magdalaena1977
18.04.09, 12:49
Ostatnio zniechęciłam się trochę do kupowania staników w necie. Mimo najszczerszych chęci i matematycznych obliczeń przysyłane staniki były prawie dobre i niestety musiałam je odsyłać (zostawiać do sprzedaży na allegro). Traciłam pieniądze (koszty wysyłki, odsyłki, różnice kursowe) i czas (wizyta na mojej poczcie to minimum pół godziny).
Generalnie przestawiłam się na kupowanie stacjonarne (mieszkam w Warszawie a więc mogę sobie na to pozwolić). Ceny owszem kilka razy wyższe niż na ebayu, ale tylko trochę wyższe niż w sklepach netowych. A jak popatrzę sobie na stosik staników , które zostają po mnie w przymierzalni (za małe miski, za duży obwód, źle leży) i policzę sobie te 7 czy 10 zł , które musiałabym zapłacić za odsyłkę każdego z nich - zaraz czuję , że zrobiłam dobry interes.
Ale wybór w naszych sklepach jeszcze nie jest astronomiczny - często nie ma pełnej rozmiarówki każdego modelu, nie mówiąc o wersjach kolorystycznych.
I wymyśliłam sobie, że mogłabym kupić w necie taki sam stanik jak mam kupiony stacjonarnie tylko w innym kolorze, co radykalnie zmniejszyłoby ryzyko.
I tu mam do Was pytanie - czy miałyście do czynienia modelami w tym samym rozmiarze , ale w innych kolorach ?
jak często była różnica w wielkości ?
jakich modeli dotyczyła ?