jud.yta Do kasienki.body - Lydia 24.04.10, 08:58 Kasienko, jestes obeznana z nowościami, moze wiesz jak Lydia wypada do Deco? Co prawda już musztarda po obiedzie, bo zamówiłam już Lydię i pewnie dojdzie niedługo, ale może będziesz wiedziała. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Do kasienki.body - Lydia 24.04.10, 13:36 Jud.yto niestety nie mam Lydii u siebie, ale jest ona siostrzanym modelem Deco (ten sam krój), więc podejrzewam, że dokładnie tak samo. Różnica może być ewentualnie w rozciągliwości obwodów, chociaż myślę, że wypadają podobnie. Nic więcej niestety nie umiem powiedzieć, mam nadzieję, że trafisz z rozmiarem :) Odpowiedz Link
inez69 Re: Do kasienki.body - Lydia 24.04.10, 14:34 Koniecznie podziel się informacjami na temat tego modelu jak go już dostaniesz, bo też się na niego czaję. Odpowiedz Link
jud.yta Lydia 26.04.10, 14:30 Właśnie przyszła paczka z Bravissimo z Lydią :) Rozmiarowo to samo co Deco. W Lydii nie ma z boku takiej gumowej wszywki Frei co w Deco. W Lydii miseczki od środka są zielone, takie jak ramiączka. Szorty XS Lydii są większe niż szorty Deco. Ogólnie bardzo ładny wiosenny komplecik :). Odpowiedz Link
jud.yta Re: Lydia 26.04.10, 17:59 kas007 napisała: > a szerokość ramiączek taka sama jak w Deco? Taka sama. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Lydia 26.04.10, 18:35 inez69 napisała: > Masz obwód 28? Pomierzysz? Deco i Lydia - obwód w spoczynku 63 cm, rozciągnięty 75 cm, da się rozciągnąć do 80 cm, ale już fiszbiny się rozchodzą. Odległość między fiszbinami 14,5 cm, mierzone od środka kanalika do środka kanalika. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Lydia 26.04.10, 18:35 jud.yta napisała: > inez69 napisała: > > > Masz obwód 28? Pomierzysz? > Deco i Lydia - obwód w spoczynku 63 cm, rozciągnięty 75 cm, da się > rozciągnąć do 80 cm, ale już fiszbiny się rozchodzą. > Odległość między fiszbinami 14,5 cm, mierzone od środka kanalika do > środka kanalika. > Rozmiar 28FF, zapomniałam dodac. Odpowiedz Link
apsik10 freya retro plunge 26.04.10, 15:39 No i przyszlam i ja zapytac o rade. Chcialabym zamowic retro plunge, tylko nie wiem jaki wybrac rozmiar. Przymierzalam full cup 34F i byl za duzy: zarowno obwod jak i miska. Pod biustem scisle mam 79, luzno 82, w biuscie 98-99. W jaki rozmiar mam celowac? 32F czy 30G? Odpowiedz Link
ptasia Re: freya retro plunge 26.04.10, 16:02 Full cup ma michy o dobrą miskę większe od plunge. Obwód imho podobny (przynajmniej full cup brąz i plunge magenta), tj. luźny. Zaniżanie do 30 to jednak IMHO przesada. Spróbowałabym z 32ff. -- Coś niecoś - zajrzyj! Bica Odpowiedz Link
evaan Re: freya summer fiesta 28.04.10, 21:13 Wreszcie doszła! no i troszkę jestem zawiedziona bo myslałam że to większy ściśliwiec będzie...kupiłam standardowy rozmiar- 34f (na 101 w i 83 pod)i muszę się zapinać na najciaśniejszą haftkę:-/ Chociaż ona jakoś spektakularnie rozciągliwa nie jest, jest dość szeroka już w spoczynku;-)Ale bardzo wygodna, praktycznie jej nie czuć. No i majtasy- wzięłam, jak zawsze zresztą, L, ale to jakieś ogromne L jest... Ale mimo wszystko wizualnie jest piękna :) Odpowiedz Link
panistrusia Re: freya summer fiesta - half cup 02.05.10, 12:38 Ja opiszę wrażenia odnośnie half cupa. Ja mam 65 na 70 pod biustem i jest bardzo ok. Stanik ma w spoczynku 65, rozciąga się do 77. Z tym, że dużą część tego rozciągnięcia stanowi rozszerzenie się fiszbin. Materiał obwodu jest dosyć sztywny, niegumowaty. A sam obwód jest tak jakby wycięty z koła - jak się zapnie, to dostosowuje się do łuku żeber. Stanik jest bardzo wygodny, ale chyba osoby o blisko osadzonym biuście mogą mieć problemy z mostkiem. Tym bardziej, że miseczki są dosyć płaskie przy mostku. W każdym razie: ja mam piersi raczej o szerokiej podstawie i kuliste - kiedyś określane jako panacheowe;) i stanik leży cudnie. I jeszcze co do koloru - ramiączka i wykończenia są malinowe, nie czerwone (tak wychodzą na zdjęciach). Bardzo mi się to podoba - stanik nieby czerwony, ale nie w taki oczywisty bieliźniany sposób (mam alergię na czerwono-czarną bieliznę:)). Odpowiedz Link
whitetiggr Re: freya summer fiesta - gatki 18.06.10, 22:34 Ja też wzięłam galotki, ale pamiętając przestrogi koleżanki, która mieszka w UK na temat ich majtkowych rozmiarów - wzięłam XS (normalnie noszę M). I dobrze zrobiłam, bo i tak mi prawie wiszą ;) Odpowiedz Link
apsik10 Re: freya retro plunge 07.05.10, 15:43 No i chyba powinnam byla Cie posluchac;) Zamowilam 32F i nie jest dobrze;( Mocno scisly, miska lekko za mala. I teraz pytanie: zostawic(jestem przed okresem), zamienic na 32FF (majac nadzieje, ze obwod sie troche rozciagnie) czy 34F? Mozecie doradzic, please, bo ja jeszcze niedoswiadczona jestem:) Odpowiedz Link
ptasia Re: freya retro plunge 07.05.10, 18:25 A masz przedłużkę albo stary stanik, z którego można zrobić przedłużkę? Jeśli obwód za ścisły, może być tak, że naciąga miski. Warto dołożyć przedłużkę i zobaczyć, jak to wtedy wygląda. Inną jeszcze kwestią jest to, jaką masz górkę rozmiarową i jak bardzo puchniesz przed okresem - ja np. zdecydowanie puchnę i wiele staników odbieram jako ściślejsze w tym czasie, szczeg. wieczorem. Może warto poczekać parę dni? Odpowiedz Link
michalina12-6 Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:17 Mama ma tylko jeden dobrze dobrany biustonosz. Jest to czarna arabelka w rozmiarze 32E. Na Dzień Matki chcę uszykować stanikowy prezent :) Doradźcie mi jakiej Freyi szukać - koniecznie ma być w ciemnym kolorze i tym razem usztywniana, nie plunge. Znajdą taką? Z usztywnianych czytałam tylko o Retro, no ale to plunge :/ Odpowiedz Link
michalina12-6 Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:21 Oj, i właśnie znalazłam,że Retro to też fullcupy. Czy jeśli Arabelka 32E jest idealna rozmiarowo to w Retro celować w ten sam rozmiar? Odpowiedz Link
ptasia Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:45 ja tylko chciałabym zauważyć, że Retro full-cup NIE JEST usztywniany. Rozmiar natomiast mógłby pasować ten sam (oba dużomiseczkowe). Odpowiedz Link
mszn Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:26 Wydaje mi się, że w tej chwili z usztywnianych Frej to tylko Summer (ale ona ciemna nie jest) i może udałoby się upolować Mimi czarną. No i Retro, ale to już wiesz. Zastanów się nad Maskaradkami - jest kilka usztywnianych balkonetek w ciemnych kolorach z zeszłej kolekcji, a fiszbiny nie powinny być dużo szersze niż w tej Arabelli, zwłaszcza w tym rozmiarze. Albo śliwkowa Fauve Emmanuelle, jeśli obrobiłaś bank ostatnio ;) Odpowiedz Link
michalina12-6 Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:43 Bank to powinnam obrobić :D Zastanowimy się nad Maskaradkami, aczkolwiek mama jest strasznie konserwatywna, jak już cos jej pasuje to nawet nie chce słyszeć o innej firmie. Odpowiedz Link
anka-ania Może Deco? 30.04.10, 13:27 www.brastyle.pl/Deco-129.html To też usztywniany plunge, ale za to z całkowicie gładkimi miseczkami. Ten model zbiera na forum dosyć pozytywne recenzje. Odpowiedz Link
michalina12-6 Re: Może Deco? 30.04.10, 13:41 Mnie się podoba, ale mama nie lubi plungów. Odpowiedz Link
roza_am Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:30 Skoro to ma być prezent na Dzień Matki, to może będziesz zainteresowana freyowymi eventami z tej okazji. Zaprosisz Mamę na spotkanie i sama sobie coś wybierze: brastyle.pl/Mamy_biust_Mama_i_corka_razem-369.html Odpowiedz Link
michalina12-6 Re: Szukam Freyi dla mamy :) 30.04.10, 13:40 O! To chyba najlepszy pomysł. Dziękuję za link :) Odpowiedz Link
lanka77 Jaka arabella sorbet na 71/92/96 03.05.10, 13:50 Bardzo proszę o rade, z góry dziekuję Odpowiedz Link
alex331 Pollyanna 32G ivory 05.05.10, 11:57 Odebrałam dziś Polly 32G na 75/100, pierwsze wrażenie, taka delikatna i jakie wielkie miski, co ja w nie włożę. Założyłam i myślę, że jest ok, oczywiście na lewej, mniejszej jest trochę luzu. Obwód ciasny, ale nie na tyle by mi było niewygodnie, porównuję z moim tango 65GG. Jest piękna i przeurocza, muszę zdobyć karmelową Ponosiłam ją kilka godzin, na początku obwód czułam, nawet myślałam o przedłużce, ale nie potrzebnie, jest super. Nawet jak się trochę rozciągnie to i będzie idealnie. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
confused.girl Arabella oyster 30e 05.05.10, 12:07 Wymiary-71/72 na 91/92 (ech nie umiem się porządnie zmierzyć:P) Oj długo się przymierzałam do arabelek, aż w końcu udało mi się okazyjnie kupić reject na allegro:) Swoją droga wszystko z nim w porządku, więc nie wiem czemu został odrzucony. Stresowałam się, że miseczka będzie za duża, ale jest idealna - całkowicie wypełniona piersią, nic nie bułkuje. Nosi się całkiem wygodnie tylko te szelki mi się wbijają i odciskają, więc chyba je wypruję i przyszyję cieńsze, tylko ciężko mi będzie znaleźć takie w podobnym kolorze. W sumie to mnie kusi, żeby ją przefarbować, bo mam za mało ciemnych staników;) Obwód na razie jest ścisły, ale zobaczę czy po dłuższym użytkowaniu się mocno nie rozciągnie. Odpowiedz Link
azymut17 Re: Arabella oyster 30e 05.05.10, 19:22 confused.girl napisała: > Nosi się całkiem wygodnie tylko > te szelki mi się wbijają i odciskają, więc chyba je wypruję i przyszyję cieńsze To mnie trochę zdziwiło, bo ramiączka od Arabelek, które miałam okazję nosić (a były to podobne okolice rozmiarowe, bo 28F i 30DD), były bardzo wygodne. Wiele zależy od kształtu ramion i indywidualnej wrażliwości, dlatego nie chcę jednoznacznie orzekać, ale może spróbuj najpierw je poluzować? Bo one są na tyle szerokie, że przy standardowym naciągnięciu nie mają jak się wbijać, no chyba że ma się warstewkę tłuszczyku na ramionach, ale przy Twoich wymiarach to trudne do wyobrażenia. Mnie wbijają się właśnie cienkie, spróbuj więc innych opcji zanim potniesz stanik :-) Odpowiedz Link
confused.girl Re: Arabella oyster 30e 05.05.10, 21:23 W żadnym staniku nie naciągam mocno ramiączkach, a przy szelkach to już w ogóle;) Miałam podobne odczucia w Rei Ewy Bien - też szerokie ramiączka mi się wbijały i bolało i ostrzegano mnie, że cienkie będą jeszcze bardziej, ale spróbowałam, wymieniłam na cieńsze i jest super:) Mam też dwa inne modele Freyi i we wszystkich te szelki mi przeszkadzają. Nie mówię, że to reguła, po prostu moje ramiona już tak mają;) Odpowiedz Link
azymut17 Re: Arabella oyster 30e 05.05.10, 22:14 A widzisz, ja się bałam, że z wąskimi jeszcze nie próbowałaś. Jeśli tak, to w takim razie są szanse, że będzie lepiej. Ja swoją drogą kombinuję odwrotnie, mnie wąskie ramiączka robię krzywdę i rozmyślam, jak by tu moim Effuniakom je obciąć i doszyć freyowe szelki. Zatem jak już zdecydujesz się swoje ciachnąć i nie będą Ci już do niczego te arabelkowe potrzebne, to ja je chętnie przygarnę :-) Odpowiedz Link
confused.girl Re: Arabella oyster 30e 05.05.10, 23:10 Ok, jak już w końcu znajdę ramiączka w odpowiednim kolorze to odezwę się na gazetowego i chętnie oddam szelki;) Odpowiedz Link
carmela_soprano No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 08.05.10, 00:30 Bo mi zaczyna biust z mojej Polly wyłazić górą. Odpowiedz Link
alexis-z Re: No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 08.05.10, 16:23 Muszę zadać pytanie. Dlaczego wybrałaś profil carmela_soprano? Pytam się bo to mój ulubiony serial the soprano Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 09.05.10, 01:37 właśnie dlatego :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 08.05.10, 16:53 już jest dostępna - na pewno w modelu Pollyanna. Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 09.05.10, 01:36 tak? Gdzie? Bo w Twoim sklepie nie widzę, bravissimo etc też nie. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: No to kiedy wreszcie ta FREYA do miseczki K? 09.05.10, 13:22 u mnie akurat są niektóre obwody z miską JJ, pisałam, że ogólnie już dostępna jest miseczka K. Odpowiedz Link
confused.girl A może coś o Lizzy? 09.05.10, 21:20 Właśnie przeglądałam Bravissimo i strasznie mi się spodobała Lizzy Freyi: www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/freya/balconette-bras/fyq3-details.aspx?ck=8pTZeA6tI0OT4vSZRYDF6C6QjPcseBNd Może ktoś już ma i napisze o niej kilka słów:D Jak z miskami, obwodem, wygodą itp:) Odpowiedz Link
nientepaura arabelka a polly carmel;) 10.05.10, 10:50 czy jest szansa, żeby polly była ok w rozmiarze 28G, skoro arabelkę noszę 28F? Odpowiedz Link
ptasia Re: arabelka a polly carmel;) 10.05.10, 11:08 chyba raczej niekoniecznie... to zależy, jak odbierasz obwód Arabelli (jako ok czy mocno luźny). Polly karmelowa jest podobno najściślejsza ze wszystkich Polly, a w ogóle to raczej ścisły model. Miski imho zaś są o oczko mniejsze od Arabelli, nie więcej. Więc a/może być za ścisła, b/za duża. Odpowiedz Link
nientepaura Re: arabelka a polly carmel;) 10.05.10, 11:27 obwód arabelki bardzo luźny,ale ta miska mnie martwi;( nic, pomyślę jeszcze Odpowiedz Link
ptasia Re: A może coś o Lizzy? 10.05.10, 11:06 Lizzy imho wygląda na klona Daisy, czyli obwód jak to u Frei (normalnoluźny), a miski raczej w normie. Odpowiedz Link
monikas27 Re: A może coś o Lizzy? 10.05.10, 14:48 i spłaszcza przynajmniej mnie zielona Daisy spłaszaczała :) a Lizzy rzeczywiście wygląda jak jej klon. Odpowiedz Link
alex331 Pollyanna 30GG karmelowa 18.05.10, 11:47 Chciałam się pochwalić moim nowym nabytkiem, Pollyanną karmelową w rozmiarze 30GG. Pierwsze co zobaczyłam po wyjęciu z koperty to ramiącha, matko kochana, co to jest? To moja pierwsza Freya w rozmiarze G+ i te szelki to jakiś koszmar, faktem jest, że bardzo wygodne. Zabudowanie już większe, to jest typowa balkonetka, ma wyższy mostek niż w mojej Polly ivory 32G. Materiał tez trochę inny, mniej delikatny i nie cieniutki jak w tamtej. No i zapięcie 3X3. Kolorek śliczny , obwód taki jak w moim tango 30GG, ciasny, ale wygodny. Tylko nie bardzo rozumiem skąd mam wolny pasek materiału na dole miseczki, nie mogę jej wyżej podciągnąć . Co to oznacza, czy jest niedopasowana, czy ten typ tak ma? Zdjęcia wysłałam go Galerii. Po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że trochę mnie jednak obwód ciśnie, kupię przedłużkę i poczekam aż się trochę rozciągnie. Nie oddam, bo się w niej zakochałam:-)) Odpowiedz Link
ptasia Eleanor raisin 30f 18.05.10, 12:07 moja 3-cia Eleanorka :) Obwód luźnawy, na pewno luźniejszy niż w Ruby. Miski duuuże - przyłożyłam do oliwkowej w rozmiarze 30ff i imho rodzynka 30f jest do niej porównywalna. Ruby mam też 30f, i tam miski wydają mi się ciut mniejsze od rodzynki - albo mam spaczone spojrzenie, bo niestety ciut mi się schudło przez chorowanie, i raisin lekko powiewa ;/ Za to całkiem wygodna - nowa oliwka i ruby co nieco jednak gniotły przy pierwszym noszeniu, raisin jakoś mniej. A, jeśli chodzi o kolor - jeśli oliwkowa to Sherwood a czerwona to Melisandre, brązowa to Christmas cake (brytyjskie ciasto świąteczne) :) Odpowiedz Link
mariareis Jolie 36J Raspberry 30.05.10, 11:34 Jolie to model prawie idealny dla moich piersi. Zdecydowanie dużomiseczkowy, obwód raczej luźny, ale stabilny ( w porównaniu z np. claudią albo charlottą, które są ciaśniejsze), miseczka dobże skrojona, nic z niej nie wypada, nie wypływa, mimo całodziennej aktywności. Bardzo wygodny stanik. Kolor mocny, nasycony, coś w rodzaju różu zmieszanego z czerwienią - bardzo letni. Mam też Jolie fioletową - te same odczucia.Materiał przyjemny, chociaz wzór koronki gubi się w podwójnym podszyciu - mnie to nie przeszkadza, traktuje po prosty jolie jak stanik jednokolorowy, prawie że gladki. Ma do kompletu bardzo fajne szorty, z zasłoniętym przodem (trójkąt) i przezroczystą koronką na biodrach (odwrotny układ w majtkach to dla mnie pomyłka, a już takie widziałam), brzegi szortów nie przylegają na dole ściśle do ciała, tylko układaja się w taką mini- falbankę. Podobno ma być też pomarańczowa - na pewno ją kupię (o ile to nie plotki), kolor rzadko spotykany w bieliźnie. Odpowiedz Link
mariareis Re: Jolie 36J Raspberry 30.05.10, 11:35 Oczywiście: dobrze (zaćmienie, sorry) Odpowiedz Link
nientepaura arabelka a eleanorka (oliwkowa) 03.06.10, 13:15 jak celować w rozmiar?taki sam, czy miseczkę więcej?Mam arabelkę sorbet 28f na 66/89-90 i jest super, ostrzę sobie zęby na eleanorkę i mam problem - więc się uśmiecham o radę;)aa, mam jeszcze pollyannę, w końcu czarną 28ff i jak porządnie wszystko wygarnę, to lekko bułkuje, ale większa byłaby pewnie za duża... Odpowiedz Link
agniesiaa23 Re: arabelka a eleanorka (oliwkowa) 03.06.10, 18:56 Hej Mam arabelkę 38 J, brrr, niestety kupiłam za dużą w obwodzie, ale miski idealne, teraz kupiłam oliwkową eleanorkę 36J, miski są ciut mniejsze od tych arabelkowych, ale obwód oki :-) pozdrawiam i udanych zakupów Odpowiedz Link
apall Kostium kąpielowy z górą podobną do retro Freya 04.06.10, 18:12 Szukam takiego własnie kostiumu jedno lub dwuczesciowego.Czy ktos cos wie bo juz nie wiem gdzie sie wpisac Odpowiedz Link
zireael00 Re: Jaka Zeta? 08.06.10, 13:19 Mam Arabellę 32F (oyster) i jest idealna. Chciałabym teraz zapolować na Zetę, w jaki rozmiar powinnam celować? I czy poszczególne kolory jakoś się od siebie różnią? Odpowiedz Link
mania_aniam SASKIA LINNEN - jaki ksztalt robi? 13.06.10, 12:53 Chcialabym spytac jaki ksztalt robi Saskia Frei Linenn? Czy sa to zadarte noski freyowe? Czy bardzo rozstawia? Czy moze dobrze zbiera i piers jest zaokraglona:)? Odpowiedz Link
nientepaura Re: SASKIA LINNEN - jaki ksztalt robi? 13.06.10, 13:33 mam jasną w rozmiarze 60f - moim zdaniem ma ciut większe miski, nie jak arabelka, ale rozmiar mam ten sam co arabelkę, inne staniki 60ff, mój biust dobrze zbiera i raczej w stronę jabłuszek niż nosków, ale co biust, to gust;)nawet chciałam, by noskowała, no ale póki co nic na moim biuście nie noskuje niestety... Odpowiedz Link
confused.girl Rio, czarne, 65e 15.06.10, 13:30 Świetny kształt - dwie ładne kulki;) Super podtrzymanie. No i nie wiem skąd opinie o brzydocie Rio - dla mnie to bardzo ciekawy stanik, no ale ja z kolei nie trawię freyowskich połączeń kwiatków z koronkami. Zgoda - biała i beżowa wersja są może mało ciekawe, ale czarna jest już całkiem całkiem. Nie rozumiem tylko po co są te metalowe elementy - na początku myślałam, że to kostium kąpielowy;) Minusem są szerokie ramiączka, ale przynajmniej są gładkie, nie takie jak w arabelkach. No i te okropne fiszbiny. Musiałam je mocno kilka razy odginać, żeby przestały ranić:/ Marzą mi się inne kolory, ale nie mam odwagi kupić białej wersji i eksperymentować z farbkami;) Słyszałam też, że Rio jest wielkomiseczkowa i ma luźny obwód. Mam zupełnie inne odczucia. Normalnie noszę 65e i z Rio też ten rozmiar jest na mnie idealny. Obwód nic a nic nie podjeżdżać przy moich 71cm pod biustem. Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio, czarne, 65e 15.06.10, 13:58 > Słyszałam też, że Rio jest wielkomiseczkowa i ma luźny obwód. ?? chyba na odwrót ;) - że jest ścisłe. A o czarnej słyszałam już, że ma raczej normalne miski. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Rio, czarne, 65e 15.06.10, 14:11 To może mi się coś pomyliło;) Ale na pewno miała być wielkomiseczkowa:D Odpowiedz Link
confused.girl Re: Rio, czarne, 65e 15.06.10, 14:12 Muszę w takim razie następnym razem przymierzyć białą i beżową dla porównania :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio, czarne, 65e 15.06.10, 14:19 > To może mi się coś pomyliło;) Ale na pewno miała być wielkomiseczkowa:D no tak, taka jest ogólna opinia :) Ja mam białe Rio i uważam je za większe, nie wiem, czy o całą miskę, ale na pewno nie standard. Plus najściślejsza Freya 30'', jaką mam. Odpowiedz Link
sbarazzina Deco - wersje kolorystyczne 15.06.10, 17:55 Czy ma ktos porownanie jak wypadaja miski Deco w roznych wersjach kolorystycznych? Mierzylam stacjonarnie 30E bezowe i w misce bylo dobre, ale troche za ciasne (pila mnie gorna gumka obwodu), 32DD niestety nie bylo. Teraz zastanawiam sie tez nad czarnym i nie wiem w co celowac. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - wersje kolorystyczne 15.06.10, 18:29 Ja mam czarne i różowe Deco i jest takie samo :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - wersje kolorystyczne 16.06.10, 11:52 A nie :) Ale to już gdzieś pisałam wcześniej chyba. Normalnie noszę 34G, ale z tendencją do FF, czarne Deco mam 34FF i jest ok, różowe Deco mam specjalnie z mniejszym obwodem, ale taką samą miską czyli 32G, i pasuje. W sumie nie odczuwam różnicy między nimi. Odpowiedz Link
yaga7 PS :) 16.06.10, 11:53 Czyli moim zdaniem jest wielkomiseczkowe, a obwód normalny z tendencją do luźnego ;) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Deco - wersje kolorystyczne 17.06.10, 22:28 A macie do tego Deco majtki? :) Wielkie jak wszystkie Freye? Nie wiem czy wziąć na moje 92-93cm w biodrach 8 czy 10. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco - wersje kolorystyczne 17.06.10, 22:34 sbarazzina napisała: > A macie do tego Deco majtki? :) > Wielkie jak wszystkie Freye? Nie wiem czy wziąć na moje 92-93cm w biodrach 8 cz > y 10. > 8 z deco są porównywalne do innych 8 frejowych. Mam 92 w biodrach i wzięłam 8, są idealne. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - wersje kolorystyczne 18.06.10, 08:43 Nie mam innych freyowych gatek, ale dekowe są wielkie :) Mam 12 i 14 na 108-110 w biodrach, i nawet ta dwunastka pasuje - nie wiem, jakim cudem. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Deco - wersje kolorystyczne 19.06.10, 09:28 yaga7 napisała: > Nie mam innych freyowych gatek, ale dekowe są wielkie :) > Mam 12 i 14 na 108-110 w biodrach, i nawet ta dwunastka pasuje - nie wiem, jaki > m > cudem. Ja mam wrazenie, ze deco wcale nie są wielkie, moje 8 są nawet mniejsze niz inne frejowe 8, ale decowe szorty są z takiego rozciągliwego materiału i fajnie się dopasowują. To są jedyne szorty, które mi nie wiszą na doopie tylko leżą na niej :) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Deco - wersje kolorystyczne - materiał 17.06.10, 00:21 Czy w każdej wersji kolorystycznej na zewnątrz misek jest miękki materiał, bardzo podatny na zaciągnięcia tak jak w beżowej? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Deco - wersje kolorystyczne - materiał 17.06.10, 08:13 Beżowej nie widziałam, ale w moje czarne i różowe Deco tak wygląda. Aczkolwiek jeszcze się nie pozaciągało. Ale niektóre inne sztywniaczki też taką mają - Panache Porcelain i Oasis też są pokryte bardzo podobnym materiałem, a mam je od dawna i jakoś nie widzę mega zaciągnięć. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Deco - wersje kolorystyczne - materiał 17.06.10, 08:17 W obu beżowych Dekach, które przeszły przez me ręce, ten materiał jest straszny. Można obchodzić się z nim super delikatnie, a i tak się pozaciąga. Współczuję sklepom, które sprzedają Deco - przy przymierzaniu naprawdę mocno się psuje :( Odpowiedz Link
mania_aniam summer balkonetka - jaki rozmiar? 18.06.10, 10:47 Czy wie ktos moze jaka jest rozmiarowo Summer, ale balkonetka? Chcialabym ja sobie kupic, ale nie wiem czy kupowac standardowy rozmiar:/ nosze Charlotte 32FF (i jest super), ale w niektorych Freyach (np. Estelle) jest na mnie FF za male. Wymiary to 78/102. W co celowac albo do jakiego sklepu pisac, zeby doradzili? Odpowiedz Link
whitetiggr Re: summer balkonetka - jaki rozmiar? 18.06.10, 22:25 Ja właśnie zakupiłam 30F (moje wymiary to 70/93) i szykuje się odsyłka, miseczka jest nieco za duża, a obwód, chociaż nie wydaje mi się zbytnio rozciągliwy, to jednak jest już uszyty jakby szeroki (zmierzyłam - 67cm bez naciągania), i mogłam bez problemu wytrzymać i na ostatniej haftce. Teraz wezmę sobie 28F i mam nadzieję że będzie ok. Poza tym ramiączka i ozdoby wcale nie są, jak mi się wydawało czerwone, tylko malinowe, ale to mi nie przeszkadza. Mimo swojej pozornej delikatności, po wzięciu go w ręce wydał mi się solidnym wyrobem, nie myślę żeby miał się szybko rozciągnąć, jak można by przypuszczać. Ma miękkie, wygodne wykończenia i jak dostanę te mniejsze miseczki to czuje że to będzie hicior :D Odpowiedz Link
bileterka Summer balkonetka a padded 22.06.10, 09:45 Bardzo proszę o potwierdzenie, bądź wyprowadzenie mnie z błędu. To jest summer padded img130.imageshack.us/img130/3599/padded.jpg img706.imageshack.us/img706/3728/padded2.jpg A to jest summer balkonetka img200.imageshack.us/img200/9125/balkonetka.jpg Który z tych fasonów nadaje się lepiej pod bluzki typu baby doll Biubiu? Wydaje mi się, że balkonetka, ale nie mam pewności. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Summer balkonetka a padded 22.06.10, 10:59 Pod baby doll lepiej nadaje się wersja padded half cup - jest po prostu mniej zabudowany. Balkonetka trochę wystaje z dekoltu. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Summer balkonetka a padded 22.06.10, 13:31 Mam wersję padded, świetnie wyglada pod okrągłymi dekoltami typu baby doll. I w ogóle jest przepiękna:) Odpowiedz Link
bileterka Re: Summer balkonetka a padded 22.06.10, 20:08 Dzięki dziewczyny, w takim razie zdecyduję się na padded. Ciri, a jaki masz rozmiar? Kasieńka wiem, że 32ff (napatrzyłam się na Balkonetce :)) Ja właśnie mam zbliżony rozmiar (78/98-100), ale jakoś do końca nie jestem przekonana do 32ff, raczej do 32g. Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Summer balkonetka a padded 22.06.10, 20:45 Ja też 32FF:).Mam w zasadzie takie wymiary jak Ty. Na mnie akurat 32G chyba byłoby za duże, nawet teraz w "dołku rozmiarowym" krawędzie misek minimalnie odstają. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Summer balkonetka a padded 22.06.10, 22:23 bileterko - to zależy jakie normalnie nosisz staniki - mi tabelkowo też wypada 32G, ale mój biust jest taki, że potrzebuje miseczki mniej. 32FF to mój standardowy rozmiar, więc jeśli normalnie nosisz 32G to summer też weź w tym rozmiarze. Odpowiedz Link
bileterka Re: Summer balkonetka a padded 23.06.10, 11:22 U mnie wygląda tak, że np panache verona plunge 32ff mała i ścisła (już o tym pisałam kiedyś), antośka 32g za duża, arabella 30g lekko bułkuje, arabella 30gg nieco za duża, fantasie gabriella 32ff idealna, tak samo jak inna fantasie, której nazwy nie znam oraz jeden rigby&peller, effuniak 80f, confetti 32g idealne. Chodzi o to, że nie mierzyłam tego modelu i nie będę miała ani możliwości zmierzenia ani oddania. No nic. Będę musiała wybrać. Dziękuję za rady :) Odpowiedz Link
ciri1971 Re: Summer balkonetka a padded 23.06.10, 13:55 Na mnie antośka 32G też była za duża, ale arabella 30G jest w sam raz. W zasadzie wiekszość staników poza arabelkami i eleanorkami mam 32FF. Ale ja akurat chyba bliżej mam do 98cm w biuście niż do 100, więc może rzeczywiście u Ciebie 32G będzie lepsze? Ciężka decyzja, jeśli nie możesz odesłać. Odpowiedz Link
bileterka Re: Summer balkonetka a padded 24.06.10, 09:54 Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Po ich lekturze i własnych przemyśleniach skłaniam się ku 70g. A jeśli będzie za duża - cóż, może się ktoś się skusi na jej kupno. Odpowiedz Link
mmadalena79 Rio białe, Millie cielista 24.06.10, 10:30 Rio wygląda dość paskudnie, Millie ładnie, mój standardowy rozmiar 32FF(77/103) był za wielki, a ja durna, bo nie poczytałam na formum przed zamówieniem i odsyłałam. Teraz dostałam 32F: W RIO większa pierś ok, mniejsza ma zmarszczkę na miseczce na dole i z boku, ale chyba sobie zostawię ten stanik, bo piersi wyglądają ładnie, bardzo naturalnie. Mam wrażenie, że mostek trochę mi się wbija, muszę jeszcze trochę ponosić po domu i się upewnić, bo jak tak to odsyłam. Millie w tym samym rozmiarze była nie do noszenia dla mnie z tego powodu, fiszbiny robiły mi dziury w mostku już podczas mierzenia. Dodatkowo Millie jest zrobona z takiej sztywnej siatki, że majtki muszą być strasznie niewygodne w noszeniu. Odpowiedz Link
mmadalena79 Arabella Navy 24.06.10, 10:38 Jest śliczna i dlatego została. po poczytaniu na forum zamówiłam 32F zamiast standardowego FF. Na początku chciałam wymienić na 30GG, bo obwód jest bardzo rozciągliwy i mogę się od razu zapiąć na najściślejszą haftkę (77/103)normalnie w 32 zaczynam od najluźniejszej. Ale znowu forum przyszło z pomocą i dowiedziałam się, że miałabym fiszbiny na plecach i że miska podszyta od G i stwierdziłam, że albo zrezygnuję z tego stanika albo zostawię sobie to 32F. Teraz jak noszę to jest ok, po prostu nie ściska tak jak jestem przyzwyczjoana, ale też nie przesuwa się, więc jest ok. Fiszbinki są wąziutkie, chyba wolę Panachowe, pomimo, że nie mam nic w miseczce pod pachą. Mam wersję plunge, odrobinę bułkuje mi piersi ale w dekolcie wyglądają bardzo ładnie. Poza tym to stanik dla męża jak go zobaczył to wydał zadowolony pomruk, więc nie było rady, trzeba było zatrzymać:) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Arabella Navy 24.06.10, 12:18 Jeśli miska w 32F jest dobra, a obwód za luźny to możesz przecież wziąć 30FF lub 30G - nie będzie jeszcze upancernione. Ale samo to, że możesz zapiąć na najciaśniejszą haftkę nie jest wyznacznikiem za luźności obwodu - jeśli jest stabilny i nie podjeżdża to jest ok. Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: Arabella Navy 05.07.10, 15:29 myślę, że masz rację, przyzwyczaiłam się do staników, które mnie na początku cisną, zanim się rozciagną, a obwód Arabelki wydaje się wygodny od poczatku, ale nie podjeżdża do góry, na razie zapinam się na środkową haftkę więc mogę się jeszcze ścisnąć. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Rio białe, Millie cielista 24.06.10, 12:30 o, a ja chciałam zamówić Millie, bo w katalogu Bravissimo przeczytałam, że jest podobno miękka:( Czy ta siatka jest tak sztywna jak w arabelkach? Odpowiedz Link
ptasia Re: Rio białe, Millie cielista 24.06.10, 12:36 ja wcale nie odbieram Millie jako sztywnej. Może nie jako super-hiper-miękką i milusią (jak Mischę), ale przyjazną. Zupełnie inny materiał, niż Arabella czy Eleanor, ale nie wiem, szczerze mówiąc, do czego go porównać. Mam kolor czarny. Odpowiedz Link
kaana1 Re: Rio białe, Millie cielista 03.07.10, 20:23 Też mam czarną Millie. Materiał bardzo przyjemny, miły jak dla mnie. Może po praniu będzie lepiej? W ogóle to stanik dużomiskowy, robi z biustu bardzo ładne kulki, ale też i trochę wypina do przodu, co nie każdy lubi. Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: Rio białe, Millie cielista 05.07.10, 15:32 ja niestety, nie zauważyłam, że Rio robi taką samą krzywdę jak Millie, tzn. wbija się w mostek i fiszbiny od strony mostka gniotą mi biust, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, bo moje piersi są dość szeroko rozstawione, szkoda, bo wyglądają bardzo ładnie, ale to raczej nie za zdrowo. Odpowiedz Link
cynamonek77 miseczka K 05.07.10, 22:19 Dziewczyny a który z modeli występuje jeszcze w rozmiarze K oprócz Polly? Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: Rio białe, Millie cielista 05.07.10, 15:26 Arabella jest uszyta z meshu, cienkiego i miękkiego według mnie, a Millie z siatki z grubszych oczek i mnie starsznie gryzła już podczas mierzenia. Odpowiedz Link
mania_aniam Freya Jolie amethyst - jakie miski? 24.06.10, 17:53 Czy to prawda, ze Freya Jolie jest wielkomiskowa? I czy we fioletowym kolorze tez tak jest? Jesli mam 78/102 (32FF,G), to jaka miske wziac? Odpowiedz Link
justinehh Re: Freya Jolie amethyst - jakie miski? 24.06.10, 18:29 Jest wielkomiskowa, białą mam 70G i pasuje idealnie, fioletowa 70G lekko bułkowała i wzięłam 70GG. Odpowiedz Link
confused.girl Re: Freya Jolie amethyst - jakie miski? 24.06.10, 20:23 Mierzyłam ametyst i jak dla mnie jest normalny miskowo i obwodowo. Miski leżały dobrze w moim standardowym rozmiarze. Obwód też nie wydawał mi się bardzo luźny (mierzyłam 65e na 71cm pod biustem, specjalnie przymierzyłam też 60f, ale już był nieprzyjemnie ciasny). Odpowiedz Link
justinehh Freya Leona 70GG 29.06.10, 21:24 Mierzyłam dziś.Na żywo wygląda niebo lepiej niż na zdjęciach. Ramiączka węższe niż w dotychczasowych Gplusach, wcale nie pancerna, bardziej przejrzysta niż np Eleanor, obwód przyjemnie ścisły, miski standardowe, tylko tak dziwnego kształtu to jeszcze u siebie nie widziałam, jakieś takie nieforemne stożki mi się zrobiły. Odpowiedz Link
nomina Freya Carolyn raz jeszcze 01.07.10, 19:52 Nie doczytałam w istniejących wpisach interesujących mnie informacji, więc pytam i ja: jak wygląda miseczkowość Carolyn wobec np. Clarissy? W starych modelach brałam miskę mniej, ale jak przymierzałam Laylę, to miska mniej niż mój rozmiar była za duża. Mam 70/75/101 w porywach do 102, gdy puchnę przed okresem, ale próbuję schudnąć. Czy 30GG będzie ok? I druga rzecz: jak sprawuje się Carolyn w dekoltach BiuBiu typu Mrrau czy Cabernet? Wystaje? Odpowiedz Link
pytajnik79 Re: FREYA - 8 02.07.10, 10:32 Mam dwa pytania a propos Frey - do tej pory kupiłam 4 Panache, ale Arabella mnie skusiła :) czy jest różnica w rozmiarówce arabelli classic i arabelli sorbet? I drugie - mierzyłam stacjonarnie arabellę classic 28e i miseczki na górze trochę mi się marszczyły (nie mam zdjęcia niestety), czy 28dd będzie lepszym wyborem? Niestety nie było go w sklepie stacjonarnym, ale jest dostępny w sklepie internetowym. Odpowiedz Link
agn44 Madison czarny 03.07.10, 12:52 Od dawna marzyłam o tym staniku i w końcu udało mi się go kupić. Jak go wyjęłam z koperty, byłam zachwycona. Miseczki wykonane są z gęstszej siateczki niż np Arabella czy Eleanor i bardziej mi się taki materiał podoba. Na górze miski znajduje się kolorowy haft. Kokardki są śliczne, inne od zwykłych, ale przez to, że ten środek jest grubszy, odznaczają się pod bardziej obcisłymi bluzkami. Ramiączka regulowane na całej długości, są tak sam szerokie jak w Eleanor, ale mają mniejsze pętelki, przez co wyglądają trochę delikatniej (przynajmniej w moim odczuciu). Niestety, im bardziej się nim cieszyłam, tym większe było moje rozczarowanie, gdy go założyłam. Okazało się, że krój nie bardzo mi pasuje. To moja pierwsza Freya, w której mostek nie chciał przylegać i właściwie stanik prawie nic mi z piersiami nie robił. Wydaje mi się, że ma mniejsze miseczki w porównaniu do innych Freyi. Odpowiedz Link
myszka.xww Re: FREYA miseczka K 05.07.10, 14:27 moda.allegro.pl/item1104025602_biustonosz_freya_pollyanna_czarny_36k_80k_balkonet.html możliwe to? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: FREYA miseczka K 05.07.10, 14:43 > możliwe to? Możliwe - Freya od niedawna ma kilka modeli do miski K, między innymi Pollyannę. Odpowiedz Link
myszka.xww Re: FREYA miseczka K 05.07.10, 14:56 kasienka.body napisała: > > możliwe to? > > Możliwe - Freya od niedawna ma kilka modeli do miski K, między innymi Pollyannę > . O żesz krasnala w paszcze! Ide kupować. Odpowiedz Link
matylda07 Freya Eleonor raisin 30G, czy 30 GG? 26.07.10, 13:00 Jaki powinnam kupić rozmiar na wymiary: 74/98-100. Jestem obecnie w 8 m-cu ciąży i mam zamiar karmić, wiec piersi pewnie troche urosną. Wcześniej, przed ciążą miałam ten model w rozmiarze 28G, ale obwód zrobił sie za ciasny, miski za małe. Odpowiedz Link
mania_aniam Freya Supernova Short - rozmiar? 27.07.10, 06:11 Chcialabym wiedziec, czy moze ktoras z Was sie orientuje jaki romiar powinnam wziac z tego stroju kapielowego na 106cm w biodrach? XL (16) czy L (14)? Chcialabym uniknac podcinanych boczkow, ale znowu boje sie, ze sie utopie w XL, bo mam majtki do Arabelli L i sa juz i tak duze. Prosze o szybka odpowiedzzzz... Odpowiedz Link
nientepaura Re: Freya Supernova Short - rozmiar? 27.07.10, 09:13 szorty wychodzą większe niż figi - figi mam S na 93 w biodrach, szorty mierzyłam S - i były za duże (musiałabym brać XS).Wracając do twojego pytania - na pewno nie XL - nawet nie wiem, czy nie M;) na balkonetce chyba kasienka.body pisała o rozmiarówce szortów;) Odpowiedz Link
arwena-g Re: Freya Supernova Short - rozmiar? 27.07.10, 09:25 Mierzyłam nie szorty, ale majtki z boczna klamrą. Mam 104-106 w biodrach i L były dobre, może nawet lekko luźne. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Freya Supernova Short - rozmiar? 27.07.10, 10:59 Ja też mam 106 w biodrach - dobre są na mnie Mki i Lki. Mki są bardziej dopasowane, Lki luźniejsze, ale nie sapadają :) Chyba nawet lepiej się w Lkach czuję. Odpowiedz Link
strawberry_field Re: Freya Supernova Short - rozmiar? 27.07.10, 17:12 ja na 95-96 cm w biodrach wzięłam szorty S i podcinały mi boczki z tyłu. Podobnie było z innymi strojami kąpielowymi freyi. A jesteś w stanie zamrozić trochę gotówki i zamówić oba rozmiary szortów? Wtedy sobie porównasz i odeślesz niepasujące Odpowiedz Link
mania_aniam Re: Freya Supernova Short - rozmiar? 03.08.10, 20:21 niestety nie moge tak zrobic, transakcja jest bardzo skomplikowana i laczy sie ze wstawaniem o 5am i sprawdzaniem, czy moze pojawil sie rozmiar L:) zamowilam shorty L + tankini (moje pierwsze:) i w ogole pierwszy dopasowany stroj kapielowy, mojego ostatniego T zaraz wystawie na all;P ) i w koncu nie bede sie przejmowac, ze wszyscy widza moje walki na brzuchu:D:D dzieki dziewczyny Odpowiedz Link