Dodaj do ulubionych

Ładne ramiączka - jaki model?

30.04.09, 09:06
Nabyłam drogą kupna-sprzedaży sukienkę w stylu boho. Jest piękna, czarna ale
ma wąskie ramiączka (a i tak będę ją nosić). I tutaj właśnie problem.
Poradzcie mi jakiś model biustonosza z ładnymi ramiączkami, a nie ze zwykłą
szeroką taśmą, występujący w rozmiarze 75J.
Oczywiście ideałem byłyby ramiączka cieniutkie, w stylu spagetti - ale przy
tym rozmiarze to chyba technicznie niemożliwe. Ale może jakieś koroneczki?
Obserwuj wątek
    • maheda Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 09:07
      W rozmiarze 75J - brytyjskim czy europejskim/polskim?
      • genepi Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 09:36
        Brytyjskim.
        • maheda Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 09:39
          To zapomnij.

Możesz jeszcze odpruć jakieś istniejące i przyszyć dowolnie wybrane.
          :-)
          • zazulla Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 09:43
            Albo naszyc na istniejace jakas ozdobna tasme/krajke.
            • maheda Fakt, np. z cekinami... n/t 30.04.09, 09:48

• malagracja Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 10:24
      Ja mialam podobny problem. I kupilam materiał podobny do sukienki i naszyłam na
      stanik (ale tak, zebym mogla jeszcze odpruć). Ewentualnie możesz kupić koronke,
      tak też kiedyś robiłam. Krawcowa Ci przyszyje ją za 2 zł :-) Mozna tez odciaz te
      ramiaczka i zrobic z nich odpinane :-) A do tej sukienki kupic inne, ladniejsze :-)
    • ptasia Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 10:48
      no, może mnie zabijecie, ale do sukienki z cienkimi ramiączkami bym nosiła
      wyłącznie stanik bez ramiączek. ramiączka wyłażące z zasady (nie, że czasem coś
      się lekko wysunie) - nie, nie, nie.
      • narcyza5 Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 10:55
        ptasia napisała:

> no, może mnie zabijecie, ale do sukienki z cienkimi ramiączkami
        bym nosiła
        > wyłącznie stanik bez ramiączek.

w rozmiarze 75J?
        spróbuj taki znaleźć.
        • ptasia Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 11:16
          ok, chyba rzeczywiście w detalu nie ma - nie wiedziałam, szkoda.
          nie krytykuję Twojego wyboru, ale pewnie sama, gdybym miała taki rozmiar, bym
          próbowała uszyć strapless na miarę, a gdybym nie mogła... no, pewnie bym
          zrezygnowała z takiego fasonu. lub, w ostateczności, jak dziewczyny proponują,
          bym spróbowała przerobić coś z pomocą krawcowej lub gorseciarki, by były jak
          najcieńsze - lub przerobić coś na straplessa? po prostu, mam małego hysia na
          punkcie ramiączek staników wyłażących spod ramiączek ubrań.
          • maheda Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 11:22
            Ale nie każdy tego hysia ma ;)
            Noszę właśnie okolice rzeczonego 75J (bo 75JJ), mam do tego miękki biust i żaden
            strapless nie ma szans utrzymać mi biustu. U koleżanek w podobnych rozmiarach
            jest dokładnie to samo, nie ma nawet sensu zawracać sobie głowy gorseciarkami.
            W związku z tym właśnie powyższe porady, bo ramiączka w tego typu stanikach po
            prostu są i na razie będą, i trzeba się tylko zastanowić, JAK je wyeksponować,
            bo wyeksponowane będą na stówę.
          • jul-kaa Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 11:30
            Są takie sukienki, które mają dwie warstwy jedna pod drugą i każda ma osobne
            ramiączka, albo w ogole podwojne ramiaczka, czasem różne od siebie :) Wychodzę z
            założenia, ze mozna do stanika przyszyc takie ramiączka (lub tak ozdobić
            istniejace), zeby dawalo to taki efekt.
            Mozna tez do samej sukienki doszyc cos, co ją "polączy tematycznie" z ozdobnymi
            ramiaczkami.

• nientepaura Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 10:49
      wg mnie Ariza ma wąskie ramiączka, a jeślibyś gdzieś dorwała kolor wild berry,
      to byłby naprawdę świetny efekt do czarnej kiecki, i chyba do K są miseczki ;)
      • megiddo0 Re: Ładne ramiączka - jaki model? 30.04.09, 11:43
        moim zdaniem najlepszym pomyslem jest przerobienie ramiaczek na
        odpinane-w pasmanteriach widzialam na prawde duzy wybor ramiaczek-z
        aksamitki, z jetow (jesli lubisz cos swiecacego), z lancuszkami, z
        innymi elementami bizuteryjnymi, z koronka itd
        inna sprawa ze nie wiem jak takie ramiaczka beda trzymac
      • zazulla Ariza 30.04.09, 14:44
        Mam wilberry 32K i ramiaczka maja 1,5 - 1,8 cm wiec do waskich nie naleza.
        Sadze, ze 34J bedzie mialo podobne.
    • zazulla problem z przerobieniem ramiaczek na odpinane 30.04.09, 14:42
      W tej okolicy rozmiarowej ramiaczka maja przewaznie 1,5-2 cm a nie znalazlam
      jeszcze takich szerokich zaczepow (jesli oczywiscie chcemy zostawic oryginalne
      ramiaczka).
    • pierwszalitera Grube ramiącha mogą być ok! 30.04.09, 15:20
      Nie orientuję się, jaki ma się kolorystyczny wybór w stanikach w tym rozmiarze, ale ramiączka czarnego stanika, wychodzące spod czarnej sukienki, to moim zdaniem nie jest żaden problem. Ja nie noszę bluzek, albo sukienek na ramiączkach, ale lubię szerokie, łódkowe dekolty i te zsuwają mi się często aż na ramiona. I najlepiej wyglądają wtedy zupełnie proste, bezozdóbkowe 2-centymetrowe ramiącha mojego full cupa. Przy jakimś innym kolorze wyglądałoby to tragicznie, ale przy czarnym wyglądają po prostu jakby były częścią bluzki. A to, że są tak szerokie dodaje nawet pewnego uroku i je odbieliźnia, bo większość kobiet takich nie nosi i wygląda się, jakby się specjalnie coś takiego pod spód włożyło. Czasem dopnę sobie nawet w miejscu, gdzie ramiączko przechodzi w bluzkę wielkiego jedwabnego kwiata, by potwierdzić ten zamierzony efekt. Mogę sobie wyobrazić też ramiączka czarne satynowe, można samemu zmienić w każdym staniku, wyglądają na mniej bieliźniane. Nie podobają mi się jednak kontrastowe połączenia, wygląda to lekko burdelowo. Co innego, gdy od czasu do czasu mignie pod czarną bluzką odrobinka czerwonej koronki, ale takie wystawianie na pokaz kojarzy mi tanio.
    • asiabudyn11 Eliza 30.04.09, 16:25
      Nie wiem jak one wyglądają na żywo, także w Twoim rozmiarze, ale na zdjęciu na
      modelce ładnie:
      www.dopasowana.pl/product-pol-405-Biustonosz-Eliza-w-kolorze-czarnym-seria-Superbra-firmy-Panache-4151-na-zamowienie.html
      tu lepiej widać:
      www.dopasowana.pl/product-pol-673-Biustonosz-Eliza-balkonetka-aubergine-Superbra-firmy-Panache-4151.html
      Ale powtarzam: na zdjęciu tylko Elizę widziałam. Zapytaj kogoś, kto ją ma i
      podobny do Ciebie rozmiar.
    • genepi Re: Ładne ramiączka - jaki model? 08.05.09, 14:35
      Dzieki za kreatywne podpowiedzi. Na razie wystawało sobie tango II różowe, ale
      znalazłam takie coś melissy:
      www.melissa.com.pl/kolekcja/model.php?menu=Melissa0142
      oraz
      www.melissa.com.pl/kolekcja/model.php?menu=Melissa0026
      które ramiączka mają kolorowe. Zamówiłam ten pierwszy model i opiszę jak wygląda
      w naturze kiedy już go dostanę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka