scoutek 24.01.06, 14:13 napisaliscie o 57 a czy ktos z was chodzil do IX LO - jeszcze wtedy gdy byl na Koszutce i byl jeszcze "Kawalcem" a nie "Sienkiewiczem"? jesli ktos taki czytuje to forum to pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jimmyjazz Re: Kawalec 27.01.06, 15:18 scoutek napisała: > napisaliscie o 57 > a czy ktos z was chodzil do IX LO - jeszcze wtedy gdy byl na Koszutce i byl > jeszcze "Kawalcem" a nie "Sienkiewiczem"? Kawalec był na Koszutce? A to ci. A gdzie? Żona chodziła do Kawalca/Sienkiewicza ale już na 1000leciu. Odpowiedz Link Zgłoś
alleks Re: Kawalec 27.01.06, 23:08 Kawalec był w tmm samym miejscu co 57 tylko na drugiej stronie,tam gdzie teraz jest szkoła dla niesłyszących Odpowiedz Link Zgłoś
luciii Re: Kawalec to 1000 lecie ;P 01.02.06, 12:04 i ja tam za tych czasów się uczyłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
ma_gala Re: Kawalec 03.02.06, 11:51 oj, niestety nie... znam historię tej szkoły, ale ja chodziłam do niej gdy: 1) była przez rok jeszcze Kawalcem (później Sienkiewiczem) 2) była już na 1000leciu - bo kiedyś tam mieszkałam (teraz mieszkam na Koszutce! :-)) Szkołe ogólnie wspominam dobrze, chociaż pamiętam, ze strasznie wkurzały mnie komentarze znajomych (co, do takiej szkoły chodzisz?? zmarnujesz się tam!) - że niby powinnam iść do jakiegoś Kopernika, Słowaka czy Mickiewicza! A ja uważałam (i nadal tak uważam), ze liceum to liceum, jeżeli ktoś się chce uczyć, to będzie się uczył i pójdzie dalej na studia... W ramach anegdoty: W pewnych kręgach gdy mówiłam, ze chodzę do Sienkiewicza komentarz był taki: Tak, to bardzo dobra szkoła, o wysokim poziomie... Ja: To były Kawalec... Ktoś: ?????????????? [zdziwienie] Tak?? ???????????? :-)) Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów tej szkoły!! Odpowiedz Link Zgłoś
nerusia Re: Kawalec 02.03.06, 15:15 Tam za moich czasów było studium nauczycielskie,a wcześniej podobno liceum medyczne,ehhhhh........ :)))) Koszutka pełna jest dla mnie różnych wspomnień z dzieciństwa . Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kawalec 08.03.06, 10:40 3 czerwca bedzie organizowane 50 lecie IX LO tu reszta informacji liceum9.neostrada.pl/ixlo.html Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: Kawalec 20.04.06, 13:54 Chodzilam do starego Kawalca, mature zdalam w 86. Calkiem przyzwoite mam wspomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: Kawalec 25.04.06, 00:20 za moich czasow to byl obciach - chodzic do Kawalca. Dopiero sie zmienilo, jak zrobili te wasze klasy eksperymentalne od 6 klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
luciii buachahaha, znalazłam się na starych fotkach <lol> 21.10.06, 11:46 buachahchachachachacha !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kawalec 26.04.06, 13:09 Ja, ale już na Tauzenie gdzie obecnie mieszkam :P Odpowiedz Link Zgłoś
yunia Re: Kawalec 13.05.06, 01:16 A ja pamiętam jak to liceum było na koszutce, ale nie mogłam do niego chodzić, bo zanim skończyłam SP to przeniesli to na Tysiąclecie. Pamiętam, że tam był gabinet lekarski i pielęgniarka i dentysta. I tam chodziliśmy, a ludzie z LO wydawali się być tacy ogromni. Chyba pojade do mamy po przeźrocza, mam fajne zdjęcia przed szkołą i wtedy był tam Kawalec. Nie wiedziałam, że przemianowali tą szkołę na Sienkiewicza, ale pamiętam, że Kawalec nie miał dobrej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mbk Re: Kawalec 24.08.06, 15:30 A ja zdawałam maturę w Kawalcu w 1969 roku, chyba nikogo z was nie było wtedy nawet w planie. Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Kawalec 12.09.06, 08:19 Ja zdawałem trochę później, bo w 1976. Ktoś wyżej napisał, że chodzenie do Kawalca to był obciach... W tamtych czasach chyba nie. Owszem, słynniejsze były Kopernik, Mickiewicz, tzw, "czwórka" ,ale... Kawalec miał swój klimat. Wspominam go baaardzo dobrze, mimo pewnych kłopotów z jedną z nauczycielek. A terza organizujemy małą imprezkę związaną z 30-to leciem po maturze. Myślę, że będzie fajnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
cedory Re: Kawalec 12.09.06, 16:49 No, ja co prawda maturzylem w Micku (w 80-tym), ale serce zostawilem w Kawalcu!!! Oj, oj, to se ne vrati :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ce4 Re: Kawalec 18.10.06, 09:27 To masz sie fajnie, bo ja chodzilam wlasnie do czworki, ale o 30 rocznicy matury jeszcze mi nic nie jest wiadomo:( Tez mialam mature 1976:) Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Kawalec 18.10.06, 12:52 na stronie IX LO zobaczcie sobie zdjecia z 50 lecia Szkoly.... liceum9.neostrada.pl/ixlo.html fajnie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś