Gość: jaaa IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.06.10, 11:41 I jak się podobało? Moim zdaniem był to jeden z bardziej udanych festiwali, brawa dla organizatorów, gospodarzy i przyjezdnych orkiestr. Gratuluję serdecznie 3 miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie zadowolona Re: Międzynarodowy Festiwal Orkiestr Dętych- wraż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.10, 11:53 Najgorsze było rozpoczęcie orkiestr w piątek! Powinno być na stadionie a nie na amfitatrze! Każdego roku jest coraz gorzej... Kiedyś to było na co popatrzreć głównie na otwarciu i coś się działo a teraz to masakra nie dość że szwaby zamulali to nie było w piątek Świecia!!!! W weekend nie szłam bo stwierdziłam że nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . zdjęcia IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 12:22 www.saldat.pl/upload/ork2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiu Re: zdjęcia IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.06.10, 13:12 Zdjącia są do bani. Gospodarzy mało, jedynie mażuretki. I to już któryś rok z rzędu. Standardowo nie ma mnie na prawie żadnym (tylko na jakiś 3). Pffffff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audiofil Re: zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 13:15 nagłośnienie tez szału nie robiło ito była firma wynajeta przez oksir wktorjpracuja pracownicy oksir. SOUND PROJECT 5 głosników na krzyż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ktosiu Re: zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 13:32 jebnij sie w łeb idioto. jak bedziesz gwiazdai zrobisz koncert to beda tobie fotki robic. a to był festiwal orkiestr dentych a nie festiwal głupoty ktosia dlatego msz tak mało fot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hee Re: zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 16:58 TE ORKIESTRY W TYM ROKU TO PORAŻKA!najgorsze odkąd pamietam!tylko 7 grup!dobrze,ze to bezpłatnee heee!same stare ludzie tam byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbn Re: zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 17:19 Bo Ty byś pewnie chciał, żeby Ci Dodę na trąbkach grali. :-/ Ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Niemców Re: zdjęcia IP: 178.56.61.* 28.06.10, 14:31 > Zdjącia są do bani. Gospodarzy mało, jedynie mażuretki. I to już > któryś rok z rzędu. Standardowo nie ma mnie na prawie żadnym > (tylko na jakiś 3). Pffffff. Policzyłam, że jest około 350 zdjęć. Odliczając powiedzmy 10% na ujęcia ogólne (na których zbliżenia na ludzi są mało istotne), zostaje około 315. Te 315 zdjęć podzielić przez 7 orkiestr, daje mniej wiecej 45 sztuk na orkiestrę. Biorąc pod uwagę, że zdjęcia tańczących dziewcząt są atrakcyjniejsze zarówno do fotografowania jak i oglądania, można zaryzykować stosunek 2/3 zdjęć mażuretek i 1/3 zdjęć orkiestry. Na grajków z danej orkiestry zostaje więc 15 zdjęć. Orkiestry składają się średnio z 20 osób. Dzieląc 15 zdjęć na 20 muzyków, przypada średnio 0,75 zdjęcia na muzyka. :) Biorąc poprawkę na to, że nie wszystkie zespoły składały się z mażuretek, niech będzie, że na każdego przypadnie 1,5 zdjęcia, a Ty jak sam stwierdziłeś(aś), jesteś na 3. Mało Ci? Prawdopodobnie inni mieli jeszcze mniej szczęścia. :) Proponuję popracować nad swoją narcystyczną naturą, albo częściej fotografować się przed lustrem. :) Zdjęcia Saldata to najlepsze co pozostaje po imprezach, bo wspomnienia każdy ma inne, a fotki zawsze pokazują je z najlepszej strony. Oczywiście w Świeciu musiał znaleźć się malkontent, który narzeka, że nie miał osobistej sesji. :P Żenujący(a) jesteś. Nie myślałam, że w składzie świeckiej orkiestry są tak małostkowi i roszczeniowi ludzie. Twoje miejsce jest jeszcze w piaskownicy obok nadskakującej mamusi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tralala Re: zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 15:28 Nie się co podniecać zdjęciami. Kto był wie, że nie był to najlepszy festiwal, choć i nie najgorszy. Najbardziej rozczarował.... smętny amfiteatr. Na co poszło te półtora miliona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: zdjęcia IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 15:43 a w srodku byłeś ze sie głupio pytasz? pod elementy konstrukcyjne też zajrzałeś? a może siedziałeś na plastikowych, wyblakłych krzesełkach? trza byc tempym głupkiem żeby takiepytanie zadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no jo Re: zdjęcia IP: 81.219.91.* 28.06.10, 15:47 zdjecia zdjeciami ale ludzie swoje wiedza! wszystko ladnie pieknie ale na zdjeciach! w realu nie ma na co patrzec i czego sluchac tam! jeszcze te zagraniczne mozna strawic ale sorry nasze przy tych moga sie schowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: zdjęcia IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 16:05 ale to przeciez nie był festiwal naszej orkiestry tylko róznych więc o co ci chodzi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no jo Re: zdjęcia IP: 81.219.91.* 28.06.10, 16:20 o to mi chodzi ze wstyd aby sobie robimy taka impreza! szkoda naszych oczu uszu i aparatow na taka impreze! co roku to samo a jak nie to samo to mniej orkiestr i nic ciekawego! no mowie ze zagraniczne ujda tylko mam zal za naszych! do zdjec nic nie mam mowie wlasnie ze nawet za ladnie to wszysko pokazuja i ludziue co nie przyszli mysla ze bylo superowo a bylo jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nbn Re: zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 16:57 Było jak zwykle czyli dobrze!! Czemu ludzie Wy tak na wszystko narzekacie? W porównaniu do innych orkiestr w Polsce nasza wypada wg mnie bardzo dobrze. A poza tym cóż innego może się dziać co roku na festiwalu orkiestr dętych? Wiadomo, że co roku zagrają orkiestry dęte i jak sama nazwa wskazuje niczego innego nie powinniśmy się spodziewać. Są ludzie, którzy naprawdę lubią posłuchać takiej muzyki i spędzili w tym roku całe dnie na festiwalu. Ja osobiście nie przepadam za tego typu muzyką, ale po pierwsze przemawia przeze mnie lokalny patriotyzm - popieram wszelkiego rodzaju tego typu inicjatywy, po drugie rozumiem, że mimo iż mi się ta muzyka nie podoba to jest wiele osób, które z niecierpliwością na ten festiwal czekają. Czy trzeba krytykować wszystko co nie podchodzi pod nasze gusta? A nie warto spojrzeć czasami obiektywnie? Dziewczyny przez cały rok uczą się tańczyć, orkiestra ćwiczy grę na instrumentach, a gdy wychodzą zagrać dla swojego miasta słyszą tylko takie słowa krytyki - to chore! Ja ten trud doceniam, na festiwal "zaglądam" i oglądam i słucham nie doszukując się na siłę wad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: zdjęcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 17:18 Jednym słowem w przyszłym roku nie powinno być festiwalu. Ciekawe co by się działo gdyby ktoś tak zarządził pod wpływem internetowej krytyki. To dopiero byłoby larum, tyle że strony obrońców sztandarowej imprezy Świecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranka Re: zdjęcia IP: *.swiecie.vectranet.pl 29.06.10, 16:17 na festiwalu najgorsza była ochrona,same cioty a co niektórzy po wyrokach sądowych.porażka i pijaki,ludzie zmieńcie tą ochrone bo to flejty a przynajmiej ci co byli na orkiestrach a szybciej na SYLWESTRA NA RYNKU,PIJAKI I PATOLOGIA,a szczególnie to te łyse pały z Wyszyńskiego,smierdziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: zdjęcia IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.07.10, 21:29 Tak tak, sekjurity straszne :) Taranowali muzyków, przepuszczali wszystkich jak leci choć było już pełno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gujo Re: zdjęcia IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.07.10, 09:01 bo to patologia a nie ochrona,patałachy ze świecia,konstalnet to jest firma,a to debile po podstawówce,w przyszłym roku nie bierzcie ich na taką impreze ,podrawiam oksir gujo Odpowiedz Link Zgłoś