chocochoco Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 11.12.08, 20:57 Najlepiej sprzedawać na Allegro, ja kupuję staniki tylko okazyjnie, do 70 zł góra i często udaje mi się je sprzedać drożej niż kupiłam, zawsze po przymierzeniu widzę, czy jest to stanik dla mnie, czy nie i nie noszę ich po parę dni z metkami. Ważny jest też rzetelny i czytelny opis i zachęcający tytuł, bardzo istotne są ładne fotki. Czasami wklejam reklamę na forum, ale tylko tych staników, które kupowałam z myślą o sobie, a nie z góry zakładając, że pójdą na sprzedaż i uważam, że takie rozwiązania jest w porządku. Za staniki używane nawet parę razy żądam ceny obniżonej od 1/3 do połowy od początkowej, zależnie od modelu i stanu. I chyba jeszcze nigdy nie uznałam, że sprzedałam coś niekorzystnie :-). Odpowiedz Link
eve729 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 24.12.08, 23:09 Ja kiedyś chciałam sprzedać nowiutki stanik, który mi nie przypasował na allegro, ale się nie sprzedał. Ciągle obniżałam cenę, ale i tak nikt się nim nie zainteresował, może dlatego, że był drogi. Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 16:38 Ja ze swoimi nietrafionymi zakupami "bujałam" się na Allegro i na giełdzie przez ponad pół roku (a może nawet dłużej). I dodam, że były to nowe staniki, z papierowymi metkami (Venus Panache i R&P Sienna w rozmiarze 30F, 30FF). I już straciłam nadzieję... ale prawda jest taka, że długo trzymałam cenę, która była bliska temu, co ja zapłaciłam.. Po jakimś czasie byłam na tyle zniechęcona, że machnęłam ręką i znacznie obniżyłam cenę. I kilka dni temu sprzedałam. I jestem zadowolona, pomimo ewidentnej straty na transakcji, bo inaczej leżałyby do dziś w szufladzie. Poza tym skłamałabym, gdybym napisała, że w ostatnich sekundach odbyła się bitwa cenowa... jedna oferta i staniczki poszły po cenie wywoławczej...a obserwujących było kilkunastu... Także polecam obniżenie ceny do granic swojej "psychicznej wytrzymałości" :) jako skuteczną formę sprzedaży na allegro - zwłaszcza w tych kryzysowych czasach.. pozdrawiam :) 71/96 - 65G/60H UWAGA: nie korzystam z poczty gazetowej. Kontakt: przyjaciolka288@tlen.pl Odpowiedz Link
gryska17 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 15.03.09, 19:23 Jak prawidłowo zmierzyć głębokość miseczek? Na Allegro często jest podany ten parametr. Odpowiedz Link
ania.kar głębokość miseczki 15.03.09, 19:54 W tym wątku Maheda napisała: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58498349&wv.x=2&a=58511716 "Kiedyś pytałam sprzedającego i odpowiedział, że to odległość mierzona między wierzchołkami fiszbin, po materiale miseczki przez jej środek. Ale jak oni to liczą - nie mam pojęcia... Przecież zabudowana miseczka będzie miała inną głębokość od plunge czy balcony." i tu jeszcze jeden wątek z podobnym wyjaśnieniem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=84472509&a=84474833&v=2&wv.x=0 Odpowiedz Link
gryska17 Re: głębokość miseczki 15.03.09, 22:30 Ja zmierzyłam kilka miseczek w moich biustonoszach właśnie od końców fiszbin tylko w środku miseczki a nie na zewnątrz (taka głębokość podałam przy opisie gorsetu). Gładkie/miekkie założyłam na kolano i tez zmierzyłam odległość miedzy końcami fiszbin. W moich 75D we wszystkich przypadkach wyszło mi 21 lub 21,5cm. Jak zmierzyłam w biustonoszach, które źle na mnie leżą to wychodziła mi odległość odrobinę (ok 1 cm) większa. Napisałam zapytanie do sprzedawcy tego biustonosza o zmierzenie miseczki www.allegro.pl/item578342151_panache_super_bra_75_d_34_d.html i taka dostałam odpowiedź: Witam Podaje wymiary Odległośc między fiszbinami wynosi ok 17 cm głębokość miseczki ok 24 cm Obwód maksymalnie 82 cm pozdrawiam olusia232 Co by oznaczało, ze gdybym kierowała sie podanym w tytule rozmiarem zakupiła bym na pewno za duży dla mnie biustonosz. Odległość w moich najlepszych biustonoszach jest 14cm. Odpowiedz Link
kiokodyl Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 15.03.09, 20:52 no właśnie? Muszę się przyznać że wszystkie nieudane zakupy upycham koleżankom za symboliczny grosik albo nawet daje za darmo... W efekcie często tylko połowa ceny się zwraca ale po kiego grzyba ma mi to w szufladzie leżeć. Tak to przynajmniej ktoś będzie się cieszył, że ma pasujący stanik. Jakoś nie mam potrzeby zakładania konta na allegro po to żeby 5 staników sprzedać. A używanego stanika to już nikt ode mnie nie chce kupić nie wiem dlaczego. Myślałam, żeby wystawić na giełdę ale się rozmyśliłam, a koleżanki mają w czym chodzić. W praktyce tylko kupuję na giełdzie. Ale jak znajduję ofertę która mnie interesuje to albo nikt się do mnie nie odzywa albo oferta nieaktuallna albo okazuje się że rozmiar z metki jest inny niż rzeczywisty. No i ceny czasem powalają. Dzewczyna chciała za używaną przez 3 miesiące La Senzę 60zł. To mnie zastrzeliło szczerze mówiąc. Ludzie dajcie spokój. Za tą kasą kupiłam nową a że nie pasuje to już inna sprawa. Odpowiedz Link
kuraiko Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 00:13 dla mnie przebojem są używane freje na allegro za ponad 100zł ;) Odpowiedz Link
baba06 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 15:29 > dla mnie przebojem są używane freje na allegro za ponad 100zł ;) ale to 100zl to może być połowa ceny nowej, więc jeśli noszona krótko to jednak chyba okazja:) Odpowiedz Link
kiokodyl Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 15:39 niby prawda ale nie kupię używanego stanika za 100zł nawet majlpepszych i najdorższych marek. Nawet nie umiem tego wytłumaczyć ale tak jest: drogi i używany jest bee. 100zł to dla mnie dużo pieniędzy jednak. Odpowiedz Link
kuraiko Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 22:40 hmm pamiętam np Eleanor za cenę 100zł lub więcej, używaną. a nowa kosztuje z przesyłką z UK ok 175zł a na ebay w cenach 100 - 140zł, więc ta cena to naprawdę było przegięcie ;) ale to takie pojedyncze przypadki ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 22:45 Na listkach też eleanorka za 15 funtów plus wysyłka tiny.pl/bp2x tiny.pl/bp2m Ja swoją eleanorkę kupiłam na liskach chyba za 8-10 funtów ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 23:34 nom, widziałam :) dzięki za cynk na offtopach ;) Odpowiedz Link
imp18 Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 23:01 mi się wydaje, że po prostu niektóre osoby boją się kupować zagranicą ... ja dzisiaj np sprzedałam stanik, który można było spokojnie taniej znaleźć na ebayu (znaczy wylicytowali za tyle, bo cena początkowa była raczej niska) - w sumie to miła odmiana bo zazwyczaj traciłam na tym "interesie", ale aż dziwne to dla mnie było :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 13:49 ale stary watek znalazłyście :-) a problem ciągle aktualny? już dawno nic nie wystawiałam na naszym bazarku, a nieczęsto zaglądam, bo odstraszają ceny.. Odpowiedz Link
kiokodyl Re: jak skutecznie sprzedać stanik?? 16.03.09, 14:12 a ja się dziwię jak mogłam nie kupić la senzy od stoki. Za 25zł!!! Na moj gwałtownie ubywający biust byłaby teraz pewnie dobra. No ceny są duże ale np jestem teraz w trakcie transakcji kupna stanika za 35zł. To w sumie tanio. zależy na co się trafi. Ja na giełdę zaglądam codziennie kilka razy nawet bo okazje się trafiają przynajmniej w moim przedziale rozmiarowym(z "małego" forum jestem) Odpowiedz Link