justinehh 09.04.09, 00:10 Czy znacie jakiś sposób na usunięcie plam z dezodorantu ze stanika ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eponak Re: Dopieranie 09.04.09, 00:58 W sensie takich odbarwień? No raczej to już nie bardzo da się usunąć :/ Dezodoranty niszczą materiał raczej nieodwracalnie. Odpowiedz Link
jantarrka Re: Dopieranie 09.04.09, 01:01 chyba nie da się tego usunąć, niestety... Kiedyś tak sobie urządziłam bluzkę czarną, ukochaną. moczyłam w czym się da, płyny, proszki, odplamiacze, nic nie zmieniło... W stanie skrajnej depresji zamalowałam odbarwienie czarnym markerem :) (odbarwiło mi potem rękę :) ) Odpowiedz Link
myszonor Re: Dopieranie 09.04.09, 01:03 Nic coby odplamiło ja nie znalazłam, nic nie działało :( Staniki do spania :( Tu pisałam na temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86228&w=91517135 Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Dopieranie 09.04.09, 01:47 Tez mam ten problem... Jedyna rada - dluuugo poczekac od dezodorantowania do zalozenia stanika. Inna - zmienić dezodorant. Dla osob szczegolnie sie pocacych (np. w stresujacych sytuacjach) swietny jest preparat Etiaxil - do kupienia w aptece - smaruje sie na noc, potem zmywa i mozna uzywa leciutikich dezodorantów (nie barwiacych). Ja też zamalowywałam markerem, jak porzadny, do nie zostawi śladów :) Odpowiedz Link
chestnut_lynx Re: Dopieranie 09.04.09, 03:42 Polecam dezodoranty, które nie zawierają chemicznych środków przeciwpotowych. Ja od jakichś 2 lat używam takiego: www.aloes-uroda.pl/35,dezodorant-aloe-ever-shield.html i jeszcze nigdy niczego mi nie odbarwił. Wcześniej na wszystkich bluzkach i stanikach pod pachami robiły mi się trwałe żółto-białe plamy. Można go nabyć na przykład na allegro, często w cenie niższej niż te 33 złote. Cena na pierwszy rzut oka może odstraszać, ale tylko na pierwszy, bo dezodorant jest bardzo wydajny. Mi jeden starcza niemal na cały rok. Odpowiedz Link
beba2 Re: Dopieranie 09.04.09, 09:29 A ja polecam zwykłą Rexonę Crystal w kulce. Nic nie odbarwia. Dawniej używałam innych i miałam problem z plamami, a teraz od dwóch lat spokój. Odpowiedz Link