karolinaj_18 09.08.05, 17:21 chyba mam pecha zawsze jak jestem to nikogo nie ma. a potem jak ksiazke do czytania. pelno wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:24 Bo trzeba na bieżąco pilnować i czytać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:28 nie moge na bierzaco. nie mam dostepu do internetu 24 godziny na dobe, chociaz bym chcialo. takie sa realia ze moge raz na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:31 Aaa, to zmienia postać rzeczy. A może po prostu w innych godzinach zaczniesz zaglądać? Wtedy kiedy większy ruch? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:37 zagladam w roznych i nie widze zmian, chyba zawsze pusto, chyba ze sie dowiem w jakich godzinach najwiekszy ruch. co qwerty moze mi powiesz co? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:41 A to trzeba trafić prawdę mówić. Ale coś koło 8, potem ok. 9-10, następnie w ok. 14-15 i wieczorem ok. 19-20 chyba się koncentruje. Ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:51 to koncentruj sie dalej. ustalcie w koncu ta date i juz czy to takie trudne, a przynajmniej tak mniej wiecej. i niech wtedy reszta poiwe czy pasuje czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:55 Spoko - to wymaga czasu i przemyśleń. Co nagle to po diable... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 17:58 No to teraz znowu zostaniesz sama. Bo ja znikam czasowo. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 09.08.05, 18:06 nie zostane sama bo też się stąd wynoszę mam inne zajęcia troche ciekawsze niz pisanie na forum. na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: I znowu pusto 09.08.05, 18:32 chyba jesteś trochę niegrzeczna, albo znowu prowokujesz Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:20 nie jestem niegrzeczna po prostu przeczytałam już wszystkie wpisy, odpowiedziałam na ciekawsze, siedziałam na internecie 2 godziny i juz samej na forum mi się zaczęło nudzić więc poszłam do domku czytac lekture to było moje ciekawsze zajęcie. Nie mogłam sie do niej zebrać cały miesiąc az wreszcie dostałam natchnienie na przeczytanie jej. Przebrnęłam przez 1 tom. 400 stron i nie chce mi sie już czytać drugiego, ale jak mus to mus. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:24 "Chłopi"? "Ogniem i mieczem"? Czy "Lalka"? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:28 Lalka. powiem szczerze nie jest az tak tragiczna jest jak jakaś telenowela ciągle się coś dzieje, nie wiem tylko jak przez potop przebrne ponoc to tragedia w czytaniu nudna. takie tylko słyszałam okreslenia na jej temat. a co? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:33 "Potop" jest fajny! Są opisy, ale do przejścia. Tylko postaraj się o wersję książki gdzie są tłumaczenia zwrotów obcojęzycznych (bo tam są niekiedy wyrazy po łacinie wklejane) - bo nie ma nic gorszego jak się zastanawiać "o co bohaterowi chodziło" a wydawca tego nie ułatwił nie dodając przypisów. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:43 właśnie chyba ich nie mam bo mam książke na własnośc a przynajmniej w lalce nie było pomimo ze tam sa wklejone po nie miecku i francusku czesci zdan. niemiecki znam to wiem o co chodzi ale francuski to magia. dobrze ze wiecej niemieckiego niz francuskiego, chociaz tyle. i dzieki za rade co do potopu.ale i tak chyba jestes pierwsza osoba ktora mi mowi ze potop jest fajny. w sumie to zalezy co komu sie podoba, ale mnie opsiy sie nie podobaja zbyt nudne same fakty najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:46 W opisach też są niekiedy fakty. Ale opisy są nudne głównie dlatego, że się je długo czyta. A taki dialog, to leci ładnie linijka za linijką. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:52 dla mnie opsisy sa nudne bo tam nic sie nie dzieje i jest opisywane jedno i to samo tylko inaczej ubrane w słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 19:11 Już jestem. Musiałem zniknąć, bo "have'ałem train'a". Ale nie traina do nikogo tylko traina do Tuchowa, no a 15 minut to jest odpowiednia pora żeby dobiec, kupić bilet i wsiąść i pojechać. No ale już z powrotem jestem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 20:57 no i co? a Ty nie masz ciekawszych zajęć niż pisanie na forum, aa??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:03 Mam. Siedzenie przed komputerem (ale nie na forum). Na "aaa" czas przyjdzie koło 22 (ale w praktyce i tak zawsze w okolicach 24-1 w nocy). Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:24 To było takie lwowskie aaa na koniec pytania. A nie jakieś kołysanki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:27 To ja odpowiem (nie wiem z jakiego ro regionu) tak: - Aaa, nie mam nic lepszego... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:31 I tak ma być ! Przynajmniej my skorzystamy z Twojej obecności :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:33 Tzn.? Dalej będziecie się ze mnie nabijać? ;-((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:40 No wiesz, kulturalnie to wypadałoby zaprzeczyć, a nie tak bezpośrednio... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:36 Nie. Będziemy Ci "klakierować". Jak zawsze. I wcale się nie nabijamy tylko chcemy Cię rozruszać. <róża> Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:42 Ta Tekla to wogóle nie jest kulturalna! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:43 Czuję się wystarczająco rozruszany. Atkiej liczby wpisów jak od ostatniej soboty to już dawno nie wpisywałem. To już bite 300 sztuk będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:47 rozruszany to będziesz dopiero wtedy kiedy: zaprosisz jakąś fajową dziewczynę do kina na jakiś film nakręcony później niż Qvo vadis, a potem zaprosisz ją po kinie na drinka. Wtedy ogłoszę wszem i wobec , że qwerty został rozruszany:) Ewentualnie masz do wyboru zakup rowerka i wycieczkę po gminie Pleśna, po czym przyjazd do Moscic na żużel ( niekoniecznie na rowerze, ale za to możesz zabrać Karolinkę:)). Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:48 Czyli delegujemy Qwertego na dwuosobowe spotkanie forumowe jako przedstawiciela większości ? Odpowiedz Link Zgłoś
teklat Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:52 Noooo....kto wie, Tereso, kto wie... Wywalcie mnie stąd, bo mi farba schnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:52 A to po "Quo vadis" coś jeszcze było??? :-D I po co mi drugi rower? Jeden już wystarczająco ładnie prezentuje się położony gdzieś tam... Chyba, że będzie taki z silnikiem coby nie trza było tyle nogami kręcić, bo to strasznie męczące zajęcie... Uff, od samej myśli o tym zmęczyłem się okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 21:53 Teklo do malowania ! My tu czuwamy, spokojna głowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:01 moja sasiadka ma taki rower z silnikiem-ginger sie nazywa [oczywiscie rower, nie kolezanka] ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:01 qwerty, Ty jestes za duzy na taki rower :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:05 Ale ten "Ginger" to taka hulajnoga jednoosiowa chyba z hameryki przywleczona, nie? Z patykiem z przodu? A mi chodziło o zwykły rower z silnikiem na wysokości tylnego bagażnika. Się włącza, się jedzie, się wypoczywa. Ale najlepiej się wypoczywa w jeździe samochodem... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:07 ten ginger to fakt, z hameryki. ale wyglada jak rower. hmm, albo nie-skuter! tak, skuter z kierownica rowera. fajna sprawa, jezdzilam ;)))) lepszy samochod od rowera[u]->nie wiem jak sie mowi ;)- z silnikiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:12 Samochodu bez silnika rzeczywiście nie ma co zazdrościć. Choć to chyba dobry środek na przejażdżki typu "siłowe" - od pchania się bardzo wyrabiają mięśnie - szczególnie łydek i przedramion. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:15 A <a href=http://money.cnn.com/2003/03/13/technology/segway/segway.jpg">tu</a> jest chyba ten Ginger, zwany oficjalnie ponoć Segway'em. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:17 Ups, link nie wyszedł - podaję ponownie tu : Ginger, zwany oficjalnie ponoć Segway'em. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:18 lydki i przedramiona mam grube, takze podziekuje ;) PS. wklej lepiej tego linka Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:25 Link już jest wyżej. A co do auta - ale jak się zepsuje, to podnosząc i pchając można sobie ładnie skórę obetrzeć (a nawet i głębiej), więc to też może być metoda na "odchudzanie" (coś w stylu odsysania tłuszczu - a przynajmniej dająca taki sam efekt ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:27 hehehe, ja nie potrzebuje sie odchudzic, wiec za te metode rowniez podziekuje. innego gingera ma moja sasiadka ;) takiego jak skuter, ale dla dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:30 Taka hulajnoga z fotelem jak tutaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:31 ooo blizej blizej :)) ale calosc jest bardziej masywna. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:33 Całość? Tzn. kierowca, tak? :-D Dobra - już dalej nie szukam - wiadomo z "grubsza" (choć to może niezbyt odpowiednie słowo) o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:35 calosc tzn. tyl-jak w skuterze, a kierownica taka wlasnie, jak na zdjeciu :) ogolnie rzecz biorac-bardzo podobne cacko :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 22:38 Mi nie chodziło o "kierownicę" tylko o KIEROWCĘ (choć na zdjęciu to jest rzeczywiście żeńska odmiana, a więc kierownica ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:11 Może pożyczysz, madai to coś od sąsiadki i pokażesz Qwertemu na żywo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:11 nie ma problemu, pozycze, nawet bedzie mogl sie przejechac-jesli za duzo nie wazy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:13 Powinien być zachwycony,ale on jest trudny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:16 Ufff, nie pożyczaj. Załamie się na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:17 Nie opowiadaj Qwerty, przejechałbyś się... Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 09.08.05, 23:24 Ja bym się przejechał, Madai by się przejechała na życzliwości, a właścicielka urządzenia by się przejechała na zaufaniu do przyjaciółki. Bo sprzet by padł niewątpliwie, nieprzyzwyczajony do takich nacisków... Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 10.08.05, 13:02 eeee bez przesady ;) mysle, ze jes to bardziej wytrzymale, niz sie wydaje! skoro jej rodzice na tym jezdzili, moi rodzice na tym jezdzili [a moj tata nie jest jakims chuderlaczkiem] to... ;) qwerty, bez obaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 13:10 Ale jak na tym równowagę utrzymać? Bo to niskie, chybotliwe. Ja się na hulajnodze siostrzeńców nigdy przejechać nie chciałem, bo to zbyt wywrotne jest, a co dopiero tutaj usiąść (no niby można się nogą podeprzeć, ale mimo wszystko - co to za jazda...). Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 10.08.05, 13:15 nie nie!! na poczatku jest ciezko utrzymac rownowage, no bo to ma dwa kloka, jak hulajnoga, lub rower. ale jak wlaczysz maszyne, dodasz gazu, to fajnie jedzie :) calkiem szybko, na liczniku ma chyba 50 km/h ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 13:20 Co tak wolno? Choć niby przy wietrze w zęby to 50 km/h to jest zabójcze (szczególnie dla much i komarów). Więc, nie - zdecydowanie samochód wolę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:25 wolnooo!! szybko, jak na taki bajer! ale ja tez wole samochod ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 18:31 "Samochód podwiezie, samochód zaradzi, samochód nigdy Cię nie zdradzi." (czy jakoś tak - w każdym razie hasło może być). Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 19:31 wchodze na forum w roznych godzinach i dalej pusto. qwerty miales mi powiedziec w jakich godzinach sa te owe tloki i jakos sie jeszcze nie dowiedzialm. mozesz mnie oswiecic? Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 19:38 Napisałem już wczoraj. Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 19:52 już szukałam i nie znalazłam za duzo tego czytania. nie mam czasu musze ksiazke zaczac czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 19:59 Rety - ale lenistwo! Na początku tego watku było. O --> tutaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 20:03 jakie lenistwo ja tu mowie o czytaniu ksiazek a ty o lenistwie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 20:05 Lenistwo w czytaniu wątku!!! :-P Podałem Ci wyżej odpowiedź na Twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 20:08 dziękuje nie wiem czy sie w te godziny wstrzelę. no ale byłam teraz od 19-20 i nie widze zbytniego ruchu. ja juz ide do tej ksiazki bo chyba dzis nie zaczne jej czytac. a postanowienie 100 stron dzinnie. wczoraj do 12 czytalam w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.tarnow Re: I znowu pusto 10.08.05, 20:11 No, z tymi godzinami to róznie bywa. Nie jest nic na stałe. Ale przeważnie się sprawdza. Choć np. wczoraj to po 21 był istny szał. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 10.08.05, 20:12 no o tej porze na forum to na pewno byc nie moge ale dzieki za rade. dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 11.08.05, 13:55 Nie była miła usnęłam nad nią i czytałam dopiero dziś rano. Mam zaległe 100 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 11.08.05, 14:00 Ja chyba jednak przy swoim zostane mam pecha z tym forum. Jak zawsze nikogo nie ma, a potem znowu stosy stron do czytania juz mnie oczy od kompa bola. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: I znowu pusto 12.08.05, 04:27 No bo to jest forum a nie czat... Ale przy kazdym poscie masz podana godzine jego popelnienia, wiec mozesz po tym sie zorientowac kiedy inni pisza. Zapewne sa jakies stale. Pozdrawiam i zycze cierpliwosci;)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinaj_18 Re: I znowu pusto 12.08.05, 11:34 dziękuje, może się przyda kto wie. sprawdzam godziny ale i tak nie wywnioskowałam z tego kiedy jest największy ruch. ogólnie to go chyba nie ma, ale jeśli już jest to mnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś