anna-pia tabelka rozmiarów jest na niebezpiecznej stronie 31.05.09, 23:05 Norton wywala mi taki raport safeweb.norton.com/report/show?url=ggpht.com miłej lektury :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ Anna-pia 01.06.09, 00:30 Dziękuję za ostrzeżenie. Choć jeszcze nie wiem, co z nim zrobić :) Tabelka jest na Picasaweb, nie wiem, czemu ta strona jest niebezpieczna.. Odpowiedz Link
anna-pia Ula 01.06.09, 11:44 Ja też nie wiem. Norton czasem świruje, ale IMO warto wiedzieć, może przenieś to gdzie indziej? Nie lepiej na sam blog? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ Anna-pia 01.06.09, 19:20 No te zdjęcia właśnie są na samym blogu. On automatycznie wrzuca je na picasę. Nie wiem, co z tym zrobić :( Odpowiedz Link
anna-pia Re: @ Anna-pia 02.06.09, 00:45 Ale jak klikam na zdjęcie stanika, to jest OK. Spróbuj może zrobić zrzut z tabelki i wklej jak zdjęcia staników - zakładam, że teraz tabelka jest wklejona jako tabelka, nie jako format obrazkowy. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: @ Anna-pia 02.06.09, 15:56 Anna-pia, tabelka jest wrzucona jako obrazek. Dokładnie w ten sam sposób jak zdjęcia. Zrobiłam ją print screenem, więc raczej na 100% jest taka sama jak one. Odpowiedz Link
anna-pia Re: @ Anna-pia 02.06.09, 22:20 To ja odpadam, zapytaj informatyka :) Tak czy inaczej, reakcja Nortona jest niepokojąca. Odpowiedz Link
effuniak Uwaga 04.06.09, 11:23 Bardzo proszę o nie wpisywanie zapytań kierowanych do mnie ani w tym wątku ani w wątku Effuniak Na wszystkie zapytania bede odpowiadac w Szufladzie czyli na blogu Zapraszam :) Na terenie lobby jestem tylko zwykła forumką i tylko jako taka bedę się gdziekolwiek wypowiadać Odpowiedz Link
butters77 Ewka, Ty to się chyba lubisz obrażać, co?;) 04.06.09, 13:14 Po co zaraz formułować jakieś radykalne wnioski?:) Bo rozumiem, że powyższy anons powstał z inspiracji wątkiem "alarmowym" - ale proszę, przeczytaj raz jeszcze mojąwypowiedź czy praktyczną poradę Scarlet (która prowadzi LMB, nieraz coś na nim ogłaszała, więc wie, co mówi:) Naprawdę, trzeba by bardzo kombinować, żeby doszukać się w nich złośliwości:) Dlatego jeśli NIE CHCESZ już się wypowiadać na forum, to jasne, nie zmuszę Cię - ale jeśli sugerujesz, że ktoś Ci to uniemożliwia czy poczułaś się urażona, to naprawdę - łyk zimnej wody i trzy oddechy:) Pamiętaj, że Twoje wypowiedzi na forum są zawsze mile widziane - po prostu wpisuj się w odpowiednie wątki:) Prosimy o to każdą dziewczynę i naprawdę, nie trzeba się obruszać:) Odpowiedz Link
effuniak Re: Ewka, Ty to się chyba lubisz obrażać, co?;) 04.06.09, 18:27 Butters - o co Ci chodzi ? Jakie obrażanie ? Przecież napisałam, że bedę pisać jeśli zainteresuje mnie jakis temat jak robią to inne szeregowe forumki A swoje sprawy chcę załatwiać w swoim miejscu i na swój sposób bez obaw, że zostanę skarcona czy ktoś wytnie moją wypowiedź I w czym widzisz oznaki obrażania ? W tym, że chce być niezależna? Nie rozumiem A jak kobietki będa wiedziały, że w Szufladzie zostaną wyjaśnione ich watpliwości to nie będą zaśmiecać Twojego Lobby moimi sprawami A i ja też tego nie bede robiła , bo będe wiedziała, że do mnie zajrzą Same korzyści Ewuś, same korzyści Odpowiedz Link
butters77 OK, Ewka:) [mini OT] 06.06.09, 17:14 OK, Ewka - jak napisałam wcześniej: jeśli wygodniej Ci wszystkie rozmowy przenieść do Szuflady, to jasna sprawa - najważniejsze przecież, żeby kontakt między Tobą a dziewczynami był skuteczny:) Sama trzymam kciuki, żeby oferta staników Effuniak się rozwijała i żeby oficjalny sklep ruszył jak najszybciej, bo marzę o własnym Effuniaku:) Chciałam tylko podkreślić, że Twój udział w dyskusjach na forum jest _zawsze_ mile widziany (i tak samo każda forumka ma pełne prawo wypowiadać się tu o stanikach marki Effuniak, pytać o nie, kometować itp.) - prosimy tylko o trzymanie się konkretnych wątków. Dla wygody nawigacji:) Tymczasem mam wrażenie, że sugestie pisania w _wątkach Effuniak_ traktujesz czasem jako sygnał, by nie pisać tu w ogóle. A to ZUPEŁNIE NIE TAK. Naprawdę, odwoływanie się do zasady _pisania w wątkach producenckich_ nie jest "karceniem", lecz - żmudnym dbaniem o porządek;) I proszę, traktuj je jako takie. Aby zakończyć wątek i nie pozostawiać offtopu ze znakiem zapytania, wkleję tylko post, do którego linkowałam powyżej - a który zniknął wraz z marginalnym wątkiem - dla przypomnienia zasad. Moja wypowiedź dotyczyła tego, by sprawy poświęcone danej firmie omawiać w wątku firmy. Przytoczę go tutaj - i proszę, Ewko, pamiętaj, że nie oznacza on, iż PISANIE W SWOIM WĄTKU jest niewskazane. Przeciwnie:) > Nieraz zdarzały się sytuacje, że producent/sklepikarz zakładał wątek typu: "Teraz u nas 50% zniżki!" "Uwaga - przerwa w wysyłkach do piątku!" "Chwilowy brak Masqueradek w sklepie!" I każdą z tych osób też kierowałyśmy je konkretnych wątków - mimo że to wszystko były sprawy ważne. Ewo, mimo że wiele forumek marzy o Twoich stanikach, nie możemy Ciebie traktować inaczej:) Poza tym pomyśl, Ewka - Twój wątek to pewien jednostkowy problem. A każdą z dziewczyn "prywatnych" - czyli nie-projektantek, nie-ekspedientek, nie-producentów - zawsze prosimy, by swój problem jednostkowy wpisały się w wątku zbiorczym, dotyczącym danej kwestii. Są to wątki typu: "Ratunku! Pilnie poszukuję stanika do sukni ślubnej!" lub "Za dwa dni urlop - pomóżcie znaleźć kostium!". To TEŻ są ważne i pilne sprawy! - a zawsze prosimy, aby rozwiązywać je w wątkach do tego przeznaczonych. Nie chciałabym, żeby dziewczyny, które tu zaglądają, pomyślały: "No tak, ja zapytać o jeden prywatny stanik nie mogę, a Effuniak na każdy temat zakłada swój wątek". Myślę, że Ty również byś tego nie chciała:) > Koniec cytatu:) Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej soboty:) Odpowiedz Link
sybilla777 A kiedy będzie kolejna dostawa? 01.06.09, 12:00 Interesuje mnie rozmiar 70H, którego ciągle nie ma. Odpowiedz Link
effuniak Re: A kiedy będzie kolejna dostawa? 01.06.09, 12:09 Najdalej w czwartek i będzie druga(większa) strona tabelki :) Odpowiedz Link
e70 Re: A kiedy będzie kolejna dostawa? 01.06.09, 16:04 mam nadzieję, że zanim wrócę z pracy to będzie jeszcze 80 GG ;) o ile się pojawi ;) Odpowiedz Link
kasik_g Problem z adresem 01.06.09, 12:36 Witam, próbowałam wysłać potwierdzenie zakupu biustonosza z bloga i niestety email nie działa pojawia się komunikat Not Found ERROR 404. Czy to wina mojego kompa czy coś jest nie tak z adresem. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak ZAPRASZAM DO WZIĘCIA UDZIAŁU W ANKIECIE 01.06.09, 20:55 Ankieta znajduje się na blogu po lewej stronie. ewamichalak.blogspot.com Ula Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: ZAPRASZAM DO WZIĘCIA UDZIAŁU W ANKIECIE 02.06.09, 17:27 hmm, ankieta niby jest ok, ale ja poluję na dwa rozmiary (no bo nie wiem ciągle na 100%), a w moim domu jest jeszcze jedna kobieta z innym biustem zupełnie - też by polowanie rozpoczęła może - jak dodać więcej typów? ;-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: ZAPRASZAM DO WZIĘCIA UDZIAŁU W ANKIECIE 02.06.09, 20:22 Kotwtrampkach - słuszne pytanie.. :) Niestety, nie da się zaznaczyć kilku odpowiedzi, a ja nie mogę już nic zmienić w tej ankiecie, dopóki ona trwa.. :/ Odpowiedz Link
camilcia Re: ZAPRASZAM DO WZIĘCIA UDZIAŁU W ANKIECIE 02.06.09, 22:19 ja tam zaglosowalam 2x na 70e i na 65f ;) Odpowiedz Link
bluebebe opad szczęki 02.06.09, 16:30 Wyobraźcie sobie moje ekstremalne zdziwienie, kiedy okazało się, że wg effuniaków mam........... ...................................75C!! Tego się k.o.m.p.l.e.t.n.i.e nie spodziewałam:D Odpowiedz Link
kuraiko jak mogę zaklepać stanik w "szufladzie"? 04.06.09, 18:11 jeśli nie jestem w stanie dodać komentarza? próbowałam kilka razy, z usuwaniem historii itd i nadal się nie da :/ czy wystarczy w takim wypadku e-mail? bo jeśli na sklep mamy czekać jeszcze n-tygodni, to wolę już z szuflady sobie zamówić to co chcę, a ma się za jakiś czas pojawić ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: jak mogę zaklepać stanik w "szufladzie"? 04.06.09, 18:17 Kuraiko - wystarczy mail :) Najlepiej do Uli Odpowiedz Link
psuj-ka Re: jak mogę zaklepać stanik w "szufladzie"? 04.06.09, 18:17 Próbowałaś wejść przez inną przeglądarkę, jak doradzała Ula? :) Odpowiedz Link
aksanti nowa effuniako-dostawa na blogu:) 04.06.09, 20:07 To nie moje okolice rozmiarowe ale zauważyłam nową dostawę na blogu:) od 70GG. Odpowiedz Link
aksanti Nowa effuniako-dostawa na blogu:) 04.06.09, 20:09 To nie moje okolice rozmiarowe ale zauważyłam nową dostawę na blogu:) od 70GG. Odpowiedz Link
kuraiko czy moje dzisiejsze pytanie o zaklepywanie... 04.06.09, 23:29 ...staników w szufladzie zostało wykasowane? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: czy moje dzisiejsze pytanie o zaklepywanie... 04.06.09, 23:30 nie, jest parę postów wyżej :O Odpowiedz Link
kuraiko Re: czy moje dzisiejsze pytanie o zaklepywanie... 04.06.09, 23:32 qrcze, teraz zobaczyłam, jak dałam posty od najnowszego, w drzewku w ogóle nie było widać tego posta, ani odpowiedzi na tego posta O___o i mojego posta sprzed chwili też nie było widać O_o coś się psuje :/ Odpowiedz Link
blackvenefica informowanie o dostawach 05.06.09, 00:18 zglaszam sie z uprzejmym zapytaniem czy sekretariat moglby informowac tutaj lub na blogu w jakims jednym wyznaczonym miejscu o planowanych dostawach tj. ich terminach? i czy jest mozliwe okreslenie kiedy mozna spodziewac sie konkretnych romziarow? np. do konca czerwca nie pojawia sie rozmiary '65 -70 FF-GG' albo "w lipcu wylacznie rozmiary ...' etc. wchodze na bloga pare razy dziennie, czatujac i zaczyna to przybierac formy malej obsesji, a tak bylabym spokojniejsza, ze nic nie przegapie, mozna zaplanowac budzet etc. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: informowanie o dostawach 05.06.09, 00:25 Blackvenefica, nie mogę Was z góry uprzedzać o tym, kiedy będzie dostawa, bo potem, jak pojawia się ona dzień wcześniej lub później, to zawsze ktoś ma pretensje :) Ogólnie można przyjąć, że na razie dostawy są dwa razy w tygodniu - raz małe i średnie rozmiary, raz większe - a jakie konkretnie to już zależy od Waszych próśb. Najbliższa dostawa PRAWDOPODOBNIE w sobotę. Odpowiedz Link
lau-rin Re: informowanie o dostawach 05.06.09, 08:39 A czego ta dostawa jest planowana - dalej plunge? Chodzi mi o tzw małe rozmiary :) Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: informowanie o dostawach 05.06.09, 11:18 To ja się dołączę. Najpierw strasznie mnie irytowało, że dziewczyny tak się dopytują o rozmiary, ale w sumie jest coś na rzeczy. Jakkolwiek ym zajmowała się czym innym i tak staniki paranoicznie nad tym ciążą już automatycznie co 30 sek odświeżam stronę (oprócz wyjścia do sklepu, kiedy wczoraj się pojawiła dostawa). No bo właśnie.. Czuję się w dziurze 70E (tak dziś było 70DD spózniłam się 10 minut)była dstawa 70 wszytskich bez DD i E. Czy jest szansa na nie, czy ponieważ wygrywają w ankiecie na najbardziej poszukiwane rozmiary to są przeznaczone na pierwszą partię po otworzenu sklepu? A moja mama ma niestety 80FF (dać się samej pomierzyć to wychodzi 85DD albo 80E - ach ci dzisiejsi rodzice)więc jest następną dziurą rozmiarową. Znowu jakoś się wynurzam przydługawo, ale a nóż widelec ktoś i powie - "kobito daj ze spokój z tym rozmiarem - jak jest to już 15 osób potrzebujących w kolejce jest uprzywilejowanych" albo "no wie pani?! Na taaaakie to my..". Mam nadzieje, że w tym wypadku drugie jest możliwe tylko jako "na takie pryszcze!!" ;) Stwierdzenie około soboty starcza - jak i określenie typu "duża dostawa" lub "mała".. Nie wiem tylko gdzie mama z tym 80FF.. Zwłaszcza, że te informacje pojawiają się - tylko czasem tu czasem tam... Albo może oficjalniej i oczywiściej będzie umieścić taką informację na blogu. plus minus 1 dzień: sobota - male obwody duże miseczki - to przyklad albo np czarne tudzież bordowe w pomarańczowe kropki tudzież bężowe.. po prostu beżowe..., bo to chyba też dla niektórych jest informacja. Ale to tylko sugestie.. Pozdrawiam serdecznie :D Odpowiedz Link
malagracja Rozwiązanie jest proste 05.06.09, 11:26 1. Usunąć ten wątek. 2. Usunać wątek "pyt. dot. Effuniaków" :-) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak o rozmiarze 70E raz jeszcze. 05.06.09, 11:54 Dziewczyny, same jesteście sobie winne. Każecie mi rezerwować to 70E, odkładać przed dostawą i w efekcie wszystkie sztuki z tego rozmiaru są sprzedane zanim w ogóle dostawa się pojawi na blogu. Jutro będzie 70E na pewno. I nikomu już nie odkładam wcześniej. Odpowiedz Link
marciasek Re: o rozmiarze 70E raz jeszcze. 05.06.09, 12:39 Ula, ja się wam do firmy nie wtrącam, ale jak jest taki run na 70E to może opłaca się wam naprodukować tego rozmiaru więcej niż innych - ? :) (to mówiłam, ja, effuniakowe 80H) Odpowiedz Link
daslicht Re: nowa dostawa juz jest :) 06.06.09, 20:59 Znowu w moim rozmiarze dziura, biała plama. 70G a potem od razu HH :( Miały być kolory "podstawowe", a tu pastelki z kwiatuszkami... O_o Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Daslicht 06.06.09, 21:06 A skąd miałaś wieści o tych kolorach ''podstawowych''? Bo ja pierwsze słyszę, że dziś miały być... Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Daslicht 06.06.09, 21:08 Były przymiarki do tego,żeby je wypuścić jakoś w okolicach (po) długiego weekendu-tak gdzieś czytałam :) tzw, beżowe beżyki;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Daslicht 06.06.09, 21:46 No, że po długim weekendzie to ja też coś takiego słyszałam.. Ale nie wydaje się Wam, że długi weekend to dopiero za tydzień będzie? U. Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Daslicht 06.06.09, 21:49 no to tak napisałam,długi weekend to taki,co ma po studencku minimum 4 dni :D Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Psuj-ko 06.06.09, 21:48 Maile dochodzą, ale ja nie nadążam z odpisywaniem! A zaraz zaczyna się niedziela i zamierzam sobie zrobić 1 wolny dzień od staników (bo inaczej z uczelni mnie wyleją, jak tak dalej pójdzie..). Odpiszę najpóźniej w poniedziałek :) U. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Psuj-ko 06.06.09, 21:51 Jasne, rozumiem :) Po prostu już się nie mogę doczekać Effuniaczka ;) Odpowiedz Link
chess_queen Re: Sklep effuniak już ruszył? 07.06.09, 13:13 A czy jest szansa na coś miękkiego w najbliższym czasie?? Odpowiedz Link
czerwona_pomadka pytanie do sekretariatu 07.06.09, 19:41 nie chcę być irytująca :) ale chciałam tylko zapytać, kiedy mniej więcej można liczyć na dostawę jakiś modeli w kolorze czarnym, czerwonym lub różowym w rozmiarze 65FF? Czy będzie jeszcze dostępny w tym rozmiarze czarny plunge na piance, taki jak już jest na stronie? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: pytanie do sekretariatu 07.06.09, 21:34 Czerwona_pomadko - nie wiem. Te czarne plunge to jeszcze będą, 65FF chyba też, ale nie zaplanowałyśmy kiedy. Odpowiedz Link
chocochoco NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 00:29 i jak zawsze mnóstwo śliczności, na szczęście dla mnie nie w moim rozmiarze :-) Odpowiedz Link
dziudziulek Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 00:31 mój faworyt to koralowy Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 01:03 Piekne i sliczne, zadnego 85K.. ;( Odpowiedz Link
jul-kaa Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 01:07 Mojego rozmiaru tez nie ma :( A cytrynka na trawce jest sliiiczna :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 01:09 Effuniak pisala 4 czerwca, że moje 90H bedzie w przyszłym tygodniu - przed weekendem, więc się czaję :) Odpowiedz Link
ava.adore Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 01:06 Mój też :) Być może przebiłby go cytrynowo-trawiasty, gdyby miał zielone obszycia i ramiączka ;) Ogółem, we wszystkich ostatnich dostawach są wersje kolorystyczne, które mnie zachwycają (żałuję tylko, że nie w moim rozmiarze, ale być może to lepiej dla portfela), co dobrze rokuje na przyszłość :D Odpowiedz Link
kuraiko Re: NOWA dostawa właśnie sie pojawiła 13.06.09, 01:06 qrcze, gdyby mi ktoś potrafił odpowiedzieć na pytanie, kiedy będą (i czy w ogóle będą) jasne/białe/kremowe plunge... potrzebuję jakiegoś pod bluzki i białe i w ciepłych odcieniach, najlepiej z nowych mi podchodzi błękitny, ale raczej nie pasuje np pod przejrzystą bluzeczkę czerwono-kremową :/ i dalej trzeba czekać, chlip... Odpowiedz Link
ankakaszanka pytanie do sekretariatu 13.06.09, 00:52 pytanie do sekretariatu: czaję się na jakiegos jasnego plandza pod moja sukienke slubna, mam na razie pomaranczowego i wygladam w nim swietnie, wiec chcialabym takie samo cudo ubrac w ten szczegolny dzien :) stad moje pytanie, czy do konca wakacji bedziecie mieli cos bialego, ewentualnie straplessy czy powinnam sie decydowac na szybko na np. cytrynowego plandza z bialymi ramiaczkami, w sumie to i tak nie bedzie widac spod sukienki, ewentualnie jakies ramiaczka moga przeswitywac, reszta raczej bedzie skrzetnie pozaslaniana dzieki za odpowiedz :) pozdrowienia Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ ankakaszanka 13.06.09, 01:42 Poczekaj na białego, do końca wakacji będzie wg wszelkiego prawdopodobieństwa :)) Odpowiedz Link
charissa a czy jakaś szansa na half-cupy będzie ? 14.06.09, 17:33 czy jest jakaś szansa, że w niedalekiej przyszłości będą half-cupy ? Niestety plunge mi nie przypasował, trochę bym musiała staniki wymiarowo zweryfikować, chciałabym w pierwszej kolejności spróbować z effuniakami :( Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: a czy jakaś szansa na half-cupy będzie ? 15.06.09, 17:43 Szansa na halfcupy w przyszłości bliskiej jest. Natomiast nie w najbliższej :) Odpowiedz Link
pineapplegirl Bliska przyszłość 15.06.09, 18:17 Jesli chodzi o dostępność halcupów oraz straplessów, to czy można tę enigmatyczną "bliską przyszłosć" jakoś odrobinę sprecyzować? Nie konkretnie, ale np. nie wcześniej niż za 2 tygodnie, nie wcześniej niż za miesiąc lub nie wcześniej niż za pół roku? Odpowiedz Link
effuniak Re: Bliska przyszłość 16.06.09, 11:27 znaczy się w ten dyplomatyczny sposób piszemy, że chcemy ale na razie nie możemy z przyczyn od nas niezależnych Przepraszamy :) Odpowiedz Link
pineapplegirl Re: Bliska przyszłość 16.06.09, 11:41 Nie ma za co przepraszać. Czasami i tak bywa, że chcieć nie zawsze znaczy móc. Dziękujemy w każdym razie za szczerą odpowiedź i tym bardziej się nie zniechęcamy, czekamy cierpliwie :) Mamy nadzieję, ze wszystko się uda :) Odpowiedz Link
psuj-ka oczekiwanie ;) 15.06.09, 16:41 Przebiegłam dzisiaj pocztę jedną, powiedzieli mi, że jest coś dla mnie na drugiej, na drugiej się okazało, że nic nie ma, a to o czym mówili na poczcie pierwszej już dawno odebrałam :D I co? Wchodzę do kamienicy, otwieram skrzynkę, a tam... awizo :/ listonosz musiał z całego dnia wybrać akurat te 2 godziny, kiedy mnie nie było w domu, bo pisałam egzamin na uczelni, złośliwość losu nie zna granic :( Dzisiaj już nie pójdę, effuniaczek poczeka do jutra, mam nadzieję ;) Odpowiedz Link