Dodaj do ulubionych

Dopieranie

09.04.09, 00:10
Czy znacie jakiś sposób na usunięcie plam z dezodorantu ze stanika ?
Obserwuj wątek
    • eponak Re: Dopieranie 09.04.09, 00:58
      W sensie takich odbarwień? No raczej to już nie bardzo da się usunąć :/
      Dezodoranty niszczą materiał raczej nieodwracalnie.
      • jantarrka Re: Dopieranie 09.04.09, 01:01
        chyba nie da się tego usunąć, niestety... Kiedyś tak sobie urządziłam bluzkę
        czarną, ukochaną. moczyłam w czym się da, płyny, proszki, odplamiacze, nic nie
        zmieniło... W stanie skrajnej depresji zamalowałam odbarwienie czarnym markerem
        :) (odbarwiło mi potem rękę :) )
    • myszonor Re: Dopieranie 09.04.09, 01:03
      Nic coby odplamiło ja nie znalazłam, nic nie działało :(
      Staniki do spania :(
      Tu pisałam na temat:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86228&w=91517135
      • jul-kaa Re: Dopieranie 09.04.09, 01:47
        Tez mam ten problem...
        Jedyna rada - dluuugo poczekac od dezodorantowania do zalozenia stanika. Inna -
        zmienić dezodorant. Dla osob szczegolnie sie pocacych (np. w stresujacych
        sytuacjach) swietny jest preparat Etiaxil - do kupienia w aptece - smaruje sie
        na noc, potem zmywa i mozna uzywa leciutikich dezodorantów (nie barwiacych).
        Ja też zamalowywałam markerem, jak porzadny, do nie zostawi śladów :)
        • chestnut_lynx Re: Dopieranie 09.04.09, 03:42
          Polecam dezodoranty, które nie zawierają chemicznych środków przeciwpotowych. Ja
          od jakichś 2 lat używam takiego:
          www.aloes-uroda.pl/35,dezodorant-aloe-ever-shield.html i jeszcze nigdy
          niczego mi nie odbarwił. Wcześniej na wszystkich bluzkach i stanikach pod
          pachami robiły mi się trwałe żółto-białe plamy. Można go nabyć na przykład na
          allegro, często w cenie niższej niż te 33 złote. Cena na pierwszy rzut oka może
          odstraszać, ale tylko na pierwszy, bo dezodorant jest bardzo wydajny. Mi jeden
          starcza niemal na cały rok.
          • beba2 Re: Dopieranie 09.04.09, 09:29
            A ja polecam zwykłą Rexonę Crystal w kulce. Nic nie odbarwia.
            Dawniej używałam innych i miałam problem z plamami, a teraz od dwóch
            lat spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka