Dodaj do ulubionych

Opinia o porodówce w Świeciu

11.02.11, 10:28
Witam. Za dwa miesiące mam termin porodu :) Tym samym zastanawiam się jaki szpital wybrac? Jestem mieszkanką świecia i bardzo dużo różnych opini - tych dobrych i tych złych- słyszalam o świeckiej porodówce. Może podzielicie się swoją opinią i doświadczeniem?
Obserwuj wątek
    • bozenka974 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 11.02.11, 15:04
      rodzilam dwoje dzieci w Swieciu i nie narzekam ale trzeba sie samej przekonac jak jest bo ile kobiet tyle opini bedzie
    • kulfon131 do "mamki" 11.02.11, 17:48
      Wiesz co oznacza określenie "mamka", że taki nick sobie przyczepiłaś?
      Mamki zajmują się karmieniem obcych dzieci swoją piersią, oraz opieką nad małymi (również cudzymi) dziećmi. To nie jest jakieś głupie zdrobnienie od słowa "mama".
      • monaliska1985 Re: do "mamki" 11.02.11, 18:59
        kulofn a ty w co sie bawisz? i co cie obchodzi czyjs nick?
        Ja rodzilam 2 dzieci w 2008 i 2010. innego szpitala sobie nie wyobrazam, napewno w mniejszym szpitalu takim jak swiecie lepiej sie wami zajma niz w bydgoszczy,
        opieka jest ok, jak dla mnie szpital super.
      • tobacco123 do kulfona 11.02.11, 19:02
        ej ty kulfon- idz sie zbadaj, chyba nie masz nic do roboty, bo widze ,że siedzisz i do każdego watku masz coś głupiego do powiedzenia, a może to problemy z samooceną prowokują te wypowiedzi?

do mamki: ja rodziłam w świeciu, moje dwie koleżanki również, zarówno ja jak i one byłyśmy bardzo zadowolone. Polecam Ci świecie, bydgoszcz to "fabryka"- moja siostra rodziła tam 2 razy w różnych szpitalach i potwierdza.
        Dlatego naprawdę, nie masz się co zastanawiać. Te złe opinie to chyba z dawnych czasów, teraz jest naprawdę dobra opieka i fachowa pomoc. Ja swoje drugie dziecko też będe chciała rodzić tutaj. Pozdrawiam
        • korculaa Re: do kulfona 13.02.11, 19:31
          Świeciu nie rodziłam,więc nie wiem
          A że Bydgoszcz fabryka??a dlaczego Twoja siostra tak uważa?
          ja powiem tyle - Bydgoszcz - w razie czego - neonatologie z OIOM
          dla noworodków, b.dobre warunki - pojedyncze sale, sprzęt, ZZO jak
          będzie trzeba
          nie dyskredytuje Świecia, ale drogie Panie, patrzcie też na dobro dziecka,
          a nie na jakieś zupełnie nieważne sprawy
          p.s A z tą mamką, to się akurat z kulfonem zgadzam- no bo chyba choć tyle,
          co znajomości używanych przez siebie słów można wymagać
          • tobacco123 re 13.02.11, 21:34
            korculaa napisała:

> Świeciu nie rodziłam,więc nie wiem
            > A że Bydgoszcz fabryka??a dlaczego Twoja siostra tak uważa?
            > ja powiem tyle - Bydgoszcz - w razie czego - neonatologie z OIOM
            > dla noworodków, b.dobre warunki - pojedyncze sale, sprzęt, ZZO jak
            > będzie trzeba
            > nie dyskredytuje Świecia, ale drogie Panie, patrzcie też na dobro dziecka,
            > a nie na jakieś zupełnie nieważne sprawy
            > p.s A z tą mamką, to się akurat z kulfonem zgadzam- no bo chyba choć tyle,
            > co znajomości używanych przez siebie słów można wymagać

Powiem Ci tak, każdy inaczej ocenia. Moja siostra po prostu może żle trafiła. oczywiscie dobro dziecka jest najwazniejsze, dlatego ona mając powikłania rodziła własnie tam. byla zawiedziona opieką. Ja pracowałam w szpitalu i wiem , ze w mniejszych szpitalach jest troszkę inna specyfika, ale oczywiscie zawsze różnie bywa i nie można generalizowac. W kazdym badz razie moje wrazenia z porodu w świeciu są dobre, są też dobrzy specjaliści i ogólnie opieka na wysokim poziomie.

ps. moim zdaniem nick to tylko nick i nie oznacza od razu ze ktoś identyfikuje się z taką osobą.
        • kulfon131 Re: do kulfona 13.02.11, 19:52

> ej ty kulfon- idz sie zbadaj, chyba nie masz nic do roboty, bo widze ,że siedzisz
          > i do każdego watku masz coś głupiego do powiedzenia

Mam się iść zbadać, bo nie mam nic do roboty? Jesteś pewna, że dobrze się czujesz generując takie absurdalne sugestie? :)
          Jeśli ktoś używa określenia, którego znaczenia nie zna, to nie widzę powodu, żeby wyjaśnienie tego słowa nazwać "czymś głupim". Trochę wiedzy na temat znaczenia słów przez Was używanych, na pewno Wam nie zaszkodzi. :) Zawsze jest nadzieja, że coś w tych pustych łepetynach zostanie. :P
          • tobacco123 Re: do kulfona 13.02.11, 21:28
            bo tak naprawdę to co cię obchodzi jaki ktoś ma nick i co on oznacza. to każdego prywatna sprawa więc nie musisz snuć wywodów na ten temat.
            poza tym nie musisz snuc przypuszczeń co kto ma w głowach, zastanów się co ty masz skoro w wielu wątkach cos ci nie pasuje (cos o wcale nie jest zwiazane z tematem), zwrocilo to moja uwage juz kilka razy dlatego chcialam ci o tym napisac. zazwyczaj robią tak ludzie, którym coś nie wyszło, albo sie nie układa...
            • monaliska1985 Re: do kulfona 14.02.11, 14:59
              ja przez szpital Biziela i lekarzy tam pracujacych,stracilabym dziecko i ze mna bylo by krucho, uratowal mnie i dziecko lekarz ze swiecia,dzieki niemu wszystko zakonczylo sie dobrze. jesli ciaza jest ok, z dzidzia ok, to czemu mam zakladac ze bedzie mi potrzebny oiom dla dziecka? w bydgoszczy traktuje sie kobiety hurtem ,tak jak pisala tu jedna z dziewczyn to jest prawda. a w świeciu jest mniej pacjentek, wieksze zainteresowanie rodzacymi i ich dziecmi.dwa razy mam to sprawdzone.
    • viollet80 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 14.01.12, 22:26
      Dla Ciebie mloda_mamka90 informacja już nie aktualna, ale może przyda się innym kobietkom zastanawiającym się nad porodem w Świeciu. Ja rodziłam w świeckim szpitalu w październiku 2011 swoje pierwsze dziecko. Muszę wspomnieć, że przez całą ciążę nie korzystałam z opieki gin w Świeciu i nawet nie znam tutejszych gin i położnych. Opieka na porodówce jak najbardziej fachowa, położna starała mi się pomóc jak mogła. Ze środków znieczulających to oczywiście podtlenek azotu, ale z jego skutecznością to bywa różnie, na mnie akurat wcale nie działał. Przez cały poród był przy mnie mąż i to jego obecność pomogła mi przetrwać najtrudniejsze chwile.Lekarz pojawił się jak było już po wszystkim, bo tak na prawdę nie był potrzebny. Po porodzie położna pomogła mi się ogarnąć i zawiozła na wózku do sali. Tutaj też ogromne moje zaskoczenie, bo trafiłam do 1-osobowego z własną łazienką i na prawdę o dobrym standardzie. Później inna pielęgniarka pomagała mi w przystawieniu córki do piersi, bez pośpiechu i z wyrozumiałością. W nocy co jakiś czas zaglądała do mnie, żeby sprawdzić czy wszystko ok. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z porodu i opieki w świeckim szpitalu. Podczas swojego 48 godzinnego pobytu nie trafiłam na żadną niemiłą pielęgniarkę czy nieprzyjemnego lekarza.
      • markiza86 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 16.01.12, 12:13
        Witam. Co do Świeckiego szpitala, tak jak i do większości- muszę przyznać,że opinię są podzielone. Nie pochodzę se Świecie jednak w czasie ciąży słyszałam same pozytywne opinie na temat Nowego Szpitala. Budowaliśmy się właśnie z mężem i przez pewien okres wynajmowaliśmy mieszkanie w Świeciu. Postanowiłam,że swoje dziecko urodzę w Świeciu. Na szczęście traf chciał,że w czasie ciąży trafiłam do szpitala i moje przekonanie o tym szpitalu uległo zmianie. Personel nie wzbudził mojego zaufani-kawka, brak zainteresowania pacjentem to było ich główne zajęcie.Przez jednego lekarza nie mogłam dojść do siebie przez długi czas.....zraził mnie okropnie. Może ja akurat trafiłam na fatalna zmianę( tak jest wszędzie) ale powyższe doświadczenie skłoniło mnie do zmiany miejsca porodu. Wybrałam inny szpital, mały ale trafiłam dobrze. Nie polecam tego szpitala ale tez nie mogę odradzać.
        ogromny + dr. Szolginia,dr. Przeperski(chyba dobrze pamietam nazwiska)
        Kłosowicz- makabra, nigdy więcej, nie jest on na pewno lekarzem z powołania, nie znam się na rzeczy a na dodatek kaprysi.
        • anna1987111 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 01.10.12, 10:20
          Trafiłam na badania do Nowego Szpitala tydz przed porodem, załamałam sie, na ostatnia chwile chcialam rodzic w Bydgoszczy, na szczescie decyzji nie zmienilam tlumaczac sobie ze moze personel wynagrodzi zachowaniem warunki szpitala. Kiedy weszłam na porodówke, zostalam milo zaskoczona, porodówka jest przystosowana do rodzenia w przyjemnych warunkach. Mało tego, polozne traktuja Cie jak czlowieka, z podejsciem indywidualnym do kazdego, za kazdym razem kiedy prosilam znieczulenie dawały bez niczego, kiedy mialam pytania odpowiadały ze spokojem, przychodzily i same pytaly czy czegos mi trzeba. Te kobiety pracuja tam z powołania, a to ze czasem usiada i sie napija kawy-nic dziwnego-dyzury po 12 godz gdzie lezac tam dopiero mozna zauwazyc ile maja pracy, az sama sie dziwie ze daja rade wszystko laczyc.....
          Dodam ze to moj 3 porod byl, 2 pozostale takze w innych szpitalach- w wielkich miastach o dobrych opiniach-nigdy wiecej, jakas makabra, traktowanie przedmiotowo, jak juz udało sie jakas polozna zawolac do siebie to miala pretensje.........
          • tofikrulez Re: Opinia o porodówce w Świeciu 03.10.12, 14:14
            A wymienili w końcu łóżka porodowe czy nadal tymi antykami straszą?
            • anna1987111 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 20.10.12, 12:31
              Wymienili:) Te komunistyczne łóżka w dalszym ciagu sa w gabinetach gdzie przeprowadzaja badania. Na samej porodówce miło i przyjaźnie:)
    • 28anita Re: Opinia o porodówce w Świeciu 20.10.12, 15:56
      Czesc ja rodzilam pol roku temu w naszym swieckim szpitalu i nie narzekam na personel jest bardzo mily i panie od dzieci rowniez. Polecam nasz szpital w Świeciu.
      • mloda-mamusia1 Re: Opinia o porodówce w Świeciu 31.10.12, 18:44
        witam ja rodzilam miesiac temu i jestem bardzo zadowolona. polozne na porodowce super. dbaja i interesuja sie. lekarz za;ezy ktory ale tez nie moge narzekac. kazdy mily i wie po co tam jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka