Dodaj do ulubionych

Sklep Takko w multiboxie

25.03.13, 13:01
Czy nie wydaje się dziwne ,że w czasach kryzysy i trudności ze znalezieniem pracy w krótkim okresie czasu sklep Takko poszukuje sprzedawcę. Oczywiście na umowę-zlecenie.Coś jest nie tak
Obserwuj wątek
    • bayer911 Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 15:36
      a co w tym dziwnego?? to że tak zwany "kryzys" jest ma oznaczać że nigdzie ludzi do pracy nie potrzeba??
      • bronhildax3 Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 16:54
        Poza tym oni mają niskie ceny, a jak niskie ceny to mnóstwo klientów. Mnóstwo klientów, to mnóstwo kasy ... więc spokojnie wystarczy na utrzymanie pracownika. Proste i logiczne. Gdyby nasze sklepy miały niskie ceny, chętnie chodziłabym do nich, jak do takko. Pozdrawiam.
        • fswi Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 17:11
          Niskie ceny nie muszą oznaczać wynikowo mnóstwa kasy. Niskie ceny na pewno oznaczają niskie marże. Wcale nie powiedziane, że ilość ludzi, które te niskie ceny przyciągają, zostawiają tam tyle pieniędzy, że z równie niskich marży trzepią kokosy. Poza tym nawet jeśli by tak było – w żaden sposób nie obliguje to właścicieli do godnego wynagradzania pracownika. Znam mnóstwo przykładów, w których przedsiębiorca żyje na wysokim poziomie z pracy fatalnie opłacanych pracowników.
          • anka_1969 Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 17:15
            myslę ze autorowi chodziło o to że w dośc krótkim odstepie czasu sklep potrzebuje nowego pracownika. Rzeczywiście słyszałam że atmosfera w sklepie nie jest zbyt ciekawa pod grudziądzkim kierownictwem.
            • fswi Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 17:17
              No i to też, w nieco zawoalowanej formie, próbowałem powiedzieć pod koniec. Dobrze opłacani ludzie nie uciekają z pracy.
            • ewelcia_p Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 19:12
              Ja też o tym słyszałam. Podobno niezły kołchoz.
        • maxima3000 Re: Sklep Takko w multiboxie 25.03.13, 21:46
          W multiboxie niskie ceny??...raczej niemożliwe -tamtejsze sklepy płacą fortune za czynsze,coprawda oszczędzają na pracownikach bo dają marne grosze,ale i tak ten wielki czynsz musi przełożyć się w cene towaru.
    • victor93 Re: Sklep Takko w multiboxie 26.03.13, 01:11
      A może po prostu stara pracownica podpadła. Stałem raz przy kasie , chciałem zapłacić za kupioną rzecz to musiałem zaczekać aż panie skończy bawić się telefonem.
      • karta04 Re: Sklep Takko w multiboxie 26.03.13, 15:57
        Stare pracownice to kierownictwo z Grudziądza.Które rzeczywiście przesadzają z telefonami ,moja znajoma pracuje tam i sprzedawca ma kategoryczny zakaz noszenia telefonu przy sobie. I to jest chore .
        pozdrawiam

• jawanda Re: Sklep Takko w multiboxie 27.03.13, 00:59
          W dzisiejszych czasach trudno o uczciwego i solidnego pracownika.Może dlatego sklep poszukuje sprzedawcy?
          Nie rozumiem co ma ew.kryzys do tego,że ktoś szuka pracowników.
          • fswi Re: Sklep Takko w multiboxie 27.03.13, 09:23
            > Nie rozumiem co ma ew.kryzys do tego,że ktoś szuka pracowników.

Naprawdę nie rozumiesz?
            Kryzys = mała siła nabywcza = niskie dochody przedsiębiorcy = zaciskanie pasa = niskie płace dla pracowników = brak chętnych do pracy = poszukiwania pracowników. :)
            • maxym45 Re: Sklep Takko w multiboxie 27.03.13, 12:23
              W pełni się zgadzam o to mi chodziło zaczynając wątek, a te dyrdymały o nieuczciwości pisane prędzej to zwykła obraza sprzedawców.Trzeba powiedzieć jasno duża rotacja pracowników to efekt umów śmieciowych .Prywaciarze- nie wszyscy- korzystając z obecnej sytuacji na rynku najlepiej potrzebowali by pracownika na min 12 godz. dziennie za kromkę chleba. A nasi włodarze nic w tym temacie nawet nie próbują robić. Przecież co chwila afera w tym zafajdanym kraju jak nie stare mięcho to padnięte krowy. I kłania się prawo. Jak ukradniesz bułkę ze sklepu boś głodny to do kicia Jak piekarz dawał chleb ,którego nie sprzedał głodnym to go zgnoili.Ale jak ktoś ze świecznika coś zmaluje to sprawa ciągnie się latami . Długo by można pisać ale oddaję głos innym.
              Przyjmijcie drodzy forumowicze z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych serdeczne życzenia pogody ducha i spokoju.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka