blondie-b1 sukienka BP16 14.01.09, 21:29 Czy któraś posiada? Strasznie się na niebieską napaliłam, ale nie wiem jaki rozmiar brać, czy tabelkowy? A może mniejszy? Materiałwygląda na rozciągliwy... No i czy w tym fasonie nie widać spasionego brzuszka (w trakcie zrzucania ;) )?? Odpowiedz Link
marciasek redesign topów na wiosnę 24.01.09, 17:42 Otrzymałam następującą informację w mailu od Bravissimo: We have taken most of the strappy tops out of our collection for now as they are currently being re-developed. We have been collecting all of the feedback about the tops that our customers have given us over the last couple of years so we can improve upon their design. This is a long process but the good news is that we will start to introduce our new styles in the next few catalogues. The update and improved OV15 will feature in our Spring catalogue out at the end of February, and this will be available up to an H cup. Rest assured that we will be featuring more styles later in our Summer and High Summer catalogues. Streszczając powyższy tekst, możemy się spodziewać nowych, zaprojektowanych zgodnie z sugestiami klientek topów (mowa o kategorii "strappy tops, czyli topy wiązane na szyi, z wbudowanym biustonoszem). Pierwsze modele zostaną zaprezentowane pod koniec lutego, następne w kolejnych odsłonach kolekcji letniej. Dostępne będą w rozmiarach do H. No i jak tu doczekać końca lutego?? :) Odpowiedz Link
marciasek Re: redesign topów na wiosnę 24.01.09, 17:49 poprawka: chodzi rzecz jasna o wszystkie topy na ramiączkach, tyle że mi po głowie chodzą właśnie te na szyję, tom się zagalopowała w tłumaczeniu :) Odpowiedz Link
yo_anka Pin Tuck Scoop Neck Top by Bravissimo (BP15) 02.02.09, 22:21 Po pierwszych zachwytach nad Bravo coraz wyraźniej dostrzegam ze na nie_za_bardzo_biuściaste_kobiety oni szyją, ot tak średnio.... Ostatnio zakupiłam od miłej forumki bluzkę BP15 14SC Wrażenie: miękki lekko lejący sie czarny jersey I wszystko super by było: miła fajna ale... odcięcie wypadło mi prawie w połowie biustu :( Wiem ze 14SC to na max 110 w biuście ale ze swoim 113 chciałam zaryzykować, bo to byłby pierwszy dekolt nie w serek i nie kopertowy, ech... Poza tym w tali była ta 14 tak w sam raz raczej luźna ale to mi odpowiada, bo lepiej niż gdyby opinała. A na dodatek była za krótka na mjoe 1,8m - prawie pępek było mi widać. :( wrrrr... www.bravissimo.com/products/imagezoom.aspx?pid=BP15&colour=Black Te odcięcia to jednak raczej zawężają możliwość pomieszczenia dużego biustu. Ostatnio im napisałam co myślę o ich ubraniach i żeby wzięli pod uwagę ze przy potrzebujemy więcej miejsca w biuście i nie koniecznie aż tyle w talii, ze 32J nie mieszczę się w biuście a talia powiewa. A w ciuchach 16SC to samo: w biuście ciasno, talię ostatnio zwężałam u krawcowej w 2 kieckach i bluzce. I po to mi Bravo jak to samo robiłam do tej pory z ciuchami zwykłymi? Szkoda... Odpowiedz Link
wierka123 Sukienka BC32 14.02.09, 19:20 Czy ma ktoś tą sukienkę ?Chcę sobie kupic ją na wesele,ale wydaje mi się ,że będę wyglądac grubo.Nawet modelka z Bravissimo, która we wszystkim wygląda super w tej sukience jest jakaś okrąglejsza.A może na żywo sukienka wyglądałaby lepiej ,często tak się dzieje z ubraniami z Bravissimo? Odpowiedz Link
jelonek_k Casual jacket by Bravissimo (BL16) 16.02.09, 19:50 Jest fantastyczny ;-) Widząc go na zdjęciach bravissimowych w życiu bym nie wpadła, żeby go zamówić. Zamówiła znajoma, przymierzyłam i kupiłam ;-) Wahałam się jaki wziąć rozmiar 10SC czy 12SC, zamówiłam oba. Moje wymiary: biust ok. 108 cm w staniku, 79cm talia, 102 biodra. 10SC: jest mocno przylegający w talii, w biuście idealny, 12SC, luźniejszy w talii ale nie za luźny, natomiast w biuście zostaje trochę miejsca, na tyle żeby zostawić jednak ten mniejszy... Odpowiedz Link
inez69 Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 22.02.09, 20:58 Dziewczyny jak z jakością tego żakietu? Mam kilka bluzek z Bravissimo i jestem bardzo rozczarowana szmatkowatościa materiałów, które po 2-3 praniach w trybie delikatnym są okropnie zmechacone. Prałyście je? Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 22.02.09, 21:12 Ja niestety odpowiedzieć nie potrafię, prania ten żakiet jeszcze nie uświadczył ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 26.02.09, 19:29 No to z zakupem poczekam, aż któraś z Was go wypierze i opisze stan po:) Odpowiedz Link
mistmist Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 23.02.09, 23:42 Jak większość ubiorów Bravissimo jest szyty na wyższe modelki (albo ja mam wyjątkowo wysoko biust). Miałam 8 RC, biut w żakiecie wypadał pomiędzy talią a faktycznym biustem :-), w pasie sporo za luźny (nie taki wygodny luz, ale taki na gruby sweter :-)). Myślę ze ze względu na brak podszewki może się deformować. Ale generalnie ładny i gdybym była trochę większa (wszerz i wzdłuż) na pewno bym go sobie zostawiła, bo jest bardzo "wdzięcznie" i kobieco uszyty. Odpowiedz Link
iq133 Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 25.02.09, 22:22 Pozachwycam się i ja, na razie fasonem, bo nie wiadomo jak spisze się w praniu. Kupiłam 14RC i pasuje doskonale. Nie wiem do końca jak jest z tym wzrostem modelek. Ja mam 1,62 i muszę trochę skrócić rękawy, ale talia i biust są idealnie na swoim miejscu. Odpowiedz Link
catrinceoir Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 28.02.09, 10:41 kupilam na wyprzedazy, kolor Stone, rozmiar 10RC (tak sobie wyliczylam z tabelki na stronie Bravissimo). lezy idealnie! Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 08.03.09, 11:56 Też mam ten żakiet w rozmiarze 10 RC na moje 30 GG/G, jest idealny, ma nawet lekki luz w biuście, a w talii ładnie przylega. Bardzo mi się podoba. Wcześniej zamówiłam 10 RSC i musiałam odesłać, tyle miał miejsca na biust! Odpowiedz Link
catrinceoir Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) 29.03.09, 13:36 musze jednak zweryfikowac opinie, bo w zachwycie pierwszej przymiarki zwracalam uwage przede wszystkim na talie ;) natomiast teraz rzuca mi sie w oczy biust, ktory chyba jednak ma luzy (ktos pisal o "dziubkach", ktore sie tworza...). zaczynam sie mocno zastanawiac, czy nie powinnam miec 10C jednak... [staniki nosze 30F, ale jestem dopiero na poczatku migracji]. zakiet nie byl jeszcze ani razu prany czy prasowany, wiec nie wiem, na ile te "dziobki" sa wynikiem fabrycznego skladania i czy potem znikaja? ma ktos doswiadczenia z tym?? Odpowiedz Link
yo_anka Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) na średnie 29.03.09, 16:18 mistmist napisała: > Jak większość ubiorów Bravissimo jest szyty na wyższe modelki (albo > ja mam wyjątkowo wysoko biust). nie , nie, nie, zaprzeczam nie jest uszyty na wyższe dziewczyny, pewnie na średnie: Wymiary moje: 77/113 wzrost 180 Jeszcze ni nosiłam i nie prałam. Wzięłam w rozmiarze 14 SRC i jest za krótki w rękawach dużo i jest dobry w biuście a nawet zmieściło by się jeszcze parę cm. Tylko faktycznie na końcu biustu robią się takie dziobki prawie kacze :)))) Ma fajne kieszonki i tył z taką "falbanką" Kolor stone - taki beżyk Ale niestety porażka z rękawkami, na mnie są sporo za krótkie. :(((( Szkoda. Materiał bawełna, bez podszewki Pogadam z krawcową czy da się przedłużyć rękawki bez śladu a jak nie to wystawię na giełdzie.... Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Casual jacket by Bravissimo (BL16) na średnie 30.03.09, 17:28 Potwierdzam, że ten żakiet jest w sam raz na średnie kobitki. Ja mam 166 cm wzwyż i rękawki są ok, a model musiałam wymienić na mniej biuściasty niż to wynikało z tabeli rozmiarów, żeby zmniejszyć "dziobki". Odpowiedz Link
hermenegilda_k BN01 - top piżamowy 23.02.09, 19:19 wymiary - ok. 93/113 - zamówiłam rozmiar 16SC jest za duży w części stanikowej, mam teraz dylemat, na co wymienić: 16C czy 16RC trudno powiedzieć o ile za duży, w każdym razie marszczy się doradzicie coś? Odpowiedz Link
mistmist Bluzka BL21, koralowa 24.02.09, 00:16 Ładny kolor. Trzyma rozmiarówkę, przy czym nie jest obcisła. Bałam się, że len będzie z tych bardzo "mnących się", ale nie jest. Nie kupowałam dla siebie, ale po tym jak zobaczyłam tę bluzkę w naturze zamówiłam też i dla siebie. Odpowiedz Link
mistmist BC21, Ivory/Navy 24.02.09, 00:21 Ładniej wygląda na krąglejszych kształtach (14RC), idealnie trzyma rozmiarówkę. Wyjątkowo sztywna bawełna (nie wiem jak będzie po praniu), trochę jakby wykrochmalona, ale to akurat pasuje w tym fasonie. Ślicznie robi talię. Kupowałam jako prezent i żałuję, że nie wzięłam też drugiej w czerwieni. Odpowiedz Link
iq133 Re: BC21, Ivory/Navy 25.02.09, 22:14 Nabyłam 14SC i podzielam twoją opinię. Leży świetnie - doskonałe proporcje i wszystko na swoim miejscu. Odpowiedz Link
mistmist OV23 Racer back top 24.02.09, 00:28 Fajny pomysł, wykonanie... no, na pewno nie na mnie. W standardowym rozmiarze (30E) miski były duuuużo za duże (obwód b. ścisły). W dodatku tak dziwnie szyte rakietujące sztywniaczki. Wzięłam rozmiar mniejszy - 30DD. Obwód nadal ścisły, miski bardzo zbliżone do siebie (jestem raczej szerokofiszbinowa, więc dla mnie dodatkowy koszmar), widać je pod tym topem. Może to kwestia niekompatybilności, ale dawno niczego z siebie tak szybko nie ściągałam. Świetna zaprawa przed rozbieraną randką - przy tym wąskim obwodzie, dosyć ciasnej bluzce i rakietach wybijających zęby człowiek ma suchą zaprawę, że hej! Odpowiedz Link
mistmist OV32, Sequin Blouson Top 24.02.09, 00:41 Wiedziałam, że z cekinami. Wiem jak cekiny wyglądają. Ale w sklepie wyglądają jakoś tak bardziej subtelnie. W rzeczywistości to są normalne cekiny. Nie powinnam była być zaskoczona, a jednak byłam. Abstrahując od cekinów. Wzięłam sobie do serca rady, żeby brać topy z miseczką o rozmiar mniejszą no i miałam ubaw. Stanik ma miseczki jak stare push-upy 70A. Malutkie miseczki zbliżone do siebie, kończące się w połowie piersi. Nie mogę nic więcej powiedzieć, bo pomimo usilnych prób nie byłam w stanie do nich zgarnąć nawet części biustu, tak sobie sterczały radośnie dwie puste usztywnione miseczki. Widok kuriozalny, jak drag queen przed wypchaniem sobie stanika. Wyglądało to na połączenie niekompatybilności (wąskie fiszbiny) z dużo za małą miseczką. Przynajmniej o 2 rozmiary. Przy czym... zanim przymierzyłam ten top nawet się zastanawiałam nad pozostawieniem go sobie. Coś w sobie ma. Odpowiedz Link
iq133 Żakiet BL 23 27.02.09, 22:13 Czy ktoś ma i podzieli się doświadczeniem ? W bluzkach pasują mi rozmiary 14RC i 14RC/SC (na szerokość, bo rękawy bywają za długie). Sukienek z Bravissimo jeszcze nie znam. Tu chodzi mi głównie o wzrost - czy przy 162 cm wzrostu talia i biust znajdą się na odpowiednich poziomach, czy też projektowane jest to na wyższe osoby ? Odpowiedz Link
mikrikit1 Koszula nonca - BN05 -jaki rodzaj tkaniny? 08.03.09, 11:42 Witam! Czy koszulki nocne BN05 są z bawełny typu płótno (nierozciągliwe) czy też typu dzianina z jakąś domieszką elastycznego materiału? Jak się sprawują w użytkowaniu? Bardzo proszę o informację. Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
daslicht Re: Koszula nocna - BN05 -jaki rodzaj tkaniny? 05.06.09, 00:20 Jest nierozciągliwy. Materiał to cienki kreton, żadna rewelacja. Mam rozmiar 12SC - teraz to nazywa się 32GG-H. Gdyby nie zmienili, zamówiłabym 10SC i mógłby mi biust się nie zmieścić. Ale w nocy nie potrzebuję aż takiego wspaniałego podtrzymania, a jak chodze po korytarzu, to biust mi nie skacze na wszystkie strony. Pomimo, że jest mi przyduża na tułowiu, wygląda fajnie :) Odpowiedz Link
mikrikit1 Re: Koszula nocna - BN05 -jaki rodzaj tkaniny? 16.06.09, 18:54 Dziękuję za inf. Kupiłam i czekam:) Szkoda, że materiał nie jest rozciągliwy, tak jak w topach piżamowych - pewnie koszulka by się lepiej układała. No, ale nie ma w czym wybierać jeszcze:( Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link
igna-sia Koszula nocna BN05 28GG-H (8SC) 28.06.09, 18:03 Służy mi już jakiś czas więc mogę się podzielić wrażeniam. Zamawiając ją spodziewałam się chyba zbyt wiele bo zawiodłam się, gdy ją pierwszy raz założyłam. Nie wygląda źle, ale jest dość szeroka, z tyłu mi odstaje i czuję się trochę jak w worku. Wszyty stanik układa mi piersi tak, że nachodzą na siebie i robi się szczelina, a ja przyzwyczajona jestem do rozdzielonych piersi i bardzo mnie to drażni. Ma duży dekolt. Ogólnie czuję się w niej cycata, a kupiłam ją właśnie po to, żeby się tak nie czuć. Może po prostu źle dobrałam rozmiar (?) Pomijając powyższe uwagi i tak wyglądam w niej lepiej niż w czymkolwiek, w czym do tej pory spałam, bo jednak podtrzymuje piersi. Odpowiedz Link
jelonek_k Simple Linen Top by Bravissimo (BL21), Coral, 10SC 09.03.09, 16:58 Bardzo ładna, wygodna bluzeczka, z delikatnym dekoltem. Wybierając rozmiar zaniżyłam rozmiarówkę, 10SC pasuje idealnie na moje: 104 cm w biuście (w staniku) 80 cm w talii 102cm w biodrach www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9c1fdf089f24d73.html Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Simple Linen Top by Bravissimo (BL21), Coral, 09.03.09, 17:22 Śliczności i jeszcze ładnie dopasowane! Sama zamówiłam ten sam top, mam nadzieję, że też trafiłam z rozmiarem (dla pewności zamówiłam dwa sąsiednie rozmiary :) ). Sukienka czarna chyba podoba mi się najbardziej! Świetnie leży. Odpowiedz Link
jelonek_k Shirt Dress by Bravissimo (BC36), Czarna, 12RC 09.03.09, 17:04 Bardzo ładna, wygodna i podkreślająca figurę sukienka ;-) 12RC pozostawia lekki luz w talii, w biuście jest idealna. Moje wymiary: 104 cm - biust 102 - biodra 80 - talia. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ed4c8f4544d8765.html Odpowiedz Link
jelonek_k Casual Summer Jacket by Bravissimo (BL10), 10SC 09.03.09, 17:11 Zacznę może od zdjęcia: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/88509c48a21273da.html Jest odrobinę większy od BL16, na biuście pozostawia takie dziwne "dziubki". Zaryzykowałam 10SC i trafiłam w 10-tkę. Moje wymiary: 104 cm - biust 102 - biodra 80 - talia. Odpowiedz Link
wwwwiedzma BRAVISSIMO bluzka BL 27 biała 09.03.09, 19:25 Korzystając z wyprzedaży zmówiłam za 15 Ł lnianą kopertową bluzkę (BL 27). Mam w biuście od 96-99 cm i 73 cm w talii. Rozmiar 10 SC okazał się zbyt luźny w biuście, dekolt rozłaził się pomimo specjalnego niewidocznego niemal zatrzasku (sprytny patent). Wymieniłam na 10 RC i to był strzał w dziesiątkę! Leży ładnie, podkreśla talię i ma przyjemny, naturalny luz w biuście, bez oznak rozłażącego się dekoltu. Odpowiedz Link
wwwwiedzma BRAVISSIMO sukienka (BP21) potent purple 10.03.09, 17:16 Właśnie przyszła moja zamówiona sukienka (BP21) kolor potent purple, rozmiar 10 RSC. Moje wrażenia są ogólnie mówiąc kiepskie. Materiał bardzo taki sobie, wygląda marnie i tanio. Na 96-99 w i 72 pod biustem rozmiar był co prawda idealny, ale długość mi nie odpowiada, tak części od pod biustem do bioder jak i samej spódnicy (sięga do kolan, czasem wręcz mi je odsłaniając :( ). Ogólnie jestem rozczarowana. Sukienkę zwracam, uważam, że jakość i wygląd są nieadekwatne do ceny 50 Ł. Odpowiedz Link
daslicht Re: BRAVISSIMO bluzka BL 27 biała 10SC 05.06.09, 00:16 Udało mi się kupić na wyprzedaży, 15Ł zamiast 38 :) Bluzka jest przymała w biuście i przyduża w talii - wisi jej się trochę. No ale mój idealny rozmiar to 8 Extra Super Curvy... i z tego co widzę, to jeszcze na końcu powinno być Plus :) W talii sobie zwężę, w biuście hmmm... musi zostać jak jest. Bardzo fajna bluzka, pasuje mi stylem, rozmiarem PRAWIE. Odpowiedz Link
jolunia01 OV13 - doradźcie 29.03.09, 17:45 Znalazłam taki top, www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov13-details.aspx co prawda nie w sklepie, tylko w SH (ale sklep też sprzedaje), w rozmiarze 32 GG i bardzo dobrym stanie. Wpisałam się w innym wątku o topach bravissimo, ale jakoś post utknął w głębi drzewka. Zależy mi na poradzie, czy kupić, bo przy wymiarach 78/108 nie jestem pewna miseczek, chociaż z różnych zeznań na forum wynika, że czasem można wziąć mniejsze. Jakby ktoś doradził dziś to by było fajnie, bo jeszcze wisi, ale czy długo powisi to nie wiadomo. Cena atrakcyjna - 17 zł, co w porównaniu z ponad 30 funtami jest niczym. Odpowiedz Link
koza-1985 Re: OV13 - doradźcie 29.03.09, 17:52 32GG na 78/108? nie wydaje mi się, aby to był dobry pomysł. Odpowiedz Link
marciasek Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 18:53 Ja z takimi wymiarami noszę 32HH, ew. 34GG. W 32GG nie wchodziłam nawet kiedy w biuście 104 miałam... Fakt, mówię o stanikach, nie o topach bravissimo, no ale jednak chyba 32GG będzie na ciebie za małe :( Rada: jak bardzo chcesz to kup go za te 17 zł., jesli nie spasuje - sprzedaj... Odpowiedz Link
jolunia01 Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 18:58 Dzięki, marciasek. Staniki też 32HH, ale miałam nadzieję, że jakaś właścicielka tego modelu wypowie się, czy w topie jest tak samo jak w staniku. Nie chiałam w SH przymierzać, bo jednak... Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 20:08 nie mam tego topu, ale w większości topów bravissimo miseczki są zawyżone tak o jeden rozmiar albo i więcej, warto jednak przymierzyć jeżeli byłby za mały, sprzedaż go bez problemu na allegro :) Odpowiedz Link
marciasek Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 20:33 też bym nie przymierzyła, dlatego mówię: kup, a jak nie będzie dobry, to bez trudu go sprzedasz :) Przynajmniej ja bym tak zrobiła. W końcu tu tylko 17 złotych... Odpowiedz Link
jolunia01 Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 20:38 Dzięki dziewczyny. O 17.50 jeszcze wisiał. Jutro o 10.01 będzie mój. Wypiorę i przymierzę. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Kupiłaś? Pasuje?? n/t 03.04.09, 09:15 Kupiłam, wyprałam, przymierzyłam. Właściwie pasuje, ale jakoś dziwnie się czuję, może to przez te gąbkowane miseczki. Jeśli po kilu uzyciach nadal mi tak będzie dziwnie - macie rację, Allegro czeka. Odpowiedz Link
yaga7 Re: OV13 - doradźcie 30.03.09, 20:14 Ja mam ten top 34E - był dobry na 102 w biuście zeszłym latem. Teraz nie mierzyłam ;) Moim zdaniem w większości topów miski są zawyżone - namierzyłam się ich sporo i zawsze miska, która tabelkowo powinna być dobra, w topach była za duża. Ja bym zaryzykowała na Twoim miejscu :) Odpowiedz Link
catrinceoir firma nie trzyma sie wlasnych rozmiarow:( -zakiety 15.04.09, 16:23 kupilam kiedys zakiet BL16 bezowy w rozmiarze 10RC, jest opisany gdzies w tym watku. ma dzioby na biuscie, ale w talii lezy pieknie, moglabym sie caly czas podziwiac w lustrze, ze tak pieknie mnie wysmukla :) kierujac sie "doswiadczeniem", dolaczylam do zamowienia jednej z forumek z planem nabycia kostiumu BL23, bo bialy wlasnie jest na wyprzedazy. zakiet zamowilam 10C (a wiec teoretycznie od BL 16 powinien sie roznic tylko mniejszym rozmiarem w biuscie). co sie okazalo - 10C jest w talii duuuuuzo wiekszy niz 10RC w innym modelu! byc moze powinnam wziac 8-ke? nie wiem, czy probowac jeszcze raz, z nadzieja odsprzedania za duzego. moje wymiary stanikowe to 71/94, w talii mam ok. 82cm. nosze polskie ubrania w rozmiarach 38-40, w porywach 42. stad wnioskuje ze ten bialy zakiet 10C pasowalby na kogos noszacego 42-44. kostium jest ogolnie ladny, elegancki, bylby dobry do pracy w biurze. Odpowiedz Link
fortunata0 Re: firma nie trzyma sie wlasnych rozmiarow:( -za 07.05.09, 16:34 potwierdzam. Zamówiłam żakiet BL23 w rozmiarze 14 RC i jest duży:( dziwne bo standardowo noszę 14-16 w brytyjskiej rozmiarówce. Jakość szycia, materiał jest bardzo fajny, więc polecam bo za tą cenę (promocyjną) naprawdę warto. Odpowiedz Link
iq133 BL23 14 RC 10.05.09, 23:40 Mam pytanie: czy 14 RC duży oznacza, że za duży ? Jeżeli tak, to na jaki obwód w biuście jest za duży ? I ile masz wzrostu - chodzi mi o to, gdzie wychodzi talia ? Odpowiedz Link
fortunata0 Re: BL23 14 RC 22.05.09, 16:15 W biuście jest dobry (mam 78/102), jednak spokojnie dwie miseczki więcej by weszły. Za duży jest w talii, tzn. szeroki i przez to źle leży. Zamówiłam rozmiar 12SC, Pani z Bravissimo powiedziała, że rekaw będzie identyczny, w biuście też, tylko węższy w ramionach i talii o ok 6cm. Odpowiedz Link
catrinceoir Re: firma nie trzyma sie wlasnych rozmiarow:( 07.05.09, 22:25 wymienilam tamten zakiet na 8RC, a moglabym pewnie spokojnie wziac 8C. RC wydaje mi sie nadal za duzy (przy siedzeniu bardzo sie rozlazi u gory), ale chociaz w talii jest lepiej. zwykle nosze brytyjskie topy w rozmiarach 10-12, wiec kupowanie ubran w Bravissimo wydaje mi sie naprawde loteria... szkoda, bo odsylanie jest meczace, a cena calego kostiumu w promocji to troche ponad 200zl, wiec w porownaniu z cena oryginalna bardzo korzystna! Odpowiedz Link
catrinceoir spodnica BL25 do zakietu BL23 07.05.09, 22:41 przy polskim rozmiarze 38-40, kierujac sie "majtkowym" rozmiarem brytyjskim 12, wzielam spodnice 12 - byla ogromna! wymienilam na 8, w ktorej, jesli chodzi o biodra (97cm), ledwo sie mieszcze, ale zato w talii (80cm bez wciagania brzucha) jest akurat :) generalnie lepiej mi sie w tej spodnicy stoi niz siedzi ;) chodze drobnymi kroczkami, bo jest zwezana do dolu, dzieki czemu niesamowicie wyszczupla! zapinana z przodu na zamek blyskawiczny i 2 duze haftki, z bokow ma kieszenie, jednak sluzace glownie do dekoracji - nie wyobrazam sobie czegos do nich wlozyc. z tylu male rozciecie. bardzo elegancko sie wyglada w tym kostiumie, chociaz pewnie wyprobuje tez spodnice w kombinacji z kolorowymi zakietami :) Odpowiedz Link
yaga7 top BP23 21.04.09, 10:05 Właśnie przyszedł w kolorze fioletowym w moim standardowym rozmiarze 12RC/SC - aczkolwiek chyba powinnam przejść na rozmiary większe... (albo zrzucić to i owo). Mnie się podoba i zostaje, ale odcięcie pod biustem włazi trochę na biust, zwłaszcza na środku, dlatego na większych biustach może leżeć niefajnie. Mnie to nie przeszkadza aż tak bardzo, bo mimo to top ładnie wygląda. Dobrze dopasowany do sylwetki, materiał ciut bardziej szlachetny, podobny do materiału BP18 - zresztą oba są podobne. Bardzo fajne ramiączka - szerokie, marszczony materiał, a pod spodem elastyczna gumka. Może obfocę, jak znajdę czas. Odpowiedz Link
epior Sukienka Grecian Trim Jersey Dress BP25 19.05.09, 17:11 Przy rozmiarach 86/112 i 103 cm w biodrach zamówiłam rozmiar 16 Super Curvy, być może 14 byłoby lepsze ale na stanie nie mieli a sytuacja była pilna. Najgorzej wypadł kolor. W niczym nie przypomina tego na stronie www, idzie raczej w stronę zgniłej zieleni. Jeżeli chodzi o fason to nie wygląda się w niej jak greczynka bynajmniej - bliżej raczej do boskiej Marlyn :) Materiał nie najwyższych lotów, widać zarys majtek i fałdki, które powinny zostać w ukryciu, więc bielizna "pod" też jest istotna. Podsumowując: kolor na minus, krój na plus, materiał na minus. Rozmiarówka raczej typowa. U mnie sukienka została bo w żadnej jeszcze mój biust tak dobrze nie leżał Odpowiedz Link
marciasek plisowana kiecka BP27 - jaki stanik pod??? 04.06.09, 22:47 chodzi o SunrayPleat Dress (BP27). Fajna kiecka z nowej kolekcji, fajny ma dekolt, podoba mi się krój, ale plecy - masakra :( Przód głęboko-plunge'owy, a plecy takie, że pasuje tylko strapless. Ramiączko na szyję - wylizie. Na krzyż - wysuną się. Poza tym to coś na plecach wygląda imho wyjątkowo paskudnie, jakby się ktoś pomylił, czegoś nie doszył i musiał dosztukowac i przewiązac. Na moje 32h/hh - bez szans. Z porcelanki 34G bułkuję, a nic innego bezramiączkowo-plunge'owego nie znam. Większa jest tylko Evie, ale przy takim zabudowaniu połowa by wylazła dekoltem. Krótko mówiąc szycie tej sukienki z TAKIMI plecami w rozmiarze 16RC/SC wydaje mi się... nieprzemyslane. Odpowiedz Link
wierka123 Re:pytanie do marciasek 16.06.09, 11:15 Z jakiego materiału uszyta jest ta sukienka,czy ją mierzyłaś,sama chcę kupić taką na ślub w rozmiarze 10RC/SC,pod założyć Gossard z przepinanymi ramiączkami,można założyc przezroczyste na szyję,dla mnie strapless odpada. Odpowiedz Link
marciasek Re:pytanie do marciasek 16.06.09, 20:25 nie mierzyłam, a w gossarda się nie mieszczę :/ Odpowiedz Link
marciasek Re:pytanie do marciasek 16.06.09, 20:42 z plisowanej zrezygnowałam właśnie ze względu na stanik (a raczej jego brak). Zamówiłam tę z koronki, jak jesteś zainteresowana, to mogę opisać jak już przyjdzie... Odpowiedz Link
wierka123 Re:pytanie do marciasek 17.06.09, 13:30 Jestem zainteresowana,też mi się podoba. Odpowiedz Link
marciasek luxury lace dress 29.06.09, 00:16 No i przyszła. Pierwsze wrażenie: sukienka ładna, ciemniejsza niż na zdjęciach katalogowych (odcień jakby bardziej "brudny"), ale i tak ładna. Skrojona chyba poprawnie. "Chyba", ponieważ niestety nie trafiłam w rozmiar i jest w biuście za duża (i wiecie co? zamiast zmartwić, wprawiło mnie to w doskonały humor, bo zdarzyło mi się to pierwszy raz w życiu! :). Ale rozmiar to nie problem, bo mogłabym wymienić na mniejszy, gdyby nie te ramiączka. To są zwykłe cienkie czarne tasiemki ledwo zszyte górą. Jak na sukienkę za osiemdziesiąt kilka funtów - porażka. Spodziewałam się satynowych ramiączek z dwóch warstw materiału (no wiecie, ze szwem pod spodem), a tu jakieś takieś, bo ja wiem, wstążki? Te prujące się szwy na szczycie ramion to już w ogóle obciach. Nawet jeśli producent zakładał, że każda z nas będzie chciała dopasować sobie długość ramiączek indywidualnie i będzie je skracać, to przecież powinien był uwzględnić, że może się zdarzyć, że ktoś będzie chciał wyjąć sukienkę z pudełka i w niej gdzieś od razu pójść, bez przeróbek... Moja sukienka wraca do Bravissimo i nie będę jej wymieniać - chyba że na inną. Wierka, zamawiałaś już może tę plisowaną? Tak sobie na nią zerkam i się zastanawiam, a nuż podeszła by mi pod nia bezramiączkowa Evie? Odpowiedz Link
wierka123 Re: luxury lace dress 29.06.09, 08:10 Cały czas się do niej przymierzam,ale kupię w ostateczności,gdy nie znajdę nic ładniejszego ,obawiam się ,że materiał jest słaby jakościowo,jak większość ubrań w Bravissimo.Jak kupię to napiszę. Odpowiedz Link
normalna_ja plisowana kiecka BP27 24.07.09, 21:25 ma ją któraś z Was? zastanawiam się nad jej zakupem na wesele, ale nie wiem czy się nadaje - materiał, krój, jak się w tym wygląda, no i jaki stanik pod? strapless się nada? Odpowiedz Link
marciasek jedzie do mnie 24.07.09, 21:55 Jak dojedzie, mogę zrecenzować, ale to pewnie dopiero po 6 sierpnia, bo wcześniej mnie w PL nie będzie. Drzazga1 taką ma (lub co najmniej mierzyła), może ona ci podpowie. Z tego, co słyszałam (właśnie od niej) jeśli masz mocno zaznaczoną talię to na pewno się nada; jeśli nie, to uwaga, drapowanie w talii podobno dodaje optycznie kilka cm i różnie to może wyglądać... Odpowiedz Link
normalna_ja Re: jedzie do mnie 24.07.09, 22:23 talię to ja mam, ale i biodra też mam ;/. i to dość mocno zaznaczone.... ładnie wygląda, ale nie wiem, czy się będzie nadawać do roli druhny :) będzie? :) Odpowiedz Link
marciasek halterneck top OV39 - jakie ma michy? 04.06.09, 23:02 Mózg mi się już od myślenia lasuje: jaki wziąć rozmiar, jeżeli staniki noszę 32HH (w 32H mieszczę się na styk). Pod biustem 78, w biuście +/- 108 w wyproście bez stanika (w zwisie dużo więcej, tak ze 114-116, zależnie od fazy cyklu). Do tego mam fałdy na brzuchu, w talii prawie 90 :/ , w biodrach 110 i 182 wzrostu. Rozważam: 32H, 34G, 34GG. 32H - boję się opiętości na brzuchu. 34ki mogą być za szerokie w obwodzie (mogą - ?). 34G może być za małe, a 34GG za duże. Nic już nie wiem, a topy znikają (przynajmniej te turkusowe). Pomóżcie! Znacie może te topy: czy są mało- czy wielkomichowe, ścisłe/luźne w obwodzie, ciasne na brzuchu? pewnie najlepiej kupić trzy i odsyłać, no ale może mi podpowiecie i da się tego uniknąć? Nie cierpię odsyłania :( Odpowiedz Link
wolffie Re: halterneck top OV39 - jakie ma michy? 05.06.09, 00:25 marciasek napisała: > Znacie może te topy: czy są mało- czy wielkomichowe, ścisłe/luźne w > obwodzie, ciasne na brzuchu? pewnie najlepiej kupić trzy i odsyłać, > no ale może mi podpowiecie i da się tego uniknąć? Nie cierpię odsyłania :( Z topami nie mam zbyt wiele doświadczeń, ale z odsyłanie dużo ;)) i jest tak jak się domyślasz - najlepiej kupić 3 i odsyłać. Ja nie lubię zamawiać jednego. Cud jeśli pasuje. Pół biedy jak w ogóle nie pasuje - ale z kolei już może na wymianę nie być, ale gdy pasuje niby fajnie to mnie zżera jakby ten drugi leżał, może lepiej???. Parę razy próbowałam i po prostu nie mogę się zdecydować mierząc tylko jeden. Jak coś upoluję na ebayu to bywa, że miesiąc z metkami czeka w szafie aż mi się sąsiedni rozmiar uda upolować. Może takie moje zboczenie, a może uroki rozmiaru na granicy. Odpowiedz Link
zazulla BC27 Ruffle Blouse 16SC 16.06.09, 18:09 Porazka. W biuscie jest dobra ale na brzuchu i plecach powiewa niczym zagiel. Sama mam brzuszek widoczny w innych ubraniach, ale tutaj topie sie. Mam wrazenie, ze koszula nie ma wciecia w talii, zdecydowanie dla wiekszej osoby ale z biustem proporcjonalnie mniejszym od mojego. Odpowiedz Link
marciasek Lux Suit Jacket by Bravissimo (BL23) + spodnie 29.06.09, 00:40 1. Bardzo ładny kolor - ale uwaga! Ta szarość nie jest neutralna, tylko skażona fioletem, co widać dopiero, kiedy się chce zestawić ten kostium (czy ktoś oprócz mnie używa słowa"spodnium"?) z jakimś topem/dodatkami w rzeczywiście neutralnie szarym kolorze. Z czarnym i białym - bez zarzutu. Pewnie super by pasowały również odcienie fioletu i/lub różu. Pożyjemy, zobaczymy. 2. Bardzo przyjemny materiał, miły w dotyku, z lekkim połyskiem (półmat). Niestety, gniecie się. 3. Chyba jest dość długi. W każdym razie na mnie (182) rękawy są przykrótkie, ale nie rażąco (a może już się do przykrótkości przyzwyczaiłam?), podobnie spodnie. Oblecą. Potrzebowałam na już ciucha na wernisaż, a to było akurat na wyprzedaży, no to wzięłam. Pod koniec imprezy odpadł mi guzik od marynarki (ach, ta słynna jakość Bravissimo ;-). Nic to, ważne że nie zginął :), przyszyję. Nie no, nie narzekam, fajnie się chodzi w ciuchu, który jest odrobinę za duży w biuście i prawie dopasowany poniżej. W innej sytuacji może bym pomyślała o wymianie na mniejszy, ale raz, że już nie było, a dwa, że nie było na to czasu. I tak wyglądam w nim o niebo lepiej niż we wszystkich innych kostiumach, które mam w szafie. W sumie i cena nie najgorsza: jestem zadowolona. Odpowiedz Link
marciasek Re: Lux Suit Jacket by Bravissimo (BL23) + spodni 29.06.09, 00:46 donoszę jeszcze, że spodnie w rozmiarze 16 są znacznie mniejsze od żakietu w rozmiarze 16SC, co oznacza, że spodnie na jakieś 89 w talii i 110 w biodrach są dobre na styk, a żakiet wokół bioder powiewa - myślę, że spokojnie mogłabym wziąć 14SC i wtedy była by jakaś równowaga. Odpowiedz Link
joannea Re: Lux Suit Jacket by Bravissimo (BL23) + spodni 25.07.09, 18:18 Kopiuję z galerii: Bravissimo, Lux Suit, 10, mój rozmiar - najczęściej 30GG (potwierdzone przez Bravissimo). Pod 71cm, "w" prawie dochodzę do 100 (bardzo zmienny wymiar), najczęstszy rozmiar Bravisimo 10 (czasami 8), we wszystkich możliwych odmianach miseczek. Musiała mnie trafić jakas pomroczność, że w końcu nie kupiłam tego żakietu. W sklepie wydawał mi się za długi (bo u mnie na Północy teraz moda na krótkie, w które w 99% nie wchodzę). Cena wyprzedażowa to 19 funtów, i w obu Bravisimo, wktórych byłam, wisiało ich bardzo dużo, także, jeżeli macie kogoś w UK i figurę jak ja, może warto poprosić o zakup. Był też w białym (złamanym, taka kość słoniowa) kolorze, i widziałam pałętające się spodnie (nie mierzyłam). Tak, pluję sobie w brodę, mierzyłam go jako ostatnia rzecz, ze świadomością tego, że za 1 godz. 10 mi mam pociąg, mam się stawić min. 30 min przed odjazdem, a muszę jeszcze odebrać walizki ;), i niech to będzie moim wytłumaczeniem. W związku z pośpiechem nie zapisałam rozmiaru, pamiętam tylko, że była to 10tBravissimo, Lux Suit, 10 Mój rozmiar - najczęściej 30GG (potwierdzone przez Bravissimo). Pod 71cm, "w" prawie dochodzę do 100 (bardzo zmienny wymiar), najczęstszy rozmiar Bravisimo 10 (czasami 8), we wszystkich możliwych odmianach miseczek. Musiała mnie trafić jakas pomroczność, że w końcu nie kupiłam tego żakietu. W sklepie wydawał mi się za długi (bo u mnie na Północy teraz moda na krótkie, w które w 99% nie wchodzę). Cena wyprzedażowa to 19 funtów, i w obu Bravisimo, wktórych byłam, wisiało ich bardzo dużo, także, jeżeli macie kogoś w UK i figurę jak ja, może warto poprosić o zakup. Był też w białym (złamanym, taka kość słoniowa) kolorze, i widziałam pałętające się spodnie (nie mierzyłam). Tak, pluję sobie w brodę, mierzyłam go jako ostatnia rzecz, ze świadomością tego, że za 1 godz. 10 mi mam pociąg, mam się stawić min. 30 min przed odjazdem, a muszę jeszcze odebrać walizki ;), i niech to będzie moim wytłumaczeniem. W związku z pośpiechem nie zapisałam rozmiaru, pamiętam tylko, że była to 10tka. Zakiet jest z bardzo starej kolekcji - znalazłam go jedynie w katalogu High Summer 2008, i stąd zapewne cena. Bardzo porządnie uszyty, materiał przyzwoity (nie jakoś powalająco, przypomina mi mój stary żakiet z Terranovej, wiekszość ubran Bravissimo jest zresztą niestety jakości Terranova)ka. Zakiet jest z bardzo starej kolekcji - znalazłam go jedynie w katalogu High Summer 2008, i stąd zapewne cena. Bardzo porządnie uszyty, materiał przyzwoity (nie jakoś powalająco, przypomina mi mój stary żakiet z Terranovej, wiekszość ubran Bravissimo jest zresztą niestety jakości Terranova) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Lux Suit Jacket by Bravissimo (BL23) + spodni 06.12.09, 13:34 Marciasek, ja także uzywam słowa "spodnium", więc nie czuj sie osamotniona;) Odpowiedz Link
daslicht Stripe Top czyli bluzka w paski BC45 02.07.09, 00:09 <a href- "http://www.bravissimo.com/images/products/large/bc45sta_lp.jpg">Właś nie ta</a> Wyglądam lepiej niż ta modelka po fotoszopie :P 5 kilo do tyłu, ręce jakby mniej masywne (nie mylić z otłuszczonymi, chodzi o wielkie łapy). Kolor nie jest czarny, tylko granatowy. Ma sznurkowe zawieszki nie wiadomo po co na ramiączkach. Chyba na uszy. Lepiej byłoby pod pachami. Wyłazi toto :/ Minusy: trochę krótka. Pasek w talii mam na wysokości dolnych żeber (80 cm luzem, jak nabiore powietrza to duzo więcej) i przepony. Intensywne oddychanie wykluczone. Parę cm niżej mam węższe i miększe miejsce - talie, którą mozna ściskać do oporu. A pasek wypada mi na twardym, szerokim i ruchomym. No cóż. Odpowiedz Link
daslicht Re: Stripe Top czyli bluzka w paski BC45 02.07.09, 00:31 zdjęcie źle się wrzuciło <a href="www.bravissimo.com/images/products/large/bc45sta_lp.jpg" >jeszcze raz</a> a mój rozmiar 10sc :) Odpowiedz Link
marciasek O! 02.07.09, 00:35 OOO! Mówisz, pasuje na nasz wzrost? A dolna krawędź dokąd ci dochodzi? Do połowy bioder czy wyżej? A kupowany w regularnej czy na ebayu? Odpowiedz Link
daslicht Re: O! 02.07.09, 19:47 Nie pasuje, bo talia jest na żebrach. Ale w porównaniu do zwykłych ciuchów lezy świetnie :) Kończy się na wysokości kości biodrowych. Odpowiedz Link
kasia.winna Pretty Pleat Neck Top BL42 02.07.09, 21:58 Ech, zeby tak szyli z porzadniejszych materialow.... Przez bluzke widac swiat i okolice, falbanka ma ciete brzegi bez wykonczenia, na karku jest tej bluzki troche przyduzo, ale w sumie lezy lepiej niz normalne ubrania, ktore, albo sie rozlaza na moim mizernym 30FF albo maja dekolty, w ktorych hula wiatr. Teraz potrzebny mi bezowy plunge :-) Odpowiedz Link