Dodaj do ulubionych

Rywalizacja

IP: 217.97.141.* 04.06.02, 11:09
Czy Lidzbark pozostaje w cieniu Dobrego Miasta?
Obserwuj wątek
    • koobra Re: Rywalizacja 04.06.02, 21:58
      chyba odwrotnie w dobrym same mlotki mieszkaja wszyscy od lat wiedza o tym
      nawet ja a nie jestem z lidzbarka
      • yhwh Re: Rywalizacja 04.06.02, 23:18
        a w dobrym miescie wszyscy mysla, ze to w lidzbarku same mlotki mieszkaja
        :))
        • faciu Re: Rywalizacja 04.06.02, 23:58
          Dobre Miasto - dobre młotki... Lidzbark Warmiński - lidzbarskie młotki
          :))
          • Gość: Lu Re: Rywalizacja IP: *.telenergo.pl 05.06.02, 09:33
            Ale podobno w Dobrym Mieście jakieś Japońce dyskietki produkują...a jak tam
            kapitał zagraniczny w Lidzbarku?
            • Gość: otho Re: Rywalizacja IP: 217.97.141.* 05.06.02, 10:50
              No właśnie. W Dobrym chyba są chętni do lokowania kapitału, a w Lidzbarku???
              Poza tym bliskość Olsztyna powoduje że miasto wydaje się być bardziej
              rozwojowe, pomimo tego że pod względem urokliwości nie ma się co równać z
              Lidzbarkiem.
              • Gość: Lu Re: Rywalizacja IP: *.telenergo.pl 06.06.02, 09:45
                Ale jakieś inwestycje są?
                • Gość: Andy Re: Rywalizacja IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.240.5.* 06.06.02, 10:49
                  Co do rywalizacji, to LW stoi w cieniu Bartoszyc. Miasto dość paskudne, ale
                  prężne. Charakterystyczną cechą B jest mikroklimat, dość specyficznie
                  wpływający na zachowania płci pięknej :))
                  Co do pracodawców: mleczarnia z kapitałem jakiegoś Holendra albo upadła, albo
                  lada dzień padnie. Po holenderskich krewetkach na Zydlągu ani śladu.
                  Bardzo słabo wiedzie się Spółdzielni Inwalidów. Tam szef aby "ratować firmę"
                  zamienił pracownikom umowy pełnego etatu, czas nieokreślony na czas określony -
                  do sierpnia i 7/8 etatu. W ten sposób w sierpniu wyrzuci wszystkich spokojnie
                  na ulice bez wypowiedzenia, bez odpraw, bez kłopotów związanych ze zwolnieniami
                  grupowymi, a pracownicy nie dostaną zasiłku dla bezrobotnych, bo nie pracowali
                  na cały etat. Kto się na to nie zgodził wyleciał od razu!
                  Najlepsi prywatni pracodawcy to kapitał rodzimy: Rosochacki (kiedyś zbierało
                  się u niego truskawki) - produkcja folii i duża hurtownia art. spożywczych na
                  Szwoleżerów. Może coś jeszcze? Aha, no i "Biedronka" :))
                  • Gość: otho Re: Rywalizacja IP: 217.97.141.* 07.06.02, 18:46
                    Hm Bartoszyce strefa przygraniczna i ma się rozumieć że tam interes kwitnie,
                    nawet ten legalny.
                    • faciu Re: Rywalizacja 09.06.02, 17:45
                      ..no i produkują folijki..
                      Co do Spółdzielni Inwalidów....hmm tak samo robią ludzi w jajo w Limanowej...
                      • Gość: Lu Folijki IP: *.telenergo.pl 10.06.02, 11:20
                        O co chodzi z tymi folijkami?
                        • Gość: otho Re: Folijki IP: 217.97.141.* 10.06.02, 16:25
                          odsyłam na forum Przemyśla
                        • Gość: Andy Re: Folijki IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.4.* 10.06.02, 17:51
                          zapewne o wąchanie kleju z woreczka...
                          • Gość: otho Re: Folijki IP: 217.97.141.* 10.06.02, 19:11
                            Ale masz proste skojarzenia Andy. Nie dziwi mnie że nie łapiesz wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka