IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:11
Admin usuwa przeszkadzające komuś wątki a o pie...dołach zostawia.
Interesujące.
W którym miejscu złamałam regulamin, chciałabym się dowiedzieć, ponieważ temat znikł tuż po moim poście z dziś rana !!!
Admin BEZPRAWNIE USUNĄŁEŚ MÓJ WPIS I WĄTEK !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: zsz Re: ZSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:47
      Chyba bardzo komuś zależy aby nikt nie dowiedział się prawdy o pracujących emerytach i ich nagrodach.
    • Gość: pytanie do zarządz Re: ZSP IP: *.vectro.com 25.10.10, 15:20
      Pytanie do zarządzającego tą księgą, co jest nieprawdziwe i wymagało usunięcia z tego co napisał kolega podpisujący się "nagrody od dyrektor", cytuję:
      "...co roku nagrody na dzień nauczyciela dostają te same osoby i są to emeryci ,co mają po kilka godzin a dostają za wielki wkład pracy na rzecz szkoły ,co to za wielki wkład pracy można zrobić przez 6godzin w tygodniu ,biorą emerytury ,dostają u nas pensje i się ich po znajomości nagradza koło 1ooozł ,jeżdza za to na wycieczki dochin, ameryki i koło podbiegunowe ,a młodzi nauczyciele co wszystko robią ,to mają tylko dodatku motywacyjnego po ozł do 4ozł ,a emeryci dostają miesięcznie do pensji maksymalnie ile można dodatku koło 300zł ,nagrody dyrektora szkoły od starosty też co roku dostają ci sami wice dyrektorzy i emeryci ,takie koło 2ooo to by się każdemu młodemu na dorobku przydało , a jak mają się utrzymać młodzi z dziećmi ,jak za emerytów wszystko robią i zostają po godzinach z gołą pensją ,bo czas sie im zabiera i nie ma jak korepetycji nawet dać..."

może ten kolega troche niefortunnie ubrał słowa, ale nikogo z nazwiska nie wymienił i nikogo nieobraził, a napisał prawdę, bo taka jest prawda w zsp, nikt niezaprzeczy.
      • Gość: xx Re: ZSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 16:25
        Jacy emeryci dostali nagrody? Za co?
    • Gość: klik Re: ZSP IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 15:51
      nikt nic nie usuwał, ja znalazłem to odrazu TU
      • Gość: ze szkoły Re: ZSP IP: *.org 25.10.10, 23:29
        i po cóż to święte oburzenie, za prawdę nie należy się wstydzić, bo już od dawna wiadomo, że w zsp
        retired takes all
    • Gość: klik Re: ZSP IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 15:54
      Jeszcze jedna sprawa nie napinajcie się tak bardzo, bo osób z uprawnieniami admina, moderatora itp. jest przynajmniej 5-6 i to większość w Warszawie.
      • Gość: xxx Re: ZSP IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.10, 19:22
        o tej szkole bylo juz sporo watkow i ten pamietny czy to prawda...?
        a wiec juz kazdy ma swoja opinie, po co ciegle o tym pisac...
    • Gość: nauczyciel Re: ZSP IP: *.vectro.com 25.10.10, 21:43
      rodzicu nie posyłaj do tej szkoły swojego dziecka, to zła szkoła;
      nie osiągniesz tutaj poziomu jaki byśmy młodzi chcieli stworzyć i wprowadzać ulepszenia,
      bo blokują nas emeryci i stare poglądy na szkołę,
      istnieją tu kółka wzajemnej adoracji i nikt z poza się nie ma prawa przebić z nowymi pomysłami,
      te kółka promują się i nagradzają wzajemnie,
      twoje dziecko nie ma szans w tym wielkim molochu,
      produkujemy absolwentów zamiast kształcić wybitnych ludzi przyszłość powiatu świeckiego,
      dopóki coś radykalnie w zsp nie zmieni się , będzie to zła szkoła,
      • Gość: mieszkanka Świecia Re: ZSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 05:51
        Nauczycielu - piszesz nieprawdę i krzywdzisz uczniów i absolwentów tej szkoły. ZSP ma wśród absolwentów laureatów olimpiad ogólnopolskich np. w Olimpiadzie Logistycznej II miejsce w Polsce. Niektórym się wydaje, że olimpiady to matematyka, j. polski itp. Olimpiady z zakresu przedmiotów zawodowych wymagają specjalistycznej wiedzy a taką wiedzę dają szkoły kształcące zawodowo. Wielu absolwentów ZSP kończy studia i pełni ważne funkcje, m.in. są nauczycielami, przedsiębiorcami, fachowcami w przemyśle itp. I to jest ważne.
        • Gość: LOLO Re: ZSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:55
          kto chodził lub chodzi do ZSZ lub ZSP nie będzie nigdy tej szkoły chwalił i polecał, bo takich dekli jak w tej szkole w takiej ilości, to nie ma chyba w całym kraju....
          nauczyciele się zmieniają, i dobrze, ale niestety ci chorzy umysłowo wciąż tam tkwią i obrzydzają naukę kolejnym i kolejnym dzieciakom
          dlaczego nie można ich wykopać?
          znajomości?
          hmm
          • Gość: Obserwator* Re: ZSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:03
            Czytam te opinie i widzę że jest tam wspaniała atmosfera.Chciałbym zobaczyć jak czują się
            nauczyciele w pokoju nauczycielskim po przeczytaniu tych opinii.Młodzi nauczyciele niech
            pamiętają że też będą kiedyś emerytami i będą chcieli pracować żeby lepiej żyć.Dziwię się że
            z takim podejściem do życia niektóre panie ,czy tam panowie mogą być nauczycielami i wychowywać młodzież.Wydaje mi się że jak będą starsi i z dłuższym stażem to będą mieli
            własne kliki i nie będą mogli patrzeć na młodych.
            Wydaje mi się że zarządzający lokalną oświatą powinni podjąć stanowcze działania aby zaistniałą sytuację uzdrowić ,bo to w końcu dzieje się w placówce wychowującej nasze dzieci.
            Za moich czasów z pokoju nauczycielskiego nic nie wychodziło na zewnątrz ,ale nie było też internetu.
            • Gość: link Re: ZSP IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 20:11
              Nie wydawało mi się stosowne zabierania zdania na ten temat i podanych tu, prawdziwych bądź nieprawdziwych informacji. Ale korzystając z okazji, że czytają to nauczyciele wielu szkół, chcę zwrócić uwagę, co pisze kuratorium, oto link:
              www.kuratorium.bydgoszcz.uw.gov.pl/main.php?menu=3&item=50&page=1544
              • Gość: ja Re: ZSP IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.10.10, 08:30
                Nooo. Wielkie dzięki za ten link.
    • Gość: Dziadek Re: ZSP IP: *.swiecie.vectranet.pl 28.10.10, 18:15
      A kiedy babcia ma podróżować jak będzie po tamntej stronie nauki.
      • Gość: od nagrdy do packi Re: ZSP IP: 174.137.63.* 13.12.10, 19:47
        najpierw te nagrody przyznane z kosmosu, teraz te paczki świąteczne, ręce opadają
        • Gość: zsp Re: ZSP IP: 192.168.16.* 14.12.10, 08:49
          do przedmówcy. jesteś bezczelny/ bezczelna. kimkolwiek jesteś
        • Gość: paczka Re: ZSP IP: *.megabeheer.com 14.12.10, 15:00
          a nie ,ja osobiście mam inne zdanie i zgadzam się w tej sprawie ,nikt nie jest bezczelny ,nagrody to wypada już zostawić w spokoju ,wyjaśniło się na wyborach ,ja zgadzam się z opinią o paczkach ,przyniosłem paczki do domu i jak mam wytłumaczyć dziecku biedniejszą paczkę dla dziecka w porównaniu dla dorosłych ,dzieciak zobaczył moją paczkę i swoją i porównał ,jego była skromniejsza ,ja mam takie zdanie i jest to moja opinia ,nie potrzeba paczki ze słodyczami dla dorosłych ,paczki powinny być tylko dla dzieci ,kto z dorosłych zje całą reklamówkę słodyczy ,gdyby talony to inna sprawa ,jak są słodycze to tylko dla dzieci nauczycieli ,i paczki by były wreszcie hojne
          • Gość: AAA Re: ZSP IP: 216.105.89.* 14.12.10, 15:36
            No proszę przestańcie, jak można trakie rzeczy ć
            " Re: Wigilia w szkole Autor: Gość: Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz
            co roku ten sam wystrój na świetlicy ,co roku te same cukierki ,co roku zapamiętuję życzenia wigilijne i od zawsze są te same ,ja się zawsze czuję ,ja osobiście ,jak idźcie stąd ,i te takie uśmiechy przez zaciśnięte zęby ,ale to moje własne odczucie ,i nikogo nie obrażam ,szkoda tylko ,bo jak się coś obiecuje na wigilii ,to warto w ciągu roku obietnicę spełnić ,a nie jest tak samo ,po znajomości ,ja tam nie potrzebuje tych landryn ,i jak będzie wybór ,to ja osobiście wolę i idę na lekcję "

nauczycielki się tak bardzo srarają wystój jest i jak ksiądz był to i jasełka były, no jak można być tak niesprawiedliwym, bo nie chodzi o cukierki tylko o gest, przecież Pani Dyrektor może nie robić jak by nie chciała.
            • Gość: pracownik Re: ZSP IP: 192.168.16.* 15.12.10, 14:26
              cytuję
              "ja tam nie potrzebuje tych landryn"
              "ohydne cukierki"
              Nie jestem pewna czy ta osoba, która wypisuje takie rzeczy dobrze się czuje.
              Przez tyle lat nie widziałam ani żadnych landryn ani żadnych ohydnych cukierków na stole wigilijnym w ZSP.Przy stole jest miło, sympatycznie a jak się komuś nie podoba to niech się nie pokazuje. Ktoś zarzuca, że co roku jest ten sam wystrój-proszę droga wolna może przyjść ustroić według własnej koncepcji. Te same cukierki- jak coś w smaku nie odpowiada to niech zafunduje i kupi takie jakie lubi-niech przyjdzie ze swoimi cukierkami.
              Ludzie Wy nie potraficie nic docenić - jakby nie zrobić, zawsze coś komuś nie odpowiada.
              Żal mi tych co piszą takie głupoty.A ja się cieszę, że w tej szkole pracuję i uważam wszystkich tu pracujących na różnych stanowiskach za ludzi poważnych i odpowiedzialnych. Więc wolałabym abyś więcej nie zabierała/zabierał głosu w sprawie krytyki naszej szkoły, ponieważ ja się nie zgadzam z negatywnymi opiniami o moim zakładzie pracy. Pamiętaj praca to drugi dom i ja go tak traktuję.

P.S.Myślę, że czas zacząć wprowadzać landrynki na stół!!!
              Uwielbiam landrynki.
            • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP Wigilia IP: 46.113.97.* 15.12.10, 19:19
              Nikt nie każe Ci uczestniczyć w Wigilii dla pracowników. Dziewczyny przygotowują przepiękną dekorację, nie może się zbytnio różnić, bo wigilijne ozdoby to świeczki, świerk, serwetki z Mikołajem itp. Nie rozumiem czego się czepiasz. Sam chociaż raz przygotuj taką uroczystość na takim poziomie, jak były do tej pory i wtedy zrozumiesz ile pracy trzeba w to włożyć. Krytykuje ten, co nic nie robi, a Ty chyba właśnie do takich należysz. Nie wiem kim jesteś, ale jeśli masz wychowywać młodzież, to wyrośnie nam pokolenie niezadowolonych i tchórzliwych ludzi - DLACZEGO NIE POWIESZ O TYM, CO CI SIĘ NIE PODOBA - GŁOŚNO!!! NA FORUM JEST BARDZO PROSTO, ALE CZY UCZCIWIE!!!
          • Gość: Gość Re: ZSP IP: 192.168.5.* 15.12.10, 09:03
            Muszę się zniżyć do Twojego poziomu .Chory ten "Ktoś" , kto to wypisuje , bez uczuć i miłości. Maluczki człowieczek. Sam nic nie robi i ciągle mu mało . Doceń w końcu tych co ciężko pracują, a nie krytykuj !!! . Żenadą jest to co wypisujesz i poniżeniem dla innych nauczycieli , pracowników z którymi pracujesz. To wstyd mieć kogoś takiego w swoim gronie. Weź się w końcu do roboty, a nie ciągle narzekasz. Nudzi Ci się? Nie masz co robić? Skrzywdzony bidulek.
          • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP paczki IP: 46.113.97.* 15.12.10, 19:13
            Wstyd mi za tę osobę, która po pierwsze pisze nieprawdę, a po drugie sprawia przykrość tym osobom, które przygotowują dla pracowników paczki. Szanowny piszący chcę Cię uświadomić, że paczki otrzymują dzieci wszystkich pracowników szkoły - nie tylko nauczycieli, a poza tym nie zgadzam się z Tobą, że paczki dla dzieciaczków były uboższe. Moje dzieciaki były bardzo zadowolone, ja także. Szkoda, że nie wiem, kim jesteś, bo bym Ci pokazała paczkę z firmy mojego męża, była znacznie uboższa, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie będę robiła z tego sensacji i nie opiszę tego na forum. Powinieneś sobie uświadomić, że przygotowanie ogromnej liczby paczek, to jest ciężka i czasochłonna praca kilku zaledwie osób. Ty siedzisz w ciepełku, a one w swoim prywatnym czasie organizują dla naszych dzieci niespodzianki. Nasze paczki wcale nie były bogatsze, były bardzo fajne, a jeśli Twoje dziecko jest na tyle rozpieszczone i niezadowolone jak Ty, to musisz na własną rękę coś dokupić i będzie ok. A może miałbyś na tyle odwagi, żeby powiedzieć o tym głośno, być może specjalnie dla Ciebie Komisja przygotuje bon towarowy i kupisz sobie, co tylko będziesz chciał. Jesteś bardzo niesprawiedliwy w swoich sądach, proponuję abyś chociaż raz zechciał zaangażować się w zakup paczek - dopiero wtedy docenisz bardzo ciężką i niewdzięczną pracę swoich kolegów!!!
        • Gość: koleżanka z pracy Re: ZSP IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.12.10, 15:04
          a ja już wiem kim jesteś !!!
          • Gość: pracownik Re: ZSP IP: 216.105.89.* 15.12.10, 21:36
            to napisz tu nazwisko tej osoby ,osób chętnie wszyscy je poznamy ,już nikt im ręki niepoda
        • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP paczki i nagrody IP: 46.113.97.* 15.12.10, 18:57
          Nie wiem o co Ci chodzi człowieku, jeśli masz jakieś problemy to trzeba pójść do specjalisty. Nagrodami dyrekcja nie obdzieli wszystkich nauczycieli, a Ty widocznie nic nie robiłeś, a chciałbyś złotej korony. Jeśli chodzi o paczki, to Twoje wzdychania są nie na miejscu, bo w większości zakładów pracy na święta robi się dla dzieci i pracowników paczki i to jest bardzo miła niespodzianka, której Ty nie akceptujesz, bo jesteś jakimś buntownikiem, któremu nic się nie podoba. Może dla poprawienia nastroju zaczniesz ćwiczyć sport, to trochę rozluźnia i pomaga wyluzować. Powodzenia!
    • Gość: Zzz Re: ZSP IP: *.dsl.hol.gr 14.12.10, 18:20
      Jak to nie ma obowiązku? to z naszego socjalnego pieniążki, a nawet jak nie, to łaski nie ma
      herbata, kawa, napoje
      muzyka nie z magnetofonu a śpiewająca młodzież, niech zrobią jakiś występ - mini jasełka
      ciasto takie pieczone prawdziwe, nie ohydne cukierki
      jak ja się dobrze orientuje to my chyba mamy technikum gastronomiczne? czyż by nie?
      powinna być obsługa super ubrana młodzież podawać
      i jakieś potrawy przez naszych uczniów przygotowane
      my jesteśmy największą szkołą w świeciu a mamy wigilie jak w najmniejszej, powinniśmy tak ją przygotować, żeby nas w kablówce pokazywali, a tak pokazują I LO a nie nas
      jak i w tym roku się zawiodę, więcej na wigilię nie przyjdę i tylko proszę mi zabronić iść na lekcje w tym czasie.
      • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP Wigilia IP: 46.113.97.* 15.12.10, 19:26
        Jeśli chcesz zostać gwiazdą telewizji kablowej, to może nagraj swoją domową wigilię. Czemu miałby służyć pokaz pracowniczej wigilii? A poza tym zastanawiam się, czy Ty jesteś jakimś królewiczem, któremu trzeba usługiwać. Co to znaczy, że gastronomik ma nam zorganizować Wigilię, może sam ją zrobisz i obsłużysz resztę. Ciekawa jestem, kto Ci podaje kawę w Dniu Nauczyciela. Strasznie jesteś wygodny i mam wrażenie, że nie szanujesz innych. Życzę Ci powodzenia w dalszym życiu królewiczu.
    • Gość: Gość: Re: ZSP IP: *.lunariffic.com 14.12.10, 23:00
      Jestem za, albo porządna wigilia z ciastem i jedzeniem, albo wcale, a kasę socjalnego rozdać w bonach.
      I dlaczego nie mamy w pokoju wody z Edenu, czajnika i herbaty wzorem innych szkół? Zmusza nas to do kupowania w sklepiku, dlaczego?
      • Gość: zsp Re: ZSP IP: 192.168.16.* 15.12.10, 08:41
        Wiadomość dla wszystkich - wigilia nie jest z pieniędzy z socjalnego!
        • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP skończmy jeż te głpie wpisy IP: 46.113.97.* 15.12.10, 19:32
          może już czas skończyć z tym wypisywaniem. Znajdźmy w sobie tyle odwagi, aby o tym szczerze porozmawiać. Zapraszam do dyskusji w cztery oczy, a nie po kątach. tak nie wypada nauczycielom!!!
      • Gość: koleżanka z pracy1 Re: ZSP paczki IP: 46.113.97.* 15.12.10, 19:29
        A jednak chodziło o Bony!!! Czajnik każdy ma w zapleczu, jeśli nie masz to chętnie Ci użyczę! Pozdrawiam!
        • Gość: pracownik Re: ZSP IP: 216.105.89.* 15.12.10, 21:39
          po co zmuszać do wigilii ,nie wszyscy są wierzący. te wpisy są tu bez uczuć ,miłości. każdy powinien mieć wybór ,iść na lekcję ,iść na wigilię ,a nie tak na siłę ,nie każdy to katolik ,a szkoła pono ma być świecka.
          • Gość: koleżanka z pracy2 Re: ZSP IP: 174.137.63.* 16.12.10, 06:29
            Język osób tu jest na niskim poziomie, to i ja się zniżę , ale zgadzam się, ze zlikwidowaniem wigilii w takiej formie. Świąteczny stół w pokoju nauczycielskim wystarczy, jak na święta wielkanocne. Lekcje normalne. Paczki świąteczne tylko wyłącznie dla dzieci.
            • Gość: obiektywna Re: ZSP IP: 192.168.16.* 16.12.10, 10:17
              przeniesienie wigilii do pokoju nauczycielskiego to kiepski pomysł. pracownicy szkoły to nie tylko nauczyciele ale również p. sprzątaczki i p. woźni oraz administracja. A wiadomo że z pokoju tylko korzystają nauczyciele. Poza tym paczki były naprawdę udane i ogromny ukłon dla pań które je przygotowały. I własnym samochodem te paczki przywiozły. 95% pracowników to docenia.
          • Gość: x Re: ZSP IP: 46.112.208.* 19.12.10, 00:03
            to może wszyscy zacznijmy się "prze..."ścigać" w czymś innym...
            zmieńmy temat, bo czasem niektórzy mogą zostać w tyle...
            nie można być cały czas zabuczałym i niezadowolonym
            to nie robota tylko praca, więc nie utożsamiajmy się z wołami,
            bo one uśmiechać się nie mogą, a przecież wszyscy wiemy, że śmiech to zdrowie
            i wszyscy się z tych negatywnych postów śmiejmy i postarajmy się o trochę "pokory"
            A świecka niech będzie świecką i niech tak zostanie, a poza granicami Świecia to niech się już toczy swoją drogą...
            • Gość: nauczyciel Re: ZSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 11:27
              Wstyd, że na forum wywlekacie brudy. Oświata miejska od p. Fury nie ma nic oprócz paczek dla dzieci. Nie chce tych talonów i paczek, a przede wszystkim wstydu.
              • Gość: neoplus Re: ZSP IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.12.10, 11:58
                Żyjecie jeszcze w tamtym świecie. Nauczyciele? przecież Was czytają uczniowie!. Już dawno w innych zakładach zlikwidowano paczki, bony, 13 pensje, Wy kłócicie się o co - WSTYD.
                Pracujecie po kilkanaście godzin tygodniowo, pensje nie najgorsze, godzina lekcyjna ma 45 minut, Święta wolne , wakacje wolne - wyniki w nauczaniu marne! Co wy chcecie?. Zabierzcie się w końcu do roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: rodzic Re: ZSP IP: 46.113.160.* 19.12.10, 13:00
                  ogromny wstyd dla nauczycieli i całej szkoły kłócić się o zawartość paczek, wystawności wigilii. Może by warto podyskutować o jak wiele lekcji przepada uczniom bo np. przyjeżdża chałturzyć jakaś grupa niby profilaktyczna. To ja się pytam dlaczego na lekcji matematyki i angielskiego mojego dziecka ktoś nieźle zarabia. czy nie powinna być jakaś sensowna selekcja spektakli a nie jak leci. nich to będzie jedno a porządne wystąpienie i na w- , religii albo godz.-wych. matka
                  • Gość: xxx Re: ZSP IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 16:41
                    była masa postow na tym forum o tej szkole i widać że wiekszość zaczynają nauczyciele i pracownicy tej szkoły. Musi naprawde tam sie dziac nie ciekawie jak panuje tam taka atmosfera.
                    Pracuje w innej szkole i atmosfera jest zupełnie inna... współczuje normalnym... i dziwie się dyrekcji ze nic z tym nie robi...
                    • apetizer Re: ZSP 02.01.11, 15:27
                      jestem uczniem, chodzac do tej szkoly juz 2 lata, czytajac to, mozna sie domyslic o kogo chodzi,
                      niezla szopka.....
    • ana.b74 Re: ZSP 30.07.20, 22:32
      Co chwila znikają wątki o tej szkole. To musi być bardzo ciekawa szkółka, skoro boi się krytycznych opinii uczniów i rodziców. i wszystko co niewygodne usuwa w myśl przysłowia, że prawda w oczy kole
      Nie Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka