post_scriptum 17.08.05, 18:45 czy wie ktoś kiedy i jak należy się zapisać na zajęcia z Wfu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agonize Re: WF 17.08.05, 19:01 no wlasnie tez mnie to interesuje.Nigdzie nie ma na ten temat żadnej informacji. Ale na UG na 1-wszym roku chyba zapisują automatycznie,wiec nie ma sie wyboru na jakie zajęcia chce sie chodzic..a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
post_scriptum Re: WF 18.08.05, 09:08 no nie! jeszcze na jakims aerobiku lub siłowni wyląduje:( albo tez basenie (pływać nie umiem i jakoś mnie nie kusi żeby sie nauczyć) :[ Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 13:08 to chyba zależy od wydziału (również ilość tego wf-u, bo bywa że ma się go dwa lata, półtora roku lub nawet rok). a te zapisy 'automatyczne' to chyba tylko wtedy gdy masz na początek wf 'ogólny', na aerobik czy basen to już chyba trzeba się osobno zapisywać. wszędzie to 'chyba', bo wf mam już za sobą, a i tak nie znam sytuacji na wszystkich wydziałach;) ale zawsze możesz iść na rehabilitację, zwłaszcza jeśli studiujesz w okolicach rektoratu;) wtedy eliminujesz uciążliwe dojeżdżanie na wf o dziwnych porach;) Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 18.08.05, 13:51 a na jakim wydziale studiujesz jeśli można wiedzieć? :), jeszcze jedna kwestia mnie intersuje, jak na tą rehabilitację można się dostać? trzeba mieć jakieś kłopoty ze zdrowiem tak ? dzięki z góry za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 14:34 studiuję na prawie. żeby dostać sie na rehabilitację, należy mieć skierowanie od lekarza rodzinnego, ale podstawa nie musi byc jakaś strasznie poważna, wystarczy płaskostopie albo nawet duża wada wzroku;) większość tam ćwiczy ze względu na skrzywienie kręgosłupa;D wiekszość też to studentki WPiA oraz WFH, właśnie dlatego, że blisko rektoratu i te dwa razy po 45 minut można sobie ładnie ustawić przed zajęciami albo w okienkach. jeśli chcesz iść na rehabilitację, jak tylko dostaniesz swój plan, leć do rektoratu i w salce, gdzie się ćwiczy, wpisz się do specjalnego zeszytu. wskazany pośpiech, bo miejsc w grupie jest 12, a limit w fajnych godzinach (czyli porannych) i u fajnych prowadzących szybko się wyczerpuje. jeśli się nie załapiesz na odpowiadającą Ci godzinę, pozostaje jeszcze przyjść po prostu na zajęcia, które Ci pasują i błagać o przyjęcie ponad limit;) Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 18.08.05, 14:38 heh dzięki, ale jak chce się wpisać do tego zeszyciku to musze mieć odrazu zwolnienie od lekarza?czy jak mam wade wzroku to od okulisty czy na słowo uwierzą? :P,a co się robi natakiej rehabilitacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 14:55 nie musisz mieć od razu skierowania, jest duża szansa, że ten zeszycik będzie tam leżał sam bez opiekuna;) a nawet jak ktoś będzie, to możesz powiedzieć, że doniesiesz potem. szczerze mówiąc, to kołacze mi się po głowie, że ja nigdy tego nie doniosłam w końcu;) ale lepiej coś tam mieć na wszelki wypadek;) co się robi na rehabilitacji;) dobre pytanie;) zazwyczaj sie wykonuje lekkie ćwiczenia, czasem jakieś ciężarki, rowerek, ale generalnie podstawą są mata i drabinki;) jak jest ciepło to się gra w kometkę. na pięciu prowadzących u trzech się nie zmęczysz;) Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 18.08.05, 15:35 mam nadzieje, że się uda, bo całkowitego zwolnienia nawet z rehabilitacji nie można mieć?i to na każdym wydziale tak jest? bo ja będę na zarządzaniu to wtedy gdzie mam iść żeby się zapisać na te zajęcia? :) sorki, że Cię tak męczę ,a el to ważna sprawa dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 16:30 oczywiście jest coś takiego, jak całkowite zwolnienie, ale tu już jest cięzko. trzeba dostarczyć całą historię choroby do specjalnej komisji i ta komisja też może Cię skierować na rehabilitację, jeśli uzna, że nie zasługujesz na zwolnienie. niewiele osób ma to zwolnienie. tak jest na każdym wydziale, bo studium wf jest jednostką ogólnouczelnianą. od wydziału zależy tylko czas wf-u, a zasady zwalniania, zaliczeń itd od studium. bo ja będę na zarządzaniu to > wtedy gdzie mam iść żeby się zapisać na te zajęcia? :) na te zajęcia, czyli na rehabilitację? wszyscy się zapisują w rektoracie, bo tam są zajęcia (chociaż teraz chyba jest też kilka dodatkowych godzin na krzywoustego, bo było dużo chetnych) no niestety z zarządzania będziesz musiała dojeżdżać, ale tak czy inaczej zazwyczaj się dojeżdża na wf;) i nie ma sprawy, nie czuję się wymęczona;D Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 16:41 aa, no i zapomniałam, jeszcze w ramach rehabilitacji można chodzić na basen w sopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 18.08.05, 18:52 wielkie dzięki jeszcze raz :), a jak się zapisuje juz na te zajecia to mozna sobie wybrac dni tygodnia w ktore chce sie chodzic? tam jest jakis plan tzn. ustalone godziny o ktorych odbywaja sie zajecia i ja po prostu mam sie tam wpisac, dobrze zrozumialam ? :)limit jest 12 osob w grupie to oni to jakos licza , czy po prostu istnieje podzial na grupy w zeszyciku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 23:30 dobrze zrozumiałaś;) wybierasz sobie dni i godziny. w tym linku, który podałam gdzieś tam niżej, jest taki rozkład godzin, może nawet będzie taki sam w tym roku, bo widzę, że od paru lat nie bardzo się zmienił. w zeszyciku;) jest podział na grupy, więc jak dojeżdża się do dwunastej osoby, to teoretycznie koniec listy, ale teoria teorią, a bywało w grupie więcej osób. to zależy od przychylności prowadzącego grupę;) tak jak pisałam, jak zabraknie miejsc w dobrej grupie, to zapisuj się na inną godzinę, ale potem idź prosić i błagać już bezpośrednio do prowadzącego, to może się uda. no ale może nie będziesz musiała, bo wystarczy się pospieszyć z zapisami;) Odpowiedz Link Zgłoś
smieciuszek Re: WF 18.08.05, 15:35 a jakie są inne zajęcia i gdzie się odbywają? Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 16:22 www.univ.gda.pl/pl/info_dla_stud/?tpl=sport to informacje z zeszłego roku, ale na pewno niewiele się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 18.08.05, 16:26 ostatnie pytanklo czyli na rehabilitację muszę zapisywać się na Bażyńskiego tak? :)to jest wydział PiA? Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 18.08.05, 16:32 na Bażyńskiego, ale nie na wpia, tylko w rektoracie, czyli po drugiej stronie ulicy;) Odpowiedz Link Zgłoś
post_scriptum do Supervixen 18.08.05, 21:30 też jestem na WPiA. A więc na naszym wydziale na początku jest WF ogólny czy od razu mogę się zapisać na gry zespołowe?:> Z góry dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: do Supervixen 18.08.05, 23:38 jeśli jest tak, jak było jeszcze trzy lata temu, to tak, na początku jest wf ogólny, a na drugim roku się już coś wybiera (ale też można wybrać ogólny). no chyba, że ktoś od pierwszego roku chodzi na sekcję, ale na tym to już się nie znam;) szczegółów zapewne dowiesz się na pierwszym wf-ie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nieja1 Re: do Supervixen 20.08.05, 21:01 a mozesz jeszcze powiedziec u ktorych prowadzacych sie nie przemecze? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: do Supervixen 21.08.05, 16:57 polecam zajęcia u prowadzących, których nazwiska zaczynają się na H, A i D;) Odpowiedz Link Zgłoś
nieja1 Re: do Supervixen 21.08.05, 17:58 dziekujem bardzo ;) mam jeszcze jedno pytanie. jak dobrze rozumiem to trzeba chodzic 2razy po 45 min tygodniowo? czyli musze sie zapisac w dwoch miejscach? bo na tym planie zajecia sa podzielone po 45 min. Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: do Supervixen 22.08.05, 11:37 tak, chodzi się dwa razy w tygodniu po 45 minut (w dwa różne dni:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nieja1 Re: do Supervixen 22.08.05, 22:10 ja i moj krzywy kregoslup ;) bardzo ci dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
dysza2 Re: WF 23.08.05, 22:11 Wiecie może jak jest z tymi tańcami ludowymi? Jest napisane, że zaliczają wf, ale też, że "na podstawie skierowania prowadzącego grupę ćwiczebną" - tzn, że nie można samemu się zdecydować i zapisać? Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 23.08.05, 22:38 jeszcze jedno pytanie co to znaczy wf ogólny?czyli że raz jest np. koszykówka, raz siatkówka czy jak np. na początku trafi się na siatkówkę to przez cały semestr trzeba na nią chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 25.08.05, 00:34 cześć! Mam pytanie odnośnie zeszytu na rehabilitację... Czy znajduje sie on w rektoracie na Bażyńskiego? Od kiedy można się zapisywać? I jeszcze - czy trudno dostać się na basen w ramach rehabilitacji? Jestem na ekonomii w Sopocie i basen byłby dobrym rozwiązaniem... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
asiax4 Re: WF 25.08.05, 19:51 Też o tym myślałam i też szukam info jak zapisać się na basen (też ekonomia ;). Jeśli czegoś się dowiesz napisz koniecznie na forum. Ja na pewno też dam znać jak tylko zdobędę jakieś info :) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 25.08.05, 19:52 tak, zeszyt jest w rektoracie. wchodzisz do rektoratu, skręcasz w prawo, potem znowu w prawo, później za niebieskimi (chyba) drzwiami idziesz na koniec wąskiego korytarzyka i tam jest salka do rehabilitacji;) co do basenu to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 25.08.05, 19:55 aha, tyle że chyba basenu można mieć tylko godzinę, a drugą i tak trzeba wyrobić na sali. tak mi się w każdym razie wydaje, ale nie chodziłam na basen, więc mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 25.08.05, 19:57 heh, i jeszcze jedno, zamiast 'potem znowu w prawo' ma być 'w lewo':D Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 25.08.05, 22:39 ;) dzieki za dokładne wskazanie drogi. Chyba zdecyduję się na rehabilitacje. Skoro zalicza on wf to jeszcze lepiej. Muszę tylko wziąć od lekarza rodzinnego skierowanie - czy wystarczy zwykłe skierowanie na rehabilitacje czy trzeba mieć coś innego? I czy na rehabilitacji zajęcia wszyscy mają razem czy jest podział wg płci? A tak w ogóle to zalezy mi na basenie, hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 28.08.05, 23:48 wystarczy zwykłe skierowanie. zajęcia są koedukacyjne, ale dziewczyn jest duużo więcej;) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 28.08.05, 23:53 wf ogólny znaczy, że robicie co pani wuefistce przyjdzie do głowy. raz pogracie w siatkę, raz w kometkę, a raz pójdziecie na spacer nad morze;) Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 29.08.05, 00:02 no ale chyba dzieczyny tylko grają w kometke.... a mozesz napisac mi dokładnie, jakie trzeba mieć zaświadczenie na rehabilitację? Nie mogę wziąć od lekarza skierowania na rehabilitację, bo pomysli on że chcę na te w moim mieściu, a na to lekarz ma limit itp... Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 29.08.05, 08:08 być może tylko dziewczyny grają w kometkę, ja jestem dziewczyną i piszę, to co wiem;) no a z tym skierowaniem, to po prostu powiedz lekarzowi, że chcesz skierowanie na zajęcia rehabilitacyjne na uniwersytecie, albo chociaż jakieś zaświadczenie, że coś Ci dolega, oni naprawdę nie robią wielkich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 29.08.05, 11:22 a są grupy męskie? :) I jak będe na rehabilitacji to nie obowiązuje mnie już wf - pytam, bo nie chcę przez rehabilitację zwiększyć sobie godzin nauki. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 29.08.05, 15:25 tak, rehabilitacja zastępuje wf. grup męskich nie ma i nie liczyłabym, żeby w jednej grupie znalazło się więcej niż trzech przedstawicieli tej płci;D Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 29.08.05, 11:53 czyli rehabilitacja to można powiedzieć taka wersja light wf-u ogólnego tak? :) Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 29.08.05, 15:23 chyba można, ale zwykły wf też nie jest przesadnie ciężki;) nie ma ocen ani innych takich cudów, więc źle nie jest;) i na pewno też nie można nazwać tego prawdziwą rehabilitacją;) jeśli ktoś chodził na tzw zajęcia korekcyjne, to wie, czego się spodziewać;) no i aby być zadowolonym i niezmęczonym, to już polecałam, do kogo się zapisać;) Odpowiedz Link Zgłoś
nieja1 Re: WF 29.08.05, 20:08 ja nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. czy mozna chodzic na zajecia u dwoch roznych prowadzacych? bo niektorzy prowadzacy maja zajecia raz w tygodniu a pisalas ze chodzi sie w dwa rozne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 29.08.05, 22:26 jasne, można chodzić do dwóch różnych prowadzących, mi się chyba tylko w jednym semestrze zdarzyło chodzić na obie godziny do tej samej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
dysza2 Re: WF 29.08.05, 21:44 A jak w ogóle wygląda normalny ;) wf? Są jakieś zaliczenia, sprawdziany? I co się w ogóle najczęściej robi? Siatka/kosz, czy też biegi itp? Z góry dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma02 Re: WF 04.09.05, 19:49 Czy może ktos wie jak wygląda komisja, która przyznaje zwolnienie z zajec WF? CZy jeśli ktoś rzeczywiście jest chory to bez problemu dostaje zwolnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 04.09.05, 22:15 to ja jeszcze raz ponawiam swoje pytania ;) 1. Czy sa męskie grupy z rehabilitacji? Bo raczej nie chce grać w kometkę :] 2. Czy wystarczy zwykłe zaświadczenie od rodzinnego, ze sie ma np krzywy kręgosłup, problem z kostką po skreceniu itp? Odpowiedz Link Zgłoś
supervixen Re: WF 04.09.05, 23:58 bule, już dwa razy padła odpowiedź na Twoje pierwsze pytanie: NIE MA grup męskich na rehabilitacji!:) (nawiasem mówiąc, obie te odpowiedzi znajdują się pod TWOIMI postami:))) i nie wiem co jest złego w graniu w kometkę dwa razy do roku;) nikt Ci nie każe przecież chodzić na sekcję badmintona:P jeśli to dla Ciebie za mało 'męskie', to lepiej daruj sobie rehabilitację;) odp. na drugie pytanie brzmi tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 05.09.05, 10:23 ...nie denerwuj się tak :) Już będę uważniej czytać Twoje posty. Dzięki za odpowiedź! pozdro. :D Odpowiedz Link Zgłoś
greenmagda Re: WF 14.09.05, 16:22 wiecie co, bylam dzis u lekarza rodzinnego, no i on mi powiedzial ze takiego zaswiadczenia to on mi nie da (mimo iz pokazalam mu moja karte zdrowie gdzie jest na pisane ze mam taką a nie inna wade postawy); dam mi tylko skierowanie do poradni rehabilitacyjnej :/ i to niby tam zadecyduja czy moge miec to skierowanie na te zajecia :/ u was tez sa takie problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: WF 25.09.05, 00:35 Lekarz może nie dać Ci skierowania, ponieważ obawia się, że bedzie musiał się z tego rozliczyć w ramach limitu... Z tego co juz jest napisane na forum wystarczy zwykłe zaświadzcenie, że masz jakąś chorobe - nie musi być to skierowanie. Gdyby było pewne, że dzięki rehabilitacji załapię się na basen to tez wziąłbym te zaświadczenie. :) Skoro rehabilitacja zwalnia z wf to później w indeksie czy papierach bedę miał napisane, że z wf zwolniony czy też że zaliczony?? Odpowiedz Link Zgłoś
migumig Re: WF 25.09.05, 16:41 jeeny ludzie, co tu sie dzieje ;) ?? najdluzszy watek o w-fie i to na forum o studiach!!! czy naprawde nie ma nic ciekawszego ??!! a w odp. na Twoje pytanie, to rehabilitacja, to tez forma wuefu, wiec bedziesz mial w indeksie zal:) Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 26.09.05, 23:27 czyli jak będę mieć wf normalnie na planie a będę chodzić na rehabilitację to ten człowiek od wfu planowego będzie wiedział, że uczestnicze w tych drugich zajęciach?Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
agonize Re: WF 26.09.05, 23:40 mam jeszcze jedno pytanie, jeśli nie mam w tym semestrze wf-u to nie moge/musze zapisywac sie na rehabilitacje?czy moge i wtedy bede miec zaliczony semestr? Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja2 Re: WF 29.09.05, 16:12 Ale nadal nikt jeszze nie napisał jak wygląda "normalny" wf. Odpowiedz Link Zgłoś