Rimini? Kupiłam 30F, jestem zachwycona, to jest mój krój! Mam do wymiany Fauve Amelie i Panache Confetti, jedno z brastopu, drugie z figleave, już wiem na pewno, że wezmę sobie jeszcze jedno Rimini, ale na co wymienić drugi stanik? Ze zdjęć wynika, że Shannon może mieć podobny krój, ale czy on jest podobny, czy identyczny? Odpowiedz Link
kizombalover Czy nikt nie wie? ;-((( 28.03.09, 17:36 Może Connie jest tak samo cięta jak Rimini - czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Rimini: jakie modele mają identyczny krój? 28.03.09, 21:09 Shannon i Ella, czyli staniki których oznaczenie kodowe zaczyna się tak jak Rimini od 101x. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Dzięki! A jeszcze rozmiarowo jak? 29.03.09, 08:57 tak, są takie same jak Rimini. Odpowiedz Link
mrb62 Re: Rimini: jakie modele mają identyczny krój? 29.03.09, 15:30 Pytanie podstawowe, to w jakiej wersji masz to Rimini, bo ten model jest dostępny i jako full-cup i jako balkonetka. Jeśli masz full-cupa, to możesz celować także w te wersje modeli Belle, Gabrielle, Clover i Cally. Jeśli balkonetkę, to Ci nie podpowiem, bo to zdecydowanie nie jest mój krój, więc go nie praktykuję... Odpowiedz Link
arwena-g Helena 22.04.09, 14:07 Ostanikowałam wreszcie mamę. Na 86/106 Fantasie Helena (balkonetka)36F jest idealna. Mama założyła stanik, popoprawiałyśmy i jest ok. Ja się trochę boję , że jeśli biust jej zmigruje to długo się nie pocieszy. Wedle życzenia zamówiłam jej kolor beżowy ( "pod wszystko")i nie wedle życzenia obwód 80, a nie 85 (o 75 nawet mowy nie ma!). Oczywiście zdziwiona- to naprawdę 80? Był tez oczywiście komentarz "a te miski jak namioty", ale rodzicielka zadowolona i ja też.Stanik ma bardzo szerokie ramiączka, dobrze, że chociaż obszyte koronką, kolor nude - ciepły ciemny beż. Ładnie unosi piersi i myślę że będzie wygodny, bo moja szanowna rodzicielka, która nie lubi żadnego wpijania, obcierania i ścisku nie ma stanikowi nic do zarzucenia. Odpowiedz Link
scarlett_ohara Smoothing underwired balconette 19.05.09, 23:46 Kupiłam w rozmiarze, który na ogół mi pasuje (32FF), bo ostatnio się zastanawiałam czy jedna pierś w posiadanych przeze mnie innych biustonoszach w tym rozmiarze lekko nie bułkuje, więc...mimo ostrzeżenia w sklepie, że jak pierś nie jest pełna ;) na górze to lepiej wziąć miseczkę mniejszą no i ........myślałam, że będzie oki, ale nie jest. Miseczka marszczy się na górze, nie jest wypełniona, naprawdę należy brać miskę rozmiar mniejszą w tym modelu !! muszę odesłać i wymienić ;( Odpowiedz Link
ph78 Re: Smoothing underwired balconette 02.07.09, 17:26 Testuję od wczoraj miękką balkonetkę w rozmiarze 30F na wymiary 71/91 przy zamawianiu - nim doszła po perturbacjach z Figleaves już 74-94 (aktualnie 7 miesiąc ciąży) i mimo, że biust mi urósł w stosunku do wymiarów zamawiania, jestem bardzo zadowolona. Trudno mi ocenić 'normalną' ściśliwość, ale przy obwodzie 74 cm pod biustem dopinam się na najluźniejszą haftkę rozmiaru 30F. Dla ciążowej wygody stosuję jednak przedłużkę :) Miseczka przy obwodzie 94 cm w biuście pasuje idealnie, czyli jest raczej duża. Fiszbiny w porównaniu z Panache dosyć wąsko rozstawione. Bardzo dobrze podtrzymuje ciężki biust, nie podrażnia wrażliwego biustu ciążowego :) Piersi mają w nim idealnie krągły kształt, nie odznacza się pod obcisłymi ubraniami. Może co do jakości wykonanania miałabym za tę sumę jedyne zastrzeżenia. Wygląda na 'syntetyczny', a wykończenie miejscami przypomina tuszyńską szkołę szwaczek. Do połyskliwego cuda ze zdjęcia reklamowego dosyć mu daleko. Odpowiedz Link
yaga7 Savannah 20.05.09, 09:31 Zachciało mi się czegoś nowego, to zakupiłam. Ale mam do odsprzedania albo odesłania - 34FF. Wszędzie na zdjęciach jest plandż, ale ten model w większych miskach występuje jako balkonik i to, co mam, to balkonik. Powiedziałabym, że standardowy balkonik, ale w moim przypadku są dwie istotne różnice: - wąskie fiszbiny - na mnie wybitnie za wąskie, ale ja jestem raczej szerokofiszbinowcem - inny kształt piersi niż w Gabrielle przykładowo - Gabi robiła mi dzioby / podstawki itp, tu kształt jest ok, no ale co z tego, skoro za wąskie fiszbiny. - myślę, że obwód / miska w normie. W sumie stanik ładny i naprawdę żałuję, że nie jest na mnie dobry :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Savannah - update 13.08.09, 06:49 W dobrym rozmiarze jest dobry :) Zakupiłam 34G, fiszbiny są ok, kształtuje ładnie i nie mam zastrzeżeń. Ale znów - opisywany był jako plandż, a to jednak balkonik, może z ciut niższym mostkiem. Odpowiedz Link
elle_b Re: Savannah 20.08.09, 19:16 witam! czy możesz porównać ten stanik do np.Fantasie belle lub cally? jak wypadają miseczki? będę wdzięczna z\a info bo noszę się z zamiarem zakupu rozm. 30ff Odpowiedz Link
yaga7 Re: Savannah 20.08.09, 19:25 Niestety nie bardzo, bo nie mam tych modeli :( Z Fantasie mam smoothing i Karę (chyba tak się nazywa). Odpowiedz Link
elle_b Re: Savannah 20.08.09, 19:35 super! smoothing to taki gładki tak? też go mam tylko nie wiedziałam jak to się pisze. czy miski wypadają większe/mniejsze? i jeszcze jedno: czy myślisz ze w 30ff to też już nie będzie plunge? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Savannah 20.08.09, 19:39 Tak, Smoothing to taki gładki, bezszwowy. Moim zdaniem Savannah ma ciut mniejsze miski niż Smoothing - albo po prostu to kwestia innego fasonu. Ale Smoothing 34ff i 34g są na mnie oba dobre, a Savannah 34ff była widocznie za mała, 34g jest ok. Nie mam pojęcia, jak to jest z tym plungem - wcześniej miałam 34FF i też nie był to plunge, więc w sumie może jest tak, że plunge jest do D? Albo F? W sumie nawet nie widziałam na sieci innego zdjęcia poza tym katalogowym plungem. Wydaje mi się, że 30ff może to być balkonetka, tylko po prostu z ciut niższym mostkiem. Odpowiedz Link
elle_b Re: Savannah 20.08.09, 19:54 wielkie dzięki:) świetną robotę odpracowujesz na tym forum :) Odpowiedz Link
maggiore76 Coś jak Gabriell ale w" 60"??? 24.05.09, 18:10 Jak w tytule ;) Czy któraś z Lobbystek sprawdziła nabiustnie jakiś biustonosz bardzo krojem podobny do Fantasie Gabrielle balkonik (bez side sopport), który ma ciaśnieszy obwód - potrzebuję coś na 64 cm pod. Może jakieś balkoniki freyi -do tej pory mierzyłam same plunge??? Ktokolwiek próbował, ktokolwiek wie??? Odpowiedz Link
ptasia Ivory Rose 27.05.09, 10:39 wczoraj przyszedł strapless Ivory Rose, w rozmiarze 32E. No i... :(( kupiłam go (na szczęście za bardzo atrakcyjną cenę) pod wpływem pozytywnych recenzji w katalogu LMB. I tak: po pierwsze, miał być super ścisły, dlatego wzięłam 32E. No i jest, ok, ściślejszy niż normalne Fantasie, ale i tak najbardziej komfortowo mi (73/95) na najściślejszej haftce. Po drugie, to stanik w którym wychodzą wszystkie mankamenty: asymetria, piersi niepełne u góry, patrzące na boki - wszystko będzie widać, bo on nic nie skoryguje. Miski w miarę standardowe - może minimalnie większe, ale górna krawędź wydaje mi się trochę za luźna (będzie zjeżdżał?). Na mniejszej p. mocno się marszczy, druga wypełniona ok. Po trzecie: b. elastyczne fiszbiny, rozciągają się z obwodem :(. Ogólnie: efekt bandaża elastycznego (=spłaszcza oczywiście). Może na super jędrnych "kulach" wyglądałby ok. Jedyne plusy to to, że nie jest mocno zabudowany, tj. na wysokość jest na ciele tak, jak na zdjęciu katalogowym, można nosić do mocno wyciętych pleców; jest miękki, więc nie będzie grzał w lecie. A, materiał mi się nie podoba (ślisko-sztuczny). Najpierw chciałam odesłać, ale potrzebuję straplessa i nie mam siły szukać dalej, a wszystkie Panache i Hestia odpadają, więc został. Pod ubraniem ujdzie w tłoku... Zaczęłam doceniać Figleaves bez ramiączek - pancerny, grzeje, jakość - hm... i fiszbiny za szerokie, ale przynajmniej nadaje jakiś kształt... Odpowiedz Link
miesiakk Re: Ivory Rose 27.08.09, 16:44 według mnie miseczki trochę większe niż normalnie i niestety piersi rozjechane na boki, ale podoba mi się z wyglądu... Odpowiedz Link
kasia_s80 smoothing t-shirt i strapless oraz allure straples 03.06.09, 13:43 poniżej opis moich staniczków z Fantasie: smoothing strapless bezowy 32G -lekko ściśliwy, miski standard, smoothing t-shirt biały 32G -rozciągliwiec i dużomiseczkowiec allure strapless ivory 32G -standardowy, lekko duże miski allure usztywniany (ivory,bordo,granat,czarny) 38F nosi moja mama i uważa je za standardowe i nieziemsko wygodne poza tym ładnie kształtują jej biust. Odpowiedz Link
kasia_s80 FAUVE india magenta i amelie aqua 03.06.09, 14:08 poniżej moja opinia o znanych mi stanikach z Fauve: Fauve India Magenta (czerwony wpadający w róż)38G - zdecydowanie małomiseczkowy. Moja mama wszystkie staniki Fantasie ma 38F. Fauve Amelie aqua (błękitny) 32G- u mnie robi kacze dzioby, krój misek pozostawia do życzenia, ale to moja opinia najlepiej samemu sprawdzić. Odpowiedz Link
a.nika Full cup Rimini i Gabrielle 03.06.09, 14:58 Ten sam rozmiar, czyli 30G, miski tej samej wielkosci. Gabrielle ma przyjemniejszy material, ale obwod mocno sie rozciaga. Rimini noszone przez rok ma scislejszy obowd niz nowa Gabrielle. Odpowiedz Link
yaga7 Re: FAUVE india magenta i amelie aqua 03.06.09, 15:04 Jest osobny wątek do Fauve, więc proponuję to wpisać też w tamtym wątku, zwłaszcza, że opinii o Fauve jest jednak mało. Odpowiedz Link
yrael_88 Bikini Rhodes- rozmiar 07.06.09, 11:40 www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-5162&mci=&size=32ff&colour=&image=r650121-p653803-front Chodzi o ten biustonosz..normalnie nosze 30GG ale czasami jest to zbyt ciasne w obwodzie- zwlaszcza jak za dlugo pochodze,robią mi się potem rany, wiec nie wiem czy rozmiar 32FF bedzie dobry, tj cz nie rozciagnie sie za bardzo i czy miski beda podobne jak w normalnych biustonoszach? Prosze o porade :) Odpowiedz Link
marciasek Re: Bikini Rhodes- rozmiar 07.06.09, 12:27 Doradzając Ci odpowiedni wątek miałam na myśli wątek o strojach kąpielowych, a w nim gałąź zatytułowaną FANTASIE. Dla porządku posty w nim pogrupowane są wg producentów (wyjaśnienie w poście Zazulli pt. ---zanim napiszesz post---), a te, które są przyklejone na końcu w sposób nieuporządkowany adminki sukcesywnie wycinają. Post tutaj nie zaszkodzi, ale skopiuj sobie go także do wątku o strojach do gałęzi nt. Fantasie, bo intuicja mi podpowiada że łatwiej ci tam będzie uzyskać odpowiedź. Wybacz, jeżeli poprzednio nieklarownie się wyraziłam :) Odpowiedz Link
yaga7 Kara 09.06.09, 17:08 34G na 79/106 Ponieważ większość moich miękkich staników zrobiła się jakoś za mała, musiałam coś kupić. Padło na Karę - bo czarna ;) Co prawda z białym haftem, ale wybaczam. Obwód w miarę ścisły, natomiast miski raczej mniejsze niż większe. O dziwo, nie robi dziobów, jak mierzone kiedyś balkoniki Fantasie - albo ja się przyzwyczaiłam do takiego kształtu. Porządny, codzienny stanik. Pod pachami zaczyna być ciut wysoko zabudowany, więc podejrzewam, że w większych miskach będą problemy. Odpowiedz Link
boziaj Smoothing miękki balkonik a usztywniany multiway 16.06.09, 20:10 czy oba mają porównywalną wielkość misek? niby oba wielkomiseczkowe, ale tak samo? ;) Odpowiedz Link
krowka_niebianska FANTASIE Arabella Blue??? 30.06.09, 19:20 Szukam wszelkich informacji bo zobaczyłam na ebayu i rozważam zakup. Na zdjęciu wygląda na full cupa a rozmiar ma mój standardowy - 32ff. Odpowiedz Link
ptasia Re: FANTASIE Arabella Blue??? 30.06.09, 19:26 to Hannah, tu masz info forum.gazeta.pl/forum/w,$f,$t,$a,$seot.html?f=32203&w=38510935&a=81792648 Odpowiedz Link
ptasia Re: FANTASIE 2 12.08.09, 22:56 w sumie to może do wątku radosnego: Fantasie się chwali, że Madonna na scenie nosi Belle: www.fantasie.com/the_latest.aspx Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie 30FF Rimini balkonik waniliowy 20.08.09, 20:16 Po pierwsze wielkomiseczkowiec porównywalny z Rio, okazał się za duży, chociaż 30FF noszę standardowo. Wizualnie bardzo ładny, chociaż pancernik, ma boczne wzmocnienia, myślę, że powinien nadawać ładny okrągły kształt, bo na mnie za duży nieźle zaokrąglił piersi, a jakby wypełniła się góra ... :) Niestety szerokie ramiącha, ale za to regulowane na całej długości. Moim zdaniem rozciągliwiec, od razu zapięłam na ostatnią haftkę i nie było ciasno. Imho fajny kolor, lepszy niż biały pod jasne bluzki. Wymiary stanika: - obwód luźny 65 cm - obwód max rozciągnięty 80-83 cm - szerokość fiszbinu U 15 cm - rozstaw fiszbin UU 32,5 cm - długość fiszbin 29 cm - wys mostka 8 cm - szer ramiączek 1,8 cm Odpowiedz Link
kaana1 Re: 30FF Rimini balkonik waniliowy 27.08.09, 18:02 Niestety on nie nadaje ładnego okrągłego kształtu, raczej "dziobowaty". Jak dla mnie jest to jeden ze staników, które najgorzej kształtują biust, choć daje dobre podtrzymanie i ma bardzo ładne kolorki. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: 30FF Rimini balkonik waniliowy 27.08.09, 19:06 Hmm, to chyba zależy od biustu ... mój pomimo "zadużości" wyglądał w Rimini nie najgorzej, a w galerii jest sporo pięknie zaokrąglonych biustów przyodzianych w Rimini, aczkolwiek są również te dziobujące w tym staniku. Odpowiedz Link
kaana1 Re: 30FF Rimini balkonik waniliowy 27.08.09, 21:07 Na mnie w kazdym bądź razie leżał nieszczególnie. No i też zależy co się komu podoba. Mam dobrych parę staników Fantasie i leżą o niebo lepiej. Odpowiedz Link
aglow33 Fantasie Smoothing - Moulded Bra 28.08.09, 10:59 Wspomóżcie radą. :-) Chciałam Fantasie Smoothing ale nie wiem jaki rozmiar wybrać. Pod biustem mam 73cm, w biuście 91. Np Pollyannę noszę 30F choć ostatnio nieznacznie zaczęła mi bułkować, myślę że zmiana na FF załatwiłaby sprawę. Nie wiem na co zdecydować się z tą Fantasie, proszę o pomoc mądrzejsze i bardziej doświadczone ode mnie koleżanki :-) Przy okazji może rozwiążecie podobny dylemat z Fauve Anya full cup i Fauve Amedine balcony. Serdecznie dziekuję! Odpowiedz Link
charissa Jak się ma .... ? 01.09.09, 12:35 mam Rimini 30GG z czasów gdy nosiłam 30H teraz jednak te H bułkują i jednak lepsze są staniki HH Chcę pancernika Fantasie. dość ładna jest Kara wiem, że jest dużo miseczkowa, ale nie wiem czy kupić 30GG czy 30H. Rimini 30GG bułkuje tylko przed okresem, a tak to nie (w każdym bądź razie w bluzce nie wiadć (mam asymetrię i czasami muszę znajdować tzw. złoty środek) Odpowiedz Link
cissnei Fantasie Evie Dark Green, 70GG 02.09.09, 14:02 Zupełnie nie wiem, dlaczego nie wpisałam się tutaj od razu po zakupieniu tego stanika. Mam go już trzy tygodnie i jestem ogromnie z niego zadowolona. Od razu tylko uprzedzam, że trzeba kupować obwód mniejszy niż zwykle - moje 70GG ma bez rozciągania 71 cm (i chyba od początku tyle miało). Na moje ciasno zmierzone wówczas 83 cm było dość ciasne, ale szybko zrobiło się wygodne. Z początku również drapały trochę ząbki na dole, teraz są już niewyczuwalne. Jak zresztą cały stanik :) Mimo wygody, całość naprawdę dobrze trzyma, dając przyjemne uczucie lekkiego opancerzenia i świadomość, że przy jakimkolwiek ruchu wszystko zostanie na swoim miejscu. Do tego wszystkiego nadaje cudowny kształt piersiom, unosi je i perfekcyjnie zaokrągla :) Właściwie jedyną wadą tego stanika jest nieco zbytnie zabudowanie - balkonetką to ja bym tego nie nazwała :P Ciężko mi go schować pod bluzką, a nie noszę przecież ogromnych dekoltów. Na szczęście, jest naprawdę dekoracyjny, dlatego też górna krawędź błękitnego haftu wystająca z dekoltu nie razi i może z powodzeniem robić za ozdobę, zwłaszcza, jeśli ma się spodnie w zbliżonym kolorze. No i ramiączka z powodzeniem mogłyby być cieńsze, ale dwóch centymetrów chyba nie mają, więc da się przeżyć. Cena w krakowskim Intimo to 195 zł. Jest to naprawdę sporo i raczej nie sądzę, bym w najbliższym czasie wydała jeszcze raz tyle na stanik, ale był to mój pierwszy w pełni uświadomiony zakup, za dodatkowo zarobione pieniądze, zatem pozwoliłam sobie na małą zachciankę ;) Odpowiedz Link
cissnei Aha, jeszcze jedno 02.09.09, 14:08 Zapomniałam dodać, żeby nikt się nie zwiódł przekłamanym kolorem - ten stanik wygląda tak: www.femalefirst.co.uk/catalog/images/2101.jpg a nie tak: 1.bp.blogspot.com/_NVuAKTTGdH8/SUlp0PpRORI/AAAAAAAAA80/b_55an3XoMo/s400/fan2101.jpg :P Hafty są błękitno - żółto - białe, a nie turkusowe. Odpowiedz Link
ko_kartka Smoothing full cup underwired bra 38G 03.09.09, 12:14 Słuchajcie, bo już zgłupiałam - bo to jest w zasadzie mój pierwszy full cup w dobrym rozmiarze - ale czy full cupy są generalnie większe miseczkowo od balkonetek czy to tylko ten model tak ma? Upolowałam otóż biały na allegro, obwód nierozciągnięty, ale standardowo noszę GG i H, a tu G okazało się w zasadzie dobre (pomijając fakt, że niestety, większa pierś jest ładnie podniesiona i ukształtowana, ale za to mniejsza - 1/2 miski - wygląda jak siedem nieszczęść i zezuje na bok :/). I jeszcze to jest mój pierwszy stanik Fantasie, więc czy ta "dużość" miseczek jest spowodowana firmą czy fasonem? Ogólnie stanik bardzo wygodny, ale szału z kształtem pod bluzką nie ma - taki domowy/sportowy/do spania biustonosz. Fiszbiny mnie zadziwiły za to, bo porównując je do balkonetki Harmony - taka sama szerokość, długość obwodu taka sama, a o ile Fantasie fiszbiny ma bardziej giętkie niż Harmony, to po ubraniu stanika zostają one na miejscu, a Harmony za mocno grawitują w stronę pleców. Nie potrafię wymyśleć, na czym polega ten fenomen (Harmony ma miseczki H, więc ze zmieszczeniem piersi, nawet pomimo innego fasonu, problemu być nie powinno...). Odpowiedz Link
wolffie Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 03.09.09, 13:02 ko_kartka napisała: > czy ta "dużość" miseczek jest spowodowana firmą > czy fasonem? Imho ani firmą, ani fasonem tylko po prostu ten model tak ma. (i może też inne smoothingi - ale mierzyłam tylko fc) Wydaje mi się, że może być to spowodowane również materiałem z którego jest uszyty i faktu, że jest to model bezszwowy - materiał jest trochę rozciągliwy - nie tak by spowodować braki w podtrzymaniu, ale na tyle, że jednak pod naporem piersi odrobinę ustępuje - i kształtowanie w tym modelu jest właśnie wypadkową również tego naporu - pewnie dlatego na mniejszej piersi ci się nie bardzo podoba. > Fiszbiny mnie zadziwiły za to, bo > porównując je do balkonetki Harmony - taka sama szerokość, długość > obwodu taka sama, a o ile Fantasie fiszbiny ma bardziej giętkie niż >Harmony, to po ubraniu stanika zostają one na miejscu, a Harmony za > mocno grawitują w stronę pleców. Nie potrafię wymyśleć, na czym > polega ten fenomen (Harmony ma miseczki H, więc ze zmieszczeniem piersi, nawet pomimo innego fasonu, problemu być nie powinno.. Nic w tym dziwnego, stanikomaniaczki rozgryzły ten fenomen :) forum.gazeta.pl/forum/w,32203,84263116,84263116,Szczegolna_teoria_fiszbinowa_czyli_.html W balkonetce Harmony fiszbiny nie są wszyte w obwód i w związku z tym nawet dużo sztywniejsze fiszbiny łatwiej jest naciągnąć (i to nawet niezbyt ciasnym obwodem). Działa tu zasada dzwigni ;)) Mniejsza siła ale przyłożona na sam skraj fiszbinu. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 03.09.09, 13:49 > Wydaje mi się, że może być to spowodowane również materiałem z którego jest > uszyty i faktu, że jest to model bezszwowy - materiał jest trochę rozciągliwy - Tak, też mi to przyszło do głowy, bo jednak szwy trzymają pierś w ryzach, a tutaj biust ciężarem rozpycha ten materiał - przy czym nawet na większej piersi miejsce na jeszcze 1/3 miseczki piersi więcej by się znalazło (już po wygarnięciu) ;) Więc na mniejszej ta różnica wynosi w praktyce prawie miseczkę - i dlatego pierś zezuje, bo ma za duży kaganiec. Byłabym wielce zdziwiona, gdyby FF okazało się idealne ;) Czyli to jednak jest wyjątkowy przypadek i generalnie full cupy nie powinny być większe niż balkonetki, tak? > W balkonetce Harmony fiszbiny nie są wszyte w obwód i w związku z tym > nawet dużo sztywniejsze fiszbiny łatwiej jest naciągnąć (i to nawet niezbyt > ciasnym obwodem). Działa tu zasada dzwigni ;)) Mniejsza siła ale przyłożona na > sam skraj fiszbinu. Czytałam nawet o tym, ale zapomniałam już w natłoku informacji ;) Dzięki za rozjaśnienie w głowie. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 26.09.09, 10:24 Przyszedł kolejny fullcup Fantasie, tym razem czarny, koronkowy z poziomym cięciem - o miseczkę większy niż Smoothing i tą różnicę widać na piersiach (kobiety jak rakiety, mogę se ramiączka zaciągnąć na plecy, a zadużość i tak nie zniknie). Ten stanik odpada, nie mój fason, pomijając zadużość, ale Smoothing mógłby zostać, gdyby nie marszczenia misek w górnej części, które widać pod bluzką :( i to chyba nie kwestia za dużych misek, ale niewypełnienia misek u góry - jakiś dziwny ten stanik. Odpowiedz Link
ptasia Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 26.09.09, 12:34 O Smoothing (wszystkich) piszą na Listkach, że jeśli się nie ma pełnych u góry piersi, brać miskę mniej. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 21.10.09, 09:33 No to nie wiem, bo dla mnie rozstrzał rozmiarowy między fullcupem a balkonikiem, w tym samym modelu, o 2 pozycje jest niezłą zagwozdką. Ja mam raczej normalnie wypełnione piersi od góry, bez żadnych skoczni (o ile mogę to autorytatywnie ocenić), tylko robi mi się nieszczęsny rowek na zgięciu piersi przy pasze, przy uniesieniu ich stanikiem do góry i tu się marszczy właśnie - nie tylko w Smoothing zresztą, Panache Verona też. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 26.09.09, 13:49 Spróbuj może balkonetkę Smoothing nie fullcup. Ja mam właśnie balkonetki i bardzo je chwalę. I faktycznie miska mniej może pomóc. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Smoothing full cup underwired bra 38G 21.10.09, 09:23 No to właśnie się zawzięłam i upolowałam balkonetkę Smoothing - także w rozmiarze 38G, dokładnie jak fullcup... i jest ZA MAŁA!!! Wychodzi na to, że balkonetkę powinnam mieć GG, a fullcup FF, ale sobie już fullcupy podaruję, bo się w nich nie czuję komfortowo. Odpowiedz Link
abw-online FANTASIE Helena - wielkość misek 21.09.09, 06:47 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak jest z miskami w Fantasie Helena (balkonetka)? Wyszukiwarka na forum LB i LMB nie pomogła znaleźć tej informacji. Odpowiedz Link
annapoline Kristen 25.09.09, 21:43 Czy ktos juz mial, mierzyl ? Jako poczatkujaca stanikomaniaczka, za Wasza rada kupilam najpierw Pollyanne (coby poznac swoj numer). 30G jest ok, choc chcialabym sprobowac 30FF, niewykluczone, ze byloby lepiej (nie wiem czy g jest za duzy czy to tylko "freyowa zmarcha". Teraz jestem w trakcie zakupu kristen i wyobrazcie sobie, ze 30FF jest zdecydowanie ZA DUZY. Mierzylam juz gabrielle balkonetke 30G : katastrofa - za duzy. Wlasnie czekam na kristen 30 F i mam tylko nadzieje, ze i ten nie okaze sie za wielki bo sie zalamie. Czytam, ze przecietna fantasie ma numerowke zblizona do freya wiec skad u mnie taka roznica (30G freya i 30F fantasie) ? Moze wybralam takie duzomiskowe modele. Jak Kristen dojdzie to zdam relacje. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 26.09.09, 12:37 Annopoline, a jakie masz wymiary? Pytam, bo czaję się na Kristen - podoba mi się wzornictwo, i te szorty do kompletu... ;) Co do modelu: może być dużomiseczkowy. To zdaje się klon Willow, Louise, Imogen, Fern i teraz jest b. podobna Isla. Na temat Willow i Imogen znalazłam mieszane opinie: według niektórych dużomiseczkowy, według innych standard - pewnie znów zależy od kształtu piersi. Pollyanna przez niektórych jest postrzegana jako małomiseczkowa, bo ma dość takie "płaskie" miski. Odpowiedz Link
annapoline Re: Kristen 26.09.09, 12:56 Moje wymiary to 77/97 a Polly 30G im dluzej nosze tym lepiej wydaje mi sie dopasowana. Zaluje, ze nie mierzylam 30FF wiec nie moge ocenic, czy byloby lepiej. Dodam jeszcze, ze ja karmie 4 i pol miesieczna core i Polly juz przerobilam na karmik a teraz wezmie sie za KRISTEN jak juz mi to 30F dojdzie i bedzie dobry. Mialam juz na biuscie kristen 30FF i mnie sie ten stanik podoba, moze taki malo sexy i dosyc "domowy" ale z moim obecnym libido swietnie dostosowuje sie do oczekiwan hehe. Dodam tylko dla informacji, ze rozmiar ktory mierzylam ma obwod w kwiatki a nie bialy jak na modelce w listkach (jeszcze lepiej dla mnie. A tak w sumie to sobie gdybam, ze gdyby mnie naszlo teraz na panache to w sumie nie wiem, w jaki rozmiar trafiac ... Dwa staniki na stanie i dalej niewiele wiem hehe. Odpowiedz Link
annapoline Re: Kristen 08.10.09, 22:05 Ptasia, dostalas juz Kristen ? Do mnie doszla wczoraj ! Juz dwa dni nosze ja na sobie i jestem ZACHWYCONA. Moj pierwszy naprawde dobrze dobrany stanik. 30 F lezy super, sciska w sam raz (Polly lekko uwiera) pieknie trzyma i zbiera biust. Teraz widze, ze Polly jest jednak lekko za duza w miseczkach, powinnam chyba nosic ja w rozmiarze 30FF. Z moich doswiadczen wynika wiec, ze kristen jest jednak lekko wielkomiseczkowa. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 09.10.09, 10:44 > Ptasia, dostalas juz Kristen ? Leci do mnie :) Mam już za to szorty - są śliczne, i nie takie wielkie w S-ce, jak inne S-ki Fantasie. Innymi słowy, bardziej trzymają rozmiar. Teraz widze, ze Polly jest > jednak lekko za duza w miseczkach, powinnam chyba nosic ja w > rozmiarze 30FF. Za mała, znaczy się? Ja mam właśnie Polly 30ff i zamówiłam Kristen 30f, bardzo jestem ciekawa. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 09.10.09, 10:46 a, tfu, tfu, człowiek tak zasmarkany nie wie, co pisze. rozumiem, za duża, bo nosiłaś 30g. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 09.10.09, 11:41 I jeszcze: nie wiem, czy widziałaś, ale w nowej kolekcji jest kolejny klon tego modelu: Isla, kolorystycznie b. podobna do czarnej Pollyanny. Odpowiedz Link
annapoline Re: Kristen 10.10.09, 21:52 Ide spojrzec ne te Isle i na szorty tez : moze sie skusze. Zachwytow kristen ciag dalszy : normalnie jestem w szoku, ze moj biust taki kraglutki i tak wysoko !!! Chyle czola staniczkowi, bo po drugim ssaku to normalnie zwisa do pepka hehe (to byl smiech przez lzy). Polly jednak takich cudow z nim wyczynic nie potrafi. A tak wogole to jakie znasz/znacie jeszcze klony kristen ? I jak myslisz, panache potrzebowalabym w rozmiarze blizszym frei czy fantasie ? Strasznie kusie mnie sprobowac tej marki. P.S. Jedyny bemol kristen to ten dziwy troszke szew( do wewnatrz + polaczenie koronki i grubszego materialu ) ktory jest dosyc widoczny nawet pod bluzeczka. Koronka wydawala mi sie strasznie szcztywna ale przyznam, ze wbrew przewidywaniom, wcale mnie nie drapie. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 10.10.09, 22:45 >tak wogole > to jakie znasz/znacie jeszcze klony kristen ? Proszę bardzo: Willow, Fern, Louise, Imogen i chyba Eliza, i wtym sezonie właśnie Isla. Tamte pozostałe to wszystko stare modele, więc raczej do zdobywania w outletach/na ebayu. >I jak myslisz, panache > potrzebowalabym w rozmiarze blizszym frei czy fantasie ? Oj, nie pomogę. Panache ma zasadniczo szersze fiszbiny, niż Freya czy Fantasie, i osobiście nie używam. Może przymierz stacjonarnie? Odpowiedz Link
annapoline Re: Kristen 11.10.09, 14:14 Ptasia, serdecznie dziekuje ! Zanotowano i przystapiono do "polowania" hehe. A jesli chodzi o przymierzenie to niestety, nie da rady bo ja w kraju Frankow mieszkam i do tego na prowincji wiec porzadnego stanika tutaj niet (pieknych fru fru za to pelno). Moze w wakacje zawitam do Warszawy i wtedy sobie poprobuje tego i owego : pewnie juz nie bede karmic wiec bede mogla sie obkupic na zapas bo teraz to nie szaleje - mysle, ze biuscik mi znowu zmaleje po odstawieniu. Jak dojdzie Twoj stanik to napisz, jak sie w nim czujesz. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 11.10.09, 14:22 to jeszcze dodam, że jeśli szukasz z Fantasie jakichś ładnie unoszących i zaokrąglających, to polecam Evie - nadaje b. okrągły kształt i świetnie zbiera. Teraz można znaleźć czerwone i ciemnozielone modele na wyprzedażach lub eBayu za kilkanaście funtów. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 13.10.09, 15:48 przyjechała i jestem zachwycona :) rzeczywiście dużomiseczkowy, 30f jest porównywalne do 30f Rio Frei lub 30ff Eleanor Olive Frei, lub z Fantasie - 30ff Evie. Dla mnie (72/95) w tej chwili idealne - większa p. dobrze wypełniona, mniejsza się trochę marszczy. Świetnie zbiera, unosi, kształt nadaje u mnie nie całkiem okrągły - coś pomiędzy kulami a zadartymi noskami, naturalny. Sprawia wrażenie, że będzie wygodny, tylko obwód rozciągliwy ;/ Poza tym bardzo podoba mi się wizualnie - ta koronka i ten wzór na miskach. Co więcej, mąż wszedł, gdy właśnie byłam w ferworze przymierzania i od razu się zainteresował - pozytywnie. Bardzo mu się podobał, szczególnie gdy dołożyłam do kompletu szorty ;) Odpowiedz Link
annapoline Re: Kristen 14.10.09, 21:26 Ptasia, ciesze sie, ze Ci tez podpasil. Mamy ten sam rozmiar ! Fajnie, ze porownalas tych kilka stanikow - bedzie mi latwiej przy kolejnych zakupach. Wczoraj nosilam moja Polly i jeszcze raz konstatuje, ze mimo sciskania w obwodzie moje piersi sa jednak duzo nizej niz w Kristen. Jeszcze pytanko : gdzie moge dostac albo przynajmniej zobaczyc wymienione przez Ciebie klony Kristen (Willow, Louise, Imoges, Elisa itp) ? Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 14.10.09, 21:32 No, mnie Polly np. trochę spłaszcza, mam wrażenie. Lubię itd., ale chyba kolejnej nie kupię. te stare Fantasie to już raczej tylko na eBayu można polować, bo to były sezonowe modele. Jak sobie wrzucisz tam w wyszukiwarkę + Fantasie, to Ci wyskoczą. W 30f jest w tej chwili tam Willow w zestawie z gaciami i Isla w atrakcyjnej cenie (sample albo reject, nie pamiętam). Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen 14.10.09, 21:39 a jeśli byś potrzebowała jednak mniejszego rozmiaru, widzę, że 30e jest tam większy wybór: Imogen, Willow i Eliza. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kristen a Willow 08.07.10, 07:38 ponieważ b. lubię Kristen (i dzięki mnie mają ją 2 inne koleżanki - które też potwierdzają, że duże miski) i zawsze podobał mi się Willow, rzuciłam się licytować komplet na eBayu. Po schudnięciu Kristen powinnam mieć 30e, więc takiego zdobyłam Willowa (w komplecie z szortami). No i... jednak Willow się różni od Kristen. Po pierwsze, kształt jest inny. Kristen noskuje, ale i zaokrągla. Willow nadaje kształt jednak zdecydowanie rakietowy. Nie mam alergii na dzioby (tj. to, co ja rozumiem przez dzioby a co prezentują modelki Bravissimo w Belle full-cup to to zdecydowanie nie jest), ale kształt jest zdecydowanie retro. Pasuje to do wzornictwa, więc nie narzekam. Poza kształtem jest różnica w rozmiarze misek, tj. 30e jest dla mnie na styk, w górce rozmiarowej znaczny. Innymi słowy, Willow może trochę większa niż standard, ale nie o całą miskę, a Kristen nieco większa od Willow. Szorty są na mnie za duże (M, nie było wyboru), ale przy tym retro wzornictwie tego nie widać, a są śliczne, zwłaszcza kremowa, lekko żółta koronka. Poza tym całość oczywiście b. wygodna, jak to w Fantasie, a ramiączka szelki :) Odpowiedz Link
irenka65f olivia a cally 03.10.09, 21:36 Czy któraś ma/mierzyła obie i mogłaby porównać. Kupiłam mamie olivię capuccino (dobierana w yoshi myślę, że dobrze) 34FF. Miski z luzem, ale mama ma bardzo duże buły pod pachami. Mówi, że jak się pochyli to miski są wypełnione tylko podczas chodzenia trochę uciekają pod pachy. Nosi go chętnie bo jest bardzo wygodny - jej najwygodniejszy stanik. Znalazłam cally w dobrej cenie też 34FF (balkonik), ale nie wiem czy nie będzie za mała skoro olivia to dużomiskowiec. Aha, ta cally to kolor kakaowy. Odpowiedz Link
ptasia Smoothing balkonetka - klops 13.10.09, 16:00 Pisałam kiedyś o wątpliwościach rozmiarowych i innych ze Smoothingiem - miałam 32e kupione na Allegro, i myślałam wtedy, że to był fullcup. Dziś otworzyłam paczkę z Figleaves i przeżyłam deja vu: mój ex stanik, tylko 30f. No i ten sam problem, co kiedyś z 32e: zmarchy na miskach. Wzięłam specjalnie miskę mniej, niż w obecnym regularnym rozmiarze; gdy nosiłam to 32e miałam ciut mniej w biuście i więcej pod nim. Założyłam, przeraziłam się, poluzowałam ramiączka - zmarchy b/z, ściągałam ramiączka - ciut lepiej, wygarnęłam i jak zaczęło jako tako wyglądać, założyłam t-shirt i zobaczyłam ruską kajakarkę: spłaszczyło mnie i rozrzuciło na boki, jak się trochę poruszałam - wróciły do tego zmarchy, bo wygarnięte wróciło na swoje miejsce. Zdjęłam, znów wygarnęłam - krawędź zaczęła ciąć pierś, a pod pachami buły. Plus na górze zmarchy cały czas. Nie jestem w stanie stwierdzić, czy to była pomarańcza w szklance, czy za duża miska. Wydaje mi się, że jednak nadmiar materiału w górnej części - ja mam biust zdecydowanie niepełny u góry. Ten sam problem miałam, jak mierzyłam klon tego stanika w Debenhams (może Fantasie im podwykonywało, he, he). Tak czy inaczej, wkurzyłam się, zapakowałam stanik i już sobie leci z powrotem do Listków. Jeżeli kiedykolwiek jakiś Smoothing, to moulded, bo mam Allure (eBay ;)) i jest świetny. Tylko już nie w tym koszmarnym brudnym beżu - wyjątkowo obrzydliwy kolor. Odpowiedz Link
derenka co to za model o numerach 7700BK? 14.10.09, 10:48 czy to jakis starszy model?jak sie nazywa? Odpowiedz Link
ptasia Re: co to za model o numerach 7700BK? 14.10.09, 11:22 Google na Fantasie 7700 mówi Hellena fullcup. Nie wiem, co to BK - może "black"? Odpowiedz Link
derenka Re: co to za model o numerach 6410 14.10.09, 20:50 tym razem nr.6410, jaki to model? Odpowiedz Link
derenka Re: co to za model o numerach 6410 14.10.09, 21:02 derenka napisała: > tym razem nr.6410, jaki to model? juz wiem ze jest to conspirancy :) czy na moje 76/97 bedzie dobry 70FF?jak myslicie? Odpowiedz Link
ptasia Re: co to za model o numerach 6410 14.10.09, 21:22 tu jest coś o Conspiracy w porównaniu do Belle (nie znam ani jednego ani drugiego): forum.gazeta.pl/forum/w,32203,38510935,83576912,Re_Fantasie_CONSPIRACY_a_Fantasie_BELLE.html pogrzeb jeszcze w wyszukiwarce, to stary model. skoro rzekomo ścisły, 70 pod powinno być ok, ale czemu aż FF, a nie F? Normalnie nosisz przy takich wymiarach 70FF? Odpowiedz Link
derenka Re: co to za model o numerach 6410 17.10.09, 14:47 Tak, a nawet wiekszosc stanikow mam 65GG. Odpowiedz Link