Dodaj do ulubionych

Do p. Kulfona

16.11.11, 20:54
Drogi Kulfonie,
powszechnie wiadomo, że zwracając się do kogoś w formie pisemnej używamy wielkich liter. Polecam ,,Słownik ortograficzny'' i miło byłoby, gdybyś chociaż czasami wstrzymał się od ubliżania innym forumowiczom. Czy masz w sobie tyle goryczy i wielki brak bliskich Ci osób, że wyżywasz się ludziach piszących posty. Pamiętaj ,, kij ma dwa końce''. A za motto weź sobie słowa ks. J.Twardowskiego: Spieszmy się kochać ludzi ...'' Dalej proszę doczytaj, gdyż bycie z Internetem i chyba tylko nim jest Ci bliskie.
Pozdrawiam i życzę szczęścia w życiu.
Obserwuj wątek
    • vip.bad.boy Re: Do p. Kulfona 16.11.11, 21:10
      Ja to już się nawet przyzwyczaiłem do jego dziwactw i po prostu omijam jego wątki , jakby ich tam wcale nie było :)
    • miejscowycsw Re: Do p. Kulfona 16.11.11, 21:33
      ... KULFON...Ha a ja myślę,że ten cały przemądrzały kulfon to nic innego nie robi prócz siedzenia przed monitorem,zajadania chipsów i opijania się colą!!!!Bo patrząc na czasy dodawania durnych komentarzy można nawet wywnioskować że jest bezrobotny i żyje na konto państwa a internet i komputer ma z opieki. Ba na dodatek jest od tego bardzo gruby,hmm TŁUSTY,pryszczaty,strasznie obleśny i na dodatek jest starym kawalerem bo żadna kobieta na niego nie spojrzy więc pozostaje mu onanizm...w końcu nie wiemy tak naprawdę kto jest po ,,drugiej" stronie...to się nazywa anonimowość w sieci... Ej kulfon w końcu od tego jest forum czyż nie mogę mieć własnego zdania,teorii??? Myślę,że nie jeden użytkownik tego forum ze mną się zgodzi... Kulfonie WSZECHWIEDZĄCY pozdrawiam Cię niech moc będzie z tobą!!! Pokój bracie...p.s słyszałem ze krowa co dużo ryczy to mało mleka daje...
      • babka55 Re: Do p. Kulfona 16.11.11, 23:38
        A Kulfon siedzi i zawija te sreberka....
        • ineedanswer Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 08:00
          Jestem częstym gościem tego forum i jak każdy jego regularny użytkownik muszę stwierdzić, że postów Kulfona trudno nie zauważyć. Zwłaszcza ich ilość daje do myślenia (nadmiar wolnego czasu?). Zdaje się, że ów Użytkownik jest niezwykle wykształconym i wszystkowiedzącym człowiekiem, gdyż wypowiada się praktycznie na każdy temat. Trzeba mu oddać, że zawsze niezwykle stara się, by wypowiedzi były zgodne z zasadmi polskiej gramatyki i ortografii. Pytanie brzmi tylko, co chce osiągnąć poprzez skuteczne zniechęcanie do swojej osoby większości innych użytkowników tego forum? Moja teoria brzmi tak, że Kulfon lubi gdy wzbudza zainteresowanie. Obojętnie jakie, byle było. Nic Go bardziej nie cieszy niż polemika z każdym z nas, która to za każdym razem udowadnia nam wszystkim, jaki On jest mądry, a jacy my już niekoniecznie... Drodzy Użytkownicy powiem jedno, na osoby takiego typu nic bardziej nie działa, jak zwykła obojętność. On tylko czeka na jakiś wątek, który może skomentować, a następnie czeka, kto odważy się wejść z nim w dyskusję. Ignorując Jego wypowiedzi najskuteczniej Go uciszymy.

P.S. Do Kulfona: Życzę Ci powodzenia w życiu i wielu przyjaciół, z którymi będziesz mógł rozmawiać o wszystkim na tak wysokim poziomie, jaki prezentujesz tytaj. I bynajmniej nie chodzi mi o ich treści, lecz tylko o ich oprawę gramatyczno-ortograficzną.

A i spójrz co się stało w moim poście? Zwroty okolicznościowe z dużej litery! Wiesz dlaczego? Dlatego, że ja zostałam wychowana w szacunku do innych ludzi i potrafię go okazać nawet Tobie :) Pozdrawiam :)
    • wuja-szeek Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 11:13
      Mam propozycję! Zorganizujmy mini protest na forum :-) Ignorujmy Kulfona!
      Kto się pisze? Po prostu nie odpisujmy na żaden z jego postów.
      Znudzą mu sie szybko monologi :-)
      • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 11:17
        > Mam propozycję! Zorganizujmy mini protest na forum :-) Ignorujmy Kulfona!
        > Kto się pisze? Po prostu nie odpisujmy na żaden z jego postów.

Bravissimo! :)
      • babka55 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 11:45
        No, faktycznie poświęcając temat na forum Kulfonowi napewno go zniechęcicie, tak dalej..... hehehe
        • krychol85 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 12:15
          Najlepiej na Kulfona( JUNIORA) nie zwracac uwagi, niech sobie poprawia wszystkie wpisy co mu innego pozostalo do roboty, jak sie niema znajomych w swoim wieku do zabawy pozdrawiam.
          • mariusz3569 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 12:26
            Kulfon to wielkie "0"
            • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 14:34
              > Kulfon to wielkie "0"

Pięknie się wszystkim przedstawiłeś. Jaka znajomość tematu, jakież wykształcenie, erudycja i elokwencja! Jestem pod wrażeniem! Nie przestawaj w dążeniach do doskonałości swoich wypowiedzi. Napisz jeszcze coś równie interesującego, wyrzuć emocje, daj upust swojej pasji - nie daj się prosić! :)
              Piaskownica domem twym i zaprawdę powiadam tobie, iż miejsca tego opuszczać nie powinieneś. :)
      • wuja-szeek Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 12:31
        Ok, ok, ale już milczmy na jego temat i czekamy na efekty :-)
    • madox123 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 13:21
      Witam, poczytałam dyskusję na temat Kulfona i musiałam się zalogować. Wątek arcy ciekawy zwłaszcza, że porusza się w nim temat osoby, która jak mniemam jest wykształcona, ale również wyrafinowana i bezkompromisowa. W związku z tym nasuwa mi się myśl fakt, że Kulfon swoimi wpisami chce nam coś powiedzieć o sobie, a właściwie woła o pomoc, albo chce żebyśmy czytali między wierszami! Wygląda mi na to, że tak wielka znajomość pisowni i wymowy języka polskiego nie daje jednak Kulfonowi satysfakcji i zadowolenia. Dobrze, że zna te zasady, bo swoją drogą aż czasami wstyd jak się czyta niektóre posty,:( Kulfon może tobie brakuje przyjaciół, może myślisz,ż e nikt cię nie rozumie ? Spróbuj swoje komentarze pisać w trochę łagodniejszej formie, a wtedy myślę dyskusja z tobą dla wielu może być wielką przyjemnością.
      P.S. jeśli popełniłam błędy to proszę nie komentuj tego, to będzie pierwszy krok
      • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 14:54
        > Kulfon swoimi wpisami chce nam coś powiedzieć o sobie, a właściwie woła o pomoc

:))) Twoja pseudo-psychoanaliza rozbawiła mnie do łez. :)))

> Kulfon może tobie brakuje przyjaciół, może myślisz,ż e nikt cię nie rozumie ?

Czyżbyś chciała się zaprzyjaźnić? :)

> Spróbuj swoje komentarze pisać w trochę łagodniejszej formie, a wtedy myślę dyskusja z
        > tobą dla wielu może być wielką przyjemnością.

Rozumiem, że masz krótki staż na tym forum. W przeciwnym wypadku zauważyłabyś, że każda opinia inna niż większości, spotyka się tutaj z reakcją na poziomie kloaki. Ostrzejsze w wymowie komentarze, stosuje wyłącznie w odpowiedzi na bezpodstawne ubliżanie mojej osobie. Wedle zasady akcja > reakcja. Jeśli ktoś kaleczy język polski, uważam za stosowne, zwrócenie na to uwagi. Podobnie, kiedy pytania czy poruszony problem, są kompletnie alogiczne. Agresja emanująca od osób, którym zwróciło się uwagę lub którzy mają odmienne zdanie, jest typowa dla przedstawicieli nizin społecznych i osób z brakami w edukacji. Rozumiem, że tacy ludzie także istnieją (i dzięki rozwojowi cywilizacyjnemu mają niestety swobodny dostęp do Internetu), ale przez pozorną anonimowość, dają również upust swojemu prawdziwemu "ja", a co za tym idzie - wystawiają na pokaz również swoje świadectwo. Oni obrażają sami siebie, szczęśliwi, że nigdy to do nich nie dotrze. :)
        • monila92 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 16:01
          A nie przyszło Ci do głowy, że może ktoś jest dyslektykiem ale nie jest wybitnie zdolny z J.polskiego ? Każdy jest inny. Jeden radzi sobie z ortografią a inny z Matematyką lub jest super sprawny fizycznie...

Kulfon radze zmienić postępowanie .. :)
          • monila92 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 16:02
            albo*
        • madox123 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 20:40
          Cieszy mnie fakt ,że udało mi się ciebie rozbawić,rozumiem, że jesteś również znawcą psychoanalizy skoro moją uważasz za pseudo!;)

Teraz to ty mnie rozbawiłeś, przyjaźń tak na forum! ;)))

Staż może i krótki, wolę czytać aniżeli pisać.Myślę sobie ,że każdy człowiek nie lubi krytyki i to
          niezależnie od tego czy pochodzi z nizin społecznych czy też nie. Leży w ludzkiej naturze bronić się i to robimy. Twoja przewaga jest taka, ze robisz to sprytnie z uwzględnieniem swojej wiedzy.A co do anonimowości to taka przesłona strachu jaką każdy z nas ma.
          • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 21:02
            > rozumiem, że jesteś również znawcą psychoanalizy

"Znawca psychoanalizy" brzmi tak samo niedorzecznie jak np. "znawca diagnozy". :) Psychoanaliza, to badanie spuentowane wynikami (czynność zakończona wnioskami). W tym przypadku więc, można być znawcą ludzkiej psychiki, a nie procesu, który jako jeden z kilku, pozwala nam być tymże znawcą. :)

> Leży w ludzkiej naturze bronić się i to robimy.

Kali wyzywać dobrze - Kalego wyzwać - źle? :)
            Jeśli ktoś, na moją uwagę o karygodnych błędach lub odmienną opinię na jakiś temat, w odpowiedzi traktuje mnie niewybrednymi epitetami, to wg ciebie jest to kulturalne i w ogóle na miejscu? Chyba nie, prawda? Dlaczego więc ja, mam pozostać bierny? Może i powinienem, ale nie leży to w mojej naturze. Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Proste i oczywiste. :)
            • madox123 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 21:22
              To jesteś znawcą ludzkiej psychiki?
              Nie mówię,że masz się nie bronić wręcz przeciwnie rób to bo zaangażowanie z jakim to robisz wprawia mnie w zachwyt;)
    • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 14:37
      > przecież kulfon to idiota.totalny kretyn

Oczywiście, że każdy, kto ma inną opinię niż większość na dany temat, a i do tego potrafi nie popełniać takiej ilości błędów jak ta większość, jest "idiotą" i "totalnym kretynem". :) Wedle powiedzenia "Jedzcie gó... - miliony much nie mogą się mylić!". :)
    • hun.ltd Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 17:30
      Nie łudźcie się tym że pod tą tajemnicza pozą kryje się coś wartościowego oto co ten sam Kulfon131 pisze do ludzi którzy się z nim nie zgadzają
      kulfon131@gazeta.pl> napisał:

Będziesz obrażał to wytnę Ci wszystkie posty .Powtórnie to zablokuje konto ,
      >> dalej to zablokuje ID kompa na serverze.
      >>
      >
      > Przyszła mi dzisiaj do głowy myśl, że sprawdzę sobie ile spamu wpadło do
      > wora tego gazetowego e-maila. ;)
      > Sporo się nazbierało... Mało tego - nawet jakiś tępy ch... do mnie napisał!
      forma jest oryginalna wklejona z wiadomości jakie ten mędrzec rozsyła.
      • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 17:54
        Masz coś jeszcze do dodania w sprawie kultury, oprócz tego, że publikujesz prywatną korespondencję bez mojej zgody? :)
        Ja mogę dodać od siebie jedynie tyle, że była to odpowiedź na spam, którego autorem byłeś ty. Tak więc, nie dość, że spamujesz (wysyłasz do mnie niezamówioną przesyłkę) to jeszcze popełniasz kolejne wykroczenie. Polecam przeczytanie nagłówka tego artykułu. Tak więc człowieczku, pomyśl raz jeszcze, zanim następnym razem błyśniesz w ten sposób. :) No chyba, że chcesz koniecznie spotkać się ze mną w sądzie? O ile za brak kultury nikogo sądzić nie można, tak twoje popisy na tym forum, mogą się dla ciebie zakończyć niemiło. :)
        • hun.ltd Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 18:08
          To nie mi administrator forum zablokował konto za wulgarne wyzwiska .Ciesz się że reszta forumowiczów jest bardziej tolerancyjna bo jeśli ktoś chciałby przeczytać historię twoich postów dowiedziałby się całej prawdy o tobie i twojej kulturze i tolerancji .Co ty pieprzysz o o jakiejś intymności twoich wypowiedzi? Kretynie jeśli bluzgasz na kogoś w e-male adresowanym do kogoś to żadnej prywatności w tym nie ma .Zamiast takich farmazonów przestań bluzgać na ludzi bo to tylko świadczy jakim prymitywem jesteś . Na koniec przestań straszyć bo to Ty obrażasz ciągle ludzi i to tobie ktoś może zrobić nieźle koło dupy jeśli będziesz za bardzo podskakiwał. Taki jest ten Wasz Kulfon131 v kulfon13l .
          • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 18:29
            > To nie mi administrator forum zablokował konto za wulgarne wyzwiska

Które były reakcją na twoje impertynencje i inwektywy. :) To, że masz (a raczej miałeś) "chody" w administracji forum, nie świadczy o tym, że będą chronić twój zad w nieskończoność. Tym bardziej, że wyzwiskami ty posługujesz się także, więc argumentów tobie brak (zresztą jak zwykle - bo nigdy ich nie miałeś, oprócz pomyj, które cały czas prezentujesz).

> Co ty pieprzysz o o jakiejś intymności twoich wypowiedzi?

Ooo... Wulgaryzmy? Z twoich złotych ust? :) Tylko o jaką intymność tobie chodzi? Pisałem o "prywatności korespondencji". To nieco inne pojęcie. Znajdź sobie wyjaśnienie na stronach związanych z polskim prawem. :)

> Kretynie jeśli bluzgasz na kogoś w e-male adresowanym do kogoś to żadnej prywatn
            > ości w tym nie ma

Taki poszkodowany człowieczek, który żali się przed innymi, że ktoś go nazwał nie tak jak się nazywa, teraz nagle pokazuje swoje prawdziwe oblicze? :) Ty na nikogo nie bluzgasz? Piękny przykładzik twojego prawdziwego ja. Ale do rzeczy... "jeśli bluzgasz na kogoś w e-male adresowanym do kogoś" ??? Może zastanów się o co ci chodziło. :) Emocję biorą górę i nie panujesz już nad składnią zdań? Przecież oczywistym jest, że e-mail musi być do kogoś adresowany. :) Jeśli jest do kogoś adresowany, to już nie jest prywatny? A jaki e-mail jest e-mailem prywatnym? Może ten niezaadresowany? Naucz się odróżniać korespondencję prywatną, od otwartej (to taka, jak ta w tym wątku), bo nauczy cię tego sąd.

> Na koniec przestań straszyć bo to Ty obrażasz ciągle ludzi i to tobie ktoś może zrobić nieźle
            > koło dupy jeśli będziesz za bardzo podskakiwał.

Czyżby kolejny, jawny przykład groźby karalnej? :) Ja ciebie nie straszę, a jedynie informuję, że popełniłeś dwa wykroczenia, karalne z powództwa cywilnego. W tej chwili jeszcze, szanuję twoje finanse i dbam o to, żebyś miał czym opłacić przedszkole swojego dziecka. Jeśli jednak nie dociera to do ciebie, to oczywiście możemy tę sprawę wyjaśnić przy pomocy urzędu, który nie kieruje się emocjami i doskonale wie, co to jest "korespondencja prywatna", "spam", "inwektywy" i "groźby karalne". :)
            • murcin5016 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 20:07
              Ludzie uważacie Kulfona za zło na tym forum... Z chęcią wybrałbym się na browarka z tym człowiekiem, dlaczego?? Po pierwsze wszyscy myślą, że Kulfon obraża na forum co jest kompletną bzdurą, ponieważ tylko i wyłącznie poprawia błędy które się popełnia oraz wyraża swoje zdanie. Zamiast go krytykować przyjęlibyście do wiadomości, że faktycznie popełniło się gafę i koniec tematu. Ludzka natura jest inna. Przeważnie jest tak, że w odwecie usiłujecie się zemścić robiąc kolejne gafy a Kulfon zaciesza ręce i piszę wam encyklopedię :D Staram się każdą jego wypowiedź śledzić i może jest trochę złośliwości w wypowiedziach.... fakt jest taki, że społeczeństwo mogłoby nie robić takich błędów ortograficznych oraz pomyśleć przed napisaniem swoich wypocin. Otóż moim zdaniem właśnie o to chodzi Kulfonowi. Chciałby was tego nauczyć :) Podejrzewam, że Twój nick Kulfonie jest nie bez powodu ironiczny :D Strażnik języka ojczystego ;)
              • murcin5016 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 20:10
                Zapomniałem dodać jeszcze, że Kulfon chyba nigdy nie obraził żadnego forumowicza. W przeciwieństwie do was ludziska. To się nazywa kultura. Sztuką jest bez rzucania mięsem zabłysnąć.
                • babka55 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 20:54
                  Kulfon jest osobą która mówi wprost co mu się nie podoba, takie jego prawo, w końcu wolność słowa mamy :) Nie bronię Kulfona, bo też miałam z nim wymianę poglądów, ale nie uważam żeby był jakiś wulgarny, co mu się zarzuca. A to, że ma swoje zdanie, zasady i poglądy, których broni to chyba nie jest złe?
                  • romaniaturk Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 21:21
                    > A to, że ma swoje zdanie, zasady i poglądy, których broni to chyba nie jest złe?

"No jak to nie jest złe? Jest inny, nie zgadza się z nami, i na dodatek mówi nam, że nie potrafimy pisać! A to znaczy, że jest kretynem i zerem! Trzeba go zmieszać z błotem, bo nikt tutaj nie będzie wychodził przed szereg! Nikt nam nie będzie mówił, że nie chciało nam się uczyć w szkole, czy że nie chce nam się książek czytać! Wszyscy mają się z nami zgadzać i basta! Wszyscy mają być równi - niech żyje braterstwo i socjalizm!" ;)
                    • babka55 Re: Do p. Kulfona 18.11.11, 11:55
                      Każdy rozsądny człowiek zna swoją wartość i Kulfon tego nie zmieni, forum jest anonimowe.
    • miejscowycsw Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 17:49
      Kulfon jesteś zwykły FLUSTRAT!!!! Piszesz VICE VERSA ale zobacz ile ja w ciągu półrocza byłem widoczny na tym forum(max 5 razy) a Ty?????????????????!!!!!!!!!!!!!5 RAZY DZIENNIE!!!!!!!!!!!!!!! Jesteś beznadziejny jednak hmmm a może na tyle będziesz odważny i odkryjemy swoje karty- skończymy z anonimowością i spotkamy się poza siecią -ze mną nie koniecznie bo my między sobą nie polenizujemy(zresztą tak na prawdę nie miał bym o czym z Tobą dyskutować-bo znając się na wszystkim tak naprawdę nie znasz się na niczym) ale inni by to zrobili z miłą chęcią i by się w końcu okazało jaki z Ciebie HIRO!!!!!! No tak ale wtedy był byś SPALONY...haha sąsiedzi by gadali...bo myślę,że znajomych tym bardziej przyjaciół to Ty nie masz!!! Bo kto by z Tobą wytrzymał!!!!!!!!!!!
      • kulfon13l Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 18:06
        > Kulfon jesteś zwykły FLUSTRAT!!!!

Wytłumaczysz mi, kto to jest "FLUSTRAT"?

> Piszesz VICE VERSA ale zobacz ile ja w ciągu półrocza byłem widoczny na tym forum
        > (max 5 > razy) a Ty?

A ty wiesz co to znaczy "vice versa", i kojarzysz kontekst w którym to napisałem, czy nie? :)
        Co ma do rzeczy częstotliwość korzystania z tego forum? Im częściej tym gorzej? Forum jest do tego, żeby z niego korzystać. :)

> może na tyle będziesz odważny i odkryjemy swoje karty- skończymy z anonimowością i
        > spotkamy się poza siecią -ze mną nie koniecznie

Zdecyduj się więc, o co tobie chodzi. Proponujesz mi spotkanie poza siecią, ale jednak nie z tobą? :) Wypowiadasz się za innych, czy chronisz za ich plecami? Tak czy siak, nie widzę powodu, żeby z kimkolwiek z użytkowników tego forum się spotykać. Forum jest do dyskusji, a tym zakresie to medium jest całkowicie wystarczające. :)

> by się w końcu okazało jaki z Ciebie HIRO!

Wytłumacz mi, co to znaczy "HIRO", i w jakim sensie miałoby się to okazać? Miałbym zmienić poglądy na pewne sprawy, czy przestać poprawnie pisać w swoim ojczystym języku? :)

> sąsiedzi by gadali

No tak, człowiek normalny nie wpadłby na to, żeby kogoś straszyć gadaniem sąsiadów. Niemniej to w końcu tylko małomiasteczkowa fobia - nie dotyczy wszystkich. :)

> Bo kto by z Tobą wytrzymał!!

Kolejna lekcja: pytania kończy się pytajnikami, a nie wykrzyknikami. :)
    • madox123 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 22:03
      kulfon13l napisał:

> > To jesteś znawcą ludzkiej psychiki?
      >
      > Pozwól, że nie odpowiem w sposób jednoznaczny. Nie chciałbym napisać nic sprzec
      > znego z rzeczywistością, a w prawdę i tak zapewne nie uwierzysz. Na tym forum p
      > rzyjęło się przecież traktować moje zwierzenia jako bajki. Nie dziwię się - wię
      > kszość tych ludzi uważa przecież, że społeczeństwo Świecia składa się jedynie z
      > operatorów maszyn i bezrobotnych. :)
      >
      >
      > > Nie mówię,że masz się nie bronić wręcz przeciwnie rób to bo zaangażowanie
      > z jak
      > > im to robisz wprawia mnie w zachwyt;)
      >
      > To nie jest żadne zaangażowanie. Angażuję się dopiero w pracę. Dzięki temu wyko
      > nuję ją sprawnie i szybko, co daje sporo wolnego czasu, który w przerwach międz
      > y przyjemnościami, mogę wykorzystać również na rozgrzewanie niektórych skostnia
      > łych umysłów. :)
      Nie chciałbym napisać nic sprzec
      > znego z rzeczywistością, a w prawdę i tak zapewne nie uwierzysz
      Tego nie wiesz ?
      Angażuję się dopiero w pracę.
      Rozumiem,że związaną z pisaniem.
      A tak w ogóle to podejrzewam,że za chwilę ten wątek będzie miał więcej zwolenników niż przeciwników twojej osoby. ;)
    • madox123 Re: Do p. Kulfona 17.11.11, 22:22
      Na to wygląda. Powodzenia ;)
    • swieciak123 Re: Do p. Kulfona 18.11.11, 20:02
      Nikt tu nie powinien z nikim walczyć, bo jak dobrze zauważył Kulfon, jest to forum dyskusyjne. Wszelkie posty powinny być przedmiotem dyskusji, ale nie kłótni. Mam wrażenie, że Kulfon czasami do takowych kłótni chce prowadzić.

Kulfon wytyka innym użytkownikom błędy ortograficzne, stylistyczne. Nie wiem czy wytyka interpunkcję, bo mało czytam na tym forum. Ale ja jednak widzę, że mu też zdarzają się "wpadki", choćby interpunkcyjne. Tego typu błędy zdarzają się każdemu, ale nie jest to powód do poniżania takiej osoby. Bo czasami forma takiego "poprawiania" użytkowników jest przekazywana w sposób obraźliwy.
      To nie jest polityka! Tutaj wpadki nikogo nie obchodzą, bo w nikły sposób (jeśli w ogóle w jakiś) wpływają na jakość merytoryczną dyskusji.

Kulfonie! Może Ciebie rażą takie błędy, rozumiem to, mnie także czasem rażą błędy ludzi. Jednak przykładam wagę do tego jak ktoś mówi. Nie zwracam większej uwagi na to jak inni piszą, wiem, że mogliby robić to lepiej, ale poprzez takie wytykanie nie poprawię sposobu ich pisania.

Mi także zdarza się od czasu do czasu "zwrócenie uwagi" na jakiś błąd w pisowni, ale nie robię tego w tak dosadny sposób. Kulfonie! Ty czasem traktujesz mylących się użytkowników jak małe i głupie dzieci.

Ja także popełniam błędy w pisowni, także we wspomnianej przeze mnie interpunkcji - tutaj popełniam ich chyba najwięcej. Ale fora dyskusyjne to nie są kolejne rozdziały konstytucji, gdzie trzeba pisać bez najmniejszego błędu. Bardzo często jest to miejsce przepełnione językiem kolokwialnym, ale większości użytkowników, także mi, nie przeszkadza to w korzystaniu z forum.

Kulfonie! Myślę, że za cel obierasz sobie szkodzenie ludziom. Myślisz, że jeśli wytkniesz komuś 1000 błędów, to zniszczysz jego wizerunek. Ale te Twoje docinki robią się jak wiercący bez przerwy w ścianie sąsiad, który każdemu tym uprzykrza życie.

Nie miałem żadnego zamiaru obrażenia Twojej osoby Kulfonie! Chciałem tylko zwrócić Twoją uwagę na to, że nie poprawisz świata ciągłym wytykaniem każdego błędu jaki napotkasz. Uprzejma krytyka zawsze jest mile widziana, ale w Twoim przypadku staje się to nieuprzejme i coraz więcej osób to zauważa. Nie wytykaj każdego błędu, tylko te, które rzeczywiście są rażące i pokazują brak fundamentalnej wiedzy na temat pisowni języka polskiego, ale rób to w sposób uprzejmy. Ludzie zawsze są skorzy do przyjmowania takich uprzejmych krytyk, ale gdy ktoś krytykuje innych z drwiną, traci wiarygodność i ludzie nie zwracają uwagi na jego "korekcje".

Zapewne dopatrzysz się błędów w mojej odpowiedzi na wpis na forum. Ale pamiętaj - to nie jest praca maturalna, gdzie liczy się każdy, nawet najmniejszy błąd! To zwykły przekaz mojej opinii. Pisałem to z nadzieją, że znajdziesz tu jak najmniej błędów, ale czasem już po prostu pomijałem zastanawianie się nad poprawnością, bo tak czy siak, mój przekaz powinien być jasno zrozumiały dla każdego czytelnika. Nie da się wyplenić w 100% błędów w języku - zarówno mówionym, jak i pisanym. Tak już po prostu jest.

Mam radę dla Ciebie Kulfonie - skoro tak świetnie znasz się na języku polskim i masz naprawdę tak dużo czasu, to dlaczego nie zajmiesz się nauką języka obcego? Ja lubię to robić, nie mam aż tak dużo czasu, ale robię to i jest to bardzo ciekawe i przydatne. Nie próbuj naprawiać świata, skoro i tak Ci się nie uda. Postaraj się chociaż o własny rozwój.

Przemyśl trochę - czy to ma sens? Też czasem rażą mnie błędy ludzi, ale pomijam to, inaczej musiałbym na bieżąco wszystkich poprawiać, a inni mnie. :)

Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie mojej długiej odpowiedzi na wpis użytkownika ABCDE56. Starałem się pomijać wszelkie kolokwializmy i mam nadzieję, że będzie tu jak najmniej błędów. ;)

Pozdrawiam!
      swieciak123
    • musia_20 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 15:04
      Przeczytajcie i może dzięki temu zakończy się ta głupia dyskusja:)
      Pozdrawiam.
      pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
    • musia_20 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 15:11
      I jeszcze to obejrzyjcie:) Naprawdę polecam Moi Drodzy!!:)
      kontrowersje.wp.tv/i,Kontrowersje-Trolle-internetowe,mid,802052,index.html?ticaid=6d6a8#m802052
      • real-anonim Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 15:35
        O, proszę panie Kulfonie! Doczekał się pan miana trolla :)
    • swieciak123 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 15:51
      jeżeli ktoś obserwował ostatnio forum, to z pewnością zauważył, że usunięte zostały wpisy Kulfona, w których popełnił błędy, które mu wytknąłem. Chyba napisał do administracji, żeby je usunęli, bo chciał usunąć te wpisy, które niszczą jego wiarygodność. Zaczął sam siebie pogrążać - używał na swoją obronę tych argumentów, którymi przedtem chciał mi szkodzić. To już nudne się robi.
      • real-anonim Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 15:57
        Kiedy czytałem o trollowaniu, natknąłem się na zabawną stronę.
        trole.joemonster.org
        Najbardziej do naszego doskonałego polonisty pasuje moim zdaniem "gestapowiec" :)
        • swieciak123 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 18:24
          mnie zainteresowało określenie "purysta" i gdy je sprawdziłem, potwierdziły się moje przeczucia. Chociaż dla mnie purysta przeważnie ma pozytywne znaczenie.
    • himilika Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 17:11
      Dlaczego ktoś, kto poprawia innych musi być poniżany i wyzywany od najgorszych? Czy w szkole też się tak zachowywaliście? Gdy nauczyciel zwrócił Wam uwagę, to od razu na niego naskakiwaliście? Fakt, że ktoś staje w obronie naszego języka, powinien być chwalony. Dysleksja? Jak to powiedział jeden z moich profesorów, jest to wymówka dla leni, którym nie chce się uczyć. Inność i wiedza zawsze były i będą tępione, i niestety, ale tak szybko tego nie zmienimy. Mnie także denerwują literówki, zwłaszcza że w przeglądarkach wbudowane są słowniki. Użycie ich raczej nie jest takim dużym wysiłkiem.

Trafiłam na tę dyskusję przez przypadek i zachęciła mnie ona do tego, aby napisać coś na forum. Popieram p. Kulfona - jak na razie, w całej tej dyskusji jedynie jego posty były rzeczowe i wnosiły coś nowego.
    • swieciak123 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 21:14
      Kulfon coś ostatnio zamilkł. Teraz pewnie myśli nad kolejną odpowiedzią, ale myślę, że to dobry moment na zamknięcie tej dyskusji, bo to nie ma sensu. Każdy zawsze wyskoczy z argumentem ze swojej strony, tyle że Kulfon nie da się przekonać, że jest w błędzie.

Każdy z forumowiczów powinien starać się pisać jak najpoprawniej. Jednak gdy komuś zdarzy się błąd, nie powinien być od razu wytykany - bo jak to powiedział Seneka w swoich "Kontrowersjach": "Errare humanum est" (błądzić jest rzeczą ludzką). To taka mała sentencja na zakończenie (mam nadzieję) tej dyskusji.
    • swieciak123 Re: Do p. Kulfona 20.11.11, 21:24
      Czy mi się zdaje, czy ostatnio znikają wpisy? To nie pierwszy przypadek dziś. Nie wiem jak w pozostałych tematach, ale dzieje się to w tematach związanych z Kulfonem. Dodatkowo zniknął cały jeden temat. Może ktoś usunął konto? Albo ktoś zgłosił coś do admina.

Tak czy siak, mam nadzieję, że dyskusja jest skończona. Mam nadzieję, że Kulfon zrozumiał jak my się czujemy, gdy to ja wytknąłem mu błędy. Nie będę się w tym temacie rozwijał.

Pozdrawiam wszystkich, Kulfona także!
      • katod Re: Do p. Kulfona 21.11.11, 15:35
        Brawo swieciak123!!!
    • paullac moja dewiza 29.11.11, 15:39
      dewiza moja : " nie karm trolla to zdechnie" !!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka