zielona_cyraneczka Re: Biu Biu powoli rusza! 08.02.09, 16:28 Marzy mi się szczególnie czarna sukienka, ale zastanawiam się nad rozmiarem - pomóżcie, proszę. :) Talia - 82, w biuście - 108, biodra - 111. Odpowiedz Link
olusimama czerwona sukienka! 10.02.09, 14:11 dzisiaj przyszła! jest piękna i leży jakby mnie Kinga wymierzyła przed jej uszyciem! Jestem zachwycona jej urodą, krojem i szybkością realizacji. DZIĘKUJĘ!! fotki wyśle do galerii jak tylko zrobię! Odpowiedz Link
olusimama Re: czerwona sukienka! 10.02.09, 14:16 z wrażenie nie napisałam nic konkretnego ;-) zamówiłam rozmiar 42 (w porozumieniu z Paryżanką) na moje 106-76-85- 108 i to był strzał w 10 ;-) znowu DZIĘ KU JĘ! Odpowiedz Link
naila Re: czerwona sukienka! 12.02.09, 21:30 Olusimamo, napisz proszę, czy gdyby ta sukienka była troszkę mniejsza to też byłoby dobrze? Bo tak się zastanawiam między dwoma rozmiarami: 42 i 40.. Odpowiedz Link
wolffie Re: czerwona sukienka! 13.02.09, 00:53 do mnie też właśnie dzisiaj doszła czerwona którą wymieniałam na rozmiar większą oraz czarna w regularnym rozmiarze W czarnej wyglądam po prostu bosko a czerwona - no cóż, nawet ten większy rozmiar pokazuje to i owo ale chyba nikt nie zauważy biorac pod uwagę jak spektakularnie wygląda w niej mój biust. Bardzo polecam Odpowiedz Link
olusimama Re: czerwona sukienka! 13.02.09, 08:56 oj nie, myslę, że w 40 nie wyglądałabym tak dobrze. Nawet gdybym w nią weszła, to opięłaby się i uwydatniła wszystko, co chcę ukrywać ;- ) Polecam jednak zasięgnięcie porady bezpośrednio u paryżanki, ja tak zrobiłam i mam idealną kieckę. Odpowiedz Link
olusimama Re: czerwona sukienka! 28.02.09, 23:07 olusimama napisała: > fotki wyśle do galerii jak tylko zrobię! z poślizgiem, ale w końcu zrobiłam. Można w Galerii obejrzeć moją BiuBiu. :-) Odpowiedz Link
martaaa21 Rewelacja!!! 13.02.09, 02:04 Ja również przyłączam się do ochów i achów... a jakże, nie może być inaczej! Przejrzałam aukcje na allegro, zdjęcia na manekinach no i oczywiście na biuściastych modelkach i jestem pełna podziwu! Przede wszystkim za pomysł, realizacje i ogromne zdolności :D Na prawdę duże brawa się należą :) Jutro pozwolę sobie napisać maila do paryżanki i mam nadzieje dokonam udanych zakupów :) Odpowiedz Link
abw-online Przepiękne, ale nie dla mnie :( 13.02.09, 07:36 Jestem średniobiuściasta (75/98) i bardzo biodrzasta (116) i marzyłaby mi się taka sukienka, ale to nie dla mnie :(. W tabeli rozmiarów na biubiu.pl nawet nie ma dla mnie rozmiaru :(. Czy jestem skazna na bluzki + spódnice? Odpowiedz Link
kryklu Re: Przepiękne, ale nie dla mnie :( 13.02.09, 11:00 Eeee tam ! Mam podobne parametry i przymierzam się do sukienki w rozmiarze 44. To delikatna dzianina, rozciąga się gdzie trzeba, a w miejscach gdzie jest luźniej ładnie, miękko się układa. :))) A bluzki będą na Ciebie dobre w rozmiarze 40, no chyba że wolisz luzy to 42 też będzie dobre. Odpowiedz Link
anekka28 Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 14.02.09, 17:35 Pytam, bo na allegro widzę, ze sprzedają się dość słabo, a na forum są szeroko komentowane:) Czy to znaczy, że jest jeszcze sklep internetowy z tymi ciuszkami? jeżeli tak, to jaki jest adres? Odpowiedz Link
martaaa21 Re: Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 14.02.09, 17:45 Po czym wnioskujesz, że dość słabo? Sklep internetowy będzie niedługo pod adresem www.biubiu.pl/ . A póki co ubrania można zamawiać mailowo, nie tylko przez allegro. Odpowiedz Link
naila Re: Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 16.02.09, 14:45 Słabo sprzedają?? Co nie chcę obejrzeć, to już sprzedane... Po prostu są na bieżąco uzupełniane :) Odpowiedz Link
maith Re: Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 16.02.09, 17:45 Witryna internetowa jest już dokańczana i niedługo będziemy mogły z niej normalnie korzystać. A ponieważ miałam okazję ją podejrzeć, to powiem Wam tylko, że jest naprawdę śliczna :) A na razie, ponieważ właścicielka firmy produkującej te ciuszki jest jedną z naszych forumek, więc możemy się do niej zgłaszać bezpośrednio. I ona nie ma obowiązku wystawiania nam wtedy tych ciuszków dodatkowo przez Allegro, bo i niby z jakiej racji miałby się nam wpychać dodatkowy pośrednik :) Odpowiedz Link
olusimama Re: Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 16.02.09, 18:01 wszystko się zgadza, Paryżanka jest bardzo pomocna, w doborze rozmiaru i dokończeniu transakcji. Umówiłyśmy się w sobotę (albo w niedziel?) a we wtorek miałam już sukienkę w rękach. Odpowiedz Link
anekka28 Re: Czy te rzeczy są jeszcze gdzieś dostępne? 18.02.09, 12:44 no to już wszystko rozumiem, nie wiedziałam, ze można zamawiać mailowo:) a mam chrapkę na parę rzeczy:) dzięki za wyjaśnienia, pozdrawiam Odpowiedz Link
maja285 kiedy BB/BBB i inne...... 22.02.09, 10:50 wiem,że marudzę, ale przejrzalam całe allegro w poszukiwaniu jakiejś wiosennej sukienki i lipa Paryżanko błagam, kiedy w twojej kolekcji coś na moje 110 w biuście i te zwiewne sukienki wiosenne....rozmarzyłam się Odpowiedz Link
wolffie Czerwona sukienka farbuje!! 24.02.09, 14:33 To niby normalne w czerwonych rzeczach, szczególnie przed pierwszym praniem. Ale ona farbuje szczególnie bardzo. Całe ciało miałam różowe a że byłam zmęczona nie zauważyłam tego i piżamka się cała ufarbowała ode mnie. Odpowiedz Link
martaaa21 ups :-) 27.02.09, 14:33 Dzięki za info.. do mnie dziś dotarła czerwona sukienka i wciąż mam banana na buzi odkąd ją założyłam :-) Jest cudna! Odpowiedz Link
yo_anka hiszpanka :) 27.02.09, 17:47 wahałam się wahałam, aż w końcu się skusiłam. Jest świetna! Po przeczytaniu co dziewczyny o podobnych wymiarach brały zdecydowałam się na 42 (113/77. talia 83) I jest ok. W tali w sam raz, w biuście mogłoby być ciut więcej (Ach to BBB) to taśma lekko nachodzi na biust ale i tak jest super na lato idealna:) Piękna wszywka i metka :) Dziękuję Paryżanko! Czekam na kolejne modele i BBB :)))) Odpowiedz Link
lolkalolka Re: hiszpanka :) 04.03.09, 22:20 Dziewczyny, doradźcie mi proszę - jaki rozmiar wziąć "hiszpanki"? 36 czy 38? Chciałabym aby w biuście była obcisła, a nie opinała się w talii ( o ile to wykonalne :( bo w biuście mam ok 92-93 a w talii bliżje 76 niestety :(. 36 od 38 się dużo rózni w biuście? Bo w talii z tego co widzę 2 cm. Odpowiedz Link
wolffie Re: hiszpanka :) 05.03.09, 00:48 nawet jak się opina to te kropki na czarnym tak odwracają uwagę, że nic nie widać. Zaryzykuj mniejszą i ewentualnie wymienisz. Albo zapytaj samej paryżanki. Odpowiedz Link
yo_anka Re: hiszpanka :) 05.03.09, 03:08 Podobno warto brać mniejszą, bo to dość elastyczny materiał. Ale co kto lubi, ja wole podkreślaną sylwetkę Ja się wahałam między 42 a 44. Zawsze możesz zapytać Paryżanki - na pewno doradzi :) Odpowiedz Link
lolkalolka Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest ;) 16.03.09, 21:22 Dziewczyny, dzięki za rady, Paryżanka też mi doradziła i tak oto od dziś jestem szczęśliwą posiadaczką hiszpanki w rozmiarze 36 :) Faktycznie na brzuszku ideał!, te kropki są takie rozbiegane, że -czy wciągam brzuchol, czy nie -to i tak dobrze wygląda :) Długość bluzki też w sam raz na moje 170 cm. Co do biustu - no... miejsca nań jest trochę za dużo, szczęście, że 38 nie brałam. Ale wiadomo, to ma być na biuściaste, a ja... Trochę przez to się marszczy pod biustem (takie dziobki na dole sie robią), w jednym staniku mniej, w innym bardziej, ale ogólnie tragedii nie ma. A właśnie - jedna uwaga - wg mnie ta bluzka bezlitośnie ukazuje mankamenty stanika, który mamy pod spodem, nic a nic tu się nie da oszukać :D Wiem, bo przymierzyłam wszystkie posiadane. O dziwo najlepszy efekt jest w plungu, który -sam w sobie -leży na mnie średnio. Może dlatego najbardziej mi się z plungem podoba, bo jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tak dużej przerwy między piersiami, widocznej przez bluzkę. W staniku z wysokim mostkiem ona jest szeroka że hohoho. Dziwnie mi jakoś z tym. W ogóle to rozpisałam się, ale jak uda mi się dorwać fotoreportera, to wrzucę fotkę do galerii (albo tu, jeśli wolicie, w końcu to bluzka ;)) I żeby całokształt nie zabrzmiał broń boże, że jest "tak se" - hiszpanka jest cudna! Piękny wzór i pasuje mi, piękny fason, wyszczupla mnie niemożebnie, i nawet mój chłop który kręcił nosem że jakieś groszki, wstązki, jak zobaczył na żywo to pokiwał z uznaniem głową :D (aha - jemu te rozdzielne piersi wcale nie wyglądają dziwnie; powiedział: "a muszą być zawsze złączone??" :)) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest 16.03.09, 21:52 Lolkalolka, a może poczekasz na wersję b/bb a tę odeślesz? Bo efekt który opisujesz to po prostu nadmiar tkaniny, widziałam to kilka razy na mniejszych biustach. Odpowiedz Link
lolkalolka Re: Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest 16.03.09, 22:03 hmm, Paryżanko, ale moja ma na metce właśnie b/bb ?? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest 16.03.09, 22:05 Jakim cudem, jak dopiero teraz b/bb będą szyły? Odpowiedz Link
lolkalolka Re: Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest 16.03.09, 22:14 No takim, o: img14.imageshack.us/img14/8966/biubiu.jpg Ale na pewno mówimy o tym samym? :) Bo przecież na Allegro też b/bb były... Zgłupłam już :D Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Hiszpanka na mniejszym biuście - nieźle jest 16.03.09, 22:25 Aaa, tamte kropeczki :) pisz do mnie na maila to Ci wyjaśnię co i jak :) Odpowiedz Link
beata-1978 właśnie zakupiłam czekoladowe empire 28.02.09, 21:08 i strasznie się cieszę, że nie musiałam kupować bluzeczki w rozmiarze 46, żeby upchnąc mój biust :) no i niecierpliwie czekam na następne ciuszki i oficjalne otwarcie sklepu Odpowiedz Link
ewik-mysza Galeria 02.03.09, 11:40 dziewczyny z dostępem do galerii - zachęcam do zagladniecia tam :) Odpowiedz Link
semele2 Re: Galeria 02.03.09, 14:18 A gdzie można kupić te cuda? Bo na allegro póki co pustki. Jakie będą ceny? Odpowiedz Link
akna Re: Galeria 02.03.09, 14:42 Lada dzień mam nadzieje ruszy sklep. Ewentualnie pisz do Paryżanki :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Galeria 02.03.09, 14:51 Jakie piękności :D Ja pilnie chcę tuniczke, a i bombionierka miodzio :))) Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Galeria 03.03.09, 09:44 Teraz to na pewno się skuszę, bo te dekolty w szpic to na mnie kompletnie nie leżą, ale teraz to już widzę, że znajdę coś dla siebie:) Czy już można składać zamówienia mailem czy czekać na sklep lub gdy coś pojawi się na Allegro? Odpowiedz Link
wielebnna Re: Galeria 07.03.09, 12:22 sybilla777 napisała: > Czy już można składać zamówienia mailem czy czekać na sklep lub gdy coś pojawi> się na Allegro? zamówiłam mailem, Paryżanka doradziła co do rozmiaru:) Odpowiedz Link
yo_anka Re: Galeria - ŻAKIET 05.03.09, 03:04 Świetny! Podoba mi się. Mam podobny krój ze stójką z Solara i uważam ze to jest dobry model dla biuściastych A teraz zarzucę pytaniami: A co to za materiał? Na podszewce? Jakie kolory będą? A jakieś doły do kompletu? Jak cena? Gdzie można nabyć? PS> EWIK-MYSZO masz super figurę - idealna modelka BiuBiu :) Odpowiedz Link
charissa Bombonierka 07.03.09, 08:36 czy może któraś z Was jest posiadaczką Bombonierki? Bardzo spodobała mi się ta sukienka - oglądałam w galerii, za 2 tygodnie idę na chrzciny i nie mam nic co mogłabym założyć. Czy materiał jest elegancki czy taki dzianinkowy? jak się zachowuje na rajstopie? czy nie klei się za bardzo do nóg ? Odpowiedz Link
maheda Re: Bombonierka 07.03.09, 08:40 Nie jestem posiadaczką, ale ją widziałam. To jest sukienka z dzianiny, z satynowym pasem. Dalsze szczegóły będzie znała sama Paryżanka oraz Ewik-mysza. Odpowiedz Link
zazulla Bedzie wiecej zdjec w galerii 07.03.09, 13:07 Dzisiaj dostalam paczke ubran - bombonierka, tunika, kusicielka, hiszpanka, kocio-kocio, stara empire. Za godzine powinny byc w galerii :) Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 13:14 Okażcie łaskę nieuprzywilejowanym, udostępnijcie jakieś zdjęcia ;-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 13:35 Właśnie :) Mam nadzieję jeszcze, ze pojawią się ciuchy, które można nosić na co dzień :) Odpowiedz Link
anulka_00 Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 18:40 Popieram :) widze że jakieś nowe ciuszki się pojawiły a że są śliczne to chciałabym zobaczyc :) bo na allegro widze ze nie ma nic wystawionego. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 18:50 Zachorowałam na tę kusicielkę! Czy będą inne kolory? Bo ja bordo, brązy, czerwnienie nikoniecznie... jakiś rozbielony błękit, fuksja, zimny fiolet, ciemny szary, marengo... Rozmarzyłam się. Ale krój bluzki cudowny, piękne rękawy, cudowny dekolt! Jaka będzie cena? Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 23:32 a mnie się wzorki marzą ;-) i niekoniecznie kropki, chociaż właśnie takie drobne.. choćby łączka ;-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 07.03.09, 23:48 A ja bym najbardziej chciała fasony mniej "dorosłe" i w mocnych kolorach - takie, żeby pasowały do dżinsów i sportowych butów. Bardziej stonowane kolory też oczywiście by się przydały, bo nie zawsze można założyć wściekłą czerwień, w przeciwieństwie do poprzedniczki jestem za brązem, ciemną zielenią, ciemnym fioletem, bordo. A łączki? Mogą być, jeśli będą to np. czerwone kwiatki na ciemnoniebieskim (dżinsowym) tle ^^ żółte na białym niekoniecznie. Dla mnie oczywiście i innych "ponurych" typów urody :) Odpowiedz Link
cielecinka No własnie dziewczyny 07.03.09, 20:29 mi tu ślinka cieknie, a nie mogę tych zdjęć nigdzie zobaczyć. Na allegro wszystkich nie ma w starych aukcjach. Podłączam się pod prośbę poprzedniczki. Odpowiedz Link
charissa Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 09:23 z tego co się dowiedziałam to lada dzień ma ruszyć sklep biubiu.pl i co do codziennych ubrań to wg mnie kocio-kocio, czy empire to się na co dzień nadają. no chyba , że ktoś ma mundurek w pracy (ja mam pracę wymagająca elegancji niż totalnego luzu niestety) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 19:12 na allegro mozesz szukac w zakończonych aukcjach w nazwie biubiu :-) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 20:46 Dziewczyny! plan był taki, że Biu Biu rusza w dzień kobiet : ) ale... sklep nie działa tak jak powinien, więc za chwilę wrzucę linki z fotosika, a jutro zaczynam wystawiać na Allegro. Możecie też zamawiać bezpośrednio u mnie. Odpowiedz Link
kk345 Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 20:52 la_parisienne, a możesz cennik też wrzucić? Interesują mnie kocio-kocio i kusicielka, a na All nie widzę ich w zakończonych aukcjach... Odpowiedz Link
babajaga87 Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 22:43 Mam nadzieję, że Parisienne się nie pogniewa, ale ja sobie sama bezczelnie znalazłam te zdjęcia na fotosiku, bo już nie mogłam wytrzymać :) Dzielę się moim odkryciem! www.fotosik.pl/search.php?search=biubiu&wyslij=szukaj Odpowiedz Link
kk345 Re: No własnie dziewczyny 08.03.09, 23:02 Dzięki, dzięki:-) Tylko jeszcze cennika brakuje:-) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 08.03.09, 23:02 Babajaga lata na miotle to szybsza była ;) www.biubiu.fotosik.pl Na końcu są wklejone tabelki rozmiarów. Rozmiarówka od 34 - 46, w kusicielki nawet w rozmiarze 32 na próbę :) Zapraszam do oglądania :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 08.03.09, 23:27 O, widzę że się BBB pojawiło i rękawy jakby dłuższe :) ale te fasony poważne jakieś... Odpowiedz Link
kk345 Re: Biu Biu powoli rusza! 08.03.09, 23:35 daslicht, zafrapowałaś mnie: a jakie fasony byłyby niepoważne? Ja osobiście ozłocę le_parisiene, jeśli wprowadzi do oferty bluzki koszulowe, które mogłabym założyć do pracy, ale wiadomo: ile dziewczyn, tyle potrzeb:-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 00:15 Tez bym się ucieszyła z bluzek koszulowych. Znakomicie pasowałaby mi taka bluzka do loliciej mini w kratkę :) Poważne w sensie "dla dorosłej, statecznej kobiety". Z tym ja jeszcze zdążę :P Nie zrozumcie mnie źle, podobają mi się te ciuszki, choć założyłabym je jedynie np. do teatru czy inne okoliczności-gdzie-nalezy-się- ładnie-ubrać. A co na co dzień? Do dżinsów i adidasów? Zwykłe koszulki leżą zbyt workowato i pogrubiają. Chcę podkreślić sylwetkę, ale jednocześnie nie robić z siebie starszej pani :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 00:22 Daslicht, ależ mogą Ci się nie podobać nawet :) przecież każdy ma swój gust :) Bluzki koszulowe są w trakcie testów na różnych figurach, tak aby można je było kupić w ciemno, według tabelki :) Kwiatki, łączki, jasne kolory i krótkie rękawki będą za czas jakiś... Odpowiedz Link
daslicht Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 00:39 Ale podobają przecież :) Próbuję jakoś zaadaptować czarną sukienkę, żeby nie leżała i się nie kurzyła. Ale to dośc ciężka sprawa, bo krój jest mocno klasyczny i mocno poważny. Kolory jasne git, ciemne jeszcze bardziej git :) Rozumiem, że wielu osobom tutaj te kroje pasują, jest tu mnóstwo "statecznych, powaznych meżatek po trzydziestce". Zaproponowałabym te ciuszki mamie czy cioci, koleżankom czy kuzynkom niekoniecznie. No chyba, ze jako strój "wyjściowy". Ale na co dzień też chciałabym mieć ładną sylwetkę, a nie wyglądać jak wielki kloc, dlatego jestem za wprowadzeniem strojów codziennych, mniej formalnych. Odpowiedz Link
bluemacia Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 11:06 daslicht napisała: > Rozumiem, że wielu osobom tutaj te kroje pasują, jest tu > mnóstwo "statecznych, powaznych meżatek po trzydziestce". > Zaproponowałabym te ciuszki mamie czy cioci, koleżankom czy kuzynkom > niekoniecznie. Hmmm, jestem po 30-tce, całkiem sporo nawet, ale te ciuchy wcale mi sie nie wydają takie jak piszesz. Widać faktycznie o gustach trudno dsyskutować. One są własnie dla mnie bardziej codzienne niż wymaga ode mnie praca. :) Dlatego czekam na bluzki koszulowe. :) Pewie z czasem wybór bedzie większy i każda z nas cos znajdzie. Czego i Tobie i sobie bardzo życzę. :) bluemacia Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 00:10 Daslicht napisała: A ja bym najbardziej chciała fasony mniej "dorosłe" i w mocnych kolorach - takie, żeby pasowały do dżinsów i sportowych butów. Bardziej stonowane kolory też oczywiście by się przydały, bo nie zawsze można założyć wściekłą czerwień, w przeciwieństwie do poprzedniczki jestem za brązem, ciemną zielenią, ciemnym fioletem, bordo. A łączki? Mogą być, jeśli będą to np. czerwone kwiatki na .... Parę postów później daslicht napisała: > O, widzę że się BBB pojawiło i rękawy jakby dłuższe :) ale te fasony > poważne jakieś... Daslicht, to czego tak naprawdę byś chciała? Bo jeden post zaprzecza drugiemu O_O Odpowiedz Link
charissa poważne ubrania ? 09.03.09, 08:37 wiecie co jak dla mnie te ubrania nie są poważne. nawet zastanawiam się czy dla 30 letniej baby taka np. hiszpanka nie byłaby zbyt frywolna. ja póki co zdecydowałam się na kocio-kocio, jako bluzkę do ... dzinsów czy innych spodni na casual days ;) lub luźniejsze spotkania ze znajomymi jakoś nie widzę jej jako eleganckiego stroju do teatru nawet nie jestem pewna czy bombonierka będzie na tyle elegancka, by ją założyć na chrzciny i jednak z niej zrezygnowałam :( Odpowiedz Link
winter76 Re: poważne ubrania ? 09.03.09, 09:31 No wiesz,frywolnie? :) Ja już po 30stce jestem a hiszpankę noszę i wyglądam w niej ekstra i tak też się w niej czuję :) Odpowiedz Link
charissa Re: poważne ubrania ? 09.03.09, 09:42 winter76 ja też 76 ;) być może zamówię coś w kropeczki, bo krótkich rękawków u mnie jak na lekarstwo :) Odpowiedz Link
winter76 Re: poważne ubrania ? 09.03.09, 09:49 Hiszpanka naprawdę super leży,więc się nie zastanawiaj :) Mam podobną z Orsay-jak sobie porównam to w tej od Parisiene wyglądam o niebo lepiej. Ja się czaję na inne,tylko na razie na Allegro nic nie ma. Odpowiedz Link
wielebnna Re: Biu Biu powoli rusza! 08.03.09, 23:50 obejrzane:0) teraz burza w mózgu - co kupić i dlaczego chcę wszystko ?:) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A co z cenami? 09.03.09, 00:17 Maczki 44,- kusicielki (czerwona i bordowa) 62,- kocio-kocio (czerwona, czarna i śliwkowa) 69,- tunika śliwkowa (czarne i granatowe za kilka dni) 75,- nowe empirki (dłuższe, z szerszym drapowaniem i dłuższymi rękawami) 99,- Bombonierka śliwkowa 119,- Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: A co z cenami? 09.03.09, 07:07 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7e8fe8140e52860b.html maczki to hiszpanka w drobniejsze kropeczki z czerwona satynowa wstażeczką :) Odpowiedz Link
semele2 Re: A co z cenami? 09.03.09, 07:15 Dziękować :). Paryżanko, to ja jeszcze bym prosiła o wycenienie żakietu. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A co z cenami? 09.03.09, 10:13 Semele, żakiety będą na sezon jesienny. Mam wprawdzie w rozmiarach 36-40 uszytych kilka sztuk, ale na razie są dostępne tylko u mnie w Katowicach, chcę widzieć, jak leżą, czy nie będą wymagały poprawek. Cena będzie zależała głównie od cen surowców :-/ Odpowiedz Link
jelonek_k Prototypowa sukienka 09.03.09, 10:23 A ta sukienka kiedy mniej więcej będzie dostępna? www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebf7c30eb4272e5d.html Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Prototypowa sukienka 09.03.09, 10:45 O właśnie właśnie, ta sukienka też mnie baardzo interesuje. Odpowiedz Link
wolffie Re: Prototypowa sukienka 09.03.09, 13:50 ja też chcę tę sukienkę!!! i żakiet koniecznie teraz na jesieni to ja przestaję chodzić w żakietach bo się pod płaszczami i kurtkami źle układają Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Prototypowa sukienka 09.03.09, 14:46 Prototypowa sukienka jest już gotowa (w sensie dopracowania formy) tylko surowca odpowiedniego brak. Prototyp uszyty jest z pięknego batystu, który niestety okazał się być za cienki na sukienkę. Do lata daleko, nie ma się co spieszyć :) Żakiety niestety koniec lata najwcześniej - wszystko robię sama a doba ma 24godziny, niestety. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: Prototypowa sukienka 09.03.09, 21:33 Paryżanko, kto by tam czekał do lata mając taką sukienkę ;-) Odpowiedz Link
m_milak Jaki rodzaj płatności przyjmuesz?? Karta, przelew? 09.03.09, 08:50 Dla tych bluzeczek zdecydowałam przemóc się i napisać na forum ;) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A co z cenami? 09.03.09, 10:05 Dookreślę się , bo pytacie: Nowe empirki - to sukienki - są dłuższe, mają dłuższe rękawy, szersze drapowanie i wystepują teraz także w rozmiarach bb/bbb Odpowiedz Link
joannea Re: A co z cenami? 09.03.09, 11:54 rany, ja też chcę takie ciuchy... Przy najbliższej wizycie w Polsce sobie odbiję ;) Paryżanko, rozbroiła mnie Twoja sygnaturka. Świetna jest! Odpowiedz Link
la_parisiene Re: A co z cenami? 09.03.09, 14:41 Wszystko jest od 34 a kusicielki od 32! Odpowiedz Link
m_milak Re: A co z cenami? 09.03.09, 11:41 Paryżanko napisałam do Ciebie maila z adresu tuniakalin@o2.pl w sprawie bluzeczek. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 09:24 A ja mam pytanie czy będą jeszcze te sukienki tylko całe z materiału - takie jak na początku były wystawiane, bez tych błyszczących szarf? Odpowiedz Link
iczanka Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 12:27 Czy mamy szanse na letnia zwiewną sukienkę? taką bardziej rozkloszowaną na dole? A co do nowości- pierwszy raz w życiu chce tunikę:D Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Biu Biu powoli rusza! 09.03.09, 14:42 Tak, będą zwiewne letnie i rozkloszowane sukienki - cierpliwości, do lata daleko :) Odpowiedz Link
blondie-b1 Czy można liczyć na granatową kocio-kocio? 09.03.09, 22:27 Jak w temacie. Tunika będzie dla mnie za długa, a granatowy z chęcią bym ponosiła... Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Czy można liczyć na granatową kocio-kocio? 09.03.09, 23:41 Niestety, nie w tym sezonie. Będzie jeszcze granat, ale nie kocio-kocio, niespodzianka :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Parisienne nie ma Sekretariatu! 11.03.09, 20:11 Dlatego tak długo odpisuje :) Może czas przeprowadzić jakiś casting? Odpowiedz Link
anika772 Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 11.03.09, 21:49 A gdzie można teraz kupić ubrania parisienne? Zniknęły z Allegro... Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 11.03.09, 22:18 napisz do niej na maila. Odpowiedz Link
charissa Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 08:11 o ja wczoraj dostałam odpowiedź natychmiast po wysłaniu swojego maila ;) A kocio-kocio już do mnie idzie <yuppi> Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 08:28 Charissa miałaś wyjątkowe szczęście ;) po prostu siedziałam wtedy przy lapku i od razu odpisałam :D Z reguły jest tak, że czytam hurtowo rano, a potem odpowiadam na raty, kiedy znajdę chwilę czasu. I wtedy zdarza się, że ktoś mi umknie, za co serdecznie przepraszam, bo nie jest działanie celowe, tylko skutek braku czasu i braku sekretariatu także :( Jeśli komuś nie odpisałam, a tak się może zdarzyć niestety, to proszę niech napisze jeszcze raz! i molestuje mnie! Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 09:13 O tak, ja tak molestowałam, że aż mi głupio ;))) Dlatego też, trzymam kciuki za zorganizowanie "sekretariatu", na pewno będzie lżej, a i Paryżanko będziesz mogła poświęcić więcej czasu na wymyślanie nowych cudeniek :D Odpowiedz Link
anika772 Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 12:50 Chętnie napiszę, ale gdzie mogę obejrzeć ubrania? Odpowiedz Link
akna Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 13:07 Np. tu biubiu.fotosik.pl/zdjecia/1.html Odpowiedz Link
ewka36jj Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 15:24 Paryżanko, czy i na tęższe i bardziej biuściaste znajdziesz jakiś ciuszek?, równie trudno mi kupić sukienkę czy bluzeczkę , co biustonosz. Moje wymiary: biust: 125 Pod biustem: 90 Pas:biodra 115 Wzrost 160 cm Ratuj! Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 18:03 ewka36jj -> ja mam takie same wymiary i po zerknieciu do tabelki odkrylam 48BB/BBB :) Odpowiedz Link
ewka36jj Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 18:30 To może Ty mi powiesz, czy kupiłaś już jakiś ciuszek z biu biu? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 12.03.09, 18:51 Nie, ale bardzo bym chciala :) Jak tylko splynie z nieba jakakolwiek gotowka, bede kupowac :) I zamowie sasiednie rozmiary - najwiekszy i odrobine mniejszy. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Parisienne nie ma Sekretariatu! 15.03.09, 23:35 Dziewczyny! 48 jest w tabelce, ale się nie sprzedawało. Postanowiłam na razie ograniczyć się do 46, przy takich rozmiarach z dzianiny spokojnie można brać 46 bb/bbb :) sama noszę, to wiem co piszę :) Odpowiedz Link
la_parisiene słów parę na temat rozmiarów.... 12.03.09, 08:57 Dziewczyny, wybierając rozmiar z tabeli, największą uwagę zwracajcie na obwód biustu. Jeśli się wahacie pomiędzy rozmiarami, bierzcie raczej ten mniejszy. W rozmiarach bb/bbb miejsca na biust jest tak dużo, że mając na przykład 110cm w biuście i szczupłą talię, nie wybierajcie 40bb/bbb, tylko 36 lub 38 bb/bbb - które w tabelce jest teoretycznie do 105 cm, ale 110 bez problemu się mieści i nie jest opięte. Tak wiem, zapytacie po co ta tabelka? Też się zastanawiam, czy nie poszerzyć tej dotyczącej rozmiarów łączonych dla dzianin. Przy ubraniach z tkanin stabilnych już nie będzie tak dobrze - tam trzeba będzie brać idealnie według wymiarów. Pracuję nad tym, aby można było kupić "w ciemno" patrząc na tabelkę, bez zastanawiania się czy czasem nie należy zaniżać lub zawyżać rozmiaru. Przy dzianinach nie do końca jest to możliwe. Odpowiedz Link
anulla1974 Re: słów parę na temat rozmiarów.... 13.03.09, 11:23 Paryżano odebrałaś moje maile - bo aż głupio pisać po raz kolejny. Jestem zainteresowana kusicielką bordową 32. Odpowiedz Link
charissa Kocio-Kocio mam i jak :) 13.03.09, 08:37 Wczoraj przyszła do mnie kocio-kocio, czarna 38B/BB jest super, ja wyglądam super. na jakieś 5 kilo mniej ;) Na biuście nic się nie rozjeżdża, pod biustem wszystko ładnie się układa (może jedynie pół cm mi odcięcie na biust podchodzi,zamiast pod biustem, może powinnam z bb/ bbb spróbować mimo wszystko - ale tego nie widać, tylko trzeba się przyjrzeć, podotykać), na plecach się ładnie układa (mam kuper wystający i często bluzki lecące przez plecy opinają się na pupie takim namiotem, a tu wszystko ładnie przylega. Mam kocio-kocio w kolorze czarnym. Dzianinka jest bardzo dobrej jakości, kocimi (tymi zwierzakowymi, bo w końcu wiadomo dlaczego zaczęłam od tej bluzeczki ;) uwielbiam koty) włochami nie "obsiadła", a te co były łatwo dały się usunąć. Po wypłacie dalsze zakupy ;) Odpowiedz Link
akna Re: Kocio-Kocio jest genialne!!! 16.03.09, 18:47 Nie mogę się na siebie w lustrze napatrzeć. Mam pięknie podkreśloną talię i nie widać, że brzucho mi sterczy :) Stanik mi nie ucieka z dekoltu, który wygląda apetycznie i kusząco. Noszę 44 BB/BBB Odpowiedz Link
wojkam5 ja tez mam:-))) 13.03.09, 10:39 kocio kocio- śliwkowe rozmiar 38 bb/bbb (pierwszy ciuch w rozmiarze nie mającym 4 z przodu) kusicielkę burgund (42 bb/bbb) i nie wiem która piękniejsza - dekolty jak marzenie :-) Póki co jeszcze czuję, że widac więcej niż zwykle ale pewnie jak z obcasami - na początku czułam że wszyscy na mnie patrzą a teraz luzik... No i motywacja żeby oponkę spłaszczyć wreszcie (do tej pory nadwyżka rozmiarowa ją maskowała) super jednym słowem - czekam na więcej... Odpowiedz Link
akna Allegro is back ;-) 13.03.09, 11:12 Paryżanka właśnie wystawia najnowsze produkcje :) www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7526916 Odpowiedz Link
blondie-b1 Akna całusy! ;) Cały czas wypatrywałam na ALL 13.03.09, 11:16 dzięki za info Odpowiedz Link
daslicht Re: Allegro is back ;-) 13.03.09, 19:20 Wiosna idzie, więc zastanawiam się nad hiszpanką z czerwonym, bo ma krótkie rękawy :) tylko trochę się boję fasonu, bo ramionka mam dość potężne... ale spróbowac można :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Allegro is back ;-) 14.03.09, 21:02 Po dzisiejszym zlocie i przymierzeniu hiszpanki z białym, stwierdzam, że z BiuBiu to dla mnie jakieś 46 byłoby dobre (48 było za duże), a żeby długość rosnąca niestety wraz z rozmiarem była dobra, to jakieś 50... dziwnie jakoś, zakręcona jestem. Ale musze przyznać, że w tych kolorach i fasonie było mi całkiem nieźle, biust się zmieścił, reszta też. Mierzyłam na zsuniętą sukienkę, więc nie wiem czy w spodniach byłby widoczny kawałek brzucha, czy nie. Odpowiedz Link
wera9954 pierś-cień 13.03.09, 19:33 Bardzo mi się ta tunika podoba :) Kiedy się pojawi? A czy jak zamówię bezpośrednio od Paryżanki jakiś ciuszek, to czy będę mogła płacić za pobraniem? Odpowiedz Link
wera9954 Re: pierś-cień 14.03.09, 20:33 O, już się pojawiła :) I to akurat w moim rozmiarze. Jednak na Allegro nie mogę kupić. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: pierś-cień 14.03.09, 22:51 nie, ani tunika "zwykla" ani piers-cien nie sa z tylu wiazane. piers-cien nie ma nic na plecach.. Odpowiedz Link
naila Re: pierś-cień 15.03.09, 01:03 Daslicht, nie jest. Tunika ma z przodu i z tyłu marszczony, szeroki pas. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: pierś-cień 15.03.09, 23:48 Pierś-cień nie ma drapowanego pasa z przodu i z tyłu. Może pomyliłaś z inną tuniką? Pierś-cień to replika słynnej tuniki Mahedowej <a href="http://stanikomania.blox.pl/2008/09/P-jak-Prawdziwy-R-jak-Rozmiar.html> o tej </a> zrobiona na życzenie jej oraz innych forumowiczek :) Ma podwójny asymetryczny dół i przeplecione szarfy z przodu. Tył jest gładki. Odpowiedz Link
naila Re: pierś-cień 17.03.09, 22:07 Ałaaa <po klepnięciu się w czoło> .. pomyliłam tuniki :( gapa jestem. Oczywiście, ta 'zwykła' tunika tunika tak ma jak napisałam, a pierś-cień jak napisała La_parisiene Odpowiedz Link
la_parisiene Re: pierś-cień 15.03.09, 23:37 pierś-cień jest gładki z tyłu, podwójny asymetryczny dół i "przewiązka" to już szaleństwo :D Odpowiedz Link
wera9954 Re: pierś-cień 16.03.09, 15:06 A ktoś mi wreszcie odpowie na moje pytanie dotyczące płatności? Odpowiedz Link
akna Re: pierś-cień 16.03.09, 15:41 W aukcjach masz- płatność zarówno za pobraniem jak i przedpłata na konto... Odpowiedz Link
meta_morfoza Maczek! 14.03.09, 21:35 Na nic nie czekając, kupiłam właśnie tę bluzeczkę:) Zakochałam się od pierwszego wejrzenia (w ekran..). Jak dostanę, opiszę:) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Maczek! 14.03.09, 21:54 Mi też się maczek podoba :) Jednak tu już portfel zaczyna protestować. Odpowiedz Link
meta_morfoza Re: Maczek! 14.03.09, 21:57 no właśnie z podobnego względu musiałam zrezygnować z kusicielki... Odpowiedz Link
wera9954 Re: Maczek! 14.03.09, 22:08 Kupię kiedy indziej, na razie mam za dużo wydatków (jeszcze nowy stanik w kwietniu, i zbieram na nowy komputer). Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Maczek! 15.03.09, 13:06 Ja tez zamowilam. Przymierzylam wczoraj przed prelekcja Mahedy w Milli. Jutro biegne do banku defioniowac odbiorce, bo pewnie na jednej bluzce sie nie skonczy Odpowiedz Link
meta_morfoza Re: Maczek! 22.03.09, 11:07 I mam Maczka, który jest absolutnie zachwycający:) wygląda w rzeczywistości jeszcze ładniej, niż na zdjęciu z allegro. rozmiar 36bb/bbb jest dla mnie idealny - ale jeszcze sporo więcej cm niż ja mam w biuście by się zmieściło. Tak jak pisała butters o hiszpance - biust jest rozdzielony. Dekolt piękny:) Czerwona wstążeczka pięknie kontrastuje z resztą, a jak się rękawy opuści na ramiona - i założy pod spód stanik z czerwonymi ramiączkami - efekt jest świetny:) Poza tym bluzeczka jest bardzo wygodna i leciutka. Odpowiedz Link
anulla1974 Parisiene dostałaś moje maile? 14.03.09, 22:03 Bo w poczcie nic nie mam, w spamie też nie. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Parisiene dostałaś moje maile? 15.03.09, 23:51 Hmmm... na wszystkie maile odpisałam, sprawdzałam pocztę kilka razy, tę gazetową również. Jeśli nie dostałaś odpowiedzi, spróbuj może jeszcze raz na końcówkę @vp.pl Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Parisiene dostałaś moje maile? 16.03.09, 08:22 Pisałam i na vp i na gazetową. Wysłałam przed chwilą jeszcze raz. Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Parisiene dostałaś moje maile? 16.03.09, 19:12 Już się spotkałyśmy :) Odkryłam właśnie dzięki Mariselli, że nieświadomie odpowiadałam sama sobie na maile z gazetowej, przesłane na vp.pl : ( Odpowiedz Link
la_parisiene Tuniki czarne i granatowe - już mam 16.03.09, 21:55 J.w. - mam już granatowe i czarne tuniki bb/bbb oraz śliwkowe kocio-kocio. Nie wystawiłam jeszcze, bo nie mam zdjęć. Odpowiedz Link
lavaenn Re: Parisiene dostałaś moje maile? 17.03.09, 16:47 Paryżanko, napisałam ci kilka dni temu na gazetowego w sprawie krakowskiego zlotu LMB - doszło? jak nie to wyślę jeszcze na vp :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Parisiene dostałaś moje maile? 17.03.09, 17:34 Podpowiem, że Paryżanka raczej gazetowego nie sprawdza, przynajmniej tak mi pisała ;) Pisz na vp.pl Odpowiedz Link
charissa Biu-Biu ma jedną wadę ;) 16.03.09, 13:32 nie da się nimi oszukać buł :( czas zakupić inne staniki :) Odpowiedz Link
kulki zwroty / wymiany? 17.03.09, 10:14 Czy są możliwe? Jakby coś nie pasowało? Czy po prostu próbujecie odsprzedać? Odpowiedz Link
la_parisiene Re: zwroty / wymiany? 17.03.09, 10:34 Tak, oczywiście, wszystkie prawa klienta są przestrzegane : ) Nie sprzedaję na targu, tylko przejściowo na Allegro, dopóki sklep nie zadziała prawidłowo :) Odpowiedz Link
thiessa Kusicielka i tunika sliwkowa sa przepiekne 17.03.09, 18:04 Straszna mam na nie ochote, ale mam duze trudnosci z okresleniem rozmiaru. Kazdy wymiar kwalifikuje sie pod inny rozmiar. Wysylam maila z prosba o porade. Odpowiedz Link
akna Kusicielki BB/BBB są już dostępne :) 17.03.09, 21:52 Już mam :) Bordo i czerwoną a oprócz tego maczki i czarną tunikę Rękawy dłuuuugie, więc pewnie będziecie zadowolone Wsio w 44BB/BBB Odpowiedz Link