Dodaj do ulubionych

Strajk ZNP w ZSP.

14.04.17, 15:25
Jestem przerażona tym co stało się w ZSP, jak łatwo można podzielić nauczycieli, a swoim wystąpieniem na radzie kochana koleżanko to właśnie zrobiłaś. Podzieliłaś nas na dobrych walczących o prawa strajkujących i na ohydnych, pazernych na pieniądze pozostałych nauczycieli. Robisz się powoli jak dyrektorka, uśmiechy, dzień dobry nawet odpowiada, jak nie wiedziała czy na nową kadencję zostanie to wszyscy mieliśmy etaty, teraz nagle godzin i etatów zabrakło i to zaraz po konkursie na dyrektora. Jaką związkową propagandę postkomunistycznego ZNP można siać i to na radzie za pozwoleniem dyrektorki. Może dyrektorka tego nie wie, ale rada pedagogiczna nie jest spotkaniem związkowców. Nie każdy jest w ZNP, niektórzy są w NSZZ Solidarność, i nie mają przyjemności słuchać o ZNP. Ja osobiście nie strajkowałam, nie dla pieniędzy za dzień pracy, po prostu nie zgadzam się z postulatami ZNP, jestem za reformą i za likwidacją gimnazjów, jedyny postulat na plus to podwyżki, ale NSZZ Solidarność mówi też o podwyżkach. (Przypominam ZNP strajkowało przeciw powstaniu gimnazjów, teraz strajkują przeciw likwidacji?!). Jeśli dostaniemy podwyżkę, to tak jak sugerujesz kochana koleżanko, nie zrzeknę się jej. To nie ZNP wywalczyło ewentualne podwyżki, strajkowało 38% szkół a w nich średnio 50% nauczycieli, co daje 19% wszystkich nauczycieli. To Pani Minister Anna Zalewska obiecała konsultacje w tej sprawie w kwietniu/maju, a nie strajk ZNP. Chwała Panu Franciszkowi Koszowskiemu Staroście za wypłacenie strajkującym dniówki, nie musiał. Pani Dyrektor, ale wyciąganie konsekwencji służbowych od nie strajkujących nauczycieli to zgroza, Pani jest pracodawcą. Ja wiem, to wszystko polityka, kochana koleżanka była w komisji konkursowej, Pani jest teraz Dyrektorem, powiat, gmina, rada, pieniądze itd.., ale jakim kosztem. Żadnej z Pań zrobić tak i mówić o swoich koleżankach i kolegach przed świętami sumienie nie gryzie.

Obserwuj wątek
    • wow1950 Re: Strajk ZNP w ZSP. 14.04.17, 20:37
      Heheh nie ma tak słodko i nie bedzie ciepła posadka do 65lat i 2 miechy wakacji +2 tyg frerii w roku za free.
    • wow1950 Re: Strajk ZNP w ZSP. 14.04.17, 20:43
      Heheh nie ma tak słodko i nie bedzie ciepła posadka do 65lat i 2 miechy wakacji +2 tyg frerii w roku za free.

Nowa reforma bedzie lepsza bo nie będzie takiego sajgonu z gimbusami jak je teraz
    • bogdankowalski12345 Re: Strajk ZNP w ZSP. 20.05.17, 15:51
      Przecież ta stara czerwona komunistka, nie chodzi tylko o kolor włosów, zrobiła specjalnie radę pedagogiczną w rocznicę katastrofy smoleńskiej, a obecność kazała podpisać na specjalnej liście. Sztucznie ją wydłużała przemowami, odczytami, szkolenie bhp z wypadków w drodze do pracy, każdy takie już wcześniej przechodził, omówieniem matur, na miesiąc przed maturami i jak skończyła na wyjazd do Torunia na obchody było dla mnie i dla żony zbyt późno. Robi, zatrudnia i zwalnia kogo chce, lubi. Została na kolejną kadencję, tylko nikt o konkursie nie słyszał. Stara, zaraz przewróci się, ale stołka trzyma kurczowo. Przecież w tym Świeciu, to sitwy i kliki na każdym kroku. Jak PiS chce wprowadzić kadencyjność to taka nie zostanie na 4 kadencję (po 5 lat każda kadencja). Dlatego Pogoda w artykule "Gazety propagandowej" rozdawanej gratis do mieszkań, tak się rozpisał i był niezadowolony. Klika i układy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka