redakcja 04.12.01, 09:18 Oglaszamy konkurs limeryczny dla Pomorzan Zachodnich. szczegoly wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=586777&dzial=szs010108 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HSPS Re: limeryk (cytat) IP: 141.202.246.* 04.12.01, 11:40 Niestety nie mam do tego drygu, ale chciałem zacytować (dla rozgrzewki dla innych): Pewna panienka z Nowogródka Ma na świat wydać krasnoludka A skąd wie świat że narodzi się skrzat ? Bo ciąża była króciutka. (Krzysztof Gruszczyński) Stary baca, co żył w Poroninie, Miał referat w KC o Leninie: "Roz podcas myk imienin Straśnie spił sie nom Lenin, Bo te Ruskie to pijom ... Jak świnie!" (Andrzej Szczepkowski) i na koniec z klasyki Macieja Słomczyńskiego: Raz pewien góral z miasta Sucha Kutasa miał na kształt obucha. I czy wiarę pan dasz, że ten kutas miał twarz I uśmiechał się od ucha do ucha! Odpowiedz Link Zgłoś
laura74 Re: limeryk (cytat) 04.12.01, 12:08 To jeszcze jeden na zachete - z pierwszej edycji konkursu Pewien samouk w Łobzie uczył się grać na kobzie. Wpadł w piekielną udrękę, bo chciał ułożyć piosenkę o biuście, kapuście i o bzie. Stanisław Cioch z Binowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: limeryk (cytat) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 23:07 Pewien człowiek w Pęzinie Zagustował we winie. Gdy wytrąbił flachę Kładł na wszystko lachę- "Wytrzeźwieję w zimie!" Ładny?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Napisz limeryk IP: 212.244.77.* 04.12.01, 12:15 Kto nie wierzy, niech nie wierzy, ale święty Jerzy na swoim rumaku pędzi do ataku! To nie moja produkcja, może potem coś wykombinuje od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
laura74 Re: Napisz limeryk 04.12.01, 12:35 Limeryk to utwór pięciowersowy. Pierwszy, drugi i piąty wers mają po trzy stopy i rymują się, trzeci i czwarty wers mają po dwie stopy i też się rymują (układ rymów: aabba). Wers pierwszy, który przedstawia głównego bohatera i miejsce akcji, najczęściej kończy się nazwą miejscowości. Ostatnia linijka przynosi rozwiązanie, najlepiej nieoczekiwane, pikantne, nonsensowne, i, ma się rozumieć, zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Napisz limeryk IP: 212.244.77.* 04.12.01, 12:47 laura74 napisał(a): > Limeryk to utwór pięciowersowy. Pierwszy, drugi i piąty wers mają po trzy stopy > i rymują się, trzeci i czwarty > wers mają po dwie stopy i też się rymują (układ rymów: aabba). Wers pierwszy, k > tóry przedstawia głównego > bohatera i miejsce akcji, najczęściej kończy się nazwą miejscowości. Ostatnia l > inijka przynosi rozwiązanie, > najlepiej nieoczekiwane, pikantne, nonsensowne, i, ma się rozumieć, zabawne. Ha! Mój piaty wers jest zdecydowanie nonsensony i nieoczekiwany... Może pozwólmy sobie na radosną twórczość, bo wszyscy poeci-amatorzy porezygnują... Odpowiedz Link Zgłoś
laura74 Re: Napisz limeryk 04.12.01, 12:49 Gość portalu: mika napisał(a): > Ha! Mój piaty wers jest zdecydowanie nonsensony i nieoczekiwany... > Może pozwólmy sobie na radosną twórczość, bo wszyscy poeci-amatorzy porezygnują > ... ALEZ OCZYWISCIE. Tylko tak przypominam dla porzadku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Napisz limeryk IP: 212.244.77.* 04.12.01, 13:23 laura74 napisał(a): > Gość portalu: mika napisał(a): > > > > Ha! Mój piaty wers jest zdecydowanie nonsensony i nieoczekiwany... > > Może pozwólmy sobie na radosną twórczość, bo wszyscy poeci-amatorzy porezy > gnują > > ... > ALEZ OCZYWISCIE. Tylko tak przypominam dla porzadku:) Laura! Czuje u Ciebie talent! Napisz cos , ha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Napisz limeryk IP: *.elblag.vectranet.pl 02.10.13, 13:30 O TOBIE ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: samokrytyka 06.12.01, 22:52 Pewna Laura z Gazety limeryków chce. Niestety talentu mi brak. Piszę byle jak i wychodzą same bzdety Jezu jakie to męczące :O Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: zgadnijcie o kim to 04.12.01, 12:37 jeden internauta w tworczym szale na forum pisal wytrwale szczecin uparcie chwalil nazywal polskim tygrysem nie widzial, bo patrzyl z oddali jak wszystko wokol sie sypie az razu pewnego na smutki z kumplami usiadl do wodki i tak sie rzewnie wyszlochal ze szczecin to jednak jest WIOCHA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike buhaha IP: *.*.*.* 04.12.01, 12:55 Dowodow, ze Szczecin jest wielki Przytocze i bez butelki Nawet gdy ktos nie szuka Dostrzec tego nie sztuka Wiec pije: Pomyslnosc na wieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: pakuz 05.12.01, 11:04 pakuz, złośliwy człeku pomimo swego wieku zachowujesz się jak liceum nie ma na cię panaceum lub jak kto woli leku Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: stettiner 05.12.01, 12:18 nie znamy stettiner wcale bo skrzetnie ukrywa detale ze lubi pic piwo w Prawdzie a kiedy w gorach sie znajdzie paprykarz z heavy metalem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: kontunuujac watek personalny: MIKA 05.12.01, 12:29 recznie wszystko prala az sie rozchorowala choc telewizor nie dziala na sylwestra w domu bedzie siedziala wiec co wy chlopaki na takie Miki sylwestrowe wybryki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: kontunuujac watek personalny: Pakuz IP: 212.244.77.* 05.12.01, 12:58 pakuz napisał(a): > recznie wszystko prala > az sie rozchorowala > choc telewizor nie dziala > na sylwestra w domu bedzie siedziala > wiec co wy chlopaki na takie Miki > sylwestrowe wybryki ? Błuahahaha,ale super, masz talent! Jak widzisz wszystkie Donaldy mnie olały tego Sylwestra..A wszystko przez ta nieszczesną pralkę... Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: galeria postaci c.d.: LIJO 06.12.01, 10:36 optymizmem na forum tryska przy chinskiej pagodzie turystka to wajche od pompy sciska lub maszt macaja jest w modzie no a legendy o jej urodzie... chcialbym zobaczyc to z bliska Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: galeria postaci c.d.: JAVAL 06.12.01, 10:41 javal jak armia radziecka ze mna sie wlecze od dziecka i choc to morda zdradziecka to powiem wam w sekrecie z nim konie krasc mozecie lecz on mi na to niestety: jakie konie, pakuz , czys ty chory dzis kradnie sie rakiety sorki za te grafomanskie wynurzenia ale tak mi sie cholera nuuudzi - A WAM SIE NIE CHCE PISAC !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: galeria postaci-Pakuz snofó IP: 212.244.77.* 06.12.01, 10:44 Pakuz albo ma talent wybitny, albo bardzo sie nudzi .... Odpowiedz Link Zgłoś
pakuz Re: galeria postaci c.d.: LAURA 07.12.01, 11:17 na specjalne zamowienie - sama tego chcialas Laura nas jak dzieci traktuje albo chlopcow co zamiast sluchac arii na zywo wymkneli sie chylkiem do baru na piwo lecz zycie Lauro w wiekszej jest cenie niz najlepsze bzdety grane na scenie lecz to trzeba oddac Laurze ze gdy drgnie cos w kulturze zaraz nas poinstruuje Odpowiedz Link Zgłoś
laura74 Re: galeria postaci c.d.: LAURA 07.12.01, 11:32 pewien pakuz z forum szczecin wierszyki sobie kleci opisze kazdego kto ma nicka swego drzyjcie internauci oraz poeci Odpowiedz Link Zgłoś
javal Re: Pakuz! to poniżej dopiero jest grafomania ;) 06.12.01, 22:30 sto wyrazów rzucał naraz i aktywny był nad wyraz klecił pościki pisał limeryki cisza? w łóżku leży teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: Napisz limeryk IP: 141.202.246.* 04.12.01, 13:38 Ze względu na mój nick jedna próba: Pewien Jacek ze Szczecina pojechał raz do Berlina, bo partia chciała dla posła co działa kupić dla jaj małego pingwina Odpowiedz Link Zgłoś
natakia O FORUM 04.12.01, 13:53 Choć nudzą o każdym bzdecie Porozrzucani po świecie To przyznać się wcale nie wstydzę, że chociaż śmierdzi anyżem, Odwiedzam forum w Gazecie Mam nadzieję, że w nagrodę nie będzie trzeba pić ouzo ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Napisz limeryk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 18:51 Pewna pani ze Szczecina chciała mieć pięknego syna. Wzięła chłopa Lecz jełopa I nie sprawdził się chłopina. Odpowiedz Link Zgłoś
laura74 Re: Napisz limeryk 11.12.01, 15:18 Forumowicze z Gdanska i Gdyni dogonia nas ani chybi jesli tak cicho bedzie i smutno Wiec do roboty moi mili Odpowiedz Link Zgłoś
javal tym razem autoreklama ;)) 12.12.01, 10:37 laura74 napisał(a): > Forumowicze z Gdanska i Gdyni > dogonia nas ani chybi > jesli tak cicho > bedzie i smutno > Wiec do roboty moi mili Juz na forum lecą wióry nie pomoże nawet bury bez javala wszystko nawala Szczecin w dól, a Gdańsk do góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Napisz limeryk IP: 212.244.77.* 12.12.01, 09:50 Przypomniałam sobie taki wierszyk ,którego nauczył mnie tata w dzieciństwie: "Mama nie wraca, Tata nie wraca, Ciotka garnki przewraca, Babcia ze zlości gryzie swoje stare kości, dzieci ze strachu latają po dachu.." Znacie to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuka Re: Napisz limeryk IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.13, 17:32 Pewien Żyd w Tel Awiwie ciągle płakał przy piwie. Jego żona Estera była straszna cholera. Biła go bowiem dotkliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Napisz limeryk 03.10.13, 13:28 Codzienna gazety wyborczej forum lektura Smakuje ja licha po pizzy tektura więc obudzić się letargu już dziś należy pozmywać górę stojąca przed de mną górę talerzy kogo dziś w obchodzi czyjaś zdana matura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuka Re: Napisz limeryk IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.13, 13:16 Pewien Żyd w rejonie Gazy zbierał cięgiem od żony razy. Myślał o niej brzydko - jesteś antysemitką. Wieczorem nie czuł do niej urazy. Odpowiedz Link Zgłoś